Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 22. 2. 2006 9:32

Anni
♥♥-----
Registrovaný: 19. 1. 2006
Příspěvky: 27

Vrácení darované nemovitosti

Před rokem jsem tady žádala o radu. Babča s dědou nám dali svatebním darem nemovitost, s tím že jim zaplatíme určitou částku z odhadu. Po 3 letech si vše rozmysleli a chtějí dům zpátky pro mé špatné chování k nim - což není pravda. Měli jsem oficiální darovací s mlouvu a mezi sebou smlouvu o koupi. Jak vše dopadlo?
U prvního stání mě skutečně neprokázali špatné chování vůči nim a nemovitost zůstala naše. Prarodiče se odvolali - a vyhráli. Darovací smlouva je neplatná, protože staří chtěli peníze a kupní je také neplatná,protože nemá všechny náležitosti.Takže nemovitost musíme vrátit. Podotýkám, že jsme přestavěli půdní prostory na bytovou jednotku a nebylo to zadarmo. Staří nám nechtějí nic vrátit a ani vyplatit peníze za provedenou rekonstrukci.

Není tady

 

#2 23. 2. 2006 23:05

Mgr.K
♥♥♥----
Registrovaný: 25. 1. 2006
Příspěvky: 174

Re: Vrácení darované nemovitosti

no, takhle to dopada, kdyz se snazite obchazet zakon... kdybyste udelali normalni kupni smlouvu, tak si stari ani neskrtli...ted je tedy muzete zalovat o vraceni penez, ktere jste jim dali za ten "dar"

Není tady

 

#3 24. 2. 2006 6:32

Anni
♥♥-----
Registrovaný: 19. 1. 2006
Příspěvky: 27

Re: Vrácení darované nemovitosti

ERO:Právníka jsme měli od samého začátku. Také nám navrhl, abychom nic nevzdávali a podali návrh k soudu na vrácení vyplacené částky za dar a nechali udělat nový odhad. Na mé špatné chování svědky nemají, naopak já mám svědky o jejich chování vůči mě. Ale to už je asi nezpředmětné. Hlavně, že máme jimi podepsaný doklad o převzetí částky za dárek a schované účty. Dneska už ničemu moc nevěřím, staří chtějí, abychom dům uvedli do původního stavu, proto nám nic nechtějí vrátit.

Není tady

 

#4 24. 2. 2006 6:35

Anni
♥♥-----
Registrovaný: 19. 1. 2006
Příspěvky: 27

Re: Vrácení darované nemovitosti

Mgr.K: To teď už vím také, chtěli jsme jim vyhovět. To oni přišli s darem. My jsme chtěli kupní smlouvu. Podáme návrh na vrácení peněz za dar a necháme udělat odhad. Snad něco dostaneme zpátky.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů