Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 20. 10. 2010 21:53

Adelajdaa
♥------
Registrovaný: 20. 10. 2010
Příspěvky: 19

Vztah na dálku s cizincem

Ahojte smile

Ráda bych se zeptala, jestli máte někdo zkušenost se vztahem na dálku, případně pokud je navíc partner cizinec.

Můj přítel je cizinec, dělí nás od sebe poměrně dost velká vzdálenost (je z Japonska). Navíc já sama teď momentálně žiju a pracuji v zahraničí, ale je to pořád Evropa. Jsme zatím denně v kontaktu, i když nám to trochu ztěžuje časový rozdíl. Vídáme se několikrát (cca 4x) do roka zhruba na 7-10 dní, kdy jsme většinou spolu. Vím, že je to dost neobvyklé, přesto se se máme moc rádi a jsme spolu. Asi je zatím trochu předčasné přemýšlet, co bude dál, ale mi to někdy nedá a říkám si, jak to vlastně dopadne.  Taky bych nerada, aby se z našeho každodenního dálkového kontaktu stal něco jako stereotyp, na druhou stranu to bychom pak už o sobě nevěděli vůbec, kdybychom si nevolali nebo nenapsali. Zatím je vše v pořádku, přesto uvídám vaše názory a zkušenosti. Např. jak často se vídáte, jak často jste v kontaktu...?

Díky moc smile

Není tady

 

#2 21. 10. 2010 8:55

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Vztah na dálku s cizincem

Krátkodobo je to podža mňa OK, ale na nejaký dlhodobý až trvalý vzah to nevidím. Resp. istý druh vzahu áno, ale skôr kamarátsky ako partnerský... Ak vám to bude takto vyhovova obidvom - tak prečo nie?


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#3 21. 10. 2010 9:02

Kara
♥♥♥----
Místo: Jižní Morava
Registrovaný: 29. 12. 2009
Příspěvky: 220

Re: Vztah na dálku s cizincem

Prožila jsem jednu takovou prázdninovou lásku s klukem z Itálie - na prodlouženou prázdninovou lásku dobrý, ale nebylo to nic pro mě, i když jsem to samozřejmě obrečela.
Určitě ale věřím tomu, že láska může překonat vzdálenost. Pokud nestrádᚠv běžném životě, nechybí Ti, že zrovna TEĎ potřebuješ oporu po svém boku a těšíš se na každou soplečnou chvíli.. Pokud je i on na stejné vlně, neviděla bych v tom potíž.
A vám to vydrží!


Mohu být hruškou a hrát si s rojem vos...

Není tady

 

#4 21. 10. 2010 18:15

HB
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 9. 6. 2007
Příspěvky: 532

Re: Vztah na dálku s cizincem

ja jsem mela vztah na dalku jen v ramci republiky, ale po roce a pul zasel na ubyte...ja si myslim, ze tohle se prekonat da, ale jen pokud mate spolecnou vizi, ze to takhle neni naporad, ale smerujete postupne ten vztah k nejakemu spolecnemu zivotu...asi sama citis, ze bys to nechtela takhle vest cely zivot..?


The worse is yet to come...
http://2.bp.blogspot.com/_G1vFx7mb8XA/SJ9omrz2tZI/AAAAAAAAAPI/ZOvV2pRwP4E/S187/support+Israel.jpg

Není tady

 

#5 12. 11. 2010 21:45

Adelajdaa
♥------
Registrovaný: 20. 10. 2010
Příspěvky: 19

Re: Vztah na dálku s cizincem

Diky moc za reakce :-)

Je to tak, je mi jasné, že takto ten vztah nelze vést věčně... Dřív nebo později to dojde do fáze, kdy se budeme muset rozhodnout (a ikdyž to zní asi trochu hrozně) - buď se vezmeme, nebo se rozejdeme. Ta první možnost by zřejmě znamenala, že jeden z nás asi bude muset "opustit" svoji zemi, a mám takový pocit, že bych to byla zřejmě já, protože teď stejně nežiju doma a přítel do mě trochu "nenápadně" hustí, a se učím japonsky, že to budu v budoucnu čím dál víc potřebovat. Moc bych si přála, aby nám to vyšlo. Jen se někdy trochu bojím, aby to teď na té vzdálenosti nekrachlo, jak se toho případně vyvarovat, na co si dát pozor. Ale zatím dobré, uk uk. Mějte se pěkně. :-)

Není tady

 

#6 13. 11. 2010 1:08

Sakura
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 4417

Re: Vztah na dálku s cizincem

Nejde mi nereagovat, protoze mam doma Japonce taky. smile Seznamili jsme se, kdyz studoval v Evrope, ve Svedsku. Taky jsme si ze zacatku psali denne pres pocitac, parkrat si vzal dovolenou a prijel za mnou. Takhle jsme to vedli asi pul roku. Pak jsem s nim byla dva mesice v Japonsku, pak ctyri ve Svedsku a pak, kdyz dokoncil studium ve Svedsku, si me unesl do Japonska. smile Mela jsem tu vyhodu, ze jsem rok, nez jsem se s manzelem seznamila, japonstinu studovala, tak jsem pak nebyla hozena do vody. Musim te upozornit, pokud jsi jeste v Japonsku nebyla, ze v Japonsku se anglicky nedomluvis. V Tokiu, kde jsou na cizince asi nejvic zvykli, se na me obcas s lamanou anglictinou obratili, ale v Osace, kde zijeme, jsem bohuzel na nikoho anglicky mluviciho jeste nenarazila.

Jinak ten prvni pulrok bez sebe - my jsme celou dobu planovali spolecnou budoucnost, tesili se, az budeme uz porad spolu. Odpocitavali jsme oba doslova dny, az budeme zase pohromade. smile Takze prilis dlouho bez sebe, zvlast v te pocatecni zamilovanoti, bysme asi dlouho nevydrzeli. Je jasne, ze nekomu to tak vyhovuje, ale ja jsem to spis protrpela, nesoustredila se na nic, chodila jak telo bez duse, pamatuju, ze to bylo docela tezke. Vz ste spolu uz jak dlouho?

Není tady

 

#7 13. 11. 2010 6:46

Vladena
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 15. 12. 2007
Příspěvky: 1732

Re: Vztah na dálku s cizincem

Sakuro, mimochodem, to miminko (holčička?) je tak krásné, že když čtu tvé příspěvky, tak mám na tváři blažený úsměv. smile

Není tady

 

#8 13. 11. 2010 18:04

Adelajdaa
♥------
Registrovaný: 20. 10. 2010
Příspěvky: 19

Re: Vztah na dálku s cizincem

Sakuro, my to máme podobné, taky bychom nejraději byli spolu a občas nás to "odtržení" dost trýzní, ale nic jiného nám zatím nezbývá. Hlavně přes víkendy, když má člověk volno a čas nad tím smutnit a přemýšlet. To víš, že mi to moc nevyhovuje. I přesto to ale nechceme vzdát.
Přes týden oba pracujeme, celkem až do pozdních hodin, tak si to člověk tolik neuvědomuje, to ještě jde, jsme v kontaktu přes Skype a e-mail denně. Tenkrát to byl vlastně partner, kdo mě přesvědčil, že i takhle na dálku to má cenu, že se budeme vídat a že chce, abychom byli spolu. A zatím se ho to drží. :-)

Jsme spolu necelý rok, viděli jsme se v podstatě "jen" několik týdnů, ale jako bychom se znali už dlouho. Asi je to zatím taky ta zamilovanost, jsem si toho vědoma. Bohužel spolu nemůžeme strávit delší časový úsek, třeba několik měsíců, protože jsme limitováni pracovní dovolenou. Tak čekám, co bude dál, zatím máme rozplánované setkání na další půlrok (zní to docela šíleně:-)) a uvidíme se na Vánoce.

Já bych se pro něj klidně japonsky naučila, i s tím počítám, kdysi jsem několik měsíců studovala, ale jen jako volitelný předmět a teď na to nemám čas, protože se kvůli práci musím učit francouzsky. Takže jen jednou za čas na to zatím mrknu. :-( Je pro normálního smrtelníka možné se naučit komunikativně japonsky? :-)

Každopádně děkuji za zkušenosti, to je moc fajn, když člověk narazí na někoho s podobným příběhem.

Není tady

 

#9 13. 11. 2010 18:09

Adelajdaa
♥------
Registrovaný: 20. 10. 2010
Příspěvky: 19

Re: Vztah na dálku s cizincem

Jojo, miminko na fotce je moc krásné. :-)

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů