Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 24. 10. 2010 15:03

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Re: Co to znamená "být dobrý otec"?

mě ve výchově vždycky nejvíc pomohlo, že jsem si vzpoměla , co vadilo mě. Tomu jsem se snažila vyhnout ..a co naopak jsem postrádala...to jsem u svých dětí preferovala.
a na konec....synovi nesmím řikat Filousku , pač je velkej ( je mu 19 ) a je to trapný. ovšem na zavolání  " Mazlíčku" se ozve pokaždý a to klidně před kamarády i holčinou, co s ní chodí :-D .

Není tady

#77 24. 10. 2010 15:05

agewa
♥♥♥♥♥♥-

a syn i dcera umí , jak vařit, tak péct, uklízet i topit. Dost často mě překvapí nebo potěší právě třeba večeří.
Teda syn ted ne, protože je v cizině za prací, ale dcera ano. a je vidět, že to dělá ráda a já zase ráda jsem potěšená, překvapená a děkuji .

Není tady

#78 24. 10. 2010 15:34

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

PPavlo - a ty jsi z uklízení nadšená??? Tak vidíš... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png

Helen, nikdy jsem nebyla. ale občas se přistihnu, že si u toho báječně srovnám myšlenky a že mi to zase až tak nevadí. není to pravidlo samozřejmě.
a ani nečekám, že u toho bude skákat blahem, že může uklízet. pro mě je hlavní, že to udělá, nemusím ho do toho dokopávat a dohadovat se, zbytečně se rozčilovat a tak vůbec smile

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#79 24. 10. 2010 16:34

agewa
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

helena napsal(a):

PPavlo - a ty jsi z uklízení nadšená??? Tak vidíš... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png

Helen, nikdy jsem nebyla. ale občas se přistihnu, že si u toho báječně srovnám myšlenky a že mi to zase až tak nevadí. není to pravidlo samozřejmě.
a ani nečekám, že u toho bude skákat blahem, že může uklízet. pro mě je hlavní, že to udělá, nemusím ho do toho dokopávat a dohadovat se, zbytečně se rozčilovat a tak vůbec smile

přesně tak. předstírám, že nevidím otrávené pohledy ( taky jsem je měla, že jo) , no a když přišli nato, že to je k ničemu, tak prostě udělali, co měl ia byl klid.

Není tady

#80 24. 10. 2010 19:23

Blossom
Host

eremuruss napsal(a):

Jako diteti me taky chybel ten pocit od rodicu,ze me maji radi.Neexistovalo zadne obejmuti natoz pusa.Svym detem jsem se snazila dat vse co ja jsem nemela.Objimala a pusinkovala jsem je neustale,az me kamaradka rekla,ze objimam a mazlim se s detma,protoze nemam chlapa a me to pry chybi.Ona to pry nedela.
Syn se mnou chodil za ruku jeste ve 12 letech,Pak prisla puberta a od te doby se vse zmenilo,zadne mazleni,kdyz ho pohladim po vlasech tak ucukne a nastvane rekne,co delas.Zadne popovidani proste nic.Dcera ktera je pomalu plnoleta se se mnou take neobjima,ale sveruje se me ma me jako kamaradku.Tam si myslim,ze je vztah v poradku.

Erem, vidím velkou podobnost mezi našimi syny: Můj syn byla jako dítě velmi komunikativní, strašně rád si se mnou povídal, a byl hodně mazlivý. Jak píšeš ty - ještě tak ve 12ti letech se přišel pomazlit, a to dokonce i když jsme byli někde na návštěvě, za projevy citu se vůbec nestyděl. A to nemluvím o tom, kolik mám schovaných dopisů z doby, kdy se tak sorva naučil psát, s vyznáními Mami, mám tě rád (a srdce propíchnuté šípem u toho smile .
No a pak přišla puberta, on tak nějak zmlknul, nebyly s ním sice žádné výraznější problémy, ale od té doby toho doma moc nenamluví. A od puberty se jakýmkoli dotekům víceméně vyhýbá. Dost dlouho mi trvalo, než jsem si na tu změnu  zvykla. Ale naštěstí přes tu nekomunikativnost jasně v hloubi duše cítím, že mě má hodně rád.
A když byl loni přijatý na uměleckou školu svých snů, a umístil se v talentovkách 4. ze 60, nějak spontánně jsem ho chtěla obejmout, měla jsem obrovskou radost. No, a on se tak nějak odtáhl, prostě pochopila jsem, že mu to není příjemné. Tak to respektuji. Vím, že takto to mají i mnozí synové mých kamarádek. Asi je to normální.
Já si myslím, že ta mazlivost a komunikativnost mu určitě zůstala, ale prostě to teď projevuje už holt jiným směrem (= ke své dívčině, u se kterou už víceméně druhý rok bydlí smile ).

A dcera měla pubertu bouřlivou - odmlouvací, hádací, byla to hrůza. Ale když puberta přešla, tak jsme se k sobě psychicky vrátily, hodně si povídáme o životě, vidím, že ona o to má zájem, a dokonce jsem pochopila, že má hodně zájem právě i o to objetí (třeba když se na nějaký čas loučíme a nebo se zas vítáme).

Každé dítě je jiné. Proto je třeba některé dítě objímat, a jiné zas objetími neotravovat. Aspoň tak to máme u nás. smile

Upravil(a) Blossom (24. 10. 2010 19:24)

#81 24. 10. 2010 20:07

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Nicolas napsal(a):

Zajímalo by mě, co pro vás znamená termín "být dobrým otcem". Já to nějak nemohu uchopit.

Copak, Nicku? Chystáš se usadit a založit rodinu? big_smile

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#82 24. 10. 2010 21:19

Blossom
Host

Mikeš napsal(a):

Nicolas napsal(a):

Zajímalo by mě, co pro vás znamená termín "být dobrým otcem". Já to nějak nemohu uchopit.

Mikeši, kde ses půl roku flákal? wink big_smile  Já jsem si na tebe tuhle vzpomněla, a říkala jsem si, co se s tebou asi stalo, že se tu takovou dobu neukázal! Tak vítej zpět, s tebou tu bude veseleji.

A přečti si tedy vlákno raděj od začátku wink tongue , Nicolas se k ničemu nechystá, Nicolas koná, a už nějaký čas tím usazeným a dobrým otcem je. big_smile

#83 25. 10. 2010 14:18

IŠTAR
♥♥♥♥---

Jj, a když se podíváš na jeho blog, najdeš tam velmi vtipné postřehy, kterak se Nicholas připravoval na své otcovství big_smile. Mě osobně to velmi pobavilo tummenupp.

Není tady

#84 25. 10. 2010 15:09

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Selima napsal(a):

Som offtopic - ale ešte dodám, že o nás sa vcelku vedle postarať aj otec, aj starí rodičia, ale ad jedlo: Keď mama odišla (v mojich necelých piatich rokoch) na pol roka do ZSSR - pracovne - pamätám si, že sme mali donekonečna vajíčka, až som skoro začala kotkodákať. Až keď s amilovlai staré mamy, bolo občas na jedenie aj niečo iné big_smile . Otec zvládal a zlvádol kadečo, ale variť nevedel a nevie dodnes. dumbom Nielen pre miminá, ani pre dospelých - nežrala to ani naša mačka. usch

Pro mimina a pak pro babičky je vaření šíleně těžké. Naštěstí děti mívají v oblibě rohlíky a babičky věnečky :-)

Není tady

#85 25. 10. 2010 15:11

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Mikeš napsal(a):

Nicolas napsal(a):

Kdybys nevyš.ukával kolem dokola a občas se podíval do diskusních fór, tak bys to věděl - že se nám narodil cca před měsícem a půl synáček wink

Není tady

#86 25. 10. 2010 17:52

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Nicolas napsal(a):

Kdybys nevyš.ukával kolem dokola a občas se podíval do diskusních fór, tak bys to věděl - že se nám narodil cca před měsícem a půl synáček wink

Jééé, tak to gratulujuuuu big_smile storstark big_smile

Není tady

#87 26. 10. 2010 9:38

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Mikeš napsal(a):

Nicolas napsal(a):

Jééé, tak to gratulujuuuu big_smile storstark big_smile

Díky, je to velká radost. I když až teď nahlížím pod pokličku významu slov "nevyspat se" :-)
Dítě i rodiče jsou z dobrého materiálu. Všichni to nakonec vydrží. Rodiče asi více - třeba ti, kteří mají více malých dětísmile

Není tady

#88 26. 10. 2010 9:44

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Nico, při třetím, čtvrtým děcku už ti to ani nepřijde... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#89 26. 10. 2010 13:57

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

A najlepšie sú asi dvojičky... stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#90 26. 10. 2010 14:02

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Náhodou, Sel, dvojčata jsou lepší, než dva haranti do roka za sebou. Znám oboje, můžu posoudit.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#91 26. 10. 2010 14:57

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

big_smile Oki, verím ti. Brala som len skúsenosti z počutia, okolo mňa je teraz dosť dvojičiek... tongue

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#92 26. 10. 2010 17:44

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Nicolas napsal(a):

I když až teď nahlížím pod pokličku významu slov "nevyspat se" :-)

V tomhle jsme my měli kliku - kluk spal v noci většinou jak zabitej, takže se to dalo. Jen jednou si pamatuju, jak jsem ho někdy kolem třetí ráno vrazil do kočárku, a asi půl hoďky s ním objížděl barák, než usnul...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí