|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
"Milovat znamená rozpoznat sebe sama v ostatních. Pak poznáte, že "odlišnost" ostatních je iluze přežívající pouze v lidském světě, ve světě forem. Říká se "Bůh je láska", ale to plně nevystihuje podstatu věci. Bůh je všudypřítomný a všeprostupující Život, Život ve všech životních formách. Slovo láska v sobě nese dualitu: milující a milovaný, subjekt a objekt. Láska je tedy rozpoznání jednoty v duálním světě. Skrze tuto lásku vstupuje Bůh do světa forem. Láska zbavuje svět jeho světskosti, odebírá mu "tíhu světa" a činí ho transparentnějším pro božství, pro světlo vědomí."
Tak lásku vnímá Eckhart Tolle (Nová země)
Není tady

mariposa napsal(a):
"Milovat znamená rozpoznat sebe sama v ostatních. Pak poznáte, že "odlišnost" ostatních je iluze přežívající pouze v lidském světě, ve světě forem. Říká se "Bůh je láska", ale to plně nevystihuje podstatu věci. Bůh je všudypřítomný a všeprostupující Život, Život ve všech životních formách. Slovo láska v sobě nese dualitu: milující a milovaný, subjekt a objekt. Láska je tedy rozpoznání jednoty v duálním světě. Skrze tuto lásku vstupuje Bůh do světa forem. Láska zbavuje svět jeho světskosti, odebírá mu "tíhu světa" a činí ho transparentnějším pro božství, pro světlo vědomí."
Tak lásku vnímá Eckhart Tolle (Nová země)
Líbí se mi ta dualita: milující a milovaný. Jelikož jsme lidi, tak mě napadá - co takhle milující se dvojice a jimi milovaný Bůh...
Původně jsem napsal milující se lidé, ale opravil jsem to na dvojici, protože mě napadlo, že slovo láska se nejvíc používá mezi mužem a ženou, a taky aby z toho byl cejtit takovej ten lidskej cit, avšak zároveň i takovej ten skutečnej... A navíc milovat Boha vlastně znamená milovat i lidi.
Takže lidi, milujte se a množte se, ale nezapomínejte na Boží všudypřítomnost. 
Upravil(a) giorgino (21. 10. 2010 18:37)
Není tady
Někdy se stane, že když jsou spolu dva lidé, kteří dokáží na chvíli odložit svou individualitu (ego), tak se z těch dvou lidí stane jeden = jedno vnímání, jedna energie, klid, ticho a vnitřní mír 
V těchto chvílích se ve světě duality projevuje jednota 
Není tady
Všechno nakonec směřuje k jednotě. Naše vědomí se probudí, rozšíří a vstoupí do ní.
Není tady
Jasne -just to do it
Ale kdyby to bylo tak jedoduchy jako o tom jen pekne mluvit. 
Není tady
hirondel napsal(a):
Jasne -just to do it
Ale kdyby to bylo tak jedoduchy jako o tom jen pekne mluvit.

Není tady