29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Taky se přidám, jestli můžu... Já se vdávám už 11.3. a nemůžu se dočkat. A taky mě přepadají občas různé obavy ... ale asi je to tím, že zatím spolu se "skoromanželem"
nebydlíme a vlastně spolu začnem žít až po svatbě. Takže to je takový krok do neznáma. Ale už se moc těším na všechno nové, co nás čeká. A už brzy se nám snažilkám a nevěstám určitě poštěstí a budeme šťastné maminky !!!!
Není tady
Vanilko a jak jste spolu dlouho, že spolu ještě nežijete? Já se svim přítelem žiju od třetího dne od seznámení tak ho znam myslim moc dobře (tohle nesmíme říct našim dětem
) Kdyby jsme spolu pře svatbou nežili, tak bych asi měla strach jaký to pak bude .......... Doufam, že u tebe bude vše OK!!!!!!!!!
Koukám, že už to máš za pár, pošli pak fotky.
Není tady
To Tiffy: nežijeme spolu, protože jsme každý z jiného města a chodíme spolu necelý rok. Vím, že svatba není podmínkou toho, aby se někdo z nás přestěhoval a žili jsme spolu. Ale oba to tak chceme a já vím, že je to ten pravý! S bývalým přítelem jsem žila 9 let a nevypadalo to ani na svatbu ani na založení rodiny. U nynějšího přítele jsem si byla jistá, že je to otec mých potencionálních dětí hned od začátku. Byl to osud a jsem moc šťastná, že nás dal dohromady. Teď ještě aby to příště dopadlo dobře s miminkem ...
!
Není tady
My jsme se brali loni v srpnu a bylo to přesně rok a týden od toho dne kdy jsme se seznámili. Všichni nám říkali že je to hrozně brzo a že máme počkat, ale věděli jsme že je to takhle správně a hlavně jsme spolu od prvního dne rovnou bydleli :-) Svatbu jsme měli myslím tak normální, vzhledem k finanční situaci spíš skromnou ale bylo to super a myslím že krásnější den v životě jsem nezažila.
Každopádně teď jsme půl roku po svatbě a je to snad ještě lepší než na začátku :-)
Není tady
Já jsem se vdávala skoro před 2 lety - 23.4.2004 - podvazek jsem neměla vůbec, nějak se to u nás nedělá. Šaty jsem sice vybírala se sestrou, která za mnou přijela do Prahy, ale před svatebním dnem jsem si je ještě zkoušela a zjistila jsem, že mi v půjčovně dali jinou spodnici!! Takže budoucí manža se svědkyní mi o půlnoci přešívali spodnici a mě poslali spát. Svatbu jsme měli malinkou - oběd v restauraci s rodiči, prarodiči a svědky a večer a noc jsme prožili s rodinou a kamarády v pronajatém sálu sokolovny, kde jsme měli švédské stoly. Tcháni nám vypomohli finančně a moji rodiče napekli koláče, cukroví a dorty. Večer tak rychle uběhl, že nikdo neměl čas ani chuť tancovat.
Není tady
Já se taky přidám.Vdávala jsem se loni 10.9. a byl to krásný den, který bych hned zoopákla. Ikdyž ty stresy předtím.....fůj na to ani nemyslet.
Podvazej jsem měla od teď už mé švagřice. byl modrý a ženich ho viděl až na svatbě.Ráno mu moje mamka s tetou oblíkli sestřenici za nevěstu a řekli, že si ji musí vzít, protože jiná nevěsta v domě není - já byla schovaná. Když mě našel poděkovali jsme obou rodičům za naší výchovu. Obřad byl hezký, nechali jsme si tam zahrát " Už nejsem volná" od Petry Janů, takže doják
Po obřadu nám kamarádi zaterasili cestu, takže jsme řezali dříví a manža mě vezl na trakaři. byla to sranda .
My jsme nejdřív chtěli svatbu menší, ale nakonec nás tam bylo asi 65 a ztoho polovina kamarádů, takže se pařilo až do rána. Hrála nám živá kapela a fakt váleli např kabáty, Chinaski, Michala Davida......., prostě starý dobrý vypalovačky
Večer mě unesli, ale manža mě našel docela brzy.
Taky jsme měli kamarádku, která se převlíkla za cikánku a sbírala pro nás penízky. Byla to strašná sranda
Domu jsme dojeli ráno, užili si svatební noc a druhý den jsme vyrzili na svatební cestu do Egypta. Byl to jeden z nejhezčích dnů v mým životě a trochu mě mrzí, že už nejde vrátit.
Andrejko, ničeho se neboj.Já se taky stresovala, ale zbytečně to mi věř. Svatbu si hlavně užij ať máš na co vzpomínat. Stojí to za to
Není tady
Lucko, my taky budem mít živou hudbu a navíc to jsou i docela baviči a umí to na svatbě pořádně rozproudit Po obědě chceme určitě klidnější hudbu, ale večer až odejdou babičky, chceme aby nám hráli taky trošku tvrději
Jinak únos je u nás zakázaný, nechceme si kazit svatbu, neštěstích na svatbách už bylo k vůli únosu dost a taky se tim že polovina lidí zmizí zkazí atmosféra.
U nás se penízky budou vybírat tak, že každej za to že si chce s náma zatancovat, musí zaplatit.
Není tady
Mamka taky byla naštvaná, že mě unesli. Ale já jsem si to prostě chtěla užít se vším všudy.Vždyť vdáváme se jednou za život nebo ne????
My jsme až koukali jak se starší generace dovede bavit na modernější hudbu. Nikdo si na dechovky ani nevzpoměl. Nejvíc nás všechny dojal můj dědeček. Moc ho miluju a v té době zrovna prodělával chemoterapii, má rakovinu plic. Nejdřív, že tam budou jen na oběd a nakonec to tak rozjel, že já jsem štěstím brečela, bylo to hodně emotivní. I dnes, když vidím video tak mě to moc dojímá
Není tady
Andrejko a hlavně hodně rýže!!!!!!!!!!!!!
Svatební zvyky a pověry
» Nenoste šperky s modrými kameny. Symbolizují modřiny, kterých se dočkáte od manžela.
» Ženich nesmí vidět nevěstu ve svatebních šatech před obřadem, jinak se brzy rozejdou.
» Plechovky za auty, které znáte z amerických filmů, odhání zlé duchy a chudobu.
» S duchy souvisí i další pověra. Ženich by měl nevěstu přenést přes práh nového domu, aby se v její dlouhé sukni dovnitř nedostali také zlí duchové.
» Novomanželé mají jíst z jednoho talíře, což symbolizuje vzájemnou harmonii.
» Nevěsta za záda hází svatební kytici. Kdo ji první chytí, bude mít svatbu jako další v pořadí.
» Rýže, kterou hází svatebčané na novomanžele, symbolizuje plodnost.
» Svatební šaty nevěsty by měly obsahovat něco starého, nového, vypůjčeného a modrého.
» Střepy přináší štěstí. Na svatbě má nevěsta rozbít talíř. Zamést střepy už musí samozřejmě manžel
Není tady
Lucko, má strana je taky dost temperamantní(aby ne, koluje nám v žilách jižanská krev) a umí se pořádně bavit. Jen mam obavy o babičku, má silnou cukrovku a jeden den skoro nevidí, druhej den je zase na tom se zrakem líp, tak doufám že mě uvidí, jinak jí to bude mrzet. Miláčka rodiče jsou docela usedlí (nechápu po kom on je) a tak méme obavy, že z nás budou vyjukaný.
Není tady