29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobry den, rada bych zjistila vas nazor na moji situaci.
Je mi 32, ziju ve vztahu s pritelem jiz skoro 10 let. Deti nemame, zatim jsme nechteli. Mam pocit, ze muj pritel je mym nejlepsim kamaradem, ale nic vic. Fyzicky me nepritahuje, spime spolu, nevadi mi to, ale neni to pro me az zase tak prijemne. Pritel je moc hodny, spolehlivy, takova jistota, chova se ke mne hezky, urcite bude dobrym otcem. Je ale malo ambiciozni, vydelava mene penez nez ja, to mi vadi a on to vi.
Po dlouhych letech (celou dobu jsem byla pritelovi verna, ani mne nenapadlo, aby to bylo jinak) mne zacali zajimat ostatni muzi. Muj pritel byl muj prvni a proto asi není divu, ze me prepadla touha zkusit to s nekym jinym. Ted myslim sex.
Pred nekolika mesici jsem se seznamila s velmi sympatickym muzem, ktery je vsak zenaty a
ma male deti. Zamilovali jsme se do sebe, bylo to hodne intenzivni. Pritel na to prisel, oznamil to jeho manzelce. Myslela jsem si, ze je to konec naseho noveho vztahu, ze on to ukonci, ale nebyl, naopak jsme se zacali stykat jeste vic, i kdyz komunikacni prostredky byly omezeny. Muj dlouholety pritel se se mnou rozesel, ale po nekolika tydnech jsme se dali zase dohromady ( z jeho popudu) a od te doby jsme zase spolu. Vztah se zlepsil, ale ja porad udrzuju kontakt i se svym milencem. Jiz to neni tak intenzivni, myslim, ze on se trochu zalekl svych citu ke mne a trochu se ode me odpoutal. U me uz prvotni zamilovanost take opadla, ale o to vic je nas vztah nyni takovy hlubsi a uprimnejsi. Ja v nem porad vidim skveleho muze, beru ho jako spriznenou dusi, hodne si rozumime po dusevni strance, rovnez me pritahuje i fyzicky, sex s nim je skvely. Rada bych s nim planovala budoucnost, ale pro nej jsou na 1. miste jeho dve deti, kterym nechce rozbit rodinu, coz chapu a vazim si ho za to. O sve manzelce moc nemluvi, jen na zacatku povidal, ze se ona o nej skoro vubec nezajima, neodpovi ani na pozdrav, ze je pry hodne zvlastni, ale nevysvetlil jak. Pote, co se manzelka dozvedela o mne, zacala se dle slov milence hodne menit, coz je pochopitelne, nechtela ho ztratit. Najednou byl on pry v centru jeji pozornosti. Ted mi ale o manzelce nerekne ani slovo. Moc nerozumim tomu, ze riskuje vztah se mnou, kdyz mu jde o rodinu, pochybuju, ze by mu manzelka tolerovala nekoho jineho. Je mi jasne, ze bych to mela ukoncit a o budoucnosti s nim nepremyslet, ale co kdyz se jeho pristup ke vztahu ke mne casem zmeni a bude chtit byt se mnou? Takove vzajemne porozumeni a souzneni po vsech strankach jsem jeste s nikym nezazila, proto se mi nechce vztah ukoncovat. Zaroven ale vim, ze riskuju i svuj vztah s pritelem. Tak co ted?
Není tady
Ty nic neriskuješ, jenom se bavíš. Na světě nejsou jen dva chlapi, ale děti mají jen jednoho tátu.
Není tady
Janicko to co prozivas jsem prozivala taky.O manzelce taky nemluvil vsechno s nim bylo skvele,skvely on, proste ruzove bryle.Vsechno me pripadalo krasne.Pred 2 lety se nase cesty rozdelili a rok jsme se nevideli.Po roce jsme se sesli ja necitila,uz vubec nic ,zadne motylky v brise,uz jsem na nej nekoukala zamilovane a vzpomnela jsem si jak jsem si rikala,ze zivot bez nej pro me nema cenu nechtelo se me tenkrat zit.Ziju ,a na nej si,uz ani nevzpomenu hodne me ten clovek ublizil a i kdyby jsme byli kazdy sam,uz bych to zpet nechtela.
Tvuj pritel ma deti a ver,ze ty nemas sanci.O manzelce nemluvi,protoze te nechce davat zadnou nadeji ,mozna je to u nich jako na houpacce.Vaz si sveho pritele ktereho mas.Ona kazda zamilovanost je krasna.
Upravil(a) eremuruss (15. 10. 2010 16:12)
Není tady
Tak jestli můžu... žádnej ženáč není v manželství spokojenej, když zahybá. Otázka je, do jaké míry si za to může sám. To, co ti povídá o manželce, ber s rezervou... spíš ti to poví něco o něm. Jenže - v týhle fázi to žádná neslyšíme... slyšíme jen, jak si nerozumějí, jak je s ní kvůli dětem, jak neví, co má dělat, protože potkal někoho, koho měl potkat před ní... Hezky se to poslouchá. Mě moje "ženaté" období a pak milenecké mého muže ukázalo jedno. To, co mi vykládal kdysi milenec, vykládal můj manžel svojí milence o mně - jen o pár let později.
A bylo mi prdlačku platný, že já mu to tehdy až tak nebaštila, šlo mi o sex a spřízněnou duši... No, o tu šlo i mýmu muži.
Sice to měl doma, ale na co se namáhat větrat starou okoukanou deku, když se můžu přikrejt novou. Vůbec je nenapadne, že když se o tu novou nebudou starat, za deset let bude vypadat jak výstelka do psí boudy.
Pro rejpalky - deka = vztah. Nemluvím o vizáži partnerky.
Nemyslím si, že nemáš/ nemáte šanci, když má děti. Jen si uvědom, že není jednoduché mít co 14 dní dvě děti doma, uvařit jim (předpokládám, že tatík asi neuvaří), proběhnou se ZOO nebo parkem... sobotní večer doma u telky - jsou u vás děti... a samozřejmě - on už děti má, tak na svý si počkáš. Alimenty, starosti s komunikací s bejvalkou, rozvodový tahanice... Jo, budete mít pocit, že vás to stmelí... ale pak nastoupí realita všedního dne. Možná po takovejch reálnejch pěti/ šesti letech zjistíš, že náhodou někoho potkal... ona má už děti větší, takže pohoda... žádná školka, škola... dá ti vale a výživný tři litry.
Podle mě jste s partnerem už dlouho, vztah se nikam neposunuje a ty hledáš východisko. Takovejch nešťastnejch ženáčů jsi za 10 let potkala desítku určitě, ale vůbec sis jich nevšimla - byla jsi spokojená. A teď, když zjistíš, že žijete jako přátelé se objeví ON. A on to má podobně. Něco mu chybí a místo aby si ochutil svojí polívku, čuchá k sousedově guláši...
Já bych do toho nešla, ale já mám už něco za sebou. Dneska už jen chlapa s vyřešenou minulostí. Jen tak máme šanci na budoucnost. Alespoň podle mě. Pokud si člověk neumí vyřešit problém, jak mi může být oporou, partnerem, přítelem... Kouli na noze jsem sundala, nemám chuť si naložit kládu na záda.
Není tady
být tebou zůstala bych u přítele, kterej je schopnej ti nevěru odpustit, to každej nedokáže a po 10letech to těžko bude mezi váma jako po roce seznámení. Od ženáče ruce pryč, pokud ti tedy nejde jen o sex, pokud ti jde trvalej vztah tak se drž svýho pův. přítele...ono se těžko radí....nakonec já osobně bych měla strach z toho, že byť by se tvůj ženáč jednou rozvedl a zůstal s tebou, tak aby jednou neuděla tobě to co dělá ted svý manželce.... vztah je dřina a v dnešní době místo aby se lidé snažili si svý vztahy pěstovat a pečovat o ně tak je pro ně jednodušší říct,že partner pro ně už není přitažlivej, zažívají stereotyp a radši se začnou poohlížet po jiných...jenže ve finále člověk zjistí že je to s každým stejný,jen má každej jiný chyby.....
Není tady
no, ja bych poradila, at se pokusis ozivit tvuj vztah s pritelem, nemusis se hned nutne rozchazet s milencem, ale opakuj si pravidelne, ze mezi vami jde jen o sex a nic vic (stokrat opakovana lez se stava pravdou) a ber ho s rezervou-vsechny jeho reci, gesta...pravdepodobnost, ze by vam to se zenacem klaplo, je mala, spis to proste casem vyprcha a bude fajn kdyz v mezicase zjistis, ze s tvym pritelem to byla jen takova mala krize a ze je ti s nim stejne ze vsech nejlepe...
pokud se ti vztah s pritelem ozivit nepovede, pak holt nezbyde, nez kopnout do zadku oba dva a zacit hledat nekoho tretiho...
moje rada neni sice zrovna koser, ale treba ti k necemu bude...
Není tady
Ahojky,
já jsem před nějakou dobou řešila něco podobného. Jen milenec nebyl ženatý a neměl děti. Já byla zadaná, doma šestiletého syna. Přítel úžasný hodný no prostě takový co jsem si vysnila. Malého miluje jako vlastního. Jenže já jsem potkala někoho kdo mi "dostal" na první pohled. Začalo to kávičkama, výletama, do toho úžasné sms a telefonáty trvající hodiny.....On měl doma přítelkyni, já doma přítele, zprvu šlo oběma o kamarádství, později o sex a nakonec jsme se zamilovali oba dva. Ani jeden jsme se ale nechtěli vzdát toho co máme doma. Já bych to tenkrát i objetovala a šla za ním, ale on to tak neměl. TAké mi vyprávěl jak paní je nemožná, nevaří, prudí atd. Ale tohle říkají všichni. Přeci ti nebude vykládat jak je úžasná, jak se dovede postarat o děti..... Kolikrát jsme si řekli, že ten vztah ukončíme, ale po nějaké době jsme se vždy sešli........trvalo to dost dlouho, nepotřebovali jsme se pokaždé pomilovat, stačilo nám že jsme spolu. Jenže mi na to potom přítel přišel a bylo zle,,,,,,,,ustáli jsme to a já slíbila, že se s dotyčným nebudu stýkat ani kontaktovat. ALe vše bylo jinak, kávičky pokračovaly.......ale zůstalo už jen u káviček.....poté jsem otěhotněla s přítelem co mám doma. Říkala jsem si jak to tím vše skončí a ono houby. Teď to mám na talíři znovu, že jsme v kontaktu a že s přítele dělam blba. POdařilo se mi vysvětlit, že jsme se viděli párkrát a občas si jen napíšeme.
Jenže kdyby mě přítel tolik nemiloval, byla bych dneska buh ví kde. Takže moje rada. Kašli na ženáče a sladký řeči, kdyby tě miloval jak naznačuje už by odešel dávno. Važ si toho chlapa co máš doma. A neber dětem tátu, to se nedělá.
Není tady
Jani,já si myslím,že váš vztah byl tak trochu "přechozený",proto jsi měla roupy. Každý vztah by podle mě měl někam či k něčemu směřovat,ale ten váš možná ztvrdnul na mrtvém bodě. Je pochopitelný,že skoro po 10-ti letech mizí nějaké vzrušení a váš vztah byl založen na jiných věcech než je bláznivá zamilovanost a vzájemná chemie. Já osobně jsem proti nevěrám a nevěřím na slepované vztahy. Na tvém místě bych si našla někoho úplně jiného než jsou ti dva,které máš teď......
Není tady
rejka napsal(a):
Jani,já si myslím,že váš vztah byl tak trochu "přechozený",proto jsi měla roupy. Každý vztah by podle mě měl někam či k něčemu směřovat,ale ten váš možná ztvrdnul na mrtvém bodě. Je pochopitelný,že skoro po 10-ti letech mizí nějaké vzrušení a váš vztah byl založen na jiných věcech než je bláznivá zamilovanost a vzájemná chemie. Já osobně jsem proti nevěrám a nevěřím na slepované vztahy. Na tvém místě bych si našla někoho úplně jiného než jsou ti dva,které máš teď......
NO JO , ALE ABY PAK ZA 10LET NEŘEŠILA TO SAMÝ CO TED :-(
Není tady
Holky, vsem vam moc dekuju za rady, postrehy, komentare. Fakt si jich moc vazim. Trochu mi otevrely oci.
S milencem bych zustala, aniz bych s nim resila budoucnost, je totiz fajn mit nekoho, s kym muzu rozebirat uplne vsechno, treba i svuj vztah s pritelem. Samozrejme mit i obcasny sex, ktery je v zacatcich tak vzrusujici. Vim ale, ze kdyby na to, ze se s nim stykam, prisel muj pritel, byl by mezi nami konec. A to nechci, protoze se mezi nami vztah dost zlepsuje. Velky problem je totiz v tom, ze milenec je muj soused, coz je celkem podstatna vec, kterou jsem pred tim nenapsala.
Není tady
Četla jsem jen zběžně, ale psalas, že to tvůj přítel oznámil manželce ženáče?!! Opravdu se k něčemu takovému snížil?? To by mi přišlo asi nejhorší, s takovým ubožákem už bych být nemohla. S ženáčem nevím, asi bych to zatím neřešila, dokud je vám fajn, ale pokud jednou budeš chtít rodinu a děti, tak je to na zvážení, co dál. A zvláště pokud je to soused...
Není tady
Janičko, deset let s partnerem, který ti nijak zvlášť neimponuje jako chlap... ani v posteli, ani v kariéře, ani finančně... proč? Proto, že je to "taková jistota", aby sis nepřipadala blbě, že jsi sama?
je totiz fajn mit nekoho, s kym muzu rozebirat uplne vsechno, treba i svuj vztah s pritelem... milenec je muj soused
Dám ti dvě dobrý rady - zcela nezištně
1. S milencem se nerozebírají vztahy s oficiálními partnery! O těch nemá padnout ani slovo - nanejvejš
informace, že ruším rande, protože hi/jí vezu na pohotovost se žlučníkovým záchvatem.
2. Co je v domě... atd.
Není tady
janicka19 napsal(a):
Holky, vsem vam moc dekuju za rady, postrehy, komentare. Fakt si jich moc vazim. Trochu mi otevrely oci.
S milencem bych zustala, aniz bych s nim resila budoucnost, je totiz fajn mit nekoho, s kym muzu rozebirat uplne vsechno, treba i svuj vztah s pritelem. Samozrejme mit i obcasny sex, ktery je v zacatcich tak vzrusujici. Vim ale, ze kdyby na to, ze se s nim stykam, prisel muj pritel, byl by mezi nami konec. A to nechci, protoze se mezi nami vztah dost zlepsuje. Velky problem je totiz v tom, ze milenec je muj soused, coz je celkem podstatna vec, kterou jsem pred tim nenapsala.
Tak jestli můžu ještě jednou... Ty, tvůj mpřítel i mielnec jste dost... zoufalý... Neumím si představit, že bych svýho partnera podvedla s někým, kdo bydlí přes chodbu... připadala bych si jako dilinka, co nemá ani na to, aby vyšla ze dveří baráku... Promiň - beru to prostě podle sebe... fakt by mě to položilo... A jako bonus můj přítel zvonící na sousedku s informací, že "váš muž souloží s mojí partnerkou"...
Zas to nebudete mít komplikovaný při přebírání dětí... měla jsem to tak s dětmi - BM bydlel ob vchod...
Můžou chodit ze školy rovnou k vám...
Jsem asi hnusná, ale... hele zas to je to jednoduchý v jinejch věcech - byl tu, ale mluvili jsme jen o úklidu v domě...
No, opustím jízlivost. Pryč od toho, janicko. A protože nechci být jízlivá, nenapíšu proč...
Není tady
javena napsal(a):
že bych svýho partnera podvedla s někým, kdo bydlí přes chodbu... připadala bych si jako dilinka, co nemá ani na to, aby vyšla ze dveří baráku...
tato reakce mi příjde tedy hodně přehnaná..
tahle informace měla sloužit zřejmě pouze k tomu, že tím, že jsou sousedé, mají setkávání tak zjednodušené, že se s tím o to hůř přestává
Není tady
Přečetla jsem si vlákno, a napadá mě jedno řešení: Odstěhovat se odtamtud. A sama. A jak tady někteří píšou - najít si někoho úplně jiného. Začít znova, jinde a z čisté vody. A doufejme, že po prožitých zkušenostech líp.
A ještě mi tady připadá příšerná jedna věc: S milencem nejen spát, ale dopodrobna rozebírat vztah s přítelem...a navíc jste sousedi....tak tomu se tedy říká vidět si vzájemně do talíře (a v tomto případě i do postele)
.
Upravil(a) Blossom (18. 10. 2010 7:36)
pencila napsal(a):
javena napsal(a):
že bych svýho partnera podvedla s někým, kdo bydlí přes chodbu... připadala bych si jako dilinka, co nemá ani na to, aby vyšla ze dveří baráku...
tato reakce mi příjde tedy hodně přehnaná..
tahle informace měla sloužit zřejmě pouze k tomu, že tím, že jsou sousedé, mají setkávání tak zjednodušené, že se s tím o to hůř přestává
Neměla, pencilo.
Vycházím z toho, že pokud si najdu milence a rozebírám s ním původní vztah, dělám to nejspíš proto, že mi nevyhovuje vztah se současným partnerem. Psala jsem, že bych si připadala jako dilinka a tak to prostě je. Protože já když mi nevyhovoval vztah s partnerem/ manželem, tak jsem to především řešila s ním. A když o řešení nestál, tak jsme se rozvedli. A pak se našel soused, co by bral soulož přes chodbu a já, protože už jsem nebyla zoufalá, jsem řekla - ne. Já měla vyřešeno a věděla jsem, co chci.
Beru to podle sebe, což jsem taky psala.
Upravil(a) javena (18. 10. 2010 11:02)
Není tady
Blossom napsal(a):
Přečetla jsem si vlákno, a napadá mě jedno řešení: Odstěhovat se odtamtud. A sama. A jak tady někteří píšou - najít si někoho úplně jiného. Začít znova, jinde a z čisté vody. A doufejme, že po prožitých zkušenostech líp.
A ještě mi tady připadá příšerná jedna věc: S milencem nejen spát, ale dopodrobna rozebírat vztah s přítelem...a navíc jste sousedi....tak tomu se tedy říká vidět si vzájemně do talíře (a v tomto případě i do postele)![]()
.
tak to radím taky, už jen proto, že až to s milencem ukončítte a on se vrátí k rodince, tak může začít peklo v podobě schválností. A všechno co ty mu teď vyprávíš, se může otočit proti tobě.
Není tady
Ještě bych dodala - taková lenost, pořídit si milence/milenku z bytu přes chodbu - ani papuče si nemusí zouvat
Není tady
Poppy10 napsal(a):
rejka napsal(a):
NO JO , ALE ABY PAK ZA 10LET NEŘEŠILA TO SAMÝ CO TED :-(
Každý by se měl ze svých chyb či neúspěchů poučit....
Není tady
helena napsal(a):
Ještě bych dodala - taková lenost, pořídit si milence/milenku z bytu přes chodbu - ani papuče si nemusí zouvat
http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Víš co je na chodbě špíny? Papuče rozhodně do ruky...
Není tady
janicko, jediný co k tomu mohu napsat je to, že tvému příteli přeji, aby se zamiloval někde jinde a co nejdříve odešel.
A ty bys evidentně měla vystřídat pár chlapů, aby sis ujasnila co v životě chceš, než budeš mít děti
Není tady