6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kaťulka 33 napsal(a):
Ahojky
Holky,Kiki a po císaři můžete normál nosit mímo a chovat nebo je tam nějaké omezení na nějakou dobu? Barunka je fakt nádherná....
Katí, v den operace jsem byla ráda, kdyz sestra přisla na pokoj a malou mi priložila. To jsem se nemohla ani hybat Jediny, co jsem zvladla, tak až večer do sprchy a zpět a jen s pomoci sestřičky. Malou jsem ten den ani nepochovala. Druhy den me stehovali na normalni pokoj a to jsem byla jeste zeslabla, tak jsem si malou netroufla brát sama - a jizva taky dost bolela Jeste ze tam se mnou mohl byt příťa, ze mi s malou pomahal.
Takže jako "skoroplnocenná" mamka jsem fungovala až ten třetí den ale porad to nebylo ono.
Není tady
Ledí, díky , snad to bude ok, nijak moc se to nezhoršuje.... Já už sem normálně nervózní i z tý zítřejší konzultace, předpokládám, že by mi měli říct protokol a léky atd...., pevně doufám, že se už nic nepo..... hlavně se úplně bojím doufat, že to vyjde, radši si to moc nepřipouštím, zatím teda.
Není tady
Falko - neřeš to, ženský těhotní i když maji chřipky a angíny, to na to nemá vliv (Naty "vznikla" když jsem měla anginu a brala PNC).
Kiki- proto jsem příznivcem vaginálního porodu a ne cř. Po vag.por. jsi fit vzápětí Ale v Tvý situaci KP bych volila stejně To mi připomíná jak měla na fotkách Baruška ty nohy krásně nahoru Nevim jestli Ti to řekli, ale dávej široký bylení, občas mívaji dětičky KP problémy s kyčlema. Ale spíš když se rodí vaginálně. No prevencí nic nezkazíš. Jo a "uplácali" jsme si ijí dokonale
Není tady
Snažilenka napsal(a):
Kiki- proto jsem příznivcem vaginálního porodu a ne cř. Po vag.por. jsi fit vzápětí Ale v Tvý situaci KP bych volila stejně
No však ja taky chtěla rodit prirozene a pořád jsem se modlila, aby se mala otočila. Proste mi bylo proti srsti uz od začátku, že se s malou nebudu moct normalne pomazlit hned po porodu No ale asi se ji libilo hlavou nahoru, tak se mi ju nepodařilo překecat:)
Snažilenka napsal(a):
To mi připomíná jak měla na fotkách Baruška ty nohy krásně nahoru Nevim jestli Ti to řekli, ale dávej široký bylení, občas mívaji dětičky KP problémy s kyčlema. Ale spíš když se rodí vaginálně. No prevencí nic nezkazíš. Jo a "uplácali" jsme si ijí dokonale
Nic mi v nemocnici nerekli. A to jí delali UTZ kyčlí hned v porodnici - asi tretí den a dr. říkal, že je to uplne vpořádku. Kdybych mela dávat široky baleni, tak by mi to snad rekl, nebo ne ???
Není tady
Ahoj holky,
Snazi diky za seznam, kdyz jsem to videla, jsem se vydesila,co vse clovek potrebuje a ma to asi sve opodstatneni,ale ja s nakupem zacnu tak koncem roku,jen mi rekni,asi jsem laik,ale co je to to Plymo??????
Jinak vetsina veci ma sve opodstatnei,pockam,co vyleze s kamosky, co sve by mipo holkach prodala, tak si myslim, ze nektere veci nejsou potreba kupovat nove.
Jinak mimco se hlasi jen obcas, neco malo citim,ale nevim,jestli to je to prave orechove, obcas jakoby malinkate stouchnut pod pupkem, vcera jakoby nakopnuti hodne plneho mocaku,tak snad je mimco v pohode a zije, dycha a at si blbne v brisku,jak se mu zachce, mam vydrzi vse, vsdak cesta k nemu nebyla lehka.
Jinak Falko,ja byla nachciopana dobre pri stimulce,i jsem volal doktorvi cela v panice,jesteli to nejak nemuze uskodit a rekl, ze napiseme ATB a basta,pokud to bude nevyhnutne.Takze zadne strachy, pevne nervy, odhodlanost, nadeji a trpelivost.Nic jineho se delat neda.Drzim vsem hodne palce, abyste z teto mistnosti primo prsli nmezi tehule, stesti by se v tehle mistnosti bylo potreba hodne moc na povzbuzeni dalsich lidicek.Myslim na Vas a podavejte hlaseni,co a jak, men to oc pomohlo,ze sjem mohla chodit sem, postezzvat si, zeptat se jinak by to bylo mnohem tezsi.
Není tady
Falko - tak co konzultace? Co Ti řekli? Kdy začínáš?
Ledí tohle je plymo http://www.hracky-vybavicky.cz/20-soupr … rku-plymo/ Je to v podstatě na vykrášlení kočárku, žádný jiný význam to nemá. Dávalo se hodně dřív, před těmi 11 lety když jsem měla Naty. Teď už skoro vůbec, na sportovní kočárky se to nehodí.
Určitě počkej co Ti kámoška nabídne, kupovat všechno nový je blbost.
A právě že je toho hodně, tak jsem Ti to poslala včas aby ses už mohla pomalu rozkoukávat Chce to mít aspoň představu o tom co koupíte, půjčíte si atd. a hlavně vybrat kočár - to je makačka Doporučovala bych ho mít aspoň vybraný na netu, kdyby se náhodou stalo že bys musela ležet v nemocnici, aby to manžel obstaral
Kiki - no tak to je v pořádku, když jí dělali UZ a nic nedoporučili Nelam si s tím hlavu a užívej mateřství
Není tady
Snažilenka napsal(a):
Kiki - no tak to je v pořádku, když jí dělali UZ a nic nedoporučili Nelam si s tím hlavu a užívej mateřství
UUUUUfffff, tak ted mi spadnul šutrák ze srdce Jsem totiž dost velkej plašan v tomhle a už jsem se lekla, že bych na něco pozapomněla Takže si jdu zase užívat
Není tady
Ahoj holky, tak jsem byla dnes na konzultaci, vše vypadá ok, žádná cysta nebo tak, sliznice vysoká, takže ms by snad měla dojít bez problémů... čekám jí koncem tohoto nebo začátkem příštího týdne, a od 2. dne začínám píchat . Mám krátký protokol, gonal 150 IU + certroide nebo jak se to jmenuje, 0,25mg asi od 7. dne.... Tak jsem na to zvědavá, držte mi palce, budu to potřebovat . Paní doktorka v CARu byla optimistická, tak z toho mám celkem dobrý pocit. Dokonce mi spíš pořád doporučovala, případně nechat zavést jen 1 embryjsko, že u PK a 2 embryí je dost dobrá úspěšnost, ale zase už fakt hodně vysoký % dvojčat - asi 40-50% . Ale já chci stejně 2, je tam větší šance... a dvojčata by mi nevadily , jedině že je to rizikovější.... No uvidíme, jestli vůbec nějaký embrouši budou a budu to muset řešit....
Není tady
Falko no super Já bych měla dostat v noci a taky to cítim..ještě jsem to pojistila vínkem a naklušu na tatku a od pátku píchám ..si teda injekce já mám teda puregon 150,ale je to asi jako ten gonal a 7 DC na ultr. a tam mi řeknou co dál
a já si chci nechat zavést jedno..jednu treperendu doma máme,takže já dvojky moc nechci,ale kdyby byly tak samo neva..jen dvě chcandy by tatka si nerozdejchal ale to předbíhám..uvidíme jako to bude
Není tady
JJ, já bych taky měla mít mezi 6.-7. dnem 1.UTZ, a uvidí se..... Já žádný dítko zatím nemám, takže by mi ani dvojčata nevadily, bych to měla z jedný vody načisto - ale to taky docela dost předbíhám... . Tak držím palce, ať tetka dorazí jak má, a můžete jít na to - tak mi pak schválně řekneš zážitky z "píchání" . A ty máš první dítě přirozeně?
Není tady
Ahoj holky.... .
Jůůůůůů Luci a Falko , vy to máte pořád nastejno! Kéž Vám to hnedle napoprvé klapne . Vám sem za 14 - 20 dnů přijdu naflusat nějaký těhubacilouše .
Držíííííííííím palce. A ostatním samo taky!!
Není tady
Falko - taky bych si na Tvém místě nechala zavést 2 (pokud budeš mít tu volbu). Sestra mý švagrový si to nechala taky, taky měla PCO a několik let se snažili....no a vyšlo první IVF, má holčičku a kluka (teď už 4měsíční). Když se jí někdo zeptá jak to zvládá, tak se jen usměje a řekne že v pohodě - není zvyklá se starat jen o jedno dítě, rovnou "vklouzla do dvojčat" a zvládá na jedničku (a jak je šťastná, o tom nemusim ani psát, ne?).
Luci - ať to vyjde a malá má brzy sourozence
Medul - týýý jo Ty už jsi v půlce Necháte si říct pohlaví?
Není tady
Holky díky, hlavně doufám, že vůbec bude co transferovat.... po clostíku nějaký folík byl, ale velikost nic moc.... no, uvidíme, já se taaaaaaaaaaaaaaak moc modlím . Už se na to úpa těším, že aspoň nějaká šance zase.... Ale kdyby bylo, chci taky dvě, dítě nemám a stejně chceme aspoň ty dvě . Už si začínám vyběhávat předoperační, ať pak nešílím zas na poslední chvíli, př. týden už bych teor. měla stimulovat, jen doufám, že ms nějak normoš dorazí, to znám - jak před tou laparkou, kdy jednou ms dřív, podruhý pozdějc a 2x sem to kvůli tomu přeobjednávala. Mám utroš, po něm mi chodí celkem spolehlivě, tak snad jo.
A když jsem u tý laparky, tak nevím, jestli jsem vám to psala, ale pak mi doktor říkal, že podle nějakých rozborů jsem v den operace byla PO OVU - a operovaná jsem byla 9.DC . Vždycky - dokud jsem teda měřila teploty - jsem měla ovu, pokud vůbec, tak 18.-20.DC, a teď 9. už bylo po, no bylo mi to trochu divný, ale je fakt, že ms mi přišla asi 22. nebo 23. DC, čili by to tak nějak odpovídalo.... divný, co? A to jsem v tom cyklu ani před tím nic nebrala....
Není tady
Ahojda holky,
jak s mate?
Koukam ze mamé na trati dve bojovnice, co se pustili do IVF, hrozna Vam holky fandim a verim, ze se podari zlomit tu smulu,co tady panovala, je púotreba pozitivnich zprav a jak na to koukam, jdete do toho s optimismem a to je pak clovek k uspechu mnoehm blize.Jsem zvedava, poavejte prosim infio,jak se citie a co se deje, jak vse pokracuje, vsechny holky tady sleduji a preji hrozne mco stesti,aby se to povedlo.
Jinak u nas se bricho zvetsuje, pripadam si jako balon a kdyz pomyslim, ze by to melo jeste hodne vyrust, tak snad budu vypadat jako balon.Jen mic nejak nezbyva cas zkratit si tehu kalhoty, je toho nejak moc, nejak nestiham nic, uz se docela tesim az vse dobre dopadne, ze se budu venovat jen diteti ,plinkam a veci kolem mimca, bo prace mam uz plne zuby,ale do noveho roku to nejak musm vydrzet, abych mohla odchazet s klidnou mysli, ze je vse Ok a ze vse slape jakl ma.No jinak to celkem ujde.
Není tady
Houbičkováclavko - promiň ale Tvá prosba na mě působí dost divně Dr. přece může předepsat Clostíku(nebo jiný název ale stejný složení) kolik chce......a dávky Clostíku na stimulaci jsou omezené, nejde dávat obrovská dávka - to pak už nepůsobí.....
Ledí - co fotka pupíku? Jestli můžu radit, užívej si to teď, po porodu už si moc neužiješ, nastoupíš do kolotoče kterej se točí pořád a pořád a pořád....
Falko - no to koukám že si Tvoje tělíčko dělá co chce, že jo? Ovulka už 9DC, pak zase dlouho nic Neboj, při stimulce na IVF vajucha vyrostou vždycky
Není tady
holubicko, teď k tobě nepíšu coby snažilka, ale moderátorka těchto fór... obchod s léčivy je na tomto serveru zakázaný, takže tvůj příspěvek mažu. neber to nijak zle, ale se svou prosbou se opravdu obrať jinam, nehledě k tomu, že Snažilenka má pravdu, vysoké dávky Clostilu už jsou k ničemu a navíc, může to být nebezpečné.
děkuji za pochopení. pokud budeš mít chuť si se zdejšími snažilkami popovídat, jsi samozřejmě vítaná
Není tady
Snazi,svuj velky brisni mozol vyfotim,ayle uzivat si to snad budu v prosinci,kdy labina projde akreditaci a me upadne sutr ze srdce,jinak snazi, stava semi tedka, jakoby mi neco kopalo smerem k branici, muze to byt mimino, na brichu mam navic ozdobny tukovy polstar,tak to neni tak citit,ale kdyz to zacne,je sila, ale zachvili je klida pak hodku znova.to vis tohle jsem nikdy necitila, tak jsem zmatena.
Není tady
Simi,taK TO SE HROZNE TESIM NA PSI MIMINKO,jsem zvedava.Jo to se nevyspis jeste nekolik dnu,ale pak to bude hodne radosti. Tsk honem honem sem s foteckama.
Není tady
Popi - děkuju za odkázání Václavky do patřičných míst....fakt mi její prosba přišla doooost divná a nemám důvěru k takovým, co se zeregistrujou a hned žádaji Být to "zabydlená" babinetí snažilka, koukala bych na to jinak, ale odpověď by byla asi stejná
A co s Tebou holka? Je mi jasný že metřík máš jen pro svou informaci (nebo né? ) protože 45DC je už dost A kolik jsi už zhubla kilíček? 7 je pryč a dalších 5 se chystáš nebo jak to je?
Ještě k tomu metříku a cyklu - já to teď mám tak, že dostávám MS po 6-7 týdnech (ale pořád kojim takže to může být ovlivněný tím). Pravidelně 10-12 dnů než má přijít MS tak hodně zřetelně cítim ovulaci (půl dne nemůžu chodit ani sedět). Nevim jak by dopadlo případný těhotenství, aler ovulace je a MS potom dooost silná takže i sliznice je narostlá dobře Píšu to proto, že i Tvůj metřík může být nadějný a jestli máš momentálně klid od hormonů a časovaného plození, nech tomu volný průběh....PCO si žijou svým životem a třeba příjemně překvapí (nemusím zdůrazňovat jak moc bych Ti to přála ).
Ledí - v Tvém týdnu těhu dosahuje děloha maximálně k pupíku a pohyby jsou cítit spíš za stydkou kostí nebo trochu nad ní. Kopání do bránice bude asi něco jinýho, může to být pohyb střev, protože těhotná děloha vytlačuje pánevní orgány nahoru ....
Není tady
Simííí tak to je paráda Taky se moc těším na fotky a máte kluka? A jak se jmenuje??
Není tady
Simiii supeeeeeeeeeer těším se na fotečky
hezkou sobotu všem
Není tady
Jééé Katí to je nádhernej obrázek s pejskem
Není tady
Není tady
Snaži jsem neodolala byl tak nádherně pomačkanej
Není tady