|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Marthyna
Aha,možná jsi to jen špatně pochopila..nejde jen o ty ženský ,možná kdyby byl jinak ideál přemýšlela bych jinak,ale on je povaha nevyrovnaná ,v jednu chvíli tě miluje a za 5 minut nechápěš co se tak hroznýho stalo a tento stav mu vydrží několik dní,o problémech nemluví, do noci na netu,ted spí i dobrovolne! odděleně,nechodil do práce až ted asi 2hým měsícem ,ale následky (složenky) se budou řešit dýl. Za 2 roky jsem od něj slyšela tolik hnusných věcí co mě srazily na kolena a bolely u srdce...no prostě ideál a partner do nepohody.
Věřím že je ti špatně,ještě i víc snad něž mě ,já s ním byla 2 roky...snad nás to ale přejde.
Není tady

Tak malej je tenhle víkend doma takže stěhování asi nebude . A mě se chce od rána brečet. Debilní počasí ,moc mi to nepomáhá když je tak pošmourno. Sice jsem panu úžasňákovi ještě neřekla že malej bude doma ale to uvidí až přijde z práce. No jsem zvědavá co mi řekne,každopádně to nechci před malým řešit.
Ráno měl tendence být milej a jakoby něco málo si promluvit,no já to utnula že na to měl už dost dlouhou dobu kterou promeškal a že jsem si to v sobě už vyřešila a že je konec. Že jsem čekala už dost dlouho. 
Není tady
Persea napsal(a):
Tak malej je tenhle víkend doma takže stěhování asi nebude .....každopádně to nechci před malým řešit.
To je ale vtipná výmluva! Proč jednoduše kluka nevezmeš ven a NEpřítel ať se zatím vypakuje? Je spousta možností jak s dítětem strávit odpoledne nebo jeden den mimo domu! Chlap ať se pakuje, a pak vyměň FABku a je vymalováno. Na "vrácený" klíč já moc nevěřím, kdoví kdo už má kolik kopií...
Není tady

bety nemám ted peníze abych s malým vypadla někam do druhýho dne. Mám to trochu složitější ted. Na 2 hodky ok ale to vím jistě že by tady byl a řekl že to nestihnul a toho se chci vyvarovat.Malej měl být nento víkend pryč ale otec malého má něco pracovního a my si vždy vyjdeme vstříc.
Není tady
všimni si jedný věci - když se blíží termín víkendu a stěhování, tak se chtěl ráno v pátek o něčem bavit a něco řešit!!! Není Ti to divný když tak dlouho nic? Jo a kolik toho u Tebe asi má? bude stěhovat i nábytek? Dej mu odpoledne ať se zbalí a vypadne a jdi s klukem třeba do kina nebo ke kámošce. U jeho stěhování stejně asistovat nemusíš, tak co.
Jo a dodržela jsi někdy co jsi mu řekla nebo mu jenom hrozíš a hrajete si na nespokojenou a ukřivděnýho? Když řekneš že se bude stěhovat o víkendu tak bude i kdyby čert na koze jezdil. Přece...
Není tady

Já to taky nechápu.. četla jsem celé vlákno, a mám pocit, že jeho vystěhování musí být stihnutelné i v těch dvou hodinách..
Co tam má za věci, krom oblečení, které by se mohlo vejít do dvou modrých zatahovacích pytlů?
Vždyť píšeš, že dva roky nepracoval, vše jsi platila sama, dokonce tam zaznělo, že sis žila v luxusu a snad jsi musela věci prodávat, abys vás uživila.. počítač je tvůj, dokonce ten mobil, kde jsi našla jeho komunikaci, byl tvůj, jenom si ho vzal, když jsi ho nepoužívala..
Jo, chce to jednu krabici na ty věci z Ikea :-)
Když se balil můj ex, měl tam dvě krabice věcí z kuchyně, oblečeního měl na 4 pytle, protože vydělával, že jo, měl tam nábytek, lednice byla jeho, dokonce 4 květiny, vzrostlé mou péčí, ale jeho..
co tam má ten tvůj?
A neukazuje ti osud třebas spíš to, že to prostě chce s malým promluvit už dneska, že zítra bude strejda odjíždět, tak že půjdete na delší výlet do lesa, upečete si buřty (vidělas někdy ty rozzářené oči, když si dítě samo napíchce na klacík buřt a upeče si ho? ) a večer už strejda bude pryč, tak si pustíte nějakej film na DVD a upečete popcorn..
No a přítel možná pochopí (konečně), že když to mladýmu říkáš, tak to asi myslíš opravdově..
Auto bych mu nepůjčila, tím jeďte právě na ten výlet, k lesu to třebas kousek je.. buď by mě nezajímalo, kam a jak půjde, nebo bych mu zatím půjčila klíče od sklepa, ať si to dá zatím tam, no a po týdnu bych vyměnila zámek.. u sklepa, bytovej bych měnila hned.. nemáš doma nějakej starej, fabka stojí snad kolem 150 kč, ta obyč.. a zvládneš to namontovat, neboj.. nebo šikovnej soused.. nebo spolupracovník? vždycky je někdo, kdo s chlapskou prací rád ženě pomůže..
Ještě mě napadla jedna věc, kterou jsi využila dobře, narozdíl od jedné mé kamarádky, která teď neví, jak z dluhů.. ty jsi psala, že máš dvě směnky.. nešlo by napsat smlouvu, že krom dluhu ve výši těch dvou směnek ještě taky uznává svůj podíl na vzniku úvěru, který sis vzala na společnou domácnost, a že se ti zavazuje k 5.dni (třeba)v měsíci platit pravidelně nějakou částku.. pokud nezaplatí, budou směnky splatné okamžitě.. (totéž , kdyby se cukal to podepsat), no a výhoda pro něj, že až zaplatí v součtu 1,5násobek částky na první směnce, bude mu tato vrácena ke zničení... ta druhá až po splacení celé částky, kterou si určíš z toho úvěru, ne že mu dáš obě směnky a ještě pořád budeš očekávat, že by platil.. nebo nejdřív ať splatí svou část úvěru a pak teprve se budou odečítat směnky.. jo, ty složenky, co nejsou poplacené, tam taky započítej..máš na něj aspoň nějakou písemnou páku..
Jinak, ačkoliv nechápu naprosto, proč jsi to vydržela tak dlouho, ti gratuluju k prozření a odhodlání k těžkému, ale silnému kroku, vydrž a odměna se dostaví.. podle sebe můžu říct, že jen na jídle za něj, ušetříš dobře 3000 kč, ne-li víc.. a časem pochopíš, že pro sebe a dítě nemusí být maso každej den.. a ten chlap byl doma celej den, takže snídaně, svačina, oběd, svačina a večeře.. kdyby chodil do práce, tak možná snídá a pak až sváča a večeře.. takže jak jsi povídala, co toho sní, ušetříš spíš až 4000.. navíc benzín na nákupy, budeš jezdit míň často.. o spotřebě elektřiny a hlavně vody na praní a koupání ani nemluvě..
Ale důležitá je tvoje osobnost, tvoje nervy a sebedůvěra.. a tvoje dítě, které získá zase pohodovou mamku, a přestane žít v dusnu, které tam musí být.. ukončí si tvořící si představu o tom, jak dva dospělí žijí, kterou jste mu dávali a věř, že děti vnímají mimosmyslově všechno..
Není tady

Solkla
jasně že je to divný,vždyt já to vidím a taky jsem mu to řekla...i včera měl pokusy jak se vrátil z práce být milej,já nijak nereagovala a řekla že na rozchodu trvám. V noci přišel spát do ložnice tak jsem ho vyhodila. Byl ukřivděnej že prej co zase provedl,vůbec mu nedošlo že už nic novýho províst nemusel. Ale šel..
Jinak já vím že musí jít ale taky na to musí mít aspon nějakou korunu,čeká na výplatu ,musím ho vyhodit s rozumem a ne že budu přemýšlet kde spí pod mostem,to opravdu ne.
Není tady
Perseo a která to bude příště 
Není tady

Lazurka
Děkuji za tvůj příspěvek,je vidět že víš o čem píšeš a tušíš co prožívám. Kouskem srdce ho ráda mám ale zbytkem už ne,tam je prostě jen lítost. Kdyby byl z mého města tak už je vyhozen dávno ale jsem takovej ten debilně slušnej ,spravedlivej člověk a chci mu dát prostor na najití něčeho k bydlení. Netrápí mě fyzicky,nechlastá tak proč bych se neměla chovat jako člověk? On se ted snaží chovat jako ten nejlepší chlap na světe. je to fajn ale bohužel mě to už nebere,i jsem mu to včera řekla že s ním prostě nepočítám už a ty věci čím mi kdy ublížil. Takže já už z toho že je milej netaju jak sníh,jen mu prostě dávám příležitost se vyhrabat ze sr..ček ve kterých je aspon tím že bude mít kde bydlet. Stále mu připomínám že je konec , ani se k němu nijak mile nechovám,. Snažím se chovat ale tak aby v první řadě bylo tak nějak dobře mě.
Mám nabídku práce tak se ted soustředím hlavně na to. Kdyby mi to vyšlo a šlo ,to tak mám vyhráno. Ovšem jsem asi pesimista a nevěřím hned že vše vyjde tak jak bych já potřebovala.
Není tady

Perseo, já moc dobře rozumím té hodné, slušné holce, kterou jsi. Sama jsem jí taky dost dlouho byla. V podobné situaci, kdy jsem chtěla aby se ex odstěhoval z mého bytu a jemu se ale opravud vůbec nechtělo pryč (proč by taky jo, že jo, vzhledem k tomu, že jsem byla hodná holka, tak se se mnou měl jak prase v žitě), tak mi psycholožka řekla jen jednu památnou větu, která mi moc pomohla. Když jsem jí totiž vyprávěla, že on nemá kam odejít, tak mi řekla jen: Ale to není vaše starost. A měla naprostou pravdu. On je dospělý člověk a tvoje starost není kam půjde. Dokud uvidí, že jeho stěhování nemá pevný termín a ty nejsi rozhodnutá ho dodržet, tak se neodstěhuje. A to je pro tebe dost špatně z mnoha ohledů, které tu holky už dost podrobně rozebraly, takže je nebudu opakovat.
Není tady

Peťuli
Ano,á vím ,taky mě nezajimá na jaké úrovni a kde bude bydlet. jde mi jen o to že tady nikoho nezná,nemá ted ani auto,nemá mu kdo nabídnout pomoc. nemá ani peníze,čeká na výplatu..a díky tomu že vše nebylo vždy tak špatný tak mi nejde být úplně bez slušnosti .vyhodit ho a neřešit to. Právě že to pak v hlavě řešit budu a to je špatně,mohla bych mít i tendenci se mu ozvat jeslti je v pořádku a toho se chci právě že vyvyarovat. Já tím vlastně nechráním jeho ale sama sebe. :-(
Nejsem hodná že bych se na něj nějak usmívala a byla trdlo,to ne,spíš jsem odměřená (je fakt že někdy mě rozesměje tak se usměju ,ale to je asi přirozený když je něco k smíchu) ale nedávám mu najevo jak jsem štastná že semnou ještě je. Jen jsem vnitřně slušnej člověk co nesnáší konflikty a mám názor že i rozchody můžou jít snad v kliodu,nebo se o to snažím. On žádnou naději semnou už nemá,to přece musí vidět.
Není tady

Ted jsme něco řešili po sms ,a já mu napsala at se odstěhuje že je konec. No tak přece vidíte že mu fakt šanci ani pocit že je vše OK nedávám. Je mi ted trochu blbě od žaludku,což po jeho odstěhování snad brzo zmizí (ta lítost nad tím spackaným vztahem,sebelítost proč zrovna já a podobně).
Co mi pomáhá je myslet na to že kdyby mi vyšla práce(realiťačky) tak by se mi začalo líp žít (co bych si mohla koupit a tak- fakt to pomáha :-) )
Není tady

Takže ted mi napsal že jsem mu posrala celej den a že se teda odstěhuje jen si něco najde. Napsala jsem mu co teda celý ty 2 týdny na netu dělal ,ale že to vlastně ani raději nechci vědět. Tak se to začíná zase hýbat,uvidíme..víkend byl v klidu což je fajn protože tady byl kluk.
Není tady

Perseo, jen jsem si tě tu mlčky četla, ale teď už napsat musím. Podle toho co ti napsal v SMSce, ti musí být jasné, že si žádné bydlení do teď nehledal. Ty čekáš až se on odstěhuje a on až ty vyměkneš. Takhle ale můžete čekat klidně několik let.
A to, že jsi slušný člověk a chceš se rozejít slušně je jen tvoje schovávačka. Sama si odpověz za co to vlastně schováváš 
To, že tu nikoho nemá, tože nemá auto, to že nemá kam jít, to že čeká na výplatu....takových "blbostí" ti můžu navykládat tisíc a nikdy se odstěhuju. Tak se zamysli, dej mu pevný termín do kdy odejde a víc se nestarej. Jen mu to sem tam připomeň...že se termín blíží.
Ale chceš vědět co si myslím, že tady budeš ještě příští rok psát, jak čekáš kdy se odstěhuje. Škoda jen, že nevidíš jak sama sobě ubíráš času na to, abys žila jinak...třeba s někým jiným a líp 
Není tady

Perseo, já tě naprosto chápu - není jen tak vyrazit někoho na ulici. Manžel byl též srozumněn s tím že končíme a ať si něco najde. Taky se mu z vyhřátýho klobouku nechtělo a dokud jsem se každý den neptala, co si našel a přihodila pár tipů na ubytovny a podnájmy, tak byl lehce v klidu. Dokonce jsem mu i navrhla, aby zavolal své bývalé milence, jestli by ho ještě nechtěla... že by to bylo řešení... protože od prvního už u nás nebude a kde bude je jeho věc. To mu asi došlo, že jde do tuhýho a fakt vypadl. Jelikož jsem to nechtěla řešit před dětmi až tak do detailu, trvalo mu to asi měsíc (z toho já 14 dní fakt tlačila), než si něco našel, než se zbalil a zaklapl za sebou dveře.
Takže má rada - jasný datum do kdy se vystěhuje a dodržet ho, i kdyby měl mít věci ve sklepě. Může fakt na ubytovnu, tašku veme na rameno a zbytek si může vyzvednout jindy. Nejlépe když nebudeš doma sama (stačí kámoška), mohl by být milý a ty měkká.
Ale chápu tě. Tyátry typu věci letí z okna a kufr za dveřmi není můj šálek čaje. Zas všechno na prdlačku nebylo a jsme lidi...
Upravil(a) javena (15. 11. 2010 9:01)
Není tady
jde mi jen o to že tady nikoho nezná,nemá ted ani auto,nemá mu kdo nabídnout pomoc. nemá ani peníze,čeká na výplatu..a díky tomu že vše nebylo vždy tak špatný tak mi nejde být úplně bez slušnosti .vyhodit ho a neřešit to
No - hlavně že on je stejně slušnej, ohleduplnej a empatickej, viď? Kdyby ses stejným způsobem starala o svoje potřeby, tak si tu už dávno nestěžuješ...
Není tady

Kuřátko
Asi to tak vypadá a ano, taky vím že on si myslel že to opět vyšumí . Jenže ouha,tentokrát opravdu ne. Snad je to i tím že jsou kolem mě lidé kteří mi chtějí pomoci to nejhorší překlenout, snad je to i tím že má už dokonce o mě někdo zájem. Prostě jsem se změnila ,nevím který to bylo den a kdy se to přesně stalo ,ale stalo se to..moje myšlení je někde jinde. Do ted jsem se i hroutila co budu dělat jak odejde bez jeho peněz . Ale už se nehroutím, mám dobrého kamaráda který mi zatím v tom nejnutnějším je ochoten pomoci a nabídku práce. Tohle vše mi dává naději že zvládnu být sama a dokonce se na to chvílema i těším. To že o mě někdo projevil zájem je jen třešinka na dortu ikdyž já zájem momentálně nemám tak to poteší.
Vím že on nic nehledal, ale vím že po dnešních ranních sms již hledat začne,protože milostpán se urazil do krve co jsem si dovolila mu napsat (to bych si nechala pro sebe) a znovu mu napsala at odejde že nemám zájem. Takže jsem mu zkazila celý den,jsem totálně blbá a odchází-jeho slova.
Není tady

javena
Ano,ted jsi to napsala tak jak to mám í já. I já mu to připomínám at jde, at se nastěhuje k nějaké co ji do ted honil na netu a podobně. Nechci se jen zbytečně hádat ,stresuje mě to. Ted jak sme se zase nepohodli ted ráno tak ni není moc OK ale to bude pár dní a zase si na tu situaci že se "nenávidíme" zvyknu. To jen protože tu byl výjmečně o víkendu klid tak se člověk tak nějak uklidnil vnitřně.
No dám mu týden a uvidím co mi řekne,mě se nechce mu psát ted sms takže až dojde tak mu to něja sdělím. Byla bych asi víc fér když bych třeba řekla do 1ho ,ale to on má narozeniny a já se cítila ještě hůř a bylo by mi ho líto.
Není tady

Heleno
jasně,není takovej ,tedy ne pořád, ale psala jsem že dokázal být i fajn a milej ,nebyl vždy a pořád 100% sobec tak asi proto mám potřebu se chovat tak nějak slušně.
Není tady

heleno
ještě něco..jak jsi napsala že si tady pořád stále stěžuji ( nejsou to přesně tvá slova ale něco podobného)..tak ano, stěžuji, stěžují si tu jiné tak proč ne já. Je to diskuze a řeší se tu všechno, někdo se jen třeba potřebuje vykecat a nic neřeší.. Co je tak divného tedy na tom že si tu stěžuji já?
Není tady

Persea napsal(a):
Byla bych asi víc fér když bych třeba řekla do 1ho ,ale to on má narozeniny a já se cítila ještě hůř a bylo by mi ho líto.
A to je přesně to...1ho má narozeniny, pak jsou zase vánoce, nový rok, pak bude mít někdo jiný narozeniny. Takže ten týden je ideální 
Snad to dodržíš a on půjde, už kvůli tebe.
Není tady

Kuřátko
No právě už o k vůli tomu že se blíži ty jeho narozeniny se s ním 14 dní neusmiřuji a nechávám to tak. Došlo mi že on si mou slušnou komunikaci a to že jsem se sem tam usmála (prostě to někdy nešlo se nusmát jak jsem psala) si on mylně vyložil že to bude opět dobrý. Ne,nebude..je to zvláštní ale už nechci ani k vůli tomu že bych s ním musela rozebírat to že asi budu mít práci a musela bych mu vysvětlovat od koho,jak to a podobný věci - a mě se právě tohle dělat nechce. Nechce se mě to s ním rozebírat, nechci aby se zajímal, prostě nic. Mám ho trochu ráda ale zjistila jsem že s ním to stejně dál nepůjde a začíná se mi víc líbit ta představa toho, že budu vydělávat peníze. Jako realitačka bych snad něco vydělat mohla. Nebude to ze začátku olehký,jak to že odejde tak ta práce ale myslím že všechno se nějak poddá.
Není tady

Nikdo ti tu neříká, aby ses nechovala slušně, ale podle mě je namístě slušné chování tohoto stylu: Žádám tě, aby ses nejpozději do týdne odstěhoval. 22.10. vyměním zámek a pokud tu ještě pořád budeš mít nějaké věci, tak je najdeš před bytem na chodbě. A jestli chceš být ještě slušnější: Jestli tu ještě budeš mít nějaké věci, tak mi pak zavolej a dohodneme se kdy si je přijdeš vyzvednout. Tečka. Tak si představuju slušné chování.
Není tady

Petuli
Jasně ,já vím..také kamarádce takhle radím protože mě její problémy nebolí ...
Není tady
jak jsi napsala že si tady pořád stále stěžuji ( nejsou to přesně tvá slova ale něco podobného)..tak ano, stěžuji, stěžují si tu jiné tak proč ne já
Moment, to si nerozumíme - já jsem přesně napsala "Kdyby ses stejným způsobem starala o svoje potřeby, tak si tu už dávno nestěžuješ..." - takže ne, že bych ti nějak chtěla "vyčítat" to, že si přijdeš zaskuhrat. Jen si myslím, že žiješ ze vzpomínek na to, jak byl kdysi milej a fajn a to ti jednak brání v razantnějším řešením, druhak možná ve skrytu dušičky doufáš, že by zas takovej mohl být...
Není tady