Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#126 27. 10. 2010 21:53

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Joga

PavlaH napsal(a):

mariposa napsal(a):

Selima napsal(a):

A ako teda fungujú?

Přirozeně, ne vyvolané násilným způsobem.

Zase násilí, nebo výkon? Tvoje téma, nikoli moje.... vidíš něco, co tam jí nevkládám, stačí ti to takhle,nebo to ještě potřebuješ rozvinout?

Kdyz uz tady vsichni jedem v te nadherne hre smile Pavlo smile a Ty sama ,vidis ve svych slovech,cituji Te - "moje otázka měla vyvolat tvoje přemýšlení " sve tema? smile 

Ne Pavlo,ja jako obvykle necekam na odpoved. Je to jenom v prostoru a delej s tim co uznas za vhodne. 
smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#127 27. 10. 2010 22:17

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

hm, já si nehraju hirondel..... je to jako když někomu nabídneš otevřenou dlaň, at si vezme , co uzná za vhodné, ale to ty asi neznáš. (ironie).

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#128 28. 10. 2010 11:02

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

PavlaH napsal(a):

mariposa napsal(a):

Selima napsal(a):

A ako teda fungujú?

Přirozeně, ne vyvolané násilným způsobem.

Zase násilí, nebo výkon? Tvoje téma, nikoli moje.... vidíš něco, co tam jí nevkládám, stačí ti to takhle,nebo to ještě potřebuješ rozvinout?

Tohle mě neba, Pavlo, nikam to nevede, takže ádios smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#129 28. 10. 2010 14:13

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Jasne, že neba, keď na hodenú loptičku nereaguješ, sama ale ničím neprispeješ - tak to je fakt o ničom a je lepšie odísť. Súhlasím. Akurát že až budeš ignorovať všetky loptičky (na čo máš právo), jedného dňa zistíš, že niekto sa vie krásne zahrať AJ BEZ TEBA. stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#130 28. 10. 2010 15:05

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Jasne, že neba, keď na hodenú loptičku nereaguješ, sama ale ničím neprispeješ - tak to je fakt o ničom a je lepšie odísť. Súhlasím. Akurát že až budeš ignorovať všetky loptičky (na čo máš právo), jedného dňa zistíš, že niekto sa vie krásne zahrať AJ BEZ TEBA. stolt

Sel, sledovala jsi "náš" rozhovor s Pavlou od začátku - tam kde vznikl a kam vedl? Nebo jen tak házíš slova do vzduchu?

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#131 28. 10. 2010 15:47

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Mariposa, prečítala si si poriadne môj príspevok, alebo len hádžeš slová do vzduchu? Prípadne máš pocit, že otázky tu smieš klásť len TY?

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#132 28. 10. 2010 16:08

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

PavlaH napsal(a):

hm, já si nehraju hirondel..... je to jako když někomu nabídneš otevřenou dlaň, at si vezme , co uzná za vhodné, ale to ty asi neznáš. (ironie).

Nehrajes rikas? Hm.  sjuk

Není tady

#133 28. 10. 2010 17:00

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

zaleží jak s kým, Hirondel. S tebou si ráda pohraju na poslední slovo big_smile Prostě hra musí bavit wink

Není tady

#134 28. 10. 2010 17:43

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

PavlaH napsal(a):

zaleží jak s kým, Hirondel. S tebou si ráda pohraju na poslední slovo big_smile Prostě hra musí bavit wink

big_smile   Co znamena na posledni slovo? Lidi pomoooooooc ,to jsem jak ziva neslysela (uz me ta Cestina asi nejak unika hmm )

Me hra bavi vzdycky,no.  wink   No a kdyz nekoho ne to ma asi peska ne? big_smile

big_smile

Není tady

#135 28. 10. 2010 19:22

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

jasne, hlavně to nevzdát a vydržet big_smile

Není tady

#136 2. 11. 2010 20:09

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

A což takhle pár zaslíbení na Cestu, neudělaly by vám radost?..

Deset předností svaté dharmy

1) Přednost svaté dharmy dokazuje skutečnost, že bylo zvěstováno deset zbožných úkonů, šest páramit, různé nauky o skutečnosti a dosažení dokonalosti, čtyři vzácné pravdy, čtyři stupně dhjány, čtyři úrovně bytí bez tvaru a dvě mystické stezky duchovního vývoje a osvobození.
2) Přednost svaté dharmy dokazuje skutečnost, že mezi lidmi v sansaru žila osvícená knížata a brahmíni, čtyři velcí strážci, šest hierarchií dévů ze šesti smyslových rájů, sedmnáct hierarchií bohů ze světa tvarů a čtyři hierarchie bohů ze světa bez tvaru.
3) Přednost svaté dharmy dokazuje skutečnost, že na tomto světě se rodí lidé, kteří jdou po Stezce, ti, kteří se zrodí již jen jedenkrát, ti, kteří překonali nezbytnost dalšího zrození, arhatové a samoosvícení a vševědoucí buddhové.
4) Přednost svaté dharmy dokazuje skutečnost, že jsou bytosti, které přijaly osvícení bódhi a působí jako božská vtělení k osvobození lidstva a všech žijících bytostí světa až do zániku fyzického kosmu.
5) Přednost svaté dharmy dokazuje skutečnost, že jako ovoce všeobjímajícího dobrodiní bódhisattvů působí ve světě ochranné vlivy sloužící k osvobození lidstva a všech živoucích bytostí.
6) Přednost svaté dharmy dokazuje skutečnost, že i v nešťastných oblastech bytí mohou být po smrti pocítěny okamžiky štěstí jako bezprostřední následky slabých činů milosrdenství vykonaných v lidském světě.
7) Přednost svaté dharmy dokazuje skutečnost, že i po špatně vedeném životě odříkali se lidé světa a stávali se ctihodnými vůdci.
8) Přednost svaté dharmy dokazuje skutečnost, že se obraceli k životu náboženskému a dosahovali nirvány i lidé, jejichž těžká zlá karma by je po smrti zaklela téměř k věčnému utrpení.
9) Přednost svaté dharmy dokazuje skutečnost, že i pouhou vírou v nauku, rozjímavým ponořením se do ní nebo oblečením řeholnického roucha bhikšu stává se člověk hodným vážnosti a úcty.
10) Přednost svaté dharmy dokazuje skutečnost, že je člověk vyhledáván a podporován ve všem, čeho je k živobytí třeba, i potom, když se vzdá všech světských statků, nastoupí náboženský život a zřekne se postavení otce rodiny.

Toto je deset předností svaté dharmy.

Crabat

Není tady

#137 3. 11. 2010 18:18

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Znie to dobre, ale keď je to takto naakumulované, pripomína mi to niečím Strážnu vežu... Nemôžem si pomôcť... asi tou kŕčovitou presvedčivosťou a naliehavosťou. Ja to radšej pomaly a opatrne... gloria

Brita

Není tady

#138 4. 11. 2010 13:03

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Bez jakéhokoliv uzardění přiznávám - na to nemám.

Není tady

#139 4. 11. 2010 13:37

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Každý si z toho může přeci vybrat. Třeba jen jedno jediné anebo jeho malý díl pro sebe.
Tak třeba osmička, ta je pro nás dána jako možnost.
Devítka - nádherná a kouzelná, stačí jen vykročit.
A desítka, nu o té jsme tady přeci mluvili.
Nejvyšší nenechá nikoho zmařit, kdo hledá duchovní podstatu.

Čtyřku, pětku, pochopí správně jenom Jdoucí.
A jakmile ji uslyší, cítí ve svém srdci radost a euforii mysli.
Přitom, jak do nich vniká, rozkrývají se mu významy i ostatních.

Crabat

Není tady

#140 4. 11. 2010 15:17

BB
♥♥♥♥♥♥-

Crabe, na mně je to  taky moc ...  složité ... to je samé osvobozování, zasvěcování, odříkání, nirvány .... a přitom  mám pocit, že jsme se sem narodili proto, abychom zažili něco .... na vlastní kůži.  A ještě mám pocit, že se sem rodíme dobrovolně .....  a tudíž s jakýmsi plánem   zažít .... pocity, emoce ... které asi v  bezhmotném bytí  zažít  bytost nemůže.

Příběh o malinké duši je mi daleko bližší.
Život  mi připadá  jako cesta po tobogánu  .... jak  se jednou rozjedeš, vyplivne tě to až na konci  bez ohledu na tvé  vůli .... můžeš si  tu cestu užívat  s radostí  nebo   se strachem  to už je na tobě ...  lol

Asi ze mne mluví přízemní neduchovní červíček  ... no, ale třeba mi to časem dojde ... big_smile

BB

Není tady

#141 4. 11. 2010 18:05

Largo
♥♥♥♥♥♥-

BB napsal(a):

Crabe, na mně je to  taky moc ...  složité ... to je samé osvobozování, zasvěcování, odříkání, nirvány ....

BB, to se jenom zdá. 
Jsou to mocná slova řazená a užitá tak, že vyslovena působí téměř jako vysílač a tvoří i jakýsi chrám, ladný, čistý a otevřený. Člověk si v něm může připadat droboučký, to je pravda, ale jen do doby než si uvědomí, že je to dílo lidské čistoty, ladu a otevřenosti smile , člověka jako jsme my.
Když si pod "osvobozením" představíš sluníčko sedmitečné, které odlétá z tvého prstu, pod "zasvěcením" třeba lesní studánku, kterou sis vybrala a k jiné pro vodu nechodíš, "odříkání" by mohla symbolizovat třeba mrkev místo dortíku smile a "nirvánu" tvé nejmilejší místo, kde z tebe padají starosti a po nějaké chvíli jsi tichá a "celá", pořád je to tentýž chrám a tentýž vysílač... protože v něm stojí radostný člověk smile .

Dobré věci v životě jsou věci nejtišší.

Není tady

#142 4. 11. 2010 18:26

Adelle
♥♥♥----

Mně se vybavil Seifertův věnec sonetů Praze, konkrétně verše - jediná slza v řasách víček tu kletbu nad střechami zlomí  smile  a vidím v tom hodně naděje - stačí záměr, myšlenka, jediný dobrý čin, je možné všechno obrátit v jediném okamžiku, i ze svrabu může vyklíčit něco dobrého... (druhá polovina textu) a že v tom nejsme sami (první polovina) big_smile 

Možná to bude tím, že mi nevadí patos  smile

Largo, ten tvůj náhled, to je taky hotový chrám, kaplička určitě  pussa

Upravil(a) Adelle (4. 11. 2010 18:27)

Není tady

#143 4. 11. 2010 18:45

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

godlike Nádherné, Largo, Adelle, to je přesně ono. godlike

Crabat

Není tady

#144 4. 11. 2010 19:13

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Largo napsal(a):

BB napsal(a):

Crabe, na mně je to  taky moc ...  složité ... to je samé osvobozování, zasvěcování, odříkání, nirvány ....

BB, to se jenom zdá. 
Jsou to mocná slova řazená a užitá tak, že vyslovena působí téměř jako vysílač a tvoří i jakýsi chrám, ladný, čistý a otevřený. Člověk si v něm může připadat droboučký, to je pravda, ale jen do doby než si uvědomí, že je to dílo lidské čistoty, ladu a otevřenosti smile , člověka jako jsme my.
Když si pod "osvobozením" představíš sluníčko sedmitečné, které odlétá z tvého prstu, pod "zasvěcením" třeba lesní studánku, kterou sis vybrala a k jiné pro vodu nechodíš, "odříkání" by mohla symbolizovat třeba mrkev místo dortíku smile a "nirvánu" tvé nejmilejší místo, kde z tebe padají starosti a po nějaké chvíli jsi tichá a "celá", pořád je to tentýž chrám a tentýž vysílač... protože v něm stojí radostný člověk smile .

Enem aby. Ja som religio-skeptická. A zdá sa mi, že autor týchto postulátov si predstavoval niečo celkom iné ako ty, Largi. stolt

Brita

Není tady

#145 4. 11. 2010 19:39

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Autor těchto postulátů měl na mysli mahájánový buddhismus školy kagjupa.
Pokud máme tedy být přesní. wink
Ovšem to nikterak neodporuje myšlence zaslíbení každému člověku,
který se právě vydává nebo již v minulosti vydal na duchovní Cestu.

Crabat

Není tady

#146 4. 11. 2010 21:34

Adelle
♥♥♥----

Musím sebekriticky dodat, že jsem se do těch postulátů byla schopná začíst až po příspěvku od Largo   rodna  na první pohled to na mě působilo tak trochu jako administrativní styl, a z toho mám teda osypky.

Je v tom něco vzdáleného, vznešeného, závan vzduchu, obrys na obzoru, pocit po probuzení, že se mi něco zdálo a je to napůl pryč... I ta přesnost a strohost má své kouzlo, ale úplně ji nedokážu pojmout, teď ne.

Není tady

#147 4. 11. 2010 21:45

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Není důležité, jak se nám to podaří, důležité je zachytit ono fluidum a vstoupit. pussa

Crabat

Není tady

#148 4. 11. 2010 21:54

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Nevím, jestli to sem patří, ale nechce se mi kvůli tomu zakládat nové vlákno.
Má v duchovním vývoji nějakou roli hudba? Je tím myšleno třeba poslouchání hudby nebo provozování hudby.

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#149 4. 11. 2010 21:59

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Bezesporu. Například takový Monroe na tom postavil celou nauku.

Crabat

Není tady

#150 4. 11. 2010 22:19

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Můžeš sem hodit nějakej link, případně napsat pár hlavních poznatků v tomto směru? Díky

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí