|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
PavlaH napsal(a):
mariposa napsal(a):
Selima napsal(a):
A ako teda fungujú?Přirozeně, ne vyvolané násilným způsobem.
Zase násilí, nebo výkon? Tvoje téma, nikoli moje.... vidíš něco, co tam jí nevkládám, stačí ti to takhle,nebo to ještě potřebuješ rozvinout?
Kdyz uz tady vsichni jedem v te nadherne hre
Pavlo
a Ty sama ,vidis ve svych slovech,cituji Te - "moje otázka měla vyvolat tvoje přemýšlení " sve tema?
Ne Pavlo,ja jako obvykle necekam na odpoved. Je to jenom v prostoru a delej s tim co uznas za vhodne.

Není tady
hm, já si nehraju hirondel..... je to jako když někomu nabídneš otevřenou dlaň, at si vezme , co uzná za vhodné, ale to ty asi neznáš. (ironie).
Není tady
PavlaH napsal(a):
mariposa napsal(a):
Selima napsal(a):
A ako teda fungujú?Přirozeně, ne vyvolané násilným způsobem.
Zase násilí, nebo výkon? Tvoje téma, nikoli moje.... vidíš něco, co tam jí nevkládám, stačí ti to takhle,nebo to ještě potřebuješ rozvinout?
Tohle mě neba, Pavlo, nikam to nevede, takže ádios 
Není tady

Jasne, že neba, keď na hodenú loptičku nereaguješ, sama ale ničím neprispeješ - tak to je fakt o ničom a je lepšie odísť. Súhlasím. Akurát že až budeš ignorovať všetky loptičky (na čo máš právo), jedného dňa zistíš, že niekto sa vie krásne zahrať AJ BEZ TEBA. 
Není tady
Selima napsal(a):
Jasne, že neba, keď na hodenú loptičku nereaguješ, sama ale ničím neprispeješ - tak to je fakt o ničom a je lepšie odísť. Súhlasím. Akurát že až budeš ignorovať všetky loptičky (na čo máš právo), jedného dňa zistíš, že niekto sa vie krásne zahrať AJ BEZ TEBA.
Sel, sledovala jsi "náš" rozhovor s Pavlou od začátku - tam kde vznikl a kam vedl? Nebo jen tak házíš slova do vzduchu?
Není tady

Mariposa, prečítala si si poriadne môj príspevok, alebo len hádžeš slová do vzduchu? Prípadne máš pocit, že otázky tu smieš klásť len TY?
Není tady
PavlaH napsal(a):
hm, já si nehraju hirondel..... je to jako když někomu nabídneš otevřenou dlaň, at si vezme , co uzná za vhodné, ale to ty asi neznáš. (ironie).
Nehrajes rikas? Hm. 
Není tady
zaleží jak s kým, Hirondel. S tebou si ráda pohraju na poslední slovo
Prostě hra musí bavit 
Není tady
PavlaH napsal(a):
zaleží jak s kým, Hirondel. S tebou si ráda pohraju na poslední slovo
Prostě hra musí bavit
Co znamena na posledni slovo? Lidi pomoooooooc ,to jsem jak ziva neslysela (uz me ta Cestina asi nejak unika
)
Me hra bavi vzdycky,no.
No a kdyz nekoho ne to ma asi peska ne? 

Není tady
jasne, hlavně to nevzdát a vydržet 
Není tady
A což takhle pár zaslíbení na Cestu, neudělaly by vám radost?..
Deset předností svaté dharmy
1) Přednost svaté dharmy dokazuje skutečnost, že bylo zvěstováno deset zbožných úkonů, šest páramit, různé nauky o skutečnosti a dosažení dokonalosti, čtyři vzácné pravdy, čtyři stupně dhjány, čtyři úrovně bytí bez tvaru a dvě mystické stezky duchovního vývoje a osvobození.
2) Přednost svaté dharmy dokazuje skutečnost, že mezi lidmi v sansaru žila osvícená knížata a brahmíni, čtyři velcí strážci, šest hierarchií dévů ze šesti smyslových rájů, sedmnáct hierarchií bohů ze světa tvarů a čtyři hierarchie bohů ze světa bez tvaru.
3) Přednost svaté dharmy dokazuje skutečnost, že na tomto světě se rodí lidé, kteří jdou po Stezce, ti, kteří se zrodí již jen jedenkrát, ti, kteří překonali nezbytnost dalšího zrození, arhatové a samoosvícení a vševědoucí buddhové.
4) Přednost svaté dharmy dokazuje skutečnost, že jsou bytosti, které přijaly osvícení bódhi a působí jako božská vtělení k osvobození lidstva a všech žijících bytostí světa až do zániku fyzického kosmu.
5) Přednost svaté dharmy dokazuje skutečnost, že jako ovoce všeobjímajícího dobrodiní bódhisattvů působí ve světě ochranné vlivy sloužící k osvobození lidstva a všech živoucích bytostí.
6) Přednost svaté dharmy dokazuje skutečnost, že i v nešťastných oblastech bytí mohou být po smrti pocítěny okamžiky štěstí jako bezprostřední následky slabých činů milosrdenství vykonaných v lidském světě.
7) Přednost svaté dharmy dokazuje skutečnost, že i po špatně vedeném životě odříkali se lidé světa a stávali se ctihodnými vůdci.
8) Přednost svaté dharmy dokazuje skutečnost, že se obraceli k životu náboženskému a dosahovali nirvány i lidé, jejichž těžká zlá karma by je po smrti zaklela téměř k věčnému utrpení.
9) Přednost svaté dharmy dokazuje skutečnost, že i pouhou vírou v nauku, rozjímavým ponořením se do ní nebo oblečením řeholnického roucha bhikšu stává se člověk hodným vážnosti a úcty.
10) Přednost svaté dharmy dokazuje skutečnost, že je člověk vyhledáván a podporován ve všem, čeho je k živobytí třeba, i potom, když se vzdá všech světských statků, nastoupí náboženský život a zřekne se postavení otce rodiny.
Toto je deset předností svaté dharmy.
Není tady

Znie to dobre, ale keď je to takto naakumulované, pripomína mi to niečím Strážnu vežu... Nemôžem si pomôcť... asi tou kŕčovitou presvedčivosťou a naliehavosťou. Ja to radšej pomaly a opatrne... 
Není tady
Bez jakéhokoliv uzardění přiznávám - na to nemám.
Není tady
Každý si z toho může přeci vybrat. Třeba jen jedno jediné anebo jeho malý díl pro sebe.
Tak třeba osmička, ta je pro nás dána jako možnost.
Devítka - nádherná a kouzelná, stačí jen vykročit.
A desítka, nu o té jsme tady přeci mluvili.
Nejvyšší nenechá nikoho zmařit, kdo hledá duchovní podstatu.
Čtyřku, pětku, pochopí správně jenom Jdoucí.
A jakmile ji uslyší, cítí ve svém srdci radost a euforii mysli.
Přitom, jak do nich vniká, rozkrývají se mu významy i ostatních.
Není tady
Crabe, na mně je to taky moc ... složité ... to je samé osvobozování, zasvěcování, odříkání, nirvány .... a přitom mám pocit, že jsme se sem narodili proto, abychom zažili něco .... na vlastní kůži. A ještě mám pocit, že se sem rodíme dobrovolně ..... a tudíž s jakýmsi plánem zažít .... pocity, emoce ... které asi v bezhmotném bytí zažít bytost nemůže.
Příběh o malinké duši je mi daleko bližší.
Život mi připadá jako cesta po tobogánu .... jak se jednou rozjedeš, vyplivne tě to až na konci bez ohledu na tvé vůli .... můžeš si tu cestu užívat s radostí nebo se strachem to už je na tobě ... 
Asi ze mne mluví přízemní neduchovní červíček ... no, ale třeba mi to časem dojde ... 
Není tady
BB napsal(a):
Crabe, na mně je to taky moc ... složité ... to je samé osvobozování, zasvěcování, odříkání, nirvány ....
BB, to se jenom zdá.
Jsou to mocná slova řazená a užitá tak, že vyslovena působí téměř jako vysílač a tvoří i jakýsi chrám, ladný, čistý a otevřený. Člověk si v něm může připadat droboučký, to je pravda, ale jen do doby než si uvědomí, že je to dílo lidské čistoty, ladu a otevřenosti
, člověka jako jsme my.
Když si pod "osvobozením" představíš sluníčko sedmitečné, které odlétá z tvého prstu, pod "zasvěcením" třeba lesní studánku, kterou sis vybrala a k jiné pro vodu nechodíš, "odříkání" by mohla symbolizovat třeba mrkev místo dortíku
a "nirvánu" tvé nejmilejší místo, kde z tebe padají starosti a po nějaké chvíli jsi tichá a "celá", pořád je to tentýž chrám a tentýž vysílač... protože v něm stojí radostný člověk
.
Není tady

Mně se vybavil Seifertův věnec sonetů Praze, konkrétně verše - jediná slza v řasách víček tu kletbu nad střechami zlomí
a vidím v tom hodně naděje - stačí záměr, myšlenka, jediný dobrý čin, je možné všechno obrátit v jediném okamžiku, i ze svrabu může vyklíčit něco dobrého... (druhá polovina textu) a že v tom nejsme sami (první polovina)
Možná to bude tím, že mi nevadí patos 
Largo, ten tvůj náhled, to je taky hotový chrám, kaplička určitě 
Upravil(a) Adelle (4. 11. 2010 18:27)
Není tady
Nádherné, Largo, Adelle, to je přesně ono. 
Není tady

Largo napsal(a):
BB napsal(a):
Crabe, na mně je to taky moc ... složité ... to je samé osvobozování, zasvěcování, odříkání, nirvány ....
BB, to se jenom zdá.
Jsou to mocná slova řazená a užitá tak, že vyslovena působí téměř jako vysílač a tvoří i jakýsi chrám, ladný, čistý a otevřený. Člověk si v něm může připadat droboučký, to je pravda, ale jen do doby než si uvědomí, že je to dílo lidské čistoty, ladu a otevřenosti, člověka jako jsme my.
Když si pod "osvobozením" představíš sluníčko sedmitečné, které odlétá z tvého prstu, pod "zasvěcením" třeba lesní studánku, kterou sis vybrala a k jiné pro vodu nechodíš, "odříkání" by mohla symbolizovat třeba mrkev místo dortíkua "nirvánu" tvé nejmilejší místo, kde z tebe padají starosti a po nějaké chvíli jsi tichá a "celá", pořád je to tentýž chrám a tentýž vysílač... protože v něm stojí radostný člověk
.
Enem aby. Ja som religio-skeptická. A zdá sa mi, že autor týchto postulátov si predstavoval niečo celkom iné ako ty, Largi. 
Není tady
Autor těchto postulátů měl na mysli mahájánový buddhismus školy kagjupa.
Pokud máme tedy být přesní. 
Ovšem to nikterak neodporuje myšlence zaslíbení každému člověku,
který se právě vydává nebo již v minulosti vydal na duchovní Cestu.
Není tady

Musím sebekriticky dodat, že jsem se do těch postulátů byla schopná začíst až po příspěvku od Largo
na první pohled to na mě působilo tak trochu jako administrativní styl, a z toho mám teda osypky.
Je v tom něco vzdáleného, vznešeného, závan vzduchu, obrys na obzoru, pocit po probuzení, že se mi něco zdálo a je to napůl pryč... I ta přesnost a strohost má své kouzlo, ale úplně ji nedokážu pojmout, teď ne.
Není tady
Není důležité, jak se nám to podaří, důležité je zachytit ono fluidum a vstoupit. 
Není tady

Nevím, jestli to sem patří, ale nechce se mi kvůli tomu zakládat nové vlákno.
Má v duchovním vývoji nějakou roli hudba? Je tím myšleno třeba poslouchání hudby nebo provozování hudby.
Není tady
Bezesporu. Například takový Monroe na tom postavil celou nauku.
Není tady

Můžeš sem hodit nějakej link, případně napsat pár hlavních poznatků v tomto směru? Díky
Není tady