|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
BB 
Člověk potřebuje Naději víc než cokoli jiného! A protože jsem na svých cestách prošel místy, kde neexistuje naděje žádná, prožil jsem to na vlastní kůži a vím moc dobře o čem mluvím. Indové k tomu dokonce mají pořekadlo, že díky Naději, kterou v nich někdo otevře, jsou pak schopni vydržet dalších deset let těžkého života. Normální lidé ji většinou nikdy neztrácí, ale jestliže prochází opravdu velkým karmickým zatížením, protože si pro daný život vybrali zhuštěný urychlený vývoj (k tomu vždy existuje nějaký důvod!), potom se mohou v určitých okamžicích ocitnout ve vakuu, kde naděje opravdu není.
A vím moc dobře, jak strašně ji takové bytosti potřebují.
Není tady
BB napsal(a):
mariposa napsal(a):
BB, nešlo o žádnou kritiku, šlo o pouhou otázku na Crabata
no, přišlo mi to jako otázka typu : a myslíte pane Alberte, že Vaše teorie relativity je přístupná pro žáky 1. obecné .... ? ano, taky JEN otázka .....
Ano, přišlo Ti to
Vyložila sis to tak podle svého.
A k Tvé otázce BB ohledně relativity, já osobně věřím, že některým žákům 1. třídy je přístupná více než jejich učitelům, lidé se někdy na první pohled nezdají, a já žáky 1. třídy nepodceňuju 
Upravil(a) mariposa (27. 10. 2010 11:40)
Není tady
Crabat napsal(a):
BB
Člověk potřebuje Naději víc než cokoli jiného! A protože jsem na svých cestách prošel místy, kde neexistuje naděje žádná, prožil jsem to na vlastní kůži a vím moc dobře o čem mluvím. Indové k tomu dokonce mají pořekadlo, že díky Naději, kterou v nich někdo otevře, jsou pak schopni vydržet dalších deset let těžkého života. Normální lidé ji většinou nikdy neztrácí, ale jestliže prochází opravdu velkým karmickým zatížením, protože si pro daný život vybrali zhuštěný urychlený vývoj (k tomu vždy existuje nějaký důvod!), potom se mohou v určitých okamžicích ocitnout ve vakuu, kde naděje opravdu není.
A vím moc dobře, jak strašně ji takové bytosti potřebují.
Vydržet život! K čemu to je? To je jako být rovnou mrtvý zaživa
Život je k tomu, aby se žil.
Těžký život těžkým dělá jen lidská mysl a její hodnocení, interpretace, domněnky. Život sám o sobě není ani těžký ani lehký, JE, a jako takový ho je třeba žít a prožít, vychutnat všechno co nabízí
Existují lidé (např. postižení tělesně, bez finančních prostředků), u kterých by se má mysl jednoduše mohla domnívat, že trpí díky tomu v čem žijí. Ale podívám se těm lidem do očí a vidím v nich živost, radost, smích! Od takových lidé se učím, od lidí, kteří berou to co přichází jako výzvu a jen tak snadno nepodlehnou mylnému dojmu iluze 
Není tady
Je zcela v pořádku, že se motivuješ v radosti a nikdo Tě nenavádí, abys to nedělala. Ovšem zase nemůžeme zavřít oči a říci, že utrpení neexistuje, protože já to tak nechci. To by bylo poněkud absurdní pochopení života. 
Není tady
Crabat napsal(a):
Je zcela v pořádku, že se motivuješ v radosti a nikdo Tě nenavádí, abys to nedělala. Ovšem zase nemůžeme zavřít oči a říci, že utrpení neexistuje, protože já to tak nechci. To by bylo poněkud absurdní pochopení života.
Utrpení existuje jen v lidské mysli, mimo mysl nikdo netrpí. Takže utrpení existuje a vlastně neexistuje

Nejde o to říct "já to tak nechci", jde o pochopení 
Není tady
mariposa napsal(a):
Crabat napsal(a):
Utrpení existuje jen v lidské mysli, mimo mysl nikdo netrpí. Takže utrpení existuje a vlastně neexistuje
![]()
No, doporučila bych ti spíš, abys tohle přednášela na válečných bojištích vojákům polomrtvým a bez končetin, lidem , kteří po nezaviněné havárce způsobené oplilcem přišli o děti , partnery a rodiče ... už tě vidím, jak jim vykládáš, že utrpení je jen v jejich mysli a že v podstatě není a že je to jen jejich vlastní špatné pochopení. 
Není tady
Jo, tohle vysvětlení beru, Maripose. Ale zakaž těm lidem myslet, aby tedy netrpěli. Vysvětli jim, že vlastně netrpí, pouze se dopouštějí zkratového myšlení, a když to napraví, utrpení se rozptýlý jako pára, vítr ho odnese pryč.
Ale nemusíme chodit daleko. Vysvětli to sama sobě, až Tě život přitiskne ke zdi a Tvá polarita se díky tomu změní. Myslíš, že to dokážeš?..
A vidím, BB už to mezitím upřesnila.
Jo, to je přesně ono.
Upravil(a) Crabat (27. 10. 2010 12:14)
Není tady

Tvrdit, že postižení lidé jsou naprosto v pohodě, tedy mají vyřešen svůj hendikep, je hrubá generalizace. Myslím, že těch, kteří se se svým handicapem nesrovnali je rovněž dost, ba možná většina. Každopádně lze tvrdit, že je to startovní znevýhodnění oproti ostatním zdravým lidem.
Není tady

Crabat napsal(a):
..
Ale nemusíme chodit daleko. Vysvětli to sama sobě, až Tě život přitiskne ke zdi a Tvá polarita se díky tomu změní. Myslíš, že to dokážeš?..
...
To je ono, teorie jsou krásné, ale až se to stane nám, tak pak se uvidí, jak jsme si ony teorie vzali k srdci 
Není tady
KALIK napsal(a):
Crabat napsal(a):
..
...To je ono, teorie jsou krásné, ale až se to stane nám, tak pak se uvidí, jak jsme si ony teorie vzali k srdci
Jo jo,jedna vec je o tom mluvit a druha....... 
Mari,Ty uz netrpis?
Není tady

mariposa napsal(a):
Crabat napsal(a):
![]()
Ak ty osobne nežiješ MIMO MYSL, tak nechápem tvoju poznámku. Mimo mysl nikdo netrpí, ale tí, čo žijú "mimo mysl", už asi neprispievajú na internetové fóra, takže baviť sa o ich vnímaní a prežívaní je zbytočné. My ostatní žijeme nielen v mysli, ale aj v tele... a trpíme v oboch.
A pre mňa platí aj naopak - kým jedna jediná mysl trpí, nedá sa povedať, že tento (hmotný) svet je bez utrpenia.
Upravil(a) Selima (27. 10. 2010 14:04)
Není tady
hirondel napsal(a):
KALIK napsal(a):
Crabat napsal(a):
..
...To je ono, teorie jsou krásné, ale až se to stane nám, tak pak se uvidí, jak jsme si ony teorie vzali k srdci
Mari,Ty uz netrpis?
Trpím. A Ty?
Není tady
Selima napsal(a):
A pre mňa platí aj naopak - kým jedna jediná mysl trpí, nedá sa povedať, že tento (hmotný) svet je bez utrpenia.
Pěkně řečeno 
Jenže kde je ten počátek utrpení tohoto světa, Sel?
Není tady
KALIK napsal(a):
Crabat napsal(a):
..
Jo jo, Kaliku, každý má nějaké své teorie - například, že život je těžký boj, že mnoho věcí neovlivním, že mě v Africe zaručeně okradou, že zima bude krutá... lidé svými teoriemi-iluzemi žijí.
A pak tu jsou ti, kteří iluze prohlédli. Sice k nim nepatřím, přesto vím, že takoví lidé dnes mezi námi jsou 
Není tady
mariposa napsal(a):
hirondel napsal(a):
KALIK napsal(a):
To je ono, teorie jsou krásné, ale až se to stane nám, tak pak se uvidí, jak jsme si ony teorie vzali k srdciJo jo,jedna vec je o tom mluvit a druha.......
Mari,Ty uz netrpis?Trpím. A Ty?
Diky za optani.
Netrpim. Asi stojim vedle sebe. 
Není tady

mariposa napsal(a):
Selima napsal(a):
Pěkně řečeno
Jenže kde je ten počátek utrpení tohoto světa, Sel?
V okamihu zrodu, na samom začiatku života, keď je Duša vrhnutá - síce s jej súhlasom, ale... - do hmoty, hmotného sveta, do iných zážitkov. Do mysle. Utrpenie je jednou zo skúseností - ale nie jedinou - tohto sveta. Spolu s radosťou, očakávaním, pôžitkom, pripútanosťou, závislosťou, očakávaním, etc.
Není tady
Maripozo, moje otázka měla vyvolat tvoje přemýšlení, jenže ty nálepkuješ, škoda...
Crabe, děkuji za tvoje úvahy o naději...
Není tady
PavlaH napsal(a):
Maripozo, moje otázka měla vyvolat tvoje přemýšlení, jenže ty nálepkuješ, škoda...
Jenže Pavlo, takhle věci nefungují 
Není tady
hirondel napsal(a):
mariposa napsal(a):
hirondel napsal(a):
Mari,Ty uz netrpis?Trpím. A Ty?
Diky za optani.
![]()
Netrpim. Asi stojim vedle sebe.
Máš tedy zkušenost, kterou já zatím nemám 
Není tady
BB napsal(a):
No, doporučila bych ti spíš, abys tohle přednášela na válečných bojištích vojákům polomrtvým a bez končetin, lidem , kteří po nezaviněné havárce způsobené oplilcem přišli o děti , partnery a rodiče ... už tě vidím, jak jim vykládáš, že utrpení je jen v jejich mysli a že v podstatě není a že je to jen jejich vlastní špatné pochopení.
Crabat napsal(a):
Jo, tohle vysvětlení beru, Maripose. Ale zakaž těm lidem myslet, aby tedy netrpěli. Vysvětli jim, že vlastně netrpí, pouze se dopouštějí zkratového myšlení, a když to napraví, utrpení se rozptýlý jako pára, vítr ho odnese pryč.
Nevim jak Vy BB a Crabate ale ja za sebe mariposu chapu tak,ze pouze vyjadruje (teoreticky) to, ze utrpeni je stavem mysli,je to iluzi tohoto sveta v nemz se ocitame,to vsak neznamena ze tuto iluzi nelze v tomto svete prekrocit.Prakticky.
To byla podle mne hlavni myslenka,ze utrpeni existuje (nikoli ze neexistuje) ale existuje v mysli v zatezi teto dimenze.
Neni totiz vubec mozne (a pokud to vite (?),proc reagujete na jeji teorii tim at to zkusi rict ,ci dokonce zakazat ,
trpicim at netrpi) a tedy nemozne neco takoveho nekomu vubec vysvetlovat=rikat trpicim at netrpi a teprve nesmyslne jim to zakazovat (jak Te vubec takovy pojem napadlo rict?
)
Je snad (?) kazdemu jasne,ze ne kazdy je pripraven (nevim jak lepe to napsat) tohle pojmout,pochopit,zit. 
Není tady

mariposa napsal(a):
PavlaH napsal(a):
A ako teda fungujú?
Není tady

Crabat napsal(a):
Jelikož Duše je schopna cestovat v čase, na čase nezávislá, je její vědomí absolutní. Když z druhého břehu chceme něco vědět, vidět anebo poznat, prostě se energeticky napojíme a přímo se podíváme tam, kde se to odehrává. Není ti něco jasné?.. Jenom tam zaměříš pozornost, střih, už ti to jasné je. Veškeré vědění světa je ti k dispozici. Veškeré vědění vesmíru je ti k dispozici. A že to ještě žádný existující tvor neobjevil?.. Jenom to zavíří kolem tebe, jak prolomíš prostor a jdeš se podívat o pár tisíc let dopředu. - Jak to, že neobjevil?! Všechno, co teprve nastane, tvá Duše už prožila.
Z takové úrovně je opravdu všechno srovnané a jestli tě napadne, že ještě není, stačí se jenom proletět dopředu, dozadu a přitom rozšířit své vědomí na celou planetu. Na celou galaxii, na celou mléčnou dráhu.
Viděl jsem Tě jak létáš.
Viděl jsem Tě jak tvoříš vesmír.
Viděl jsem Tě jak záříš jako Slunce a dáváš život všemu kolem sebe.
Ano 
Není tady
Selima napsal(a):
mariposa napsal(a):
PavlaH napsal(a):
A ako teda fungujú?
Přirozeně, ne vyvolané násilným způsobem.
Není tady
hirondel napsal(a):
BB napsal(a):
Crabat napsal(a):
Nevim jak Vy BB a Crabate ale ja za sebe mariposu chapu tak,ze pouze vyjadruje (teoreticky) to, ze utrpeni je stavem mysli,je to iluzi tohoto sveta v nemz se ocitame,to vsak neznamena ze tuto iluzi nelze v tomto svete prekrocit.Prakticky.
To byla podle mne hlavni myslenka,ze utrpeni existuje (nikoli ze neexistuje) ale existuje v mysli v zatezi teto dimenze.
Neni totiz vubec mozne (a pokud to vite (?),proc reagujete na jeji teorii tim at to zkusi rict ,ci dokonce zakazat ,trpicim at netrpi) a tedy nemozne neco takoveho nekomu vubec vysvetlovat=rikat trpicim at netrpi a teprve nesmyslne jim to zakazovat (jak Te vubec takovy pojem napadlo rict?
)
Je snad (?) kazdemu jasne,ze ne kazdy je pripraven (nevim jak lepe to napsat) tohle pojmout,pochopit,zit.
Ano, já nikde Crabate nenapsala, že ti lidé skutečně netrpí. Trpí, ale jen proto, že neprohlédli proč tomu tak je. Napsala jsem, že uptrpení existuje a neexistuje zároveň - v tom je celá pointa věci
Utrpení je omezené chápání souvislostí (ne špatné jak to píšeš Ty BB). Všechno chce svůj čas. Aby člověk pochopil, také vyžaduje svůj čas
Co nelze nyní pochopit, se nedá nijakým způsobem vysvětlit, musí to být prožito, Crabe.
Není tady
mariposa napsal(a):
Selima napsal(a):
mariposa napsal(a):
Jenže Pavlo, takhle věci nefungujíA ako teda fungujú?
Přirozeně, ne vyvolané násilným způsobem.
Zase násilí, nebo výkon? Tvoje téma, nikoli moje.... vidíš něco, co tam jí nevkládám, stačí ti to takhle,nebo to ještě potřebuješ rozvinout?
Není tady