Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#76 26. 10. 2010 15:21

giorgino
♥♥♥♥♥--
Místo: Liberec/Jablonec

Re: Joga

hirondel napsal(a):

giorgino napsal(a):

...... třeba už má taky něco napracováno z minula.

giorgino napsal(a):

Mně osobně to s tím náskokem nepřijde až tak trefné.

Giorgino,
Kdyz ma tedy podle Tebe nejaka bytost napracovano z minula (neni v suterenu jak rikas) a jina nema napracovano z minula. Jaky je mezi nimi rozdil?

První část příspěvku smazána uživatelem.

Kdyz ma tedy podle Tebe nejaka bytost napracovano z minula (neni v suterenu jak rikas) a jina nema napracovano z minula. Jaky je mezi nimi rozdil?

Z univerzálního pohledu asi žádnej(?), každej má našlápnuto k jednotě. Ale jinak mě asi napadá přirovnání, že ten co se už učil jednomu cizímu jazyku, tomu další jazyk půjde snáž.

Upravil(a) giorgino (28. 10. 2010 12:06)

Není tady

#77 26. 10. 2010 15:41

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Pandorraa napsal(a):

hirondel napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Ano, přesně tak.

...... jiný ji válcuje hlavou,

Jestlize intuici nekdo valcuje hlavou ,to prave znamena to ,ze intuice nefunguje vsetkym levelom.
Tam kde je hlava ,tam neni intuice. smile

Nesouhlasím hirondel.
Protože taky platí, že když něco někde není, pak není proč to válcovat wink

Intuice je hlas duše a tu máme všichni, každá duše se pokouší spojit se svou bytostí.... znovu a znovu nezávisle na tom, na kterém levlu ona bytost je. Někdo ji slyší a poslouchá, někdo slyší chabě a válcuje wink

stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#78 26. 10. 2010 15:47

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Wiki napsal(a):

To, něco, co jde v těch očích zahlédnout může být láska. Vyrovnanost, smíření. To jsem v očích viděla. nemyslím teď lásku s podtextem touhy. Tu laskavost, objetí očima..

Ja som to zažila s dalajlámom... stolt ešte než prehovoril (a to hovoril asi tibetsky, až neskôr prešiel na angličtinu...). Mal také úžasné vyžarovanie a úsmev, že som sa na mieste zamilovala tongue . (A ešte ukázal aj mzysel pre humor...  stolt .)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#79 26. 10. 2010 15:50

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

giorgino napsal(a):

Samozřejmě to jsem napsal obecně - ne kvůli Tobě, Wiki - protože u tebe se asi jedná o to, že se je Ti zde sympatický člověk po nějaké duchovní stránce... Jasně třeba ti je padesát, si už babičkou a máš dvojčata a tak. Co já vím. Vlastně Vás nikoho neznám, o nikom nevím, kolik mu je apod. Ale jedno Ti povím, to jaks psala, že si vycítíš, kdo je duchovně "výš", osobně si myslím (a třeba se mýlím), že z textu nelze poznat, kdo je zde výš či dál a tak. To že už jsem chodíš, ať se jedná o suterénový či jakýkoli stupeň, to znamená, že tě přece jen něco takové zajímá, zkoumáš... a když tady někdo něco napíše, tak stejně my ostatní, nežijící v jednotě, nevíme, jak na tom ten druhej je vnitřně...

Lze.

Brita

Není tady

#80 26. 10. 2010 15:54

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ja by som to nazvala: okrem rovnocenných vzťahov dvoch ľudí, ktorí sú približne v tej istej vzdialenosti cesty a na zhruba rovnakom úseku, je veľa vzťahov učiteľ-žiak. Aj tu je výmena vzájomná (viem, o čom píšem, kedysi som učila, a ono je to učenie VŽDY vzájomné), ale je proste jasne určené kto komu odovzdáva a kto od koho prijíma. stolt Keď viac prijímam ako odovzdávam, tak viem, že TOTO je skôr môj učiteľ ako spolupútnik. wink A je jedno, že sa nikdy nestretneme face-to-face.

Brita

Není tady

#81 26. 10. 2010 16:25

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

hirondel napsal(a):

Pan napsal(a):

Někdo ji slyší a poslouchá, někdo slyší chabě a válcuje

Tohle vytucne ja prave to co ja osobne nazyvam jako nefungujici intuice. smile
Jinymi slovy ten kdo ji slysi chabe,neboli ji vlastne neumi-nedokaze naslouchat -tomu nefunguje.  wink

Jde jen o jiny zpusob vyjadreni. Nekdo slysi =funguje. Nekdo neslysi= nefunguje.   smile

Nezapominejme ale dodat i tu skutecnost ,ze nekdo dusi na cas uplne odriznul a tedy nazyvam to -ze ji ztratil  smile

Víš, já si myslím, že intuice funguje na každém levlu, protože právě proto, že funguje, tak ji hlava začně válcovat, aby ji umlčela. Ale v podstatě to lze chápat i tak, jak píšeš ty, výsledek je stejný - bytost svou intuici neposlouchá.

S tím, že někdo je od své duše zcela odpojen a tak na čas ztratil svou intuici, souhlasím, ale myslím si, že to vůbec nesouvisí s tím, "na jakém je právě levlu" stolt To se může stát na kterémkoliv "schodě" každé bytosti, osobně si myslím, že tohle riskuje i každý Mistr, který se sem vrátí, ač by už nemusel....

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#82 26. 10. 2010 16:28

giorgino
♥♥♥♥♥--

Selima napsal(a):

giorgino napsal(a):

Samozřejmě to jsem napsal obecně - ne kvůli Tobě, Wiki - protože u tebe se asi jedná o to, že se je Ti zde sympatický člověk po nějaké duchovní stránce... Jasně třeba ti je padesát, si už babičkou a máš dvojčata a tak. Co já vím. Vlastně Vás nikoho neznám, o nikom nevím, kolik mu je apod. Ale jedno Ti povím, to jaks psala, že si vycítíš, kdo je duchovně "výš", osobně si myslím (a třeba se mýlím), že z textu nelze poznat, kdo je zde výš či dál a tak. To že už jsem chodíš, ať se jedná o suterénový či jakýkoli stupeň, to znamená, že tě přece jen něco takové zajímá, zkoumáš... a když tady někdo něco napíše, tak stejně my ostatní, nežijící v jednotě, nevíme, jak na tom ten druhej je vnitřně...

Lze.

Tak jestlis četla příspěvky postupně, tak víš, že jsem potom napsal, že hirondel měla pravdu. smile Jak zrovna čtu to tučné, tak si říkám, že by se to křížilo s jedním příspěvkem, kterej jsem napsal dneska.

Upravil(a) giorgino (26. 10. 2010 16:30)

Není tady

#83 26. 10. 2010 16:37

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mariposa napsal(a):

Jednou mi jeden moudrý člověk na moji reakci, že on je "výš" a já "níž" řekl, že není výš, ale že má předemnou prostě jen náskok smile
Vždyť ani žádný z prstů není výš či níž vůči dlani, jediné čím se odlišují je jejich vzdálenost a umístění od dlaně.

Může mi někdo vysvětlit, proč tohle - je výš, níž....  tu máte takovou potřebu pořád řešit a všelijak okecávat, jen aby tam nebylo ono "výš" a "níž"?
Není to snad jedno? Jako Duše jsme si všichni rovni, jako bytosti se sem chodíme učit, takže jsme prostě každý jinde. Až se vrátíme Domů, tak se to zase srovná a "jedem nové kolo" smile
Mimochodem právě proto prostě platí, že co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi wink
Právě proto jsme i nejsme JEDEN stoltwink

Takže v obyčejném životě, když nevedete duchovní řeči, taky máte potřebu říkat, že ten, kdo je na střední prostě jen dřív začal chodit do školy než vy, kteří jste ve třetí třídě na základce? Nebo jen prostě zkonstatujete, že on "chodí vejš" a neřešíte to? Jako studenti vysokoškoláci taky máte potřebu shlížet na středoškoláky z patra??? Nebo to prostě berete, jak to je?

Tohle téma se tu omílá horem dolem už několik let a mne by opravdu zcela upřímně zajímalo, zda je to jen frustrace Ega, které to přiživuje a nebo je za tím ještě něco, co jsem zatím nepostřehla stolt

Není tady

#84 26. 10. 2010 17:08

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Víš, já si myslím, že intuice funguje na každém levlu, protože právě proto, že funguje, tak ji hlava začně válcovat, aby ji umlčela. Ale v podstatě to lze chápat i tak, jak píšeš ty, výsledek je stejný - bytost svou intuici neposlouchá.

Ano,v podstate to lze rict i tak jak to rikas Ty. Zneni slov se lisi ale podstata zustava stejne (neboli jak to rici jinak,nevim wink )

Pandora napsal(a):

S tím, že někdo je od své duše zcela odpojen a tak na čas ztratil svou intuici, souhlasím, ale myslím si, že to vůbec nesouvisí s tím, "na jakém je právě levlu" stolt To se může stát na kterémkoliv "schodě" každé bytosti, osobně si myslím, že tohle riskuje i každý Mistr, který se sem vrátí, ač by už nemusel....

Ano nesouviselo to s levlem. Napsal jsem to jen jako doplnek,ze to se stava. smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#85 26. 10. 2010 17:33

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Giorgi,
ja jsem se Te v minulem prispevku neptala znovu na Tvuj pocit z mariposy.Ale jak je alespon me viditelne,potreboval jsi mariposu znovu vytahnout a sdelit nam svuj nazor.
Neco za tim je to neni samo sebou. (ted se Te take neptam,odpovim si na to sama smile )
Ptala jsem se Te pouze na Tvuj nazor jaky vidis rozdil mezi bytosti co ma napracovano a co nema napracovano,no.  stolt

"Ale jinak mě asi napadá přirovnání, že ten co se už učil jednomu cizímu jazyku, tomu další jazyk půjde snáž."

Uz jsem se ucila nejakym jazykum,ale nemcina me teda fakt nesla.  big_smile
Ale jak rikas-kazdy to mame jinak. wink

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#86 26. 10. 2010 18:47

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

crabe - možná je to o tom, že já to zatím nedokážu vidět, zkonkretizovat. Proto si pokládám otázky. S ostatním mohu jen souhlasit. Nejde o stupně, o pořadí, to je v podstatě nedůležité. Vždy tě osloví to ,co v tobě vnitřně zraje....

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#87 26. 10. 2010 18:51

giorgino
♥♥♥♥♥--

hirondel napsal(a):

Giorgi,
ja jsem se Te v minulem prispevku neptala znovu na Tvuj pocit z mariposy.Ale jak je alespon me viditelne,potreboval jsi mariposu znovu vytahnout a sdelit nam svuj nazor.
Neco za tim je to neni samo sebou. (ted se Te take neptam,odpovim si na to sama smile )
Ptala jsem se Te pouze na Tvuj nazor jaky vidis rozdil mezi bytosti co ma napracovano a co nema napracovano,no.  stolt

"Ale jinak mě asi napadá přirovnání, že ten co se už učil jednomu cizímu jazyku, tomu další jazyk půjde snáž."

Uz jsem se ucila nejakym jazykum,ale nemcina me teda fakt nesla.  big_smile
Ale jak rikas-kazdy to mame jinak. wink

Ale v té zprávě, kde ses mě ptala, byly dvě zkrácené citace, na který to navazovalo, pokud se nemýlím. A vlastně tam to včera začalo... já jsem se chytil té citace, tím že jsem vrátil k včerejšku...

byl to hezký den, potřeboval jsem něco udělat, ale prostě to dneska nešlo, když jsem byl na dvou fórech... a už nechci mluvit o sobě, ani o maripose, ani o nikom jiném - není to fér - ani to tady plevelit a dám si pár dní dovolenou od Babinetu, a pak budu přispívat jen tu a tam jako dřív... přeji Vám hezký večer.

P.S. hirondel, jsi chytrá holka

Není tady

#88 26. 10. 2010 18:57

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Jako Duše jsme si všichni rovni, jako bytosti se sem chodíme učit, takže jsme prostě každý jinde. Až se vrátíme Domů, tak se to zase srovná a "jedem nové kolo" smile

K tomuhle dodám tohle: podle mě se to "doma" nesrovná, ale vše co se člověk naučil se sčítá, vším čím prošel už nebude muset projít jako ten co tím ještě neprošel. A v novém - dalším kole se bude učit to co se ještě nenaučil, takže jde o pokračování cesty, nejde o nic co my nemělo co dělat s předešlou cestou. Jasné je, že když něčím člověk projde, tak už to nechává za sebou a směřuje dále vpřed. Neznamená to tedy, že ten co se tady něco naučil a ten co se tu nic nenaučil (v tomto) životě se tam kde Ty tomu říkáš "doma" srovnají a budou si rovni v rámci svého učení. Ne, jeden bude prostě dál nebo prostě řečeno tam kam se až dostal. A lidi nepostupují směrem vpřed stejným rytmem, takže se ani nemohou nijak srovnat. Jediné srovnání by mohlo být v tom, že si to mimo hmotné tělo uvědomí, uvidí co už zvládli a co ještě ne. A v tom já vidím karmu.

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#89 26. 10. 2010 19:09

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Mari - tohle je typické výkonové pojetí. Ale z mého pohledu ani ono nenídůležité. Nemusíš zkládat zkoušky, projít, stačí jen zažít tu zkušenost. V mezidobí, jak píšeš i ty, se stejně všechno "srovná" a zapadne do kontinuity a ty si vybereš jen další "zkušenost". Tak k čemu výkon, k čemu příčina, následek, nedej bože trest...

Není tady

#90 26. 10. 2010 19:28

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mariposa napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Jako Duše jsme si všichni rovni, jako bytosti se sem chodíme učit, takže jsme prostě každý jinde. Až se vrátíme Domů, tak se to zase srovná a "jedem nové kolo" smile

K tomuhle dodám tohle: podle mě se to "doma" nesrovná, ale vše co se člověk naučil se sčítá, vším čím prošel už nebude muset projít jako ten co tím ještě neprošel. A v novém - dalším kole se bude učit to co se ještě nenaučil, takže jde o pokračování cesty, nejde o nic co my nemělo co dělat s předešlou cestou. Jasné je, že když něčím člověk projde, tak už to nechává za sebou a směřuje dále vpřed. Neznamená to tedy, že ten co se tady něco naučil a ten co se tu nic nenaučil (v tomto) životě se tam kde Ty tomu říkáš "doma" srovnají a budou si rovni v rámci svého učení. Ne, jeden bude prostě dál nebo prostě řečeno tam kam se až dostal. A lidi nepostupují směrem vpřed stejným rytmem, takže se ani nemohou nijak srovnat. Jediné srovnání by mohlo být v tom, že si to mimo hmotné tělo uvědomí, uvidí co už zvládli a co ještě ne. A v tom já vidím karmu.

Mariposo, zkus si přečíst CELÝ můj text a zamysli se nad tím, CO  se vlastně SROVNÁ.
Domů se vrací DUŠE, nikoliv BYTOST. Ty už se na tento svět nikdy nevrátíš jako ta stejná Mariposa, jako ta, která ho jednou opustí.... Příjde jiná bytost s jinými lekcemi, energeticky napájená stejnou Duší, která jí ty lekce podle toho, co se tato nová bytost potřebuje naučit, určí. Protože na úrovni Duší se žádná nic učit nepotřebuje, pouze  ve hnmotě, na úrovni Bytostí je potřeba získávat tyhle "hmotné" zkušenosti.....

Není tady

#91 26. 10. 2010 20:08

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

PavlaH napsal(a):

Mari - tohle je typické výkonové pojetí. Ale z mého pohledu ani ono nenídůležité. Nemusíš zkládat zkoušky, projít, stačí jen zažít tu zkušenost. V mezidobí, jak píšeš i ty, se stejně všechno "srovná" a zapadne do kontinuity a ty si vybereš jen další "zkušenost". Tak k čemu výkon, k čemu příčina, následek, nedej bože trest...

Odkud tohle je?

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#92 26. 10. 2010 20:58

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Hm, co myslíš, odkud to je?

Není tady

#93 26. 10. 2010 21:57

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Jelikož Duše je schopna cestovat v čase, na čase nezávislá, je její vědomí absolutní. Když z druhého břehu chceme něco vědět, vidět anebo poznat, prostě se energeticky napojíme a přímo se podíváme tam, kde se to odehrává. Není ti něco jasné?.. Jenom tam zaměříš pozornost, střih, už ti to jasné je. Veškeré vědění světa je ti k dispozici. Veškeré vědění vesmíru je ti k dispozici. A že to ještě žádný existující tvor neobjevil?.. Jenom to zavíří kolem tebe, jak prolomíš prostor a jdeš se podívat o pár tisíc let dopředu. - Jak to, že neobjevil?! Všechno, co teprve nastane, tvá Duše už prožila.

Z takové úrovně je opravdu všechno srovnané a jestli tě napadne, že ještě není, stačí se jenom proletět dopředu, dozadu a přitom rozšířit své vědomí na celou planetu. Na celou galaxii, na celou mléčnou dráhu.

Viděl jsem Tě jak létáš.
Viděl jsem Tě jak tvoříš vesmír.
Viděl jsem Tě jak záříš jako Slunce a dáváš život všemu kolem sebe.

Crabat

Není tady

#94 26. 10. 2010 22:28

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

PavlaH napsal(a):

Hm, co myslíš, odkud to je?

Na to jsem se ptala já Tebe big_smile
No když jsi to napsala Ty, tipla bych si odkud to je wink

Není tady

#95 26. 10. 2010 22:32

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Crabat napsal(a):

Jelikož Duše je schopna cestovat v čase, na čase nezávislá, je její vědomí absolutní. Když z druhého břehu chceme něco vědět, vidět anebo poznat, prostě se energeticky napojíme a přímo se podíváme tam, kde se to odehrává. Není ti něco jasné?.. Jenom tam zaměříš pozornost, střih, už ti to jasné je. Veškeré vědění světa je ti k dispozici. Veškeré vědění vesmíru je ti k dispozici. A že to ještě žádný existující tvor neobjevil?.. Jenom to zavíří kolem tebe, jak prolomíš prostor a jdeš se podívat o pár tisíc let dopředu. - Jak to, že neobjevil?! Všechno, co teprve nastane, tvá Duše už prožila.

Z takové úrovně je opravdu všechno srovnané a jestli tě napadne, že ještě není, stačí se jenom proletět dopředu, dozadu a přitom rozšířit své vědomí na celou planetu. Na celou galaxii, na celou mléčnou dráhu.

Viděl jsem Tě jak létáš.

Crabe o tom o čem tady píšeš, myslíš že právě tady a teď je to přístupný lidem co to tady na duchovním čtou?

Není tady

#96 27. 10. 2010 7:30

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Je to průhled do jiné dimenze a tudíž naděje.

Crabat

Není tady

#97 27. 10. 2010 10:14

BB
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

Crabat napsal(a):

Viděl jsem Tě jak létáš.

Crabe o tom o čem tady píšeš, myslíš že právě tady a teď je to přístupný lidem co to tady na duchovním čtou?

Mariproso, tuším, že něco takového někomu funguje a jsem ráda, že  to sem někdo napíše, protože se mi potvrdí, že já netrpím nějakými fantasmagoriemi. Jenom to prostě neumím ... tak, prosím tě ... nekritizuj někoho, že sem píše něco, o čem TY si myslíš, že OSTTNÍ nejsou schopni pobrat.
Crabe, dík, že  sem tyhe věci píšeš .... mívám , občas, takové záblesky ... a v zadu v mozku mě šimrá tušení .... možná i vědění, zatím to však neumím vykutat na povrch ... třeba to jednou přijde. Jsem ráda proto, že  jsem občas mívala obavu, že si to všechno vymýšlím ...  smile

BB

Není tady

#98 27. 10. 2010 10:28

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Crabat napsal(a):

Je to průhled do jiné dimenze a tudíž naděje.

Průhled je podle mě fajn, může otevřít prostor.
Naděje je pouze falešné očekávání. Protože až se to skutečně stane, bude člověk teprve vědět.

Není tady

#99 27. 10. 2010 10:30

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

BB, nešlo o žádnou kritiku, šlo o pouhou otázku na Crabata smile

Není tady

#100 27. 10. 2010 10:36

BB
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

BB, nešlo o žádnou kritiku, šlo o pouhou otázku na Crabata smile

no, přišlo mi to jako otázka typu : a myslíte pane Alberte, že Vaše teorie relativity je přístupná pro žáky 1. obecné  .... ?   ano, taky JEN otázka  .....

BB

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí