29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
A proč bys mě měl naštvat?.. To je přeci samozřejmé, že lidé jsou si rovni. Ale když mi přestane jet vůz, půjdu k automechanikovi. Nebudu si myslet, že to umím stejně jako on. A když mému dítěti rupne v kebuli, vyhledám psychologa. On na to prostě studoval, věnuje se tomu celý život, tak asi bude vědět lépe než já, čím by to mohlo být. Nu a jestliže chci poznat duchovní rozměr, najdu si učitele, gurua nebo alespoň budu číst jeho knihy. Nebudu předpokládat, že znám totéž, co on. To by přeci z mé strany byla strašná naivita.
Není tady
DaiTerr napsal(a):
1) Vše je o vývoji daného člověka. Napřed se musí vrátit "bez drahokamů" s prázdnýma rukama, než pochopí, že ty "drahokamy" se dají sbírat...
Dai,pokud jsi v tomhle stupni vyvoje,pak je pochopitelne ze z nej se divas a vidis.
Podle mne to jinak byt nemuze,podle mne je to o tom stupni vyvoje jk pises. Jdes tak jak dokazes a uvidis pouze to co TED vidis.
Uverit nekomu je mnohdy zavadejici z vlastni cesty.
Není tady
Crabat napsal(a):
A proč bys mě měl naštvat?..
To je přeci samozřejmé, že lidé jsou si rovni. Ale když mi přestane jet vůz, půjdu k automechanikovi. Nebudu si myslet, že to umím stejně jako on. A když mému dítěti rupne v kebuli, vyhledám psychologa. On na to prostě studoval, věnuje se tomu celý život, tak asi bude vědět lépe než já, čím by to mohlo být. Nu a jestliže chci poznat duchovní rozměr, najdu si učitele, gurua nebo alespoň budu číst jeho knihy. Nebudu předpokládat, že znám totéž, co on. To by přeci z mé strany byla strašná naivita.
Máš dobré argumenty. Stojí za zamyšlení. Zatím potřebu Gurua necítím. Třeba ten čas přijde. Zatím to beru tak, jak jsem psal.
Není tady
Crabat napsal(a):
A copak změnilo Tvůj názor tak radikálně?
Já jsem přeci pořád stejný.
Tak víš, jak to chodí. Člověk druhýho nezná a tak, po čase ho přijme, jaký je.
Není tady
Giorgino, DaiTerr,
Ale myslím, je na čase pokročit:
Deset věcí, kterým se nesmíme vyhýbat
1) Nevyhýbej se ideám, které jsou vyzařováním ducha.
2) Nevyhýbej se myšlenkám, pramenícím z pravé radosti.
3) Nevyhýbej se matoucím vášním vedoucím k poznání božské moudrosti, neboť jejich správné použití při užívání života přináší osvobození od klamu.
4) Nevyhýbej se nadbytku, který podporuje duchovní růst jako hnůj a voda.
5) Nevyhýbej se nemoci a bídě, jsou to učitelé zbožnosti.
6) Nevyhýbej se nepřátelům a neštěstí, jsou to podněty a prostředky k náboženskému životu.
7) Nevyhýbej se tomu, co jako božský dar samo od sebe je ti dáno.
8) Nevyhýbej se (používat) rozumu, základního pilíře každého jednání.
9) Nevyhýbej se žádným cvičením ve zbožnosti (tělesným i duševním), která můžeš provádět.
10) Nevyhýbej se pomoci jiným lidem, i když možnost k tomu je omezena.
Toto je deset věcí, kterým se nemáme vyhýbat.
Není tady
BB napsal(a):
Hm, tak mi utkvěl v mysli nejvíce bod:
3) Je těžkým pochybením, jestliže někdo ve společnosti mudrce setrvá v nevědomosti. Je podoben člověku žíznícímu na břehu veliké řeky.
Nebrala bych to ( tedy já osobně u sebe) jako pochybení ale spíš jako neschopnost ... když to přirovnám třeba k chemii, pak mám podezření, že i kdybych strávila se skvělým chemikem jakkoli dlouhou dobu, tak nepochopím složitosti organické chemie ... a přitom někomu to jde skoro samo ......
Ale neberu to jako pochybení ..... spíš, že mi chybí cosi ve softwarovém vybavení, co by mi pochopení zmíněného umožnilo.![]()
![]()
![]()
![]()
Asi mě to oslovilo proto, že mám občas pocit, že mám VELIKOU snahu, ale ta sama o sobě nestačí a taky mám pocit, že i kdybych si prst kdesi zalomila, tak má mudrc smůlu a já potupně zhynu na břehu řeky ....Co ale s tím ????
A ještě navíc, to doplním za sebe, paklikže neporozumím , nebudu mu tvrdit, že tak to vidí "on", že je to jen úhel pohledu, budu držet klapačku, sát jak houba, abych alespoň mohla dát kvalitní otázku. Až se dostanu na stejnou úroveň, pak teprve můžu nastavovat nové úhly pohledu. Nejde samozřejmě paušalizovat na všechno...jasnačka..
Někdo ve své velikosti (malosti) nepřipustí, že by něco neuměl,nevěděl...TO já nemůžu pochopit.
Není tady
napadlo mě, když jsem přečetla giorgina...
Já o Crabovi raději psát nebudu, abych si nevykoledovala.. , párkrát jsem naznačila co si o něm myslím,
takže ví, pokud mu to utkvělo v paměti. A nepochybuju. Od začátku, okamžitě, zásah od prvního příspěvku..stále, a doufám že ještě dlouho budu moci...
Není tady
Crabat napsal(a):
Giorgino, DaiTerr,
3) Nevyhýbej se matoucím vášním vedoucím k poznání božské moudrosti, neboť jejich správné použití při užívání života přináší osvobození od klamu.
6) Nevyhýbej se nepřátelům a neštěstí, jsou to podněty a prostředky k náboženskému životu.
9) Nevyhýbej se žádným cvičením ve zbožnosti (tělesným i duševním), která můžeš provádět.
Toto je deset věcí, kterým se nemáme vyhýbat.
hmm.
to teda pěkně děkuju.
tak za 3kou si představuji - ne..napíšu to jinak.. si můžeme představit i spontánní divoký sex? ? nebo jde spíše o vystoupání na krkolomný vrchol ??
Ze své nulté pozice si snad mohu otázku dovolit..ne?
Není tady
Wiki
Děkuju Ti moc.
Všem hledajícím.
Není tady
Napadá mě: Nelze to co je slovy neuchopitelné a činy nepodmíněné, vměstnat do deseti bodů, protože se každý může stát omezením. Nebo taky ne, kdo ví
Není tady
mariposa napsal(a):
Neboli: vyjdi ze své hlavy a staň se sám sebou
vejdi do svého srdce
Jak to delas Mari? Mozna by Tvuj popis krok za krokem mohl lidem poslouzit lepe nez hola veta.
Není tady
Crabat napsal(a):
BB, je to úplně přesně stejný postoj, jaký zaujal DaiTerr, díváš se z prvého stupně. A odtud tam nedosáhneš. Ale pokloň se před tím mudrcem, zamiluj si ho pro jeho laskavost, ne pro to, jak je jinými uznáván. Zamiluj si ho pro to, že miluje Pravdu a dívá se na ni. A skrze jeho oči, skrze jeho mysl ji najednou uvidíš. Všechno je jenom Láska. A skrze ni jsme schopni létat.
BB,
pochopila jsi Crabata?
Crabate,jak pozna clovek na prvnim stupni ze je nekdo Mistrem?
Není tady
Na prvém stupni už se to poznat dá, jestliže vyvineme vnitřní moudrost, ale na nultém to skutečně není možné. Můžeme jen věřit.
Není tady
Crabat napsal(a):
Na prvém stupni už se to poznat dá, jestliže vyvineme vnitřní moudrost, ale na nultém to skutečně není možné. Můžeme jen věřit.
Takze jak pozna clovek na prvnim stupni Mistra a tedy i to zda je skutecne Mistrem ktery vidi Pravdu?
Vyvinutim vnitrni moudrosti,to je ta odpoved? A jak to teda udela prakticky?
Upravil(a) hirondel (22. 10. 2010 17:18)
Není tady
hirondel napsal(a):
mariposa napsal(a):
Neboli: vyjdi ze své hlavy a staň se sám sebou
vejdi do svého srdce
Jak to delas Mari? Mozna by Tvuj popis krok za krokem mohl lidem poslouzit lepe nez hola veta.
Napsat pěkně znějící větu je mnohem snazší než udělat to co popisuje (jak píšeš Ty na jiném vlákně ). Nemám žádný krok za krokem, jen plácám
Není tady
Inutíciou. Tá funguje všektým levelom, našťastie...
Není tady
Wiki napsal(a):
Crabat napsal(a):
Giorgino, DaiTerr,
Toto je deset věcí, kterým se nemáme vyhýbat.hmm.
to teda pěkně děkuju.
tak za 3kou si představuji - ne..napíšu to jinak.. si můžeme představit i spontánní divoký sex?? nebo jde spíše o vystoupání na krkolomný vrchol ??
Ze své nulté pozice si snad mohu otázku dovolit..ne?
Ja som mala pri sexe - výnimočne, ale mala - pri tanci a bubnovaní transcendentálne zážitky, aké som nedosiahla žiandou askézou, meditáciou ani ponorením sa do svojho vnútra. Ale to som JA, samozrejme, a netvrdím, že to platí všeobecne.
A dobrovoľne sa hlásim ako absolútne prízemný až zemitý tvor kľudne na suterénnej úrovni... Aj v šamanizme som sa odmietala vzdialiť a oddeliť od tela a musela som objaviť tantrickú odnož...
Není tady
Já nevím jak.., řekl jsem, že to poznat může, nic víc. Sám jsem to kupříkladu poznával podle očí. Když jsem se třeba podíval na Eduarda Tomáše (hned poprvé, jak začal přednášet v televizi svou asparšajógu), vůbec jsem nevnímal, co říká, a jenom fascinovaně hleděl do jeho očí. Chvíli to trvalo, než jsem začal chápat slova, ale mezitím jsem na sto procent věděl, že je realizovaný.
A jak jsem to zjistil?.. Nějak jsem se přes jeho pohled na něj napojil a vzápětí to prostě věděl. Toť vše.
Aha, mezitím Ti Selima odpověděla - "intuicí". Jak prosté a jednoduché řešení. Ta skutečně funguje na všech úrovních. Takže Selima
Upravil(a) Crabat (22. 10. 2010 18:06)
Není tady
Wiki napsal(a):
napadlo mě, když jsem přečetla giorgina...
Já o Crabovi raději psát nebudu, abych si nevykoledovala.., párkrát jsem naznačila co si o něm myslím,
takže ví, pokud mu to utkvělo v paměti. A nepochybuju. Od začátku, okamžitě, zásah od prvního příspěvku..stále, a doufám že ještě dlouho budu moci...
A tebe zasáhl Amorův šíp?
Není tady
Selima napsal(a):
Inutíciou. Tá funguje všektým levelom, našťastie...
Ne,Selimo nefunguje vsetkym levelom.
Není tady
Crabat napsal(a):
Já nevím jak.., řekl jsem, že to poznat může, nic víc. Sám jsem to kupříkladu poznával podle očí. Když jsem se třeba podíval na Eduarda Tomáše (hned poprvé, jak začal přednášet v televizi svou asparšajógu), vůbec jsem nevnímal, co říká, a jenom fascinovaně hleděl do jeho očí. Chvíli to trvalo, než jsem začal chápat slova, ale mezitím jsem na sto procent věděl, že je realizovaný.
A jak jsem to zjistil?.. Nějak jsem se přes jeho pohled na něj napojil a vzápětí to prostě věděl. Toť vše.
A kdyz nevidis Ty oci? A co kdyz to neni nekdo znamy verejne? A co kdyz lidem nefunguje intuice?
Co potom? Jak dal?
Není tady
Co se to ze mě snažíš vymámit, Hirondel?.. Myslíš, že existuje nějaké obecné pravidlo, které bych tu měl definovat?.. Tak to Ti s určitostí můžu říci, že ne, nic takového není, jelikož (výše už jsem to tady vlastně vyjádřil) z nižších stupňů není možné zahlédnout stupně vyšší a dokud se v nich člověk neocitne, nepozná, kudy k nim vede cesta. Jen tušení, náznaky a naše víra nám signalizují jakýsi vyšší řád, ale dokud se v něm alespoň na okamžik neocitneme, nemůžeme ho rozpoznat jako skutečný.
Takže z mého hlediska je to jednoduché. Pokud bych neuviděl ty oči, nepoznal bych ho. A není pravda, že Tomáš pro mě byl někdo známý. Ne, já ho viděl a slyšel o něm poprvé, když vystoupil v televizi. Navíc se mi to nestalo prvně. Kdysi jsem viděl snímek nějakého Tibeťana a byl jsem úplně zajat jeho očima. Teprve dodatečně jsem z textu zjistil, že se jednalo o nějakého lámu, který ovládal siddhis a tím byl proslulý.
Mnohem později jsem pochopil, kam se to dívají a proč jejich výraz je tak odlišný od tohoto světa. To už ale do našeho vyprávění nepatří, tohle mysterium si každý musí rozkrýt sám a je jen na něm, kam až se dostane a co přitom odhalí.
Není tady
Mnohem později jsem pochopil, kam se to dívají a proč jejich výraz je tak odlišný od tohoto světa. To už ale do našeho vyprávění nepatří, tohle mysterium si každý musí rozkrýt sám a je jen na něm, kam až se dostane a co přitom odhalí
A tohle mi zrovna zajímá....nejseš skoupý ve svých příspěvcích na slovo, takže se prosím Tě rozepiš.
Oči jsou vstupem do duše a bohužel i do mozku, podařilo se mi už 2x přečíst mozkovou příhodu a blížící se smrt několika lidí...co to je? (nepracuji ve zdravotnictví)
Upravil(a) Vladena (23. 10. 2010 7:28)
Není tady
Však se, ne nadarmo, říká: "oko, do duše okno". A je to tak. Skrze pohled druhého člověka se vnímavá mysl napojí a za určitých okolností zahlédne jeho příběh. Na tom není nic divného. Když se, jakoby v nestřeženém okamžiku podívá, dokud na něj druhá bytost ještě nereaguje, ocitne se na chvíli v souladu s její myslí. A tam to je, tam se to zrovna odehrává. Stačí nám několik záchytných bodů a dozvíme se leckdy víc, než on sám si uvědomuje. Ovšem záleží na naší empatii, na vnitřní zkušenosti, a pokud se jedná o duchovně jdoucího člověka, i na našem rozměru sebeuskutečnění.
Není tady
Jenže na tohle si mi neodpověděl: Mnohem později jsem pochopil, kam se to dívají a proč jejich výraz je tak odlišný od tohoto světa. To už ale do našeho vyprávění nepatří, tohle mysterium si každý musí rozkrýt sám a je jen na něm, kam až se dostane a co přitom odhalí
Není tady