6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Téma zavřeno
Ronja napsal(a):
Hodně záleí na povaze, prioritách, ivotních cílech...sama nevím, kde stojím, někdy si představuju velkou rodinu a někdy si myslím, e jednoho budu mít a dost Ono se to vechno ukáe a vyvrbí
Přesně tak. A pak taky záleí na dětech, protoe oni tři andílci můou být mnohem méně nároční ne jeden sígr (nebo nedejboe dítě s nějakou speciální potřebou péče atd atd.).
holky já musím, ale ráda jsem se tu po dlouhé době zasekla a dál vám drím palce a čekám na ty nejlepí zprávy spolu s vámi!
Není tady
Silvi.100 napsal(a):
No já si teď zase říkám ne ádné tak raději osm Doma mám často kupu dětí, pravda nejsou moje a i tak je to docela maskr, ale uívám si to....take klidně kolku up ke mě domů
Není tady
Jo jak píe Ronja, pro kadou z nás je rozumný počet relativní, oni se děti jinak zvládají v 25 a jinak v 35 letech ..... A Fi má taky pravdu. Kdy má doma někdo silně antikoncepčí dítě, tak se s klidným svědomím nepoene do dalích 4 kousků.
A jestli má někdo 8 dětí a dělá je to astným, tak je to určitě skvělý, páč mě by asi u mrsklo. Rozdíl je, vechny je porodit, nebo vychovávat .
Já si teda nedokáu nějak představit tak dlouhou mateřskou .... Mě děsí dalí 3 roky doma, u píu hůř jak prvňák, vyjadřovací schopnosti na bodu mrazu, jediný v čem jsem fakt dobrá je kreslení a skládání skládaček
Ale jinak děti milujůůůůůů
Není tady
Jo...tihle nai kamarádi mají nejstarího syna s ADHD, první holčička, kterou si osvojily jako dvouletou, je mentálně postiená (to se ukázalo a časem, brali si ji jen s tím, e má nějaké potíe s imunitou). Přesto si pak pořídili jetě dalí vlastní děti...naposled si osvojili dva poloromské kluky ve věku 10 a 13 let. Já jejich odhodlání a dřinu fakt obdivuju Kdybyste si o nich chtěli něco přečíst, tady mají webovky:
http://www.denca.eu/
Není tady
Ronja napsal(a):
Jo...tihle nai kamarádi mají nejstarího syna s ADHD, první holčička, kterou si osvojily jako dvouletou, je mentálně postiená (to se ukázalo a časem, brali si ji jen s tím, e má nějaké potíe s imunitou). Přesto si pak pořídili jetě dalí vlastní děti...naposled si osvojili dva poloromské kluky ve věku 10 a 13 let. Já jejich odhodlání a dřinu fakt obdivuju Kdybyste si o nich chtěli něco přečíst, tady mají webovky:
http://www.denca.eu/
Není tady
Dadu, skládat skládačky mi taky jde, a puzzle, hlavně to s dětskými obrázky naprosto miluju, no a pexeso to taky ráda hraju, ale nejsem schopná vyhrát nad jedním chlapečkem a pěkně mě to jako vadí....
holky, jinak já jsem vdycky chtěla tři, říkala jsem si, e bych chtěla dvě po sobě a to třetí a mi ty dvě první odrostou.
Upravil(a) verynka (15. 11. 2010 13:18)
Není tady
Ronji, kukla jsem na ty stránky, ti tvoji přátelé musí mýt úasní lidé.. asi by nebylo patné tam některé rodiče naich dětí ze kolky poslat na exkurzi, třeba by se jim rozsvítilo....
Není tady
baf!
Tak nejdřív ty méně dobré zprávy, zhubli jsme na 950g, ale sereme 4x denně a prý to můe být i tím, e mu odpojili tu ilní výivu.
Měl dneska zvýenou glukosu, tak mu zase brali krev, jestli se náhodou nerozjídí dalí infekce, ale prý to mohlo být i jednorázové, tředa, kdy se rozčílí (tak malý a tak vzteklý - tsss!)
No a teď ta dobrá zpráva, od včerejka nemáme CPAP a dýcháme za méně intenzivní podpory. Má na nosíku jen hadičku, která mu tam dokonce dneska foukala kolem 10% kyslíku.
Není tady
Verynko, tak třeba to bude mít naopak napřed si vychutná Kiku a pak 2 buď spolu, nebo blízko sebe
Silvi, té Tvé scifilis jsem se fakt zasmála
jinak já myslím, e i kdy si děti plánujete sebevíc a sebelíp od sebe, vdycky nastanou neočekávané změny (z např. andělského dítěte se ve 3 letech stane ílený vztekloun a naopak)... určitě je hodně náročné mít děti moc blízko sebe, ale mám pár kamarádek, co mají i 3 v rozpětí max 5-let a i kdy svorně říkají, e ty návraty z porodnice byly drsné, tak by prý později neměnily a taky zajímavé je, e mi jedna říkala, e horí to pro ni bylo s druhým (starí měla v tu dobu něco kolem 15M), s 3.u to prý bylo v pohodě, protoe ty 2 starí si hezky u pohrály spolu
Ronji, na odkaz se určitě podívám, a budu mít klid moc fandím podobným odválivcům
Marky, já si myslím, e na tom něco bude s těmi 10-ti dětmi ony jsou potom toti docela samostatné, ty starí jsou často schopné velice dobře pomoct s mladími apod... někdo argumentuje proti tím, e se těm starím tím upírá dětství,ale nemyslím si, e by tím a tak trpěly... moje nej kamarádka z dětství pochází z 6-ti sourozenců a já jsem jí tak obrovskou fungující rodinu vdycky hrozně záviděla... a to je jetě dobré dodat, e 6 dětí sice měli vlastních, ale k tomu se tam věčně scházeli nějací kamarádi atd., take bylo běné, e se kolem domu scházela pomalu kolní třída a teď, kdy u jim děti odrostly, jezdí spí na svátky, narozeniny s vlastními rodinami apod., je to nádhera...
Není tady
Sádě, to je úasné - já jsem tuila, e to bude něco s dýcháním tak snad se ostatní problémy brzo povedou zaehnat a zas se dojí nad kilo ale já z vás dvou mám tak obrovskou radost
a malý vzteklounek u te´d, jo? no, to se má na co těit
Není tady
jé to je super, Tomík je fakt ikula Váhu doene určitě hravě, myslim e to je tím zruením výivy. No a to kadění taky nebude zanedbatelný... A drím palce a se ádná infekce neobjeví
Není tady
Jů, tak já nevím, kde mám začít ...
Ronji, proběhla jsem ty webovky .... upřímně řečeno těm lidem závidím. Na 100% to mají v hlavě srovnané, materiálně vechno vidí jinak ne spousta dnení populace a hlavně oni mají pravdu. V podstatě mi Verynka vzala ty slova z úst ... spousta rodičů by tam měla zajet na "převýchovu". My se pořád za něčím honíme .... Fakt je obdivuju, hlavně za tu spousty lásky co rozdávají i dalím dětem .... klaním se klaním.
Very, já si to taky takhle plánovala a dodneka si říkám, e jsem si měla někde hupsnout ve 20-ti a teď bych měla doma puberáka a k tomu 2 benjamínky No jo, člověk míní, ivot mění
Není tady
Sádě - to jsem ráda, e Tomáek u takhle dobře dýchá. No a kaká 4x denně? To bude rychlej metabolismus - vidím to v pubertě na 15 knedlíků a litr guláe jako "malou večeři"
V rychlosti jsem proběhla diskuzi na téma počtu dětí - souhlasím s Ronjou i Fi. Před těhu jsem uvaovala min. o 2 dětech. Teď bez ohledu na můj zdravotní stav a nejasnou budoucnost si prostě druhé nedokáu představit. Tobi je hodný, někdy moná trochu temperamentní, ale vesměs bezproblémový klučina, péče o něj a na drobné výkyvy (nemoci, zuby, vývojové koky) nenáročná... Nadeve ho miluju. A moná i proto druhé dítko nechci. Tobi mi bohatě stačí, naplňuje mou mateřskou touhu a zároveň - moná trochu sobecky připoutím - e si zachovávm nadáole svoje já. Stále můu rozvíjet svoje profesní dovednosti a ivotní cíle.
Přiznám sama sobě, e s více dětmi bych si nemohla dovolit na sbo u tak pracovat, věnovat se jiným věcem apod. A tvalo by mě to, nedokázala bych to kloubit, nemám na to. A tak si říkám, e je lepí si tohle uvědomit teď, kdy jsou mé zájmy, povinnosti atp v rovnováze, ne později s dalím dítkem v břie a třeba s tou hrůznou mylenkou, e "Nebýt tebe, tak bych teď mohla dělat to a to..."
Moná je to i tím, jak píete, e i u není 20...
Není tady
Sádí to je krásná zpráva já věřím, e i s tím ostatním se hravě popere a brzy bude zase na tom kilíčku a i mnohem vý! infekce a nezlobí bude dobře
Není tady
Téma zavřeno