6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Téma zavřeno
Ronja napsal(a):
A když už o tom KETu mluvíme, tak jaké máte plány? Nebo už něco proběhlo a jsem pozadu?
nene, já takový tajnůstkář nejsem, my to jen pořád odsouváme, nejdřív jsme chtěli červenec, aby bylo další jarňátko, pak jsme to posunuli na říjen-listopad, protože jsme jeli v září na svátky do Israele a chtěli jsme si to tam v klidu užít, teď je termín říjen-listopad a já se zas necítím ready, jednak mě zlobí ŠŽ (otoky a pálení a svědění dlaní, únava, už to znám, takže musíme poladit šž), a potom si neumím představit mít za chvíli pupík a běhat kolem Sama, je čím dál náročnější na pozornost a čistě momentálně bych to všechno trochu zkomplikovala, kdybych šla na KET, musela zvolnit, odpočívat, netahat ho, nenosit v šátku, teď kdybych měla být tak unavená jako po ET se Samem, tak nevím co bych dělala, prostě teď se to ještě nehodí a odsunuli jsme to na jaro. Tak pevně doufám, že pak nebudu litovat a že nevzniknou nějaký další důvody pro odklad, zase bych byla nerada, kdyby mezi dětma pak byly větší rozdíly než 3 roky a KET na poprvé se povede asi tak na 25%, co když nebudu mít kliku jako napoprvé, že?
Takže tak.
Není tady
Tak to chápu, já taky teď koukám že má Sami jen rok a 7 měsíců, nějak jsem myslela, že je starší. Mrzí mě že tě zlobí ta ŠZ, je jasný, že se potřebuješ napřed dát do kupy. Ony zase když pak budeš na jaro v pohodě, tak ty KETy můžeš zkoušet dost rychle za sebou, ne?
Nevíš jak je to s počtem embryí na KET, mě psali, že nám zamrazili 2+2, tak jsem z toho měla pocit, že se v této sestavě budou logicky i rozmrazovat a transferovat...nevím, jestli by to šlo rozmrazit i po jednom?
Je jasný že úspěšnost KET není obecně zase tak závratná, ale zase když je dobrý CAR a kvalitní embrya, tak je někdy úspěšnost i vyšší než u ET (údajně proto, že není tělo zhuntované stimulací). Na Fertilityfriends jsem si teď psala s jednou maminou, která má z ET dvojky a z prvního KET teď čeká další dvojky ale ta je nadšená, prý děti miluje a strašně se těší. Tak to jí to přeju, jinak bych ji musela litovat
Není tady
Ronji, já měla 9. den po ET hcg 360 jednotek. Sestry v CARu mi říkali, že to je krásný číslo a že by mohlo znamenat, že tam jsou oba mimísové. No a to samozřejmě neměly, páč jsem se v tom začala pitvat, všude na netu lovit info o hcg v tabulkách pro jedno a dvě mimča .... jenže po 2-3 dnech zjistíš, že nic nezjistíš, vlastně víš kulový a nezbývá nic jinýho než čekat na UTZ.
Ale i tak mě výše hcg víceméně uspokojila, teda přivedla na vrchol blaha duševního samozřejmě, páč u neprosperujícího těhotenství jsou hodnoty daleko nižší - mluvím z vlastní zkušenosti.
Takže držím palčáky o 106 .... sakra, vždyť Vám to se Silvinkou musí vyjít !!!!!!
Není tady
Ahoj Fidorko koukám že ze Sama je už kus chlapa.
Není tady
Fidorka napsal(a):
Ronja napsal(a):
A když už o tom KETu mluvíme, tak jaké máte plány? Nebo už něco proběhlo a jsem pozadu?
nene, já takový tajnůstkář nejsem, my to jen pořád odsouváme, nejdřív jsme chtěli červenec, aby bylo další jarňátko, pak jsme to posunuli na říjen-listopad, protože jsme jeli v září na svátky do Israele a chtěli jsme si to tam v klidu užít, teď je termín říjen-listopad a já se zas necítím ready, jednak mě zlobí ŠŽ (otoky a pálení a svědění dlaní, únava, už to znám, takže musíme poladit šž), a potom si neumím představit mít za chvíli pupík a běhat kolem Sama, je čím dál náročnější na pozornost a čistě momentálně bych to všechno trochu zkomplikovala, kdybych šla na KET, musela zvolnit, odpočívat, netahat ho, nenosit v šátku, teď kdybych měla být tak unavená jako po ET se Samem, tak nevím co bych dělala, prostě teď se to ještě nehodí a odsunuli jsme to na jaro. Tak pevně doufám, že pak nebudu litovat a že nevzniknou nějaký další důvody pro odklad, zase bych byla nerada, kdyby mezi dětma pak byly větší rozdíly než 3 roky a KET na poprvé se povede asi tak na 25%, co když nebudu mít kliku jako napoprvé, že?
Takže tak.
Fidorko, tohle muzu jen a jen potvrdit, Sam je maly mozna, ze by tolik nevnimal tu zmenu, ale ja do 5.mesice fakt lezela, byla hromada snehu, zadne prochazky, zadne sankovani, prislo jaro, zadne prochazky, placani okolo baraku, prislo leto a to uz jsem s tim pupkem nezvladala nic.. Dodnes me i presto ze i Honzik je rad, ze Barunku mame,mrzi, ze jsem musela tolik veci kolem Honzika odsunout nebo uplne zrusit..mam pocit, ze kus jeho zivota mi uteklo, kdyz to prezenu.. A ted uz na nej proste cas nemam, Barunka spi za celej den hodinu a pl, celej den litam kolem ni a na nejake velke hrani s Honzikem uz neni cas ani energie..
Není tady
Úplně v první chvilce malinko zklamaná, ale pak jsem si řekla, že jsem vlastně měla VELIKANANÁNSKÝ štěstí, že se chytlo aspoň jedno a že by to bylo rouhání. Ale já už jedno zlobidýlko doma mám, takže teď jsem vlastně mega šťastná ..... hele ale v mrazáku máme ještě 13 sourozenců, takže když by mě to zase někdy chytlo .....
Není tady
Ronji Ber to jako běžný krevní test na HIV, například Ale jelikož jsem také odpůrce krevních testů, obzvlášť těch opakovaných tak mě ber s rezervou Ale držím palce.
Sádě tak huš... navnadit nás a pak prd... Tomík má nějaký obr pokrok, viď?
Není tady
Ahojki,
pisala som do domceka so zrazom a tak som nakukla aj k vam a tu hned dve vynikajuce spravy...
Neviem, ktoru dat na prve miesto
Sadi, gratulujem k prvemu kilocku!!! Sledujem len z dialky, ale je to nadherna a potesujuca sprava!!! Len tak dalej.
Ronja a samo, tebe velka gratulacia k nadhernej dialnici a dufam, ze o dva tyzdne tu len tak mimochodom najdem fotku a budem sa moct pokochat.
Není tady
Jéé Fí ráda Tě vidím
Ronji na Leontý jsem nedávno vzpomínala, dlouho se neukázala...že by tajila jako ty moc bych jí to přála...
Není tady
Ahoj Dadul Jo, už je chlapák, včera jsem ho ostříhali dost na krátko a vypadá tak na 3 roky
Ronjo, právě ta štítka je navíc úplně klíčová i pro vývoj plodu, takže by mi KET neudělali ani kdybych chtěla.
Jinak to je teda poděs s těma 2x2 na FF. Já se nechci rouhat, ale vím, že tohle bych nezvládla. Resp. nezvládala tak, abych byla spokojená já i rodina. Nejsem typ na velkou rodinu, stěží bych je zvládala krmit a mejt a venčit, na nějakou smysluplnou výchovu, vedení, hraní apod. už bych neměla rezervy. Poté, co by mi 4.dítě v dospělosti vylítlo z domu, bych se celá šedivá zhroutila a zemřela na následky dlouholetého vyčerpání a nadměrnou konzumaci alkoholu a sedativ
Ronjo a čím jsi stimulovala?
Není tady
Fidorka napsal(a):
Já se nechci rouhat, ale vím, že tohle bych nezvládla. Resp. nezvládala tak, abych byla spokojená já i rodina. Nejsem typ na velkou rodinu, stěží bych je zvládala krmit a mejt a venčit, na nějakou smysluplnou výchovu, vedení, hraní apod. už bych neměla rezervy. Poté, co by mi 4.dítě v dospělosti vylítlo z domu, bych se celá šedivá zhroutila a zemřela na následky dlouholetého vyčerpání a nadměrnou konzumaci alkoholu a sedativ
Tak pod tohle se muzu podepsat
Není tady
markéta napsal(a):
Ronji Ber to jako běžný krevní test na HIV, například Ale jelikož jsem také odpůrce krevních testů, obzvlášť těch opakovaných tak mě ber s rezervou Ale držím palce.
Sádě tak huš... navnadit nás a pak prd... Tomík má nějaký obr pokrok, viď?
Jo vidíš, to bylo nečekané pozitivum IVF, že jsme zjistili, že nemáme AIDS, žloutenku a co to ještě testovali? Tuším chlamydie?
Není tady
Karal napsal(a):
Fidorko, tohle muzu jen a jen potvrdit, Sam je maly mozna, ze by tolik nevnimal tu zmenu, ale ja do 5.mesice fakt lezela, byla hromada snehu, zadne prochazky, zadne sankovani, prislo jaro, zadne prochazky, placani okolo baraku, prislo leto a to uz jsem s tim pupkem nezvladala nic.. Dodnes me i presto ze i Honzik je rad, ze Barunku mame,mrzi, ze jsem musela tolik veci kolem Honzika odsunout nebo uplne zrusit..mam pocit, ze kus jeho zivota mi uteklo, kdyz to prezenu.. A ted uz na nej proste cas nemam, Barunka spi za celej den hodinu a pl, celej den litam kolem ni a na nejake velke hrani s Honzikem uz neni cas ani energie..
Teda to ti Barunka spí dost málo! To je jasný, že máš kalup. Oni si to vynahradí, sourozenec je přínos a požehnání, takže o Honzíka strach neměj. Jen jak přežít ty první 2-3 roky, co? To je hukot.
Není tady
Ronja napsal(a):
Jo vidíš, to bylo nečekané pozitivum IVF, že jsme zjistili, že nemáme AIDS, žloutenku a co to ještě testovali? Tuším chlamydie?
Nás testovali v CARu během celého snažení opakovaně... jako bychom na pohled patřili do rizikové skupiny bo co
Není tady
Ronja napsal(a):
Ty jo Dadu vy máte 13 mrazáčků Ty jsi ale šikovná nosnice
No jo, aspoň na něco jsem šikovná .... Manža si dělal srandu, že kdyby se dali prodat, tak na nich ještě zbohatneme
Holky, je pravda, že děti jsou prima, ale jenom v rozumném počtu pro každou z nás. Já nerozumím tomu, jak někdo může zvládat 5 dětí ... občas mám pochybnosti, zdali dobře zvládám tu naši pipču nezbednou a k tomu přijde druhá .... mě tak napadá, že bych měla koupit akcie nějaký vložkárny
Není tady
Ronja napsal(a):
markéta napsal(a):
Sádě tak huš... navnadit nás a pak prd... Tomík má nějaký obr pokrok, viď?Jo vidíš, to bylo nečekané pozitivum IVF, že jsme zjistili, že nemáme AIDS, žloutenku a co to ještě testovali? Tuším chlamydie?
a scifilis...nevím, jak se píše, ale manželovi třikrát ztratili zkumavku a vždy při testech na tohle
Není tady
Dadu určitě jen v rozumném počtu pro každého, ale on je i ten rozumný počet relativní pojem Už jsem tu psala o našich přátelích, kteří mají dětí osm... část vlastní, část v pěstounské péči. A jsou to šťastní, naplnění lidi.
Hodně záleží na povaze, prioritách, životních cílech...sama nevím, kde stojím, někdy si představuju velkou rodinu a někdy si myslím, že jednoho budu mít až dost Ono se to všechno ukáže a vyvrbí
Není tady
No já si teď zase říkám než žádné tak raději osm Doma mám často kupu dětí, pravda nejsou moje a i tak je to docela maskr, ale užívám si to....takže klidně školku šup ke mě domů
Není tady
Holky někde jsem četla krásnej citát, že matka deseti dětí se vyspí víc než matka jednoho... asi na to něco bude, ale nevím, jestli se už u té matky nejedná o koma Já teda mám docela bobky, poslední týden klidu před námi a pak??? Děj se Osude...
Fí to bys vlastně teď měla stejný věk. rozdíl jako budeme mít my, a vůbec se nedivím, že chceš počkat. Období vzdoru je lahůdka i v nepožehnaném stavu! A klid si fakt dopřát nemůžu..
Není tady
Téma zavřeno