Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 8. 10. 2010 10:40

sigrid
♥------
Registrovaný: 8. 10. 2010
Příspěvky: 3

pervitin a zjištění těhotenství až pak! CO S TÍM?

Řekněme že takovou informaci nechcete podat do očí svému gynekologovi. Vzhledem k tomu, ze mam velmi slusne zamestnani na vyssi pozici, muj partner take pracuje, tak pusobime jako velmi pekny par na okoli. V poradku, s partnerem si opravdu skvele rozumime, hadky jsou rychle a vyjmecne, zname se dlouho, mame se radi. Me je 25 jemu 31. Parkrat do mesice ale volime formu relaxace, dlouhych diskuzi do rana a pekneho sexu tak jak by prave vubec nikdo od nas neocekaval - zasnupeme si spolu. Napr. cely vikend v kuse jednou - dvakrat do mesice. Fungujeme takhle uz nejaky rok. Nijak toto neobhajuji, pouze podotykam, ze v našem případě tyto diskuzni a sex-relaxacni vikendy z nas udelaly dve nejblizsi osoby ktere znam. NECHCI aby jste toto jakkoliv prosim hodnotili, jen jsem vas uvedla do obrazu situace. Byla jsem ted sluzebne 14dni mimo domov a partner cestoval se mnou a stalo se to, ze prvni tyden jsem mela sedmidenni pauzu v antikoncepci, ktera mela normalne navazovat na nacnuti dalsiho plata, ale ouvej, v zahranici nam ji neprodali. Byl to jediny tyden po 9ti letech pravidelneho brani antikoncepce bez jakekoliv pauzy. A vcera jsme zjistili, ze v tom jedinem tydnu jsem otehotnela. A prave to bylo i po "nasem" vikendu. Partner sice ma jiz jedno dite z neuspesneho manzelstvi predemnou, ale chtel by, abychom si to nechali. Me to jeste trochu mozna nedochazi. Jsem priblizne ve ctvrtem tydnu tehotenstvi. Takze pervitin jsem pozila pravdepodobne jak pred pocetim tak ale i v druhem tydnu tehotenstvi. Jsem take krom jineho kuracka a partner take. Nyni PROSIM mam na vas dve otazky. Pokud pujdu na miniinterupci a vim, ze jsem zdrava plodna zena, je nejake riziko, ze napr. za pet let mohu diky tomu mit problem otehotnet chtene?
A otazka druha... do smrti bych si vycitala, pokud by droga dite, vpripade ponechani si ho, poskodila, zpusobila zdrav. potize ci byt jen nehezke akne v puberte. Ja i partner pochazime ze zdravych rodin s dlouhovekosti, demence v rodine neni, dedicne nemoci, defekty a pod. take ne. Partner se pouze leci na ledvinove obtize. Mohlo zde vzniknout riziko poskozeni plodu nebo je sance zdraveho ditete? Byla by v tuto chvili vhodnejsi miniinterupce? Je to velke riziko dite donosit? Nejsem nijak matersky zalozena, deti v okoli snad i nesnasim, ale nechci zbytecne zmarit at tak nebo tak lidsky zivot. Prosim vas o radu. Děkuji.

Není tady

 

#2 8. 10. 2010 10:55

Cizinka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Spanelsko
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 5899
Web

Re: pervitin a zjištění těhotenství až pak! CO S TÍM?

Sigrid myslim, ze na tento dotaz ti tady nikdo fundovane neporadi. Jak je velke riziko u poziti pervitinu??? To asi nejspis bude vedet odbornik na drogove zavislosti. Pohledej na internetu a urcite najdes nejakou stranku, ktere se otazka drog tyka a tam ti budou moci odpovedet (a urcite i anonymne) opravdovi odbornici... Je to docela vazne tema a tak nejake spekulace od mamin tady na BBN nejsou na miste.

Na otazku jestli si dite nechat, kdyz nejsi matersky zamerena, si musis odpovedet bohuzel sama.... Bylo by moc hezky ti rict, ze matka priroda a hormony to zaridi za tebe a budes sve dite milovat nade vse. Ale bohuzel taky jsme vsichni slyseli o pripadech tyranych deti a deti, ktere si matky nepraly a odlozily je....to se vsichni ptame jak je to mozny, jak muze matka tohle diteti udelat? Tim nechci napsat, ze by to byl tvuj pripad, jenom jsem tim chtela rict, ze bych na prirodu nespolehala a opravdu si to vsechno dobre promyslela....
Osobne se mi to zda na zacatek noveho zivota vsechno prilis komplikovany...drogy, zadne materske pudy, ja bych do toho nesla....zatim wink

Drzim ti palce, at uz se rozhodnes jakkoliv, doufam, ze vse dobre dopadne!!! pussa

Není tady

 

#3 8. 10. 2010 11:09

annie
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 7. 2. 2006
Příspěvky: 2920

Re: pervitin a zjištění těhotenství až pak! CO S TÍM?

sigrid - jak píše Cizinka - jakékoliv rady od mamin tady by byly spekulace.
Nejspíš Ti nezaručí ani zkušený gynekolog, že v případě, že si dítě necháš, bude zdravé.
Vždycky je to tak trochu sázka do loterie.
Spíš z Tebe cítím nepřipravenost na dítě.
Veškeré rozhodování je opravdu jen na Tobě. Asi bych narovinu promluvila s gynekologem - ten je vázán mlčenlivostí - a pak se rozhodla, co dál.
Dítě se může narodit třeba s vadou, která s pervitinem nesouvisí, ale budeš si to vyčítat, pokud si ho nechᚠvzít, může Tě to trápit taky celý život.
Jak jsi daleko v těhotenství?

Jinak hodně štěstí, a se rozhodneš správně.

Není tady

 

#4 8. 10. 2010 11:23

javena
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 27. 8. 2008
Příspěvky: 4274

Re: pervitin a zjištění těhotenství až pak! CO S TÍM?

Sigrid, v první ředě si musíš odpovědět na otázku, jestli to dítě chceš. Mít dítě jen proto, že nechci zmařit život. Nic nepoznamená člověka víc, než pocit prázdnoty a citový chlad rodiny. Vím o holčičce, kterou máma porodila, aby nepřišla o prtnera, protože on dítě chtěl... ani láska tatínka a prarodičů... chudák holka, no. sad Máma je máma.
Co se týká požití drog v těhotenství... opravdu tady asi neporadí fundovaně nikdo... ale - nejsi první, ani poslední, kdo o těhotenství nevěděl a vyhodil si z kopýtka . Já při prvním dost popila - silvestr a při druhým vlastně taky - oslava manželových narozenin. Neříkám, že cigareta nevadí, ale leckdo z kuřaček nemá v těhotenství ani chu a pak - je jim to trapné, tak na veřejnosti nekouří a tím se sníží počet cigaret i z krabičky denně na dvě, tři... A  drogy... když se mi vybaví Pergnerová, která tedy neměla užívání drog v těhotenství zrovna rekreační, myslím, že můžeš být v klidu.
Někde jsem četla, že plod je v prvních týdnech proti škodlivinám chráněn (nevím kde to bylo... hmm), příroda je zkrátka chytrá a má to dobře zařízeno.
Pokud podstoupíš miniinterupci, tak ti nikdo nezaručí, že nebudeš mít s nebo v dalším těhu problém - ani nemůže... Znala jsem holku, co do toho vlítla, jak podzim do krušnohoří a protože se neznali s partnerem moc dlouho, rozhodli se pro přerušení. Pár let nato měla problém otěhotnět až takovej, že jí manžel málem přestal věřit, že tehdy otěhotněla s ním... Ustáli to, mají holčičku... kdyby tohle věděla, tak by do toho tehdy nešla, i kdyby s děckem měla zůstat sama. Tohle si každá musíme vyřešit sama. Po bitvě je každej generál...

Není tady

 

#5 8. 10. 2010 12:18

sigrid
♥------
Registrovaný: 8. 10. 2010
Příspěvky: 3

Re: pervitin a zjištění těhotenství až pak! CO S TÍM?

ad Cizinka ad Annie
o tyrani a pod. vecech vubec nemuze byt rec... pravdepodobne jste si spatne vylozily muj nahled. Ja proste jen nejsem ten "lulaci" a "nufankovy" typ. Nenavidim sislani na deti a obdobny zverstva. Moje matka - ucitelka - nas i tak vedla.... "To je zachod, nehledej jiny nazvy. Na Lulani nereaguji" A hotovo smile A co se tyce pripravenosti... myslim ze ani petinasobna matka neni pripravena na to seste batole a je nad slunce jasne, ze moje dite bude uzasne a nejkrasnejsi (jakoz i pro vas ta vase) ale sousedovo a ostatni deti muzu nesnaset preci dal smile takto to bylo mysleno.

Jinak tehotenstvi by odpovidalo teprv 4 tydnu.

jinak chapu, ze tady nemohu dostat diagnozu, ale treba tady nekdo muze mit obdobne zkusenosti, ci zname v techto situacich. Proto jsem zkusila nejdrive inetovou diskuzi.
VIc hlav vic vi...

Dekuji za vase nazory, kazdopadne.

Není tady

 

#6 8. 10. 2010 12:24

sigrid
♥------
Registrovaný: 8. 10. 2010
Příspěvky: 3

Re: pervitin a zjištění těhotenství až pak! CO S TÍM?

ad jevena
zmarit zivot.... je to jeden z MNOHA duvodu proc se priklonit tam a ne tam. Nikoliv stezejni.
Ja nevim jestli dite chci nebo nechci. CHce ono me? smile
ne, jsem proste zatim z toho takova vyplasena. Resim prave v prvni rade zdravotni rizika. Bohuzel laska muze v tenhle moment nastoupit az pozdeji.

PS: ja prave naopak absolutne abstinuji s alkoholem. Vubec nic, ani kapku uz nekolik let. (Nejsem po leceni smile ) me to tak strasne nechutna... brrr

Není tady

 

#7 8. 10. 2010 12:34

Pavka
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 4. 5. 2006
Příspěvky: 8129

Re: pervitin a zjištění těhotenství až pak! CO S TÍM?

Sigrit poslala jsem ti soukromou smile


http://www.ticker.7910.org/an1cEUF0g410000NDY1N298MjcwNDQ3amF8U3RlcGFu.gif

http://www.ticker.7910.org/an1cHxx0g410000NDU2ODlkfDI4OTc3N2phfE1hdHlhcw.gif

Není tady

 

#8 8. 10. 2010 12:47

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 9213

Re: pervitin a zjištění těhotenství až pak! CO S TÍM?

Singrid, ja znam jednu fetacku ze sveho okoli, ktera porodila holcicku a i kdyz ji jsou tri roky, je v ustavu a vyvojove, jak telesne, tak psychicky je asi tak na urovni pulrocniho ditete.
Tim nechci rict, ze ty jsi fetacka (ona fetovala sice obcas ale prubezne celym tohotenstvim ) Spis tim chci rict, je bych zvazila slova lekare, ktery mi rekl, ze alkohol se zakazuje pit zenam jen z toho duvodu, ze staci vypit sklenicku v nevhodnou dobu behem tehu a DNA se "zblazni". Urcite to tak bude i s pervitinem.
Nespolehala bych se na stesti, ale bud bych rovnou podstoupila interupci a nebo v opacnem pripade bych vsechno rovnou vysypala svemu gynekologovi, ktery nema pravo soudit ale naopak povinnost pomahat.
Muze ti predepsat nejaka doplnkova geneticka vysetreni, ktera te velmi rychle ujisti o tom, jestli je vsechno v poradku nebo neni.
Drzim palce


Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

 

#9 8. 10. 2010 13:06

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 1. 2. 2008
Příspěvky: 19475
Web

Re: pervitin a zjištění těhotenství až pak! CO S TÍM?

Nečetla jsem odpovědi, ale poud pošítᚠtěhotenství od poslední MS, tak v druhém týdnu dochází teprve k potkání spermie a vajíčka a následnému opplodnění. Nevím co se týče pervitinu, ale na moje pátrání ohledně účinků léků mi bylo sděleno, že pokud by v tak ráné fázi těhotenství lékuy plod poškodily, vůbec by se neuchyti a došlo by k spontánímu potratu.

Kuřačka jsem taky (i když už nekopuřím hodně dlouho, pořád se tak cítím. Přestala jsem v den, kdy jsem zjistila, že jsem těhotná, to bylo naprosto bez potíží. Partner kouření omezil, ale kouří dál (ne doma).

Miniinterupce a následné početí, težko říct, je to vysoce indiviuálí. Bpohužel i u ženy, která je naprosto zdravá (a za naprosto zdravé rodiny) ne po miniintreupci mohou objevit problémy. Stejně jako by se jí mohlo naordit dítě postižené, ačkoliv neužila pervitin (nebo cokoliv jiného).
Tady jako největší problém vidím následné výčitky. Kdyby se skutečně něco stalo, pravděpodobně by sis to vyčítala. A by to byla jakákoliv z nastíněných variant...


MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

 

#10 8. 10. 2010 13:12

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 1. 2. 2008
Příspěvky: 19475
Web

Re: pervitin a zjištění těhotenství až pak! CO S TÍM?

Tak jsem dočetla:
Sigrid - to détě tě skutečně chce. To je ten důvod, proč jsi těhotná...


MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

 

#11 8. 10. 2010 13:59

javena
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 27. 8. 2008
Příspěvky: 4274

Re: pervitin a zjištění těhotenství až pak! CO S TÍM?

sigrid napsal(a):

ad jevena
zmarit zivot.... je to jeden z MNOHA duvodu proc se priklonit tam a ne tam. Nikoliv stezejni.
Ja nevim jestli dite chci nebo nechci. CHce ono me? smilene, jsem proste zatim z toho takova vyplasena. Resim prave v prvni rade zdravotni rizika. Bohuzel laska muze v tenhle moment nastoupit az pozdeji.

PS: ja prave naopak absolutne abstinuji s alkoholem. Vubec nic, ani kapku uz nekolik let. (Nejsem po leceni smile ) me to tak strasne nechutna... brrr

Tak já ti něco povím... Já jsem otěhotněla naprosto plánovaně dvakrát a pokaždý, ale fakt pokaždý, jsem po zjištění, že budu mít dítě začala plašit. big_smile Je to totiž ohromná změna v životě a napadá nás spousta jestli... jestli budu dobrá máma... jestli to všechno zvládnu... jestli bude zdravé... jestli přežiju porod... a co já vím, co ještě. Mě děsilo, že budu doma. dumbom
Myslím, že tvoje reakce je naprosto normální a takhle jsem reagovala i já - ježíš, já pila... bude miminko v pořádku? U toho prvního jsem teda ještě stěhovala nábytek a proto si myslím - kdyby nemělo být ok, kvůli pití nebo lékům (spousta lidí užívá léky dlouhodobě a taky to není to nej pro dítě), tak si myslím, jak psala Def,  že by se neudrželo. Máme v sobě tolik chemie... oproti lidem před stolety jsme normální ropáci... Přizpůsobujeme se prostředí.
Taky nejsem žvatlací typ, to ale neznamená, že svoje děti nemůžu milovat... Nic na světě mi není dražší, není nikdo, pro koho jsem schopná udělat tolik... kdyby bylo potřeba, dýchala bych za ně. wink

Není tady

 

#12 8. 10. 2010 14:07

annie
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 7. 2. 2006
Příspěvky: 2920

Re: pervitin a zjištění těhotenství až pak! CO S TÍM?

sigrid - já o týrání nic nepsala... wink
A to, že záchod je záchod a hov.. je hov.. nemusí být ve výchově na škodu.
Taky nemám ráda takové to šišlání a patvary...
Pokud jsi teprve ve 4. týdnu, tak může to těhotenství třeba nedopadnout...
Ale řešit to samozřejmě musíš. wink

Není tady

 

#13 8. 10. 2010 16:10

Maharishi
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 17. 10. 2007
Příspěvky: 3476
Web

Re: pervitin a zjištění těhotenství až pak! CO S TÍM?

Sigrid, myslím si, že kdyby bylo mimčo drogou nějak poškozené, že by jsi ho potratila...mě vždycky říkal dr., že je to bud všechno nebo nic...ale samozřejmě vyloučit se nějaké poškození na 100 % nedá sad a to v podstatě nikdy.

Já jsem měla první dítě absolutně neplánované, a teda než jsem to zjistila, dostala malá "pěkný" záhul v prvních týdnech...např. bujaré dvoudenní popíjení vodky s džusem a kouření na festivalu, do toho ještě injekce tetanovky a otrava z vody, při čemž jsem měla i celkem vysoký teploty. Vše se odehrálo  do té doby, než jsem to měla teoreticky dostat. A mám zdravou a chytrou dceru smile - ikdyž teda trpí na atopické ekzémy (což se někdy sama sebe ptám, jestli se to tím mohlo zapříčinit)...co jsem zjistila, že jsem těhu, tak už jsem neměla ani jednu cigaretu a ani si nelokla alkoholu...a taky jsem do té doby neměla žádné mateřské instinkty , děti mě připadaly nejroztomilejší, když spaly wink
První týdny těhotenství jsem ořvala, sice mě nikdy nenapadlo jít na potrat, ale nějak nadšená jsem z toho nebyla, zvl᚝, když jsem se dostala na školu, na kterou bylo těžké se dostat a moc jsem tam chtěla...
Postupem času, jak ve mě malá rostla, jsem vše úplně přehodnotila a po narození jsem se mohla "rozplynout" big_smile , mateřský pudy se rozjely na plno a nikdy jsem toho nelitovala smile

Upravil(a) Maharishi (8. 10. 2010 16:11)


http://lb2f.lilypie.com/Y1Jsp2.png
18.3.2010. 2900g a 48 cm
http://lb5f.lilypie.com/xgSNp2.png
21.3.2007. 3100g a 49 cm

Není tady

 

#14 8. 10. 2010 16:59

Lazurka
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno
Registrovaný: 10. 4. 2006
Příspěvky: 665

Re: pervitin a zjištění těhotenství až pak! CO S TÍM?

Ano, pokud počítᚠsvoje těhotenství od poslední menstruace, tak první dva týdny jsou vlastně "hluché", protože k ovulaci, tedy uvolnění vajíčka, dochází až cca po +/-14 dnech, a tehdy zpravidla dojde k oplození.. pokud teda mᚠpravidelnou menstr, já ji měla až po 17 dnech, může to být samozřejmě i míň..
no a i kdyby to zrovna vycházelo na ten inkriminovaný víkend, tak si taky myslím, že tím, že vajíčko se vyvíjelo a zrálo v těle ještě nezasaženém, navíc vlastně je to taková samostatná jednotka, navíc obalená a z těch obalů žije, tak je vlastně "čisté", teda hlavně DNA, kterou obsahuje, i kdyby v krvi byla droga.. a to samé spermie.. jsou už předtvořené dopředu, tedy v čistém těle..
no a oplozené vajíčko? sice se uhnízďuje, ale než skutečně začne brát látky z matčinýho těla přes placentu, tak to trvá.. myslím i několik týdnů.. plně vyvinutá placenta je asi až tak ve 12.týdnu..
Takže si taky myslím, že je vysoká pravděpodobnost, že je to v pořádku.. a pokud ne, tělo to pozná, a samo se zařídí..
Šok a překvapení, nepřipravenost při zjištění těhotenství.. to znám taky, a to už je mi 34, dítě jsem strašně moc chtěla.. no a najednou to přišlo a já kupodivu nejásala, brečela, že ho vlastně asi ani nechci.. že takhle to nemělo být.. trvalo mi to dost týdnů, než jsem to přijala jako fakt a ještě o dost dýl, než jsem se začala těšit.. partner mi moc pomohl.. a ten tvůj by tě taky podpořil, jak vidíš.. a jak začala kopat.. tak je to moje holka..
Strachu se celé těhotenství nezbavíš, myslím strachu o zdraví.. ale můžu tě ujistit, že to je všeobecná vlastnost rodičů, a už maj za sebou prohýřený víkend nebo ne..
No a ještě bych akorát poradila, prostě si nechte udělat genetiku.. jak to půjde.. my měli špatné tripletesty, tak jsme šli na amniocentézu, a připlatili si za průzkum více genetických poruch, které se vztahují na různé chromozómy, nejen Downův syndrom.. jistě ti to neukáže, jestli bude mít lupénku po tatínkovi, ale ta velká postižení ti to odhalí.. akorát jsme šli až v 19. týdnu a to už jsem ji začala cítit kopat a představa, že se dá těhotenství "zastavit" ještě v té době, byla trýznící.. ale myslím, že tato genetická vyšetření, z plodovky či z choriových klků, se dají dělat už mnohem dříve..

Zbavit se toho hned je také řešení.. ale.. nebude horší trýzeň, že třebas bylo vše v pořádku? je to hodně mladé, počítám, že komplikace by nemusely nastat a další těhotenství, pak již třeba plánované :-) by přišlo v pohodě.. třebas ale taky ne.. nikdo to neodhadne..

Nejsem doktor, jen biolog, a info o těhotenství mám jen stručně načtené, takže mě neber jako odborníka.. prostě tohle si myslím..
Jo, a s tím svěřením se gynekologovi.. obávám se, že i oni jsou "jen" poučeni o tom, že drogy jsou špatné.. skoro mám pocit, že se nevyzná ani v rozdílu mezi jednotlivými druhy drog a tedy jejich působením na lidské tělo.. možná by skutečně bylo lepší se nejdříve obrátit na odborníka přes drogy, lékaře.. nevím..

Přeju hodně sil v rozhodování.. mᚠještě čas, tak dobře rozmýšlej a hledej rady.. třebas se to nakonec vyřeší samo..


Naše Anička:
http://www.tickerclub.com/cache/d2e4438dfe.png

Není tady

 

#15 8. 10. 2010 19:20

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Registrovaný: 9. 5. 2007
Příspěvky: 15644
Web

Re: pervitin a zjištění těhotenství až pak! CO S TÍM?

Sigrid chtěla jsem ti napsat přesně to, co už ti napsala Lazurka. Návykovou látku jsi požila tak strašně brzo, že by to vliv mít nemělo...chvíli trvá,  než se oplodněné embryo zahnízdí a i pak to trvá ještě další čas, než se "napojí" na krevní oběh matky. Nejsem ale odborník na návykové látky a nevím, jak může pervitin ovlivnit kvalitu spermie či vajíčka a tím případné další následky na plod.
Osobně bych si dítě nechala. Zřejmě tě chce, jak říká Def...na interrupci bych nešla, ale to je můj osobní potoj. Určitě dej vědět, jak ses rozhodla. Držím palce!


M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

 

#16 8. 10. 2010 19:27

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči
Registrovaný: 2. 2. 2006
Příspěvky: 15647

Re: pervitin a zjištění těhotenství až pak! CO S TÍM?

V případě, že se rozhodneš dítě donosit, bylo asi správné už v "relaxačních" chvilkách nepokračovat .Snad to dokážeš.

Není tady

 

#17 8. 10. 2010 19:30

amely
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 11. 1. 2009
Příspěvky: 907

Re: pervitin a zjištění těhotenství až pak! CO S TÍM?

možná by ti poradili v těch neziskovkách pro feáky - Podané ruce, nebo nevím co ještě. Nebo v Praze v Bohnicích je oddělení drogových závislostí.

Není tady

 

#18 8. 10. 2010 19:32

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči
Registrovaný: 2. 2. 2006
Příspěvky: 15647

Re: pervitin a zjištění těhotenství až pak! CO S TÍM?

Napadlo někoho, že otec (rovněž uživatel pervitinu), může mít "poškozené" spermie?

Už to napadlo i Ronju wink .

Upravil(a) aprill (8. 10. 2010 19:33)

Není tady

 

#19 8. 10. 2010 20:44

saletka1
♥------
Registrovaný: 24. 9. 2010
Příspěvky: 4

Re: pervitin a zjištění těhotenství až pak! CO S TÍM?

mám zdravého vnuka 3 roky, rodiče na pervitinu několik let nitrožilně.Pokud jsi jak sama píšeš jenom šňupala a teď nebereš .......a odborník neporadí a že jsem jich navštívila!

Není tady

 

#20 8. 10. 2010 21:22

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB
Registrovaný: 9. 4. 2006
Příspěvky: 5296

Re: pervitin a zjištění těhotenství až pak! CO S TÍM?

myslím si, že pokud není hcyba ve vajíčku a ty s tím perníkem skončíš, je vliv asi jen karmický....   A genetické testy a kontroly ti do pátého měsíce pomohou. Jistotu nebudeš mít nikdy.  V9š, zkus se zamyslet nad tím, že to dítě nebude ideální a určitě nebude podle tvých představ. Bereš ho i tak? Pokud ano, přestan, zační žít "zdravě" a věř...


Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

 

#21 10. 10. 2010 20:29

javena
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 27. 8. 2008
Příspěvky: 4274

Re: pervitin a zjištění těhotenství až pak! CO S TÍM?

aprill napsal(a):

Napadlo někoho, že otec (rovněž uživatel pervitinu), může mít "poškozené" spermie?

Už to napadlo i Ronju wink .

Napadlo, ale zase - těch se tvoří spousty a průběžně... a ta nejrychlejší mohla bejt čistá, jak lilie. wink

Není tady

 

#22 13. 10. 2010 11:27

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 25. 11. 2009
Příspěvky: 6124

Re: pervitin a zjištění těhotenství až pak! CO S TÍM?

Co se tyka koureni - ja jsem silny kurak , kourila jsem pred, pri i po a deti mam po fyzicke strance naprosto zdrave  - po psychicke si nejsem jista , tam to mohlo mit nejaky vliv , ze jsou trochu blbejsi nez ostatni , ale to uz tezko posoudim .


Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

 

#23 19. 10. 2013 8:32

kalimero82
♥------
Registrovaný: 19. 10. 2013
Příspěvky: 1

Re: pervitin a zjištění těhotenství až pak! CO S TÍM?

zdravím dámy, potřebovala bych radu prosím.Jsem v 8.týdnu těhotenství, ale jelikož jsem po celou dobu měla menstruaci, tak jsem o tom neměla ani tušení. Přiznám se, že jsem víkendový uživatel drog, a za těch 8týdnů proběhlo pár víkendů s veselím.Ted mám nového přítele a okamžitě jsem se začala k miminku chovat vzorně, nekouřím..nepiju..užívám vitamíny, tíží mě moc špatné svědomí, existují testy, kde se může zjistit, zda je vše v pořádku? děkuji

Není tady

 

#24 19. 10. 2013 9:08

keks
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 25. 7. 2008
Příspěvky: 3509

Re: pervitin a zjištění těhotenství až pak! CO S TÍM?

Teď už s tím nenadělᚠnic...zbytečně se nestresuj a chovej se jako těhotná, to teď pomůže miminku nejvíce...určitě to bude dobré...pussa Jsou daleko nezodpovědnější, které berou drogy nebo pijí alkohol po celé těhotenství a miminko je i tak relativně v pořádku...testy žádné nejsou, musíš si počkat na podrobnější ultrazvuky...ale i tak se nedá vyloučit postižení třeba cns...ale určitě to bude dobré...neboj...wink


http://lb5m.lilypie.com/ddHCp1.png Jonášek 6.7.2009
http://lb2m.lilypie.com/5m6rp1.png Johanka 8.11.2012
http://lbdm.lilypie.com/vukyp1.png TP 18.5.2014

Není tady

 

#25 25. 11. 2013 22:31

Lili296
♥------
Registrovaný: 25. 11. 2013
Příspěvky: 1

Re: pervitin a zjištění těhotenství až pak! CO S TÍM?

nevím zda se to zobrazí...sigrid...uplně jsi mi vyrazila dech...já  jsem uplně v té samé situaci...to snad není možné...krom jedné věci a to, že já jsem měla naposledy týden před otěhotněním...naštěstí jsme si s  manželem nᚠ"relaxační víkend" pak už nedali...taková souhra náhod...asi bych v tvém případě...se zkusila poradit s odborníkem a nebo to prostě hoď za hlavu...a prostě to neřeš...a od nynějška prostě buď jako těhotná...protože jsi...to je masakr, já jsem v šoku, že to má někdo, tak jako my s manželem...já mám právě taky dost psychicky náročnou práci...ty jo a ten sex pak...no a to sblížení...je to nepopsatelný pocit...a vím, že kdo to nezažil, tak to nikdy nepochopí a třeba i odsoudí...já ne, já jsem s tím sama bojovala a asi vždycky mě to bude lákat...ale vím, že je pro mě rodina to nejdůležitější...a ty hezký chvilky, takový ty čistý jsou krásnější...a s miminkem taky budou...uvidíš najdeš si jiný druh relaxace...držím ti pěsti, a ti vše vyjde....Lili

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů