Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#101 11. 10. 2010 15:50

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Kdo a proč je zde na duchovním?

Blossom napsal(a):

Ale pochopila jsem, že je to stejné jako s těmi křesťany: Že má očekávání, že diskutéři na duchovních vláknech budou jaksi moudřejší než běžná populacea že podle principů, o kterých píšou, taky žijí, je mylné.

Ale věřím, že ten kontrast (mylného) očekávání , versus realita, asi každého na poprvé zaskočí...

Blossom,
me by zajimalo jak neco takoveho posuzujes pres sklo? ....a nazyvas to realitou? va
Ty vis co napriklad ja opravdu ziju?

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#102 11. 10. 2010 16:06

Blossom
Host

Jo, Kaliku. Každý jsem originál.
Jenom mě dřív překvapovalo, že u mnohých tady duchovní principy zůstávají jen a pouze v rovině verbální.
O duchovních věcech pořád dokola jen mluví. Nic víc.

Teď už mě to nepřekvapuje.

Naštěstí takoví nejsou všichni. Jsou tu i tací, kterých si vážím a jejichž myšlenky mají pro mě cenu a jsou mi inspirací.  smile

#103 11. 10. 2010 16:08

Blossom
Host

hirondel napsal(a):

Blossom napsal(a):

Ale pochopila jsem, že je to stejné jako s těmi křesťany: Že má očekávání, že diskutéři na duchovních vláknech budou jaksi moudřejší než běžná populacea že podle principů, o kterých píšou, taky žijí, je mylné.

Ale věřím, že ten kontrast (mylného) očekávání , versus realita, asi každého na poprvé zaskočí...

Blossom,
me by zajimalo jak neco takoveho posuzujes pres sklo? ....a nazyvas to realitou? va
Ty vis co napriklad ja opravdu ziju?

I to, jak a co kdo píše do příspěvků, to už je realita, to už je čin.
Podle činů poznáte jich.....

#104 11. 10. 2010 17:19

BB
♥♥♥♥♥♥-

morpheus napsal(a):

BB napsal(a):

Hm, tak j
Tak proto sem chodím, abych našla sama sebe

Budweiser Bier : Co znamena "najit sam sebe" ? vavavava Jen mi tu prosim nezacni vykladt ze hledat svoji dusi, nebo tak neco. Vse mame vsichni na svem miste jak telo, tak i dusi a nic neni potreba hledat smile

big_smile No, když ty mi začneš vykládat hned ze startu, co ti nemám vykládat ... big_smile  .. to je pak těžké. Mám pocit, že spousta lidí hledá. Líbí se mi rčení: tak dlouho jsme hledali, až jsme našli sami sebe ... v tom vidím veliké moudro.

A neboj, nehledám svoji duši ... ani tělo .. smile ...  spíš ..... TO něco za tím  ...  kurňaškorně ... kdybysem to věděla, to už bych měla to hledání za sebou  styrka   styrka  ,  třeba  se jednou najdu a pak ti povím, co jsem to vlastně hledala ...... smile

BB

Není tady

#105 11. 10. 2010 18:24

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

Já myslím, že Vladěně rozumím, co chtěla říct.
Vyjádřím to na příkladu: Třeba křesťanské mravní hodnoty se mi v mnohém líbí, a kdysi jsem jaksi automaticky předpokládala, že tedy křesťani podle Desatera apod. samozřejmě taky sami žijí.
Velkým překvapením (a vlastně i zklamáním) pro mě pak bylo zjištění, že u mnohých křesťanů tomu tak není - že mnozí z nich jsou nevěrní, lžou, prostě mají všechny špatné vlastnosti zrovna jako my ostatní.

Že tedy to, že se někdo hlásí k nějaké pěkné ideologii a mravním principům ještě bohužel neznamená to, že podle nich taky on sám žije. sad

Podobně když jsem prvně nahlídla na Babinet, šla jsem se kouknout taky na duchovní fóra. Jaksi automaticky jsem předpokládala, že lidé, kteří se zajímají o věci duchovní, budou lidé moudří, s nadhledem, povznesení nad nějaké malichernosti.
Jaké bylo mé překvapení, když tehdy se to tady na duchovních zrovna tak štěkalo, zesměšňovali se oponenti vzájemně, nepoužívaly se moc věcné argumenty, ale zato hojně osobní urážky a osočování.
Tolik, že jich v té chvíli na žádném jiném fóru zdaleka tak nebylo. To mě tehdy hrozně zaskočilo.

Někdy tady člověk najde  krásné a přínosné myšlenky, a občas zas je to spíš poučení o temných stránkách některých lidských duší.
Takže - iluze si už nedělám.
Ale chápu, že ten kontrast (mylného) očekávání , versus realita duchovních vláken, asi mnohé na poprvé hodně zaskočí...

No tak podívej, Blossom, Ty se tady ráda cvičíš v tom psaní, co kdybys tedy vzala psací trénink jedním vrzem i s tím, že nám  v nějakém delším pojednání na libovolné duchovní téma konečně objasníš, jak by to s tím duchovnem a jeho lidmi mělo být wink  Nezapomeň na příklady z vlastního života.  Aby to nevypadalo, jako že píše kdosi cosi od zelenýho stolu.  Prozatím si tady to svý pero brousíš toliko různými výrazy nespokojenosti hmm

Jinak  - na internetu mají své stránky a jistě diskutují i budhisté, katolíci, judaisté, hinduisté, novopohani, magici, kabalisti, bahai, castanedovci, oshovci, srdíčkovísluníčkovílidipičičky........neměl by snad být problém uvelebit se někde, kde Ti to bude připadat dostatečně nóbl podle Tvýho gusta duchovního, není přeci nutné neustále různými způsoby předhazovat zdejším, že nejsou dost na úrovni. Vždyť máš a) na výběr a b) nejsi přece tak blbá, že bys čekala, že si konzumentsky klikneš na "duchovno" a ono se Ti naservíruje v podobě napulírovaného krasořečnění smile

Není tady

#106 11. 10. 2010 18:43

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

Jenom mě dřív překvapovalo, že u mnohých tady duchovní principy zůstávají jen a pouze v rovině verbální.

A co si Ty predstavujes ze maji delat (jak to ma byt podle Tebe) ? 

Blossom napsal(a):

hirondel, ano, cítím se být duchovním člověkem. Možná víc, než si myslíte.
(Jéé, teď když to po sobě čtu, tak to vypadá jako slogan TOP 09, ale už to přepisovat nebudu. Aspoň tohle téma není tak smrtelně vážné.
Ale necítím se být Duchnou, jak někteří z vás sami sebe nazýváte. 
Naštěstí - tady ta fóra se (aspoň zatím) jmenují duchovní, nikoli duchnařská.

Duchovním člověkem je podle mě každý, kdo se aspoň občas zamýšlí nad smyslem života, tím, zda něco je po tom pozemském životě, případně co, kdo má nějakou svou vlastní víru či ji hledá, a nad podobnými filozofickými věcmi.

Tedy, to je podle mě asi opravdu úplně každý.

Ty jsi tedy duchovni clovek?  A to proc? Protoze premyslis o smyslu zivota atd. (to co pises vyse)  ?
A co delas Ty vic, nez jen to ze zustavas na rovine verbalni?

A jaky je u Tebe rozdil mezi duchovnim clovekem a duchnou?  Jak to mam chapat? va

Není tady

#107 11. 10. 2010 19:08

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

Blossom napsal(a):

Vyjádřím to na příkladu: Třeba křesťanské mravní hodnoty se mi v mnohém líbí, a kdysi jsem jaksi automaticky předpokládala, že tedy křesťani podle Desatera apod. samozřejmě taky sami žijí.
Velkým překvapením (a vlastně i zklamáním) pro mě pak bylo zjištění, že u mnohých křesťanů tomu tak není - že mnozí z nich jsou nevěrní, lžou, prostě mají všechny špatné vlastnosti zrovna jako my ostatní.

Bloss : Ted jsem se trochu zasmal, ale pohoda smile Uvedom si, ze desatero platilo do Krista. Kristus - reformator, tu udelal aspon trosku poradek, zrusil to stare co nebylo potreba, tisitiletima zdeformovane a zavedl novy zakon, miluj blizneho sveho, jako sebe sameho atd...Pokud mas zajem o cele zneni, vystracham ho nv mych moudrych knihach.  To, ze krestan zije jako hovado je tim, ze veri v pokrivenou cirkevni politiku, prevazne teda katolickou, ale i ja sam jsem katolik, takze je nehanim, ani neodsuzuju, jen je nechavam, at si vedou sve reci a at se lide zpovidaji u kneze, kdyz to tak chteji, ja to delam jinak a jeste do me neslehnul blesk, jakozto Bozi zasah shury smile Ted se vysmivam, ale zitra me mozna prejede tramvaj a dobre mi tak smile  S virou to ma velmi malo spolecneho. Verim, ze existuje Buh. Ale to je malo, musim VEDET ze existuje a hlavne se ho nebat, spis se zeptat sam sebe, co mi rika svedomi a take si uvedomit ze Buh ( pomyslne ) vidi do meho srdce.

HTH

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#108 11. 10. 2010 19:26

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

hirondel napsal(a):

Ted mi Hirodlel odpustis, verim ze ano, ale musim se Bloss zastat. A kdo jsi Ty, ze ji soudis, narizujes a vycitas ? A co Ty vis, co se deje v jejim nitru diky verbalni rovine, jak jsi to nazvala ? Duchovne vyspely clovek tyto veci neresi, nevycita, ale prijima. O me ted muzes napsat co se Ti zlibi, protoze Bloss o tom aspon premysli, ja to jen prectu a tridim v hlave jako odpadky. Z kazdeho si neco vezmu, ale jeste si to upravim po svem, jak mi to vyhovuje, co nekdo vypusti neberu jako Svate. Typicky priklad je moje starozakonne smysleni domotane s reinkarnaci a ucenim z doby, kdy Jezis pobyval na zemi, ale uplne vypoustim koniny typu listy vsech moznych svatych a biblicka evangelia taky beru s rezervou, spis me zajimaji novozakonni apokryfy a vse, co bylo zakazane, protoze co je zakazane, muze byt pravdive. Doufam, ze zustaneme pratele a ze se nezlobis hjarta pussa

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#109 11. 10. 2010 19:31

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Haiel,Ty jsi to krásně vystihla-napulírované krasořečnění . Nádhera! Ta čeština je ohromná, jakými slovy se dá  vyjádřit toto vlákno. storstark

Upravil(a) Vladena (11. 10. 2010 19:37)

Není tady

#110 11. 10. 2010 19:47

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Potíž je, Blos, v tom, že duchovní na Babinetu je opravdu na tom prvém stupni. To je zároveň ale i jeho obrovskou výhodou, protože sem může každý a určitě tu bude rozumět. Ne možná úplně všemu, ale převážné většině příspěvků ano. Na dalším stupni už těžko, jestliže člověk nemá průpravu, mnohé věci by mu unikly. U některých by ani nedokázal obsáhnout základní myšlenku, natož jemné nuance, kam směřují a co vlastně v člověku mají evokovat.

Pandora se mi vždycky snažila vysvětlit, že tady je ta zem. To, co je reálné, co je skutečně prožívané v syrovém stavu života. Ty druhé, třetí stupně už opravdu mohou být někde jinde. Tím není řečeno, že na nich člověk ulítne, ale svým způsobem by mohl. A já jí dávám plně za pravdu. Tady je skutečně ta tvrdá, někdy až krutá realita bytí. Nikdo se s nikým příliš nemazlí, protože ani život nebude. A když sem přijde pár takových lidí, kteří jsou opravdu ze světa, tak těm duchovně orientovaným někdy zasolí skutečně řádně. Protože sami neakceptují žádné vysvětlení, ani laskavost, ani toleranci, ale od těch duchovně orientovaných to vyžadují. A běda, jak od nich všechny předpokládané výhody nedostanou. Vlastně předem s nimi hrají jakousi nečistou hru. "Ty jsi probuzený, tak mi musíš vyhovět ve všem. Já budu mít nároky a Ty je splníš! A opovaž se to neudělat.., poznáš, jak si na tebe dokážu došlápnout!" (Samozřejmě myšleno verbálně.)

Přesně tohle se tu stalo mnohokrát. Jenomže v takovém prostředí už není možné nic vysvětlit. Pokud pak podobná atmosféra trvá déle, tak člověk odchází, protože vlastně není důvod, aby tu byl. A to je zase slabina podobných prvních stupňů. V druhém se vám to nestane, protože tam tihle křiklouni nepřijdou. A kdyby i zavítali, nemají se na čem uchytit.

Očekávat, že na prvém stupni, ti, kteří se tam baví, už budou realizovaní, je skutečně veliká naivita. Někteří jdoucí se snaží vysvětlit těm, co se k tomu teprve chystají, určité zákonitosti. Mnohdy ještě není jednoznačně patrné, kdo je kde, navíc každý má nějaké zkušenosti a snaží se je sdělit těm ostatním. Někdo má pocit, že soustavně není zodpovězena jeho otázka, i když o tom lidé mluví, a začne být netrpělivý. Někdo by zase rád řešil něco úplně jiného a soustavné nechápání jeho bližního ho znervózňuje. Zkrátka, co člověk, to jiný přístup k věci. A jestliže něco není podle našich představ, může v nás vzniknout napětí. To se potom přenáší na ostatní, až celá atmosféra hrozí výbuchem. A právě proto, že se jedná o tak subtilní věci, které lze jen těžko myslí uchopit, hrozí tu vlastně určitý stupeň nedorozumění každým okamžikem.

Pokud k určitému nepochopení dojde na jakémkoliv jiném foru, protože se jedná o reálné situace, stavy, které každý z nás respektive zná, je strašně jednoduché takové nedorozumění vysvětlit. Avšak co lze vysvětlit na duchovně orientovaném foru prvého stupně, když pro některé lidi tu doslova hovoříme španělsky. Přitom dotyčný člověk už je podrážděn, že stále nerozumí, a obviňuje ty, co vysvětlují, proč proboha nehovoří jeho mateřštinou?! Takhle vzniká nespokojenost, takhle vznikají tábory. Kdy na jedné straně se shromáždí ti, kteří chápou, na druhé straně ti, kterým to dosud není jasné. Obě strany začnou být netrpělivé, obě strany z těch druhých znervosní.

Tak to jenom tolik k tomu základnímu nástinu, k čemu na podobném foru dochází. Očekávat něco jiného snad ani nelze. A je to na nás.., na každém z nás, co si z toho dokáže vzít pro sebe. Ale zlobit se na ty druhé, že nesplnili naše očekávání, to nejde. smile

Crabat

Není tady

#111 11. 10. 2010 20:21

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

morpheus napsal(a):

hirondel napsal(a):

Ted mi Hirodlel odpustis, verim ze ano, ale musim se Bloss zastat. A kdo jsi Ty, ze ji soudis, narizujes a vycitas ? A co Ty vis, co se deje v jejim nitru diky verbalni rovine, jak jsi to nazvala ? Duchovne vyspely clovek tyto veci neresi, nevycita, ale prijima. O me ted muzes napsat co se Ti zlibi, protoze Bloss o tom aspon premysli, ja to jen prectu a tridim v hlave jako odpadky. Z kazdeho si neco vezmu, ale jeste si to upravim po svem, jak mi to vyhovuje, co nekdo vypusti neberu jako Svate. Typicky priklad je moje starozakonne smysleni domotane s reinkarnaci a ucenim z doby, kdy Jezis pobyval na zemi, ale uplne vypoustim koniny typu listy vsech moznych svatych a biblicka evangelia taky beru s rezervou, spis me zajimaji novozakonni apokryfy a vse, co bylo zakazane, protoze co je zakazane, muze byt pravdive. Doufam, ze zustaneme pratele a ze se nezlobis hjarta pussa

Morphe,  samozrejme ze zustaneme pratele. smile

Blossom nesoudim,nevycitam,ba nic ani nenarizuji.

Pokladam ji pouze otazky, abych se od ni neco dozvedela=nahlidla do jejiho nitra- rekneme do zpusobu jejiho mysleni. smile

Je to proste Morphe,jelikoz Bloss napsala tohle:  "Jenom mě dřív překvapovalo,že u mnohých tady duchovní principy zůstávají jen a pouze v rovině verbální.

,ja se ji naopak ptam na to ,co dela ona sama. Nebot nevim co tim mysli a chtela jsem se dozvedet v cem je rozdil mezi tim co dela Bloss (duchovni clovek) a tim co delam/e MY. (nevim ani koho tim ma sama Bloss na mysli ale psala o nekom v mnoznem cisle)   smile
Zajimala me jeji predstava. O nekom zde mluvi (VY=MY)  a sdeluje zde sve pocity a abychom tomu rozumely/i lepe (neboli ja),pokladam ji otazky.

Ty pises:  "Z kazdeho si neco vezmu, ale jeste si to upravim po svem, jak mi to vyhovuje, co nekdo vypusti neberu jako Svate".

Ano,to je podle mne naprosto v poradku. smile

hjarta

Není tady

#112 11. 10. 2010 20:22

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Crabat, není to tak učesané, že jedna skupina očekává, tápe a druhá zná, vysvětluje. A kde jsou ti ostatní?  Potom tohle tvoje rozdělení vyjadřuje další tvůj názor : A to je zase slabina podobných prvních stupňů. V druhém se vám to nestane, protože tam tihle křiklouni nepřijdou. A kdyby i zavítali, nemají se na čem uchytit.  Bože, proč tolik skromnosti......?

Upravil(a) Vladena (11. 10. 2010 20:24)

Není tady

#113 11. 10. 2010 20:34

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

A co když tu na  " platu mezi vejci"   jsou ti, kteří sami ještě tápou a přitom si  berou právo vysvětlovat?
  Vysvětlit někomu teorii relativity dá také práci. Pokud mi to vysvětluje někdo ,kdo je v knize buď o stránku dál  nebo dokonce  tu   teorii ani nestudoval, nemá šanci vysvětlit.
To že si  někdo hraje se slovíčky, ještě neznamená , že není na stejné "šprušli" od žebříku jako ten poučovaný....

No nic- zpět k názvu vlákna- jen čtu  , málokdy  píšu. Některé názory a   vjemy mě zaujmou, některé nemusím.  stolt

Není tady

#114 11. 10. 2010 20:37

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Jistěže to není tak učesané, Vlaďko, ale jak jinak bych to vysvětlil? A těmi křiklouny jsem myslel skutečné křiklouny, které už toto forum zažilo vícekrát, ne nikoho z momentálně zúčastněných. To opravdu ne. wink

Crabat

Není tady

#115 11. 10. 2010 20:40

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Ano, Zuzi, i to se stává. Tím více potřebujeme vnitřní moudrost, abychom si z toho dokázali něco odnést. smile

Crabat

Není tady

#116 11. 10. 2010 20:54

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

zuzi777a napsal(a):

A co když tu na  " platu mezi vejci"   jsou ti, kteří sami ještě tápou a přitom si  berou právo vysvětlovat?
  Vysvětlit někomu teorii relativity dá také práci. Pokud mi to vysvětluje někdo ,kdo je v knize buď o stránku dál  nebo dokonce  tu   teorii ani nestudoval, nemá šanci vysvětlit.
To že si  někdo hraje se slovíčky, ještě neznamená , že není na stejné "šprušli" od žebříku jako ten poučovaný....

No nic- zpět k názvu vlákna- jen čtu  , málokdy  píšu. Některé názory a   vjemy mě zaujmou, některé nemusím.  stolt

Zuzi ,
a co kdyz si nikdo pravo vysvetlovat neprivlastnil? 
A co kdyz jsou zde lide kteri netapou?

A ano,je tezke zjistit kde kdo je, prave ted a tady a to teprve, pokud se vubec nezname. wink

Jedno je vsak me osobne davno jasne. I kdyz budu znat jiste veci a nejenom tim ze jsem je studovala (tedy teoreticky),ale prozila jsem je,neboli prozivam,neni mozne to predat a tedy jinak receno vysvetlit.

Kdyz budeme cist knihu ktere nerozumime,je to tim ze to nezijeme. Nemame s tim spojeni.
Muzeme ji ale casem,zacit jakoby chapt a za cas zase chapat jeste uplne jinak a tak dale.
To je otazkou vedomi-vyvoj. smile

Není tady

#117 11. 10. 2010 20:57

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Crabat napsal(a):

Jistěže to není tak učesané, Vlaďko, ale jak jinak bych to vysvětlil? A těmi křiklouny jsem myslel skutečné křiklouny, které už toto forum zažilo vícekrát, ne nikoho z momentálně zúčastněných. To opravdu ne. wink

A proč si to vlastně vysvětloval? Přeci otázka zněla:Kdo a proč je zde na duchovním. Psát měl každý sám za sebe, nést svoji kůži na trh a svůj názor. Najednou se to opět zvrhlo na vysvětlování, dávání doplňujících otázek, pitvání v druhé pomyslné skupině a opětovné krasořečnění. Takže, jak už bylo několikrát řečeno i slovy duchen, motáme se stále dokola. Na tom se snad shodneme?

Upravil(a) Vladena (11. 10. 2010 20:58)

Není tady

#118 11. 10. 2010 21:09

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Život je divadlo
kde hraju hlavní roli
a jsem v něm loutka
klaun i principál
jsem všechno a sám si mohu zvolit
jaký kus dneska
budu vám hrát.

Není tady

#119 11. 10. 2010 21:14

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Vladena napsal(a):

Crabat napsal(a):

A proč si to vlastně vysvětloval? Přeci otázka zněla:Kdo a proč je zde na duchovním. Psát měl každý sám za sebe, nést svoji kůži na trh a svůj názor. Najednou se to opět zvrhlo na vysvětlování, dávání doplňujících otázek, pitvání v druhé pomyslné skupině a opětovné krasořečnění. Takže, jak už bylo několikrát řečeno i slovy duchen, motáme se stále dokola. Na tom se snad shodneme?

Zdalipak Vladka vi kdo se v cem a proc vlastne pitva. Neni- li to predevsim ona sama (pomyslna druha skupina wink ) kdo se pitva v pomyslne jine skupine?

A zdali pak vi proc si to resi a ma pocit ze jsou to ti druzi.  wink  A jestli take vi jak vznika tedy to -stale dokola?

Není tady

#120 11. 10. 2010 21:18

Blossom
Host

haiel napsal(a):

Blossom napsal(a):

Já myslím, že Vladěně rozumím, co chtěla říct.

Že tedy to, že se někdo hlásí k nějaké pěkné ideologii a mravním principům ještě bohužel neznamená to, že podle nich taky on sám žije. sad

Podobně když jsem prvně nahlídla na Babinet, šla jsem se kouknout taky na duchovní fóra. Jaksi automaticky jsem předpokládala, že lidé, kteří se zajímají o věci duchovní, budou lidé moudří, s nadhledem, povznesení nad nějaké malichernosti.
Jaké bylo mé překvapení, když tehdy se to tady na duchovních zrovna tak štěkalo, zesměšňovali se oponenti vzájemně, nepoužívaly se moc věcné argumenty, ale zato hojně osobní urážky a osočování.
Tolik, že jich v té chvíli na žádném jiném fóru zdaleka tak nebylo. To mě tehdy hrozně zaskočilo.

Někdy tady člověk najde  krásné a přínosné myšlenky, a občas zas je to spíš poučení o temných stránkách některých lidských duší.
Takže - iluze si už nedělám.
Ale chápu, že ten kontrast (mylného) očekávání , versus realita duchovních vláken, asi mnohé na poprvé hodně zaskočí...

No tak podívej, Blossom, Ty se tady ráda cvičíš v tom psaní, co kdybys tedy vzala psací trénink jedním vrzem i s tím, že nám  v nějakém delším pojednání na libovolné duchovní téma konečně objasníš, jak by to s tím duchovnem a jeho lidmi mělo být wink  Nezapomeň na příklady z vlastního života.  Aby to nevypadalo, jako že píše kdosi cosi od zelenýho stolu.  Prozatím si tady to svý pero brousíš toliko různými výrazy nespokojenosti hmm

Jinak  - na internetu mají své stránky a jistě diskutují i budhisté, katolíci, judaisté, hinduisté, novopohani, magici, kabalisti, bahai, castanedovci, oshovci, srdíčkovísluníčkovílidipičičky........neměl by snad být problém uvelebit se někde, kde Ti to bude připadat dostatečně nóbl podle Tvýho gusta duchovního, není přeci nutné neustále různými způsoby předhazovat zdejším, že nejsou dost na úrovni. Vždyť máš a) na výběr a b) nejsi přece tak blbá, že bys čekala, že si konzumentsky klikneš na "duchovno" a ono se Ti naservíruje v podobě napulírovaného krasořečnění smile

Haiel, proč to podráždění? Od lidí duchovně smýšlejících bych čekala třeba nebraní si věcí osobně (podle jedné z Toltéckých dohod) a rozhodně víc nadhledu......já vím, to jsou právě ta mylná očekávání, že... wink vissla

Píšeš, že si tady brousím pero toliko výrazy nespokojenosti.... tak to mé příspěvky dost nepozorně čteš. Já jsem tady docela spokojená. smile Vím, že už se opakuju, ale poučení, a navíc i tu zábavu, mi to tady neustále přináší.

Zejména mě rozesmálo, když mi píšeš, že není přeci nutné neustále různými způsoby předhazovat zdejším, že nejsou dost na úrovni. No, nevím, ale ten, kdo tu často píše o různých stupňích, levelech, používá věty typu "Ale to nevadí, třeba taky někdy dojdeš tak vysoko, abys to pochopila", to opravdu nejsem já. wink smile

#121 11. 10. 2010 21:25

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Vladena napsal(a):

Život je divadlo
kde hraju hlavní roli
a jsem v něm loutka
klaun i principál
jsem všechno a sám si mohu zvolit
jaký kus dneska
budu vám hrát.

A kde (kdo) je za tim vsim skutecna Vladka ?
Snad se v tom vsem hlavne sama vyzna. My si muzeme myslet cokoli. smile
(me to jen tak napadlo)  smile

Není tady

#122 11. 10. 2010 21:26

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

Vladena napsal(a):

Crabat napsal(a):

Zdalipak Vladka vi kdo se v cem a proc vlastne pitva. Neni- li to predevsim ona sama (pomyslna druha skupina wink ) kdo se pitva v pomyslne jine skupine?

A zdali pak vi proc si to resi a ma pocit ze jsou to ti druzi.  wink  A jestli take vi jak vznika tedy to -stale dokola?

Takto se bavíš i mimo Babinet? Asi bychom si spolu moc nepokecaly,přeci není možné diskutovat stále v otázkách, jak ráda činíš.

Upravil(a) Vladena (11. 10. 2010 21:30)

Není tady

#123 11. 10. 2010 21:31

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Vladena napsal(a):

hirondel napsal(a):

Vladena napsal(a):

Takto se bavíš i mimo Babinet? Asi bychom si spolu moc nepokecaly,přeci není možné diskutovat stále v otázkách,jak ráda činíš.!

A ptala jsi se me na neco?  smile

Není tady

#124 11. 10. 2010 21:37

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

Haiel, proč to podráždění? Od lidí duchovně smýšlejících bych čekala třeba nebraní si věcí osobně (podle jedné z Toltéckých dohod) a rozhodně víc nadhledu......já vím, to jsou právě ta mylná očekávání, že...   

Píšeš, že si tady brousím pero toliko výrazy nespokojenosti.... tak to mé příspěvky dost nepozorně čteš. Já jsem tady docela spokojená.  Vím, že už se opakuju, ale poučení, a navíc i tu zábavu, mi to tady neustále přináší.

Zejména mě rozesmálo, když mi píšeš, že není přeci nutné neustále různými způsoby předhazovat zdejším, že nejsou dost na úrovni. No, nevím, ale ten, kdo tu často píše o různých stupňích, levelech, používá věty typu "Ale to nevadí, třeba taky někdy dojdeš tak vysoko, abys to pochopila", to opravdu nejsem já.

No a protoze jsi o sobe rekla ze jsi duchovni clovek (vice nez si myslime) ,neber si tedy nic osobne Blossom. wink

Není tady

#125 11. 10. 2010 21:43

Blossom
Host

Crabat napsal(a):

Potíž je, Blos, v tom, že duchovní na Babinetu je opravdu na tom prvém stupni. To je zároveň ale i jeho obrovskou výhodou, protože sem může každý a určitě tu bude rozumět. Ne možná úplně všemu, ale převážné většině příspěvků ano. Na dalším stupni už těžko, jestliže člověk nemá průpravu, mnohé věci by mu unikly. U některých by ani nedokázal obsáhnout základní myšlenku, natož jemné nuance, kam směřují a co vlastně v člověku mají evokovat.

Pandora se mi vždycky snažila vysvětlit, že tady je ta zem. To, co je reálné, co je skutečně prožívané v syrovém stavu života. Ty druhé, třetí stupně už opravdu mohou být někde jinde. Tím není řečeno, že na nich člověk ulítne, ale svým způsobem by mohl. A já jí dávám plně za pravdu. Tady je skutečně ta tvrdá, někdy až krutá realita bytí. Nikdo se s nikým příliš nemazlí, protože ani život nebude. A když sem přijde pár takových lidí, kteří jsou opravdu ze světa, tak těm duchovně orientovaným někdy zasolí skutečně řádně. Protože sami neakceptují žádné vysvětlení, ani laskavost, ani toleranci, ale od těch duchovně orientovaných to vyžadují. A běda, jak od nich všechny předpokládané výhody nedostanou. Vlastně předem s nimi hrají jakousi nečistou hru. "Ty jsi probuzený, tak mi musíš vyhovět ve všem. Já budu mít nároky a Ty je splníš! A opovaž se to neudělat.., poznáš, jak si na tebe dokážu došlápnout!" (Samozřejmě myšleno verbálně.)

Přesně tohle se tu stalo mnohokrát. Jenomže v takovém prostředí už není možné nic vysvětlit. Pokud pak podobná atmosféra trvá déle, tak člověk odchází, protože vlastně není důvod, aby tu byl. A to je zase slabina podobných prvních stupňů. V druhém se vám to nestane, protože tam tihle křiklouni nepřijdou. A kdyby i zavítali, nemají se na čem uchytit.

Očekávat, že na prvém stupni, ti, kteří se tam baví, už budou realizovaní, je skutečně veliká naivita. Někteří jdoucí se snaží vysvětlit těm, co se k tomu teprve chystají, určité zákonitosti. Mnohdy ještě není jednoznačně patrné, kdo je kde, navíc každý má nějaké zkušenosti a snaží se je sdělit těm ostatním. Někdo má pocit, že soustavně není zodpovězena jeho otázka, i když o tom lidé mluví, a začne být netrpělivý. Někdo by zase rád řešil něco úplně jiného a soustavné nechápání jeho bližního ho znervózňuje. Zkrátka, co člověk, to jiný přístup k věci. A jestliže něco není podle našich představ, může v nás vzniknout napětí. To se potom přenáší na ostatní, až celá atmosféra hrozí výbuchem. A právě proto, že se jedná o tak subtilní věci, které lze jen těžko myslí uchopit, hrozí tu vlastně určitý stupeň nedorozumění každým okamžikem.

Pokud k určitému nepochopení dojde na jakémkoliv jiném foru, protože se jedná o reálné situace, stavy, které každý z nás respektive zná, je strašně jednoduché takové nedorozumění vysvětlit. Avšak co lze vysvětlit na duchovně orientovaném foru prvého stupně, když pro některé lidi tu doslova hovoříme španělsky. Přitom dotyčný člověk už je podrážděn, že stále nerozumí, a obviňuje ty, co vysvětlují, proč proboha nehovoří jeho mateřštinou?! Takhle vzniká nespokojenost, takhle vznikají tábory. Kdy na jedné straně se shromáždí ti, kteří chápou, na druhé straně ti, kterým to dosud není jasné. Obě strany začnou být netrpělivé, obě strany z těch druhých znervosní.

Tak to jenom tolik k tomu základnímu nástinu, k čemu na podobném foru dochází. Očekávat něco jiného snad ani nelze. A je to na nás.., na každém z nás, co si z toho dokáže vzít pro sebe. Ale zlobit se na ty druhé, že nesplnili naše očekávání, to nejde. smile

Crabate, já vím, že to myslíš dobře. Ale proč máš potřebu vysvětlovat, vysvětlovat a znovu vysvětlovat (takto nějak jsi to psal v jednom z předchozích příspěvků). Proč nejde jen psát své pocity, názory a nechat druhé, co si z toho sami vezmou? Proč by nakonec tady nemohli vedle sebe koexistovat lidi různých názorů, aniž by tu byla snaha je "uvysvětlovat až do úplného vyčerpání = odsouhlasení předkládaného názoru"?

Za sebe říkám - já na žádné první druhé a třetí stupně, a podobnou kategorizaci lidí nevěřím. Ani na tábory těch, kteří chápou, versus tábor těch, kteří nechápou. Proč by měli být vzájemně ze sebe netrpěliví a nervózní?

Několikrát ses zmiňoval, že prý všichni směřujeme k jednomu bodu, každý ze svého místa. Tudíž nejdeme všichni stejným směrem, naopak. To mi je blízké, jen to doplním podle svého cítění: Já myslím, že ani nejdeme všichni k jedinému bodu, k jedinému cíli. Já si myslím, že ten cíl může mít každý úplně někde jinde. Tudíž situace z nadhledu nevypadá jako paprskovité směřování všech lidí k jednomu bodu, ale podle mě jde spíš o něco jako Brownův pohyb: Každý jde tam, kam potřebuje, a to z jiného místa. A proč ne?
To je taková má soukromá teorie a filozofie.

Mě vždycky docela překvapí, jak lidé, kteří tu píší například o tom, jak svou sílu a pocit jistoty čerpají výhradně zevnitř, a nenechávají se ovlivňovat vlivy okolí, tak právě titíž pak prudce a podrážděně reagují na jakýkoli podnět, který ani přitom nebyl namířen proti nim. Prostě - je tu nápadný kontrast mezi teorií, o které mluví, a pak praxí.
Jako člověk duchovně na výši mě mnohdy v reálném životě připadali lidé úplně prostí. Pár takových jsem v životě potkala. Takoví, kteří neměli načtené žádné složité přednášky a knihy plné teorií. Ale takoví, ze kterých nějak přirozeně  vyzařovala jakási prostá životní moudrost, pokora, empatie a pochopení pro druhé. smile

PS: Crabate, neber to ve zlém, ale ten trenažér stručnosti bychom potřebovali oba. wink smile

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí