|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Tercila napsal(a):
Vim ze me neodporujes Terci,ale povidej o tom vedeckym vykladu kdyz uz jsi to hodila do placu,nevim co rikaji.
Prachobyčejný účinek anestetik. Prý.
Jo tohle se rika ano,slysela jsem.
Ona to veda samozrejme nejak rozumove oduvodnit potrebuje. 
No ono takove videni tunelu se nestava pouze v nemocnicich, ale treba i pri tom kdyz se clovek topi ve vode.
A nejen tunel ale videni sveho vlastniho tela se nestava pouze v nemocnicich se souvislosti s anestetiky.
Upravil(a) hirondel (9. 10. 2010 13:04)
Není tady
Grainne napsal(a):
Ja sem chodim jen tajne
Mne zajimaji temata typu - moc podvedomi , vesmirne objednavky ......
Moc se to tu, ale neresi , tak jen obcas kouknu .
Grainne,
a nemas zajem zalozit vlakno, kdyz Te to zajima? 
Není tady
Ahoj draci a dracice
Nepochnapal jsem nazev tematu 

Kdo je tu na duchovnim, - viz seznam stalych prispevatelu / ctenaru. A proc na duchovnim je jasne, protoze se zajimame o veci duchovni, ne ?
Me by spis zajimalo, proc je na duchovnim tolik temat a ve vsech vlaknech diskutuji ti sami lide a diskuse se po prekroceni jiste hranice ( neni co dal rozvijet ) nedrzi tematu, ale odbihaji k vlastnim pohledum na viru jako celek ? To asi tim, ze jsme jen lide, neni-liz pravda 
Není tady
To bude určitě tím, Morphe. 
Ale nádherně jsi mě rozesmál.
Chtělo to tenhle pohled, 

takže blahopřeji. Právě včas. 
Není tady

Kedysi som chodila viac, teraz už len sporadicky, keď ma zaujme názov vlákna alebo diskutjúci (napr. Crabat, ktorého bohužiaľ na iných sekciách nestretnem). Inak nemám Du(c)ho :-) v nejakej špeciálnej obľube.... a nezdá sa mi ani nejako oveľa duchovnejšie ako okolité diskusie či poradne.
(V zmysle "levelu" alebo účastníkov...)
Upravil(a) Selima (9. 10. 2010 16:41)
Není tady
Nejdřív mě tady zaujala témata, lidi...chvilku jsem tu pobyla, hodně se dozvěděla (hlavně o sobě), naučila se a díky tomu se naučila vidět to, co jsem dřív neviděla. Proto teď se smíšenými pocity vlastně opouštím "duchovní". Trošku zklamaná, trošku s dobrým pocitem, že některé věci, co se tady dějí, už jdou opravdu mimo mě a nepotřebuji je řešit. Mám to stejně, jak píše Selima - počtu si, když mě zaujme název vlákna... a Crabata čtu taky ráda 
Duchovně vyspělou společnost (ale vnímám tady i lidičky, které podle mě do ní patří) si ale představuji jinak a když jsem se mezi takovými moudrými lidmi ocitla, opravdu byly moje pocity jiné. Proto když zatoužím na internetu řešit to "duchovní", budu hledat jinde a nebo ještě líp - ve své každodenní činnosti.
Pa, mějte se tady fajn, jdu o dům dál

Není tady

Grainne napsal(a):
Blossom napsal(a):
Už se tu, na můj vkus, zabýváme (zabýváte
) příliš dlouho mou osobou.
Odpoví mi taky někdo na tu níže položenou otázku, proč sem chodíte vy?
Já už odpověděla.
Tak tedy pište - mariposo, Crabate, haiel, Kaliku,....a kdokoli ostatní.
Myslím, že to bude zajímavá a podnětná diskuse.Ja sem chodim jen tajne
Mne zajimaji temata typu - moc podvedomi , vesmirne objednavky ......
Moc se to tu, ale neresi , tak jen obcas kouknu .
Kdybych potřeboval někomu zaslat zprávu na planetu Xí v sluneční soustavě Vrrrr, to bych se mohl obrátit na tebe, že? Totiž osobní návštěvu tam neplánuju, neboť mají na můj vkus až moc velkou koncentraci dusíku v atmosféře. 
Upravil(a) giorgino (9. 10. 2010 20:09)
Není tady
Vidíš, Lúthien, a já se sem tak rád vracím.
Ale když se mi všichni rozprchnete, co budu dělat?.. Až se jednoho dne vrátím, nenajdu tu nikoho. Nechtěli byste mi alespoň v soukromé zprávě nechat vzkaz, jdu tam a tam?.. Anebo co kdybyste se domluvili na nějakém portálu, kde se vám bude líbit a kde to bude pro vás akorát, a já bych se tam také přihlásil, občas zavítal, abych s vámi mohl popovídat.
Určitě by mi tam hlavu neutrhli, i kdyby nakrásně o Crabata nestáli. Ale mohl bych vás zase pozdravit a potěšit se rozhovorem. Co vy na to?..
Sám si moc dobře uvědomuji, že Duchovní na Babinetu je jen na prvním stupni, jelikož tenhle portál má Duchovní jako nadstavbu, ne samotný základ. Proto jsem i já vždy odcházel a toulal se světem, jenomže pak se mi stýská. Tady všechny naše rozhovory začaly a proto se vždy ve spirálách vracím.
Není tady
morphe, ten pozdrav byl konkrétně pro mě ? 
K tématu, no já jsem občas na duchovním, abych nalezla podstatu mé otázky z toho duchovního hlediska 

Není tady
Crabat napsal(a):
Vidíš, Lúthien, a já se sem tak rád vracím.
Ale když se mi všichni rozprchnete, co budu dělat?.. Až se jednoho dne vrátím, nenajdu tu nikoho.
Tak mily Crabate ver tomu, ze me tu najdes vzdycky. Ale mohu Te ujistit, ze jen do doby, nez vstoupim do stavu manzelskeho, protoze miluju jednu krasnou zenu a taky protoze jsem pujcka od komercky ( je mi 88 jako tomu borcovi v TV reklame
) a vsichni si me berou jenom pro penize ... 

Není tady
Račice dračice napsal(a):
morphe, ten pozdrav byl konkrétně pro mě ?
Mnooo...tak vzhledem k tomu, ze Tvuj Nick obsahuje slovo dracice, tak jisteze v prvni rade pro Tebe, ja rad oslovuji holky dracice, ale Ty jsi o to dokonalejsi, pac se tak i jmenujes
No rekni, neni to uzasne ?
Omlouvam se Bloss za moje ne-duchovni kydy.
Není tady
Morphe, no jasně, že to úžasné je 

Není tady
haiel napsal(a):
Tož tak. Nahoře v miminkárně jsou samé zasloužilé matky a zkušené zdravotní sestry, na právním radí skupina neomylných profesionálů, na psychologickém se to hemží psychoterapeuty, psychology a psychiatry, v domově je to samý letitý kutil, v dovolené-cestování jeden Marco Polo vedle druhýho, na vlákně o kariéře samý úspěšný podnikatel, v mezilidských vztazích a na nevěře profíci z manželských poraden, na pavlači vystudovaní politologové, ekonomové, diplomati, v umělecké kavárně výkvět české fotografické scény, v kuchyňce jsou všeci ozdobení Řádem Zlaté vařečky, na zdravotním špičkoví lékaři, takže na duchovním by měl být kdo??? Světci a světice ! Kurňašopa !

.................................
!!!!!!!!!!!!
Ivana napsal(a):
Mnohé jiné příspěvky mě spíš ponoukají k zasmání, případně zamyšlení nad duševním stavem přispívajících a některým příspěvkům popravdě řečeno vůbec nerozumím.
Tak to mě taky 
Není tady
Hm, tak jsem o tom dlouze uvažovala, a přišla jsem na to, že sem vlastně chodím pro to, aby zjistila "jak na to " .... krásně, a pro mne naprosto pochopitelně to vyjádřil Crabat , čímž ti Crabe moc děkuji ( citace viz níže), jinak je duchovno pro mě takové moc abstraktní. Nejsem věřící, abych chodila do kostela a uspokojení mi přinášelo modlení, ani nejsem stádní typ abych se přidávala k jiné komunitě a hledala cestu v kolektivních meditacích. Věřím tomu, že každý je tu sám za sebe.
Občas jsem se trápila tím, že VŠICHNI tady žijí duchovně, jen já nevím, co to vlastně je a jsem tudíž úplná troubela
, žiju si svůj normální život .. rodina, děti, práce, složenky .... a duchovno mi utíká mezi prsty a já ho nikdy neuchopím. Vždycky jsem to tak, jak to vyjádřil Crabat cítila, ale nikde jsem neslyšela nebo si nepřečetla, že by to tak cítil i někdo jiný.
Tak proto sem chodím, abych našla sama sebe i v druhých :
K tomu, abychom se stali Jdoucí, je zapotřebí jakési vnitřní zralosti, odvahy a rozhodnutí, že již dále nehodlám činit cokoli mě napadne, ale budu své záměry v sobě filtrovat a jen ty dobré (dobro plodící) pustím ven. K tomu budu velmi pozorně sledovat sebe a procesy, jež se ve mně odehrávají, abych se v tom vyznal a mohl se včas rozhodnout, co zvolím. Rozumějme, normální člověk (nejdoucí) si v podstatě nemůže vybírat, neboť je vhozen do reality bytí a jenom reaguje na reakce druhých. Někdy positivně, jindy negativně, sám se v tom nevyzná, ale energie jím procházejí a pokračují dál nezávisle na jeho vůli. Pokud jsou dobré, blaze mu. Ale jedná-li se o energie hněvu, závisti, zloby, pak ho samotného sráží do svého vlivu a navíc mu vytváří negativní budoucí (tu, co je od nás vzdálená) karmu.
Tedy, kdo se nespokojí s tím, že když mu někdo ublíží, on to pošle dál a ublíží zase jinému člověku, ale chce v sobě tenhle princip změnit, pak dochází rozhodnutí na sobě pracovat. Udělá v tomto směru poměrně rychle po sobě ony tři činy, čímž se ocitne na Cestě, a pak pokračuje dál, stává se Jdoucím. A to je ona dělící hranice mezi normálním jedincem a duchovně orientovanou bytostí. Toť vše.
Upravil(a) BB (11. 10. 2010 10:01)
Není tady

BB napsal(a):
Hm, tak jsem o tom dlouze uvažovala, a přišla jsem na to, že sem vlastně chodím pro to, aby zjistila "jak na to " .... krásně, a pro mne naprosto pochopitelně to vyjádřil Crabat , čímž ti Crabe moc děkuji ( citace viz níže), jinak je duchovno pro mě takové moc abstraktní. Nejsem věřící, abych chodila do kostela a uspokojení mi přinášelo modlení, ani nejsem stádní typ abych se přidávala k jiné komunitě a hledala cestu v kolektivních meditacích. Věřím tomu, že každý je tu sám za sebe.
Občas jsem se trápila tím, že VŠICHNI tady žijí duchovně, jen já nevím, co to vlastně je a jsem tudíž úplná troubela, žiju si svůj normální život .. rodina, děti, práce, složenky .... a duchovno mi utíká mezi prsty a já ho nikdy neuchopím. Vždycky jsem to tak, jak to vyjádřil Crabat cítila, ale nikde jsem neslyšela nebo si nepřečetla, že by to tak cítil i někdo jiný.
Tak proto sem chodím, abych našla sama sebe i v druhých :![]()
K tomu, abychom se stali Jdoucí, je zapotřebí jakési vnitřní zralosti, odvahy a rozhodnutí, že již dále nehodlám činit cokoli mě napadne, ale budu své záměry v sobě filtrovat a jen ty dobré (dobro plodící) pustím ven. K tomu budu velmi pozorně sledovat sebe a procesy, jež se ve mně odehrávají, abych se v tom vyznal a mohl se včas rozhodnout, co zvolím. Rozumějme, normální člověk (nejdoucí) si v podstatě nemůže vybírat, neboť je vhozen do reality bytí a jenom reaguje na reakce druhých. Někdy positivně, jindy negativně, sám se v tom nevyzná, ale energie jím procházejí a pokračují dál nezávisle na jeho vůli. Pokud jsou dobré, blaze mu. Ale jedná-li se o energie hněvu, závisti, zloby, pak ho samotného sráží do svého vlivu a navíc mu vytváří negativní budoucí (tu, co je od nás vzdálená) karmu.
Tedy, kdo se nespokojí s tím, že když mu někdo ublíží, on to pošle dál a ublíží zase jinému člověku, ale chce v sobě tenhle princip změnit, pak dochází rozhodnutí na sobě pracovat. Udělá v tomto směru poměrně rychle po sobě ony tři činy, čímž se ocitne na Cestě, a pak pokračuje dál, stává se Jdoucím. A to je ona dělící hranice mezi normálním jedincem a duchovně orientovanou bytostí. Toť vše.
VŠICHNI tady žijí duchovně - já si myslím, že tady spíše diskuzujeme na téma "duchovní", ale každej si žijeme nějak po svém.
... Když se na to podíváš z takového toho universálního pohledu, tak se dá říct, že všechno co děláme, je duchovní vývoj. Holt většina z nás si ještě potřebuje něco odžít, jsme ještě mladí (duchovně). Vem si, že mnoho lidí na světě takovejmhle věcím nerozumí a ještě by je ani nechápala. Po tom co jsi napsala, si myslím, že se nemusíš trápit, ba naopak. Z tvé strany přišel zájem o něco takového a to je fajn. Při tom vůbec nemusíš být úplný začátečník. Totiž v každém životě startuješ od začátku, musíš se s tím seznámit a tak, postupně se dostaneš na svou úroveň, a pak pokračuješ. Nebo tě to v životě mine, nebo to odložíš na jiný život. Osobně bych jeden lidský život přirovnal k jednomu dnu hooodně dlouhého života. A pokaždé se probudíš do nového dne, do nového života, akorát si nepamatuješ předešlé dny, jako kdybys trpěl Goldfildovým syndromem (člověk se ráno probudí, ale nepamatuje si, co dělal v předešlých dnech, protože se mu během spánku netransformuje krátkodobá paměť na dlouhodobou)......Že žiješ rodinou, dětmi, prací, složenkami apod. a duchovno ti proploupá prsty, tak nyní je jen na tobě, jestli se dáš na vývoj, hledání své přirozenosti a nalezení sama sebe i v druhých. Je-li zájem či touha, je to dobré znamení. Ať se daří! 
Není tady
Adelle napsal(a):
Crabe
mmch v minulém babinetím životě jsem se jmenovala Judita
dávno již tomu
![]()
Hodně mě teď těšíš svým návratem sem, tak ještě pro tebe pár veršů (regionální brněnský básník, jméno si nepamatuju):
Ptej se hloubky, hoď jí kámen, přeruš poklid hrobový.
Porozumíš zadunění, jímž ti ona odpoví?
Já si říkala...že Toto musí být Kdosi... a jo...je. 
Není tady
Vladena napsal(a):
lupina montana napsal(a):
Vladena napsal(a):
Vlastně jsem tu čekala úplně jiný vzorek lidí.
Marjápanno, holka nešťastná............
Jsem spíš holka zvědavá a náročná. Opravdu ve své naivitě jsem čekala, že zde najdu komunitu duchovních lidí. Potěšila mi Blossom svým nápadem a realizací na pomoc postiženým povodní. Nepíšu, že žiji duchovním životem, snažím se, ale mám k tomu hooodně daleko,proto jsem byla zvědavá na vás. To jen na vysvětlenou, proč jsem setrvávala na duchovním. Přeci tak stála otázka?!
A neočekávalas´ tady spíše charitativní sekci? 
Pokud ano,a nebo i ne, tak pak zklamalas vlastně své očekávání. Nezklamali duchńáci...ne?
Já tady na duchovním očekávám (tím si samozřejmě také jako ty zadělávám na problém), že zde můžu s někým mluvit o věcech, dějích a myšlenkách , které si jinde dovolit nemůžu pro absolutní inkompatibilitu a kde mi někdo i pomůže svým náhledem na zadané téma. Očekávám ale aktivně, ne pasivně. Třeba prostou otázkou...
Není tady
Wiki napsal(a):
Pokud ano,a nebo i ne, tak pak zklamalas vlastně své očekávání. Nezklamali duchńáci...ne?
Ne kazdy je ted a tady uz pripraven. (neocekavat) 
Není tady
BB napsal(a):
Hm, tak j
Tak proto sem chodím, abych našla sama sebe
Budweiser Bier : Co znamena "najit sam sebe" ? 

Jen mi tu prosim nezacni vykladt ze hledat svoji dusi, nebo tak neco. Vse mame vsichni na svem miste jak telo, tak i dusi a nic neni potreba hledat 
Není tady
hirondel napsal(a):
Wiki napsal(a):
Pokud ano,a nebo i ne, tak pak zklamalas vlastně své očekávání. Nezklamali duchńáci...ne?Ne kazdy je ted a tady uz pripraven. (neocekavat)
No, to samozřejmě...., to čteme.., a právě proto tu svoji nepřipravenost nemůžu kolemjdoucím (komukoliv)vyčítat.
Upravil(a) Wiki (11. 10. 2010 15:15)
Není tady

No, já bych řekl, že někteří potřebují najít nejprve tu duši, tedy, že existuje něco jako duše nezávisle na těle, protože až pak může začít u nějakého duchovna. Kdo si myslí, že vědomí je jen vedlejším projevem elektrochemických reakcí neuronů mozku, které se smrtí taktéž umírá, pak se nemusí zajímat o duchovno. Pro toho asi bude zajímavější užít si život jaksi bez omezování 
Není tady
Blossom napsal(a):
hirondel napsal(a):
Blossom napsal(a):
Co kdybyste VY (když bych tedy přistoupla na vaše dělení účastníků duchovního fóra) má slova konečně přestali překrucovat, přečetli si je pořádně, přestali vytrhávat z celého kontextu jednotlivosti, které se vám hodí, a začli se nad tím co píšu taky zamýšlet?
A co kdyz prave Ty tohle k cemuz vyzyvas ostatni ,nedelas?
A co když jo?
Kdo to může vědět a posoudit líp než já sama?
![]()
Bloss takze Ty si neprekrucujes neci slova?
Od kdy? 
A proc rikas vlastne ze nekdo Tva slova prekrucuje atd. atd., kdyz on,ona ,oni, to (podle toho co pises) vi,vedi lepe?
(To je jen takove male cviceni) 
Není tady
Já myslím, že Vladěně rozumím, co chtěla říct.
Vyjádřím to na příkladu: Třeba křesťanské mravní hodnoty se mi v mnohém líbí, a kdysi jsem jaksi automaticky předpokládala, že tedy křesťani podle Desatera apod. samozřejmě taky sami žijí.
Velkým překvapením (a vlastně i zklamáním) pro mě pak bylo zjištění, že u mnohých křesťanů tomu tak není - že mnozí z nich jsou nevěrní, lžou, prostě mají všechny špatné vlastnosti zrovna jako my ostatní.
Že tedy to, že se někdo hlásí k nějaké pěkné ideologii a mravním principům ještě bohužel neznamená to, že podle nich taky on sám žije.
Podobně když jsem prvně nahlídla na Babinet, šla jsem se kouknout taky na duchovní fóra. Jaksi automaticky jsem předpokládala, že lidé, kteří se zajímají o věci duchovní, budou lidé moudří, s nadhledem, povznesení nad nějaké malichernosti.
Jaké bylo mé překvapení, když tehdy se to tady na duchovních zrovna tak štěkalo, zesměšňovali se oponenti vzájemně, nepoužívaly se moc věcné argumenty, ale zato hojně osobní urážky a osočování.
Tolik, že jich v té chvíli na žádném jiném fóru zdaleka tak nebylo. To mě tehdy hrozně zaskočilo.
Ale pochopila jsem, že je to stejné jako s těmi křesťany: Že má očekávání, že diskutéři na duchovních vláknech budou jaksi moudřejší než běžná populacea že podle principů, o kterých píšou, taky žijí, je mylné.
Někdy tady člověk najde krásné a přínosné myšlenky, a občas zas je to spíš poučení o temných stránkách některých lidských duší.
Takže - iluze si už nedělám.
Ale chápu, že ten kontrast (mylného) očekávání , versus realita duchovních vláken, asi mnohé na poprvé hodně zaskočí...
Upravil(a) Blossom (11. 10. 2010 15:50)
Kaliku,
souhlasim s Tebou v tom ze - "Kdo si myslí, že vědomí je jen vedlejším projevem elektrochemických reakcí neuronů mozku, které se smrtí taktéž umírá, " ....ten podle mne neni stale spojen (napojen) se (na) svoji duchovni podstatu.
Ignoruje sve vyssi Ja-dusi.
Takovy clovek i kdyz je jdouci ,neni podle mne na ceste duchovni. Zamotan v sebeklamu prochazi zivotem tak jak dokaze prave ted.
Není tady

Bloss, nevím, ale nemyslím si, že je možné žít podle svého ideálu, aniž bychom občas neuklouzli k zajetým kolejím. Pak se může stát, že v určitých situacích prostě bude pravdomluvný člověk lhát, "věrník" nevěrný apod. Přesto ti dotyční se snaží jít po cestě svého ideálu. Lidé jsou prostě lidé, omylní a nedokonalí. Kdo ani jednou nezhřešil, ... Asi tak. Každý jsme jiný, unikátní...
Není tady