Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#26 8. 10. 2010 15:59

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Re: Kdo a proč je zde na duchovním?

Dík lol tak to tam to "my" můžu nechat.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#27 8. 10. 2010 16:04

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

No, a pak jsem si ten příspěvek přečetla podruhé a pořádně, tak tu teď prskám na monitor nad vlastní nepozorností a situacemi, které z toho vyplývají... lol lol lol

No a ted si predstav k cemu dochazi ( k jakym situacim=nedorozumenim) nejen nepozornosti pri cteni textu (predesvim tady ve virtualnim svete) ale i skrze zabarveni - pozmeneni obsahu skrze svuj pohled,skrze miru vlastniho sebepoznani ,atd atd.

A zase je to o tom vysilani a prijimani. wink

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#28 8. 10. 2010 16:23

IŠTAR
♥♥♥♥---

Já už asi nic originálního nenapíšu, protože tady mohu nalézt odpovědi na své otázky, může mě něco oslovit, trknout a hlavně, sleduju rezonance......

Není tady

#29 8. 10. 2010 16:43

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

Už se tu, na můj vkus, zabýváme (zabýváte wink ) příliš dlouho mou osobou.

Odpoví mi taky někdo na tu níže položenou otázku, proč sem chodíte vy?
Já už odpověděla.
Tak tedy pište - mariposo, Crabate, haiel, Kaliku,....a kdokoli ostatní.
Myslím, že to bude zajímavá a podnětná diskuse.

Ja sem chodim jen tajne smile
Mne zajimaji temata typu - moc podvedomi , vesmirne objednavky ......
Moc se to tu, ale neresi , tak jen obcas kouknu .

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#30 8. 10. 2010 16:44

Blossom
Host

Crabat napsal(a):

Já nevím, Blos, copak Ty se neslyšíš? Podívej, jak reaguješ na každého zde zúčastněného: Je to rétorika, nic víc. Uznávám, že rétorika vytříbená, pohotová a někdy i duchaplná, ovšem to hlavní, čím se vyznačují tyto stránky v tom vůbec není zohledněno. A ještě něco důležitého: Jasně, že nad slovy, která zde říkáš, přemýšlíš, to by ani jinak nešlo, takže určitě máš pocit, že informace zde řečené zpracováváš, ale to celé bylo myšleno trochu jinak. Vnitřní práce, nalézání odpovědí v sobě, ne těch logických, které slina přinese na jazyk v momentě hromadu, ale skutečné pokládání si otázek a hledání jejich odpovědí. A to zatím neděláš, jinak bychom to okamžitě poznali. Jinak by z každého Tvého řádku to bylo cítit.

Crabate, tady na duchovním, za tu dobu, co sem chodím, jsem postřehla několik tezí, které tu jsou obecně vyznávány, a kterými, podle vašich slov, se má člověk snažit řídit (a tedy předpokládám, že se jimi snažíte řídit i vy sami).
Jednou z těch tezí je nesoudit a nehodnotit druhého člověka, neodsuzovat jeho činy a názory, a už vůbec ne jeho nitro.

Tvá slova, že to co já zde píšu, je jen rétorika, nic víc, to se dá brát jako názor (a potud to beru), ovšem je to taky dost jednoznačné HODNOCENÍ až ODSUDEK toho, proč já sem chodím, čtu a píšu.
Na názor a jeho vyjádření právo samozřejmě más, ale na hodnocení mých pohnutek a vnitřních hnutí mysli, právo nemáš.
To jsou přesně -  jak vy sami často tady říkáte - pouhé DOMNĚNKY a SPEKULACE.

A že mé pobývání tady není skutečné pokládání si otázek a hledání jejich odpovědí?? Kde bereš tu jistotu a ODVAHU (a možná bych řěkla - až drzost) mé pohnutky a vnitřní pocity  soudit a posuzovat?
Že prý nehledám, nepokládám si otázky? Protože jinak byste to okamžitě poznali? Kdo že byste to poznali? Je tady snad nějaká oficiální Organizace Na Posouzení Lidské Duše? va  va   Tedy hlavně - CIZÍ lidské duše - duše , nitra a pohnutek jiného člověka? va

Crabate, opravdu mě překvapilo, jak teze, které jsou myslím docela dobré, právě ty sám podupáváš těmito svými příspěvky, plnými hodnocení jiných. Tvé příspěvky sleduji, a myslela jsem si, že právě ty se tím, o čem se tady tak často píše, budeš sám řídit.
Jinak to budou bohužel opravdu pořád jen prázdné fráze, pokud se o tom jen vysoce duchaplně mluví, ale skutek utek.... sad

Mimochodem, Crabate, myslím, že to bylo právě včera, co ty sám jsi se zastavil u jednoho mého příspěvku,(o "správnosti" odpovědi na otázku Koho máte nejraděj) a psal jsi včera něco v tom smyslu, že jsem svým příspěvkem vystihla podstatu věci a že je to k zamyšlení. 
No a dnes tedy obrat o 180 stupňů a vše je jen rétorika, nic víc???

Upravil(a) Blossom (8. 10. 2010 16:45)

#31 8. 10. 2010 16:55

Blossom
Host

Crabat napsal(a):

Ano, Lupi, pro někoho je duchovní hledání práce, pro někoho zábava. My patříme spíše do té druhé kategorie, ale pro Blos je zábavou rétorika. Proto jsem to pro ni napsal tímto způsobem. Ovšem nemyslel jsem to universálně, to rozhodně ne. Pro mě je takovou prací právě rétorika. Ale pro Blos to rád udělám a budu vysvětlovat a vysvětlovat, tedy pokud bude ochotna, tomu co říkám, naslouchat. big_smile

Prosím, Crabate, nepřekrucuj má slova podle svého.
Přečti si prosím znovu a ppořádně můj příspěvek, kde já jasně píšu, že ta rétorika je pro mě jedním druhem práce na sobě.
(Abys to nemusel hledat, kopíruju sem dodatečně citát z mého příspěvkuč.7:
Diskusemi a čtením příspěvků jiných lidí se posunuji dál, získávám nové úhly pohledu, tříbím si názor a životní postoj svůj, zamýšlím se nad tím vším,  a tak na sobě pracuji.
Nakonec - i ten bonus navíc - to trénování psaného projevu, je přeci prací na sobě
)

A opět i zde v Crabatových  příspěvcích už poněkolikáté  - nahlížení na věc z pozice  MY versus Blossom.

Co kdybyste VY (když bych tedy přistoupla na vaše dělení účastníků duchovního fóra) má slova konečně přestali překrucovat, přečetli si je pořádně, přestali vytrhávat z celého kontextu jednotlivosti, které se vám hodí, a začli se nad tím co píšu  taky zamýšlet? wink

Upravil(a) Blossom (8. 10. 2010 17:10)

#32 8. 10. 2010 16:59

Blossom
Host

lupina montana napsal(a):

Takže hlavonautika mi nenašla ty moje příspěvky, tak znova:
JAko jsou Bloss zahrádkáři, fotbalisti okresního přeboru, modeláři, nebo košíkáři, tak jsou taky hlavonauti. Neboli Duchny a Duchňáci.
Je to prostě a jednoduše koníček - dobrodružství, úžasné dobrodružství, zjišťovat, co a jak chodí a běhá ve své vlastní hlavě, potažmo v hlavách jiných. Mysl je Hicsuntleones - bílá země a ne že ne. JAk ve skutečnosti funguje nikdo moc neví, ač se na tomto poli za posledních padesát, či sto let stalo mnohé.
Jsme pionýři bez nároků na odbornost (neboť jaká tady odbornost - každý musí být odborníkem sám na sebe) hledači nových území, prospektoři vědomí i nad a podvědomí.
Je to prostě naše hobby smile
Samozřejmě, že na tuhle cestu se člověk vydává povětšině pod tlakem vlastních bolestí, na které už nic jiného nezabírá - přesně tedy z téhož důvodu, proč se noví osadníci vydávali a vydávají za oceán, za poušť, za cokoli....
Až časem člověk zjistí, že je to ohromný dobrodrůžo a taky malounko nebezpečný wink
A hergot....no, přemazávat to nebudu, tak si prosím vyměňte všechna "my" za "já" cool
Abych nemluvila za někoho, kdo to má jinak - pardon.

Ano, a pro to vše co píšeš, sem mimo jiné chodím i já. A budu chodit a přispívat nadále. stolt
Nevím, proč si někdo myslí, že on a jeho kamarádi mají na duchovní témata monopol. smile
Tím spíš, že tady na duchovním fóru často zaznívá názor, že duchovním člověkem je ve své podstatě úplně každý. smile Na rozdíl třeba od zahrádkářů. wink

Upravil(a) Blossom (8. 10. 2010 18:32)

#33 8. 10. 2010 17:20

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

Ano, a pro to vše co píšeš, sem mimo jiné chodím i já. A budu chodit a přispívat nadále. stolt
Nevím, proč si někdo myslí, že on a jeho kamarádi mají na duchovní témata monopol. smile
Tím spíš, že tady na duchovním fóru často zaznívá názor, že duchovním člověkem je ve své podstatě úplně každý. smile

Tohle jsi vycetla kde?  Aha ,ja vim,ve sve vlastni mysli.  stolt

Bloss a jsi tedy duchovni clovek nebo ne? Co pro Tebe osobne ten pojem duchovni znamena?

Není tady

#34 8. 10. 2010 17:24

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

Co kdybyste VY (když bych tedy přistoupla na vaše dělení účastníků duchovního fóra) má slova konečně přestali překrucovat, přečetli si je pořádně, přestali vytrhávat z celého kontextu jednotlivosti, které se vám hodí, a začli se nad tím co píšu  taky zamýšlet? wink

A co kdyz prave Ty tohle k cemuz vyzyvas ostatni ,nedelas? wink

Není tady

#35 8. 10. 2010 17:45

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

haiel napsal(a):

Souhlasím s tebou, Blossom, v tom, že i populárně naučná příručka by měla mít jakousi literární úroveň. O tom žádná. Jenže v této disciplíně tady nikdo netrénuje. Sem se chodí, jak se dá vypozorovat, spíš rekreačně pokecat. Kromě akutních potíží např. na právním či zdravotním, je to tady vesměs takové odpočinkové a to i na duchovním. Lidi si tady vyměňují zkušenosti, náhledy, občas zažertují, občas vycení zuby...no a většina z nich se spokojí s tím, že svůj příspěvek odvede bez překlepů a pravopisných chyb.  Což je naprosto v pořádku. Nejsme v literární soutěži.  Možná, že bys ostří svého spisovatelského pera lépe nabrousila mezi stejně naladěnými někde tam, kde si psavci navzájem umí zhodnotit své literární pokusy a kde jde právě o tohle.Takových míst bude na netu jistě více, snad by stálo za to si i trochu zablogovat a hned bys měla zpětnou vazbu, o kterou stojíš a která by pro tvoji knihu byla konstruktivnější než ta zdejší, kde v psavosti jako takové téměř nikdo interes nemá smile

Haiel, ano, vím, že jsou místa specielně pro literární věci.
Ale podle mě je nejlepším učitelem život sám. A proto mi to vyhovuje tady. I pro ten odpočinek a rekreační pokecání při tom všem, jak píšeš.
Tady na Babinetu to mám všechno, proč jsem chodím, v jednom balíčku: Zábavu, poučení, i tříbení těch písemných projevů.
Možná, že jsem tedy jediná, kdo Babinet má mimo jiné i jako trenažér psaného projevu. A proč ne? Proč by to (snad) mělo někomu vadit?
Pro mě je to tady konstruktivní přesně tak akorát. stolt  smile

Ano. Nakonec proč ne. Jsme lidé alternativ. Kde jinde už by měli být chápavější, tolerantnější, vstřícnější....nechť tedy trénuje kdokoliv cokoliv, jistě tak činí v pravý čas a na pravém místě smile Souhlas, duchno Blossom?

Proč sem chodím? Nejčastěji ze zvědavosti, pobavit se, jindy z dlouhé chvíle a někdy ani nevím a nezkoumám, proč. Asi taky ze zvyku.  A někdy se chodím podělit o své poznatky.  Dnes se podělím o písničku. Je to Modlitba (Skácel/Ulrichovi) a moc se mi tam líbí verš......ať mi stačí dohlédnout na obzor, který jsi mi dal....to si vždycky připomínám, když není uspokojená moje zvědavost. A taky poslední sloka je překrásná smile

http://www.youtube.com/watch?v=FW-sgPhT … re=related

Není tady

#36 8. 10. 2010 18:23

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Blos, já už se tak těším na tu Tvoji knížku!!
Doufám, že nám, zájemcům, pak aspoň do SZ hodíš odkaz na knihkupectví!
Tak piš, piš a neflákej se  big_smile

A k tématu: občas kliknu na duchovní, abych se něco dozvěděla. smile
Přiznávám se, že po mnohahodinové práci, která mě neskutečně baví, ale taky vysiluje, se tady nezmůžu (možná naštěstí pro vás) wink na formulaci různých mých myšlééének smile. Stačí mi, když si tady přečtu povídání ostatních. A  taky se dobrovolně přiznávám, že u babinetu většinou kafuji a vždycky něco mlsám wink big_smile

Upravil(a) Tercila (8. 10. 2010 18:26)

Není tady

#37 8. 10. 2010 18:29

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

To nic, Blos, je to určitá vývojová etapa. Prostě se Ti chce diskutovat a dokazovat druhým, že máš pravdu. A podle toho, jak celou věc posuzuješ, ji skutečně máš. Tedy z toho úhlu, odkud hledíš. A kdybychom se tady postavili na hlavu, nedokážeme Ti vysvětlit jiný úhel pohledu, protože tam sama nejsi.

Pravda je taková: Dokud se Ti bude chtít více diskutovat, než obrátit svůj pohled dovnitř sebe, máme prostě smůlu a nic, kdybychom se rozkrájeli, od nás nepřijmeš, jelikož Ty to přeci vidíš lépe, od sebe a tudy my se právě nedíváme. Pak Tě to nutí oponovat každému, zdokonalovat se ve své rétorice a přesvědčovat tak sebe samu, že jiné skutečnosti ani není.

Má slova měla jediný význam: Na okamžik Tě zastavit a přivést k zamyšlení. Máš pravdu, řekl jsem je dost nevybíravě, ale odhadoval jsem, že si je přebereš a zvolíš z nich ten správný smysl. A skutečně se zprvu zdálo, stane se tak, ale asi jsem se mýlil, všechno se rozejelo jiným směrem a Tvé zastavení je v nedohlednu.

Věř, takhle to vůbec nebylo myšlené, abys odstartovala svou obranu a začala do všech směrů, do všech stran dokazovat, že takhle to není a to my jsme se ocitli v omylu, když jsme cokoliv jiného (než Ty) řekli. Neslyšíš žádný argument, který není v souladu s Tvým pohledem, a snad i odmítáš rozumět. Jasně, máš na to plné právo, to tedy zase prrr, ale... Jistě chápeš, taková diskuse opravdu nevede nikam.

Crabat

Není tady

#38 8. 10. 2010 18:38

Blossom
Host

hirondel napsal(a):

Blossom napsal(a):

Tím spíš, že tady na duchovním fóru často zaznívá názor, že duchovním člověkem je ve své podstatě úplně každý. smile

Tohle jsi vycetla kde?  Aha ,ja vim,ve sve vlastni mysli.  stolt

Bloss a jsi tedy duchovni clovek nebo ne? Co pro Tebe osobne ten pojem duchovni znamena?

hirondel, ano, cítím se být duchovním člověkem. Možná víc, než si myslíte.
(Jéé, teď když to po sobě čtu, tak to vypadá jako slogan TOP 09, ale už to přepisovat nebudu. Aspoň tohle téma není tak smrtelně vážné. smile
Ale necítím se být Duchnou, jak někteří z vás sami sebe nazýváte. smile
Naštěstí - tady ta fóra se (aspoň zatím) jmenují duchovní, nikoli duchnařská.

Duchovním člověkem je podle mě každý, kdo se aspoň občas zamýšlí nad smyslem života, tím, zda něco je po tom pozemském životě, případně co, kdo má nějakou svou vlastní víru či ji hledá, a nad podobnými filozofickými věcmi.

Tedy, to je podle mě asi opravdu úplně každý. stolt

#39 8. 10. 2010 18:40

Blossom
Host

hirondel napsal(a):

Blossom napsal(a):

A co kdyz prave Ty tohle k cemuz vyzyvas ostatni ,nedelas? wink

A co když jo? wink Kdo to může vědět a posoudit líp než já sama? wink smile

#40 8. 10. 2010 18:48

IŠTAR
♥♥♥♥---

Hm, a mě skutečně velmi zajímá, proč vy máte potřebu na Blossom neustále reagovat reta. Proč vy ji přesvědčujete, o té svojí pravdě?

Crabe, tys ji zaškatulkoval do nějaké vývojové etapy, nemáš pocit, že tohle ví pouze duše sama? A kde ty bereš jistotu, že víš, v které fázi se nachází?

Chm, chm, velice přínosná diskuze...... žák poučuje žáka.....

Není tady

#41 8. 10. 2010 18:49

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

Duchovním člověkem je podle mě každý, kdo se aspoň občas zamýšlí nad smyslem života, tím, zda něco je po tom pozemském životě, případně co, kdo má nějakou svou vlastní víru či ji hledá, a nad podobnými filozofickými věcmi.

Tedy, to je podle mě asi opravdu úplně každý. stolt

Uplne kazdy je duchovni podstaty,tedy toho co se ocita za hranici tohoto sveta fyzickeho.  smile

A krome zamysleni se nad smyslem zivota a tim zda neco je po tom pozemskem zivote,mas nejakou prozitou zkusenost? Dotek se svetem nadpozemskym?
Uz se Ti stalo nekdy ze jsi se dostala za hranice pozemske? smile

Není tady

#42 8. 10. 2010 18:50

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

A proč jsem tu na duchovním?.. Kdysi jsem se tu ocitl čirou náhodou. Bylo to zrovna v předvečer vánoc a tady se vedla diskuse, jestli kapři ano, či ne, což mne zaujalo, napsal jsem první příspěvek, potom druhý a už jsem se chytnul. Od té doby jsem přispíval na tyto stránky, s občasnými přestávkami, ale vždy jsem se nakonec vrátil za lidmi, které mám rád.

Crabat

Není tady

#43 8. 10. 2010 18:51

Blossom
Host

Crabat napsal(a):

To nic, Blos, je to určitá vývojová etapa. Prostě se Ti chce diskutovat a dokazovat druhým, že máš pravdu. A podle toho, jak celou věc posuzuješ, ji skutečně máš. Tedy z toho úhlu, odkud hledíš. A kdybychom se tady postavili na hlavu, nedokážeme Ti vysvětlit jiný úhel pohledu, protože tam sama nejsi.

Pravda je taková: Dokud se Ti bude chtít více diskutovat, než obrátit svůj pohled dovnitř sebe, máme prostě smůlu a nic, kdybychom se rozkrájeli, od nás nepřijmeš, jelikož Ty to přeci vidíš lépe, od sebe a tudy my se právě nedíváme. Pak Tě to nutí oponovat každému, zdokonalovat se ve své rétorice a přesvědčovat tak sebe samu, že jiné skutečnosti ani není.

Má slova měla jediný význam: Na okamžik Tě zastavit a přivést k zamyšlení. Máš pravdu, řekl jsem je dost nevybíravě, ale odhadoval jsem, že si je přebereš a zvolíš z nich ten správný smysl. A skutečně se zprvu zdálo, stane se tak, ale asi jsem se mýlil, všechno se rozejelo jiným směrem a Tvé zastavení je v nedohlednu.

Věř, takhle to vůbec nebylo myšlené, abys odstartovala svou obranu a začala do všech směrů, do všech stran dokazovat, že takhle to není a to my jsme se ocitli v omylu, když jsme cokoliv jiného (než Ty) řekli. Neslyšíš žádný argument, který není v souladu s Tvým pohledem, a snad i odmítáš rozumět. Jasně, máš na to plné právo, to tedy zase prrr, ale... Jistě chápeš, taková diskuse opravdu nevede nikam.

Crabate, ohledně vytučněného - naprosto stejný dojem mám já z tebe. Takže je to jedna-jedna...
Ale to nic, Crabate, tohle je jen určitá vývojová etapa (když ty, tak i já si tedy můžu dovolit podobně blahosklonný tón.)
Třeba jednou dospěješ do stádia, že má slova pochopíš. smile

A pokud má kdokoli pocit, že diskuse nevede nikam...no, vždyť to naštěstí není povinné, přispívat do nikamnevedoucích diskusí.
Takže každý se může rozhodnout, zda to pro něj cenu přispívat má, a nebo nemá.
Pro mě zatím má. Ale jelikož zítra dopoledne odjíždím na víkend, a ještě si musím připravit věci, tak se odsud na dva dny vzdálím.

Všem krásný víkend, a v neděli večer nebo pondělí ráno na shledanou! smile

#44 8. 10. 2010 18:57

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Hir: Uz se Ti stalo nekdy ze jsi se dostala za hranice pozemske? smile

Pokud si poslechneš vědecký výklad zdůvodnění např. pacientovo vidění tunelu při operacích, tak by potom ovšem zakolísala definice "pozemské hranice".  To, co mnozí lidé vysvětlují "nadpozemským", je vlastně prachobyčejně pozemské.
Nijak Ti neodporuji, jen hážu do placu úvahu. smile

Není tady

#45 8. 10. 2010 18:59

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Blos: ...no, vždyť to naštěstí není povinné, přispívat do nikamnevedoucích diskusí.

big_smile big_smile Dalo by se dodat, že zřejmě ani není povinné, aby diskuse vůbec někam vedla big_smile
A ona vede, samozřejmě....

Není tady

#46 8. 10. 2010 18:59

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

Tím spíš, že tady na duchovním fóru často zaznívá názor, že duchovním člověkem je ve své podstatě úplně každý. smile Na rozdíl třeba od zahrádkářů. wink

Bloss, a nebyla jsi to Ty, kdo nedávno říkal co se smí a co nesmí psát na skuhracím? Kdo říkal, že tam určité věci nepatří? Kdo zakládal "vhodnější" vlákna pro jiné?
Napíšu Ti svůj názor: nikdo nemá monopol na nic, kromě svých vlastních kroků a rozhodnutí. Nikdo nemá monopol na duchovní a nikdo nemá monopol na skuhrací, na právní, na ...

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#47 8. 10. 2010 19:06

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

Blos: ...no, vždyť to naštěstí není povinné, přispívat do nikamnevedoucích diskusí.

big_smile big_smile Dalo by se dodat, že zřejmě ani není povinné, aby diskuse vůbec někam vedla big_smile
A ona vede, samozřejmě....

Tercilo, tohle je geniální! tummenupp

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#48 8. 10. 2010 19:11

giorgino
♥♥♥♥♥--
Místo: Liberec/Jablonec

Blossom napsal(a):

Tak já jsem na ozázku v záhlaví zodpověděla, tím  i mariposin dotaz.
Teď se tedy zeptám já vás na totéž - proč jste vy na duchovním fóru? Proč sem chodíte?

Já sem chodím, protože je fajn prohodit nějaký příspěvek na toto téma, ikdyž se třeba v životě neuvidíme, ale není to ztráta času (dřív jsem si myslel že jo). S moc lidma si o tom člověk nepovídá - dá se říct, že kromě mejch rodičů a mladší sestry si o tomto s nikým nepopovídám... Myslím, že jste fajn. Ale nějaké ducho téma jsem vůbec nevyhledával, dostal jsem se na Babinet úplnou náhodou, když jsem hledal titulky k jednomu filmu, jenže je nemohl najít a tak jsem byl na 4. stránce v Googlu a tam bylo nějaké společné slovo, a tím jsem se dostal na Babinet. Říkal jsem si proboha, kam jsem se to dostal, a tak jsem to očima přelítnul a všiml si diskuze Duchovní. Ze zvědavosti jsem se podíval a otevřel jsem první diskuzi, bylo to čerstvě založené téma od mariposy, bylo to zajímavé, tak jsem se zaregistroval a odpověděl.

To Blossom: to částečné chození sem kvůli psaní naprosto chápu. Taky jsem chodíval na jedno fórum, kde jsem se jaksi vypsal a někteří lidé mě dovedli k myšlence napsat knihu. Spíš jsem se tam vypsal a i něco použil, ale tady by to nešlo (z mého hlediska); chodím jsem pouze ze zábavy si popovídat. Ale chápu to, jak to u tebe je částečně. Vždyť jo. Tak ať Ti to s tou knihou a spisovatelstvím vyjde. wink

Není tady

#49 8. 10. 2010 19:13

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

O to přeci vůbec nejde, Ištar. Vzpomínáš?., každý směřujeme k hoře Méru z jiného směru, proto i naše činy budou různé. Avšak princip přístupu k věci je jeden. Někde tady jsem to říkal z hlediska Pravdy. Pravda je jen jedna. Ale berme ji jako úhel pohledu, ne nějaké konstatování. K protipólu této pravdy existuje stejně pravdivá opačná skutečnost, k těm dvěma další dvě atd. Takže vlastně pravd je nekonečné množství. Avšak to neznamená, že všechno je pravda. Ne, Pravda je jen jedna!

K tomu, abychom ji tedy měli, musíme se postavit do toho úhlu, z něhož ji uvidíme. A pak, cokoli budeme tvrdit, jestliže bude správně zaoscilováno, je Pravda. Tolik k vysvětlení tohoto pojmu. Jakmile se Blos podívá zevnitř a zkoordinuje svůj pohled se svým vnitřním hlasem (intuicí, niterným poznáním), pak ji samozřejmě také bude mít, jelikož se stává jdoucí a obohatí nás (tehdy můžeme i my ji) vlastními poznatky, postřehy, závěry, kterých se dopracovala. Odtud není poznání většího nebo menšího, ale každý jde, jak umí, a to, co je pro jednoho daleko ve předu, má druhý dávno zmáknuté a zase naopak.

Z toho vyplývá: Nelze posuzovat (alespoň pro nás ne, dokud jsme nedošli), kdo je jak daleko, ale lze posoudit, zdali je někdo na cestě anebo ne. A to jsem předchozími slovy učinil. Nic víc, nic míň.

Crabat

Není tady

#50 8. 10. 2010 19:15

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Mari: Tercilo, tohle je geniální! tummenupp

big_smile Děkuji - no tak jistě to "ženiální" není, ale ono se to přímo nabízelo big_smile.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí