29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
eremuruss napsal(a):
Je od vas hnusne,ze chcete byt prodat,kdyz jeste otec zije.Ja s bratrem jsem vlastnikem domu,ktery otec postavil vlastnima rukama i,kdyz s otcem nemam zadny pekny vztah nikdy bychh nebyla takova hamounka,abych barak prodala kdyby otec zil.Tizilo by me svedomi i kdyby byl na tom tak spatne,ze by byl na pristrojich a o nicem nevedel.Ale kazdy jsme jiny,ze?
Eremuruss ty jses pekne vostra. Vzdyt jde o to,ze ten byt je a s nejvetsi pravdeodobnosti zustane prazdny. Treba jste desetlet. Otazku "co s tim", povazuji za primerenou. On nekdo musi a tu dobu platit naklady. Ja dotaz zcela chapu.
Není tady
sahleb, náklady za byt by měl platit vlastník, nikoliv věcné břemeno protože věcné břemeno se ve velké většině případů zřizuje "s právem bezplatného užívání". Osoba - věcné břemeno - je tedy povinna se podílet na úhradách, spojených s jejím vlastním bydlením, tzn. poměrná část energií, vodné, stočné, odvoz odpadu. Prorože pán v předmětném bytě fakticky nebydlí a trvale je hlášen v domově důchodců, není po něm dost dobře možno tyto platby nárokovat
Navíc i pobyt ve specializovaném domově důchodců něco (hodně) stojí a mám za to, že pán má co dělat, aby ze svého důchodu plus příspěvku na bezmocnost, který ve svém stavu jistě pobírá, uhradil pravidelné měsíční poplatky za pobyt v důchoďáku
Protože je zřejmé, že pán je v takovém stavu, že už se z domova důchodců do předmětného bytu nemůže vrátit k samostatnému bydlení a velmi pravděpodobně v domově důchodců i dožije, doporučila bych v tomto konkrétním případě byt pronajímat až do té doby, dokud starý pán nezemře
Nejsem si totiž jistá, jestli by tazatelům soud vyhověl, kdyby tuto otázku - zrušení věcného břemene - řešili soudní cestou a navíc by se podobný soud táhl velmi dlouho, vzhledem k tomu, že pán je Alzheimerik, který již nechápe, co se okolo něho děje a musel by mít tedy stanoveného vlastního opatrovníka. Což už jsem psala dříve
Není tady
Dobrý den,
bohužel jsem se dostala do prekérní situace. Mám v rodinném domě věcné břemeno(babička) a ta je zbavená svépravnosti. Na starost jí má její dcera, která nechce platit poplatky dané smlouvou a neustále něco odnáší. Zajímalo by mě zda člověk zbavený svépravnosti musí mít dohled a zda jde s tímto břemenem hnout a zrušit ho. Ta její dcera nám to samozřejmě nepodepíše. Nevím zda je mohu nepustit do domu když nemají vše zaplaceno( rok a půl).
Děkuji za radu
Není tady
Zdravím Rodiče darovali darovací smlouvou nemovitost včetně pozemků jedné z dcer .Synovi pak v této smlouvě udělili věcné břemeno, takže on je jak věcné břemeno na užívání nemovitosti a přilehlých pozemků určen . V darovací smlouvě je taktéž věcné břemeno obou dárců – rodičů .Jeden z dárců už zemřel .Vzhledem k tomu, že soužití zbylým dárcem s darovaným není v pořádku, chce tento požádat o vrácení daru .Obdarovaný s tímto i souhlasí .Otázka je , co s věcným břemenem syna , jemuž dar nepatří a který se po vrácení daru v případě smrti dalšího z rodičů stane dědicem ¼ majetku .Zanikne jeho věcné břemeno nebo ne ? Co pak ostatní dědici ? Bude to dědictví bez věcného břemena ? Je vůbec možné soudně zrušit věcné břemeno ?Za jakých podmínek by se to mohlo podařit ?
Není tady