Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 14. 3. 2012 11:01

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Re: věcné břemeno-zrušení

eremuruss napsal(a):

Je od vas hnusne,ze chcete byt prodat,kdyz jeste otec zije.Ja s bratrem jsem vlastnikem domu,ktery otec postavil vlastnima rukama i,kdyz s otcem nemam zadny pekny vztah nikdy bychh nebyla takova hamounka,abych barak prodala kdyby otec zil.Tizilo by me svedomi i kdyby byl na tom tak spatne,ze by byl na pristrojich a o nicem nevedel.Ale kazdy jsme jiny,ze?

Eremuruss ty jses pekne vostra. Vzdyt jde o to,ze ten byt je a s nejvetsi pravdeodobnosti zustane prazdny. Treba jste desetlet. Otazku "co s tim", povazuji za primerenou. On nekdo musi a tu dobu platit naklady. Ja dotaz zcela chapu.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#27 14. 3. 2012 13:35

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

sahleb, náklady za byt by měl platit vlastník, nikoliv věcné břemeno smile protože věcné břemeno se ve velké většině případů zřizuje "s právem bezplatného užívání". Osoba - věcné břemeno - je tedy povinna se podílet na úhradách, spojených s jejím vlastním bydlením, tzn. poměrná část energií, vodné, stočné, odvoz odpadu. Prorože pán v předmětném bytě fakticky nebydlí a trvale je hlášen v domově důchodců, není po něm dost dobře možno tyto platby nárokovat stolt

Navíc i pobyt ve specializovaném domově důchodců něco (hodně) stojí a mám za to, že pán má co dělat, aby ze svého důchodu plus příspěvku na bezmocnost, který ve svém stavu jistě pobírá, uhradil pravidelné měsíční poplatky za pobyt v důchoďáku stolt

Protože je zřejmé, že pán je v takovém stavu, že už se z domova důchodců do předmětného bytu nemůže vrátit k samostatnému bydlení a velmi pravděpodobně v domově důchodců i dožije, doporučila bych v tomto konkrétním případě byt pronajímat až do té doby, dokud starý pán nezemře hmm

Nejsem si totiž jistá, jestli by tazatelům soud vyhověl, kdyby tuto otázku - zrušení věcného břemene - řešili soudní cestou a navíc by se podobný soud táhl velmi dlouho, vzhledem k tomu, že pán je Alzheimerik, který již nechápe, co se okolo něho děje a musel by mít tedy stanoveného vlastního opatrovníka. Což už jsem psala dříve smile

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#28 27. 3. 2012 18:37

lili219
♥------

Dobrý den,

bohužel jsem se dostala do prekérní situace. Mám v rodinném domě věcné břemeno(babička) a ta je zbavená svépravnosti. Na starost jí má její dcera, která nechce platit poplatky dané smlouvou a neustále něco odnáší. Zajímalo by mě zda člověk zbavený svépravnosti musí mít dohled a zda jde s tímto břemenem hnout a zrušit ho. Ta její dcera nám to samozřejmě nepodepíše. Nevím zda je mohu nepustit do domu když nemají vše zaplaceno( rok a půl).

Děkuji za radu

Není tady

#29 17. 3. 2013 8:54

mirek10
♥------

Zdravím Rodiče darovali darovací smlouvou nemovitost včetně pozemků jedné z dcer .Synovi pak v této smlouvě udělili věcné břemeno, takže on je jak věcné břemeno na užívání nemovitosti a přilehlých pozemků určen . V darovací smlouvě je taktéž věcné břemeno obou dárců – rodičů .Jeden z dárců už zemřel .Vzhledem k tomu, že soužití zbylým dárcem s darovaným není v pořádku, chce tento požádat o vrácení daru .Obdarovaný s tímto i souhlasí .Otázka je , co s věcným břemenem syna , jemuž dar nepatří a který se po vrácení daru v případě smrti dalšího z rodičů stane dědicem ¼ majetku .Zanikne jeho věcné břemeno nebo ne ? Co pak ostatní dědici ? Bude to dědictví bez věcného břemena ? Je vůbec možné soudně zrušit věcné břemeno ?Za jakých podmínek by se to mohlo podařit ?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí