Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 21. 2. 2006 17:35

lenka.0323
♥♥-----

Poraďte - JAKÉ HRNCE

Holky, poraďte, chci si koupit nějaké dobré hrnce, doma mám smaltované, už opotřebované, pak nerezové, ty levnější a stojí za houby. Uvažuju na Tescoma Tulip, jsou dražší, ale dá se v nich vařit i bez tuku a vody, takže dietně. Co máte doma vy? Díky za rady

Není tady

#2 21. 2. 2006 17:36

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Re: Poraďte - JAKÉ HRNCE

Já mám ráda kvalitnější nerezové se zesíleným dnem.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#3 21. 2. 2006 17:49

evčina
♥♥♥----
Místo: Ústecký kraj

Mám již několik let Zepter a nedám na ně dopusit,ale trvalo nám dost dlouho než jsme se v nich naučili vařit.Správně dietněa s úsporou.
                    http://www.gify.nou.cz/lid_kuchar_soubory/ku15.gif

http://www.stastnezeny.cz/data/USR_001_USR_IMAGES/Ev(2).gif

Není tady

#4 21. 2. 2006 18:06

Lucy
♥♥♥♥♥♥-

Já mám taky Tescomu - sadu. Ale k Vánocům jsem dostala tlakáč od Fagoru a vařím v něm skoro všechno... maso mrkev brambory... Je to hned a dost se tím ušetří.
http://www.gify.nou.cz/r_kuchyn_soubory/ku28.gif

Život je jen zavření a otevření očí, záleží jen na Tobě, co v tom krátkém okamžiku uvidíš.

Není tady

#5 21. 2. 2006 20:43

Electra
♥♥♥♥---

Já mám mj. i hrnce od tescomy a nejsem s nima spokojená vůbec. Úchytky jsou při vaření úplně vařící a  když chci něco restovat tak se to rovnou dusí.
V jinejch nerezovejch hrncích se mi vaří líp.

Není tady

#6 21. 2. 2006 23:08

Isidia
♥♥♥----
Místo: Česká republika

Mám už několik let  nerezové hrnce RUDH (německá výroba)  silná dna a jsem s nimi velice spokojená. Dá se v nich vařit dieta a také normální jídla  na minimálním množství vody. Mohu vřele doporučit.

Není tady

#7 22. 2. 2006 9:50

Eva
♥♥-----

já mám doma taky hrnce Zepter a taky na ně nedám dopustit... fakt je důležité se na nich naučit vařit ....malýmu tam vařím polívky, zahřeju na určtou teplotu a pak vypnu a ono se to tam dovaři "zadarmo" takže velká úspora času a energie ....

url=http://www.rodice.cz/metrik/]http://www.rodice.cz/metrik/681.png[/url]

Není tady

#8 22. 2. 2006 11:14

Jarmila
♥♥♥----
Místo: Praha a jinde

Tato diskuze mne zaujala, protoze take potrebuji nove hrnce a chci takove aby mi vydrzely dlouho a jidlo se v nich nepripalovalo ....nebo alespon se to dalo lehce odstranit. Mela jsem vybornou sadu of Sfinx (myslim) CR vyrobce, kterou jsem koupila kolem 1989-90.  Jsou zvenku cerne a uvnitr modre a tento model jiz prestali vyrabet. Moc jsem je mela rada a kdyz jsem neco pripalila, tak jsem to jen povarila s vodou a saponatem a spalene se pekne odlouplo samo. Po tech letech to slo ale hure a hure a ted mam s tim jenom zlobeni. Velke kastroly, ktere jsem pouzivala nejvice jsou uz jenom na vareni polevek, ale vse jine se v nich snadno pripali. Nove modely hrncu Sfinx maji kovove obroucky a prodavacka mi rikala, ze tyto obroucky rezavi v mistech kde jsou napojeny na hrnec. Takze ted "babo rad". Rada bych nasla takove, ktere jsou k dostani v normalnim obchode a ktere mate vyzkousene pri pouzivani na sklenene desce sporaku.

Po precteni vasich vzkazu ohledne hrncu Zepter jsem trochu zapatrala po internetu (jako vzdycky abych byla dobre informovana) a nasla jsem tam vice informaci, ktere mne rozhodne nepresvedcily o tom tyto hrnce vyhledat - zvlaste jestli se prodavaji jenom takovym zpusobem.  PROC si lide "kupuji" hrnce ktere nejsou schopni zaplatit???

Prikladam linky ohledne hrncu Zepter:
http://www.qark.net/clanek/nenechte-se- … mou-zepter
http://letinka.bloguje.cz/156648_item.php
Diskuze o hrncich: http://www.nadoma.cz/html/diskusni_foru … athegory=1

Jak je videt, tak se ve vyse uvedenych diskuzich mluvi o dvou problemech. Prvni je zbrkle zakoupeni hrncu na splatky a druhe je to, ze ti lide ty hrnce vlastne nepotrebovali.

Muze zde nekdo vysvetlit jaky je rozdil mezi hrnci titanovymi a hrnci Zepter? Znam titanove hrnce s jinou vyrobni znackou a jelikoz jsem nevidela hrnce Zepter, neni mi tudiz jasne o jake kvalite hrncu se zde diskutuje. Diky.

Není tady

#9 22. 2. 2006 12:55

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Já už sady nekupuju - spíš si koupím jednotlivé hrnce, které upotřebím, takže nakonec mám "z každého rožku trošku" - některé smaltované, některé nepřilnavé, ... vybírala jsem podle velikotsti, povrchu, designu...  no je to všehochu ale zato mám jen to, co opravdu používám. Je ale pravda že esteticky to moc nepůsobí, je to "jen" praktické.

Strach je malá smrt...

Není tady

#10 22. 2. 2006 15:20

Gia
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Zdravím, přečetla jsem zhruba diskuzi zoufalců na quark.net - výrobky Zepteru máme doma, nejen hrnce. A jsem moc spokojená - se vším. Veškeré výrobky jsme kupovali s rozmyslem a nenechali jsme se zlákat nějakým prodejcem na párty, který prodává zrovna výhodně slevněné zboží. Předpokládám, že lidi, kteří si objednají 2 sady hrnců za 200 000Kč, sepíšou smlouvu, která je naprosto v pořádku (bohužel pro ně) a ví, že tohle zboží rozhodně nepotřebují a navíc na něj nemají finance to v životě určitě nemají jednoduché. Hrnce Zepter jsou z nerezu ze silným dnem. Např. maso děláme jedině bez tuku, brambory a zeleninu vaříme bez vody. Jsou to hrnce, které dobře pracují s vodivostí tepla, mají dobře padnoucí poklice, takže pára z hrnce neuniká, ale pomáhá uvařit jídlo. Termokontroly na poklicích fungují a při vaření se podle nich řídím. Chvíli trvalo, než jsme se v tom s manželem naučili vařit, nakonec jsme skončili jako prodejci Zepteru. Prodávání nám bohužel moc nešlo, jen jsme si sami dokoupili výrobky se slevou ( vlastní provize) a něco málo prodali tchýni. Co bylo nejzajímavější, byla možnost, naučit se pořádně, jak se v hrncích vaří, co se s tím vším dá dělat, jak vše kombinovat a že se dají třeba v pánvi na sporáku upéct buchty apod.
Pokud Zepter, doporučuju prodejnu, která je u Tesca na Národní vPraze, absolvovat den otevřených dveří v jejich sídle na Praze 10 - v Ruské ulici - tam Vám nebude nikdo nic cpát a hlavně se vyhnout zepterpárty, pokud je někdo  oblomný.
Osobní zkušenosti mám s hrnci, tlakovou poklicí, vacsy systemem, tyčovým mixerem mixsy a bioptronovou lampou. Tyto výrobky dopručuju

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1VrIGXDASuAKh96.png  http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1U7IGXDASwQKk57.png

Není tady

#11 27. 4. 2019 17:30

Ivanaa
♥♥-----

Vím, že diskuze už je starší, ale třeba ještě někomu pomůže, já doma vařím  už jen v titanovém nádobí  a jsem maximálně spokojená.

Není tady

#12 2. 8. 2019 20:24

Radkka
♥♥♥----

Naprostý souhlas, titan je prostě top.

Není tady

#13 2. 8. 2019 21:00

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Jděte do perdele s vaší přiblblou reklamou! dumbom

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#14 3. 8. 2019 10:17

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

Žádné titanové hrnce neexistují. Ne že by se nedaly vyrobit, ale titan je na hrnce nevhodný, protože má malou tepelnou vodivost, nerozváděl by teplo a všechno by se tam připálilo. Z propagačních důvodů se tak říká hrncům s povlakem s obsahem oxidu titaničitého (TiO2), což je ale úplně normální minerální plnivo, které používá spousta výrobců, jen tomu takhle blbě neříkají. Takže kdo se chce nechat nachytat, a klidně kupuje "titanové" hrnce a pak je donekonečna vychvaluje, aby nebylo vidět, jak je tupý :-)

Není tady

#15 3. 8. 2019 10:23

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

Jarmila napsal(a):

PROC si lide "kupuji" hrnce ktere nejsou schopni zaplatit???

Právě proto. Dává jim to punc výjimečnosti, i když hrnce samy jsou běžná konfekce :-) Lidé si rádi kupují statusové symboly a jsou ochotní za ně utratit majlant nebo se i zadlužit. Je to úplně stejný jev jako když chudá rodina jede na dovolenou na Maledivy a pak deset let splácí půjčku. Zhola zbytečné, ale můžou se tím chlubit. Tedy těmi splátkami ne, samozřejmě :-)

Není tady

#16 3. 8. 2019 10:32

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

Ještě k původní otázce: pokud si nepotřebuješ kupovat pocity, ale hrnce na vaření, kup si v Makru hrnce jaké používají profesionální kuchaři. Kvalitní, obrovský výběr velikostí a za velmi rozumnou cenu, akorát ti při tom nikdo nebude mazat med kolem úst, jak je to zázračné a úspοrné a ze super materiálů a z kosmických technologií a nepozve tě na hrncovou party :-) Prostě hrnec určený k vaření a hotovo :-)

P.S. to by mě zajímalo, proč mi redakční systém nechtěl dovolit napsat slovo "úspοrné"? :-)

Upravil(a) normální chlap (3. 8. 2019 10:36)

Není tady

#17 3. 8. 2019 11:08

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Dobře...tummenupp

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#18 3. 8. 2019 12:24

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Já taky: tummenupp

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#19 3. 8. 2019 13:21

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Proto, že v základu je skupinka podobná p.o.rnu. stejně to dělá i se slovem po*ný, po*ný a pod.

Vidíš?
S.p.o.rný, odp.o.rný

Upravil(a) rina (3. 8. 2019 13:23)

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#20 3. 8. 2019 17:51

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

Aha :-) Tak to mě nenapadlo :-)

Není tady

#21 10. 9. 2019 13:37

alvinrr
♥------

Nice.

Upravil(a) alvinrr (10. 9. 2019 13:37)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí