6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Holky, poraďte, chci si koupit nějaké dobré hrnce, doma mám smaltované, u opotřebované, pak nerezové, ty levnějí a stojí za houby. Uvauju na Tescoma Tulip, jsou draí, ale dá se v nich vařit i bez tuku a vody, take dietně. Co máte doma vy? Díky za rady
Není tady
Já mám ráda kvalitnějí nerezové se zesíleným dnem.
Není tady
Mám ji několik let Zepter a nedám na ně dopusit,ale trvalo nám dost dlouho ne jsme se v nich naučili vařit.Správně dietněa s úsporou.
Není tady
Já mám taky Tescomu - sadu. Ale k Vánocům jsem dostala tlakáč od Fagoru a vařím v něm skoro vechno... maso mrkev brambory... Je to hned a dost se tím uetří.
Není tady
Já mám mj. i hrnce od tescomy a nejsem s nima spokojená vůbec. Úchytky jsou při vaření úplně vařící a kdy chci něco restovat tak se to rovnou dusí.
V jinejch nerezovejch hrncích se mi vaří líp.
Není tady
Mám u několik let nerezové hrnce RUDH (německá výroba) silná dna a jsem s nimi velice spokojená. Dá se v nich vařit dieta a také normální jídla na minimálním mnoství vody. Mohu vřele doporučit.
Není tady
já mám doma taky hrnce Zepter a taky na ně nedám dopustit... fakt je důleité se na nich naučit vařit ....malýmu tam vařím polívky, zahřeju na určtou teplotu a pak vypnu a ono se to tam dovaři "zadarmo" take velká úspora času a energie ....
Není tady
Tato diskuze mne zaujala, protoze take potrebuji nove hrnce a chci takove aby mi vydrzely dlouho a jidlo se v nich nepripalovalo ....nebo alespon se to dalo lehce odstranit. Mela jsem vybornou sadu of Sfinx (myslim) CR vyrobce, kterou jsem koupila kolem 1989-90. Jsou zvenku cerne a uvnitr modre a tento model jiz prestali vyrabet. Moc jsem je mela rada a kdyz jsem neco pripalila, tak jsem to jen povarila s vodou a saponatem a spalene se pekne odlouplo samo. Po tech letech to slo ale hure a hure a ted mam s tim jenom zlobeni. Velke kastroly, ktere jsem pouzivala nejvice jsou uz jenom na vareni polevek, ale vse jine se v nich snadno pripali. Nove modely hrncu Sfinx maji kovove obroucky a prodavacka mi rikala, ze tyto obroucky rezavi v mistech kde jsou napojeny na hrnec. Takze ted "babo rad". Rada bych nasla takove, ktere jsou k dostani v normalnim obchode a ktere mate vyzkousene pri pouzivani na sklenene desce sporaku.
Po precteni vasich vzkazu ohledne hrncu Zepter jsem trochu zapatrala po internetu (jako vzdycky abych byla dobre informovana) a nasla jsem tam vice informaci, ktere mne rozhodne nepresvedcily o tom tyto hrnce vyhledat - zvlaste jestli se prodavaji jenom takovym zpusobem. PROC si lide "kupuji" hrnce ktere nejsou schopni zaplatit???
Prikladam linky ohledne hrncu Zepter:
http://www.qark.net/clanek/nenechte-se- … mou-zepter
http://letinka.bloguje.cz/156648_item.php
Diskuze o hrncich: http://www.nadoma.cz/html/diskusni_foru … athegory=1
Jak je videt, tak se ve vyse uvedenych diskuzich mluvi o dvou problemech. Prvni je zbrkle zakoupeni hrncu na splatky a druhe je to, ze ti lide ty hrnce vlastne nepotrebovali.
Muze zde nekdo vysvetlit jaky je rozdil mezi hrnci titanovymi a hrnci Zepter? Znam titanove hrnce s jinou vyrobni znackou a jelikoz jsem nevidela hrnce Zepter, neni mi tudiz jasne o jake kvalite hrncu se zde diskutuje. Diky.
Není tady
Já u sady nekupuju - spí si koupím jednotlivé hrnce, které upotřebím, take nakonec mám "z kadého roku troku" - některé smaltované, některé nepřilnavé, ... vybírala jsem podle velikotsti, povrchu, designu... no je to vehochu ale zato mám jen to, co opravdu pouívám. Je ale pravda e esteticky to moc nepůsobí, je to "jen" praktické.
Není tady
Zdravím, přečetla jsem zhruba diskuzi zoufalců na quark.net - výrobky Zepteru máme doma, nejen hrnce. A jsem moc spokojená - se vím. Vekeré výrobky jsme kupovali s rozmyslem a nenechali jsme se zlákat nějakým prodejcem na párty, který prodává zrovna výhodně slevněné zboí. Předpokládám, e lidi, kteří si objednají 2 sady hrnců za 200 000Kč, sepíou smlouvu, která je naprosto v pořádku (bohuel pro ně) a ví, e tohle zboí rozhodně nepotřebují a navíc na něj nemají finance to v ivotě určitě nemají jednoduché. Hrnce Zepter jsou z nerezu ze silným dnem. Např. maso děláme jedině bez tuku, brambory a zeleninu vaříme bez vody. Jsou to hrnce, které dobře pracují s vodivostí tepla, mají dobře padnoucí poklice, take pára z hrnce neuniká, ale pomáhá uvařit jídlo. Termokontroly na poklicích fungují a při vaření se podle nich řídím. Chvíli trvalo, ne jsme se v tom s manelem naučili vařit, nakonec jsme skončili jako prodejci Zepteru. Prodávání nám bohuel moc nelo, jen jsme si sami dokoupili výrobky se slevou ( vlastní provize) a něco málo prodali tchýni. Co bylo nejzajímavějí, byla monost, naučit se pořádně, jak se v hrncích vaří, co se s tím vím dá dělat, jak ve kombinovat a e se dají třeba v pánvi na sporáku upéct buchty apod.
Pokud Zepter, doporučuju prodejnu, která je u Tesca na Národní vPraze, absolvovat den otevřených dveří v jejich sídle na Praze 10 - v Ruské ulici - tam Vám nebude nikdo nic cpát a hlavně se vyhnout zepterpárty, pokud je někdo oblomný.
Osobní zkuenosti mám s hrnci, tlakovou poklicí, vacsy systemem, tyčovým mixerem mixsy a bioptronovou lampou. Tyto výrobky dopručuju
Není tady
Vím, e diskuze u je starí, ale třeba jetě někomu pomůe, já doma vařím u jen v titanovém nádobí a jsem maximálně spokojená.
Není tady
Naprostý souhlas, titan je prostě top.
Není tady
Jděte do perdele s vaí přiblblou reklamou!
Není tady
ádné titanové hrnce neexistují. Ne e by se nedaly vyrobit, ale titan je na hrnce nevhodný, protoe má malou tepelnou vodivost, nerozváděl by teplo a vechno by se tam připálilo. Z propagačních důvodů se tak říká hrncům s povlakem s obsahem oxidu titaničitého (TiO2), co je ale úplně normální minerální plnivo, které pouívá spousta výrobců, jen tomu takhle blbě neříkají. Take kdo se chce nechat nachytat, a klidně kupuje "titanové" hrnce a pak je donekonečna vychvaluje, aby nebylo vidět, jak je tupý :-)
Není tady
Jarmila napsal(a):
PROC si lide "kupuji" hrnce ktere nejsou schopni zaplatit???
Právě proto. Dává jim to punc výjimečnosti, i kdy hrnce samy jsou běná konfekce :-) Lidé si rádi kupují statusové symboly a jsou ochotní za ně utratit majlant nebo se i zadluit. Je to úplně stejný jev jako kdy chudá rodina jede na dovolenou na Maledivy a pak deset let splácí půjčku. Zhola zbytečné, ale můou se tím chlubit. Tedy těmi splátkami ne, samozřejmě :-)
Není tady
Jetě k původní otázce: pokud si nepotřebuje kupovat pocity, ale hrnce na vaření, kup si v Makru hrnce jaké pouívají profesionální kuchaři. Kvalitní, obrovský výběr velikostí a za velmi rozumnou cenu, akorát ti při tom nikdo nebude mazat med kolem úst, jak je to zázračné a úspοrné a ze super materiálů a z kosmických technologií a nepozve tě na hrncovou party :-) Prostě hrnec určený k vaření a hotovo :-)
P.S. to by mě zajímalo, proč mi redakční systém nechtěl dovolit napsat slovo "úspοrné"? :-)
Upravil(a) normální chlap (3. 8. 2019 10:36)
Není tady
Dobře...
Není tady
Já taky:
Není tady
Proto, e v základu je skupinka podobná p.o.rnu. stejně to dělá i se slovem po*ný, po*ný a pod.
Vidí?
S.p.o.rný, odp.o.rný
Upravil(a) rina (3. 8. 2019 13:23)
Není tady
Aha :-) Tak to mě nenapadlo :-)
Není tady
Nice.
Upravil(a) alvinrr (10. 9. 2019 13:37)
Není tady