21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Definitiv napsal(a):
Sakuro - myslím, e částka je správně, ale chvíli jsem to nesledovala, tak nevím, jestli to neoupli.
Grainne - teď napíu jen to, jak jsem to pochopila já, pokud se tu pohybuje nějaký právník, moná mě opraví. Oblečení z Nextu, Mothercare, H&M a dalích je oblečení, které ty nakoupí jako maloobchodník. ádný velkoobchodní prodej neprovozují. Je to zboí, které je určeno pro tvojí osobní spotřebu a není určeno k dalímu prodeji a u vůbec ne k prodeji za účelem zisku. Tím vlastěn naruuje jejich firemní politiku. Je to asi jako kdybys nakoupila padesát hamburgrů od Mc Donalds a snaila se je prodat za rohem.
Jaké postihy za to hrozí, to netuím.
Jo a dalí věc je to, e kadý stát EU má jiné normy, co se oblečení týče. Zvlá přísné normy jsou u dětí do tří let (v ČR). Kadá taková maminka, která u teda prodává oblečení z Nextu by měla mít jistotu, e oblečení, které má v nabídce spňuje naí vyhláku č.84/2001 Sb. Vzhledem k tomu, e v Nextu věci koupila na černo a ty věci nejsou určeny pro ná trh, tak nemá ádný atest o jejich nezávadnosti. Tento atest můe od prodejce vyadovat kadý nakupující, tedy i ty. Kdy ho nedodá, tak jí kdokoliv můe nahlásit na KHS a hygiena je povinna to proetřit. V případě, e by oblečení normy nesplnilo, ani nedomýlím.
No a kdyby u maminka byla tak uvědomělá, e ačkoliv nakupuje zboí, které není určeno pro dalí prodej, a chtěla by mít atest, tak na tom asi trochu prodělá, jeliko ozkouení jednoho kusu stojí cca 10.000,-
Dik za vysvetleni . Predpokladam , ze v aukcich to lidi chteji koupit levne a nejake osvedceni asi nevyzaduji .
Není tady
Definitiv
Ok,kdy s láskou poradí tak mi prosím poraď. To ve okolo u má tak nějak pozjiováno jen bych ráda věděla (moá budu vypadat hloupá ale fakt nevím) ,kdy si zařídím ivnostenský list tak co pak? Musím někam se přihlásit na finančák k dani,nebo na sociální nebo kam? Nebo prostě si najdu účetní a ta mi v tomhle řekne co dál? Nechci se do toho zamotat a pak mít problémy jetě s úřady.
děkuji
Není tady
podívat se můe sem
http://www.podnikatel.cz/clanky/zacatek … ni-krucky/
hlavně odstavec
Úřady za podnikatele oběhne Jednotný registrační formulář
Není tady
laminanonte napsal(a):
podívat se můe sem
http://www.podnikatel.cz/clanky/zacatek … ni-krucky/
hlavně odstavec
Úřady za podnikatele oběhne Jednotný registrační formulář
Tak to moc děkuji ,ji jsem si to uloila.
Není tady
moná tě zaujme i tohle, pokud splňuje podmínky..
http://www.podnikatel.cz/clanky/prispev … niho-mista
Není tady
laminanonte napsal(a):
moná tě zaujme i tohle, pokud splňuje podmínky..
http://www.podnikatel.cz/clanky/prispev … niho-mista
No na pracovním úřadu jsem ,ale nevím jestli bych spadala svou činnosí na nárok dotací kdy chci provozovat e-shop ??
Taky nevím přesně jak sespat podnikatelský a ekonomickou rozvahu zámer aby to mělo nějakou úřední formu :-(
Nikdy jsem to nedělala tak prostě netuím jak na to.
Není tady
Perseo - předpokládám, e nejsi plátce DPH, take do osmi dnů od získání ivnosáku bys měla zajít na sociální, pojiovnu a na finanční úřad. Jo a jednotný registrační formulář? Abyste se nedivily
Mě byl například úplně k prdu a stejně jsem tam musela po svých. Take radím, ověřovat, ověřovat a ověřovat. Lepí pár peněz za telefon, ne úroky z prodlení.
Sepsat bussines plan a ekonomickou rozvahu není úplná sranda a ani nevím, jak bych ti v tom mohla pomoct. Moná by sis pro začátek mohla nastudovat něco o SWAT analýze...
Není tady
Definitiv, dobře take bych si oběhala tyto tři věci, přihlásila se k dani jako plátce po 3 měsících nebo to je u malých podnikatelů jinak? A jako plátce 19% daně nebo je to také jinak..nechci tam vypadat jako naprostý blbec ,vím ve jen okrajově ale já na úřadech ráda vím co mám dělat.
Na ten příspěvek se zeptám na pracáku jak a co,to bude nejlepí.
Děkuji
Není tady
Perseo, zajde si na ivnosák, vyřídí si registraci do ivnostenského rejstříku (dříve ivnostenský list) a tam ti taky řeknou, dokdy a kde se nahlásit. Před třemi lety mi na ivnost bez DPH stačilo zajít na finančák, na zdravotní pojiovnu a na sociálku, dnes u snad funguje jednotný registrační formulář, který ti pomůe. Tohle ti ale vechno řeknou na úřade, neboj se zeptat. Neber to prosím jako shazování, sama jsem z těch papírů byla na začátku taky celkem vyplesknutá, ale pokud chce podnikat, musí být samostatná, umět si zjistit informace a hlavně nebát se telefonovat s úřady a ptát se a vyřizovat.
To, co u tu pěkně dlouho řeí, by vyřeil jeden telefonát na ivnostenský úřad, existují taky mraky stránek s pokyny, jak začínat. Take v dobrým, trochu se do toho obuj sama, není to taková věda...podniká spousta lidí, určitě to vyřízení papírů veho zvládne!
Není tady
Ronji - to je právě ono, ten formulá by oficiálně fungovat měl, ale mě teda nezafungoval Take radím překontrolovat
Za ten jeden )nebo tři
) telefony to stojí.
Perseo - nechápu tvůj příspěvek o hláení k dani. Nemusí být od začátku plátce DPH. Samo,e se k dani můe přihlásit dobrovolně, ale pokud bys nechtěla, pak ti povinnost vzniká a při překročení nákupu nad určitou částku ze zemí EU, případně pokud platí za slubyněkomu, kdo má sídlo mimo EU a třetí je, kdy tvlj obrat za předcházejících dvanáct měsíců přesáhne milión Káčé
Jinak bych asi začla jako neplátce....
Není tady
Ronja
Ale ano,něco kolem toho vím,něco se i určitě zeptám osobně,jetě to ale nevyizuji tak proto tam nevolám. Prostě momentálně čerpám co nejvíc informací aby a k tomu dojde věděla alespon trochu co a jak. nejsem hloupá a umím si to vyřídit na úřadech ale říkala jsem si e od toho diskuze jsou e se zeptám a kdo můe poradí.
Tak nevím,připadám si divně .Kadej se tu ptá pomalu na h..no i v oblasti sexu a zeptám se já a najednou to je divný. U se tedy ptát nebudu.
Děkuji Vám vem.
Není tady
Definitiv
Děkuji,to ve okolo tuím jka se dělá , vy mi jen potvrzujete e bych la správným směrem ale tohle jsem tedy nevěděla. Já měla za to e kdy podnikám tak platit daň musím. Ale říkám dobře kdy si myslím e účetní budu potřebovat? právě proto abych měla pro finanční úřad podklady e nespadám mezi ty co by platit měli? Pokud ano tak vlastně ona mi poradí.
Není tady
Perseo já účetní nemám, neplatím DPH, na konci roku vyplním daňové přiznání sama. Záleí jak velké podnikání chce provozovat, nemyslím si, e by ses na začátku bez účetní neobela, pokud jsi schopná vyplnit podle pokynů formulář...to u záleí na tobě.
Není tady
Persea - daň platí, daň se zisku (nebo ajk se to jmebnuje Podává daňové přiznání (nejpozději k 31.3. následujícího roku), vyplnit ho můe klidně sama, já se otevřeně přiznám, e mi musela pomoct kamarádka, jeliko formuláře veho druhu nesnáím a v tomhle zběhlá nejsem vůbec.
I kdyby ses stala plátcem DPH, tak účetní nepotřebuje, můe si dělat vyúčtování sama. Plátci DPH účtují buď čtvrtletně, nebo měsíčně.
e nespadá mezi ty, co by měli platit DPH se nijak dokazovat nemusí. To za tebe potvrdí daňové přiznání, kde obrat nebude nad milion a nákupy ze zemí EU nebudou nad 360 (tuím, to si dohledej) tisíc Kč.
Jinak účetní se větinou nechávají platit po poloce (větinou 20 Kč za doklad), zva, jestli to u secondhandu je dobrá investice, protoe při výdělku 30 Kč na prodaný sukni dát rvnou dvacku za to, e to zaúčtuje, no, nic moc, e?
Není tady
Ronja
Take prostě na konci roku zajde na finančák,vezme formulář ,vyplní a odevzdá . Hotovo. Ok , není na tom nic co bych nezváldla.
Podnikání velké určitě ne.pár hadříků,ale vlastně člověk neví jak mu to bude prosperovat,samozřejmě e čím víc tím líp.
Není tady
Definitiv
Děkuji,no já chci jít do nových věcí (ale nepočítám s obratem nad milion ) take by to mělo být v pohodě, kdy nebude potřeba účetní tím líp ,já si jen říkala e ona mi do začátku poradí co a jak . Přihlásit k dani jsem se chtěla čtvrtletně ale ted tedy vidím e snad ani nemusím.
Formuláře taky nesnáím ,hlavně mi přijde e otázky tam nepíou pro lidi ale pro sebe a ikdy v ivotě se člověk nepovauje za totálního blbce tak u těch formulářů zjistí e blbej je.
Já ho vyplňovala jednou k s.r.o a myslela jsem e umřu,ale paní mi tam pak poradila a kdy jsem vyplnovala papír k dani z prodeje pozemku tak to jsem rovnou vzdala a la at mi pomůou.
Ale vdy se to nějak vyřeí take v pohodě.
Není tady
Definit no to přijdu, přijdu ikdy to nepolape,jen nejsem jetě ve fázi konečného vyřizování. Nemám jetě schrastěny (bohuel) penízky na nákup zboí, ale to přijde.
Pak sem písnu určitě.
Děkuji.
Není tady