Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 13. 10. 2010 14:46

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Re: e-shop s oblečením

Definitiv napsal(a):

Sakuro - myslím, že částka je správně, ale chvíli jsem to nesledovala, tak nevím, jestli to nešoupli.

Grainne - teď napíšu jen to, jak jsem to pochopila já, pokud se tu pohybuje nějaký právník, možná mě opraví. Oblečení z Nextu, Mothercare, H&M a dalších je oblečení, které ty nakoupíš jako maloobchodník. Žádný velkoobchodní prodej neprovozují. Je to zboží, které je určeno pro tvojí osobní spotřebu a není určeno k dalšímu prodeji a už vůbec ne k prodeji za účelem zisku. Tím vlastěn narušuješ jejich firemní politiku. Je to asi jako kdybys nakoupila padesát hamburgrů od Mc Donalds a snažila se je prodat za rohem.
Jaké postihy za to hrozí, to netuším.
Jo a další věc je to, že každý stát EU má jiné normy, co se oblečení týče. Zvlášť přísné normy jsou u dětí do tří let (v ČR). Každá taková maminka, která už teda prodává oblečení z Nextu by měla mít jistotu, že oblečení, které má v nabídce spňuje naší vyhlášku č.84/2001 Sb. Vzhledem k tomu, že v Nextu věci koupila na černo a ty věci nejsou určeny pro náš trh, tak nemá žádný atest o jejich nezávadnosti. Tento atest může od prodejce vyžadovat každý nakupující, tedy i ty. Když ho nedodá, tak jí kdokoliv může nahlásit na KHS a hygiena je povinna to prošetřit. V případě, že by oblečení normy nesplnilo, ani nedomýšlím.
No a kdyby už maminka byla tak uvědomělá, že ačkoliv nakupuje zboží, které není určeno pro další prodej, a chtěla by mít atest, tak na tom asi trochu prodělá, jelikož ozkoušení jednoho kusu stojí cca 10.000,- wink

Dik za vysvetleni . Predpokladam , ze v aukcich to lidi chteji koupit levne a nejake osvedceni asi nevyzaduji .

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#27 15. 10. 2010 9:10

Persea
♥♥♥----

Definitiv

Ok,když s láskou poradíš tak mi prosím poraď. To vše okolo už má tak nějak pozjišťováno jen bych ráda věděla (možá budu vypadat hloupá ale fakt nevím) ,když si zařídím živnostenský list tak co pak? Musím někam se přihlásit na finančák k dani,nebo na sociální nebo kam? Nebo prostě si najdu účetní a ta mi v tomhle řekne co dál? Nechci se do toho zamotat a pak mít problémy ještě s úřady.
děkuji

Není tady

#28 15. 10. 2010 9:38

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

podívat se můžeš sem
http://www.podnikatel.cz/clanky/zacatek … ni-krucky/

hlavně odstavec
Úřady za podnikatele „oběhne” Jednotný registrační formulář

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#29 15. 10. 2010 9:39

Persea
♥♥♥----

laminanonte napsal(a):

podívat se můžeš sem
http://www.podnikatel.cz/clanky/zacatek … ni-krucky/

hlavně odstavec
Úřady za podnikatele „oběhne” Jednotný registrační formulář

Tak to moc děkuji ,již jsem si to uložila.

Není tady

#30 15. 10. 2010 9:48

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

možná tě zaujme i tohle, pokud splňuješ podmínky..

http://www.podnikatel.cz/clanky/prispev … niho-mista

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#31 15. 10. 2010 10:07

Persea
♥♥♥----

laminanonte napsal(a):

možná tě zaujme i tohle, pokud splňuješ podmínky..

http://www.podnikatel.cz/clanky/prispev … niho-mista

No na pracovním úřadu jsem ,ale nevím jestli bych spadala svou činnosí na nárok dotací když chci provozovat e-shop ??

Taky nevím přesně jak sespat podnikatelský a ekonomickou rozvahu  zámer aby to mělo nějakou úřední formu :-(

Nikdy jsem to nedělala tak prostě netuším jak na to.

Není tady

#32 16. 10. 2010 15:17

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Perseo - předpokládám, že nejsi plátce DPH, takže do osmi dnů od získání živnosťáku bys měla zajít na sociální, pojišťovnu a na finanční úřad. Jo a jednotný registrační formulář? lol Abyste se nedivily lol Mě byl například úplně k prdu a stejně jsem tam musela po svých. Takže radím, ověřovat, ověřovat a ověřovat. Lepší pár peněz za telefon, než úroky z prodlení.

Sepsat bussines plan a ekonomickou rozvahu není úplná sranda a ani nevím, jak bych ti v tom mohla pomoct. Možná by sis pro začátek mohla nastudovat něco o SWAT analýze...

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#33 17. 10. 2010 8:40

Persea
♥♥♥----

Definitiv, dobře takže bych si oběhala tyto tři věci, přihlásila se k dani jako plátce po 3 měsících nebo to je u malých podnikatelů jinak? A jako plátce 19% daně nebo je to také jinak..nechci tam vypadat jako naprostý blbec ,vím vše jen okrajově ale já na úřadech ráda vím co mám dělat.

Na ten příspěvek se zeptám na pracáku jak a co,to bude nejlepší.

Děkuji

Není tady

#34 17. 10. 2010 20:45

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Perseo, zajdeš si na živnosťák, vyřídíš si registraci do živnostenského rejstříku (dříve živnostenský list) a tam ti taky řeknou, dokdy a kde se nahlásit. Před třemi lety mi na živnost bez DPH stačilo zajít na finančák, na zdravotní pojišťovnu a na sociálku, dnes už snad funguje jednotný registrační formulář, který ti pomůže. Tohle ti ale všechno řeknou na úřade, neboj se zeptat. Neber to prosím jako shazování, sama jsem z těch papírů byla na začátku taky celkem vyplesknutá, ale pokud chceš podnikat, musíš být samostatná, umět si zjistit informace a hlavně nebát se telefonovat s úřady a ptát se a vyřizovat.
To, co už tu pěkně dlouho řešíš, by vyřešil jeden telefonát na živnostenský úřad, existují taky mraky stránek s pokyny, jak začínat. Takže v dobrým,  trochu se do toho obuj sama, není to taková věda...podniká spousta lidí, určitě to vyřízení papírů  všeho zvládneš!

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#35 17. 10. 2010 23:12

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ronji - to je právě ono, ten formuláš by oficiálně fungovat měl, ale mě teda nezafungoval big_smile Takže radím překontrolovat wink Za ten jeden )nebo tři big_smile) telefony to stojí.

Perseo - nechápu tvůj příspěvek o hlášení k dani. Nemusíš být od začátku plátce DPH. Samo,že se k dani můžeš přihlásit dobrovolně, ale pokud bys nechtěla, pak ti povinnost vzniká až při překročení nákupu nad určitou částku ze zemí EU, případně pokud platíš za službyněkomu, kdo má sídlo mimo EU a třetí je, když tvlj obrat za předcházejících dvanáct měsíců přesáhne milión Káčé wink
Jinak bych asi začla jako neplátce....

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA

Není tady

#36 18. 10. 2010 9:12

Persea
♥♥♥----

Ronja

Ale ano,něco kolem toho vím,něco se i určitě zeptám osobně,ještě to ale nevyizuji tak proto tam nevolám. Prostě momentálně čerpám co nejvíc informací aby až k tomu dojde věděla alespon trochu co a jak. nejsem hloupá a umím si to vyřídit na úřadech ale říkala jsem si že od toho diskuze jsou že se zeptám a kdo může poradí.

Tak nevím,připadám si divně .Každej se tu ptá pomalu na h..no  i v oblasti sexu a zeptám se já a najednou to je divný. Už se tedy ptát nebudu.

Děkuji Vám všem.

Není tady

#37 18. 10. 2010 9:14

Persea
♥♥♥----

Definitiv

Děkuji,to vše okolo tuším jka se dělá , vy mi jen potvrzujete že bych šla správným směrem ale tohle jsem tedy nevěděla. Já měla za to že když podnikám tak platit daň musím. Ale říkám dobře když si myslím že účetní budu potřebovat? právě proto abych měla pro finanční úřad podklady že nespadám mezi ty co by platit měli?  Pokud ano tak vlastně ona mi poradí.

Není tady

#38 18. 10. 2010 12:24

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Perseo já účetní nemám, neplatím DPH, na konci roku vyplním daňové přiznání sama. Záleží jak velké podnikání chceš provozovat, nemyslím si, že by ses na začátku bez účetní neobešla, pokud jsi schopná vyplnit podle pokynů formulář...to už záleží na tobě.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#39 18. 10. 2010 18:12

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Persea - daň platíš, daň se zisku (nebo ajk se to jmebnuje big_smile Podáváš daňové přiznání (nejpozději k 31.3. následujícího roku), vyplnit ho můžeš klidně sama, já se otevřeně přiznám, že mi musela pomoct kamarádka, jelikož formuláře všeho druhu nesnáším a v tomhle zběhlá nejsem vůbec.
I kdyby ses stala plátcem DPH, tak účetní nepotřebuješ, můžeš si dělat vyúčtování sama. Plátci DPH účtují buď čtvrtletně, nebo měsíčně.
Že nespadáš mezi ty, co by měli platit DPH se nijak dokazovat nemusí. To za tebe potvrdí daňové přiznání, kde obrat nebude nad milion a nákupy ze zemí EU nebudou nad 360 (tuším, to si dohledej) tisíc Kč.
Jinak účetní se většinou nechávají platit po položce (většinou 20 Kč za doklad), zvaž, jestli to u secondhandu je dobrá investice, protože při výdělku 30 Kč na prodaný sukni dát rvnou dvacku za to, že to zaúčtuje, no, nic moc, že? wink

MATYLDA
ALŽBĚTA

Není tady

#40 19. 10. 2010 6:53

Persea
♥♥♥----

Ronja

Takže prostě na konci roku zajdeš na finančák,vezmeš formulář ,vyplníš a odevzdáš . Hotovo. Ok , není na tom nic co bych nezváldla.

Podnikání velké určitě ne.pár hadříků,ale vlastně člověk neví jak mu to bude prosperovat,samozřejmě že čím víc tím líp.

Není tady

#41 19. 10. 2010 6:58

Persea
♥♥♥----

Definitiv

Děkuji,no já chci jít do nových věcí (ale nepočítám s obratem nad milion ) takže by to mělo být v pohodě, když nebude potřeba účetní tím líp ,já si jen říkala že ona mi do začátku poradí co a jak . Přihlásit k dani jsem se chtěla čtvrtletně ale ted tedy vidím že snad ani nemusím.

Formuláře taky nesnáším ,hlavně mi přijde že otázky tam nepíšou pro lidi ale pro sebe a ikdyž v životě se člověk nepovažuje za totálního blbce tak u těch formulářů zjistí že blbej je.

Já ho vyplňovala jednou k s.r.o a myslela jsem že umřu,ale paní mi tam pak poradila a když jsem vyplnovala papír k dani z prodeje pozemku tak to jsem rovnou vzdala a šla at mi pomůžou.

Ale vždy se to nějak vyřeší takže v pohodě.

Není tady

#42 24. 10. 2010 19:55

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Perseo - pak se nám přijď pochlubit, jak ti to šlape wink

MATYLDA
ALŽBĚTA

Není tady

#43 26. 10. 2010 6:36

Persea
♥♥♥----

Definit no to přijdu, přijdu ikdyž to nepošlape,jen nejsem ještě ve fázi konečného vyřizování. Nemám ještě schrastěny (bohužel) penízky na nákup zboží, ale to přijde.
Pak sem písnu určitě.

Děkuji.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí