29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Rády bych Vás poprosila o zkušenosti s tím jak se rodí po císařském řezu. Moje první těhu skončilo CS kvůli nepostupujícímu porodu a bylo to dobře, syn byl veliké miminko a měl 4,3 kila. Teď prý mohu porodit spontánně, ale mám takový pocit, že to stejně nakoncec skončí císařským řezem. Všechno se zahojilo skvěle a žádné komplikace jsem neměla, jenom jsem se nerozkojila.
Rodily jste napodruhé přirozenou cestou a nebo znovu císařem? A když císařem tak proč? Byl druhý CS náročnější a jak vám probíhala rekonvalescence?
Třetí dítě u nás v plánu není, ale nemám moc dobrý pocit z toho, že bych si dvěma císařskými řezy uzavírala úplně možnost "co kdyby náhodou někdy". Můj dr byl docela striktní a třetí těhotenství vyloučil, dokonce mi doporučil zvážit podvázání vejcovodů. Máte s tím některá zkušenost, tedy se třetím těhotenstvím?
Díky.
Není tady
Kitkat, kolegova manzelka rodila cisarem 3x. Akorat mi rikal, ze jelikoz rodila jiz 2x cisarem, ze treti ma automaticky planovaneho taky (to treti rodila v Krci). Tak nevim, bud je to co doktor, to jiny nazor, nebo to resi individualne, dle rodicky. Tezko rict.
Ale nez bych se rozhodla pro neco jako je podvazani vajecniku, tak bych to radeji zkonzultovala jeste s jinym Dr., treba se pozeptat i v poradne v porodnici, kam pak budes chodit
(zkus kouknout i jinam, treba tady http://www.mojetehotenstvi.cz/je-tu-nek … l-3x-cisar)
Kazdopadne drzim palce, at to druhe jde jak po masle
Upravil(a) akar (7. 10. 2010 15:56)
Není tady
Ahoj Kit. Nevim jak to tady chodi ale v Australii neni vubec problem rodit 3 x cs. Rozhodne by nerekli podvazat vajecniky. Prece je to zakrok jako zakrok. Taky jsem nechtela tri deti a jsem ve 23 tydnu s tretim:-)
Není tady
Mam kamaradku, ktera ma 4 deti a vsechny cisarem a pak dalsi, ktera ma prvni 2 deti cisarem kvuli velikosti. Meli kolem 4,5kg a treti prestoze take podobne velke, porodila v Krci vaginalne a bez nastrihu. Premluvili ji k tomu, ze pry ma dite dobou polohu a myslim, ze nakonec nelitovala. Oni muzou lekari doporucovat, ale kdyz otehotnis znovu, tak jim stejne nezbyva nic jineho, nez se o tebe postart.
Není tady
mám za sebou dva císaře - cca po 2 letech. první to samé - akutní pro nepostupující porod. druhý plánovaný - jeden důved byli oči a druhý právě první ukončení císařem. ale rozhodnut bylo na mě. Nechtěla jsem zažít to co poprvé. Plánovaný císař (ve spinální analgezii) byl nepoměrně pohodovější, rekonvalescence rychlejší, krvácení kratší. kontrolu po šestinedělí ještě nemám za sebou, ale myslím, že to bude OK (snad). No a dva Mudr - jak můj gyndr tak v Podolí na můj dotaz na případné další těhu (nechi, neplánuji, ale co kdyby...) mi řekli, že možno je, chce to tedy počkat alespoň ty 3 roky a pak by se to muselo víc hlídat a určitě už rodit císařem. takže to má zkušensot. ( do podvázání vejcovodů bych tedy fakt nešla - no, já mám už jen jeden).
Není tady
Manželka od bratrance porodila 3 děti, všechny CS kvůli těžké srdeční vadě co má a má hodně dioptrií, takže to možné je i u hodně nemocných žen. Ale už si nechala podvázat vejcovody, další porod by bylo riziko pro srdíčko.
Co doktor to názor.
Sama jsem rodila v termínu spontánně, ale bylo to ukončeno CS kvůli nepostupujícímu porodu (asynclitismus - nebo tak něco ), tak jsem zvědavá co další porod
...
Není tady
Holky děkuji za vaše zkušenosti. Mě se do žádného finálního řešení, jako ty podvázané vejcovody, nechce. Předpokládám, že mi to dr řekl prostě pro úplnost, abych měla všechny info. Já si to vůbec nedokážu představit
Romísku já jsem na tom taky tak nějak, o druhém císaři uvažuji hlavně proto, že už nechci zažít to co poprvé. Uvidíme, třeba to mimi rozhodne za mě, naroste veliký a nebude co řešit
Není tady
Kitkat, první porod skončil CS kvůli nepostupujícímu porodu a velkému mimču, rekonvalescence celkem rychle(byla jsem o 17 mladší ). Druhý porod - nejdříve do 35tt konce pánevní, takže CS jasnej, pak se Vojta otočil a praskla mi voda, nechali mě přes noc na hekárně jestli se to rozjede,a ono naprosto nic, a ráno na vizitě opět pořádně měřili prcka a byl na mě moc velkej, takže CS a hlavně dali mi 12 hodin od prasknutí vody na porození, takže nakonec CS. Nechala jsem si dát spinál (už to v životě neudělám, nějak mi to nesedlo) a rekonvalescence - 26 dní v porodnici, udělal se mi zánět v jizvě, takže já už opravdu rodit nechci. Vaječníky jsem si nechala podvázat, žádné další dítko již neplánuju, stačí mi drakouš.
Počítej ale s tím, že v současné době se preferuje přirozený porod, i když už máš za sebou 1x CS, prostě tě to nechají zkusit a fiknout můžou vždycky.
Není tady
JJ, ještě ohledně podvázání vejcovodů, není to tvoje povinnost si tohle nechat udělat, já jsem jen tuto možnost využila, přeci jen už mi po 30. bylo a děti již nechci .
Není tady
Stránky: 1