|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Blos, mluvil jsem snad o tobě? Já mluvil obecně o vysílačích ... 
Kuty, proč reaguješ na něco, co se tě netýká?
Však já vím proč... 
Není tady
Bože, děcka, zase osobáky?
Bylo mi jasné, že "správná" odpověď je myšleno - jako výsledek toho testíku. Ne jako "správná" a jediná pro mě, nebo Selimu atáák. To se nabízí samo.
Ona paní doktorka, léčíc nemocné má jasný důvod pro to, co dělá. Souvislost to zřejmě bude mít s tím, aby ti nemocní svou pozornost, léčbu, energii upřeli na sebe..atd..
Taky si myslím, že každý z nás chápe "mít se rád" jinak. Od sebestředné a sobecké sebelásky..až po pochopení sebe a (d)ocenění sebe a své ceny..
Vím, že pokud já nebudu v pořádku, tak např. naše domácnost a rodina a děti nebude fungovat dobře a hladce. Jsem tmel, malta, střecha, obvodové zdivo, základovka, kolečko
energetické rozvody atd - pro své nejbližší-rodinu. Snad to bude pochopeno "správně". 
Není tady
Wiki napsal(a):
Bože, děcka, zase osobáky?
Bylo mi jasné, že "správná" odpověď je myšleno - jako výsledek toho testíku. Ne jako "správná" a jediná pro mě, nebo Selimu atáák. To se nabízí samo.
Ona paní doktorka, léčíc nemocné má jasný důvod pro to, co dělá. Souvislost to zřejmě bude mít s tím, aby ti nemocní svou pozornost, léčbu, energii upřeli na sebe..atd..
Taky si myslím, že každý z nás chápe "mít se rád" jinak. Od sebestředné a sobecké sebelásky..až po pochopení sebe a (d)ocenění sebe a své ceny..
Vím, že pokud já nebudu v pořádku, tak např. naše domácnost a rodina a děti nebude fungovat dobře a hladce. Jsem tmel, malta, střecha, obvodové zdivo, základovka, kolečkoenergetické rozvody atd - pro své nejbližší-rodinu. Snad to bude pochopeno "správně".
Wiki, omlouvám se, že budu za věčného rejpala, ale proč by jako výsledek toho testíku měla být správná odpověď právě tato?
Proč odpověď na otázku Koho máte nejvíc rádi vůbec někdo hodnotí z pozice správně/ nesprávně?
Samozřejmě, chápu zájem paní doktorky u nemocných rakovinou, soustředit jejich pozornost na sebe sama.
Ale tady na Babinetu jsme zdraví (tedy doufám) a zde bylo spíš reagováno na otázku (nebo lépe řečeno testík) Tulipánky, konkrétně na její příspěvek č.16, část cituji :
Ano, Selima i Javena mají pravdu. Na 1. místě vašeho seznamu byste měly být VY
Protože vy jste pro sebe nejdůležitější a měli byste se mít nejraději!
Tuhle otázku mi řekla kamarádka, že ji pokládala psycholožka během semináře pro nemocné rakovinou. Ani jeden člověk prý neodpověděl správně
Jinak ostatní, co píšeš, s tím se ztotožňuji, a taky doufám, že jsem to pochopila "správně".

Selimo, pokud můžeš, prosím, zodpověz moji otázku, jaké že jsou ty "iné pocity", které v tobě mé příspěvky vyvolávají. Jen tak "s tím může vysílač něco udělat"
- když bude konkrétně vědět, oč jde.
Jestli nechceš na sklo, tak aspoň do SZ. Předem díky, zajímá mě to.
Upravil(a) Blossom (7. 10. 2010 15:04)
Ne ne, Blossom, Wikino upřesnění bylo zcela v pořádku. A bylo to důležité říct, protože bez něj.., podívej, kam jsme se až dostali... Jasně, i já na tom mám svůj podíl, protože jsem tuhle logiku věci na začátku opomněl, ale tím více, když to nyní Wiki uvedla do správných mantinelů, s ní musím než souhlasit. Takže ne zas až takový rozptyl, jako že by cokoliv bylo správné, ale jen v určitých dimenzích. A Tuli to tady řekla, že poopravuje svůj pohled a trvá si jen na atributu, že na tom seznamu musíme být zúčastněni. S čímž, jak jsem už předtím vyjádřil, naprosto souhlasím. 
Není tady

Bloss, kľudne ti to napíšem na sklo, možno to ani nebude až tak
... Proste niektoré odpovede na niektorých vláknach - zrejme pri osobnejších témach - sú ešte dlhšie než ostatné a ešte emotívnejšie; a cítim z nich (JA, netvrdím, že tak boli písané, ale poznáš to s tým priímačom) také nejaké búrenie sa z podstaty, že JA to mám inak a síce ostatní to opäť môžu mať ešte inak, ale čo keď niektorí slabší jedinci preboha NEVEDIA, ako to majú, alebo sa práve na to pýtajú
a TIE INÉ ODPOVEDE by mohli spôsobiť, že sa tým budú riadiť, len preto, že im to niekto povie/napíše, len preto, že to tak NIEKTO tvrdí(rozumej: niekto iný ako Blossom), alebo preto, že SA TAM HRNIE STÁDO. To je môj pocit: že tu a tam nevyžiadane "spasuješ" a zachraňuješ ľudí, ktorí o to nežiadajú, nestoja, možno to ani nepotrebujú... a snažíš sa otvárať im oči.
Netvrdím, že sa to nemôže nijakovsky stať, že by internet niekoho silnejšie ovplyvnil, ale ja osobne by som nechcela podceňovať mojich spoludisktujúcich a domnievať sa, že potrebujú "otvoriť oči". Občas to možno robím aj ja - ako každý - ale to svrbenie mám už stále zriedkavejšie
a na Duchovnom už vôbec. Tu nejde o praktické rady, ktoré by mohli mať bezprostredné následky, ale skôr o širšiu diskusiu, z ktorej si každý vyberie to, čo potrebuje, chce, atď.
Není tady
IŠTAR napsal(a):
Bloss já si myslím, že na tom něco je. Mít se rád není totiž žádná sranda. Je snazší mít rád ty ostatní než sám sebe.
No, jak pro koho, děvče, jak pro koho 
Není tady
PavlaH napsal(a):
JAK LZE LÁSKU VŮBEC MĚŘIT
No právě - na tom jsem ztroskotala.
Není tady

No jo, Lupi, holt podle sebe soudím tebe
Hele Lupi, já jsem děsně zvědavá, jak jsi na tom ztroskotala? Jsem jedno velké ucho
.
Není tady
Selima napsal(a):
Bloss, kľudne ti to napíšem na sklo, možno to ani nebude až tak
... Proste niektoré odpovede na niektorých vláknach - zrejme pri osobnejších témach - sú ešte dlhšie než ostatné a ešte emotívnejšie; a cítim z nich (JA, netvrdím, že tak boli písané, ale poznáš to s tým priímačom) také nejaké búrenie sa z podstaty, že JA to mám inak a síce ostatní to opäť môžu mať ešte inak, ale čo keď niektorí slabší jedinci preboha NEVEDIA, ako to majú, alebo sa práve na to pýtajú
a TIE INÉ ODPOVEDE by mohli spôsobiť, že sa tým budú riadiť, len preto, že im to niekto povie/napíše, len preto, že to tak NIEKTO tvrdí(rozumej: niekto iný ako Blossom), alebo preto, že SA TAM HRNIE STÁDO. To je môj pocit: že tu a tam nevyžiadane "spasuješ" a zachraňuješ ľudí, ktorí o to nežiadajú, nestoja, možno to ani nepotrebujú... a snažíš sa otvárať im oči.
Netvrdím, že sa to nemôže nijakovsky stať, že by internet niekoho silnejšie ovplyvnil, ale ja osobne by som nechcela podceňovať mojich spoludisktujúcich a domnievať sa, že potrebujú "otvoriť oči". Občas to možno robím aj ja - ako každý - ale to svrbenie mám už stále zriedkavejšiea na Duchovnom už vôbec. Tu nejde o praktické rady, ktoré by mohli mať bezprostredné následky, ale skôr o širšiu diskusiu, z ktorej si každý vyberie to, čo potrebuje, chce, atď.
Selimo, děkuji za odpověď.
Některé věci mi z ní sice nejsou úplně jasné (četla jsem to asi 4*, abych tomu co nejlépe porozuměla).
Tak se zmíním aspoň o tom, čemu jsem (snad) porozuměla:
To, jestli mé příspěvky na někoho působí jako podceňování spoludiskutujících a snaha z mé strany je nevyžádaně spasit, mě překvapilo. Protože tak to tedy rozhodně "nebylo vysílačem myšleno"
.
Možná můžeš mít však pravdu občas v tom "otvírání očí". Zejména na vláknech, kde se diskutují problémy, které jsem já sama prožila (např. vlákno alkoholické), tak tam říkám upřímně - kdyby mé příspěvky pomohly někomu z potřebných včas otevřít oči a vyřešit jeho problém dřív a nebo líp, tak to bych brala jako obrovské pozitivum.
Ono je to taky dáno tím, že už jsem přeci jen středního věku, s dost životními zkušenostmi, no a to člověku pak nedá, nesnažit se aspoň, aby ostatní nemuseli projít vším tím, co já. Kdybych jim svými postřehy a radami pomohla najít v jejich cestě zkratku, potěšilo by mě to. A snad to není zachraňování lidí, kteří o to nestojí, protože ti lidé většinou nějakou kloudnou radu usilovně hledají.
Selimo, mám tu na Babinetu mnohé zpětné vazby, např. přes SZ. Snad to nevezmeš jako vychloubání, ale ve valné většině ohlasů pozitivní. Což beru taky v potaz.
Ale to neznamená, že tvůj názor smetávám ze stolu. Budu o něm přemýšlet. A budu se ještě usilovněji snažit o přesnost ve vyjadřování, aby mylný dojem, že snad podceňuji spoludiskutující, nevznikal, a abych někdy opravdu nezachraňovala samaritánsky ty, kteří o to nestojí. Zatím snad (podle dosud existující zpětné vazby), jsem tak pokud vím, nikomu nečinila.
Ještě jednou dík za odpověď, a dobrou noc.
Na prvním místě seznamu byste MĚLI ne MUSÍTE být Vy.
Nikdy jsem nenapsala, že je to JEDINÁ správná odpověď. Pouze, že je správná a že na 1. místě byste měli být vy.
Tady už se projevuje to naše vidění světa. Každý to máme jinak 
Není tady
Blossom napsal(a):
............ A budu se ještě usilovněji snažit o přesnost ve vyjadřování, aby mylný dojem, že snad podceňuji spoludiskutující, nevznikal, a abych někdy opravdu nezachraňovala samaritánsky ty, kteří o to nestojí. .....
To bude jen přechodná fáze, Blossom. Poté od té snahy možná upustíš. Na internetových diskuzích Babinet nevyjímaje straší takové strašidlo, které způsobuje, že snaha o přesnost ve vyjadřování mívá naprosto stejný výsledek jako s..ní na přesnost ve vyjadřování.
Není tady

Tulipánka napsal(a):
Na prvním místě seznamu byste MĚLI ne MUSÍTE být Vy.
Nikdy jsem nenapsala, že je to JEDINÁ správná odpověď. Pouze, že je správná a že na 1. místě byste měli být vy.
Tady už se projevuje to naše vidění světa. Každý to máme jinak
Tuli, nevidím v tom moc rozdíl. Pokud bys napsala, že je více správných odpovědí, dalo by se o tom polemizovat, ale z toho mi to nepřišlo. 
Není tady

KALIK napsal(a):
Blos, mluvil jsem snad o tobě? Já mluvil obecně o vysílačích ...
Kuty, proč reaguješ na něco, co se tě netýká?Však já vím proč...
Kaliku, nezlob 
Není tady
IŠTAR napsal(a):
No jo, Lupi, holt podle sebe soudím tebe
![]()
Hele Lupi, já jsem děsně zvědavá, jak jsi na tom ztroskotala? Jsem jedno velké ucho
.
To není žádná záhada, ani úžasňo - prostě jsem nepřišla na to, JAK mám dát někoho na první místo, když žádný první místo nemám a nedokážu vytvořit.
Neuměla jsem prostě s čistým svědomím říct to "nejradši". To je celý 
Není tady
haiel napsal(a):
Blossom napsal(a):
............ A budu se ještě usilovněji snažit o přesnost ve vyjadřování, aby mylný dojem, že snad podceňuji spoludiskutující, nevznikal, a abych někdy opravdu nezachraňovala samaritánsky ty, kteří o to nestojí. .....
To bude jen přechodná fáze, Blossom. Poté od té snahy možná upustíš. Na internetových diskuzích Babinet nevyjímaje straší takové strašidlo, které způsobuje, že snaha o přesnost ve vyjadřování mívá naprosto stejný výsledek jako s..ní na přesnost ve vyjadřování.
Haiel, promiň, ale o tom, zda to bude přechodná fáze či ne, a zda od té snahy možná upustím, to je pouze na mě.
Ty se můžeš sice domnívat, jak to pojmu, jak to s mým projevem bude, můžeš svůj názor samozřejmě napsat, ale jak to skutečně je s MOU snahou o přesnost vyjadřování, závisí pouze na MĚ, ne na cizích úvahách.
O přesnost ve vyjadřování se snažím průběžně, teď budu ještě víc. Zpětná vazba z Babinetu je pro mě velké vodítko.
Mimo jiné - Babinet je pro mě (kromě mnoha jiného) právě úžasný trenažér psaného projevu, zábavný a zdarma. Momentálně píšu knihu, kterou chci před vánoci vydat, a čtení a psaní příspěvků na Babinetu je pro mě úžasnou školou. Školou života i školou způsobů vyjadřování.
Babinetu věnuju celkem dost svého času, ale nelituju toho, není to pro mě jen zabíjení času a prázdné tlachání. Jednak mě to tady dost baví a někdy se tady vysloveně chlámu smíchy, ale hodně mi dává i z pohledu lidského - někdy se hodně zamýšlím. No a to trénování správných formulací je další bonus navíc.
Takže teď mě napadá, teď se to hodí - děkuji zakladatelům Babinetu, že ho založili. Díky.

To ovšem vysvětluje mnohé, Blossom. Že Ti možná ani tak nejde o lidi, jako o to, co píšeš, a trénink formulace vlastních slov. No.., ruku na srdce.., jak je to tedy doopravdy? Tuším, že tohle Ti uklouzlo ve slabé chvilce a právě toho začínáš litovat, není-liž pravda? Ať již tak anebo tak, teď se to hodí, teď právě vzniká správný moment se nad sebou zamyslet. 

Není tady
Crabat napsal(a):
To ovšem vysvětluje mnohé, Blossom. Že Ti možná ani tak nejde o lidi, jako o to, co píšeš, a trénink formulace vlastních slov. No.., ruku na srdce.., jak je to tedy doopravdy? Tuším, že tohle Ti uklouzlo ve slabé chvilce a právě toho začínáš litovat, není-liž pravda? Ať již tak anebo tak, teď se to hodí, teď právě vzniká správný moment se nad sebou zamyslet.
Crabate, proč pořád tady tak usilovně hledáte "co je za tím" ( to psal někdo před tebou), jaký tajemný zážitek ze kdysi určuje mé současné chování (tak nějak se ptala PavlaH na sousedním vlákně, kde se zmiňuji o nebraní stopařů) nebo "že mi něco teď uklouzlo ve slabé chvilce", že jsem na sebe něco nechtěně prozradila, jak píšeš ty?
Proč pořád hledáte nějakou konspirativní teorii, kterou, jak naznačujete,skrývám před vámi i sama před sebou?
Já ničeho nelituji, nemám čeho, proč taky? Napsala jsem co jsem chtěla a nadále si za tím stojím.
Nad sebou se zamýšlím tak nějak průběžně, celý život. Nevidím momentálně nějaký klíčový moment pro zamyšlení.
Ten tréning formulace slov jsem zmínila záměrně (nikoli nechtíc) a upřímně, protože to tak prostě JE.
Ale pozor, nevytrhávej to prosím z kontextu, jako že to je jakýsi skrytý (
)a hlavní (
)důvod mé přítomnosti na Babinetu (jak naznačuješ).
Je to tak, že na Babinetu jsem z několika důvodů. Popsala jsem je právě v minulém příspěvku. Tak si ho prosím přečti pozorně znovu, je to tak, jak to tam píšu. Ve vší komplexnosti. 
Chápu, Ty ráda diskutuješ a ráda se posloucháš, ale tohle forum vůbec není o nějakých disputacích, nýbrž o duchovním hledání uvnitř sebe. A to, co se Ti zdá tak divné, že tedy hledáme smysl, který je za tím, je přímou náplní tohoto fora. Jestliže to tedy sama tak necítíš, ani tím směrem nehodláš hledat, pak sis ovšem spletla místo, kam jsi chtěla jít. To neznamená, že bys tu nemohla pobýt, ale že by ses měla zaposlouchat do toho, co říkají druzí, a snažit se pochopit, oč tu běží, ne si jen vytrvale lamentovat to své pojetí světa. Takže asi takhle. 
Není tady
Crabat napsal(a):
Chápu, Ty ráda diskutuješ a ráda se posloucháš, ale tohle forum vůbec není o nějakých disputacích, nýbrž o duchovním hledání uvnitř sebe. A to, co se Ti zdá tak divné, že tedy hledáme smysl, který je za tím, je přímou náplní tohoto fora. Jestliže to tedy sama tak necítíš, ani tím směrem nehodláš hledat, pak sis ovšem spletla místo, kam jsi chtěla jít. To neznamená, že bys tu nemohla pobýt, ale že by ses měla zaposlouchat do toho, co říkají druzí, a snažit se pochopit, oč tu běží, ne si jen vytrvale lamentovat to své pojetí světa. Takže asi takhle.
Crabate, kde se v tobě bere ten nepřátelský tón? Proč??
Kde bereš jistotu, že mě duchovní hledání uvnitř sebe nezajímá? A dokonce - že tím směrem ani nehodlám hledat??
Jak jsi na toto přišel, a jakým právem mě takto hodnotíš? (ano, toto je jednoznačné hodnocení jiného člověka a jeho nitra, ve smyslu odsudku).
Já si nemyslím, že duchovní fórum je "o hledání smyslu, co je za tím" tedy aspoň ne v kontextu, co ty píšeš - konspirativní hledání toho, kdo co údajně nechtíc na sebe prozradí.
Já chápu duchovní fórum jako místo, kde lidi diskutují o smyslu života, úhlech pohledu ohledně různých náboženství, hledání uvnitř své duše za pomoci nových pohledů z příspěvků ostatních. Jednou větou se to asi popsat nedá, ale věřím, že kdo pochopit chce, ten mě pochopil.
Ano, snažím se zaposlouchat se do toho, co říkají druzí a snažím se pochopit, oč tu běží. Jinak bych tu nebyla.
Jestli to na někoho působí tak, že si jen vytrvale lamentuji to své pojetí světa, tak to mě mrzí. A mě zrovna tak občas připadá, že tady někteří jen vytrvale lamentují to své pojetí světa, a nechtějí se zaposlouchat do toho, co říkají druzí.
Ale tak to v diskusích prostě bývá, a proto = aby viděli postoj a názory druhých se na diskuse chodívá.
Crabate, upřímně říkám, že jsi mě svým nepřátelským tónem velmi zklamal. Nečekala bych to od tebe.
Ale život je plný neustálých překvapení....
Upravil(a) Blossom (8. 10. 2010 14:51)
Pro zpřesnění vyjadřování ještě uvedu raději to, že kniha, kterou píšu, je odborně-populárně naučná. Nikoli román nebo povídky.
Toto píšu proto, že jedině takto si vysvětluji Crabatovu podrážděnou odpověď - možná, že se domníval, že jsem zde jen z profesionálního zájmu, a že zde na Babinetu hledám náměty a postavy do nějakého svého románu.
Ano, na něco takového by tady skutečně bylo materiálu habaděj
.
Ale nebojte se, svou charakteristiku a popis v žádné před vánoci vydané knize nenajdete. Tedy aspoň ne v knize mé. 
V mnohém zajisté máš pravdu, Blossom, ovšem určitě ne v tom nepřátelském tónu, který mi připisuješ. Vím velmi dobře, že Tě má slova neraní, protože je chápeš přímočaře, tak, jak jsou napsaná. A to byl i důvod, proč jsem je takhle řekl. Nač chodit opatrně kolem, když to lze říci jedinou větou a ve výsledku budeme pochopeni správně.
Pro upřesnění: Ani na okamžik jsem takhle neuvažoval, navíc je to jen a jen Tvá volba, která mne nikterak nepohoršuje, i kdyby ses tak rozhodla jednat. Pokud by tomu ale tak bylo (že bys sbírala náměty), nikdy by ses takhle hloupě neproflákla. Zjistili bychom to, až by kniha vyšla.
Proto jsem Tvá slova bral přesně tak, jak byla napsaná. A i přesto tahle reakce?.. No, možná za tím bude něco jiného. Zkus na to přijít, Blossom. 
Není tady
Blossom napsal(a):
.......a zde bylo spíš reagováno na otázku (nebo lépe řečeno testík) Tulipánky, konkrétně na její příspěvek č.16, část cituji :
Ano, Selima i Javena mají pravdu. Na 1. místě vašeho seznamu byste měly být VY
Protože vy jste pro sebe nejdůležitější a měli byste se mít nejraději!
Tuhle otázku mi řekla kamarádka, že ji pokládala psycholožka během semináře pro nemocné rakovinou. Ani jeden člověk prý neodpověděl správně
Blossom ,zamyslela jsi se nad tim proc Te to co napsala Tulipka tak drazdi a mas potrebu to resit?
Jsi na duchovnim a psala jsi ze se rada zamyslis nad zpetnou vazbou. 
Je to naprosto jednoduche Bloss,kazdy v tom co napsala Tulipanka vidi to sve,svuj nazor a svuj zivotni postoj.
To je mimojine to co psal i Crabat a jini.
Ze je to spravna odpoved pro Tulipanku kteraz v souladu s jejim postojem rekla Javene a Selime ze je ta odpoved spravna je me napriklad naprosto pochopitelne.
Na druhou stranu je me naprosato pochopitelne taky ze jini (Ty) to mas jinak.
Tak proc se v tom staras Bloss?
Jestlize jsi spokojena se svym postojem nemusis hledat mouchy na postojich nekoho kdo se zde vyjadruje po svem v souladu s jeho vlastnim postojem.
Panimajes? 
Není tady
Crabat napsal(a):
V mnohém zajisté máš pravdu, Blossom, ovšem určitě ne v tom nepřátelském tónu, který mi připisuješ. Vím velmi dobře, že Tě má slova neraní, protože je chápeš přímočaře, tak, jak jsou napsaná. A to byl i důvod, proč jsem je takhle řekl. Nač chodit opatrně kolem, když to lze říci jedinou větou a ve výsledku budeme pochopeni správně.
Pro upřesnění: Ani na okamžik jsem takhle neuvažoval, navíc je to jen a jen Tvá volba, která mne nikterak nepohoršuje, i kdyby ses tak rozhodla jednat. Pokud by tomu ale tak bylo (že bys sbírala náměty), nikdy by ses takhle hloupě neproflákla. Zjistili bychom to, až by kniha vyšla.Proto jsem Tvá slova bral přesně tak, jak byla napsaná. A i přesto tahle reakce?.. No, možná za tím bude něco jiného. Zkus na to přijít, Blossom.
Proč Crabate mluvíš v hádankách a náznacích? Proč tedy to záhadné "co je za tím" nenapíšeš jasně a na rovinu?
Protože pokud poznání nevychází zevnitř naší psýché, máme tisíce důvodů mu stále oponovat. Jakmile ho však rozkryjeme sami v sobě, veškeré takové důvody zaniknou. 
Já Tě, Blossom, nechci podnítit k ještě složitější disputaci, ale právě naopak,
abys pracovala uvnitř. Pak si své závěry tady sdělíme. A tím rázem staneme v souladu tohoto fora a budeme k tomu ještě navíc jdoucí. 
Není tady