Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#26 6. 10. 2010 20:15

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Re: napište, koho máte nejvíc rádi

Crabat napsal(a):

dumbom Že by sám sobě?.. dumbom

lol

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#27 6. 10. 2010 20:15

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Blossom se tady dotkla jedné úžasné pravdy: "Svým způsobem je správná jakákoli odpověď. A u každého může být jiná." A jistě všichni chápeme proč.

Protože přeci každý k hoře Méru směřuje odjinud. A jestliže tedy někdo jde z opačné strany než já, pak ovšem musí i jednat jinak (opačně) jinak by totiž k posvátné hoře nikdy nedošel. A to je ono, to je ono, proč dávám Blossom za pravdu. wink

Crabat

Není tady

#28 6. 10. 2010 20:16

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

hm, jsem ráda, že jsem odpověděla "správně", a prošla jsem Lupi zpočátku stejným tápáním jako ty, než jsem si uvědomila, že i lidé jsou důležití. Jako úplně první mě napadlo - JAK LZE LÁSKU VŮBEC MĚŘIT? Mám ráda sebe a na stejné úrovni i ty ostatní. Egoista tohle neřekne, aby náhodou nebyl osočen s egoismu a člověk, který se cítí méněcenný už vůbec ne.

DObrý testík, Tuli. Díky

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#29 6. 10. 2010 20:32

javena
♥♥♥♥♥♥-

Masku bych si nasadila (za předpokladu, že vypadne nade mnou) já, střídala bych se jen se svými dětmi a rodinou... a ještě bych si ohlídala, jestli mi ji někdo nechce vzít. Proč to nepřiznat. Já chci přežít, nechci mít na baráku pamětní desku - v krizové situaci obětovala život za neznámého člověka. Ale kdyby vypadla u souseda, lehce bych mu naznačila, že ať mi dá doušek... Když se jedná o přežití, reagují lidé jinak, než mají načteno.
Ale pochybuju, že zrovna já kápnu na hrdinu, kterej mi nedá pěstí, aby měl masku pro sebe. Nějak nevěřím na gentlemanské chování v reálný krizový situaci. Mě stačila ta bouračka - řidič mával rukama, že má pomačkanej blatník a pod autem mu ležel chlap, na kterýho ani nekoukl, jestli žije... Toho vidím živě, jak mi dává dejchnout...

Není tady

#30 6. 10. 2010 20:48

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Děvčata,
máte pravdu, to, že se musíte mít nejvíc ráda možná není až tak přesné. Je to spíš bráno, jako že musím být sama pro sebe ta nejdůležitější. A za tím si stojím smile .
Asi by to bylo na delší povídání, ale smyslem je, že ostatní mohu mít jen tak ráda, jako mám ráda sebe. Proto bych měla být na prvním místě seznamu, protože ode mne vše vychází. Nemůžu být na seznamu až po partnerovi, můžu být jen na stejné rovině smile
Takže správná odpověď není, že MUSÍM být na prvním místě, ale že musím být na seznamu. Proto jsem napsala, že i Javena má pravdu, když není na 1. místě.

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#31 6. 10. 2010 20:56

IŠTAR
♥♥♥♥---

Pavlo, tak nevím, kam se mám zaškatulkovat já, zda mezi egoisty nebo člověka méněcenného či někam jinam, ale i láska je svým způsobem měřitelná. Pokud nahlížím na lásku jako na emoci, pak jsou lidé, které miluji (rodiče, dítě, manžel), lidé, které mám ráda (přátelé) a pak jsou lidi, kteří jsou mi ukradení (spolucestující v autobuse) a lidé, které ráda nemám (či je přímo nemusím). Jen jednou jedinkrát jsem zažila lásku bez hranic - při meditacích....... smile

Crabe, v tvých slovech je hluboká moudrost..... godlike

Není tady

#32 6. 10. 2010 20:58

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Tak tohle, Tuli, už zní úplně jinak. "Musím být na seznamu", je vynikající shrnutí. pussa

Crabat

Není tady

#33 6. 10. 2010 21:54

Blossom
Host

Reaguji na Tulipánčino Je to spíš bráno, jako že musím být sama pro sebe ta nejdůležitější. A za tím si stojím  .
Nechci, aby to vypadalo, že "pořád něco mám" a že nějak cíleně se vymezuji proti Tulipánce. Tak to není.
Ale za sebe musím říct, že mám pocit, že sebedůvěry mám dost a sama se sebou jsem v pohodě.
Přesto, když se mě někdo zeptá, kdo je pro mě v životě nejdůležitější, tak zcela automaticky a upřímně odpovím - mé děti. Tak to vnitřně cítím, tak to mám, a nemám ani ten nejmenší pocit, že by to mělo být špatně. Naopak - přijde mi to přirozené.

Ohledně toho příměru s tou kyslíkovou maskou v letadle: Kdybych letěla se svým dítětem a vypadla by jen jedna maska, zkusila bych:
1/jak už tu někdo psal - masku si půjčovat a přežít tak oba
2/když by to nešlo a musela bych volit - samozřejmě bych předala masku svému dítěti a s nadějí, že ono přežije a tudíž s lehkostí v srdci bych opustila tento svět
3/když bych tam byla já + obě děti a jen jedna kyslíková masky, tak to teda nevím, oni by se museli porovnat mezi sebou, ale já bych jim tu masku okamžitě předala a dále viz bod 2/

Pro ty, co by mě chtěli poučit, že nejdřív se nasazuje maska sobě, a pak teprv dítěti, podotýkám, že mým dětem je 20 a 22 let, a že tedy nehrozí, že když si já nestihnu včas nasadit masku, nebudu mít ani šanci nasadit ji svým dětem (jako je to v případě malých dětí...).Už by si masku dávno uměli nasadit  sami. wink

Upravil(a) Blossom (6. 10. 2010 21:55)

#34 6. 10. 2010 22:02

IŠTAR
♥♥♥♥---

Bloss, já to vnímám tak, že tu prezentuješ to, co cítíš a je to tvá vnitřní pravda, tudíž to není nastaveno proti ničemu a nikomu a Tulipánka to jistě ví smile. Každý máme svoji vnitřní pravdu aneb jak píše výše Crabat.....každý k hoře Méru směřuje odjinud smile

Není tady

#35 6. 10. 2010 23:40

javena
♥♥♥♥♥♥-

Ad  maska - já bych nemohla zavřít oči, aniž bych věděla, jak to dopadne - jestli ty děti přežijou... (od přírody zvědavá)... Jak zjistím, že přežily, když jim dám masku a sama si umřu a nechám je v tom samotný, tisíce kiláků nad zemí... když jsou malé...  Asi bych zadržovala dech, dokud bychom nedosedli a nedojeli záchranáři... jsem fakt ztracenej případ... dumbom
Jinak - už jsem psala... tyhle kdyby se stalo, udělám tohle... pěkná teorie. A tak se to musí brát. Možná bychom vyletěli dírou pěkně bez masky do oceánu tisíce kiláků nad zemí a pak by nás měsíce sbírali záchranáři a nějakej teoretik by si říkal - to já bych... wink

Není tady

#36 7. 10. 2010 0:20

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

jj, to není jednoduchý napsat, Tuli big_smile

Upravil(a) Kaštanka (7. 10. 2010 1:02)

Není tady

#37 7. 10. 2010 7:41

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Blossom,
můžeš si napsat, co chceš, jsi svobodná bytost. Neberu ti tvé názory smile

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#38 7. 10. 2010 9:03

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Pokud dojde k dekompresi v letadle, pravděpodobně se i zřítí a pak je jedno, kdo bude mít masku big_smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#39 7. 10. 2010 9:31

Blossom
Host

KALIK napsal(a):

Pokud dojde k dekompresi v letadle, pravděpodobně se i zřítí a pak je jedno, kdo bude mít masku big_smile

Jo, to máš vysoce pravděpodobně pravdu.

Ale myslím, že nemá smysl probírat technické detaily zřícení letadla, tady to bylo myšleno jako příklad k tématu, v posloupnosti:
Koho máte nejvíc rádi? - Kdo je pro vás nejdůležitější? - Koho byste nejdřív tedy zachraňovali, v jakém pořadí, kdyby se něco stalo, třeba kdyby byla havárie letadla a kyslíkové masky nestačily pro všechny?

#40 7. 10. 2010 9:39

REŇAS
Host

Tady na duchovním jsou témata,které my "neduchovní" asi někdy nechápeme nebo jim nerozumíme,někdy sami nemáme jasno,co tím chtěl "básník"říct a v něčem se třeba i někdy ztotožňujeme.
Ohledně této položené otázky mám pro mně jasno,v celku se ztotožňuji s Blossom. Mám se ráda,proč by né. Něco mám ráda na sobě více,něco méně,ale v celku sama se sebou žiju v pohodě. Ale daleko víc pro mně znamenají mé děti,ty mám raději než sebe,tak to prostě je a nevidím na tom nic špatného. Pokud by došlo na otázku života a smrti,kde by se řešilo buď já nebo ony,odpověď je jasná ZACHRAŇTE MÉ DĚTI. A já klidně  umřu. Ale tak to má snad každá máma.. No a jinak na seznamu lidí,které mám ráda by bylo samozřejmě více lidí. wink

#41 7. 10. 2010 9:47

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Blossom napsal(a):

Lidi, kde berete tu jistotu, že odpověď "Mám rád nejvíc sebe" je ta jediná správná?? va
Protože to někdo řekl na nějaké přednášce Nebo to někdo napsal v nějaké knize?
Proč si od někoho necháte diktovat, jaký má být VÁŠ žebříček hodnot? Ten je právě přeci jenom váš. Podle vás a ne podle toho, co kde kdo chytrej někde napsal...

Já myslím holky - nežerte tolik ty teorie.... Zelený je strom života.
Svým způsobem je správná jakákoli odpověď. A u každého může být jiná. stolt

A kde si nabrala, že VOBEC NIEKTO si tu nehcáva niečo diktovať??? va big_smile Ja som vytušila správnu odpoveď, ale to neznamená, že to tak mám, chcem alebodokonca MUSÍM mať. Inak, Blos, sorry, ale v poslednom čase sa mi zdáš monotematická a začínaš mi pripadať ako nejaký Guru, ktorý dospel k pocitu, že musí spasiť ľudstvo a vyviesť ho z jeho temnej, ignorantnskej nevedomosti... big_smile Nič v zlom, ale práve preto, že máme každý svoju cestu, tak sa netreba vzrušovať cestami druhých, ale zaostriť na tú svoju. (Ja fakt nemám dojem, že by tu niekto niekomu vnucoval odpoveď, poťažmo cestu... Tulipánka dokonca neutrálne napísala, odkiaľ tú odpoveď má, ale nenapísala nič o tom, že by to platilo alebo malo platiť o nej... hmm ).

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#42 7. 10. 2010 9:51

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Aby bolo jasné: Ja odmietam rebríčky popularity, koho mám NAjradšej, koho MENEj rada a koho ešte menej... skurt Dôležité je podľa mňa mať s arada tak, ako mám rada druhých. Ak tOTO nefunguje, tak vtedy nasutpujú problémy. A smaozrjeme, že každý má slobodnú voľbu vydať sa ťažšou cesotu, plnou problémov (a ja to budem rešpektovať, akurát ho nebudem obdivovať, ani sa tou cesotu sama envydám) - alebo si to slzavé údolie tuná trochu zľahčiť a spríjemniť. ja teda volím ľahšiu a jendoduchšiu cestu, to sa priznávam.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#43 7. 10. 2010 9:55

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

KALIK napsal(a):

Jo, to máš vysoce pravděpodobně pravdu.

Ale myslím, že nemá smysl probírat technické detaily zřícení letadla, tady to bylo myšleno jako příklad k tématu, v posloupnosti:
Koho máte nejvíc rádi? - Kdo je pro vás nejdůležitější? - Koho byste nejdřív tedy zachraňovali, v jakém pořadí, kdyby se něco stalo, třeba kdyby byla havárie letadla a kyslíkové masky nestačily pro všechny?

Bloss ,Ty to skutecne beres tak vazne? 

Kalik mozna jen zazertoval (teda ja osobne to tak vnimam)  big_smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#44 7. 10. 2010 9:56

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

KALIK napsal(a):

ježiši, tak na Duchvonom ma mimoriande potešia technici s ich tehcnickými pripomienkami... Pre Kalika a technicky uvažujúce bytosti: IDE O PRÍKLAD, MODELOVÚ SITUÁCIU, nie o návod na prežitie... kapitulation

Brita

Není tady

#45 7. 10. 2010 10:22

Blossom
Host

Selima napsal(a):

Blossom napsal(a):

Lidi, kde berete tu jistotu, že odpověď "Mám rád nejvíc sebe" je ta jediná správná?? va
Protože to někdo řekl na nějaké přednášce Nebo to někdo napsal v nějaké knize?
Proč si od někoho necháte diktovat, jaký má být VÁŠ žebříček hodnot? Ten je právě přeci jenom váš. Podle vás a ne podle toho, co kde kdo chytrej někde napsal...

Já myslím holky - nežerte tolik ty teorie.... Zelený je strom života.
Svým způsobem je správná jakákoli odpověď. A u každého může být jiná. stolt

A kde si nabrala, že VOBEC NIEKTO si tu nehcáva niečo diktovať??? va big_smile Ja som vytušila správnu odpoveď, ale to neznamená, že to tak mám, chcem alebodokonca MUSÍM mať. Inak, Blos, sorry, ale v poslednom čase sa mi zdáš monotematická a začínaš mi pripadať ako nejaký Guru, ktorý dospel k pocitu, že musí spasiť ľudstvo a vyviesť ho z jeho temnej, ignorantnskej nevedomosti... big_smile Nič v zlom, ale práve preto, že máme každý svoju cestu, tak sa netreba vzrušovať cestami druhých, ale zaostriť na tú svoju. (Ja fakt nemám dojem, že by tu niekto niekomu vnucoval odpoveď, poťažmo cestu... Tulipánka dokonca neutrálne napísala, odkiaľ tú odpoveď má, ale nenapísala nič o tom, že by to platilo alebo malo platiť o nej... hmm ).

Selimo, ten pocit, že si někteří lidé nechají vnutit cizí hodnoty, poučky a názory tady právě na duchovním občas mívám.
A tady jsem ho měla  z příspěvku Tulipánčina (ten už jsem tu citovala, tak nebudu podruhé) a taky z příspěvku tvého (příspěvek č.13) - cituji: Ja Život, ale tipujem, že správna odpoveď znie SEBA!
Možná, že to jen tak vyznělo, ale já to chápu tak, že CÍTÍŠ, že bys podle sebe odpověděla Život, ale že správná odpověď (kterou tak necítíš, ale víš, že se takto SPRÁVNĚ ODPOVĚDĚT MÁ, je sebe.

To, že píšeš, že ti začínám připadat jako nějaký Guru, vyvádějící lidstvo z nevědmosti....nevím, z čeho tento tvůj pocit pramení, ale to nevadí, na jakékoli pocity máš právo. Už několikrát jsem si všimla, že ti nějak nesedím, často píšeš, že já lidem (prý) vnucuji svůj názor jako jediný správný... (???)
Já si nemyslím, že bych někomu něco vnucovala a nebo někoho vyváděla z nevědomosti. Já tady diskutuju, protože mě to baví, protože mě to často, mimo jiné, pomáhá utříbit si svůj názor na leccos a vidět problémy z více úhlů.
A tady jsem se naopak ozvala proti příspěvku, který právě říká, že jediná správná odpověď   na otázku Napište koho máte nejvíc rádi je - říct sebe.

To jen na vysvětlenou. Neber to Selimo osobně. já to taky neberu.

Jen PS: Nevím proč, ale vždycky si na tebe vzpomenu, kdykoli v rádiu zpívají písničku Keď sa slnko skloní za Horehroní.... nějak to mám intuitivně spojeno s tebou, a fakt nevím, kde jsem to vzala. smile

#46 7. 10. 2010 11:02

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Njn, ja som to necítila ako že by SÁM/SAMA bola jeidná správna odpoveď... alebo povedzme povinná.
Blos, nad tebou ako osobou nerozmýšľam a nemám nič ani proti tebe, ani za teba, reagujem na tvoje PRÍSPEVKY. Z nich mi vyplývajú isté pocity, ktoré v určitom období povedzme prevládajú. Podľa mojej logiky je to asi hlavne MOJA vec, podľa logiky vedľajšieho vláka (založeného kým? Surprise, surprise!) je to určite hlavne TVOJA vec ako vysielača, toho, kto dané slovo vypovie, kto zabije klinec, apod. Takže: čo s tým urobíš, vysielač?
A porpos - Horehroinie som mávala rada, kým to začali v rádiu hrávať až neúmerne. A oblasť Horehronia mám tiež rada... stolt

Upravil(a) Selima (7. 10. 2010 11:07)

Brita

Není tady

#47 7. 10. 2010 11:10

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Vysílač s tím neudělá nic, protože si nepřipustí, že by mohl být na straně vysílače problém big_smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#48 7. 10. 2010 11:54

Blossom
Host

Selima napsal(a):

Njn, ja som to necítila ako že by SÁM/SAMA bola jeidná správna odpoveď... alebo povedzme povinná.
Blos, nad tebou ako osobou nerozmýšľam a nemám nič ani proti tebe, ani za teba, reagujem na tvoje PRÍSPEVKY. Z nich mi vyplývajú isté pocity, ktoré v určitom období povedzme prevládajú. Podľa mojej logiky je to asi hlavne MOJA vec, podľa logiky vedľajšieho vláka (založeného kým? Surprise, surprise!) je to určite hlavne TVOJA vec ako vysielača, toho, kto dané slovo vypovie, kto zabije klinec, apod. Takže: čo s tým urobíš, vysielač?
A porpos - Horehroinie som mávala rada, kým to začali v rádiu hrávať až neúmerne. A oblasť Horehronia mám tiež rada... stolt

Selimo, prosím, bud konkrétnější - jaké "isté pocity" to jsou?

Když přijmu termíny vysílač/přijímač: Aby mohl vysílač cokoli udělat, musí vědět s čím vlastně má co udělat. Tedy jak přesně je jeho vysílání pochopeno a přijímáno. A to mu nemůže jednoznačně a kompetentně sdělit nikdo jiný, než právě ten přijímač. stolt
Jakmile budu vědět přesně který můj příspěvek byl jak pochopen, můžu se k tomu vyjádřit, můžeme o tom dále diskutovat a na základě diskuse může vysílač, přijímač  a nebo i oba buď přijít třeba na to, v čem si nerozumíme, a nebo můžeme - zas jeden, druhý, a nebo oba si poopravit či úplně změnit svůj názor.
Pokud by to mělo být na delší povídání, doporučuju přesunout se do našich SZ.

Jinak, já se snažím, aby to, co píšu, bylo pokud možno pochopeno tak, jak jsem to myslela. Na dopadu mých slov mi záleží. Proto jsem třeba psala připomínku, že nechci, aby to vypadalo, že mám "pořád něco" proti tomu, co psala Tulipánka, že nechci, aby to bylo pochopeno, jako že mám něco proti Tulipánce samotné.

Ale je mi jasné, že i sebevětší snaha o vzájemné porozumění se někdy může svým účinkem minout. Ale od toho máme přece možnost diskuse, abychom si vzájemné postoje a případná nedorozumění vysvětlili. smile

#49 7. 10. 2010 11:57

Blossom
Host

KALIK napsal(a):

Vysílač s tím neudělá nic, protože si nepřipustí, že by mohl být na straně vysílače problém big_smile

Kaliku, buď tak laskavý, a mluv za sebe............ale teď mi vlastně dochází, že za sebe mluvíš. smile  , jak tě tak na babinetu sleduju, ty to přesně takhle se svým vysílačem máš wink .... Takže vlastně sorry.  kapitulation

#50 7. 10. 2010 12:04

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

KALIK napsal(a):

Kaliku, buď tak laskavý, a mluv za sebe............ale teď mi vlastně dochází, že za sebe mluvíš. smile  , jak tě tak na babinetu sleduju, ty to přesně takhle se svým vysílačem máš wink .... Takže vlastně sorry.  kapitulation

tummenupptummenupptummenupp
Uhodilas hřebíček na hlavičku,ua!

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí