29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Slniečko napsal(a):
Denny, plne souhlasim s Karal a Adri ohledne podavani cipku ci sirupu jen pri zvysene teplote. Vsude doporucuji az presahne teplota tech 38 stupnu po odpoctu. Oni jsou miminka,ktera maji normalni teplotu okolo 37 stupnu bezne.
No já se s váma nepřu, ale pokud u malého můžu zabránit těplotě, tak to prostě udělám. Joo, něco jiného by bylo, kdyby to byl spouštěcí mechanismus toho očkování, aby fungovalo, tak ani nemrknu, ale pokud je to nežádoucí účinek, tak se mu budu bránit. Kolik má normální běžnou teplotu neřeším, ale reakce po očkování není normální stav.
Není tady
Slniečko napsal(a):
Po dnesni kontrole ve 4 mesicich hlasim 5,830 g a 61 cm.
Ke kontrole gratuluju. Je to drobek oproti Vašíkovým osmi kilčům.
Není tady
s tim krmenim kase jsem zvedava, jak to pujde nam...ja ji totiz davam lzickou laktobacily uz docela dlouho a uplne si na to zvykla, kdyz ji to davam a rikam "ham"..tak uz nekdy otvira pusu (nevim,jestli to neni nahoda). No a kdyz nekdo ji,tak z nej nespusti oci, mam pocit, ze uz by si taky neco dala
Není tady
Kokoska napsal(a):
s tim krmenim kase jsem zvedava, jak to pujde nam...ja ji totiz davam lzickou laktobacily uz docela dlouho a uplne si na to zvykla, kdyz ji to davam a rikam "ham"..tak uz nekdy otvira pusu (nevim,jestli to neni nahoda). No a kdyz nekdo ji,tak z nej nespusti oci, mam pocit, ze uz by si taky neco dala
Přesně jak u nás. Když jíme, tak už pomalu přepolikává na sucho, lžičkou mu dávám babycalm, ale ta kaše mu fakt nejde.
Zatím to neřeším, kojo mu stačí, jen sem chtěla vyzkoušet, jestli to nepomůže na to spaní v noci. No fakt to nepomohlo. Jen je vždycky zabryndaný i na ponožkách.
Není tady
ahoj slni, máš normále bábo, to my ostatní sme obézni
cies, ja nedávam nič, príkrmy až po 6.mesiaci.
som k.o, nachladnutá, spala by som ale krpatej je to jedno
denny, ja som zase radšej keď mám večer kľud a skoré ráno mi až tak nevadí. viac ma štve keď večer nespí ako včera
Není tady
Denny, ja ti rozumim, on je to hrozny pocit a pohled na rozpaleneho drobka..kdyz mela Barunka v 6 tydnech pres 38,5, nehnula jsem se od ni a nebyla jsem se ani schopna najist, jak jsem byla z toho hotova..cipky jsem davala kdyz se teplota splhala k tem 38..ono je to v tom clanku vysvetleno, ze potlacovani teploty do tech 38,5 je vlastne kontraproduktivni, ale kdo to ma vydrzet :-(
Není tady
Oliii,
super, určitě je to začátek zlepšení!
Já taky používám lžičku na BabyCalm a jde jí to.
Jinak kolem poledne opět kolem 38,5C, je spící a plačtivá (víc nž normálně...).
Snad už to zítra bude lepší, je mi jí chudinky líto.
Taky jsem díky tomu, jak v noci hicovala neustále hlídkovala
u postýlky a taky jsem z toho byla hotová.
Upravil(a) JohankaS (3. 11. 2010 15:32)
Není tady
Olii, tak to je super. I kdyby to byl jeden vecer, tak to potesi..ale neboj,postupne jich bude vic a vic.
Johanko, tak to je mi te Tvoji pidalky lito, u nas teplotu snasela skvele, vubec nekvikala, spis naopak, byla extremne hodna a naspala toho 2x tolik...
Ale uvidis,zitra bude v pohode. No a co misto vpichu, nema to zarudle nebo horke? nekdo ma i lokalni rekace.
Není tady
Adri, soucitim s tebou, taky jsem nastydla, ale uz je to lepsi. Dokonce jsem uz dneska byla venku. Pekne se tu ochladilo. No na jednu stranu jsem rada. Zahalim sve tluste telo do kabatu.
Cies, jsou chvile, kdy mam prso vycucane a Erika ho zurive cuca a chce vic, a ja mam sto chuti ji dat nejakou ovocnou stavu - treba jablicko. Ale pak si reknu, ze je jeste moc brzo a abych ji spis neuskodila. Pockam, jak nam bude mlicko stacit, pokud bude pribirat a bude mlicka dost, chystam se take az od pul roka dat ovoce (asi nejdriv banan) a zeleninu (mrkev, brokolice) a bramburek a ryzi.
Není tady
Tak já nedávám nic, s příkrmy začnu až po 6m. Kaši zatím taky nedávám, není důvod. Spí dobře. Slni, Ondra je fakt drobek, ale přibírá dobře a to že mi máme obezní dětičky s tím lehce nesouhlasím, miminka mají mít faldíky
Není tady
Oskarko, kasicka u ns take neni treba, mala vytuhne po poslednim kojeni a spi i 10 h v kuse. Je proste lina po mamince. Spanek nadevse.
Zitra schvalne vyfotim Ericku nahacka, abysme vam ukazali nase faldiky. Obezni snad neni, neprijde mi. Tak akorat.
Není tady
Deset hodin v kuse? :-) To je pro nas scifi..Ja kojila v pul sedme, koupani, ve ctvrt na osm dalsi gablik na dorazeni, az pujdu kolem pul jedenacte spat, budim ji na jidlo a stejne vstava kolekm pul jedne znova...a to nepribira nijak prevratne, naposledy to bylo 200g za 2 tydny..
Není tady
Johanka když má dobrou noc vydrží od 20h hod do té 4-5 ráno. Taky jsem si říkala, jestli to není
nějak špatně, ale asi "Když spím, nic nepotřebuju", to má po mě...
Já jsem ráda, ale stejně se budím a kontroluju...
Není tady
Oskarko, on ma ale tri brady a faldy jake nemel ani ten starsi. Ja vazim i s posteli 50 kg a merim 162 cm,takze mit doma 8 kg cvalika,tak to proste nezvladnu fyzicky. Hold je mensi a ne tak veliky,ale podle doktorky je to vysmate a spokojene baculate miminko,takze ja se neznervoznuji. Ja jsem kasi dala, i kdyz pil jen 2x za noc,takze hlad nemel,ale nejak se diky ni zklidnil, moje zkusenost je ta,ze cim pozdeji se s prikrmy zacne,tak to muze byt narocnejsi,takze ja cekat nehodlam a uz ted vidim,jak Ondraskovi chutna, lzickou davam od narozeni vsechny kapicky a probiotika.
Denny, ja vim,ze se Ti to asi nebude libit,ale me pediatr rekl,ze pokud ditko nevydrzi minimalne 3 az 4 hodiny bez kojeni,tak mliko uz proste nestaci a pokud pije skoro celou noc,tak uz vubec ne,ale Ty jsi mama a ty mas sve instinkty a pocity,takze je to na Tobe. Vseobecne plati,ze deti okolo 7 kg uz potrebuji neco navic nez jen materske mleko, vetsinou takto velke deti uz jsou potom na prsu stale, treba u nas je to nerealne, nevim,jak bych to delala s tim starsim a kloubila dohromady,ale je to na kazde z nas.
Není tady
Karal,dle doktoru i laktacnich poradkyn,dokud ditko pribira tydne cca 100 g a vys,tak je to v poradku a mlicko staci,jakmile je to mene,tak se vetsinou resi uz prikrmy.
Není tady
Slniečko napsal(a):
dokud ditko pribira tydne cca 100 g a vys,tak je to v poradku a mlicko staci,jakmile je to mene,tak se vetsinou resi uz prikrmy.
Takže já dělám špatně, když příkrmy neřeším, protože přibral JEN kilo za měsíc??? No prostě to nechápu.
Není tady