27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Oskárko, to si dovedu představit, já se to snaím likvidovat průběně,
kdy je toho hodně, to u mě pak prudí...
Vrátily jsme se z 3m kontroly, strááááánej řev, chudinka fňukala jetě cestou
domu v autě, to je takový to fňukací kytání, tak mi jí bylo líto, mudlinky.
Teď jsem jí zaplínkovala a uvidíme.
Ta reakce na očkování, pokud by nějaká nastala, myslíte přijde za jak dlouho?
Údaje na nástěnku ve třech měsících 5500g a 61cm
Není tady
Ahojky holky
tak mám kníku nejtastnějí miminko v okolí a kdy jsem ji otevřela tak zrovna na stránce co píe e u nedonoenečků začíná období kolik 14 dní po termínu porodu asi na tom něco bude
Není tady
Johanko gratuluju ke kontrole. Reakce bývají u i večer, preventivně sem na noc dala půlku čípečku paralenu, ale byl v pohodě. Snad to malá taky přeije bez úhony.
Není tady
som čítala, e pri očkovaní sa nemá podáva liek proti horúčke, ani preventívne, a pokým nevystúpa nad 38.5... pretoe tým e nastane zvýená teplota sa vlastne telo zmobilizovalo a bojuje s vírusom, v tomto prípade s tou očkovacou látkou a tým sa buduje imunita..
Není tady
tak mi měli reakci po očkování teplotou a tři dny potom byla taková uplakaná a nevrlá.Ale teď u je zase o.k.
Dneska kosmetika byla boská,kamarádka mi nakonec hlídala malou tak jsem si to vychutnala.
Holky chtěla jsem se optat malý se udělala po tělíčku taková vyráka vypadá to jak suchá kůe a na loktech tak tam má fakt oklivé fleky ukazovala jsem to mudře a dala mi do koupele takový olejíček a o bden koupat,ale nějak to moc nezabírá.
Není tady
Děkuji vem za odpovědi
Snad to proběhne v klidu.
Oliii, mě se líbí, jak se tam píe, e dětem chybí "4.trimestr" - z pochopitelných
důvodů by to technicky u nelo Ale proto ty první 3 měsíce mimčo vyaduje prostředí podobné děloze
- houpání, tiení, pevné zavinutí. Tohle je nepřenosná zkuenost, prostě jsem si to opravdu uvědomila
a s Johankou, proto jsem psala, e těhotné se mi ta kníka nezdála a tak přínosná.
Ale je moc zajímavá.
Není tady
my sme ete neočkovaní, idem vo tvrtok..
evi, nerozvíja sa jej atopický ekzém? my ho máme. drsná koa. liečime sa na konom, máme spel krémiky aj olejček a lepí sa to.
Není tady
ADRIANA 1 napsal(a):
som čítala, e pri očkovaní sa nemá podáva liek proti horúčke, ani preventívne, a pokým nevystúpa nad 38.5... pretoe tým e nastane zvýená teplota sa vlastne telo zmobilizovalo a bojuje s vírusom, v tomto prípade s tou očkovacou látkou a tým sa buduje imunita..
Mě taky Dr. říkala, e a nad 38,5C a to z výe uvedených důvodů, ale četla jsem i názory,
e byly léky podávány i preventivně.
Není tady
Olii, u kazdeho ditka je to hodne individualni,ale jedno plati urcite,ze cim pozdeji a cim vetsi ditko je,tim lepe to snasi. Ja jsem uz kvuli tomu ockovani odlozila az na pul roku. My byli narozeni o 3 tydny driv a uz to nam bylo doporuceno odlozit nejmene o mesic a pak jsem se bavila i s doktorkou a nic proti pul roku nenamitala. Je pravdou,ze Mata je starsi a chodi do skolky a muze neco prinest,hold je to risk,ale uz nam zbyva jen mesic a pul a je mu predci uz skoro 4,5 mesice a tudiz je i jeho imunita silnejsi a je vetsi,takze by mel vydrzet vic nez treba dvoumesicni mimisek.
Není tady
Johanko, kamaradky mely vyzkosene homeopatika a je pravdou,ze jakmile je davaly par dni pred ockovanim,tak to ockovani bylo naprosto bez reakce, to po tech ockovanich predeslych vedely,ze kazda davka je silnejsi a s tim i reakce ditete. Kamaradka mela u prvniho ockovani Hexy den u maleho 40tky ve 3 mesicich. U dalsich vubec nic, pokusim se zjistit,kdo chce,co to bylo za homeopatika.
Není tady
ADRIANA 1 napsal(a):
Adri i kdy je Vaek kus chlapa, tak je stejně črtyřměsíční miminko a nenechala bych ho trápit teplotou kvůli imunitě.
Já kdy chytnu nějakého vira a mám zvýenou teplotu, tak si beru taky práek a nečekám, jestli si s tím tělo poradí.
Pro mně je to takto logické.
A paralen je i proti bolesti a ty noičky můou taky pěkně bolet.
Není tady
ADRIANA 1 napsal(a):
my sme ete neočkovaní, idem vo tvrtok..
evi, nerozvíja sa jej atopický ekzém? my ho máme. drsná koa. liečime sa na konom, máme spel krémiky aj olejček a lepí sa to.
Adri asi to bude ten ekzem,ale zatim nás mudra nikam neposlala.
Není tady
celkovo sa má horúčka zráa a od 38.5, ale jasné e ak plačká, tak by som dala. ale dopredu nie. uvidím čo poviem, keď budem v situácii.
Není tady
Erička je nastydlá jako já a má rýmu. Kojení je proto dost horor, protoe má ucpný nos a nemůe u kojení dýchat nosem. Bohuel tady nevedou ten Baby vac, to by se mi hodilo.
No a jinak vám tolik zvidím ty nauničky. Tady to nedělají a snad ani nedovolí, aby to malá měla. Myslím ve kolce a kole. Zítra je tu státní svátek, tak Ryu nepůjde do kolky, ale ve čtvrtek se ve kolce zeptám. Japonci se na tohle dívají dost jinak, ne my.
Není tady
Sakur a nechce ho poslat? A jak řeí japonské maminky rýmu? Já osobně jsem fakt ráda,
e ho mám k dispozici, plus pouívám Libenar, ten je taky dobrý a nic drastického.
Není tady
Johanko dík, jsi moc hodná, ale zrovna koukám na eBay, e bych si ho odtamtud objednala. Tady mají jen takové ruční pumpičky, nebo takové foukací trubičky, e se na jedné straně trubičky ústy vtahuje vzduch a druhý konec trubičky se strčí do nosánku a hleny se sbírají do takové lahvičky, ale nemá to takový tah, take je to k ničemu. Ta ruční pumpička je úplně na nic. Libenar je co? To se taky podívám. No manel dneska na Eričku pouil obrovskou pumpičku, co máme na nafukovací bazén. Nejdřív jsem si ukala na hlavu, ale fungovalo to. To bylo skoro jako babyvac.
Není tady
Jen aby ten babyvac sel napojit na japonske vysavace. Maji trochu jinak resenou tu trubici.
Není tady
http://www.docsimon.cz/zbozi/libenar-pr … puli-x-5ml
Jinak myslím, e babyvac jde snad do vech vysavačů, co mají kulatou trubici.
Ten konec, co se dává do vysavače, je kónický, take se to dá dát do různého průměru.
Není tady
Ahoj holky,
dnes byla 2. hexa. Anička má 63cm a 6,375 kg.
Oskárko, neklade na sebe zbytečné nároky s tím ehlením? Já jsem ráda, e stihnu vyprat usuit a sloit a neehlím skoro nic. ehlím asi 10 věcí do měsíce.
Holky, jak jste na tom vy s ehlením?
Evčo, ten exém bývá často reakce na kravské mléku z UM. Určitě bych zala na koní a na alergologii. Mému synkovi tehdy mléko zakázali hned na koním a zakázali ho i mě jako kojící (dostává se do MM přes matku). Pro tyhle děti, kdy se nemůe kojit, je Nutrilon Alergy Care z lékárny. Zeptej se na to. Čím déle se miminko zatěuje mlékem, pokud je na něj alergické, tím horí můou být následky, můe z toho být i astma, průjmy, senná rýma...
Dnes jsem se stavila malou ukázat v práci. Docela příjemné to bylo se setkat s lidmi. A po tom, co jsem slyela, jsem jetě víc ráda, e jsem doma :-).
Denny, uspáváme u prsu taky.
Není tady
Denny, tentokrat musim s Adri souhlasit. Nase mudra rika totez, leky podavat az pri teplote vyssi nez 38..Ja sama HOnzikovi davam sirup az od 38,5 protoze mu siruo zabere az moc, a ja ho potom neudrzim v posteli..:-) Je to des, kdyz jsou ty drobkove nemocni, ale sama horecka neni nebezpecna.. me hodne pomohli nasledujici clanky, ktere se shoduji s tim, co rika moje mudra..
O horečce mluvíme, kdy tělesná teplota měřená v podpaí přesáhne 38°C. Teplotu mezi 37 a 38°C označujeme jako zvýenou teplotu.
Co je to horečka? Jaké jsou její příčiny a význam? Předevím: horečka sama není nemoc, nýbr smysluplná reakce organismu na nemoc, na infekci! Dokonce můeme říci: je-li organismus zdravý, pak má schopnost reagovat horečkou. Horečka výrazně omezuje růst a mnoení virů i bakterií. Při teplotě nad 39,5°C ztrácí větina virů a bakterií schopnost rozmnoovat se a hyne. Navíc horečka aktivuje imunitní systém: bílé krvinky jsou při horečce pohyblivějí, mají větí schopnost se vypořádat s nezvanými hosty, kteří se při infekci v organismu íří. Horečka je tak jedním z nejdůleitějích nástrojů, kterými organismus udruje svoji integritu. U dětí se objevuje jetě jeden moment při vzniku horečky: malé i velké vývojové změny jsou někdy doprovázeny horečkou nebo alespoň zvýenou teplotou. A u je to prořezávání zubů nebo přechod z jednoho vývojového stadia do následujícího. Mnoho rodičů, vychovatelů, učitelů hudby apod. ji určitě udělalo zkuenost, e dítě je po prodělaném horečnatém onemocnění najednou ve vývoji o skok dál. Můeme si představit, e horečka je jakýmsi ohněm, který pomáhá přetavit staré vlohy organismu a dává vzniknout novým. Dokonce některé události, které dui malého dítěte "rozohní", se mohou projevit krátkodobou horečkou: odjezd na dovolenou, vánoce, oslava narozenin apod.
Nebojte se horečky!
Dávno je ji známo a doloeno studiemi, e horečka podporuje imunitní systém organismu. e horečnatá onemocnění prodělaná v dětství jsou významnou prevencí nádorových onemocnění v dospělém věku. e děti, které neuívaly antibiotika a prostředky proti horečce, mají výrazně nií výskyt alergických onemocnění. Přesto je zvyk pouívat "léky" proti horečce zakořeněn velice hluboko. Nae generace vlastně často ani neví, jak takové horečnaté onemocnění přirozeně probíhá. Musíme se to učit. První horečky bez čípku proti teplotě jsou pro rodiče vdy krokem do neznáma a zatěkávací zkoukou. Důleité je, abychom si na jedné straně zachovali zdravý selský rozum a na druhé straně si postupně pěstovali schopnost intuitivního posouzení závanosti situace. Poprvé je to nejtěí, s kadou dalí horečkou to vak půjde lépe. Pro budoucí zdraví naich dětí to znamená v kadém případě velmi mnoho.
Není tady