29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
chci se zeptat, jak resite stres. Jak evakuujete napeti? Nebo to nedelate a cekate az to prejde?
Ja to bohuzel neumim, ale znam povestny "papirovy pytlik" , jinak bohuzel nic. Existuje jina ucina metoda?
Není tady
Stresové situace řeším různě. Hlavně potřebuju nebýt sama doma, nedusit se v tom jak ve vlastní šťávě.
Pomáhá mi vyjít mezi lidi, mluvit se známými, a najednou vidět - vždyť i oni leccos řeší, a v porovnání s jejich, mé problémy jsou často prkotina (na toto v rozhovoru s jinými lidmi přijdu docela často).
Někdy pomáhá vybít napětí sportem (brusle, kolo). A někdy, když není možnost výše uvedených metod, tak si vezmu svou oblíbenou knížku na stresy, a to je Jih proti severu. To je tak čtivé, že mě to vždycky vtáhne do děje, i když jsem tu knížku četla snad stokrát, že na vlastní problémy aspoň na chvíli zapomenu.
No a poté, co se vrátím z říše literatury zas do reality, se na to dovedu dívat trochu s nadhledem.
Nevím, jestli existuje nějaký obecný návod. Mně pomáhá kolo a vyjet do přídody. Občas se zastavím a koukám, uklidňuje mě to a nějak dodává pocit jistoty. To, že řeka a kameny v ní jsou tu už tak dávno, všechno přežily...Nebo manuální práce, i ta knížka občas. Ale někdy taky nepomůže nic.
Není tady
No ja mela spis namysly tu prvni, sokovou reakci. Jste v klidu, neco se stane, zacnete popadat dech a dusit se vzteky a v mem pripade pak uz jenom zacit rvat. Taky ze vzteku.
Jednou jsem zkusila ten pytlik, ale ten dotycny, co me tak vytocil se tomu jeste smal
Není tady
Co takhle protistresové balonky? Mě ohromně pomáhají, když mě někdo vytočí, mám tady takovou gumovou kostku a když není zbytí, prostě s ní švihnu vší silou o zem a uleví se mi. Samozřejmě to nedělám před dotyčným, co mě vytočil, leda když je to někdo z rodiny, ti to zkousnou a někdy se i chytnou za nos.
Není tady
Dita.L napsal(a):
chci se zeptat, jak resite stres. Jak evakuujete napeti? Nebo to nedelate a cekate az to prejde?
Ja to bohuzel neumim, ale znam povestny "papirovy pytlik", jinak bohuzel nic. Existuje jina ucina metoda?
Dychani.Prodychavani-navrat k sobe do nitra. Take metoda
Kdyz se ale v cloveku napeti nabaluje troska po trosce a neupousti paru pak samozrejme bouchne.
Takze upoustet napeti prubezne ,to je taky metoda.
Není tady
Rosamunda napsal(a):
Co takhle protistresové balonky? Mě ohromně pomáhají, když mě někdo vytočí, mám tady takovou gumovou kostku a když není zbytí, prostě s ní švihnu vší silou o zem a uleví se mi. Samozřejmě to nedělám před dotyčným, co mě vytočil, leda když je to někdo z rodiny, ti to zkousnou a někdy se i chytnou za nos.
Jsem jinak klidný člověk, ale asi před půl rokem jsem se při jednom telefonátu tak rozohnila, že jsem taky švihla vší silou o zem - vlastním mobilem
.
Myslela jsem, že bude na cimprcampr, ale světe div se - on to přežil, jen začal hrát při vyzvánění jinou písničku!!!
mně na stres pomáhá jednoduchý cvik prstů
http://www.email.cz/getAttachment?sessi … 9R%AF%05J6
Upravil(a) laminanonte (6. 10. 2010 11:36)
Není tady
Bloosom, taky zpusob, jak si zmenit vyzvaneni
hirondel, no ja prave ted chodim ke kineziolozce, ktera na mem nahromadenem stresu pracuje. Problem je v tom, ze mi sice poradila jeden cvik s dychanim, ale ten je celkem neprakticky, protoze si k tomu clovek musi sednout, coz vzdycky nejde. Je mi jasne, ze kdyz budu opet nabalovat, tak se z toho nikdy nedostanu.
Laminanote, muzes tu stranku dat jeste jednou prosimte? Nemuzu ji zobrazit protoze pry nemam "autorizovany pristup"
Rosamundo, takove balonky existuji? Zkusim vygùglit.
Není tady
Co beru AD tak se nevztekám. Prostě se nikdy nerozzlobím natolik, abych vybuchla vzteky. Dřív jsem nadávala, házela věcmi, mlátila dveřmi a kopala do věcí. Teď mě nerozzlobí nikdy nic. Stres ve mě vyvolá ale pocit úzkosti, což si většinou vykompenzuju tím, že si svoje pocity vypíšu do deníku a taky mi pomáhá se v ústraní vybrečet a vyspat se z toho. Druhý den už mi bývá daleko líp.
Není tady
Snažím se být v každé situaci klidná a nedat na sobě nic znát. Vztek, smutek, lítost se hromadí, kéž bych byla huba plechová a uměla si od plic zařvat a neměla z toho pak výčitky. Osobně ale takové lidi nemusím....
Takže jsem uvízla v depresi, na AD pořád silnější. Děsně svojí slabošskou povahu nenávidím.
Není tady
Taky jsem uz mela AD a vim jake to je; mam dojem, ze mi bylo vsechno uplne jedno. No jenomze AD clovek nemuze brat furt. Musi se vratit do reality bohuzel
Není tady
Na mě zabere, když si uvědomím (což se stane hned když se na.se.ru), že se nedokážu ovládat sama že jsem ovládána někým jiným. To mě tak vzpruží, že přestanu hned. Je to pro mě samotnu známka jakési mé slabosti. Zvýšit hlas nebo nadávat - jo to beru, ale nechci se nechat vytočit natolik, abych byla v afektu a reagovala prudce bez rozmyslu. To mi vadí. A to už se mi taky dlouho nestalo.
Není tady
Dita.L napsal(a):
hirondel, no ja prave ted chodim ke kineziolozce, ktera na mem nahromadenem stresu pracuje. Problem je v tom, ze mi sice poradila jeden cvik s dychanim, ale ten je celkem neprakticky, protoze si k tomu clovek musi sednout, coz vzdycky nejde. Je mi jasne, ze kdyz budu opet nabalovat, tak se z toho nikdy nedostanu.
To je super Dito,ze na tom pradujes.
Zkus se proste jen soustredit na dech (zavreny oci Ti muzou pomoc) . Nemusis sedet ale neceho se drz a proste a jednoduse dychej. Je jedno co si budou ostatni myslet a zda se rtohle nekde a nekdy hodi,protoze ono se to hodi vic nez krik a nabeh na infarkt.
Take jsem kdysi davno tady navrhovala rvacku s polstarem. Proste mu predat svoji frustraci ,vztek,agresi atd atd.
Je to opet lepsi nez se vybit na nekom jinem.
Není tady
Skúšam meditovať, dať si horúci kúpeľ, počúvať ukľudňujúcu hudbu... alebo naopak ísť avybehať, vycvičiť, prejsť do prírody. Podľa toho, či prevažuje únavo-strest alebo zlosťo-stres.
Není tady
Jo, dokud řvu, tak je všechno v pořádku Prů.ser se blíží v okamžiku, kdy začnu mluvit nebezpečně klidně a tiše...
Jinak jsem vyrobená tak, že stresové situace zvládám maximálně s vyšší tepovou frekvencí... ovšem když je po všem a jsem sama, tak se dokážu úspěšně sesypat. Jen to prostě neumím s publikem.
Není tady
Dita.L napsal(a):
![]()
![]()
![]()
Laminanote, muzes tu stranku dat jeste jednou prosimte? Nemuzu ji zobrazit protoze pry nemam "autorizovany pristup"
Rosamundo, takove balonky existuji? Zkusim vygùglit.
zkusím to jinak, protože ten horní odkaz se mi taky již nezobrazuje..
http://www.jpeg.cz/view-293_ATT2939900.gif.html
Upravil(a) laminanonte (6. 10. 2010 14:14)
Není tady
Blossom napsal(a):
Rosamunda napsal(a):
Jsem jinak klidný člověk, ale asi před půl rokem jsem se při jednom telefonátu tak rozohnila, že jsem taky švihla vší silou o zem - vlastním mobilem
![]()
.
Myslela jsem, že bude na cimprcampr, ale světe div se - on to přežil, jen začal hrát při vyzvánění jinou písničku!!!![]()
Ja si kupujem zásadne nárazuvzdorný a vodotesný!
Není tady
Dito L - prosím jakym způsobem s tebou pracuje kinezioložka, kolik stojí jedno sezení / na hodinu, jak dlouho se k ní musí chodit? Pomáhá ti to? Po kolika sezení jsi cítila úlevu? Tedy ve Francii je to jiné, ale neví to tu někdo náhodou, jak to chodí tady v Čechách?
Já chodím na skupin.terapii k psycholožce asi 2 roky, ale mám pocit, že mi to moc nepomáhá, bohužel ani AD které mám, jsem pořád ve velké úzkosti a nevím proč - vše je v pohodě
Upravil(a) pat (6. 10. 2010 14:39)
Není tady
Dita.L napsal(a):
Taky jsem uz mela AD a vim jake to je; mam dojem, ze mi bylo vsechno uplne jedno. No jenomze AD clovek nemuze brat furt. Musi se vratit do reality
bohuzel
Dito, to není pravda, spíš pokud to člověku pomáhá, tak by je měl brát pořád. Bez nich se taky dá, ale to si musíš být hodně jistá, že to ustojíš a zásadně je nesmíš vysazovat sama, ale jen pod pod dozoroem svého lékaře.
Není tady
laminanonte napsal(a):
Dita.L napsal(a):
![]()
![]()
![]()
Rosamundo, takove balonky existuji? Zkusim vygùglit.zkusím to jinak, protože ten horní odkaz se mi taky již nezobrazuje..
http://www.jpeg.cz/view-293_ATT2939900.gif.html
Lami, to je pěkné, jen kde vzít ty stodolarovky, to už bych pak opravdu stres neměla (i když možná z toho kam je uložit)
Není tady
Ros, sorry, ale z takéhoto pohľadu pomáhajú človeku aj drogy, alkohol.... a závislosť na liekoch je rovnaká závislosť ako každá iná. Ja by som povedala, že je dobré hľadať cestu z toho kruhu von a lieky brať, ak sa inak nedá.
Není tady
Já beru AD už 11. rok a nehodlám je vysadit nikdy. Ani moje doktorka mi to nedoporučuje. Budu je brát do smrti a nejsem při jejich braní mimo realitu. Jen jsem se hodně zklidnila, což považuji za velké plus a taky to, že mi tolik nekolísají nálady. A není pravda, že bych byla zcela bez emocí - prožívám všechno tak jako dřív - radost i smutek.
AD totiž nedělají nic jiného, než že vyrovnávají chemickou nerovnováhu v mozku a jsou pro depresivního člověka potřebná stejně jako pro cukrovkáře inzulín. Ještě jsem nazažila diabetika, který by se styděl za to, že je "závislý" na inzulínu. Já to mám s AD zrovna tak.
Není tady
Nejde o hanbu, ale o to, či sa dá žiť aj bez nich, a to dobre. Ja napr. poznám cukrovkárov, ktorí berú lieky a podaktorí to dotiahli až na pichanie inzulínu, ale diétu nebudú držať ani zaboha... To si radšej denne budú sami pichať ten inzulín. TO je podľa mňa tá hanba a možno existuje aj nejaká tá paralela s AD a depresiou(trebárs že psychológa ani zaboha, psychoterapiu ani zaboha, apod.); ale neviem to iste, lebo som ich v živote nebrala. Určite sú rozdiely medzi jednotlivými druhmi depresií, pacientov, apod.
Upravil(a) Selima (6. 10. 2010 18:15)
Není tady