|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

taky mi to tak prijde nejsem ale psycholog
Není tady

11angelika napsal(a):
hele Heleno me prijde jestli ty nahodou nemas naseho "TATKU" u sebe ty??? ze za nej tak bojujes, prijde mi ze jsi nikdy takovou situaci neprozila, ja prece sedacku muzu tahat ikdyz jsem byla tehotna, delam chybu kdyz nechci aby me dite v malem veku videlo kopretinu kterou tatka urval a kazdych 14 dni se s ni rozchazi protoze ho stresuje tak jako jsem ho stresovala ja no musim byt uplne padla na hlavu
Helena ho u seba nemá, ale čo je hlavné: Helena s ním nemá hneď DVE deti... Sorry, ale ty ho líčiš ako úplnú sv.i.ň.u a asociála - tak buď taký bol vždy (a ty si to akurát z nejakého dôvodu nevidela, alebo ti bol lepší aj takýto ako žiaden), alebo sa tým d.e.b.i.l.om stal pri tebe (a to je tiež na zamyslenie, povedala by som). Ty si naňho nasrdená, čo za otca je tvojím deťom... ale pritom si im ho za otca vybrala ty... (obidvom opakujem, lebo je fakt, že prísť na to, aký (nie) je ten-ktorý muž otcom, je ťažké, kým to nezažiješ v praxi
; ale zasa zopakovať si otcovstvo s tým, ktorý sa už raz neosvedčil ...
). Ja narovinu napíšem, že tvoj ex asi nie je ideál otca... ale stal sa ním, aj tvojím pričinením, tak holt musíte obaja pracovať s matrošom, aký ste dostali k dispozícii.
Není tady

11angelika napsal(a):
Javeno delam to uplne stejne nelzu rikam hola fakta nepomlouvam proste to je realita
Njn, ono to môže vyzerať, že aj tu nepomlouváš, len hovoríš holé fakty... lenže potom napíšeš - na otázku - neičo viac a ono to už začne vyzerať zasa torch uinak... A keby sme písal ten tvoj dáreček, tak by to určite zasa vyznelo inak (a on by tiež určit epísal pravdu, SVOJU PRAVDU). Ja som deťom, resp. dieťaťu - s tým druhým komunikujem o týchto veciach, až odkedy je dospelá - tiež vždy hovorila pravdu, neklamala som, ale povedzme, že som mu nepovedala CELÚ svoju pravdu, ale len tú čo najobjektívnejšiu časť. Tú špičku ľadovca, ktorá bola vidieť na povrchu.
Koniec koncov, ja s jeho otcom už nie som, ale on BOL, JE a BUDE jeho otcom až do smrti jedného alebo druhého. 
Není tady

No, presne o malého tu ide - a o to, ako mu vy dvaja, OBAJA, dospelí pomôžete to zvládnuť. Jedno, že ty si sa v tej situácii ocitla takpovediac nie o vlastnej vôli... To malý tiež, a navyše nemá ten odstup a rozum a rozum, čo ty, a otec - nech je akýkľovek - mu chýba a navyše ku všetkém ucíti, že aj mama je nešťastná.
A on s tým, cipík, nemôže nič robiť... 
Není tady
Hele, Ange, já si myslím, že s otcem musíš mluvit. Musiš mu říct, že něco tomu chlapci nesedí - v ty víkendy. Cítíš-li to tak. Že je takový a makový. A jde to říct i tak, starostlivě, slušně, citlivě, v zájmu všech, abyste se nepohádali. Pokud se otevřeš ty první, podáš jakoby tu ruku ke smíru, tak bude taky vstřícný. Pokud mu na synovi záleží, tak si to přebere a bude se snažit chyb vyvarovat. A hlavně to nevezme jako útok na sebe. (ale nepřežeň to, aby ti nenabídnul - nedejbože - návrat!
)
Byl by průser, kdyby měl být nějak stresovaný, před, či po. Nechci to nijak vyhrocovat, ale nemůžeš to taky podcenit. Nelze to takto vyhodnotit přesně. To budeš muset jedině ty. A njelepší by bylo si promluvit.
Není tady
Selima napsal(a):
11angelika napsal(a):
hele Heleno me prijde jestli ty nahodou nemas naseho "TATKU" u sebe ty??? ze za nej tak bojujes, prijde mi ze jsi nikdy takovou situaci neprozila, ja prece sedacku muzu tahat ikdyz jsem byla tehotna, delam chybu kdyz nechci aby me dite v malem veku videlo kopretinu kterou tatka urval a kazdych 14 dni se s ni rozchazi protoze ho stresuje tak jako jsem ho stresovala ja no musim byt uplne padla na hlavu
Helena ho u seba nemá, ale čo je hlavné: Helena s ním nemá hneď DVE deti... Sorry, ale ty ho líčiš ako úplnú sv.i.ň.u a asociála - tak buď taký bol vždy (a ty si to akurát z nejakého dôvodu nevidela, alebo ti bol lepší aj takýto ako žiaden), alebo sa tým d.e.b.i.l.om stal pri tebe (a to je tiež na zamyslenie, povedala by som). Ty si naňho nasrdená, čo za otca je tvojím deťom... ale pritom si im ho za otca vybrala ty... (obidvom opakujem, lebo je fakt, že prísť na to, aký (nie) je ten-ktorý muž otcom, je ťažké, kým to nezažiješ v praxi
; ale zasa zopakovať si otcovstvo s tým, ktorý sa už raz neosvedčil ...
). Ja narovinu napíšem, že tvoj ex asi nie je ideál otca... ale stal sa ním, aj tvojím pričinením, tak holt musíte obaja pracovať s matrošom, aký ste dostali k dispozícii.
a angelika není ideální matka, protože matka, které své dítě miluje, nemůže dělat to co angelika svým dětem 
Není tady
.... a myslíte, že vůbec někde existuje ten ideální otec a nebo ideální matka? Znáte někoho takového osobně?
Vlastně - já ano, té ideální mamince se velmi blíží zrovna maminka moje. Ale jak píšu - ideálu se pouze velmi blíží...
Já myslím, že tady ani nejde o to být ideální matka (otec). Úplně by stačilo být dobrá máma (otec) .
...fuj, jak jsem napsala Dobrá máma, tak mi v představě bliknul - jogurt !!...
, no, není to příšerný???
Tohle vlákno se začíná zajímavě doplňovat s vláknem sousedním od Nicolase. Tam je myslím dost dobře nastíněno, jaký by ten dobrý rodič správě měl být. 

Blossom napsal(a):
.... a myslíte, že vůbec někde existuje ten ideální otec a nebo ideální matka?
A jak zní definice ideálního???
Trochu mi slovo ideální=dokonalý. Vždycky jsem si myslela,že "ideální" rodič je ten,kdo dělá vše v zájmu dětí. I když třeba dělá nějaké chyby.
Není tady
rejka napsal(a):
Blossom napsal(a):
Trochu mi slovo ideální=dokonalý. Vždycky jsem si myslela,že "ideální" rodič je ten,kdo dělá vše v zájmu dětí. I když třeba dělá nějaké chyby.
No právě. 
A jak praví přísloví - NIKDO nejsme dokonalý.
A bacha i na to "...ten, kdo dělá vše v zájmu dětí..."
Třeba taková tchýně, projíždějící snaše ledničku, přestlávající mladým postele apod., je taky upřímně přesvědčená, že to dělá v zájmu svých dětí, chce jim přeci pomoct, když oni navíc to furt dělají blbě...
(Ten uváděný příklad takové tchyně je skutečný, ze života. Naštěstí ne tchyně mé.... ).
I ta má teta, bránící svým dětem v kontaktu s tátou (jak jsem popsala o pár příspěvků níž) byla upřímně a skálopevně přesvědčená, že zabránění tomu kontaktu je právě v zájmu jejich dětí.... 
Blossom napsal(a):
rejka napsal(a):
Blossom napsal(a):
Trochu mi slovo ideální=dokonalý. Vždycky jsem si myslela,že "ideální" rodič je ten,kdo dělá vše v zájmu dětí. I když třeba dělá nějaké chyby.No právě.
A jak praví přísloví - NIKDO nejsme dokonalý.![]()
![]()
A bacha i na to "...ten, kdo dělá vše v zájmu dětí..."
Třeba taková tchýně, projíždějící snaše ledničku, přestlávající mladým postele apod., je taky upřímně přesvědčená, že to dělá v zájmu svých dětí, chce jim přeci pomoct, když oni navíc to furt dělají blbě...![]()
(Ten uváděný příklad takové tchyně je skutečný, ze života. Naštěstí ne tchyně mé.... ).
I ta má teta, bránící svým dětem v kontaktu s tátou (jak jsem popsala o pár příspěvků níž) byla upřímně a skálopevně přesvědčená, že zabránění tomu kontaktu je právě v zájmu jejich dětí....
no ono se za tyhle nádherný slova dá schovat spousta věci.
no, když já jsem na ex šíleně naštvaná, když mu závidám, že někoho má, když mu závidím, že je v pohodě ....no fuj..........líp zní.....ale já přece všechno dělám v zájmu dětí, aby netrpěly , aby byly spokojené, aby se netrápily....
Není tady

...kvôli tomu otcovi, ktorého som im, chúďatám, sama vybrala...
Není tady
v zájmu jejich dětí
Možná jsem chorobně podezřívavá
nebo mám jen věk a zkušenosti
, ale když slyším "dělám to v tvém zájmu", nutí mě to zauvažovat, co to přinese tomu dělajícímu...
Vzpomněla jsem na Cyrana a jeho manželství, kterého se zuby nehty drží "v zájmu dětí" - a drze soudím tam i tady, že "zájem dětí" zní podstatně líp, než skutečné důvody...
Není tady
Já jsem něco asi přehlídla. CO dělá Angelika svým dětem, že byla vyhodnocena jako ne dobrá máma? 
Není tady
?? Co je to ten "zájem dětí"?
Kdo to ví, ať odpoví.
A tento zájem určují samy děti?
Anebo tento nejlepší zájem dětí určují rodiče?....ha..., kdy zájem dětí se podstatně liší podle toho, zda ho definuje zhrzená matka, naštvaný otec, babička, pediatr, soused co slyší hádky nebo sousedka, která spí s naštvaným otcem...
Není tady

helena napsal(a):
....když slyším "dělám to v tvém zájmu", nutí mě to zauvažovat, co to přinese tomu dělajícímu...
Heleno,tohle mě napadne,když to slyším od cizího,ale nikdy,když mi to řekně někdo z rodiny.Ale i tak nemám tohle slovní spojení ráda a já sama ho nepoužívám.Říkám (většinou dětem) spíš něco ve smyslu,že všechno co dělám,dělám s vírou,že je to pro ně to nejlepší,ale,že na tom netrvám,že to to nejlepší opravdu je. Většina z nás tady chceme být "dobré" a rozumné mámy,ale stejně u toho nasekáme spoustu chyb,na které nás naše dětičky jednou (když ne hned) upozorní.
Není tady

Nicolas napsal(a):
Kdo to ví, ať odpoví.
Anebo tento nejlepší zájem dětí určují rodiče?....ha..., kdy zájem dětí se podstatně liší podle toho, zda ho definuje zhrzená matka, naštvaný otec, babička, pediatr, soused co slyší hádky nebo sousedka, která spí s naštvaným otcem...
Nicolasi,zeptej se stovky lidí,dostaneš stovky různých odpovědí,ale všechny mohou mít v sobě kus pravdy.
Není tady
tohle mě napadne,když to slyším od cizího,ale nikdy,když mi to řekně někdo z rodiny
rejko, jenomže i když to zní "nepatřičně", někdy právě naši nejbližší pod vlajkou "chci jen tvoje dobro" dokážou manipulovat, ubližovat nebo sledovat svoje vlastní zájmy, i diametrálně odlišné od toho "dobra".
Pomůžu si při odpovědi jednou ze základních zásad medicíny - primum non nocere - především neuškodit. Fyzicky i duševně.
Není tady
rejka napsal(a):
Nicolas napsal(a):
Kdo to ví, ať odpoví.
Anebo tento nejlepší zájem dětí určují rodiče?....ha..., kdy zájem dětí se podstatně liší podle toho, zda ho definuje zhrzená matka, naštvaný otec, babička, pediatr, soused co slyší hádky nebo sousedka, která spí s naštvaným otcem...Nicolasi,zeptej se stovky lidí,dostaneš stovky různých odpovědí,ale všechny mohou mít v sobě kus pravdy.
Právě proto jsem se ptal, protože tohle vím :-) A chtěl jsem poukázat, že ohánět se argumentem "v nejlepším zájmu dětí", je stejně bezpečné jako držet nůž místo za rukojeť za čepel.
Není tady

Wiki napsal(a):
Já jsem něco asi přehlídla. CO dělá Angelika svým dětem, že byla vyhodnocena jako ne dobrá máma?
Deťom nič, ale možno (nevieme, nepoznáme situáciu v reále) ich odstriháva od otca.
Není tady

Heleno,máš pravdu,psala jsem to čistě za sebe. Připomělo mi to jeden vtipný citát : Všichni chtějí jenom vaše dobro. Nenechte si ho od nich vzít.
Nicolasi,když ono je to velmi individuální. "Moje dobro" pro mé děti,nemusí být dobré pro tvoje. Já taky říkám,že jsem se rozvedla nejen ve vlastním zájmu,ale i v zájmu mých ( našich) dětí. A věř mi,že dodnes jsem ani jednou nezapochybovala o správnosti této volby a nelitovala ani na okamžik. I když si na druhou stranu myslím,že právě v zájmu dětí by se měli dospělí snažit udržet jim rodinu pohromadě. Jenomže prostě ne za každou cenu.I když jsem jim svým rozhodnutím určitě nějak ublížila ( přesto,že to není nijak vidět )jsem přesvědčená,že jsem jim ublížila míň,než kdybych s jejich otcem zůstala. Na druhou stranu jsme je s jejich otcem nikdy netahaly do našich rozepří,nepošpiňovali toho druhého,nedělali si naschvály a já NIKDY nebránila jejich styku.Kdykoliv otec chtěl a chce,děti si bere.On i já se v tomto případě přizpůsobíme právě v tom zájmu dětí. Ale,kdybych měla vážný důvod pro to,aby se svým otcem nestýkali,snažila bych se tomu zabránit. Je mi jasné,že s tímto nebude dost lidí souhlasit- taková podobná témata se tu už řešila- ale,kdybych měla pocit,že otec má na děti špatný vliv,udělala bych to.
Není tady
Selima napsal(a):
Wiki napsal(a):
Deťom nič, ale možno (nevieme, nepoznáme situáciu v reále) ich odstriháva od otca.
Nevidím to tak.
Selim, beru to tak, že se trápí. Pochopitelně má vztek a poci´tuje křivdu, nicméně syn s tátou na víkendy chodí a postupně se svých emocí vůči otci může zbavit úplně..chce to čas.
. Mě zaujalo , že je syn po víkendech smutný a zakřiknutý.
Jsem si jistá, že když Angelice nabídneme pár možností jak se vyrovnávat, popovídáme si o tom, uvidí, že takto to neměla sama, že se musí jen vzmužit a postavit pořádně na nohy sama, neřešit chlapa, že to není žádná trága, tak že postupně se k tomu dopracuje. vezme to za své. ..
Tady ale dostala odezvu tak vyhrocenou a neuváženou, na základě nějakých libovolných domněnek (už nevím kdo to tam psal)a je je hotovo - vymalováno. Vystřelit jedovatej šíp a nazdar. To by měl být účel "rady", smysl diskuze?
Moc si přeju, aby Ange byla - a věřím že je - holka šikovná a statečná a napsala jak se to vyvíjí, bez ohledu na něčí jedem nasáklé emoce a snažila se situaci rozumně řešit dál. 
Není tady

Priať si to prajem aj ja... a prajem to aj jej, jej deťom, atď. Ale zatiaľ vidím realitu trošku inak. Prajem si aj koniec vojny v Darfúre, mier v Iráku, apod., ale... njn. Ide o to, zvládnuť tie negatívne emócie a hlavne neprenášať ich na deti... ktoré má rada nadovšetko na svete, to jej verím. Lenže... tie emócie, všakáno.
Momentálne sú takpvoediac normálne a pochopiteľné, ale ide o to, aby to takto nezostalo naveky. Nie kvôli bývalému (na toho s.al pes), ale kvôli nej a deťom.
Není tady

Vidím to podobně, jako Wiki. Angelika před nedávnam řešila rozpad vztahu a teď si musejí najít cestu, jak s dětmi (to jedno je ještě malé) a s tím, že ona je možná trochu ukřivděná milenkou a on ví, že se nechová zrovna standardně je prostě logické, že jsou tam třecí plochy. Mají na to nárok. Ono si to sedne.
Angelika přišla pro radu, jak na to, ne na hodnocení, jaká je ona či on.
Není tady

Ja ju nehodnotím
- božeuchovaj. Ak to teda oblo na mňa... Ak nie, tak v tym przypadku Au. A radu mám jednu jedinú - vychladnúť, skúsiť spracovať emócie, skúsiť riešiť podobrotky, bez zlosti a výčitiek, obviňovania... pocitov krivdy. A ak sa s oteckom nebude dať, tak proste si stáť za svojím (s tým, že VIEM, že ja som urobila, čo bolo v mojich silách) a chrániť hlavne záujmy detí. 
Není tady

Nicolas napsal(a):
rejka napsal(a):
Nicolas napsal(a):
Kdo to ví, ať odpoví.
Anebo tento nejlepší zájem dětí určují rodiče?....ha..., kdy zájem dětí se podstatně liší podle toho, zda ho definuje zhrzená matka, naštvaný otec, babička, pediatr, soused co slyší hádky nebo sousedka, která spí s naštvaným otcem...Nicolasi,zeptej se stovky lidí,dostaneš stovky různých odpovědí,ale všechny mohou mít v sobě kus pravdy.
Právě proto jsem se ptal, protože tohle vím :-) A chtěl jsem poukázat, že ohánět se argumentem "v nejlepším zájmu dětí", je stejně bezpečné jako držet nůž místo za rukojeť za čepel.
přesně. Bohužel tento termín "v zájmu dětí" znají dokonale hlavně naše "nezávislé" soudy 
Není tady