|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

11angelika napsal(a):
Holky dekuji moc za to ze se mnou diskutujete, nemam nikoho s kym bych to probrala, jestli vyplynulo z me diskuze to ze nechci aby se deti se svym otcem stykaly tak to tak samozrejme neni, verim ve svou vychovu a tudiz i v to ze si svuj nazor stejne udelaji, deti jsou chytre a nemusi se jim takove veci rikat to uz jsem se presvedcila mockrat jen jsem nechtela aby hned dochazely do nejake pro ne cizi rodiny atd....
Mě to nepřišlo, že nechceš, aby se s otcem stýkaly... ty jim jen kladeš svoje podmínky.
Problém je v tom, že on (otec) je nerespekruje.
Ale ruku na srdce - respektoval by je jako manžel? Ten můj ne, jako manžel byl stejnej, jen já to vyvažovala. Co on odflákl, já dodělala, dořešila, zaplatila... Proč by se měl teď měnit? Beru to tak, jak to je, ale byla to fuška si některý věci zakázat.
Něco je zbytečný, něco důležitý a já se snažím to rozlišovat. Nezajímá mě večerka, co jedí, co spolu dělají a tak (od dětí samosebou vím, ale dopředu neřeším), ale třeba u autosedačky to zase dotahuju za něj, jako za starejch časů... Podle něj zbytečná, podle mě ne.
Ty se v tom plácáš, protože jsi na začátku. Ono si to sedne. Ale sedne si to rychleji a líp, když na sobě mákneš a některý věci vypustíš. Uvidíš, že i kluk pak bude víc v pohodě. Když to zvládneš ty, tak on stokrát líp. Děti jsou jak houby - nasáknou i to, co my si myslíme, že jsme dávno vytřeli... 
Není tady
Judyna napsal(a):
A je tu další věc - nikdo nejsme nesmrtelný, Kdyby se se mnou něco stalo, syn má ještě otce.
Vystizny.
Deti maji i otce.
Deti preci nemuzou byt zadnym majetkem nikoho.(Rejko) 
Není tady

Javeno tak s tou autosedackou to mame tak ze si ji uz od unora kupuje ale jeste nekoupil takze mu ji pokazde musim pujcit a to jsem ji tahala ikdyz jsem byla tehotna ... mas pravdu v tom, ze byl takovy i manzel, o dite se nestaral, vzdycky mi rekl, chtela jsi dite tady ho mas starej se ja se jdu bavit a odesel tak jak bych mohla chtit aby ted neco chapal.... myslela jsem to dobre, ale ne pro sebe. Je pravda ze je skopec a cim vic neco chci tim vic on ne a ne a ne, jeste ma radost z toho protoze si mysli ze zarlim
Není tady
Blossom napsal(a):
amely napsal(a):
Myslíš, že bys někdy dokázala respektovat názor opačný, než máš Ty a aspoň jej přejít mlčením?
A proč bych měla přecházet mlčením něco, o čem jsem přesvědčená, že je lež a pouhá póza?
Bloss, takze Ty jsi nepochopila ten Amelyn vzkaz pro Tebe?
Amely vyslovila jeji nazor, ktery je opacny nez ten Tvuj a protoze je opacny nazyvas ho ze sveho pohledu (Tvuj nazor) lzi a pozou?
Kdyz nekdo vyslovuje svuj nazor(opacny nez je ten Tvuj) a Ty na nej zareagujes tim, ze reknes : "no to bych chtela videt" ,tak skutecne se da chapat snadno ,ze Amely to ze sveho pohledu vnima jako nerespektovani jejiho nazoru ktery vyslovila.
Není tady

Holky nedohadujte se dyt od toho tady ta diskuze prece je kazdy rekne co si mysli, taky se mi po prvnim precteni nektera reakce nezamlouva ale kdyz ji prectu po druhe po treti ..... kazdy nazor ma neco do sebe......... a jsem rada za vsechny
Není tady

11angelika napsal(a):
Javeno tak s tou autosedackou to mame tak ze si ji uz od unora kupuje ale jeste nekoupil takze mu ji pokazde musim pujcit a to jsem ji tahala ikdyz jsem byla tehotna ... mas pravdu v tom, ze byl takovy i manzel, o dite se nestaral, vzdycky mi rekl, chtela jsi dite tady ho mas starej se ja se jdu bavit a odesel tak jak bych mohla chtit aby ted neco chapal.... myslela jsem to dobre, ale ne pro sebe. Je pravda ze je skopec a cim vic neco chci tim vic on ne a ne a ne, jeste ma radost z toho protoze si mysli ze zarlim
Tak vidíš.
Ty to víš, jen to zpracovat. Ale nemysli si... já občas doteď supím, že je to hroznej b.lbec, protože se to někdy fakt nedá
... ale když u toho nejsou děti. V práci, u kámošky... Doma je to "náš taťka".
Dnes absolutně nechápu, jak jsem si mohla ke stavbě svýho domu života vybrat takovou nekvalitní cihlu a ještě do základů...
Před patnácti lety jsem to viděla holt jinak, no...
Beru to tak, že za chyby se platí. Jenže chyba byla moje, ne dětí, tak je z toho vynechávám a vyžírám si to sama... 
Není tady
verim ve svou vychovu a tudiz i v to ze si svuj nazor stejne udelaji...
Jo, udělají... ale až na to budou mít rozum, lépe řečeno až se s tím budou umět vrovnat. Blbý je, že málokterý dítě druhýho rodiče vyloženě odmítne, i když vidí/cítí, že tomu prvnímu se to nelíbí. Takže se to v nich tak hezky plácá -"mám tátu rád, ale mámě se to nelíbí" - a buď udělají radost mamince a k tátovi se moc nehrnou (i když by chtěly), nebo naopak hrnou až moc, jí natruc (ale to spíš až v pubertě).
jen jsem nechtela aby hned dochazely do nejake pro ne cizi rodiny atd...
Ale proč by nemohly? Přece (nejen váš) táta není "kůl v plotě", aby se nestýkal s jinými lidmi, aby neměl přítelkyni... Pokud jeho přátelé a známí nejsou vyložení asociálové, není přece důvod, aby se s nimi dítě neseznámilo.
s tou autosedackou to mame tak ze si ji uz od unora kupuje ale jeste nekoupil takze mu ji pokazde musim pujcit
Mňo... a fakt jedno dítě potřebuje dvě autosedačky, když se ta jedna dá prohazovat? Není zbytečné kupovat druhou?
Není tady

hele Heleno me prijde jestli ty nahodou nemas naseho "TATKU" u sebe ty??? ze za nej tak bojujes, prijde mi ze jsi nikdy takovou situaci neprozila, ja prece sedacku muzu tahat ikdyz jsem byla tehotna, delam chybu kdyz nechci aby me dite v malem veku videlo kopretinu kterou tatka urval a kazdych 14 dni se s ni rozchazi protoze ho stresuje tak jako jsem ho stresovala ja no musim byt uplne padla na hlavu
Není tady
11angelika napsal(a):
No, vidíš, já bych mu tu radost prostě nedopřála, nehledě na to, že není proč. Ta nová paní ti vlastně značně ulevila a převzala si bezplatně chlapa, který pro tebe přínosem není a jak se zdá tak ani nebude, udržuje-li si svůj pohodlný a nezodpovědný standard. Dopřej jim, a´t oba mají to, co chtějí.
Role otce je ale jiná kapitola, řekla bych, že i tomu se člověk musí učit. V tom ho naopak můžeš i podpořit. (to by koukal
)
Ohledně té "cizí" rodiny. Myslím, že můžeš s otcem slušeně probrat kam syn o víkendu půjde, s kým bude, a kde bude spát, přičemž nenecháš řeč sklouznout nikam jinam - třeba do obviňování. Na výslech asi právo nemáš, ale zdvořile, přátelsky se zeptat to je něco jiného. Tohle se strašně těžko posuzuje, když nikdo nevíme jak ten víkend chlapec prožívá. Může vše být v naprostém pořádku. orientovala bych se podle reakcí syna. Pokud bych zjistila, že je tam něco závadného, nevhodného, tak bych zasáhla a nebyla-li by domluva, tak bych to řešila soudně.
Dokud se budeš užírat a vidět ji jako "kopretinu", tak se neposuneš, nevydechneš , nedomluvíš se, a budeš mít navíc vrásky kolem rtů a na čele !!
- a TO bys mu přeci nedopřála!! Ne??

Tak se na to povznes, je to jouda, tak mu pomoz.
Ta velkorysost není prohra, rezignace, ponížení - to je to nejvíc, co svému utrápenému osrdí můžeš nabídnout.
Není tady
angeliko a proč štěkáš po mně? Nebojuju za vašeho "taťku" - nemám proč. Jen to holt vidím malinko jinak, protože nejsem ovlivněná vztekem na něj ani na kopretinu. Tomu, aby se s ní dítě vidělo, stejně nezabráníš - leda bys ho tátovi přestala "půjčovat".. nehledě na to, že když tahle odejde, velmi pravděpodobně přijde jiná... co naděláš.
A k sedačce - jestli sis nevšimla, nepsala jsem nic o tahání. Jen jsem se optala, zda jsou nutné dvě.
Není tady

Heleno snazim se vyhnout jakemukoliv kontaktu s nim a predavani sedacky je uz dalsi rozpredena diskuze zbytecna a to prece druha sedacka resi, nestekam jen mi to tak prislo, ze at napisu co napisu vzdycky u tebe vyjde jak on to vlastne mysli dobre
Jeste jsem se vlastne nepodivala na to tak ze kdyz nebude tahle bude jina co bude opecovavat JOUDU 
WIki nedopreju to je fakt.
Není tady
Nevím, nezdá se mi označování přítelkyně (partnerky) otce tvých dětí jako "kopretina", "slunečnice" jako vhodné. Už toto, podle mě lehce pejorativní označení, naznačuje, že ti pěkně lží v žaludku. Nešlo by o ní uvažovat a mluvit naprosto neutrálně - třeba jako o přítelkyni mého bývalého partnera? A před dětmi (pokud ony samy o ní začnou mluvit, třeba při vyprávění zážitků z víkendu) třeba jako o tetě Dáše (její skutečné jméno jméno si dosaď sama)?.
Co vím, nejhorší chybu dělají rozvedené matky v tom, že už z jejich gest a slov je cítit zášť a zlobu proti tatínkovi dětí. Je to špatně, i když je to třeba zrovna naštvanost na tatínka oprávněná.
Mí rodiče byli v tomto po rozvodu velmi ukáznění, přesto si dodnes pamatuji, že každé jejich negativní gesto nebo slovo, které jim uniklo na adresu toho druhého, mě velmi píchlo u srdce, zraňovalo, a vždycky se u mě nesmírně shodil ten, kdo s tím nepřátelským gestem či slovovem přišel A to, i kdyby měl fakticky pravdu.
No, o to nemluvení s dětmi špatně se hodně maminek aspoň snaží.
Ale pak jim to často unikne třeba u rozhovoru s kamarádkou, kdy dítě si hraje někde opodál (ale bacha - všechno slyší a dost citlivě vnímá), a když ta maminka barvitě popisuje kamarádce situaci stylem "Představ si co zas ten kretén udělal..."
Přimlouvám se za děti, abyste všichni, kterých se to týká, dovedly o bývalém partnerovi ajeho nové přítelkyni (či přítelkyních - obvykle to u jedné nezůstává) mluvit nějak normálně, bez emocí a neutrálně, aby se dítě nebálo vůbec slovo "táta" před vámi vyslovit.

tak ta mi fakt v zaludku nelezi je mi ukradena tako jako on dost se to tehu a porodem zlomilo, asi se spatne vyjadruju nebo co, jedine co me trapi a to dost kdyz moje dite neco trapi... jinak kopretina je prece hezka kyticka
teta by byla moje sestra a to fakt neni bych o tom musela neco vedet
Není tady

Kopretina, amazonka... já v tom nevidím nic divokýho. Pochybuju, že on o mě před ní nebo s přáteli mluví jako o bývalé ženě. Tipuju to na bejvalku.
Nijak mě to neuráží a v mém případě je nová partnerka mého muže opravdu amazonka - s tím, co má na krku on, je to velmi statečná žena. Řekla jsem to i jemu, že má můj hluboký obdiv, jmenovala jsem jí (neříkala jsem ona, ale její jméno) a přidala i to přirovnání k amazonce. Nerozešli jsme se kvůli ní, jeho milenka před lety nebyla ani kopretina, ani amazonka a bolela víc, než tahle. Ta mu klasicky skočila na špek - podnikatel, nerozumí si ze ženou...
Jak jí říkají děti, jestli teto nebo jménem, není má věc a doma jí s dětmi říkáme jménem.
Neleží mi v žaludku, jen mě občas se.re s tím, že neplatí včas a nenahlásí, zda platí víkend, což mě komplikuje lehce život, a musím se ozývat já, ale jinak je mi volnej, že bych tomu před patnácti lety ani nevěřila... 
Asi je to o nastavení. Když říkám dětem plašidlo, tetřeve, barbucho... dělám to s láskou. Proti paní nic nemám - naopak. Jestli ho vyrazí, zas budu na pořadu dne a to fakt nechci. A klíďo, ať se vemou. Když to stihnou tak do dvou let, má holka úžasný šaty na svatbu (z jedné minulé kostelní) a teď dost roste, tak šup, šup.
A ta gesta, co děti vidí, a i o těch kamarádkách... No, já otce nepomlouvám, maximálně shrnu fakta. Když něco zaslechnou, ono to taky není vždycky na škodu. Nechci, aby žily v bublině, kdy je táta super, má náročnou práci, takže už třetí víkend nemůže... nedostal prémie, jinak by ti něco určitě koupil k narozkám... nevolá, protože nemá kredit, hlavně se proboha nikde nezmínit, že je to všechno trochu jinak.
Nikdy jsem dětem nelhala a nehodlám to dělat. Za nás oba tohle zvládal tatínek. Já vždy všechno vysvětlím, protože mám v okolí dost příkladů lidí, kteří to neudělali a pak se děti dozvěděly pravdu, která jim zatočila tím jejich chráněným světem. 
A teď, jak píšu o té svatbě, že by se mohli vzít... tak jsem se přistihla, že bych se šla klíďo podívat na obřad. Teda kvůli nim bych nešla, to se nehodí, ale neměla bych s tím problém. Já jsem asi přírodní úkaz. 
Upravil(a) javena (20. 10. 2010 13:00)
Není tady

Zkopčilo se mi to dvakrát... 
Upravil(a) javena (20. 10. 2010 12:56)
Není tady

Javeno delam to uplne stejne nelzu rikam hola fakta nepomlouvam proste to je realita 

Není tady
je mi ukradena tako jako on
Ale není, děvečko, není... ani ona, ani on... to by ses vyjadřovala jinak.
jedine co me trapi a to dost kdyz moje dite neco trapi
Jenže k tomu ses pořád nevyjádřila, CO přesně ho trápí... jestli tátův odchod, nějaké jeho chování nebo řeči...
Není tady

Heleno, strasne me to trapi mas pravdu :)je mi lito ze tak uzasny clovek tady se mnou neni, ze mi nerika jak jsem oskliva ze neumim ani delat karieru, ze mi je v tehu porad spatne a ze kdy uz vstanu a uklidim a ze vseho nejvic mi vadi ze tak skveleho muze ma ona ze se maji harmonicky vztah a uzivaji si........
ano trapi me jeho chovani, byl vesele dite, vzdycky kdyz se vrati nesmeje se nemluvi je zakrikly smutny kazdy den se me 100xpta jestli ho urcite vyzvednu ze skolky ja.
Není tady

Já to mám s kopretinou stejně jako jevana. Používám toto oslovení docela často a to hodně na přítelkyně mých kamarádů. Není v tom nic urážlivého a mi to přijde rozhodně lepší než říct "přijde ta tvoje" nebo "co tvoje mladá".
Ale s kolegyní jsme to nedávno probíraly, protože jí se šíleně dotklo, že tak byla oslovena kamrádkou svého přítele. Každý to hold asi bere jinak 
Není tady

Malý chodí do školky...kolik mu je? Zkoušela sis s ním vykládat?
Není tady

Kuratko ano do skolky vykladam si s nim porad pokladam za blby kdyz si maminka se svym ditetem nebavi ze to nechce rozebirat atd.. vysvetluji mu ze tatinek ho ma rad,a ze kazdy clovek je najaky nejak se chova to rozebiram na jeho kamaradech a tak no a ze tatinek si vybral sam ze bude tam kde ted je a ze ja s tim nic neudelam ze mu nemuzu diktovat a branit,
Není tady
To, jak synek reaguje je docela zvláštní...on ho někdy vyzvedával táta? A je smutný, zakřiknutý....co se tam tedy děje..co říká? Neřekl to něco malej? ?
Není tady

ptala jsem se tatinka jedine co mi rika do kola ze ma vse zdokumentovano ze o vikendu byl stastny ani si na mamu nevzpomene, ano chovani maleho mi prijde zvlastni o to vim me opravdu hodne trapi, no rikal, ze v noci slysel tatu a tetu jak si davaj pusy nahlas ja jsem mu rikala di ty kdyz spinkas tak neslysis a on to teda maminko slysim, ve skolce vypravi ze nema tatinka
Není tady
rikal, ze v noci slysel tatu a tetu jak si davaj pusy... ve skolce vypravi ze nema tatinka
Řekla bych, že "žárlí" na tetu, která mu "vzala" tátu - ne jako dospělej, spíš jako děcka žárlívají na nový miminko třeba. A tím vyprávěním se tátovi jakoby "mstí" za ten odchod = "šel jsi ode mě pryč, tak já budu říkat, že nejsi".
Tomu by podle mě nasvědčovalo i to, že se vyptává mámy, jestli pro něj přijde - má strach - co kdyby taky odešla?
To se s určitou spokojeností o víkendech nevylučuje, protože v tý době tátu má u sebe.
Upravil(a) helena (20. 10. 2010 14:40)
Není tady

No já to právě myslela tak,jestli si s malým vykládáš jak se má o víkendu u tatínka.
Když jsme šli s BM od sebe, byl taky náš syn ve školce. Měl 5 roků. Ze začátku byl hodně roztěkaný a o tatínkovi nemluvil....věděl totiž, že mi to ubližuje (plakala jsem). na to, že to je špatně jsem ale přišla hodně rychle a změnila to. Začala jsem si s ním o tatínkovi vykládat, jak se u něj má a při vyprávění jsem se snažila usmívat a říkat, že to se měl opravdu hezky. Když plakal, že chce aby to bylo dřív a my byly s tátou zase spolu, vždycky jsem mu vysvětlila, že to nejde. Že se s jeho tatínkem máme rádi, i jeho máme moc rádi, ale když jsme spolu byli hádali jsme se. Teď už se nehádáme a je to tak lepší.
Malý to pochopil a hodně se zklidnil.
Není tady