|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
amely napsal(a):
Blossom napsal(a):
amely napsal(a):
Tak já bych ty děti tatínkovi klidně přenechala a platila výživné, ale to by tatínek musel mít zájem.To bych chtěla vidět.
Až se jednou ten tvů na děti rozvzpomene a přijede s tím, že si je bere k sobě (jako to tu nedávno popisovala eremurrus, že se tatínek neplatič náhhe zjevil a že vezme děti s sebou do Španělska, a taky vzal ), tak si tě umím představit, jak řekneš - tak to je príma, tady je máš. Děti, tak pusu a ahoj, a já si jdu užívat.....Blossom, proč máš pocit, že musíš mít vždycky pravdu?
Jednou o Tobě na babinetu napsal Pisatel, že Tvoje typická reakce je: Můj názor je jediný správný a basta!!!!!!!!
Myslíš, že bys někdy dokázala respektovat názor opačný, než máš Ty a aspoň jej přejít mlčením?
A proč bych měla přecházet mlčením něco, o čem jsem přesvědčená, že je lež a pouhá póza?
Můžu vyslovit názor k čemukoliv do mě zajímá, stejně jako všichni ostatní.
Od toho diskuse je, že se diskutuje, a nemlčí. 
A propos - proč tedy jsi můj předchozí příspěvek a názor nepřešla mlčením ty a reagovalas vůbec? To tedy znamená, že nedokážeš respektovat opačný názor? Že tvůj názor je jediný správný a basta?
Pěkná blbost z toho takhle vychází, že...

Blossom napsal(a):
amely napsal(a):
Blossom napsal(a):
To bych chtěla vidět.
Až se jednou ten tvů na děti rozvzpomene a přijede s tím, že si je bere k sobě (jako to tu nedávno popisovala eremurrus, že se tatínek neplatič náhhe zjevil a že vezme děti s sebou do Španělska, a taky vzal ), tak si tě umím představit, jak řekneš - tak to je príma, tady je máš. Děti, tak pusu a ahoj, a já si jdu užívat.....Blossom, proč máš pocit, že musíš mít vždycky pravdu?
Jednou o Tobě na babinetu napsal Pisatel, že Tvoje typická reakce je: Můj názor je jediný správný a basta!!!!!!!!
Myslíš, že bys někdy dokázala respektovat názor opačný, než máš Ty a aspoň jej přejít mlčením?A proč bych měla přecházet mlčením něco, o čem jsem přesvědčená, že je lež a pouhá póza?
Můžu vyslovit názor k čemukoliv do mě zajímá, stejně jako všichni ostatní.![]()
A propos - proč tedy jsi můj předchozí příspěvek a názor nepřešla mlčením ty a reagovalas vůbec? To tedy znamená, že nedokážeš respektovat opačný názor? Že tvůj názor je jediný správný a basta?
Pěkná blbost z toho takhle vychází, že...![]()
![]()
jenže - Ty mluvíš za všechny matky.
Já jsem mluvila jen za sebe - to považuji za zásadní rozdíl, Blossom.
Není tady
amely napsal(a):
Blossom napsal(a):
amely napsal(a):
Blossom, proč máš pocit, že musíš mít vždycky pravdu?
Myslíš, že bys někdy dokázala respektovat názor opačný, než máš Ty a aspoň jej přejít mlčením?A proč bych měla přecházet mlčením něco, o čem jsem přesvědčená, že je lež a pouhá póza?
![]()
KDE podle tebe mluvím za všechny matky??
Tys především psala názor Pisatele. Z toho teprve odvozuješ ten názor svůj. 
11angelika napsal(a):
holky tak ja to zkusim, nekdy jsem v pohode, ale nekdy mam fakt hrozny stavy vzteku, kdyz vidim ze ma treba miminko rymu a starsi chce abych cetla pohadku dostanu vztek na BM ze kdybych ho mela po ruce tak mu tu fasadu zmaluju, on si nekde uziva se slunecnici a tady by mel cist pohadku
Angeliko zkus to, uvidíš, že zprvu hra na "dospělou" vyrovnanou a zodpovědnou babu se ti začne moc líbit a vžiješ se do ní naplno. jen ty totiž taháš drátky, nikdo jiný a jen ty rozhoduješ a organizuješ a taky zvládneš.
vykašli se na chlapa a na to, co by měl dělat a kde by měl být (třeba u dětí žeano..
). Ho nevychováváš, je jaký je. TY tomu můžeš pomoci, nebo alespoň nebránit - tomu vztahu mezi nima. Všechno totiž záleží jen na tobě. Co si o tatíkovi budeš myslet je jedno, jen to neříkej ještě tak 15let dětem..
..A pak tě to stejně přejde. pokud se tvůj m. nevzmuží, můžeš ho pak jen politovat, že přišel o něco tak fantastického jako jsou Tvé děti
Ale je to jeho volba - ne?
Je spousta mužů, kteří neutírají nosy dětem a přesto jsou dobří tátové. Ale neber to jako "trest" bo "osud", že jsi TE´D (teď !! - píšu schválně takto důrazně) na ně sama.
Panebože - před chvílí jsem četla , jak už to naplno vybalili novináři o Aničce (té ztracené holčičce)a úplně mě naskočila husina a smázla jsem si i make-up z hlavy.
Tohle jsou křižovatky života, ne to že se ta´tulda někde toulá a pak zase někde prudí atd. Holky buďme vděčné za to co máme! 
Není tady
amely napsal(a):
Blossom napsal(a):
amely napsal(a):
Blossom, proč máš pocit, že musíš mít vždycky pravdu?
![]()
Amely,
Ano,Bloss nemuze mluvit za Tebe. 
Není tady

Wiki, máš pravdu...
Důležitý je, že jsou v pořádku. Že na mě dlabe chlap, to přežiju, že dlabe na děti... no, co se dá dělat... ale tohle... Mám husinu a nemám slov. Kdykoli vidím fotku Aničky, mám slzy na krajíčku.
Teď v rádiu hlásí, že hledají na karlovarsku dvě 16ti letý holčiny...
Upravil(a) javena (19. 10. 2010 13:08)
Není tady
Mám kamarádku... hodně dobrou a hodně dlouho. Před lety se jí ztratilo dítě a dodnes je nezvěstný. Nevím, co je horší - jestli vědět, nebo "vědět" a doufat...
Není tady

venuše napsal(a):
11angelika napsal(a):
Sokla ja to vim, ale je to tak tezke, to si asi ten chlap neumi predstavit, snazim nelitovat, ale nekdy si reknu do haje ten je fakt vybornej utece si od povinnosti a je v pohode a ty se starej
to je normalni.... neznam jedineho chlapa, kterej by se choval jinak.... i kdyz jsou treba doma.
A to ja zasa áno... lmožno majú zasa iné muchy, ale otcovia sú na jednotku s hviezdičkou... Na druhej strane ťažko čakať od muža, ktorý kašlal už na prvé dieťa, že po druhom sa takpovediac znovuzrodí a zázračným mávnutím prútiku sa stane skvelým, učebnicovým otcom...
Pred prvým dieťaťom si asi máloktorý chlap vie predstaviť (ale možno ani žena), čo všetko to "obnáša" mať dieťa. Ale ak sa z neho vykľuje nie priam ukážkový otec, tak nemá význam snažiť sa ho prerobiť a dúfať, že sa zrazu KVOLI MNE zmení... Bohužiaľ alebo chvalabohu, takto to nefunguje. (Mmch, pochádzam z úplnej rodiny, ale že by mi otec vôbec kedy čítal rozprávky alebo sa nejako treskuto venoval výchove, si nespomínam... a neváľal sa na gauči, ale "melouchařil", resp. možno robil aj svoju regulérnu prácu... ale vyšlo to z môjho detského pohľadu narovnako.
Keď som bola väčšia, brával nás s bratom do bazéna a cca dva razy do roka na výlet alebo do múzea... C´est tout. Bývalý podnikal a syn ho vídaval väčšinou spiaceho a občas, cez víkedny, prudiaceho a soptiaceho...
)
Upravil(a) Selima (19. 10. 2010 14:27)
Není tady
hirondel napsal(a):
amely napsal(a):
Blossom napsal(a):
A proč bych měla přecházet mlčením něco, o čem jsem přesvědčená, že je lež a pouhá póza?
![]()
Já jsem mluvila jen za sebe - to považuji za zásadní rozdíl, Blossom.Amely,
Ano,Bloss nemuze mluvit za Tebe.
Holky, když už něco někde tvrdíte, měly byste být schopné to obhájit argumenty, protože jinak jsou vaše věty jen takovým plácáním do větru:
Hirondel, kde konkrétně mluvím za amely?
Amely, kde konkrétně mluvím za všechny matky?
Ohledně těch tatínků:
Tak zrovna mě se táta věnoval, jak mohl. Bral mě na kajak, učil mě pinčes, tenis (ten zcela bez úspěchu) a taky pamatuju, že mi četl pohádky. A když se naši rozvedli, oba na tom byli finančně blbě, ale oba dělali co mohli, tedy táta mamce alimenty platil a navíc jak mohl, tak mi koupil třeba boty, jednou kolo a nebo třeba zvětšovací přístroj na vyvolávání fotek, po kterém jsem tehdy toužila.
Můj muž, kdysi, se dětem taky věnoval. I když, pochopitelně při jeho podnikání času moc neměl, ale děti zbožňovaly například, když jim vyprávěl pohádky na přání: Řekly si nějaká slova, co je zrovna napadla, třeba ručník, slon a lodička, a manžel bez rozmýšlení z toho okamžitě odvyprávěl takovou pohádku, že jsme se všichni chlámali a ono to mělo i hlavu, patu a pointu. Když byly synovi 3 ,vzal ho na týden na loveckou chatu. Myslím, že mýdlo celý týden neviděli, ale pokud vím, oba si to strašně užívali.
Můj současný partner vychoval děti z půlky jejich dětství sám. jeho žena se zamilovala jinde, otěhotněla a odešla za novým pánem na mateřskou tím pádem pár let neplatila alimenty vůbec žádné. Poté velmi zřídka a nepravidelně. Aby to bylo zvládnutelné finančně, vzal si můj přítel tehdy 2 zaměstnání, ale i tak si na vlastní kůži odžil všechny strasti samoživitelek, které tu na Babinetu bývají probírány. Takže vidíte, týká se to i samoživitelů.
Dodnes můj přítel peče na vánoce svým dnes již dospělým dětem cukroví, mě to úplně dojímá, a podle jeho dětí vidím to, že jejich táta obstál na jedničku s hvězdičkou třikrát podtrženou.
Tak tedy aspoň 3 příklady za všechny. Nemám ráda házení do jednoho pytle a klišé typu Chlapi jsou všichni nezodpovědní, na děti kašlou a jen si užívaj. Určitě tedy NE VŠICHNI, na to prosím nezapomínejte.

Jj, ja som tiež žila s chlapom, ktorému som pomáhala vychovávať jeho dieťa (a istý čas dokonca obidve deti..
.
Život je pestrý, pestrejší, než sme občas ochotní pripustiť...
Není tady
javena napsal(a):
Wiki, máš pravdu...
Důležitý je, že jsou v pořádku. Že na mě dlabe chlap, to přežiju, že dlabe na děti... no, co se dá dělat... ale tohle... Mám husinu a nemám slov. Kdykoli vidím fotku Aničky, mám slzy na krajíčku.
Teď v rádiu hlásí, že hledají na karlovarsku dvě 16ti letý holčiny...
já nevím proč, ale tento případ se mě strašně dotknul. Slyšela jsem o více případech(tak jako všichni), vždycky jsem raději myšlenky utla a šla pryč - od toho, ale tady si prostě nemůžu pomoct.
Není tady

O čom to je? Kde sa to dá nájsť...?
Není tady
Selima napsal(a):
Jj, ja som tiež žila s chlapom, ktorému som pomáhala vychovávať jeho dieťa (a istý čas dokonca obidve deti..
.
Život je pestrý, pestrejší, než sme občas ochotní pripustiť...
jojó, taktak 
Není tady
Selima napsal(a):
O čom to je? Kde sa to dá nájsť...?
třeba titulní strana Seznamu. Všude. Ale tady bychom asi neměly Angelice psát do vlákna, i když je to také dobře si uvědomit...ach jo. dopr.de.le
Není tady

Blossom napsal(a):
Zeptám se vás, které to sem psaly: Kdyby vám někdo dal na výběr - tak od zítřka předáte své děti do péče jejich tatínkovi, starat se bude on. Vy budete jen platit alimenty a občas si své děti půjčíte ( tedy pokud vám exmanžel nebude dělat problémy). A můžete si užívat, jak chcete.
Braly byste to některá? Vyměnily byste každodenní kontakt se svými dětmi za nějaké "užívání si se slunečníkem wink " ?
Já rozhodně ne. I přes všechny těžkosti, které výchova dětí samoživitelkou přináší.
A jestli vy ano, tak proč jste o svěření dětí do péče tatínkovi nežádaly? Mohly jste si přeci tak krásně užívat.....
dumbom
Tak za sebe říkám,že to ani náhodou.Potřebuji své děti k životu víc než chlapa ( netvrdím,že s chlapem to není fajn ) a přiznám se,že i střídavá péče by mi vadila. Neříkám,že bych na to nepřistoupila ( když by to bylo přání dětí ) ale vnitřně by mě to drancovalo. Já potřebuju to jejich hádání a dohadování,potřebuju se "zlobit",když odmlouvají.Potřebuju s nimi denně povídat si o jejich radostech i starostech,prožívat s nimi napětí při zkouškách a těšit se z jejich úspěchů. Od rozvodu s jejich otcem mám pocit,že jsou to MOJE děti.
Není tady
Blossom napsal(a):
Mno, tak jinak Bloss-ten vzkaz byl pro Amely. 
Není tady
hirondel napsal(a):
Blossom napsal(a):
Mno, tak jinak Bloss-ten vzkaz byl pro Amely.
Ano, to sice byl. Ale veřejně na sklo a s uvedením mého jména. Proto se mě to týká a proto reaguji.
Stále jsi mi neodpověděla na otázku:
Amely také na otázku neodpověděla. Protože na mé otázky byste, po pečlivém pročtení mých příspěvků, musely odpovědět - NIKDE. To jsme si vykonstruovaly pouze v našich hlavách a lehce překroutily. 
Blossom napsal(a):
amely napsal(a):
Blossom napsal(a):
A to já jich znám rovnou několik. Tak prosím negeneralizujte.
Tohleto stavění se do fňukací pozice "My chuděrky ženské, my to všechno odskáčem, a chlapi si někde jen užívaj... A všichni jsou stejní " nesnáším.![]()
![]()
Zeptám se vás, které to sem psaly: Kdyby vám někdo dal na výběr - tak od zítřka předáte své děti do péče jejich tatínkovi, starat se bude on. Vy budete jen platit alimenty a občas si své děti půjčíte ( tedy pokud vám exmanžel nebude dělat problémy). A můžete si užívat, jak chcete.
Braly byste to některá? Vyměnily byste každodenní kontakt se svými dětmi za nějaké "užívání si se slunečníkem" ?
Já rozhodně ne. I přes všechny těžkosti, které výchova dětí samoživitelkou přináší.
A jestli vy ano, tak proč jste o svěření dětí do péče tatínkovi nežádaly? Mohly jste si přeci tak krásně užívat.....Tak já bych ty děti tatínkovi klidně přenechala a platila výživné, ale to by tatínek musel mít zájem.
To bych chtěla vidět.
Až se jednou ten tvů na děti rozvzpomene a přijede s tím, že si je bere k sobě (jako to tu nedávno popisovala eremurrus, že se tatínek neplatič náhhe zjevil a že vezme děti s sebou do Španělska, a taky vzal ), tak si tě umím představit, jak řekneš - tak to je príma, tady je máš. Děti, tak pusu a ahoj, a já si jdu užívat.....
Samozrejme ze nemluvis za Amely.
Mluvis pouze o svych predstavach,o svem nazoru. O tom cemu Ty veris jak by to probihalo u Amely kdyby a kdyby.
A proto rikam Amely ,ze za Ni mluvit nemuzes (a tedy i za nikoho jineho) ale pouze za sebe
A v tom je cely vtip.
Ale otazka zni- znas Amely osobne?
Není tady

Rejka, ono práve ide aj o to, čo je dobré pre deti... a poťažmo aj pre rodinu a vzťahy v nej... t.j. aj pre maktu, aj pre deti. A to má každý inak. Niekoho to zaťažuje /(povedzme hlavne logisticky a organizačne alebo čisto mazeriálne), pre niekhoo je to jediný dôvod žiť. Podľa mňa je najdzravší(pre všetkých zúčastnených) zlatý stred. Inak, sama som zažila, že pre pubertálneho syna bol otec ako mužský vzor dôležitejší než akákoľvek žena... že to bolo do istej miery aj pomermi v rodine, je iná vec. Fakt je, že bol, a viem si predstaviť situácie aj v iných rodinách, že by to tak bolo. Je to asi kus od kusu...
Není tady
hirondel napsal(a):
Blossom napsal(a):
amely napsal(a):
Tak já bych ty děti tatínkovi klidně přenechala a platila výživné, ale to by tatínek musel mít zájem.
To bych chtěla vidět.
Až se jednou ten tvů na děti rozvzpomene a přijede s tím, že si je bere k sobě (jako to tu nedávno popisovala eremurrus, že se tatínek neplatič náhhe zjevil a že vezme děti s sebou do Španělska, a taky vzal ), tak si tě umím představit, jak řekneš - tak to je príma, tady je máš. Děti, tak pusu a ahoj, a já si jdu užívat.....Samozrejme ze nemluvis za Amely.
Mluvis pouze o svych predstavach,o svem nazoru. O tom cemu Ty veris jak by to probihalo u Amely kdyby a kdyby.
A proto rikam Amely ,ze za Ni mluvit nemuzes (a tedy i za nikoho jineho) ale pouze za sebe![]()
A v tom je cely vtip.
Ale otazka zni- znas Amely osobne?
No, to jsem ráda, že jsme se tedy konečně dopracovaly k jádru pudla.
Samozřejmě, že každý píšem své názory a že nikdo nemůže mluvit za nikoho.
Postatné tu je, že tu tedy nikdo za amely nemluvil, a ani mluvit nechtěl.

Amely osobně neznám a nevím, proč bych měla.
Na tom, že za ni nemluvím a mluvit ani nechci, osobní znalost nic nemění.
Upravil(a) Blossom (19. 10. 2010 21:59)
Ohledně mužských vzorů...potvrzuji, že jsou pro děti nesmírně důležité. A to i u tatínků, kteří víc nefungují, než fungují (jako tomu bylo v posledních rocích života mého BM).
Pro děti je strašně podstatné vědět, že i ten sporadicky působící tatínek je má rád, že na ně myslí, že s nimi počítá, že se na ně těší.
Nakonec - vždyť toho je plná Pošta pro tebe, dětí hledajících své biologické rodiče, u kterých z různých důvodů nevyrůstali.
I tak je touží poznat a aspoň nějaký vztah s nimi, byť po x promarněných letech, navázat.
Ano, i já si myslím, že tatínci jsou důležití. Můžu brát děti jako "svoje", ale přitom respektovat, že mají i otce a právo s ním se vídat. Samozřejmě pokud to není nějaký asociál.
A matky, které svým dětem znemožňují vídat se s otcem, jim ubližují. A navíc, ta děcka nejsou blbá. Pokud jim nebudou rodiče vymývat mozky, samy poznají, jak to je a kdo co pro ně znamená.
A je tu další věc - nikdo nejsme nesmrtelný, Kdyby se se mnou něco stalo, syn má ještě otce.
Není tady
Potvrzuji slova Judyny, hlavně tedy v té poslední větě.
Má teta se rozváděla, když byly děti malé, nejmladšímu byl asi rok. Bylo to ve zlém, obě strany udělaly hodně chyb, a teta si nepřála, aby se děti s tátou stýkaly a zabránila tomu.
Asi za 5 let česala na zahradě ovoce a spadla ze stromu. Doktoři vyslovili prognózu - zranění neslučitelná se životem. Přesto teta přežila a asi za rok se z toho vylízala. Děti byly mezitím různě po příbuzných. Tátu neznaly, bydlel dost daleko, a ani nevím, jestli jeho někdo o situaci informoval. Ještě že v rodině tedy nějací další příbuzní, schopní se postarat byli.
Když dospěl nejmladší syn, který si tátu vůbec nepamatoval, potají svého tátu vyhledal a sešel se s ním.Chtěl znát i jeho pohled, chtěl poznat, kdo jeho táta je. Celkem se sblížili, nějakou, byť omezenou cestu, k sobě našli.
Když se to teta náhodou dozvěděla (syn tušil, že se jí to nebude líbit, tak kontakt s tátou tajil), bylo strašně zle. Vzala to od svého syna jako zradu. Vyčítala mu to - já se starala, já vás vychovala, a ty teď tohle.
Myslím, že bratranec nic špatného neudělal a že mu nadávala neprávem. Pokud vím, snad skoro každého (dle mých zkušeností) zajímá, kdo je jeho otec, a proč za ním nepřijde, co se tehdy v rodinné historii stalo.
Je třeba víceméně počítat s tím, že dítě v dospělosti tátu pravděpodobně aspoň jednou vyhledá. Někdy je to zklamání, a někdy počátek vztahu, před x lety přerušeného A to je potvrzením toho, že mu táta celé dětství chyběl a že nad jeho absencí v rodině přemýšlel.
(Takových příběhů znám z reálného života víc, no a pořad Pošta pro tebe je na těchto věcech víceméně postavený).
Upravil(a) Blossom (20. 10. 2010 8:25)

Holky dekuji moc za to ze se mnou diskutujete, nemam nikoho s kym bych to probrala, jestli vyplynulo z me diskuze to ze nechci aby se deti se svym otcem stykaly tak to tak samozrejme neni, verim ve svou vychovu a tudiz i v to ze si svuj nazor stejne udelaji, deti jsou chytre a nemusi se jim takove veci rikat to uz jsem se presvedcila mockrat jen jsem nechtela aby hned dochazely do nejake pro ne cizi rodiny atd....
Není tady