Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#126 12. 10. 2010 16:13

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Re: Jak si to srovnat v sobe? Navsteva deti u otce

helena napsal(a):

11angelika napsal(a):

neprijde ti ze nema kluka rad? a kde byl o prazdninach? a vsechny vikendy pred tim, kde byl kdyz byl maly nemocny, kdyz mel ve skolce den otcu atd.... ja zadnou lasku od nikoho nevynucuju ani ke me ani k diteti ale nevim proc je problem si ho vzit treba 3 tydne nebo i o vikendu ale na noc ho vratit, ja uz bojovat prestala

Holčičko, takhle jsem se taky ptávala... a to nejsem rozvedená. Holt náš tatínek měl nejdřív práci, pak práci a pak teprve všechno ostatní. V životě s námi nebyl na dovolený, školkový a školní akce nestíhal a co to je ošetřovačka znal akorát z doslechu... a přesto bych vrdlouhala, kdybych tvrdila, že neměl a nemá děti rád.

Jo Angeliko, podělal to, choval se jako by ho neměl rád (třeba neměl, třeba nemá), teď je fuk kde byl o prázninách, v době nemoci atd. Tvůj program přece teď není  hodnocení otce vašich dětí. Jste od sebe,není tvůj partner. Ale zvolilas ho jako otce dětí ! Jestli ti to pomůže, tak jo, podle tvého popisu je to dacan. Ale co s tím? Jak si tím pomůžeš? Vem v úvahu, žes ho dětem zařídila ty (tak jako já nebo mnohé jiné zde..) a teď bys tedy dětem měla jeho zájem obhájit a jim pomoci ho rozvinout. nejde přece teď vůbec o něj , ani o spravdelnost. Vynech z úvah jeho. Vem v úvahu JEN dobro dětí.
Syn bude brát svého otce podle tebe, tak, jak ty mu ho přiblížíš a podáš. Když s hysterií a zlobou, tak tam pochopitelně nebude chtít jít. Když pěkně, podpoříš ho, v klidu, když mu dáš na srozuměnou, že je to normální, nic zvláštního, nic strašného..tak bude nálada úplně jiná.
Pokud by mu otec jakkoliv ubližoval, tak to zaraz. Běž třeba přes OPD, ale půjde-li to (ten jejich styk) aspoň malinko, tak to zkuste. To je můj názor.

Není tady

#127 12. 10. 2010 16:38

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Já mám 22 letého syna. Od malička znal tatínka jenom i víkendech, zhruba v jednom roku jeho věku jsme se rozešli úplně a on ho navštěvoval nepravidlně. Pak dal BM k soudu, že jej chce na celý víkend, což mu neprošlo, protože měl syn pouze tři roky. Takže si ho bral na jeden den za 14 dní. Znám moc dobře ten hrozný pocit, když odjížděl a jak jsem zpočátku pouze chodila od okna k oknu. Ale zvykli jsme si - on i já, i když byla doba, kdy jsem se také radila s psychiatrem, co dělat (on byl naštěstí velice rozumný a poradil mi, že jestli nechci ještě víc dítě stresovat, ať to zkusím zvládnout sama). Syna jsem na návštěvu vždy připravovala ve stylu, jak je dobře, že jede za tatínkem, že tam budou zvířátka atd. Po příjezdu jsme si pak povídali o tom, co pěkného tam viděl. BM tam měl taky jinou paní a syna vozil k prarodičům, nebyl s ním sám. Teď v dopělosti má syn s otcem celkem pěkný vztah. Do jeho 15 let jsem neřekla na BM křivého slova. Až sám začal poznávat a ptát se, odpovídla jsem mu. Ale s ohledem na to, že mluvím o jeho otci - o člověku, kterého má rád. Syn je naprosto v pořádku, není ani zakřiknutý, o otce nepřišel a spolu máme vynikající vztah. Dokonce mi jeden synův bývalý profesor z gymnázia řekl, že kdyby neznal naši situaci a to, že Martin vyrůstal od malička bez otce, tak by řekl, že syn je z úplné rodiny. To mě potěšil
Takže i  když  to zpočátku vypadalo všelijak, zvládlo se to.
Angelino, zvládneš to taky, neboj.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#128 13. 10. 2010 14:22

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Judyno, řekla bych, že jsi rozumná baba a synovi jsi pomohla vztah vytvořit. Bohužel tohle každá ženská v této situaci nedokáže . Synátor může být rád, že tě má - smile , ale on to ví...smile viď?
Angeliko, tohle je úplně přesný návod jak postupovat. Samozřejmě píšu jen za sebe...smile

Není tady

#129 13. 10. 2010 18:35

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Wiki a já jsem zase ráda, že mám jeho a proto zpětně vůbec ničeho nelituju. Ale to víš, píšu to s odstupem let, byly velice horké chvilky. Jen jsem Angelině chtěla dát najevo, že  i když je teď zle, tak to neznamená, že to tak zůstane. A taky to, že tatínek je pro děti důležitý.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#130 15. 10. 2010 13:00

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Wiki a já jsem zase ráda, že mám jeho a proto zpětně vůbec ničeho nelituju. Ale to víš, píšu to s odstupem let, byly velice horké chvilky. Jen jsem Angelině chtěla dát najevo, že  i když je teď zle, tak to neznamená, že to tak zůstane. A taky to, že tatínek je pro děti důležitý.

Ano, jiného mít prostě nebudou.

Já to vidím také s odstupem let. Dříve jsem po každém druhém telefonu s otcem brečela bezmocí a vztekem. Takže horké chvilky chápu velmi dobře.
Já jsem taky ráda, že dceru mám a že jsme si vytořily nádhernej vztah. Proto lituju otce, že toto nemůže už nikdy zažít.

Není tady

#131 15. 10. 2010 15:20

11angelika
♥♥♥♥---
Web

Wiki tak to ja s nim nejsem schopna vubec ani telefonovat nevim proc ale kdyz ho nevidim neslysim atd je mi dobre deti maji stastnou mamu pak se objevi a je pokazde nejaky konflikt....

Není tady

#132 15. 10. 2010 16:12

solkla
♥♥♥----

11angelika napsal(a):

Wiki tak to ja s nim nejsem schopna vubec ani telefonovat nevim proc ale kdyz ho nevidim neslysim atd je mi dobre deti maji stastnou mamu pak se objevi a je pokazde nejaky konflikt....

Je to v Tobě, přečti si to ještě jednou. Píšeš že když on není s Vámi v kontaktu děti mají šťastnou mámu. A jsou šťastné i děti? Tedy alespoň ten starší, když s ním nejsou v kontaktu?
Angeli prožila jsem si rozvod rodičů jako dítě a myslím, že rodiče, matka, otec, prostě oba to MUSEJÍ zvládnout. Ať chtějí, nechtějí nebo jsou naštvaný, je to jejich povinnost. A jako matka skoro dospělých děti jsem přesvědčená, že otec je pro děti stejně důležitý jako matka, pro kluka i holku. Držím palce aby jsi překročila svůj stín

Veď mě,dobrotivé světlo,nepropustnou tmou,veď mě do bezpečí.Již se snáší černá noc a já bloudím ztracený,veď mě do bezpečí. Dosud jsem nepoznal úzkost a nikdy jsem nežádal,abys mě chránilo.Vždy jsem kráčel vlastní cestou,avšak nyní prosím,veď mě do bezpečí.Kéž s novým jitrem přivítá mě úsměv andělů,které jsem kdysi miloval a na něž jsem zapomněl. (John Henry Newman: Veď mě, dobrotivé světlo)

Není tady

#133 17. 10. 2010 12:40

helena
♥♥♥♥♥♥♥

ja s nim nejsem schopna vubec ani telefonovat... pak se objevi a je pokazde nejaky konflikt
To vypadá, že původ těch konfliktů je na tvojí straně hřiště... Už jsem se tu kdysi zmiňovala, že když se bourá hnízdo, nemělo by se přitom šlapat po mláďatech... Řekla bych, že jsi to ty, kdo se bude muset srovnat aspoň natolik, aby dokázal vést dialog - už kvůli tomu, že ty děti máte spolu... pro ně budete pořádmáma a táta, bez ohledu na počet dalších milenců, milenek a dětí...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#134 18. 10. 2010 8:41

11angelika
♥♥♥♥---
Web

Heleno ja to vsechno vim proto sem pisu prave protoze si to uvedomuji a nevim jak na to .........

Není tady

#135 18. 10. 2010 12:31

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Angeliko - podívej se na to takto.
Řekni si:

Jsi dospělá ženská. Máš dvě děti, staráš se o ně, jsi zodpovědná za vás všechny. Nikdo jiný tě nemůže zastoupit!
Jsi tedy obrovsky důležitý článek tvé rodiny, přímo základna. Prostě megapanel big_smile Děti se budou cítit tak, jako to ty zařídíš, jak je povedeš, jakou atmosféru jim poskytneš.

A ty bys dovolila, aby TOBĚ někdo  doslova diktoval, jak se máš chovat, cítit, zda-li máš brečet nebo být smutná či neš´tastná? To "diktování" - je míněno obrazně, vím, že ti to "nediktuje" přímo, ale v důsledku je efekt stejný. Jakoby zmáčkne tlačítko a ty zesmutníš. ...Toto byla metoda, která platila na mě.
pak mi to docházelo ...
Já budu brečet až budu JÁ chtít ! Ne te´d, při nějakém telefonátu (či před, či po), nikdo mi nebude organizovat MÉ emoce. Těmi si budu vládnout sama. Budu si je hlídat a kontrolovat. Tento pocit mi rostl úměrně se zvýšováním sebevědomí.

není to jednoduché, ale chce se do toho pustit.  Krok po kroku to půjde.

Považuju za obrovskou věc třeba to, jak to udělala Judyna, smekám před ženskými, které potlačí svoje  jakési "zhrzení", či "opuštění" ,  mávnou rukou, řeknou si, doprkna, vždyť proboha  zas to není taková tragédie..hlavně aby děti byly v pohodě. A tomu se podřídí a za chvíli ji to nevadí doopravdy...je to obrovská velkorysost. (bohužel právě v té chvíli - té rozumnosti a do(vy)spělosti ženy/matky- se o ni začne bm zajímat, protože je v oné vyrovnanosti nesmírně přitažlivá big_smile)

Není tady

#136 18. 10. 2010 17:56

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

tummenupptummenupp Wiki, tys to fakt trefila, protože když od BM odcházela jeho druhá žena, tak začal sondovat, jestli bych se nevrátila. No to bych ale musela být úplně blbá.

Angeliko, Ty to máš vše moc čerstvé. Prostě dělej tak, aby dětem bylo dobře. A aby měly s otcem co nejlepší vztah, když už se rozpadla rodina. Jeho neřeš. Uvidíš, půjde to.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#137 19. 10. 2010 8:44

11angelika
♥♥♥♥---
Web

holky tak ja to zkusim, nekdy jsem v pohode, ale nekdy mam fakt hrozny stavy vzteku, kdyz vidim ze ma treba miminko rymu a starsi chce abych cetla pohadku dostanu vztek na BM ze kdybych ho mela po ruce tak mu tu fasadu zmaluju, on si nekde uziva se slunecnici a tady by mel cist pohadku dumbom

Není tady

#138 19. 10. 2010 9:01

solkla
♥♥♥----

Gratuluju k myslím nejlepšímu řešení!
Nezapomeň na to, že my matky máme velkou moc - můžeme děti pozvednout, dát jim křídla, udělat je šťastné anebo je taky zničit....

Veď mě,dobrotivé světlo,nepropustnou tmou,veď mě do bezpečí.Již se snáší černá noc a já bloudím ztracený,veď mě do bezpečí. Dosud jsem nepoznal úzkost a nikdy jsem nežádal,abys mě chránilo.Vždy jsem kráčel vlastní cestou,avšak nyní prosím,veď mě do bezpečí.Kéž s novým jitrem přivítá mě úsměv andělů,které jsem kdysi miloval a na něž jsem zapomněl. (John Henry Newman: Veď mě, dobrotivé světlo)

Není tady

#139 19. 10. 2010 9:08

11angelika
♥♥♥♥---
Web

Sokla ja to vim, ale je to tak tezke, to si asi ten chlap neumi predstavit, snazim nelitovat, ale nekdy si reknu do haje ten je fakt vybornej utece si od povinnosti a je v pohode a ty se starej

Není tady

#140 19. 10. 2010 9:36

helena
♥♥♥♥♥♥♥

kdyz vidim ze ma treba miminko rymu a starsi chce abych cetla pohadku dostanu vztek na BM... on si nekde uziva se slunecnici a tady by mel cist pohadku
angeliko, dá se to pochopit, ale je ti to celkem víš k čemu? (A nemysli, že tvoje rozpoložení děti nevycítí - to jen tak mimochodem.)
Ale tohle bývá zvykem i v "počestnejch rodinách" http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png, že tátové si sice neužívají s milenkama, ale dětem se zas až tak nevěnujou. Pořád mám dojem, že nečtení pohádky by ti nevadilo tolik, kdyby v tom nefigurovala slunečnice... práci, koníčka nebo kamarády bys (asi) snášela líp...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#141 19. 10. 2010 9:41

11angelika
♥♥♥♥---
Web

Heleno tak to je jasne ze to by me tolik nedralo, ale vis co je divne,ze premyslim tak ze ona za to nemuze ze kdyby chlap nechtel tak nic nebude.......
No je pravda ze je mi to k nicemu a kdyz vidim okolo sebe maminky v pocestnych rodinach jak jsou na vsechno samy a jeste se staraji o chlapa tak si zase rikam ze to je tedy tohle lepsi smile smile

Není tady

#142 19. 10. 2010 9:53

venuše
♥♥♥♥♥♥-

11angelika napsal(a):

Sokla ja to vim, ale je to tak tezke, to si asi ten chlap neumi predstavit, snazim nelitovat, ale nekdy si reknu do haje ten je fakt vybornej utece si od povinnosti a je v pohode a ty se starej

to je normalni.... neznam jedineho chlapa, kterej by se choval jinak.... i kdyz jsou treba doma. kapitulation

Není tady

#143 19. 10. 2010 10:00

11angelika
♥♥♥♥---
Web

venuse ted co je lepsi vid? smile smile ze je u kopretiny a nebo se povaluje na gauci smile

Není tady

#144 19. 10. 2010 10:03

Blossom
Host

venuše napsal(a):

11angelika napsal(a):

to je normalni.... neznam jedineho chlapa, kterej by se choval jinak.... i kdyz jsou treba doma. kapitulation

A to já jich znám rovnou několik. Tak prosím negeneralizujte.
Tohleto stavění se do fňukací pozice "My chuděrky ženské, my to všechno odskáčem, a chlapi si někde jen užívaj... A všichni jsou stejní " nesnáším. dumbom dumbom

Zeptám se vás, které to sem psaly: Kdyby vám někdo dal na výběr - tak od zítřka předáte své děti do péče jejich tatínkovi, starat se bude on. Vy budete jen platit alimenty a občas si své děti půjčíte ( tedy pokud vám exmanžel nebude dělat problémy). A můžete si užívat, jak chcete.
Braly byste to některá? Vyměnily byste každodenní kontakt se svými dětmi za nějaké "užívání si se slunečníkem wink " ?
Já rozhodně ne. I přes všechny těžkosti, které výchova dětí samoživitelkou přináší.
A jestli vy ano, tak proč jste o svěření dětí do péče tatínkovi nežádaly? Mohly jste si přeci tak krásně užívat.....
dumbom

Upravil(a) Blossom (19. 10. 2010 10:06)

#145 19. 10. 2010 10:20

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

11angelika napsal(a):

venuse ted co je lepsi vid? smile smile ze je u kopretiny a nebo se povaluje na gauci smile

A zkoušela sis na tohle odpovědět? Skutečně, co je pro tebe lepší. Když se chlap nestará a je raději s jinou (a ty máš šanci najít někoho normálního, kdo se starat bude) nebo když se chlap nestará a válí se doma na gauči  wink

Není tady

#146 19. 10. 2010 10:21

amely
♥♥♥♥♥--

Blossom napsal(a):

venuše napsal(a):

11angelika napsal(a):

Tohleto stavění se do fňukací pozice "My chuděrky ženské, my to všechno odskáčem, a chlapi si někde jen užívaj... A všichni jsou stejní " nesnáším. dumbom dumbom

Zeptám se vás, které to sem psaly: Kdyby vám někdo dal na výběr - tak od zítřka předáte své děti do péče jejich tatínkovi, starat se bude on. Vy budete jen platit alimenty a občas si své děti půjčíte ( tedy pokud vám exmanžel nebude dělat problémy). A můžete si užívat, jak chcete.
Braly byste to některá? Vyměnily byste každodenní kontakt se svými dětmi za nějaké "užívání si se slunečníkem wink " ?
Já rozhodně ne. I přes všechny těžkosti, které výchova dětí samoživitelkou přináší.
A jestli vy ano, tak proč jste o svěření dětí do péče tatínkovi nežádaly? Mohly jste si přeci tak krásně užívat.....
dumbom

Tak já bych ty děti tatínkovi klidně přenechala a platila výživné, ale to by tatínek musel mít zájem.

Není tady

#147 19. 10. 2010 10:25

Blossom
Host

amely napsal(a):

Blossom napsal(a):

venuše napsal(a):

dumbom

Tak já bych ty děti tatínkovi klidně přenechala a platila výživné, ale to by tatínek musel mít zájem.

To bych chtěla vidět.

Až se jednou ten tvů na děti rozvzpomene a přijede s tím, že si je bere k sobě (jako to tu nedávno popisovala eremurrus, že se tatínek neplatič náhhe zjevil a že vezme děti s sebou do Španělska, a taky vzal ), tak si tě umím představit, jak řekneš - tak to je príma, tady je máš. Děti, tak pusu a ahoj, a já si jdu užívat.....  hmm

#148 19. 10. 2010 10:33

javena
♥♥♥♥♥♥-

...ten je fakt vybornej utece si od povinnosti a je v pohode a ty se starej...

A to je taky další kámen úrazu - proč povinnost? To je přece strašný plus a ne povinnost. Můžeš být se svými dětmi, něco je naučit, dívat se, jak rostou, jak se vyvíjejí... To je dar, ne povinnost. To není o tom, že musíš. Chceš. Kdybys nechtěla můžeš jim nechat nudli až na svetr, jít do báru a kašlat na ně. Kolik je takových dětí... sad
Ale ty chceš. Takhle si to postav. smile
Je rozdíl říkat si "musím" a "chci". Já lecos musela, pak jsem si někde přečetla, že nic co nechci, nemusím. A od té doby nemusím, ale chci... uklidit, vyprat, nakoupit, uvařit a když nechci, tak nic. big_smile Co se týká dětí, tak chci většinou vždycky. smile I když, pokud chtějí třeba bramborák a mě se nechce stát u plotny, protože nestíhám, přijdu pozdě domů nebo tak - tak mají smůlu, večeře čistě studená co dům dá. Na druhou stranu to učím i je. Je potřeba utřít si prach (každej svoje police), je mi fuk kdy to kdo udělá, ale do konce týdne to bude... Můžou si sami určit, kdy chtějí. wink S tím praním a spol. to je tak 50:50... vissla
Nehledě na to, že si nemyslím, že je až tak v pohodě... wink Na můj vkus je kluk moc rozevlátej... big_smilewink

Není tady

#149 19. 10. 2010 10:47

javena
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

venuše napsal(a):

11angelika napsal(a):

dumbom

Taky prosím negeneralizovat... big_smile Já jsem navrhla střídavku. stolt
Neprošlo to. Ale upřímně - já věděla, že to nejspíš nevyjde, nicméně, když jsem to navrhla, počítala jsem s tím, že možnost, že kývne, tam je. Nebylo mi lehko. hmm
Jinak jsem ráda, že jsou děti se mnou, pro mě je to plus. Kdybych si je brala jen na výkendy, snažila bych se s nimi ten čas si užít, měla bych i víc peněz a naprosto upřímně přiznám - chovala bych se jako většina tatínků. I proto po mém bývalém manželovi nechci, aby řešil školu, úkoly, povinnosti... na to je víkend moc krátkej a moje děti nejsou hloupé, aby neviděly, že o víkendu s nimi taky neuklízím, nesmejčím a užíváme si to. Najela jsem na stejný systém. Běžné věci vyřešíme v týdnu, víkendy jsou pro děti. Ať s mamkou, nebo s taťkou. Gruntovat můžu, když jsou s ním. Kdybych teda chtěla. Většinou nechci. Využiju ten čas pro sebe. tongue
Jsem spokojená. Děti, no, vypadá to, že taky smile a bývalý - to je jeho věc.

Není tady

#150 19. 10. 2010 10:58

amely
♥♥♥♥♥--

Blossom napsal(a):

amely napsal(a):

Blossom napsal(a):

dumbom

To bych chtěla vidět.

Až se jednou ten tvů na děti rozvzpomene a přijede s tím, že si je bere k sobě (jako to tu nedávno popisovala eremurrus, že se tatínek neplatič náhhe zjevil a že vezme děti s sebou do Španělska, a taky vzal ), tak si tě umím představit, jak řekneš - tak to je príma, tady je máš. Děti, tak pusu a ahoj, a já si jdu užívat.....  hmm

Blossom, proč máš pocit, že musíš mít vždycky pravdu?
Jednou o Tobě na babinetu napsal Pisatel, že Tvoje typická reakce je: Můj názor je jediný správný a basta!!!!!!!!

Myslíš, že bys někdy dokázala respektovat názor opačný, než máš Ty a aspoň jej přejít mlčením?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí