Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 10. 10. 2010 9:52

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Re: Jak si to srovnat v sobe? Navsteva deti u otce

11angelika napsal(a):

Dapfne vadi mi to ze mu pokazde rika neco jineho co z nej vyroste jednou tam bydli je to jeho rodina podruhe je to uz jen znama a po treti ho tam zase vezme, co si z toho asi tak vezme dite do zivota.......a nepotrebuji aby o me deti pecovala cizi zenska, umim se postarat o ne sama ,ale otec ne napsal mi to ze ho to samotneho s nim proste nebavi, a me to ma bavit????

Na mě tvoje stesky působí tak, že ses nesmířila s tím, že otec má "někoho"  a ty ne kapitulation .

Upravil(a) aprill (10. 10. 2010 9:53)

Není tady

#52 10. 10. 2010 9:54

11angelika
♥♥♥♥---
Web

aprill ale to by mi prece nevadilo to ze mu pokazde rika neco jineho..... jednou s ni je pak se zase rozejdou tak s ni neni to mi vadi a ne to ze s ni je a maji se radi... to je prece rozdil

Není tady

#53 10. 10. 2010 10:00

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

11angelika napsal(a):

aprill ale to by mi prece nevadilo to ze mu pokazde rika neco jineho..... jednou s ni je pak se zase rozejdou tak s ni neni to mi vadi a ne to ze s ni je a maji se radi... to je prece rozdil

Já bych na tvém místě řešila sama sebe, určitě máš dost svých starostí, tak proč se zaobírat druhýma wink .
Možná bych BM taktně upozornila, že do své osobní problémy nemá řešit se synem.

Tyto informace o scházení a rozcházení máš od syna nebo od BM?

Není tady

#54 10. 10. 2010 10:05

11angelika
♥♥♥♥---
Web

od syna taktne jsem to uz resila, ale rekl mi ze to mu vtloukam do hlavy ja, neni to pravda.Bydlel u ni - vzal ho tam pak mu rikal uz tam nebydlim pojd se podivat na muj novy domov tak jsem sam a mam tohle novy a tohle taky..........

Není tady

#55 10. 10. 2010 10:06

11angelika
♥♥♥♥---
Web

a vlastne od BM taky, nejdriv mi rikal kolik ho to vyjde k ni jezdit, pak ze ho tak stresovala ze to musel ukoncit a pak mi rekl ze s malym nemuze byt sam tak ji ma jako znamou no v cem to dite vyrusta

Není tady

#56 10. 10. 2010 10:08

11angelika
♥♥♥♥---
Web

a nezaobiram se druhyma BM je mi fuk ikdyby mel kazdy den 4 cernosky smile ale svym ditetem se proste zabyvat budu

Není tady

#57 10. 10. 2010 10:17

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Pokud je dítě u otce spokojené, čisté, není hladové neřešila bych to. Jiné by ovšem bylo, kdyby malý k otci nechtěl, pak bych zakročila.

Není tady

#58 10. 10. 2010 10:27

11angelika
♥♥♥♥---
Web

a neresila by jsi ani to co z nej vyroste kdyz tohle vidi u otce - sveho vzoru??

Není tady

#59 10. 10. 2010 10:31

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

11angelika napsal(a):

a neresila by jsi ani to co z nej vyroste kdyz tohle vidi u otce - sveho vzoru??

ne, fakt bych to neřešila, protože spokojenost dětí je u mě na prvním místě. hlavně neřeším to co nemůžu vyřešit a ty fakt problémy svého BM nemůžeš vyřešit, jen se zbytečně trápíš

Není tady

#60 10. 10. 2010 10:34

amely
♥♥♥♥♥--

11angelika napsal(a):

od syna taktne jsem to uz resila, ale rekl mi ze to mu vtloukam do hlavy ja, neni to pravda.Bydlel u ni - vzal ho tam pak mu rikal uz tam nebydlim pojd se podivat na muj novy domov tak jsem sam a mam tohle novy a tohle taky..........

O něčem podobném jsem se bavila s psychologem, konkrétně docela drsným manželským poradcemTomášem Novákem, a on sám říkal, že pokud se otec chová takhle, tak že by mohlo jít i o trestný čin ohrožování mravní výchovy syna. Je dobře, že poukazuješ na to, že takové chování není správné.
Otec je pro syna vzor a syn ho jednou bude napodobovat, podle toho Nováka syn musí mít představu, co je dobré a co ne. Něco jiného je, když má bývalý novou trvalou partnerku a něco jiného, když bydlí každé 2 něsíce u jiné baby. V tomto případě by prý bylo na místě jít i za opatrovníkem, případně soudně omezit návštěvy otce - nebo bys to měla aspoň někde zaprotokolované, jinak to otec časem popře.

Není tady

#61 10. 10. 2010 10:37

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

amely napsal(a):

11angelika napsal(a):

O něčem podobném jsem se bavila s psychologem, konkrétně docela drsným manželským poradcemTomášem Novákem, a on sám říkal, že pokud se otec chová takhle, tak že by mohlo jít i o trestný čin ohrožování mravní výchovy syna. Je dobře, že poukazuješ na to, že takové chování není správné.
Otec je pro syna vzor a syn ho jednou bude napodobovat, podle toho Nováka syn musí mít představu, co je dobré a co ne. Něco jiného je, když má bývalý novou trvalou partnerku a něco jiného, když bydlí každé 2 něsíce u jiné baby. V tomto případě by prý bylo na místě jít i za opatrovníkem, případně soudně omezit návštěvy otce - nebo bys to měla aspoň někde zaprotokolované, jinak to otec časem popře.

Pochopila jsem, že se otec schází a rozchází stále s jednou partnerkou wink.
Nepřipadá mi to, že otec narušuje mravní výchovu dítěte.

Není tady

#62 10. 10. 2010 10:39

11angelika
♥♥♥♥---
Web

pochopila to ti pripada normalni? kazdych 14 dni je to jinak a to pry jen proto ze s nim proste neumi byt sam nic jineho mu pry nezbyva

Není tady

#63 10. 10. 2010 10:45

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

11angelika napsal(a):

pochopila to ti pripada normalni? kazdych 14 dni je to jinak a to pry jen proto ze s nim proste neumi byt sam nic jineho mu pry nezbyva

BM se v tom plácá stejně jako ty.
Můžeš napsat jak dlouho jste rozvedeni nebo spíše jak dlouho trvá stav, o kterém píšeš?

Není tady

#64 10. 10. 2010 10:46

amely
♥♥♥♥♥--

11angelika napsal(a):

Já s Tebou Angeliko souhlasím, když chce tatínek vychovávat syna, tak by měl mít asoň trochu pořádek ve svém životě.
Chápu Tě i s tím malým -taky bys měla mít právo na to abys byla chvilku sama bez dětí - a třeba si koupila něco na sebe nebo si oddychla. Teoreticky by Ti měl tatík aspoň platit chůvu, když si malého nebere.

V praxi nezmůžeš nic, ale před bývalým bych o tom mluvila, i před synem - samozřejmě že taktně.
I když nic nezmůžeš, stůj si za svým, mně se Tvé názory jeví celkem pochopitelné a osobně bych na ty, co za každou cenu obhajují tatínka, tak moc nedala. Ale současně se tím moc netrap a snaž se žít co nejšťastněji.

Není tady

#65 10. 10. 2010 10:52

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

amely napsal(a):

11angelika napsal(a):

Já s Tebou Angeliko souhlasím, když chce tatínek vychovávat syna, tak by měl mít asoň trochu pořádek ve svém životě.
Chápu Tě i s tím malým -taky bys měla mít právo na to abys byla chvilku sama bez dětí - a třeba si koupila něco na sebe nebo si oddychla. Teoreticky by Ti měl tatík aspoň platit chůvu, když si malého nebere.

V praxi nezmůžeš nic, ale před bývalým bych o tom mluvila, i před synem - samozřejmě že taktně.
I když nic nezmůžeš, stůj si za svým, mně se Tvé názory jeví celkem pochopitelné a osobně bych na ty, co za každou cenu obhajují tatínka, tak moc nedala. Ale současně se tím moc netrap a snaž se žít co nejšťastněji.

Takže obě myslíme na to stejné - na blaho angeliky lollollollollollol .

Není tady

#66 10. 10. 2010 10:54

amely
♥♥♥♥♥--

aprill napsal(a):

amely napsal(a):

11angelika napsal(a):

Takže obě myslíme na to stejné - na blaho angeliky lollollollollollol .

Ano Aprill, s touto větou souhlasím.  Angelika se s tím stejně musí vypořádat sama.

Není tady

#67 10. 10. 2010 11:05

11angelika
♥♥♥♥---
Web

no je to trochu slozite kdyz se nam narodilo prvni dite tak ho nezajimalo zacal si delat co chtel a chtel abych se rozvedla tak jsem tak ucinila protoze komplikovat zivot nikomu nechci kdyz mu bylo 3,5 vratil se ze bez nas nemuze byt a kdyz jsem prisla do jineho stavu podruhe tak jsem zjistila ze ji ma a vyhodila ho, nevim jak dlouho spolu byli predtim, vyhodila jsem ho v lednu, vim, ze s tim nic neudelam, vysvetluji mu to, ale je hned vzdy v opozici, kdyz jsem rekla ze mu dite davat nebudu hrozil soudama, proste me to stve, kdyby s ni byl a vzali ho do ZOO do divadla ona ma dve deti, tak dobre, ale on hned s nim k ni do rodiny a pak vyklada ze uz zase bydli sam a co prej dela maminka? smile smile

Není tady

#68 10. 10. 2010 11:10

amely
♥♥♥♥♥--

11angelika napsal(a):

no je to trochu slozite kdyz se nam narodilo prvni dite tak ho nezajimalo zacal si delat co chtel a chtel abych se rozvedla tak jsem tak ucinila protoze komplikovat zivot nikomu nechci kdyz mu bylo 3,5 vratil se ze bez nas nemuze byt a kdyz jsem prisla do jineho stavu podruhe tak jsem zjistila ze ji ma a vyhodila ho, nevim jak dlouho spolu byli predtim, vyhodila jsem ho v lednu, vim, ze s tim nic neudelam, vysvetluji mu to, ale je hned vzdy v opozici, kdyz jsem rekla ze mu dite davat nebudu hrozil soudama, proste me to stve, kdyby s ni byl a vzali ho do ZOO do divadla ona ma dve deti, tak dobre, ale on hned s nim k ni do rodiny a pak vyklada ze uz zase bydli sam a co prej dela maminka? smile smile

Angeliko, můj názor je, že je to magor, ale když máte ty děti, tak s ním budeš muset komunikovat. Věř si, nemusíš omlouvat svoje názory ani nemusíš nic vysvětlovat. S Aprill jsem souhlasila v tom, že každý, kdo Ti radil, to myslel dobře.

Není tady

#69 10. 10. 2010 11:14

11angelika
♥♥♥♥---
Web

amely mame stejny nazor, prijde mi ze takhle se muze chovat jen magor, kterej nevi co chce..... a ja uz nehodlam skakat jak on piska ze?

Není tady

#70 10. 10. 2010 11:21

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

11angelika napsal(a):

amely mame stejny nazor, prijde mi ze takhle se muze chovat jen magor, kterej nevi co chce..... a ja uz nehodlam skakat jak on piska ze?

ale ty neskáčeš jak on píská! jenom se nemůžeš smířit s jeho stylem života.

Není tady

#71 10. 10. 2010 11:24

amely
♥♥♥♥♥--

aprill napsal(a):

11angelika napsal(a):

ale ty neskáčeš jak on píská! jenom se nemůžeš smířit s jeho stylem života.

Angelika má právo se nesmířit s jeho stylem života. jen se tím nesmí nechat zničit.

Není tady

#72 10. 10. 2010 11:44

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

amely napsal(a):

Angelika má právo se nesmířit s jeho stylem života. jen se tím nesmí nechat zničit.

....prosím, a na základě čeho? Co je jí do jeho stylu života, pokud je o dítě postaráno, otec o něj má zájem a pokud dítě chodí do přátelského prostředí, což nejspíš chodí. Mně to tedy přijde nefér.

Není tady

#73 10. 10. 2010 12:15

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

11angelika napsal(a):

angeliko a to ses nepoučila? Vždyť ti muselo být jasné,že se situace může opakovat! Chápu,že jsi to s ním zkusila znovu,dala jsi mu šanci,přece jen to byl otec tvého dítěte,ale po takovém "zážitku" mít s ním další dítě??????
No,teď už je to jedno. Ty se musíš vyrovnat s danou situací a soustředit se hlavně na děti a na sebe.Zařídila bych se tak,aby to bylo nejen v zájmu dětí,ale aby to vyhovovalo i mně a tatínek ať se přizpůsobí.......já bych byla ta,která určuje pravidla,když s otcem není rozumná domluva.

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#74 10. 10. 2010 12:19

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Mám pár kontrolních otázek:
1. Jak ovlivníš (Andělo) mravní život svého syna v době internetu
2. Jak ovlivníš mravní život a uchráníš ho od napodobování stáda (školního). Jak ho uchráníš a zamezíš nutnému sociálními styku s ostatními mravně zkaženými lidskými bytostmi (spolužáky, co mluví sprostě, budou čadit trávu, pít pivo, víno...)
3. Jak porovnáš psychickou devastaci synovy psychiky, budeš-li si moci vybrat mezi zamezením styku s otcem (samozřejmě magorem, protože se nechová dle tvého vzorce chování a má na syna jednoznačně negativní vliv jako mizerný vzor, který synovi nikdy nic dobrého nepředal a je na 100% vyloučeno, že mu nikdy nic dobrého nepředá)... nebo mu sebereš pevný bod v duálním životě rodinného vzorce, že má otce  a matku (jedno jakého otce, ale že má otce a že je prostě něčí syn a bude se moci podělit o své důležité životní události s člověkem, který je sice dle jeho matky magor, ale přeci je to jen otec a ta vazba tam prostě je)? To by mě fakt zajímalo.

Já osobně vidím, že se neustále zaobíráš tvým bývalým a sama (dobrovolně) mu tím přiděluješ velkou moc nad tvým životem a psychickým stavem - je neustále v tvé hlavě, neustále ho řešíš. I když skrze tvého syna (s argumentem "chci pro syna jen to nejlepší"). Možná ještě nevíš, že synové si svou cestu stejně musí najít sami. Velmi často to je tak, že se naopak vymezují úplně opačně než jejich otcové (kteří jsou jim pro ostudu). Vzor je nejsilnější, když je doma. Když se do srdce a pod kůži vryjí vzorce každodenního chování mezi matkou a otcem, vzorce se získávají:
- z rituálů (každý den i těch vyjimečných jako jsou Vánoce, narozeniny, narození, úmrtí, pravidelná chata...)
- krizových situací
- stylu komunikace mezi mužem a ženou
- řešení problémů (způsob nalézání řešení, spolupráce, konsensus a pod.)
- vzájemná podpora či absence podpory
- komunikace s dětmi
- aj.
A pokud ten vzor doma není svou každodenní přítomností, je prostě ve své síle poněkud omezen. Matka samozřejmě takový vzor není, ale velmi mnoho se toho na syna předává. Mírný deficit této situace je ten, že chlapci pak budou chybět vzory mužských řešení (ať již dobrých či špatných). Proto si bude postupně hledat zástupný vzor v mužském světě, ke kterému se bude vymezovat či identifikovat. A ten rozhodně budeš mít pod kontrolou ještě méně než svého ex...

Nicméně chápu tvé rozladění a rozmrzelost. Pokud ti udělá dobře na duši Amely rada o mravním ohrožení tvého syna jeho otcem a nějaká aktivita směrem k sociálce či právníkům, jdi do toho. Alespon tak navodíš mezi otcem, tebou a synem další krizovou situaci - opět další možnost, jak synovi ukázat nějaký vzorec... (a jelikož každá taková krizová situace v sobě skrývá kromě nebezpečí i příležitost pro něco pozitivního pro všechny strany, budu držet palce, ať z toho vyjdete všichni posíleni).

Upravil(a) Nicolas (10. 10. 2010 12:24)

Není tady

#75 10. 10. 2010 12:45

11angelika
♥♥♥♥---
Web

upraveno

Upravil(a) 11angelika (11. 10. 2010 9:55)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí