Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#226 21. 10. 2010 22:14

javena
♥♥♥♥♥♥-

Re: Jak si to srovnat v sobe? Navsteva deti u otce

Selima napsal(a):

Ja ju nehodnotím big_smile - božeuchovaj. Ak to teda oblo na mňa... Ak nie, tak v tym przypadku Au. A radu mám jednu jedinú - vychladnúť, skúsiť spracovať emócie, skúsiť riešiť podobrotky, bez zlosti a výčitiek, obviňovania... pocitov krivdy. A ak sa s oteckom nebude dať, tak proste si stáť za svojím (s tým, že VIEM, že ja som urobila, čo bolo v mojich silách) a chrániť hlavne záujmy detí. wink

Jé, Sel - to nebylo na tebe. Psalo se tu, že Angelika není dobrá máma, Wiki na to reagovala se svým názorem a já to vidím taky tak. pravda je, že máš příspěvek hned pod tím mým... tak jestli to tak vyznělo, tak sorry. big_smile

Není tady

#227 22. 10. 2010 12:10

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Ja ju nehodnotím big_smile - božeuchovaj. Ak to teda oblo na mňa... Ak nie, tak v tym przypadku Au. A radu mám jednu jedinú - vychladnúť, skúsiť spracovať emócie, skúsiť riešiť podobrotky, bez zlosti a výčitiek, obviňovania... pocitov krivdy. A ak sa s oteckom nebude dať, tak proste si stáť za svojím (s tým, že VIEM, že ja som urobila, čo bolo v mojich silách) a chrániť hlavne záujmy detí. wink

Táák..ano.

Jo, přesně vychladnout. vylétnout nad to bludiště a mrknout na to shora. Pak je to jak na dlani a přehledné. Rekognoskovat terén  big_smile pěkně v klidu a strategie dní a let budoucích se nabídne sama tím naším lepším já. smile , které každý máme . Pokud nezkrotíme emoce, tak neuvidíme víc, než na pár metrů a dál a za roh nedohlédnem. Takže permanentní vztek a frustrace. Kdo by o to stál??  žeano...roll

Není tady

#228 22. 10. 2010 16:40

javena
♥♥♥♥♥♥-

Tak holky, já to sem musím dát... Angeliko - pro tebe na povzbuzení... wink
14 dní zpět měl taťka o víkendu cosi neodkladného, nebral si děti. Že tento týden. Ve středu volal, že ani tento týden. Tak nic, začala jsem vymýšlet program. Ve čtvrtek volá, že by si je vzal už v pátek. Aha, tak si je vezme va... ještě ti to potvrdím... Trochu bobtnám u telefonu, ale bezva, dětem už nic neslibuju a čekám na páteční dopoledne, aby mi potvrdil jestli teda jo nebo co... Mezitím ruším svůj původní program s tím, že se ještě možná ozvu... Blbákov. big_smile Víkend ze strany otce potvrzen, děti se to dozvídají prakticky před jeho příjezdem a... jsou nadšené. Přijíždí a než si to všechno za ty týdny, co se neviděli, řeknou, udělám mu kafe. Ptám se, kolik lžiček - už si to nepamatuju. Zapomněla jsem i to, že nesladí... Probíráme školu... prázdniny... balíme oblečení. Odcházejí a já jsem šťastná a spokojená máma. smile
A víte proč jsem ho nesjela už do toho telefonu (a že jsem se teda měla co držet tongue)? Příští týden jedou na prázdniny, ten další víkend po prázdninách on něco má - to hlásil už dopředu - a děti by ho neviděly snad šest neděl. hmm Jsem moc ráda, že jsou s ním. smile
Někdy je to prostě dřina. big_smile

Upravil(a) javena (22. 10. 2010 16:41)

Není tady

#229 22. 10. 2010 17:52

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

javena napsal(a):

14 dní zpět měl taťka o víkendu cosi neodkladného, nebral si děti. Že tento týden. Ve středu volal, že ani tento týden. Tak nic, začala jsem vymýšlet program. Ve čtvrtek volá, že by si je vzal už v pátek. Aha, tak si je vezme va... ještě ti to potvrdím... Trochu bobtnám u telefonu, ale bezva, dětem už nic neslibuju a čekám na páteční dopoledne, aby mi potvrdil jestli teda jo nebo co... Mezitím ruším svůj původní program s tím, že se ještě možná ozvu... Blbákov. big_smile Víkend ze strany otce potvrzen, děti se to dozvídají prakticky před jeho příjezdem a... jsou nadšené. Přijíždí a než si to všechno za ty týdny, co se neviděli, řeknou, udělám mu kafe. Ptám se, kolik lžiček - už si to nepamatuju. Zapomněla jsem i to, že nesladí... Probíráme školu... prázdniny... balíme oblečení. Odcházejí a já jsem šťastná a spokojená máma. smile
A víte proč jsem ho nesjela už do toho telefonu (a že jsem se teda měla co držet tongue)? Příští týden jedou na prázdniny, ten další víkend po prázdninách on něco má - to hlásil už dopředu - a děti by ho neviděly snad šest neděl. hmm Jsem moc ráda, že jsou s ním. smile

Javeno,krátce po rozvodu jsem zažívala podobné situace. Slib otce,že si pro dětičky přijede,pak storno a já víkend trávila utěšováním dětí. Zakázala jsem mu,když to udělal asi po třetí,aby cokoliv dětem říkal a pak to vypadalo podobně- zjevil se u dveří,překvapení dětí ( moje taky,že slib dodržel wink ),rychlé balení oblečení a šťastný výraz dětí. Dost se toho za těch 8 let,co jsme rozvedení změnilo( snad k lepšímu) ale moje děti se s tátou vidí jen,když je nějaký prodloužený víkend,či mají ředitelské volno.Bydlí totiž přes 300km od nás,takže to fakt nejde.Někdy ho vidí až po 3 měsících.Ale musím ho pochválit,denně dětem volá.......big_smile

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#230 25. 10. 2010 12:37

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

javena napsal(a):

Bezvadně, příkladně zvládnuto.  tummenupp To je přesně ono - povýšení zájmů dětí (řekla bych že tento okamžik lze přiřadit do této přihrádky beze všeho sarkasmu), před svými zájmy.

Do této pozice jsem se dostávala leta. Roky trvalo, než přišel ten nadhled nad epizodou mého manželství.

Také pamatuju, když volal táta dceři ( asi 9tileté), že chce, aby přišla )!) k nim na oběd. Z ničeho nic, asi po 2 měsících. V sobotu v 11hod, kdy jsem balila zavazadla do auta a odjížděli jsme na pár dní na chalupu. Dcera byla úplně zaražená, zadržovala slzy, protože se bála tátovi říct, že ne. Mimochodem, informaci, aby se otec domlouval prve se mnou a vyzvedával ji u nás - ignoroval. Nebyly to příjemné okamžiky.
Ale zase na druhou stranu, tato příhoda + jeho informace, že kontaktní čočky jsou pro dceru nadstandard, proto přišpět nehodlá, byly definitivním  impulzem pro mou aktivitu ve věci právního uspořádání jejich styku a financí.

Upravil(a) Wiki (25. 10. 2010 12:41)

Není tady

#231 26. 10. 2010 9:30

javena
♥♥♥♥♥♥-

Wiki, zas tak dobrá nejsem... big_smilewink
Odpustila jsem si ty dloubance, co bych normálně utrousila... a ani mi to nevadilo... a když odjeli, řekla jsem si, že to jde i bez toho a že nechápu, proč se nechávám strhnout. hmm Ale je to přesně proto, cos popsala ty. Jeho jednání. Říká se - kde je vůle, je i cesta. Jenže když je to pořád o té mé vůli... no, nemůžu slíbit, že budu pořád taková chápavá vissla, ale fakt se snažím. Taky mi hned slíbil nějaký prašule navíc, jak byl v šoku lol - no, to už tady taky bylo a pak nic nebylo... tonguebig_smile Tak jsem to odkejvala, jako že super a že mu věřím.
Ale pro Angeliku - pro povzbuzení, že i když to nefunguje tak, že zaplatí včas a nahlásí víkend včas, že to může i tak fungovat... jsem to sem musela dát. Stojí to za to - kvůli těm dětem. wink
V tvém případě bych Wiki ale asi postupovala stejně, jako ty. Mám kliku, náš taťka neřeší a nikdy neřešil nic - ani s dětmi, ani se mnou - všechno řeším já... Tak to bylo je a asi i bude. Co se tedy týká našich dětí. Co se týká jeho - to už řeší jiná a já jí to teda nezávidím. tongue Ten by zaměstnal celou psychiatrii a výsledek by byl nejspíš takovej, že by několik doktorů dobrovolně roztrhalo diplom... dumbom

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí