6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
upraveno
Upravil(a) 11angelika (11. 10. 2010 9:45)
Není tady
Ahoj,také mám dvě děti z prvního manželství,ale tohle jsem nikdy řešit nemusela.Nejenom proto,že jejich otec je vždy chtěl oba(mladšímu byl tehdy rok,když jsme se rozvedli),ale já mu už předem řekla,že děti dělit nebudu,buď obě nebo žádné.Myslím,že není správný přístup - muset a trpět - protože tak to není.Snad máte nějakou dohodu o právech a povinnostech k dětem po rozvodu,ne? Zkus si s bývalým o tom v klidu promluvit,sama zvaž jestli to druhé děcko opravdu není maličké ( např. 3měsíční dítě bych na celý víkend nedala ).Všechno je to hlavně o dohodě a vstřícnosti.Když nebude chtít,můžeš se třeba obrátit na soud,ale jestli se tím něco vyřeší.....moje zkušenost je,že když někdo něco nechce,mám smůlu. Tak ti držím palce.
Není tady
upraveno
Upravil(a) 11angelika (11. 10. 2010 9:45)
Není tady
Chápu,že tě to stresuje,ale tím si fakt vůbec nepomůžeš.Můžeš mu sice příště říct,že buď oba nebo žádný.Ale: jak by to malé reagovalo,když prakticky otce nezná a je nejspíš pro něj cizí? Neuškodilo by mu to?Začít by se mělo postupně a myslím,že ze začátku společně. Aby se s tatínkem nejprve děťátko seznámilo.- To je hrozná věta!! Obávám se,angeliko,že jestli "tatínek" není diskuzi přístupný,budeš se s tím muset vyrovnat. Víš,asi to teď vyzní divně,ale já děti vždy víc považovala za SVÉ než NAŠE. Po rozvodu,samozřejmě. A beru to tak i dnes,skoro 9 let po rozvodu.Neříkám,že nedovolím jejich otci,aby se "výchovně podílel",ale stejně to největší břemeno vždy bylo,je a bude na mně,takže si vyhrazuju právo posledního slova.
Nemůžeš otce nutit,aby se dětem věnoval spravedlivě,hrál si s nimi a mazlil se. Když to jako potřebu necítí on sám.....
Není tady
Nechci podivného "tatínka" bránit, ale bráno z mužské logiky mi to připadá logické: Řada chlapů jaksi neví, co si počít miminkem, ale jakmile se s dítětem dá už leccos podnikat, dá se s ním domluvit, tak mají zájem. Toto platí i v mnohých úplných rodinách.
Proto nezájem o mladší, 8mi měsíční dítě si neber osobně, o to starší začal tatínek jevit zájem taky až ve větším věku, jak píšeš. Podle mě je vysoce pravděpodobné, že až i to mladší dítě doroste do "pro chlapy použitelnéjo věku", začne si brát i je.
Být tebou, asi bych se to pokusila brát tak, jak to je. Chápu, že je to těžké. Nepřemýšlej o tom, co je a co není spravedlivé, to by ses motala v kruhu.
A já tedy bych byla mnohem víc na nervy, kdybych měla osmiměsíční dítě, které si nedovede o věci říct, které je zcela odkázané na péči okolí, předat na celý víkend tatínkovi, na kterého (domnívám se) není až tak úplně spoleh....
Na tvém místě bych se to pokusila brát jako fakt, nevynucovat aby si je bral obě (podle mě se to ani vynucovat snad nedá), Vždycky bych si s tím mladším udělala prima víkend ,vždyť i to je trochu změna a pro tebe oddech - věnovat se jen jednomu dítěti, místo oběma.
Zahrnula bych mladší láskou (když ji zatím od tatínka nemá), pokoušela bych se být v sama pohodě a zároveň bych se začala poohlížet po nějakém fajn partnerovi.
prostě - neplakat po tom, co není, mít co nejvíc z toho, co zrovna je a žít si svůj život naplno.
Vidím to přesně tak, jako Blossom.
Není tady
upravit
Upravil(a) 11angelika (11. 10. 2010 9:47)
Není tady
Angeliko, v tvým případě je to těžký, ale musíš to brát tak, jak to je. V tom má Bloska pravdu.
Já bych tedy zkusila domluvit se na tom, aby alespoň jednou za měsíc vzal obě děti třeba ven jen na hodinu, dvě do parku nebo někam (aby si to mladší zvyklo a já pak neměla strach, jestli u taťky netrpí ) a to mladší pak vrátil a s tím starším odjel na víkend. Nechtěla bych, abych jednou musela řešit situaci, kdy jeden ze sourozenců jede a druhý ne. Teď je to fuk, je malý, ale v šesti, deseti... mám podobný příklad v okruhu známých a nebylo to dobré. Mezi sourozenci to dělalo zle. Jistěže se dá dohodnout hlavně s rozumným chlapem, ale když on má nějaké připomínky, proč ty bys nemohla. Jsi moc pasivní, pak se trápíš a zaděláváš si na vředy. On má "pořád něco" a ty to pak řešíš. Hned - Sportovní kroužek, 800,- na pololetí, ve středu jdu já, v pátek ty... Bývalý teď řešil kroužky našich dětí, na které ovšem jaksi nepřispěl, tak jsem mu jemně naznačila, že k tomu může říct, co chce, ale platím to já, tak ať tu svou řeč zkrátí.
Na přítelkyni se vybodni. Pokud je tam tvoje dítě v pohodě, proč to řešíš? Že on má a ty ne? Promiň, ale mám opět kámošku, co se strašně blbě vyrovnává s tím, že ona nemá nikoho a její chlap má a když vidím, jak jí to "rozhazuje", říkám si, že není nad to, když je ženská samostatná a vyrovnaná. Proboha... no a co, tak má babu. Aspoň dítě nejí pytlíkový polívky a guláše z konzervy. Naše teta vaří móóc dobře a přiznám se, taky jsem ji trochu řešila. Byla třetí či čtvrtá během asi půl roku, tak spíš, jestli to nezamává s dětma. (Zase si ale můžu teď domu dotáhnout chlapů celou armádu i s velitelem, a s dětma to nehne, páč jsou zvyklý od tatínka... ). Když jsem zjistila, že jsou děti v těžký pohodě, spadl ze mě šutr a je to v klidu. Dost trpím na děti , na bývalýho dost peču... Když slyšela moje máti, jak děti chválí bývalého partnerku, šla zvracet. Pak mi řekla, že mám teda žaludek, protože občas musím vyzkoušet i nějaký ten receptík, poslouchám, jak je teta šikovná... Asi mám, no.
A co si z toho vezmou děti, to holka záleží i na tobě. Moje to zatím berou tak, že se nic nestalo, když u nás táta nebydlí. A chlapa taky nemám. Nějak mi ale nechybí, tak se nehroutím. Jestli nějakej bude, tak dobrý a když ne, tak taky. Všechno má svý pro a proti.
Držím ti pěsti, ono to nějak půjde. Časem budeš řešit jiný věci. Dovolený, nevlastní sourozence,
dědictví (nejlépe po tetě ... ta naše je majetnější - no, proto je s ní, že jo... ještě ta svatba, princi... ) a tak.
Upravil(a) javena (6. 10. 2010 10:06)
Není tady
Javeno jak mas stare deti? a jak jsi dlouho sama? a vubec jak to zvladas financne?
Není tady
11angelika napsal(a):
Je tohle vubec tatinek? porad akorad prudi, ze s ditetem nesportuju, ze ho spatne krmim, porad neco jak se mam smirovat s tim, porad neco, vezme ho k pritelkyni jednou to je pritelkyne jednou ne, co si tak z toho dite vezme do zivota???
Reik - za jak dlouho ty jsi nasla partnera a jde to vubec se dvema detma
Angeliko, takovými otázkami trápíš jen sama sebe. Exmanželovy výtky a připomínky bych na tvém místě pouštěla okamžitě druhým uchem ven. Nemá cenu je ani komentovat, vždyť on taky asi vzorný tatínek není, když odešel z rodiny s malinkými dětmi za jinou (pokud jsem to dobře pochopila).
Přestaň ho řešit, a začni si žít svůj život...
K tomu, zda se dá s děmi najít nový partner: Mám to za sebou, takže říkám upřímně: Dá, ale je to pochopitelně mnohem komplikovanější, než to bývalo ve dvaceti za svobodna. Ale jde to, a je to hlavně o přístupu.
Hlavně líp hledá partnera spokojená, vyrovnaná mamča, než žena neustále se trápící otázkami (na které není kloudná odpověď)Proč nás opustil? Jak to mohl udělat? A co když jsou všichni chlapi takoví?
Ohledně toho hledání nového parnera: Můj přítel mi v sobotu vyprávěl, jak cestou autem za mnou zaslechl v rádiu zajímavý příběh: V nějakém diskusním pořadu zavolala do rádia ženská s nádherným moravským přízvukem. Říkala prý do éteru:
"A vyřiďte tomu mému, že už ho NECHCU! Po tom, jak se ke mě zachoval. I když spolu čekáme dítě.
Já bych chtěla nějakého nového: Hlavně, aby byl na nás hodnééé..." a začala optimisticky vyjmenovávat, jaký by její nový partner měl být.
Po písničce povídá moderátor: Paní, nebudete tomu věřit, ale mám tady za těch pár minut 60 nápadníků, co se ozvali a chtějí na Vás kontakt.
Tenhle příběh mi přijde strašně optimistický a poučný: Jiná žena by v takovéto nezáviděníhodné situaci (v jiném stavu, po rozchodu sama ) byla nešťastná a v koutku, s pocitem, že bude přetěžko hledat někoho k sobě.
Tahle Moravanda byla ale v hlasovém projevu tak příjemná, optimistická, a zdravě "od rány", že za pár minut měla 60 nabídek k seznámení...
11angelika napsal(a):
Javeno jak mas stare deti? a jak jsi dlouho sama? a vubec jak to zvladas financne?
Angeliko, děti mám dvě - 10 a 13 let, nejsme spolu už asi tři ? roky, ono to letí... Už byly větší, když jsme šli od sebe.
Sama jsem, co se odstěhoval, ale vzhledem k tomu, že s mým mužem odešly problémy, tak se mám dobře, finance v pohodě (jeho alimenty mě ani nepodrží, kdyby na chleba nebylo, ani nepodseknou nohy, kdyby nedošly), ale znáš to - za rok, dva to může být jinak. Já teda nejsem moc náročná, ani děti, máme, co je potřeba a to ostatní nepotřebujem... Chlap mi fakt nechybí - neřeknu sex, to bych lhala , ale mám pocit, že se spíš najde dobrovolník, do postele (a takový nabídky byly, ne, že ne ), ale na to delší "v dobrým i zlým" to se nehrnou, kluci šikovný...
S malými dětmi je to složitější, je tam víc emocí, strachu o ně... chápu to, ale ve stresu žít nemůžeš. Já si kdysi, když mi bylo úzko (a že bylo - jak to sama utáhnu... sama s dětma... ) tak jsem si prostě řekla, že jsem to zvládala kdysi sama (bydlím sólo od dvaceti) a tak to zvládnu zas i s tou zodpovědností za děti (náš tatík zodpovědností totiž neoplývá) a každopádně ho musím přežít, protože jinak by po mě dědily děti a tzn. vlastně on, kterej by se o ten můj minimajetek, co holátkům po matičce zbude, staral a jelikož se stará jak když prase lítá i o svůj, tak nic nemá, jen dluhy... Zkrátka jsem si zakázala od fňukání po černý myšlenky všechno, občas se něco takovýho vloudí, ale vesměs to beru sportovně.
Na to, že jsem sama jako kůl v plotě , žuju dost aktivně, takže si nepřijdu odstrčená, či tak... nevím - asi je to povahou. Není to vždycky idila, ale když chce jet autem s tím, že není třeba podprdelník sesmažim ho argumentem, že já si další děti dělat nehodlám a strčím holce sedák s tím, že holt musej mít rozum oni, když rodič nemá a on čučí, a já vím, že je rád, že už to nemá doma denně a já jsem strašně ráda, že ty jeho nápady poslouchá jiná... mimochodem řídila ona a šlo jaksi o její bodíky (možná řidičák), tak proč by to on řešil, že jo...
Takže asi tak.
Není tady
Tak já si komentář leckdy neodpustím - on si pak dává aspoň trochu námahy a než něco začne řešit, tak i zapřemýšlí...
-No to jsou pěkné boty, prďácký... na syna. - Patnáct stovek... já na taťku, co má spoždění s alíkama.
- Já teď nenám... - Pěkná bunda, nová? Čumí jak puk...
- ten sedák není třeba, už ten popruh nemá úplně na krku... - ty si udělej klidně nový, já v klonování pokračovat nehodlám.
- proč tenhle kroužek, myslíš, že do budoucna to má nějakej smysl? - platím ho já, dítě to baví a do budoucna... to jsem si myslela, že my spolu zestárneme, takže si to netroufnu odhadnout.
Já jsem tlama a neumím mlčet. Z toho bych měla vředy...
Není tady
Nedá mi to Blossom: To je krásný příspěvek, Člověk tu moravandu ani nemusí slyšet , stačí přečíst a má pusu od ucha k uchu. Ani se těm 60ti pánům nedivím. Začínám už opět trošku přemýšlet pesimisticky, toto mě ale povzbudilo ani nevíš jak.
Angeliko též přeji hodně síli a optimistmu. Bude lépe, ačkoli nyní se to nezdá. Vše chce čas, vše jednou přebolí,život jde dál a záleží jen na nás jaký si ho uděláme. Pravda je, že pro jedno kvítí slunce nesvítí.Já osobně jsem též dost pasivní a BM se mnou vláčí jak chce. Stále se mu neumím vzepřít, cítím se proti němu strašně malinká, což v reálu jsem;) Děti si také bral,kdy chtěl a jak chtěl a které dítě chtěl. Neunesla jsem to a dala to k soudu. Dnes je pravidelnost. Soud rozhodl a tak to je.Ve tvém případě neptala bych se ho co chce.S úsměvem bych mu malého vrzla mezi dveřmi a řekla že za dvě hoďky je očekávám, ať si na sebe zvykají. Otočila se a zavřela, nebo někam odplula do víru města:). Postupně čas zvyšovala. Je taky otec a 2 hodiny zvládne. Jak bude chlapeček růst, rostly by hodiny strávené u táty. A není pravda, že se páni postarat neumí, od toho mají přítelkyně, maminky ,ale hlavně je to jejich výmluva.Plno jich to umí, protože chtějí a své dítě i starosti o něho milují.
Upravil(a) pat (6. 10. 2010 11:37)
Není tady
Angeliko, jestli je otec svéprávný a není oprávněný důvod pro to, aby se s dětmi nestýkal, tak bys měla být ráda, že zájem má. Kvůli dětem - ty jiného tátu nemají . Můžou si k sobě najít ještě cestu.
Já vím, že ti to přijde nespravedlivé když se do tří let nestaral, ale přesto bych tomu fanfila a nebránila. Záleží taky na tom, jak to berou ty děti, tedy ten 6ti letý. Při rozdělení víkendů můžeš i získat čas pro sebe, což jsi asi s dětmi neměla - to také není k zahození, ne?
Že prudí, je jen jeho věc. Nepopřála bych mu prostor pro jeho stesky. Domluvila bych pevně pravidla "půjčování dětí" - jako kdy, kde,jak dlouho atd. Pokud by to nešlo, nechla bych tuto "dohodu" strvdit soudem. Věcí bych se začla zabývat, až ve chvíli, kdy děti nebudou chtít nebo jim bude styk s otcem nějak neprospívat - to by byl jediný důvod proč bych jejich styk chtěla ukončit. .
Co my můžeme vědět, třeba je mu poctivě líto, že je zanedbával, třeba to neuměl s menšími, netroufnul si atd..
když budeš mít na paměti, že v tomto případě nejde TEBE , ale o DĚTI a jejich dobro, tak se na to budeš dívat jinak. Tedy věřím tomu, že to tak může být.
Není tady
upraveno
Upravil(a) 11angelika (11. 10. 2010 9:46)
Není tady
Ja ti rozumiem, ani nevieš ako, ale hci ho nemusíš milovať, ani obdivovať za to, čo vtedy vypotil, nebránila by som mu byť otcom (jednému a časom zrejme aj durhému...). Niekto je dobrým otcom od prvého potvrdenia tehotenstva, iný sa to musí "naučiť". Hlavné, že má záujem.
Inak, záujem o menšie by som sa v ňom snažila podporiť, ale nevnucovala by som . Nič násilím vnucované podľa mňa nemá cenu. A už vôbec si nemyslím, že by "vraziť deti tetičke, babičke alebo nejakej inej žene" bolo ideálnym riešením - pre deti, samozrejme. Ony si majú vytvárať vzťah s otcom a učiť sa prípadne, ako byť rodičom a parťákom aj po rozvode, keď už nám to spolu nevyšlo. "Odložiť" ich k niekomu ďalšiemu (prípadne úplne cudzej žene) nevidím ako zmysluplné.
Není tady
To zabolí, angeliko, to je jasný. Až teď jsem si to spojila s jiným vláknem.
Proto s tím máš teď problém. Ale fakt to přebolí, přijdeš na to, že je Vám bez něj líp a i když se to nezdá, mám spoustu kámošek, co chlapa našly... i s dvěma dětma.
Opravdu je může mít rád, on měl problém sám se sebou a ne s dětmi. Chlap dá dětem jiný pohled na svět - už jen ty naše ochranitelský pudy, jako netop ho tam, kde nestačí... z tý lodičky se nenakláněj... musí mít plovací vestu, když neumí plavat a chceš ho vzít na šlapadlo... proč ještě neobědvaly, když je půl třetí... už visí tou hlavou dolů moc dlouho, postav ho na nohy... I pro dítě je důležitý vědět, že některý věci jsou nebezpečný (voda pro neplavce) a jiný se daj přežít (pozdní oběd, centrifuga). Pro chlapa pohoda, pro ženskou tragédie...
A nenech sebou orat. Už stačilo... Jestli má ženskou, tak by měli osmiměsíční dítě přes noc bez problémů opatřit...
cenzura, na místě, který mi teda nenapadlo...
Upravil(a) javena (6. 10. 2010 13:59)
Není tady
teda on neodesel ja ho vykopla
Není tady
11angelika napsal(a):
teda on neodesel ja ho vykopla
Šikovná holka. O to rychleji to přebolí.
Není tady
Javeno to ja vim od doby kdy jsem ho vykopla ze je nam opravdu lip, dokazu se smat a je velka pohodicka, i starsi ditko mi to rika, no ja mu ho dat nemuzu ja ho jeste kojim , nejradsi bych tedy abych ho videla co nejmin,
Není tady
Sikovna jsem ale mela jsem ho vyhodit driv nez jsem prisla do jineho stavu a porodit miminko nekomu kdo o to fakt stoji a miloval by me i deti
Není tady
Angeliko, udělala jsem to taky a udělala bych to znovu . Je to hnusák toto ti říct, o to víc bych s ním neměla slitování. Děti si udělal, ať se stará a jen nerozsévá!
Není tady
Jé, to kojení mi nedošlo, mě se dítko samo odstavilo v tomhle věku... tak až dokojíš, bude už větší a spíš to půjde. Budeš mít čas i na sebe, někam si vyrazíš a chlapi budou slintat, jak hladoví psi...
Nelámej nic přes koleno, všechno má svůj čas.
Není tady
Pat jasne souhlasim s tebou, ale ja mam v sobe problem ten, ze se snazim deti vychovavat,snazim se jit prikladem, ale jak maji mit v tomhle pripade v otci vzor????starsi ditko videlo jak lezi v posteli s novou tetou a ja doma s briskem??? co z nej asi tak vyroste.......
Není tady
uz slintaj ale uz vim jedno uz si nenecham od zadneho chlapa ublizovat, ikdyz to jsem si nenechala nasla jsem sms od baby a uz sel...........
Není tady