Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 8. 12. 2010 12:53

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever

Re: vztah meho partnera ke sve EXM

Terci, vím, že to tak někde funguje. A díky Bohu, všímám si, že to rozhodně není tak malé procento rozvedených. Což mě velice těší. smile Nejen v Tvém případě. smile
Jenže to chce nejen spoustu lásky, ale také obrovský nadhled, toleranci, inteligenci, empatii, zájem o druhé, sebevědomí, otevřené srdce druhým......  a toho se, podle mého, v tomto případě dostává velmi poskromnu. hmm
A taky by to evidentně chtělo "nejít do věcí po hlavě", eventuelně pak nezírat, že je všechno jinak, než jsem se rozhodla a vysnila si to.
Což je opět jen můj názor smile

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

#52 8. 12. 2010 13:28

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Tak Beruska je zoufala a znicena z toho, ze jeji muz ma kontakt s detmi a s byvalou manzelkou. Ze spolu MLUVI a DORORZUMIVAJI SE, coz je v podstate spravne a logicke.

Ja ji nehodlam nijak moc litovat. Bohuzel se ji dostalo ve VELMI male casti zpet to, (ovsem ne jako pomsta, ale jako logicky vyvod predesleho zivota manzela) co zazivala byvala manzelka s ditetem. A to po desetileti vztahu a manzelstvi.

Umis si Berusko predstavit, jak trpi zena, treba cele mesice a mesice, jejiz muz se nebavi o praktickych vecech s jinou zenou, ale. ze s tou jinou travi cas, chodi s ni na rande, a maji spolu sex?
A taky ze planuji zavrhnuti manzelky a ditete? A ze spolu planuji za manzelcinymi zady svoji budoucnost? A ze planuji dite?

Ta zena, se musi citit dost hrozne, hrozne se taky citi, kdyz zjisti, ze se manzel rozhodl kvuli te druhe zrusit manzelstvi...
To je duvod pro me, abych si se zenatymi  nikdy nic nezacinala. Znam par manzelstvi, kdy 2.manzelka zkoncila jako byvala a na jeji misto nastoupila 3. manzelka. Misto milenky totiz bylo po svatbe najednou volne......nebot co nechces aby ti cinili druzi, necin jim. dumbom

Upravil(a) sahleb (8. 12. 2010 13:34)

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#53 8. 12. 2010 13:33

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

elena007 napsal(a):

Eri, pokud mel ten pan takto vroucny vztah ke sve prvni zene, nemel se rozvadet a nemel spousteti kalhot mimo dum. Ale tak to asi nebylo.
Ze jeho prvni zena vyuziva jeho neschopnosti se poprat se svym svedomim nebo spis nechuti postavit se vecem celem a prilezitosti otravit berusku, je nabiledni. A vsadila bych trenky, ze v momente, kdy si najde chlapa, nocni cvrlikani ustane.

Je zpusob, "postavit se k vecem celem" na vsecno se vykaslat, an dite a naprosto omezit konttakty? Ja si to nemyslim, kontakt k matce jeho ditete a potazmo diteti se neda naprosto vynulovat. Ta nova s nimi muze byt, mene konfrontovana, ale vubec nezmizi. Budou uplne stejne.

Jemu to ocividne nevadi.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#54 8. 12. 2010 15:25

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Můj muž   nikdy nepřerušil dobrovolně kontakt se svými dětmi z prvního manželství. Kdyby to udělal klesl by hooodně hluboko v mých očích.   S novou manželkou  se nezbavil prvních dětí. Já jsem také nezavrhla děti z minulých vztahů kvůli němu... Je zajímavé, že takhle to nechce moc žen v druhém vztahu  vidět... Že by byl rozdíl - moje  děti -jeho děti???

Ve výsledku já jsem  přišla bez porodu k dvěma super "jeho "dětem"  a on bez dvojího těhotenství  k dvěma "mým" potomkům. 
Nemusím  vidět jeho BM- s tou mě nic dobrého nepojilo ani před naším seznámením s maželem- byl  už mimo původní vztah, přesto si jeho  BM neodpustila tanečky kolem jeho nového vztahu. Můj muž ale také nevybíhal  k jejím nesmyslným požadavkům a byl imunní k jejím nekončícím smskám ( v okamžiku,kdy zjistila, že její vztah,kvůli kterému opustila manžela  nefunguje tak jak si představuje a chtěla "svého" muže zpět)..
Pokud Beruška  hodlá omezit  styk dobrého táty s dětmi, možná toho docílí- ale za cenu   prohry.   Pokud se její muž vrací spíše k BM než k dětem, je na čase se    vůči tomu  postavit  pokud jí to vadí. Musí ale počítat s tím, že ve výsledku  může být i  další dítě s občasnými  návštěvami táty a další BM-tentokrát ona..... 
Ono fakt záleží na tom, jak ten vztah vznikl- jestli na troskách minulého,kde je "pán tvorstva " sužován výčitkami.Nebo zda  se ti dva "noví"seznámili  po období "nikoho". Tam už nemůže bývalý partner tolik omezovat. Měli dost času na  dokončení předešlého.stolt

Není tady

#55 8. 12. 2010 21:25

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

Eleno, vždyť Ty víš dobře, že chlapi uvažují jinak než ženy - v jistém smyslu. smile
Velké procento žen chce klasickou rodinu a velké procento mužů by rádo harém - tož jak z toho ven? big_smile
Máš svoji představu o soužití, jenže tisíc lidí má dalších tisíc jiných představ.
Shodneme se určitě na tom, že vždycky jde o to, kdo si koho k sobě vybere, že... smile

Jj, vidim, ze me chapes. big_smile

Není tady

#56 8. 12. 2010 21:36

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

Eri: My se rozvedli v klidu a s bývalým mužem mám skvělý vztah. Přestože má novou rodinu, my se synem jsme pro něj zůstali jedni z nejdůležitějších lidí na světě. Pokud máme problém, vždy se na BM můžeme obrátit, třeba i o půlnoci.

No vidíš, Eri, splním Ti přání: tuhle zkušenost mám právě já. Proto může mít Elena sice názor odlišný, to je naprosto v pořádku, ale funguje to i jinak smile wink Rozvody probíhají z různých důvodů a nemusí to být zrovna nenávist partnerů smile. Hypoteticky - pokud by se Elenka zlomit ke kafi se mnou nenechala, vím nabeton, že pro mého ex by prostě tou správnou partnerkou nebyla. big_smile Zvyk je zvyk a záleží na "síle lásky" a chování všech zúčastněných, přičemž exmanželka má výhodu letitých znalostí (ex)partnera. Povahy a situace jsou skutečně různé až nejrůznější wink.

Terci, jelikoz jsi narozdil odemne v tomto ohledu pouze teoretik a mluvis o chlapovi, se kterym se rozvadet nechces, je pochopitelne, ze mluvis, jak mluvis.

Pokud je tvuj muz, jak ja rikam, haremovy typ, mas pravdu, nic by z toho nebylo, sic bych jej nechtela. big_smile

Muj muz byl zenaty se svou prvni pani priblizne stejne dlouho jako ty a jeho pani si taky myslela, ze ho zna, no a nestacila se divit. I muj vyvdany synek casto rika, ze kdyby to nevidel na vlastni oci - rozumej tatinka v akci - neveril by tomu. Pritom ja sveho muze jinak neznam. big_smile

Není tady

#57 8. 12. 2010 23:36

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Myslim, ze mam asi jiny nazor, co to je pratelsky rozvod. Z meho pohledu byl muj rozvod velice pratelsky, az jsem na malinkou chvili zavahala, jestli si to nemame rozmyslet. Mam sveho prvniho muze dosud rada. Ale uz nejsem jeho zena, ted ma jinou a v zivote by me nenapadlo snazit se nejakym zpusobem zustat v zaberu. Nenapadlo by me po nem chtit, aby me seznamoval se svou pani, nechci s nim chodit na kafe, nechci se s nim radit o zalezitostech tykajicich se me rodiny, nechci radit jemu, protoze si myslim, ze mi to neprislusi a uz vubec by me nenapadlo posilat mu pac a pusu na dobrou noc esemeskou. Ale on i ja vime, ze kdyby bylo potreba, ten druhy tam je a klidne i o pulnoci. Ale ted mame kazdy svou novou rodinu a respektujeme to. Pro mne je pratelstvi prave v tom, ze necham toho druheho, aby si svuj zivot po mne zil, aniz bych se ja snazila za kazdou cenu porad hrat prvni housle.

Muj muz se se svoji prvni zenou rozvedl, kdyz byl jejich syn uz dospely. Rozvod byl pravdepodobne mene pratelsky nez muj, protoze jeho pani se rozvadet nechtela. I kdyz si uvedomovala, ze v jejich manzelstvi neni vsechno, jak ma byt, nezdalo se ji, ze je to mezi nimi natolik spatne a rozvod po tolika letech manzelstvi povazovala za zbytecny. Rozesli se ale slusne, bez hadek  a naschvalu. Jelikoz byl syn uz dospely a sve zalezitosti si s tatou vyrizoval sam, nebyl duvod, aby byvala zena meho muze kontaktovala kvuli diteti. Nekolik let po rozvodu spolu nemluvili, asi ani jeden nemel o cem. Mozna si za tech vic nez dvacet let rekli vsechno. My dve jsme se setkaly az u jedne rodinne zalezitosti. Civilizovane jsme popovidaly, i to kafe jsme popily a rozesly se srozumeny, ze se mozna jeste nekdy uvidime, ale to je asi tak vsechno. Sveho muze nehlidam, myslim ale, ze nadale spolu prilis nekomunikuji.  Jsem vsak presvedcena, ze i on by ji pomohl, kdyby pomoc potrebovala a taky klidne i o pulnoci.

Muj muz sice opustil svou zenu, ale sveho syna ne. Ma s nim skvely vztah a ja taky. Rad a casto k nam jezdi a ja jsem tomu velice rada a velice mi na tom zalezi. Muz muj je takto urcite stastnejsi a muj syn ma brachu.
Uvedomuji si, ze kdyby byl syn meho muze v dobe rozvodu dite, kontakt s jeho prvni zenou by byl jiste castejsi a taky ja bych mnohem pecliveji zvazovala, jestli jejich vztah neni na muj vkus prilis uzky a kdybych mela pocit, ze budeme v manzelstvi tri, urcite bych do takoveho vztahu nesla. Leda by to muz zvazil a sve chovani zmenil a i tak bych vahala. Ja bych svuj postoj neprehodnotila nikdy. big_smile

Tim nechci rict, ze to nemuze fungovat i jinak. Mam kamaradku, ktera byla se svym muzem a jeho byvalou, se kterou ani nemel deti,  na dovolene ve trech a pry si to docela uzila. Kdyz to vsem vyhovuje, proc ne. Kdyz pak po nejakem case chtel jeji muz vzit na dovolenou ve ctyrech, to uz meli dite, misto byvalky jakousi slecnu Bety, rozvedli se. Ja rozdil nevidim, jeji muz evidentne taky ne, kamaradka ano. big_smile

Upravil(a) elena007 (9. 12. 2010 0:19)

Není tady

#58 24. 3. 2011 16:56

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

elena007 napsal(a):

Myslim, ze mam asi jiny nazor, co to je pratelsky rozvod. Z meho pohledu byl muj rozvod velice pratelsky, az jsem na malinkou chvili zavahala, jestli si to nemame rozmyslet. Mam sveho prvniho muze dosud rada. Ale uz nejsem jeho zena, ted ma jinou a v zivote by me nenapadlo snazit se nejakym zpusobem zustat v zaberu. Nenapadlo by me po nem chtit, aby me seznamoval se svou pani, nechci s nim chodit na kafe, nechci se s nim radit o zalezitostech tykajicich se me rodiny, nechci radit jemu, protoze si myslim, ze mi to neprislusi a uz vubec by me nenapadlo posilat mu pac a pusu na dobrou noc esemeskou. Ale on i ja vime, ze kdyby bylo potreba, ten druhy tam je a klidne i o pulnoci. Ale ted mame kazdy svou novou rodinu a respektujeme to. Pro mne je pratelstvi prave v tom, ze necham toho druheho, aby si svuj zivot po mne zil, aniz bych se ja snazila za kazdou cenu porad hrat prvni housle.

Muj muz se se svoji prvni zenou rozvedl, kdyz byl jejich syn uz dospely. Rozvod byl pravdepodobne mene pratelsky nez muj, protoze jeho pani se rozvadet nechtela. I kdyz si uvedomovala, ze v jejich manzelstvi neni vsechno, jak ma byt, nezdalo se ji, ze je to mezi nimi natolik spatne a rozvod po tolika letech manzelstvi povazovala za zbytecny. Rozesli se ale slusne, bez hadek  a naschvalu. Jelikoz byl syn uz dospely a sve zalezitosti si s tatou vyrizoval sam, nebyl duvod, aby byvala zena meho muze kontaktovala kvuli diteti. Nekolik let po rozvodu spolu nemluvili, asi ani jeden nemel o cem. Mozna si za tech vic nez dvacet let rekli vsechno. My dve jsme se setkaly az u jedne rodinne zalezitosti. Civilizovane jsme popovidaly, i to kafe jsme popily a rozesly se srozumeny, ze se mozna jeste nekdy uvidime, ale to je asi tak vsechno. Sveho muze nehlidam, myslim ale, ze nadale spolu prilis nekomunikuji.  Jsem vsak presvedcena, ze i on by ji pomohl, kdyby pomoc potrebovala a taky klidne i o pulnoci.

Muj muz sice opustil svou zenu, ale sveho syna ne. Ma s nim skvely vztah a ja taky. Rad a casto k nam jezdi a ja jsem tomu velice rada a velice mi na tom zalezi. Muz muj je takto urcite stastnejsi a muj syn ma brachu.
Uvedomuji si, ze kdyby byl syn meho muze v dobe rozvodu dite, kontakt s jeho prvni zenou by byl jiste castejsi a taky ja bych mnohem pecliveji zvazovala, jestli jejich vztah neni na muj vkus prilis uzky a kdybych mela pocit, ze budeme v manzelstvi tri, urcite bych do takoveho vztahu nesla. Leda by to muz zvazil a sve chovani zmenil a i tak bych vahala. Ja bych svuj postoj neprehodnotila nikdy. big_smile

Tim nechci rict, ze to nemuze fungovat i jinak. Mam kamaradku, ktera byla se svym muzem a jeho byvalou, se kterou ani nemel deti,  na dovolene ve trech a pry si to docela uzila. Kdyz to vsem vyhovuje, proc ne. Kdyz pak po nejakem case chtel jeji muz vzit na dovolenou ve ctyrech, to uz meli dite, misto byvalky jakousi slecnu Bety, rozvedli se. Ja rozdil nevidim, jeji muz evidentne taky ne, kamaradka ano. big_smile

Elen, teprve te´d jsem si všimla tohoto příspěvku, ačkoliv je z prosince....
Musím říct, že mě až pohladil po duši. Souhlasím s tebou ve všem. Máš obrovský nadhled a máš moje sympatie. smile
Já jsem tak civilizovaný rozvod nezvládla (ani jeden znás), ale dnes bych se o to rozhodně pokusila. Kdybych se vdala...big_smile (což je i možné) big_smile

Není tady

#59 24. 3. 2011 19:13

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Wiki, nekdy ma clovek i deletrvajici slabsi chvilku a civilizovany rozvod se nepovede, ale repete snad proto neni nutne smile.

Drzim palec, aby to ted vyslo.

Není tady

#60 17. 8. 2013 1:11

Linduš
♥------

Mám také takový problém, po 5letém manželství si manžel začal psát s exmanželkou SMS, začal k ní chodit na kafe a omlouvá to tím, že musí řešit věci okolo jejich dvou synů. Podotýkám, že jsou rozvedeni 6let a doteď na ji jen nadával. Co proti tomu člověk může dělat, vlastní děti spolu nemáme a já musím být ta chápavá, když jde přece o jeho syny.

Není tady

#61 17. 8. 2013 13:06

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Tvůj muž se rozvedl se svou ženou, ne se svými dětmi. Pokud ti svoje děti před svatbou nezatajil, tak jsi věděla, že je má, tudíž jsi měla počítat s tím, že se jim bude muset taky věnovat. Platit na ně, řešit jejich problémy.
Nebo bys radši vedle sebe měla chlapa, který zároveň s bývalkou odstřihne svoje děti?  Já bych si o takového neopřela ani kolo.
A nechci rejpat, ale tobě se musí tvůj muž omlouvat a zdůvodňovat proč a kam chodí? va

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#62 19. 8. 2013 11:26

Zuzina
♥♥♥♥♥♥-

Zkus v tom nehledat nic jiného než čistě jeho zájem o děti..
Třeba byl nějaký impulz, který ho nastartoval a uvědomil si, že děti zanedbával.
To kafíčkování s bývalkou... těžko takhle posoudit, jaký máte spolu vztah, ale je problém si s ním sednout a říct mu, že Tě to trápí?

http://lbyf.lilypie.com/GeGpp2.png

http://lb1f.lilypie.com/NL4lp2.png

Není tady

#63 19. 8. 2013 12:00

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Linduš napsal(a):

Mám také takový problém, po 5letém manželství si manžel začal psát s exmanželkou SMS, začal k ní chodit na kafe a omlouvá to tím, že musí řešit věci okolo jejich dvou synů. Podotýkám, že jsou rozvedeni 6let a doteď na ji jen nadával. Co proti tomu člověk může dělat, vlastní děti spolu nemáme a já musím být ta chápavá, když jde přece o jeho syny.

liduš a co bys proti tomu chtěla dělat ? když spolu ti dva mají děti, musí spolu občas komunikovat. trochu mi připomínáš přítelku mého ex. té taky vadí, když si napíšeme sms. a když se teda domluvíme, že se někde potkáme, ať ji to psaní nedráždí, vadí ji to taky. a to to fakt nepřeháníme, klidně se stane, že spolu 2 - 3 roky nemusíme řešit vůbec nic a pokud se někde náhodně nepotkáme, tak jeden druhého nevyhledáváme, nepíšeme si, no a pak se třeba stane, že je potřeba něco pořešit několikrát do roka ..

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#64 19. 8. 2013 12:06

helena
♥♥♥♥♥♥♥

omlouvá to tím, že musí řešit věci okolo jejich dvou synů... jsou rozvedeni 6let... a já musím být ta chápavá
Začnu od konce - když sis ho brala, kluky ti pravděpodobně nezatloukl, takže jsi věděla, do čeho jdeš - tedy že "o jeho syny" půjde po celej život... ledaže by se na ně úplně vykašlal, což zřejmě neudělal.
Docela bych i chápala, že "musí řešit" - jestli se rozváděl když byli ještě malí, začínají se teď pomalu dostávat do "telecích let" a máma na ně může přestávat stačit... nebo třeba (podle jejich věku) může s ex probírat "co dál" - škola, učňák a podobně. To nemá nic společnýho s tím, že "doteď na ji jen nadával" - to je normální rodičovská starost.
Takže na otázku "Co proti tomu člověk může dělat?" je jednoduchá odpověď - nic.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#65 19. 8. 2013 17:10

elena007
♥♥♥♥♥♥-

No, mohli by si to kafe davat u vas doma a ty bys mela kontrolu nad tim, co se deje. big_smile
Pokud jsou deti v dobe rozvodu male, je nutno s necim takovym pocitat. To ti ani nenastinil, o co jde?

Není tady

#66 19. 8. 2013 18:00

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

linduš nejde asi ani tak o děcka, jako o to, že žárlí na jeho bejvalku.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#67 19. 8. 2013 18:22

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Linduš napsal(a):

Linduš, možná ti tvá intuice říká, že to není jenom kvůli řešení věcí ohledně jejich synů. Promluv si s ním v klidu, že ti to vadí a proč. Jinak s tím nemůžeš dělat nic, jenom to v klidu přijímat a nechat to času. Ten ukáže.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#68 19. 8. 2013 18:31

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

přijímat to nemusí. pokud je to pro ni opravdu takový problém, nemusí s ním být.

Není tady

#69 19. 8. 2013 18:39

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Ano. Může se s ním i rozejít.

Není tady

#70 19. 8. 2013 18:57

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Linduš napsal(a):

Linduš, možná ti tvá intuice říká, že to není jenom kvůli řešení věcí ohledně jejich synů. Promluv si s ním v klidu, že ti to vadí a proč. Jinak s tím nemůžeš dělat nic, jenom to v klidu přijímat a nechat to času. Ten ukáže.

Intuice je dobra vec, ale nekdy si clovek namluvi i to, co neni.

Není tady

#71 19. 8. 2013 19:01

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

elena007 napsal(a):

Intuice je dobra vec, ale nekdy si clovek namluvi i to, co neni.

Ano, i to je možné. Liduška potřebuje rozlišit, jestli je to intuice nebo něco jiného.

Není tady

#72 25. 8. 2013 20:09

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

No, já bych Linduš tak nesoudila, děti jsou totiž v rukách bývalých manželek zbraň dost těžkýho kalibru. Pokud ten chlap není natolik důvtipnej, aby poznal,že v tom nejsou jen děti, ale záměr exky jim ten vztah narušovat. Když jsem řešila děcka s BM,tak jsem mu zavolala a netahala ho k nám domů na kafe. Jeho žena věděla, kdy a proč mu volám. A volala jsem opravdu minimálně,když už jsem na to nestačila sama.
Na místě Linduš bych to až tak na lehkou váhu nebrala. Pochyby jsou blbý a trápí to a chlap ti, když o něco jde, stejně pravdu neřekne. Ale manželovi bych řekla, že se mi tyhle jejich schůzky moc nelíbí a proč.

A co setýká intuice, tak mně třeba nikdy nezklamala.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí