Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 5. 10. 2010 15:07

beruska007
♥♥-----

vztah meho partnera ke sve EXM

Ahoj lidi, zajima mne vas nazor.

S pritelem jsem se seznamila, kdyz byl jeste zenaty. Rozvedl se rekla bych kvuli me, i kdyz on tvrdi ze by to stejne udelal.
Pred 2lety jsme se spolu nastehovali a zacalo to. Jeho EXM volala kazdy den ve 23hod. i pozdeji nocni sms, kvuli uplnym hloupostem. Vadilo mi to, narusovalo to nase soukromi. Muj pritel to videl tak ,ze maji spolu 17leteho syna a musi spolu komunikovat. Nepodarilo se mi ho presvedcit, aby to resil. Pak to trochu utichlo, ale zase mi partner zacal lhat (respektive mi to nerikal), ze k nim obcas jde domu, kdyz veze kluka z treninku.....na moji reakci, ze by mi snad takovehle veci mel rikat, opet stejna reakce, " co ja porad vyvadim, kdyz vubec o nic nejde, prece mi nebude vse hlasit"....ze strany EXM pokracovaly sms ve forme " posilam pusu k narozeninam"......dale prisel darek k vanocum ze strany meho partnera.....pritel take pro ni neustale zarizuje spoustu veci....ona vzdy jen posle sms co vse je potreba zaridit....pak ji jde tajne psat sms o nasi spolecne dovolene (nevim co resily, jen vim ze ji psal, uz to na nem poznam)......posledni pul roku se deli veci typu, ze ona opet zacala telefonovat v pozdnich nocnich hodinach...napr. ze ma muj partner zavolat synovi a vyresit s nim to a to.....muj partner mi kvuli ni dost casto lze...respektive mi nerika, ze se s ni treba videl....a kdyz se ho uplne normalne zeptam, tak na me vzdy vystartuje, jak je to se mnou hrozne, jak priserne zarlim....Musim podotknout, ze na jakekoliv me dotazy, proc maji takto uzky vztah, ze to narusuje ten nas. Proc maji potrebu si stale volat i ohledne veci, ktere se absolutne netykaji syna, proc pro ni stale neco zarizuje...atd...nikdy ze strany meho partnera neprisla zadna odpoved, vzdy jen, ze je to naprosto normalni.
Ted to doslo tak daleko, ze dokonce muj partner vzal o pulnoci telefon a vedl s ni 15min. hovor, kde prosil o radu, veci ohledne jedne nemovitosti, kterou MY DVA spolu zvazujeme koupit....kdyz jsem se ho ptala, proc to resi s ni a ne se mnou....vyjel na me, ze ona ty informace ma kdezto ja ne ( opak je pravdou, ona mu zadnou radu nedala, kdezto ja jsem se v tomto oboru pohybovala a ty informace mam presne, to by se ale on musel zeptat me)............dale jsem prisla na sms typu:" krasne narozeniny ti preje tvuj byvaly, jste v poradku? dobrou noc, pa"
.......kdyby toto nebylo, mame velmi hezky vztah, ale tohle ho neuveritelne narusuje.....prosim o nazor.p.s. zvazuji rozchod, ale mame male dite

Není tady

#2 5. 10. 2010 15:15

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: vztah meho partnera ke sve EXM

Neviem, ak boli spolu viac rokov a nerozišli sa úplne v zlom, tak mi ich komunikácia príde normálna, až príjemne a prekvapivo kamarátska. Koniec koncov sú ale naozaj obidvaja až do smrti rodičia spoločného dieťaťa, takže riešia spoločne problémy s jeho výchovou, apod. Ak ťa to žerie, mám len jednu radu: Nabudúce si nájdi nepobozkaného panica bez minulosti a hlavne BEZDETNÉHO (ale to možno nie je taký rajc ako "rozviesť si" ženatého chlapa wink ).

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#3 5. 10. 2010 15:20

DaVa1959
♥♥-----

Selimo, spis mam dojem, ze jde o NEVHODNOU NOCNI DOBU K TELEFONATUM... coz naprosto chapu...narusuje to soukromi . To, ze spolu rodice spolecneho syna musi komunikovat je jasne snad i berusce, ale myslim, ze ji jde o vyvolavani v noci,coz by mi taky hodne vadilo.. Pokud se nejedna o VAZNY problem...pak lze volat i v pozdnich nocnich hodinach.. VYJIMECNE...tot muj nazor

Upravil(a) DaVa1959 (5. 10. 2010 15:21)

Není tady

#4 5. 10. 2010 15:26

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

No, ak synáčik príde domov po večierke o pol jedenástej... tak možno dostala chuť podeliť sa hneď o to. Neviem. Mne neskoré telefonáty pripadajú ten najmenší a najľahšie riešitenľý problém - poprosím ju aj manžela, bay si to buď vybavili inokedy, alebo posielali len SMs alebo aby manžel vypol mobil a začal "úradovať" zasa až ráno... To nevidím ako problém. Ale skutočne nechápem, prečo sa beruska 007 na jednej strane rozčuľuje nad akýmkoľvek manželovým kontaktom s exkou a na durhej úprimne čuduje, prečo jej to muž zatĺka (lebo má pud sebazáchovy, povedala by som tongue ). Zvoľni tmepo, berus, podľa mňa nejde o nič mimoriadne, a mmch - keby ste sa vy raz rozišli, asi by ti tiež dobre padlo, keby sa muž zaujímal o vaše dieťa a prípadne ti pomohol s niečím, čo nezvládaš, zo starého priateľstva (a nevidím to ako úplne nepravdepodobné, raz už rodinu vymenil, pokojne si to môže zopakovať).

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#5 5. 10. 2010 15:38

beruska007
♥♥-----

presne tak. Naopak ja jsem velmi tolerantni clovek ve vztahu a rozhodne chapajici. Je srozumitelne a jasne ze spolu budou casto v kontaktu kvuli synovi. Ale ono je to hlavne o tom, ze me se nic nerekne, jejich komunikace je v POZDNICH NOCNICH HODINACH...o pulnoci a TAJNA!!!!!on si myslel, ze spim. Navic by snad spolu nemeli resit NASE osobni zalezitosti.....proc zada o radu ji a ne me. Ja se pak necitim jako jeho partnerka......je to trochu slozite. Prave kdyby jejich vztah byl opravdu pratelsky a prede mnou ze strany meho partnera naprosto otevreny, tak jsem naopak rada. Ale prede mnou se vse desne taji.......a ta posledni sms od meho pritele smerem k ni, mi v poradku neprijde. Me kdyby tohle napsal muj byvaly muz, tak bych asi koukala.....nevim co si o tom mam myslet, jsem z toho dost zmatena.

Není tady

#6 5. 10. 2010 15:40

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

DaVa1959 napsal(a):

Selimo, spis mam dojem, ze jde o NEVHODNOU NOCNI DOBU K TELEFONATUM... coz naprosto chapu...narusuje to soukromi . To, ze spolu rodice spolecneho syna musi komunikovat je jasne snad i berusce, ale myslim, ze ji jde o vyvolavani v noci,coz by mi taky hodne vadilo.. Pokud se nejedna o VAZNY problem...pak lze volat i v pozdnich nocnich hodinach.. VYJIMECNE...tot muj nazor

nemyslím, že se to týká nevhodné doby, i když ta opravdu nevhodná je...ale pokud berušce vadí  např.návštěva u ex, o které jí neinformoval, tak v tom bude asi víc. Odkud zná znění sms..dává jí je přítel číst, nebo se jukne sama, když je příležitost...v tom je spíš strach z toho, že ho ztratí..Když ho bude stále kontrolovat, jako malého kluka, je to dost pravděpodobné..

Upravil(a) laminanonte (5. 10. 2010 15:41)

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#7 5. 10. 2010 15:44

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Súhlasím, s tým, že poznať obsah sMS sovjho manžela (aj prichádzajúcich, aj odchádzjaúcich, ako vindo) je a, ako u ŠtB b, zjavne nad tvoje sily. Načo samu seba takto týraš??? Kašli na to, nerob mu stíhačku, tým - ako už vidno - nič nezlepšíš, skôr naopak. Budú ti (a celkom logicky a pochopiteľne) akurát robiť veci za chrbtom. hmm

Brita

Není tady

#8 5. 10. 2010 15:44

beruska007
♥♥-----

Selimo, mozna si precti znovu muj prispevek. Mozna to formuluji spatne, ale me vubec nevadi ze spolu komunikuji a casto. Me vadi pozdni nocni hodiny. To je pro me zasadni. Tento cas bysme meli mit jeden pro druheho.
Pak mi vadi ty lzi kolem jejich vztahu a nerozumim tomu. Pak je tu jeste to, co jsem mozna neuvedla. Ze muj partner je velmi vytizeny muz a kdyz pro ni stale neco zarizuje (vybrat mobilni telefon pro jejiho otce opravdu nepokladam za neco co by mel delat jeji jiz zadany byvaly muz)...on pak nema cas pro nas a ja si mobilni telefon pro svou mamu musim zaridit sama. Porad ti pripada, ze mam zvolnit ja?

Není tady

#9 5. 10. 2010 15:50

beruska007
♥♥-----

ani si nemyslim, ze ho stiham.....naopak....ja uz se ho radeji vubec na nic neptam a rozhodne po nicem nepatram....tuto sms mi nakonec ukazal on..

Jinak je to asi trosku slozitejsi to vysvetlit pisemne. Jde hlavne o jeho pristup ke mne, ohledne jeho byvale zeny. Ja musim vse jen respektovat, tak jak oni dva se domluvi. Kdyz se mi ale nekdy neco nelibi, tak mam proste smulu ja, byt to narusi nas spolecny program

Není tady

#10 5. 10. 2010 15:51

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Neviem... ale podľa mňa nie je v tvojej moci zabrániť mu, aby jej pomáhal (hoci nad rámec toho, čo je podľa teba únosné...): Nie je v tom z jeho strany tak trochu aj pocit viny? Možno ju považuje za krehkú kvetinku, ktorá to sama nezvládne, kdežto ty v pohode - neviem. A lži mi - sorry - fakt prídu logické, keď ty ho zrejme sprdneš za každú "pomoc" a "komunikáciu", na ktorú prídeš. wink Mňa by tiež nebavilo nechať sa sprdnúť ako malý žiačik za komunikáciou s otcom môjho dieťaťa. On má zjavne iné predstavy ako ty o tom, čo je PRIMERANÁ pomoc. Neutším, ako predstavy vás dvoch zladiť a nájsť kompromis - keby som to tušila, prihlásim sa o Nobelovku.
A opakujem: predísť sa tomu dá tak, že si nájdem voľného a bezdetného wink , ktorý má čas len NA MŇA A MOJU RODINU. Druhá vec je, že sa z neho môže vykľuť niekto, kto potom bude skákať podľa mamičky, sestry, apod. hmm (Budem krutá, ale ideál je asi voľný, bezdetný jedináčik a sirota big_smile , ktorému vymrela celá rodina... drsné, ale pravdivé.)

Upravil(a) Selima (5. 10. 2010 15:52)

Brita

Není tady

#11 5. 10. 2010 15:55

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

beruska007 napsal(a):

Selimo, mozna si precti znovu muj prispevek. Mozna to formuluji spatne, ale me vubec nevadi ze spolu komunikuji a casto. Me vadi pozdni nocni hodiny. To je pro me zasadni. Tento cas bysme meli mit jeden pro druheho.
Pak mi vadi ty lzi kolem jejich vztahu a nerozumim tomu. Pak je tu jeste to, co jsem mozna neuvedla. Ze muj partner je velmi vytizeny muz a kdyz pro ni stale neco zarizuje (vybrat mobilni telefon pro jejiho otce opravdu nepokladam za neco co by mel delat jeji jiz zadany byvaly muz)...on pak nema cas pro nas a ja si mobilni telefon pro svou mamu musim zaridit sama. Porad ti pripada, ze mam zvolnit ja?

Beruško, nevím, jak dlouho jste spolu, ale vzhledem k tomu, že oni mají 17 leté dítě, tak mají za sebou přibližně 20letý vztah. Ten nejde jen tak hodit za hlavu. Píšeš, že se přítel rozvedl kvůli tobě. To nesvědčuje tomu, že to udělal ve fázi největšího pobláznění a zamilovanosti, kdy vztah s jeho ženou nemusel být vůbec narušen tak, že by to spělo k rozvodu, ale prostě se mu zbláznili hormony, nebo ona mu na nevěru přišla a donutila ho to nějak řešit...
Nejspíš si spolu mají stále co říct, kdyby nechtěl, tak by jí nepsal, ani jí neradil.
Dělej že jsi nad věcí, když bude volat večer, neříkej, že volá zase nevhod, dělej že ti to neva a pošli ho maximálně vedle, že tě to ruší..
Nejspíš s tím stejně nic neuděláš.

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

#12 5. 10. 2010 15:57

beruska007
♥♥-----

a vam pripada v poradku, ze pro ni zarizuje veci pro jeji osobni potrebu? Zarizovani veci, ktere se tykaji syna, beru jako samozrejmost a rozhodne bych mu v tom nebranila.

Takze kdy se rozejdeme my dva, tak bude zarivovat veci pro nas obe???

Me opravdu vadi, ze pro ni zarizuje veci k jeji osobni potrebe....pak proste nema cas na nas a na me. Navic nevidim jediny duvod, proc?

Není tady

#13 5. 10. 2010 16:03

beruska007
♥♥-----

jsme spolu 3a pul roku. To co pises sice chapu, ale pro me to v poradku neni. Jsem rovnez royvedena PO 15ti letem vztahu, s exmanzelem jsme v kontaktu velmi pratelskem, ale nevidim jediny duvod proc by on nebo ja jsme meli jeden pro druheho zarizovat veci osobniho charakteru, ktery si ten druhy muze zaridit sam. Respektujeme ze mame vlastni nove zivoty a me by ani ve snu nenapadlo mu volat o pulnoci nebo chtit pomoci pri vyberu mob. telefonu. Rozhodne si neposilame pusinky ani zpravy na dobrou noc.
Ja se v podstate k tomu stavim jak pises, delam ze to neexistuje. Ale kdyz s ni o pulnoci resi co ma delat s tou nemovitosti co chceme koupit my dva, bez toho aby to nejprve resil se mnou.....to uz je na me moc.....

Není tady

#14 5. 10. 2010 16:13

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

beruska007: když jsem si to tak přečetla, tak mně by takové chování vadilo, přišlo by mi vůči mně neseriózní a ponižující. Jsem ale asi úplně jiný typ než ty, protože když se mi něco nelíbí, tak se ozvu okamžitě a hodně hlasitě. Ono se může druhá strana urazit a můžeme se v tom okamžiku pohádat, ale příště si už rozmyslí jestli si může troufat nebo ne. (to je myšleno nejen v manželství, ale všeobecně)

Strach je malá smrt...

Není tady

#15 5. 10. 2010 16:15

marvika
♥♥♥♥♥♥-

Beruško, píšeš, že máte malé dítě, zřejmě jsi na MD nebo na rodičovské a nemáš kontakt s dospělými. Zkus to vyřešit tím, že si najdeš třeba někde v okolí jinou maminu s dítětem a s ní si zkus plánovat nějaké aktivity. Moje dcera (byla 6 let s dvěma dětma doma a šla teď do práce) byla taky v hrozném stavu-její muž je jedináček a matka už dlouho vdova. Takže vše udělat pro maminku, ona tahala nákupy na kočárku, matce se vozili autem. Nejdřív udělat kuchyň u maminky, pak teprve doma atd.. Myšlenky na rozvod jí přešly v okamžiku, kdy si zařídila 2x týdně setkávání s maminkama, občas večer setkání s kamarádkou u ní doma (manželovi to řekla 2 dny předem, aby byl doma) a tím se trochu odreagovala a jeho matku s jejíma potřebama prostě přehlíží. Domů kupuje jen to nejnutnější a když doma něco chybí, musí manžel sednout do auta a sjet s ní na velký nákup. Myslím, že jsi na manžela příliš vázaná a jeho "úlety Ti vadí víc, než kdybys chodila do práce a měla i jiné starosti než péči o dítě a domácnost. Večerní telefonáty bych striktně posílala vyřizovat vedle (on když má mužskej vylézt z teplé postele a jít jinam, tak to není na dlouho) protože Tě to nezajímá, co on řeší s EXM a ruší to tvé spaní. Myslím, že to vše zvládneš s nadhledem a když mu dáš najevo, že Tě to nezajímá, tak určitě bude líp i Tobě. Držím palce pussa

Není tady

#16 5. 10. 2010 16:16

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

beruska007 napsal(a):

jsme spolu 3a pul roku. To co pises sice chapu, ale pro me to v poradku neni. Jsem rovnez royvedena PO 15ti letem vztahu, s exmanzelem jsme v kontaktu velmi pratelskem, ale nevidim jediny duvod proc by on nebo ja jsme meli jeden pro druheho zarizovat veci osobniho charakteru, ktery si ten druhy muze zaridit sam. Respektujeme ze mame vlastni nove zivoty a me by ani ve snu nenapadlo mu volat o pulnoci nebo chtit pomoci pri vyberu mob. telefonu. Rozhodne si neposilame pusinky ani zpravy na dobrou noc.
Ja se v podstate k tomu stavim jak pises, delam ze to neexistuje. Ale kdyz s ni o pulnoci resi co ma delat s tou nemovitosti co chceme koupit my dva, bez toho aby to nejprve resil se mnou.....to uz je na me moc.....

taky by se mi to nelíbilo, ale těžko s tím něco uděláš. Pokud jí chce pomáhat, tak jí pomáhat bude.Dělá to sám od sebe.
Buď se cítí provinile, že ji opustil, nebo ten jeho cit k ní tak úplně nevyprchal

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

#17 5. 10. 2010 16:30

beruska007
♥♥-----

odpoved Bety......ja nejsem typ utaple holcicky, ktera si necha vse libit. Ozyvala jsem se dost hlasite, dokonce jsem jednou odjela s tim, ze uz se nevratim, pokud se tohle nezmeni. Spousta slibu a narku at se vratime, ale po case vysledek stejny:-(..................je rozumne s malym ditetem odejit do "samoty" /rozchod?

Není tady

#18 5. 10. 2010 16:36

beruska007
♥♥-----

Marviko, moc dekuji za radu. To co pises delam. Je fakt ze jsme ted byli 3 tydny nemocni a do toho pulnocni prosba o radu.....me opravdu vzala chut dal se touto nemovitosti zabyvat. Je to moc tezke v tomhle zit.

Není tady

#19 5. 10. 2010 16:38

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

beruska007 napsal(a):

odpoved Bety......ja nejsem typ utaple holcicky, ktera si necha vse libit. Ozyvala jsem se dost hlasite, dokonce jsem jednou odjela s tim, ze uz se nevratim, pokud se tohle nezmeni. Spousta slibu a narku at se vratime, ale po case vysledek stejny:-(..................je rozumne s malym ditetem odejit do "samoty" /rozchod?

zaleží na tom, jaký je jinak? Pokud je to jediný jeho prohřešek, tak to nech plavat. Ono to časem vyšumí. Syn se postaví na vlastní nohy a ex už nebude mít záminku obracet se na tvého přítele se žádostí o rady ohledně syna.

pokud je toho víc..a nemůžeš se přes to přenést..nebudeš první maminka, která je sama s dítětem

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

#20 5. 10. 2010 17:08

beruska007
♥♥-----

samozrejmne ze neni zadny ideal, existuje takovy? myslim ze ne. Ma spoustu chyb. V nasem vztahu samozrejmne neni vse tak jak bych si predstavovala. O to vic me stve, ze ja se tady musim prizpusobit zene, ktera se mnou a mou rodinou nema nic spolecneho.

Není tady

#21 5. 10. 2010 17:36

marvika
♥♥♥♥♥♥-

Beruško, co je moc, je příliš. Dobře to chápu. Ale myslím si, že hodně s tím mají co dělat emoce, není dobře dělat něco v tomhle rozpoložení. Asi bych nechala vše vyšumět, o dům (jeho koupi) bych se vůbec nestarala a dělala, že mne to nezajímá. Na jeho případný zájem o rozhovor kvůli domu bych řekla, že to určitě již probral s někým jiným a co neprobírá se mnou, se mně netýká. Takže, pokud máme spolu něco koupit, musí to probrat hlavně se mnou a
radit se půjdeme  s p o l u  k někomu, kdo tomu rozumí. Pokud to probírá beze mě, tak se mě to netýká. A tím bych ukončila diskuzi a asi někam odešla i s dítětem (na procházku, ke kamarádce). Dát prostě najevo nezájem. Třeba se chytne za nos. A jinak mu vše říct na rovinu a hned, že mě to vadí. Oni chlapi jsou velice nedovtipní.

Není tady

#22 5. 10. 2010 17:52

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

beruska007 napsal(a):

samozrejmne ze neni zadny ideal, existuje takovy? myslim ze ne. Ma spoustu chyb. V nasem vztahu samozrejmne neni vse tak jak bych si predstavovala. O to vic me stve, ze ja se tady musim prizpusobit zene, ktera se mnou a mou rodinou nema nic spolecneho.

Ale má, srdiečko, má... big_smile Máte spoločného otca rodiny, bohužiaľ... To fakt nejde vygumovať. Aj keď možno ide tak torkšu o vydieranie alebo povedzme využívanie tongue z ich strany, je to logické a keď zisitli, že sa oplatí brnkať preivnilému ockovi na city, tak brnkajú. TY s tým nemôžeš veľa urobiť, podľa mňa.

Brita

Není tady

#23 5. 10. 2010 18:19

beruska007
♥♥-----

to je prave to ze ja to vidim jinak. Je to BYVALA zena a uz do rodiny nepatri, proto existuji tzv. rozvody. Aby prave mohla vzniknout rodina nova a jedna jedina. Ona uz je pouze matka syna meho partnera. Je urcite v poradku, ze maji urovnane vztahy a resi vse ohledne syna v klidu. Ale nechapu proc by ona si mela diktovat podminky a muj partner a tim padem i ja je budeme vyhradne respektovat.

Ona, jakozto BYVALA ZENA muze mit pozadavky ( pro svou osobni potrebu ) a my jako rodina jim muzeme, ale NEMUSIME vyhovet. Tak to vidim ja. Ale tak jak to pises ty, to bohuzel asi vnima i muj parter, a to ze ma RODINY DVE....coz je trochu mimo pravidel teto spolecnosti

Není tady

#24 5. 10. 2010 18:23

beruska007
♥♥-----

Marviko, moc dekuji. Uplne mi mluvis z duse, presne tak jsem se zachovala a dala jasne nezajem o tuto nemovitost, ale ono se ho to jeste dotklo a spatna jsem zase ja:-))) klasika.......ach chlapy chlapy

Není tady

#25 5. 10. 2010 18:28

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

ano, o tom to je, ty to vidíš jinak, než tvůj přítel. Ty jí nevyhovíš, ale on ano a rád, jak to vypadá. A ty se s tím buď musíš smířit, nebo nemusíš, ale pak nečekej, že váš vztah bude o pohodě.

a nemyslela jsem zrovna, že by měl být ideál, ale člověk s určitými chybami může vyhovat jednomu partnerovi a jinému zase ne.Takže spíš šlo o to, jak si rozumíte ve všem ostatním..

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí