1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Niko, taky dalí do klubu, snad tě aspoň povzbudí, e v tom nejsi sama;) V podstatě souhlasím s tím, co píe Irik.. Radila bych ti vydret do půl roka a pak to začít řeit. Synovi je 8,5 měsíce a doufala jsem, e a přijdou v půl roce příkrmy a večerní kae, dvouhodinnové intervaly v noci si prodlouí. Pěkně jsem se spletla:) Protoe se to nelepilo, radila jsem se známou, která je dětská doktorka a ta mi řekla, e po estém měsíci u dítě v noci mlíko nepotřebuje, nebo maximálně jednou za noc, ale u můe v pohodě celou noc vydret. Děti se pak budí ze zvyku a ne z hladu. Kdy se rozhodne, je důleité nepovolit a prostě nedat, protoe jinak bude vědět, e si to přítě můe zase vyřvat. Je důleitý za ním v intervalech chodit, uklidňovat, ale nekojit. Taky pomáhá přestěhovat dítě do vlastního pokoje, pokud je monost. Já jsem se rozhodla omezit kojení na 1x v noci (kolem půlnoci) a pak a kolem 5h ráno.Trvalo to nějakou dobu, ale teď větinou do půlnoci spí v klidu Potom se občas budí, někdy stačí dát dudlík, někdy musím konejit dýl, ale u jsem si zvykla, e nemám doma velkého spáče
Je to asi individuální a někomu prostě nevadí několikrát v noci vstávat a kojit, ale já u jsem byla taky vysátá. Navíc, unavená máma bez energie není nic moc a pro dítě taky není zrovna nejlepí se x krát za noc budit.
Upravil(a) Alyssa (6. 10. 2010 10:48)
Není tady
Jé, já se taky přidávám do klubu Anastázka je taky prsíčková, od půlnoci ji mívám v posteli, kojím tak nějak v polospánku. Občas mě to vadí, kdy má budivou noc, ale větinou se dobře vyspím
Večer dávám u dva týdny kai ličkou (na radu mudry - malá najednou málo přibírala), ale usínat sama neumí, musím ji ucucat. Taky ji nemůu nechat řvát, má děsnou výdr a starí ségru tím pokadí vzbudí... Take my budem asi cucat jetě ve kolce...
Není tady
takze ja se odhlasuju z klubu... ( ikdyz jsem se teda nehlasila...)
Filipka se mi budila po dvou hodinach od mesicu - do minuleho tydne. Od 5 mesicu spala ve svem pokoji a ja k ni vstavala. na palici....
pak jsme jeli na mesic na dovolenou do ceska (ziju v zahranici) a aby mala nebudila ostatni, tak spala se mnou v posteli... a naucila se budit po pul hodine, hodce a pul apodobne. takze jsem vzdy nahodila prso a spalo se dalsi pul hodinu. ale co jsme prijeli zpatky, a filipka sla zpatky do pokoje a ja k ni vstavala co hodku ci min... tak to jsem teda fakt nedala!!
takze prestala jsem uspavat u prsa a chovat. proste nakojim, dam pusu a dam do postylky. prvni noc rev asi pul hodiny. ale spala celou noc!!!!!!! 10 hodin. ja z toho byla v soku. druhou noc plakala 10 minut a ted po tydnu uz jen parkrat kvikne a spi. uz ale celou noc nespi. ustalila si to na buzeni v 1 a pak bud 5 nebo v 6. obcas se vzbudi parkrat mroukne ale hned zas usne...
zatim koncime druhy tyden tohodle "uspechu" tak doufam ze nam to vydrzi!!!
takze pokud ti to opravdu uz leze na palici tak ja radim:
1, nespat v jedne posteli, protoze opravdu jakekoliv susteni probudi a nejednoduchsi je se ududlat, ze jo
2, neuspavat u prsa
samozrejme pokud to nekomu nevadi a naopak rad s mimcem spi a dava mi prsicko kdy detatko chce, tak jen tak dale - vytvari to mezi vami krasny vztah, kdy vi ze pri kazde bolistce je tady mama...
ja uz jsem to ale nedavala... a ted konecne spim... a
Není tady
Ahoj holky! tak koukám, e nás je opravdu hodně..
nebo spí těch naích upířích dětiček je pěkná spousta.
já u to opravdu budu muset začít řeit, je to čím dál horí.. Vzbudí se mi u klidně po hodiněě!!!, co jde spát a intervali se celkově zkracují.. Někdy je to po hodince, někdy u po půl... je zázrak , kdy spí dvě hodiny v kuse..
Dudel ho akorát víc rozzuří a kae... tu nechce. Ječí u ní.. kdy mu ji dám před .. zuří, kdy a po kojení, tak je vysmátej a hraje si s falkou..
Já mám z kojení velikou radost, e nám to jde... ale teda tohle to je něco!!
Často se mi teď stává,e prostě vytuhnu při kojení v polosedě s malým v náruči.. a to asi taky není moc dobrý. Krom toho,e teda záda fakt bolí.. tak si ho asi aji zvykám na to, e mi pěkně spinká v náručí.. Pak nebude chtít spát ani na pevné podloce, ne?
Pomoooc!!! Budu klidně vstávat 4x za noc.. ale tohle.. to se fakt nedá.. Domíkovi teď rostou dvě stoličky, tak horečkujeme, ale a se to zklidní budu muset ho vyslat k babi a udělat razantní krok..protoe takhle u to fakt nejde.
Není tady
Niko, teda to má opravdu záhul , ale neboj, u nás je to taky ve při starým...budí se mi po 2 hodinách a dokonce se někdy stane, e ani po prsu u neusne a je třeba hodinu vzhůru
Já jsem fakt chodící mrtvola...zkouím ji dávat lahev, ale tu stejně nechce...a si představ, e večer sní asi 130ml kae a pak ji jetě dokojím a ona je stejně za 2 hodky vzhůru a chce pít!!!
A nechce zkusit to, e bude spát prostě u tebe v posteli celou noc, aby tě zas tak nebudil??? Jak píou holky, některým to vyhovuje - u nás to klapalo donedávna, ale teď u taky nic moc...
Není tady
Niki, Honzíček si nárokuje maminku, to ví, přes den tě má jen napůl a v noci tě můe mít celou jen pro sebe..brumla jeden
Já u si tohle neuiju, je mě to pořád tak nějak líto, ale co u no....a samo, tebe chápu, zaila jsem to s Matem i kdy ne a takhle, take vím jak to vyčerpává..drím palce a to zvládnete bude to chtít asi ten razantní krok a trochu mu naznačit, e takhle néé
Tak ja se taky hlasim do klubu
Zazivala jsem to same s prvnim synkem a zazivam to i ted a cim je Adamek starsi, tim je buzeni castejsi. Spani do pul noci u nas nehrozi. Dneska napr. sel spat v osm a v deset uz se kroutil a za pul hodky uz byl u prsa. Jelikoz je poradnej macek (v 5ti mes. 8,5 kg ), myslela jsem, ze je hladovy, po domluve s mudr. jsme zkusili kasi a spani se prodlouzilo o pul hodky.
Spavat chodim po pul noci a maly se vzbudi cca 4x, vezmu ho do postele, kde s nama spi i starsi syn, takze jsem porad na jednom boku at ho David nezalehne a rano vstavame mezi 6-7, obcas se postesti v 8. Donedavna spaval temer celou nos s nama, ale od doby co mi v noci spadl z postele, pac je to akcni ditko, ktere uz v pul roce leze, sedi a stoji ho vracim do postylky, tzn. ze vstavam z postele 8x za noc. Kvuli toho spani na jednom boku jsem tak rano ubolena, ze mam problem se narovnat, nehlede nato, ze s tim mam zrejme spojene i dalsi problemy, ktere momentalne pripominaji priznaky RS
a ja teda doufam, ze to je tou pokrivenou pateri. Nehlede nato, ze musim fungovat jeste se starsim synkem a ma unava je mnohdy neuvritelna, prot kdyz se postesti, ze jdou spat oba ve stejnou dobu, jdu s nima, byt mam domacnost ja po vybuchu. Ale jinak bych to fakt nedala. No a kvuli toho uz taky zacinam uvazovat o radikalnim reseni, jen u nas je problem ten, ze Adam ma neuveritelnou vydrz v breceni a dokazal by tak prorvat klidne 2 hodky vkuse, coz si nemuzu dovolit, aby nevzbudil starsiho syna, pac ten tez nespi moc dobre. Takze si jeste porad rikam, ze to je jen nejake spatne obdobi, zrovna mu vyrostly zuby a mozna mu lezou dalsi, do toho ho jeste boli bricho a furt si to takhle nejak oduvodnuju. Urcite tyhle obdobi jsou, ale u nas uz je to fakt hodne dlouhe a neunosne a ja nevim co s tim.
Kojim jinak strasne rada, uzivam si to a myslim, ze min do roka jeste budu (jsem tou stastnou, co ma kojeni zadara), dala bych svym detem prvni posledni, ale jsem si jista, ze tohle je proste o zvyku, nechtel ani jeden dudlika, ale z mami si ho klidne udelali. U Davidka jsem to moc neresila, ale jak uz jsou deticky dve, je to uplne o necem jinem. Tak ted jen doufam, ze se to nejak vyresi a budeme spokojeni vsichni a hlavne vyspani.
Upravil(a) PeuleBambule (19. 10. 2010 23:39)
Není tady
Nečetla jsem vechno, ale pobavilo mě tu jak někdo psal, e se jim spaní zhorilo po očkování. Tak u nás to bylo přesně tak. Do 4 měsíců mi Kamča spala ukázkově, usnula v 8 a já jsem věděla, e se nevzbudí před 4. Ve 4 měsících jsme li na očkování, jetě mi dr. říká a se Vám vzbudí třeba v 10, tak jí přeměřte jestli nemá teplotu. Jsem opáčila, e se mi vzbudí a po 4. Tak mi pogratulovala jaké mám těstí a co by za to jiné kojící matky dali. No a od té doby se mi Kamča začala budit několikrát za noc. Střídají se horí období s lepíma. Zaili jsme kojení i co půl hodiny. Kdy jsou lepí dny, tak kojíme 2x za noc. No prostě ve co tu popisujete je u nás doma na denním pořádku. Jen ten tatínek spí zatím s náma v lonici
Není tady
Daji, to bylo u nás. Kdy jsem měla prvního, ten spinkal a kámoka říkala, počkej po očkování, přestane spávat, tak jsem jí nevěřila
. Ale tomu jedinému se spaní pak zlepilo. Zase nebyl kojený.
Upravil(a) teodora (20. 10. 2010 22:03)
Není tady
http://dojcenie.wordpress.com/2010/10/2 #more-1983
Není tady
Opět ukázka toho, e vlastní zkuenost je nepředatelná Kdy tahle diskuze byla zakládána, minula jsem ji jen pohledem, bo tohle se mě přece netýka a Barunka vstává 2x za noc..a ejhle..někde kolem třetího měsíce se to zlomilo a já vstávám noc co noc po dvou, někdy i méně hodinách..u přesně vím, jak vypadá zombie
Není tady
Tak ja pridam aktualni vlastni zkusenost, treba pro ty ktere se citi tak na dne jako jsem se citila ja posledni dny...po dvou mesicich nocniho nepretrziteho kojeni jsme skoncili na UM..uz jsem pred 14 dny u nas na letnatech psala, ze se citim opravdu vycerpana, tim, jak neustale vstavame, pres den Barunka nespi, za cely den je schopna dat 90 minut..ale byla jsem jen hodne unavena, nic me nevarovalo predtim, co prijde..z unavy me pouze zlobil zaludek, ale to mam cely zivot, to jsem jako priznak neresila..posledni tyden jsem mela problem mezi jednotlivyma kojenima usnout, spala jsem cca 3 hodky za noc, vecer jsem tez nemohla usnout..posledni dve noci jsem ac mi padala vïka jak o zivot proste neusnula..telo bylo nastartovane na neustale kojeni a proste nevypnulo..v noci na nedeli se mi udelalo silene zle, tresavka, nevolnost no des bes, o malou se staral manzel, ja toho nebyla schopna..rano jsme jeli do Motola..dostala jsem dve kapacky s mineraly a vysledkem bylo naproste vycerpani organismu nepretrzitym vstavanim a naslednou nespavosti..takze Barca uz treti den jede na um, maminka dostala prasky na spani, abych se vyspala, odesla ta nejhorsi unava a zase jsme jeli dal..takze i takhle to muze skoncit.. s um se intervaly natahli na 3 hodiny hned druhy den...ono to asi neni obykly konec celonocniho kojeni, ja mam za sebou zavaznejsi zdravotni problemy z drivejska, takze telo vyhlasilo stop stav driv nez by bylo pozde ..Barunka musela presun na flasku zvladnout behem jednoho dne..
Není tady
Karal, velká výhoda pro tebe teď bude, e v noci můe krmit tatínek a ty se můe vyspat..drím palce, aby ti bylo brzo dobře.