6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Maharishi, tak to jo, tvoje malá nemá ani těch 6 kil, to bych byla taky ráda za kadé přicucnutí v noci. Jak jsem psala, můj syn je taky slabý jedlík. Po zkuenostech se starím synem nepijákem jsem zjistila, e mám prostě obě děti slabé jedlíky, drobky. Můj mladí syn začal taky kolem 3 měsíců bojkotovat prso, ale ustála jsem to, nebyla jsem z toho tak vyvedená z míry jako u starího, protoe jsem to čekala, tak jsme to nějak ustáli. Vzhledem ale k přibírání na spodní hranici normy (od 2 měsíce je to prakticky asi 400g za měsíc) se ho také snaím kojit co nejčastěji, ale troku sama váhám, jestli to není kontraproduktivní...pije vlastně častěji, take více předního, málo tučného mléka, take nemůu pak očekávat horentní přírůstky. On si ná mlaďoch opravdu vypije jen tolik, kolik chce...i kdy mu mléko teče do pusy, jak má dost, odvrátí hlavu, vyplivuje bradavku, take ádný dokrm pro něj ani nemá smysl. párkrát jsem mu udělala troku rýové kae do mateřského mléka, ale vůbec o ni nejevil zájem, spí naopak...řval, nechtěl ji.
A tvoje malá, kdy se v noci přicucává, tak skutečně pije nebo jenom dudlá? Já mám v lonici takovou tu led lampičku do zásuvka a vdycky syna pozoruji, jestli opravdu pije. při tom častém kojení pil málo, spí dudlal. Kdy ho teď v noci kojím 2x, tak skutečně i půlhodiny nepřetritě pije, nedudlá, take si říkám, e je to moná i efektivnějí...docucá se k zadnímu mlíku, měl by více přibírat.
Můj syn se nakonec neotočil, rodila jsem císařem, ale ne kvůli KP (u nás se rodí KP meních miminek přirozeně), ale kvůli vyhřezlé plotýnce.
Není tady
No nevím, já tedy vůbec nejsem sitá se systémem kojení po třech hodinách a osobně se mi vůbec nelíbí mylenka, e dítě smí mít hlad v devět, pak v 0:30 a pak a v 5:27. To mi přijde poněkud drastický. Nějaký statistiky v podobně tabulek energetické potřeby jsou mi celekm umák. Sama znám nejméně tři lidi, kteří k obědu spořádají osm knedlíků a dva fláky masa, zatímco podle jejich čtyřiceti kilové vizáe by jim měl stačit maximálně jogurt a plátek jablka Take na tohle fakt nehraju. Upřímě, kolikrát se taky budím hlady a kdyby mi v tu chvíli někdo zkusil říct "nemá nárok, a za dvacetosm minut", tak by se teda se zlou potázal.
Nějak se mi nechce věřit, e by to ta příorda myslela tak, e máme stát, v ruce stopky a diktovat teď můe, teď nemůe.
Není tady
Definitiv, a ty věří tomu, e syn má hlad v noci co půl hodiny a přes den o prso vůbec nestojí, ač ho kojím v intervalu 1,5-2? Já bych tomu byla snad ochotná uvěřit, kdybych věděla, e mám doma ravce a velkého jedlíka, ale to rozhodně nemám. Syn o prso ve dne nijak nestojí, i kdy mu mléko vyloeně stříká do pusy...rozhodně jsou pro něj zajímavějí jeho ponoky popř. celá noka, kterou se snaí jetě k prsu nacpat do pusy.
Mám druhé dítě, rozhodně nekojím podle nějakých intervalů, ale podle potřeby. Pokud se ale můj syn rozhodl obrátit své stravování tak, e pije jen v noci a ve dne se prostě pořádně nakrmit nechce, i kdy se ho snaím krmit úplně v klidu, v lonici, aby měl co nejméně ruivých podnětů, tak prostě zasáhnout musím. jak jsem psala, zaehnala jsem minulý týden zánět prsů, které mi způsobil svým nočním pijáctvím. Jeliko chci kojit co nejdéle, zavedla jsem tyto opatření.
Jak jsem ji psala v prvním příspěvku, nikomu nechci radit, jen jsem napsala, jaké je to momentálně u nás po několika dnech snahy o úpravu nočního buzení. Výsledek je...spokojený vyspaný syn i jeho rodiče, syn zase začal přes den normálně pít, v noci spí. A si kadý dělá, co uzná za vhodné.
Není tady
Irik - je vcelku jedno, jestli tomu věřím, podstatné je to, e nevěřím tomu, e ten hlad mít nemůe Proto to nehodlám pokouet a riskovat, e ten hlad skutečně mít bude.
Jak u jsem psala vý, přes den děti bez jídla vydrí dýl, protoe je vude spousta podnětů, spousta monosti k zábavě. To v noci není.
A u vůbec se tady nehodlám motat do zábavy typu "já mám dvě děti, já mám děti tři a ty ví prd, páč má jedno" Na to je mi den příli krátký
Není tady
Definitiv, tak to jsi mě patně pochopila, nepsala jsem o dvou dětech jako o důkazu, e jsem veználek, ale proto, e u jsem jaksi při obou dětech pochopila, e kojení nejde nějak intervalovat, nekojila jsem podle hodinek ani starího a mladího u vůbec ne. Kolik má dětí ty ani nevím, protoe tu často nechodím, take to výbec nebylo myleno ako nějaké rýpání, pokud jsi to tak pochopila.
Asi jsi mě fakt nepochopila vůbec, protoe z tvého příspěvku vyznívá, jako bych děcko chtěla trápit hladem. Já jsem nikde nepsala, e děcko nemůe mít hlad. V první příspěvcích jsem psala, co jsem četla (a netvrdím, e to tak musí být) a pak dále jsem mluvila o SVÉM synovi, take jesli v noci má nebo nemá hlad JINÉ dítě já skutečně netuím. věřím, e ano, je to individuální.
Jak jsem psala, syna v noci normálně kojím dvakrát, jako jsem ho kojila do jeho 4-5 měsíců. Budil se mi tak od narození. Pokud syn v noci skutečně pije, je to v pořádku, jsem za to ráda, e se budí a vypije si, co potřebuje.
U nás ale bohuel dolo k tomu, e mě začal syn pouívat nikoliv k nasycení, ale jako ivý dudlík... vzbudil se, přicucl se, dvakrát třikrát zahýbal pusou a cucl. Při mé snaze o vyprotění byl okamitě vzhůru a doadoval se opět jen přicucnutí a opět usl...tak to lo celou noc. Vůbec v jeho případě nelo o kojení (pití), ale o pouhé přicucnutí, stejně jako kdy jsme starímu synovi podávali mnohokrát za noc vypadnutý dudlík. Toto nemá s nočním kojením opravdu nic společného. Mluvíme kadá o něčem jiném...já o koze a ty o voze
Take jetě pro lepí pochopení...v noci kojím nadále podle jeho potřeby, ale likviduji noční dudlání a vyadování "mého dudlíku".
Pro nervovou soustavu je skutečně přínosné, kdy má děcko nepřeruovaný spánek, je dobré ho naučit usínat bez berliček co nejdříve...určitě je to pro něj větí přínos, nejde přece jen o to, e se lépe vyspí máma.
Není tady
Irik, ne néé, já právě ty rady slyet chcu! Proto jsem to vlákno zaloila. A čím různorodý odpovědi budou- tím líp, pro mně..
Stejně si vyckyy vycucnu, co uznám za vhodný a nebo taky nic.. Přesně jak píe, kadá si to uděláme po svým.. a tak to má být. Co funguje jedné, nemusí druhé...
Chápu Def... nemá víceméně problémy, tak čas hlídat nemusí.. kojí v polospánku v pohodě, tak proč by něco měnila.. Tvůj malej jedlík moc není, tak holt mluví o čase..ikdy vím, e jsi to nemyslela tak, e by jedl přesně a vdy tak a tak, ale e odbouráním těchhle "přícuců" jste se dostali právě k tomuhle kojení 2x za noc. A kojit/dumclat co hodinu , ba dokonce co půl.. to je fakt nemyslitelný.. aspoň promě..
Mně tohle prostě taky moc nevyhovuje... hodně hubnu.. začala mě bolet hlava, která dřív nebolela (nebudu citovat mýho, kterej tvrdí, e to stářím.. )... tak to chci prostě taky změnit.. A navíc si myslím, e to mnohdy opravdu není hlad.. ale prostě jen ten ivej dudlík.
Mám svý děti straně moc ráda a udělám pro ně cokoliv, ale odsaď - podsaď.. Abych mohla být usměvavá a spokojená, tak musím být právě aspoń troku i vyspaná..
A taky jetě souhlasím, e někdy nevědomky ty děti vlastně budíme a "ruíme" my sami.. Dominiček měl mizerný spaní, budil se pro dudu, který mu padalo, pak si stoupal, chtěl ke mně.. motal se v postýlce.. sem a tam.. a a prostě el do svýho pokojíčku.. straně moc mu to prospělo.. Spinkal mnohem mnohem líp, ne se mnou..
Jene na to se mi zdá Honzíček jetě moc malinkej.. ale chtělo by to vyzkouet aspoń na jednu noc, jestli nebude to lepí.. protoe je fakt, e spí.. a a přijdu do lonice... tak do 10minut je vzhůru- prostě asi zjistí, e tam jsem... a hlásí se o svá práva..
p.s- hádejte co?? mezitím co to píu.. mi cumdá a chrápe u prsa.. a je nejastnějí...
Není tady
Niko, u mě je to noční kojení vlee nebo dokonce při spánku taky problém. Mám malá prsa, take abych takto mohla kojit (a kojím tak), musím být v straně nepohodlné poloze na boku, spodní ruku zkroucenou pod hlavou (trne mi pak), prso jetě musím druhou rukou malému přidrovat u pusy a hlavně ho musím mít na sobě úplně nalepeného, aby mu do té pusiny vůbec dosáhlo. Take pokud bychom tak měli spát, nesměla bych se ani hnout. Malého okamitě probere, kdy se chci odtáhnout, pohnout nebo posunout peřinu (na záda mi táhne:). Jsem pak po takové přicucávací noci jako nevyspalý mrzák. Kolem 6.hodiny mi u vstává straí syn a běhá mi po hlavě. Je to prostě PRO MĚ neúnosné. Pokud to pro někoho únosné je, a je dudlíkem nadále, to mně je jedno.
P.S.: Velkou výhodu má moje sestra. Ta má prsa do pasu, take kojí dvě děti najednou.Leí mezi nimi na zádech...jedno prso pole doleva, druhé doprava. Bohuel takové těstí já nemám
Spoustu zajímavého čtení na toto téma najde na stránkách: www.kojeni.net v databázi
Není tady
Tak já nebudu v ádném případě radit. Jen chci podotknout to, e na místě, kdy máte doma "kozomily" by byla ráda spousta maminek, které buď nemůou nebo se jim prostě nepodařilo kojit. Co by za to daly. Já jsem kojila 10 měsíců a pak mě syn odstrčil a prostě nechtěl prso ani vidět. A věřte, e maminek, které začátky mateřské proplakaly, e jim děti nechtějí pít, odásvaly a dělaly různé "skopičiny", by Vám tuhle situaci záviděly.
No a jak já s oblibou říkám, do 15. lt to dělat nebudou.
Take kojení si vate - já jsem si váila kadého dne.
Není tady
Jo a jetě jsem zapomněla. Já jsem v noci Dandu kojila po 1 - 2 hodinách a ten rarach vůbec nechtěl jíst jak píete - přitočit se, cucnout a spát. Kdepak, vstávala jsem, li jsme do obýváku nebo jsme si museli sednout, lehl si na kojo poltář a tam dudlal. No a tak to dělal asi čtvrt roku. A po mých patáliích s kojením na začátku, jsem byla i za tohle ráda.
Není tady
Ikar.. přesnějí popis prokojení v lee bych nenala.. Jak přes kopírák..
Alio, jasněe má pravdu.. vak jsem taky psala, e narozdíl od Domči,jsem vlastně za tohle tak trochu vděčná..
U něho jsem kojení měla sakra vybojovaný.. nejdřív se nedokázal ani chytit, pak jsem odbourávala kloboučky.. a sotva jsemsi začla uívat.. začal se mi vztekat, zuřit- prso odmítat.. Toto trvalo skoro 3měsíce!! deno-denně!! Dospěli jsme do fáze, kdy mi dělal scény u kadýho kojení, kadej den.. a pak začal stagnovat na váze.. Do 4měscíů jsme to zvládli.. pak jsem dalí 3 odstříkávala. Vydojila jsem přes litr mlíka denně.. (pardon, ale opravdu jsem si připadala jak dojná... vstávala jsem i několikrát za noc odstříkávat..
Take je mi naprosto jasný, e tohle co tu řeím , připadá někomu směný.. a byl by za to třeba rád..
Jene ono taky není.. Prostě tenhle problém mám já a mám ho teď.. tak ho řeím. S bojkotem jsem si uila dost, ale teď je tu tohle dítě.. a ten problém je jinej
by mě zajímalo, jak to bude s tou mou holčičkou...
Není tady
Niki to je jasný, proto přece tohle diskusní forum je ne?
Ale alespoň vidí, e tímhle problémem trpí prakticky kadá kojící maminka. Protoe jestlie někdo kojí přes den po 3 hodinách a v noci jí dítko jenom spiná, tak buď kecá nebo je to fakt raritka.
Prostě kojo vyí dívčí.
Není tady
jasan! jsem ráda za kadej příspěvek, a ani se mi nemusí zrovna líbit..
kdy si tu budeme jen kejvat.. nic nezjistíme, nikam se neposunem..
On Honzík právě do těch 3měsíců spinkal krásně.. do půlnoci vdycky.. a pak 1a 2x na kojení a upky do postýlky.. Někdy vydrel klidně i do 3do noci..
Ale tobyl přepych.. vak jsem se taky chvástala!! Jene pak jsme li na očkování.. a od té doby...
Ha!!! take je to jasný.... doktor za tomůe!!! Skáknu za ním, a mi ho zas přeočkuje..
Né, podlě mě.. je něco na tom, jak psala Lenča na začátku, e ty větí prcky, jenom mlíčko u tak moc nezasytí.. Zkusím tu kau.. Kdyby spal aspoń zase do té půlnoci..
taky je fakt.. e si to dělám troku sama.. vezmu noas.. jdu kojit.. a mám ho u prsa dýl, ne je vlastně třeba...
No, uvidím... a naschvál vám pak podám info.. třeba se naučím kojit v lee...
Není tady
Alio, já si kojené váím o to víc, jakými jsem prosla problémy u starího syna. Ale myslím, e tím, e se snaím omezit jeho zvyk nočního buzení jetě neznamená, e chci nějak omezovat kojení.
Jak jsem psala, starí syn mi začal ze dne na den bojkotovat kojení asi ve 2,5 měsících. Jen co jsem vytáhla prso, řval jako tur. O nějaké snaze dát ho do pusy nemohla být ani řeč. Kdy to trvalo asi týden a zhubl mi 15 deka z jeho tehdy malé váhy, začala jsem mléko odsávat a dávat mu ho po ličkách, ze stříkačky, vyzkouela jsem i suplementor. Spolupracovala jsem s laktační poradkyní. Jeho bojkot byl urputný a tval stále dál, prakticky byl ochotný vzít prso do pusy jen v hlubokém bezvědomí v noci, take do 5 měsíců jsem ho jetě kojila aspoň v noci (30-40 minut), pak jetě 45 minut odsávala mlíko, abych udrela laktaci. Bylo to hrozné. Od 5 měsíců u nechtěl pít ani v noci. Ulevilo se mi sice po zavedení příkrmů, ale i tak jsem stále mlíko odsávala do jeho téměř roku (a to 2x v noci). Odsávání se prodluovalo, protoe mlíka u se tolik bez kontaktu s dítětem nechtělo tvořit.
Po svých zkuenostech jsem si straně přála zvládnout kojení lépe u druhého syna. Ten přibíral a pil lépe, ale to bylo asi hlavně i tím, e jsem ho přes den ustavičně kojila...před spaním, po spaní, stále. V noci jsem ho co tři hodiny pravidelně budila, protoe sám se nebudil. Dalo mi to velkou práci ho v noci na kojení probrat...vysvlíkla jsem ho do naha, aby se trochu probral, chladila hlavičku Ve jsem dělala pro to, abych nastavila laktaci vysoko během prvních 2-3 měsíců. Ve 2,5 měsících přiel stejný bojkot jako u starího syna, ale zvládli jsme to. Nebyla jsem u z toho tak vynervovaná, a to asi přineslo své ovoce...vdycky tak po dvou dnech bojkotu se syn umoudřil, i kdyř se to mezi 2,5-4,5 měsícem jetě několikrát opakovalo.
Kojení si velmi váím a klidně budu kojit, ale opravdu kojit!!! v noci, pokud to bude syn potřebovat. Dudlíka ale dělat nebudu. Nejsem na pochybách...opravdu poznám, jestli syn skutečně pije (pak je to v pořádku) nebo jen dudlá (to neakceptuji, nebudu podporovat závislost...je to stejné jao s dudlíkem).
Niko, ano, taky si myslím, e jsou děti spí netopýři ne upíři. Mají zvlátní echolokátor, kdy je máma v místnosti. Taky se mi stává běně, e kdy vejdu jako myka do lonice, kde s námi spí syn, za chvilinku je vzhůru.
Není tady
Niko, nezaregistrovala jsem, jak je tvůj prcek starý. Jestli jsi kai jetě nezkouela, klidně ji zkus. Já jsem ji zkouela večer dát, ale na noční buzení to u syna nemělo vliv. Moje kamarádka má děti velké ravce, oba se jí taky v noci takto stále budí. Její syn momentálně večer spase večer 250-300ml kae a stejně se stále v noci budí. Určitě to ale za vyzkouení stojí.
Není tady
Niko, já tě naprosto chápu, e samozřejmě nechce, aby malej trpěl hlady, ale zase aby to bylo i pro tebe únosný.
Já taky udělám pro malou první poslední, ale nerada bych obětovala svoje zdraví.
Ono toti i kojení v polospánku má celkem daleko od kvalitního nerueného spánku, který je důleitý pro zdraví člověka...
Pokud cítí, e jsi nevyspaná a hubne, bolí tě z toho hlava apod., tak to není úplně ideální stav a asi by jsi se měla spí přiklonit k radám od Irik Já asi budu muset taky pomalu udělat nějaký razantnějí krok, protoe přes den jsem jak mrtvola (ikdy v noci kojím v polospánku, tak i tak cítím, e to není dostatečný) - jsem pořád nachlazená nebo mám opary a afty, a je mi jasné, e je to z toho nekvalitního spánku. Této problematice jsem se hodně věnovala na kole (poruchy spánku a vliv na psychické zdraví člověka apod.), take vím o čem mluvím...
Není tady
Irik - malá v noci opravdu pije...poznám to, e polyká. Take zatím to nijak řeit nebudu, ale nevím teda jak dlouho to vydrím...protoe tím, jak kojím (v polospánku), tak mám furt ízeň a musím se napít...no a jak piju, tak zas musím chodit na záchod, e .... take ten můj spánek je děs a hrůza...chodím spát kolem 22 hod a vstávám nějak po 6., ale i tak mi to nestačí
Není tady
Maharishi, a jak jste na tom s příkrmy? Vidím podle metříku, e má malá 6 a půl měsíce...začli jste u s něčím? kai navečer jsi zkusila dát?
Není tady
Niko naprosto tě chápu e tě to trápí, mám doma taky malýho upírka a to jetě teď v roce a půl kdy u bych ráda s kojením přestala (zatím jdu na to pomalu a dostává u jen 3x za den a jednou v noci, ale to je jiná věc). Chtěla jsem napsat e do roka jsem kojila cca 7x - 8x za 24 hodin s tím, e se v noci budil cca po 3 - 4 hodinách. Pak bylo období kdy mi prospal skoro celou noc (cca mezi 4. a 5. měsícem) a pak bylo taky období kdy chtěl prso co 1,5 - 2 hodiny - to hlavně kdy mu rostly zoubky. Po roce mi několik měsíců spal celou noc a teď poslední asi 2 - 3 měsíce u se zase v noci budí (rostou mu stoličky). Chci tím říct, e se to asi fakt moc ovlivnit nedá, maximálně kdy u je to fakt hodně často, trvá to dlouho a to rozhodně není tím e by mělo dítě hlad, a maminku to vyčerpává, tak bych asi zkusila přikročit u k něčemu "drastičtějímu" protoe donekonečna se to vydret nedá. Já k tomu natěstí přistoupit nemusela, protoe to nikdy netrvalo tak dlouho, ale zkusila bych nabízet jen vodu, pochovat, vzít k sobě apod. Větina maminek má zkuenost e kdy u se prostě rozhodnou e prso nedají tak větinou po 3 - 4 dnech to dítě přijme a přestane se doadovat - nemluvím z vlastní zkuenosti, ale zřejmě to funguje, radí to i laktační poradkyně.
Kadopádně přeju a to brzy přejde, nebo a se ti s tím podaří vypořádat co nejlépe
P.S. nemyslela jsem tím nedat prso vůbec v noci, ale pouze prodlouit intervaly, protoe kojit co hodinu to váně není nic moc.
Upravil(a) Kotrmelína (5. 10. 2010 14:16)
Není tady
Nečetla jsem úplně vechny příspěvky do detailu, ale dudlík ti odmítá? Ten by nepomohl?
Není tady
Irik napsal(a):
Maharishi, a jak jste na tom s příkrmy? Vidím podle metříku, e má malá 6 a půl měsíce...začli jste u s něčím? kai navečer jsi zkusila dát?
JJ přikrmuji u od 4.měsíce kaí a banánem (prostě něčím výivným, po čem by ji měly jít kilča nahoru ) a taky u pár dnů na oběd zeleninku...ale stejně pořád jaksi málo přibírá. A to kojím fakt často, ale ona toho moc nevypije...jsem několikrát zkouela flaku a vypila max. 70 ml...kae večer sní mezi 60-100ml.
Není tady
Maharishi, takto jsem to měla se starím. Kdy jsem mu pak dával mlíko z flaky, viděla jsem, e pije málo...tak 70-80, kdy měla pít 150 ml. Abych do něho naprala aspoň 100, dávala jsem mu tu flaku pocucávat třeba dalí 2 hodiny, a to po chvilkách vypil. Mám obě děti stejné nejedlíky. Starí syn ale nechtěl jen mléko, jak začaly příkrmy, ty jedl dobře a začal nabírat. Mlíko jako takové začal pít normálně, t.j. s chutí a asi od 14 měsíců...nějak se pak u něj ta něchu k mléku zlomila. Teď mléko miluje.
Není tady
Niko - ono to není úplně tak, e by Def neměla problémy, kdy kojí v polospánku Zaila jsem přesně to, o čem se tu vichni bavíme - buzení po půl hodině, řev kdy jí zkusím prsíčko sebrat, dudlání naprázdno. Ale jen jsem to neřeila odstavením, dokrmem, odstěhováním se z lonice, či jinak, ale protsě jsem chvíli vytrvala a přelo to samo. Podle mě to byla určitá fáze, přes kterou se dítě musí dostat, zkrátka potřeba ujistit se co nejvíc o blízkosti mámy.
Není tady
Filípek se o mé přítomnosti ujioval celých 15 měsíců, kdy jsem ho kojila :-) Někdy míň, někdy víc, průměrně 3x za noc... Čím byl větí, tím to snad bylo horí a hladem to nebylo... Nejdřív jsem neřeila, dávala mu, kdy si vzpomněl, protoe to pro mě bylo pohodlnějí - věděla jsem, e si cucne a za 2 minutky zase spíme... Ve 14 měsících se začal budit i 4x za noc (usínal ve 21, vstával v 6) - u jsem byla vyčerpaná, ráno se mi zavíraly oči.. Přes den jsem nekojila cca. od 10 měsíců - nechtěl... Tak jsem zahájila odstavování - místo, abych mu hned dala prso, jsem ho chovala .. První noc plakal 8 minut, druhou 3 a třetí spal celou v kuse... Do nás trvá doteď - usíná v 20.30, vstává v 7.30-8.00 a spí celou noc... :-)
Do roka jsem to fakt neřeila, chtěl se tulit, mazlit, mě se to líbilo.. Pak u to bylo náročnějí a nechtěla jsem kojit 2 roky..
Není tady
Prso jako dudlík - začíná nám to taky. Poradit neumím, snad jen útěcha, e nejsi sama. U spím, i kdy kojím. Malá spí se mnou v posteli.
Není tady