Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 5. 10. 2010 10:19

Irik
♥♥♥♥♥--

Re: Malej upír...

Maharishi, tak to jo, tvoje malá nemá ani těch 6 kil, to bych byla taky ráda za každé přicucnutí v noci. Jak jsem psala, můj syn je taky slabý jedlík. Po zkušenostech se starším synem nepijákem jsem zjistila, že mám prostě obě děti slabé jedlíky, drobky. Můj mladší syn začal taky kolem 3 měsíců bojkotovat prso, ale ustála jsem to, nebyla jsem z toho tak vyvedená z míry jako u staršího, protože jsem to čekala, tak jsme to nějak ustáli. Vzhledem ale k přibírání na spodní hranici normy (od 2 měsíce je to prakticky asi 400g za měsíc) se ho také snažím kojit co nejčastěji, ale trošku sama váhám, jestli to není kontraproduktivní...pije vlastně častěji, takže více předního, málo tučného mléka, takže nemůžu pak očekávat horentní přírůstky. On si nᚠmlaďoch opravdu vypije jen tolik, kolik chce...i když mu mléko teče do pusy, jak má dost, odvrátí hlavu, vyplivuje bradavku, takže žádný dokrm pro něj ani nemá smysl. párkrát jsem mu udělala trošku rýžové kaše do mateřského mléka, ale vůbec o ni nejevil zájem, spíš naopak...řval, nechtěl ji.

A tvoje malá, když se v noci přicucává, tak skutečně pije nebo jenom dudlá? Já mám v ložnici takovou tu led lampičku do zásuvka a vždycky syna pozoruji, jestli opravdu pije. při tom častém kojení pil málo, spíš dudlal. Když ho teď v noci kojím 2x, tak skutečně i půlhodiny nepřetržitě pije, nedudlá, takže si říkám, že je to možná i efektivnější...docucá se k zadnímu mlíku, měl by více přibírat.

Můj syn se nakonec neotočil, rodila jsem císařem, ale ne kvůli KP (u nás se rodí KP menších miminek přirozeně), ale kvůli vyhřezlé plotýnce.

Není tady

#27 5. 10. 2010 11:22

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

No nevím, já tedy vůbec nejsem sžitá se systémem kojení po třech hodinách a osobně se mi vůbec nelíbí myšlenka, že dítě smí mít hlad v devět, pak v 0:30 a pak až v 5:27. To mi přijde poněkud drastický. Nějaký statistiky v podobně tabulek energetické potřeby jsou mi celekm šumák. Sama znám nejméně tři lidi, kteří k obědu spořádají osm knedlíků a dva fláky masa, zatímco podle jejich čtyřiceti kilové vizáže by jim měl stačit maximálně jogurt a plátek jablka roll Takže na tohle fakt nehraju. Upřímě, kolikrát se taky budím hlady a kdyby mi v tu chvíli někdo zkusil říct "nemᚠnárok, až za dvacetosm minut", tak by se teda se zlou potázal.
Nějak se mi nechce věřit, že by to ta příorda myslela tak, že máme stát, v ruce stopky a diktovat teď můžeš, teď nemůžeš.

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#28 5. 10. 2010 11:32

Irik
♥♥♥♥♥--

Definitiv, a ty věříš tomu, že syn má hlad v noci co půl hodiny a přes den o prso vůbec nestojí, ač ho kojím v intervalu 1,5-2? Já bych tomu byla snad ochotná uvěřit, kdybych věděla, že mám doma žravce a velkého jedlíka, ale to rozhodně nemám. Syn o prso ve dne nijak nestojí, i když mu mléko vyloženě stříká do pusy...rozhodně jsou pro něj zajímavější jeho ponožky popř. celá nožka, kterou se snaží ještě k prsu nacpat do pusy.

Mám druhé dítě, rozhodně nekojím podle nějakých intervalů, ale podle potřeby. Pokud se ale můj syn rozhodl obrátit své stravování tak, že pije jen v noci a ve dne se prostě pořádně nakrmit nechce, i když se ho snažím krmit úplně v klidu, v ložnici, aby měl co nejméně rušivých podnětů, tak prostě zasáhnout musím. jak jsem psala, zažehnala jsem minulý týden zánět prsů, které mi způsobil svým nočním pijáctvím. Jelikož chci kojit co nejdéle, zavedla jsem tyto opatření.

Jak jsem již psala v prvním příspěvku, nikomu nechci radit, jen jsem napsala, jaké je to momentálně u nás po několika dnech snahy o úpravu nočního buzení. Výsledek je...spokojený vyspaný syn i jeho rodiče, syn zase začal přes den normálně pít, v noci spí. A si každý dělá, co uzná za vhodné.

Není tady

#29 5. 10. 2010 12:09

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Irik - je vcelku jedno, jestli tomu věřím, podstatné je to, že nevěřím tomu, že ten hlad mít nemůže wink Proto to nehodlám pokoušet a riskovat, že ten hlad skutečně mít bude.
Jak už jsem psala výš, přes den děti bez jídla vydrží dýl, protože je všude spousta podnětů, spousta možnosti k zábavě. To v noci není.

A už vůbec se tady nehodlám motat do zábavy typu "já mám dvě děti, já mám děti tři a ty víš prd, páč mᚠjedno" big_smile Na to je mi den příliš krátký wink

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA

Není tady

#30 5. 10. 2010 12:26

Irik
♥♥♥♥♥--

Definitiv, tak to jsi mě špatně pochopila, nepsala jsem o dvou dětech jako o důkazu, že jsem všeználek, ale proto, že už jsem jaksi při obou dětech pochopila, že kojení nejde nějak intervalovat, nekojila jsem podle hodinek ani staršího a mladšího už vůbec ne. Kolik mᚠdětí ty ani nevím, protože tu často nechodím, takže to výbec nebylo myšleno ako nějaké rýpání, pokud jsi to tak pochopila.

Asi jsi mě fakt nepochopila vůbec, protože z tvého příspěvku vyznívá, jako bych děcko chtěla trápit hladem. Já jsem nikde nepsala, že děcko nemůže mít hlad. V první příspěvcích jsem psala, co jsem četla (a netvrdím, že to tak musí být) a pak dále jsem mluvila o SVÉM synovi, takže jesli v noci má nebo nemá hlad JINÉ  dítě já skutečně netuším. věřím, že ano, je to individuální.
Jak jsem psala, syna v noci normálně kojím dvakrát, jako jsem ho kojila do jeho 4-5 měsíců. Budil se mi tak od narození. Pokud syn v noci skutečně pije, je to v pořádku, jsem za to ráda, že se budí a vypije si, co potřebuje.
U nás ale bohužel došlo k tomu, že mě začal syn používat nikoliv k nasycení, ale jako živý dudlík... vzbudil se, přicucl se, dvakrát třikrát zahýbal pusou a cucl. Při mé snaze o vyproštění byl okamžitě vzhůru a dožadoval se opět jen přicucnutí a opět usl...tak to šlo celou noc. Vůbec v jeho případě nešlo o kojení (pití), ale o pouhé přicucnutí, stejně jako když jsme staršímu synovi podávali mnohokrát za noc vypadnutý dudlík. Toto nemá s nočním kojením opravdu nic společného. Mluvíme každá o něčem jiném...já o koze a ty o voze big_smile
Takže ještě pro lepší pochopení...v noci kojím nadále podle jeho potřeby, ale likviduji noční dudlání a vyžadování "mého dudlíku".
Pro nervovou soustavu je skutečně přínosné, když má děcko nepřerušovaný spánek, je dobré ho naučit usínat bez berliček co nejdříve...určitě je to pro něj větší přínos, nejde přece jen o to, že se lépe vyspí máma.

Není tady

#31 5. 10. 2010 12:29

nika9
♥♥♥♥♥♥-
Web

Irik, ne néé, já právě ty rady slyšet chcu! stolt Proto jsem to vlákno založila. wink A čím různorodý odpovědi budou- tím líp, pro mně.. stolt
Stejně si vžyckyy vycucnu, co uznám za vhodný a nebo taky nic.. stolt Přesně jak píšeš, každá si to uděláme po svým.. a tak to má být. Co funguje jedné, nemusí druhé...
Chápu Def... wink nemá víceméně problémy, tak čas hlídat nemusí.. kojí v polospánku v pohodě, tak proč by něco měnila.. stolt Tvůj malej jedlík moc není, tak holt mluvíš o čase..ikdyž vím, že jsi to nemyslela tak, že by jedl přesně a vždy tak a tak, ale že odbouráním těchhle "přícuců" jste se dostali právě k tomuhle kojení 2x za noc. A kojit/dumclat co hodinu , ba dokonce co půl.. to je fakt nemyslitelný.. aspoň promě..
Mně tohle prostě taky moc nevyhovuje... hodně hubnu.. začala mě bolet hlava, která dřív nebolela (nebudu citovat mýho, kterej tvrdí, že to stářím.. tongue lol)... tak to chci prostě taky změnit.. A navíc si myslím, že to mnohdy opravdu není hlad.. ale prostě jen ten živej dudlík. wink
Mám svý děti strašně moc ráda a udělám pro ně cokoliv, ale odsaď - podsaď.. Abych mohla být usměvavá a spokojená, tak musím být právě aspoń trošku i vyspaná..

A taky ještě souhlasím, že někdy nevědomky ty děti vlastně budíme a "rušíme" my sami.. Dominiček měl mizerný spaní, budil se pro dudu, který mu padalo, pak si stoupal, chtěl ke mně.. motal se v postýlce.. sem a tam.. a až prostě šel do svýho pokojíčku.. strašně moc mu to prospělo.. Spinkal mnohem mnohem líp, než se mnou..

Jenže na to se mi zdá Honzíček ještě moc malinkej.. ale chtělo by to vyzkoušet aspoń na jednu noc, jestli nebude to lepší.. protože je fakt, že spí.. a až přijdu do ložnice... tak do 10minut je vzhůru- prostě asi zjistí,ž e tam jsem... a hlásí se o svá práva.. tongue

p.s- hádejte co?? mezitím co to píšu.. mi cumdá a chrápe u prsa.. a je nejšastnější... lol

http://www.ticker.7910.org/as1cCyMsM3D0010Nzc3MTQ3ZHwzMDc0NzlkfERvbWluaWNlayBpcw.gif
http://www.ticker.7910.org/as1cHmG-Ug00010MzAwMTY0MGR8MDAwMjg2MGp8SG9ueu1jZWsgaXM.gif 22.05.-3100g, 11.6.-3810g

Není tady

#32 5. 10. 2010 12:50

Irik
♥♥♥♥♥--

Niko, u mě je to noční kojení vleže nebo dokonce při spánku taky problém. Mám malá prsa, takže abych takto mohla kojit (a kojím tak), musím být v strašně nepohodlné poloze na boku, spodní ruku zkroucenou pod hlavou (trne mi pak), prso ještě musím druhou rukou malému přidržovat u pusy a hlavně ho musím mít na sobě úplně nalepeného, aby mu do té pusiny vůbec dosáhlo. Takže pokud bychom tak měli spát, nesměla bych se ani hnout. Malého okamžitě probere, když se chci odtáhnout, pohnout nebo posunout peřinu (na záda mi táhne:). Jsem pak po takové přicucávací noci jako nevyspalý mrzák. Kolem 6.hodiny mi už vstává straší syn a běhá mi po hlavě. Je to prostě PRO MĚ neúnosné. Pokud to pro někoho únosné je, a je dudlíkem nadále, to mně je jedno.

P.S.: Velkou výhodu má moje sestra. Ta má prsa do pasu, takže kojí dvě děti najednou.Leží mezi nimi na zádech...jedno prso pošle doleva, druhé doprava. Bohužel takové štěstí já nemámbig_smile

Spoustu zajímavého čtení na toto téma najdeš na stránkách: www.kojeni.net v databázi

Není tady

#33 5. 10. 2010 12:59

Ališa
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Rokycany
Web

Tak já nebudu v žádném případě radit. Jen chci podotknout to, že na místě, kdy máte doma "kozomily" by byla ráda spousta maminek, které buď nemůžou nebo se jim prostě nepodařilo kojit. Co by za to daly. Já jsem kojila 10 měsíců a pak mě syn odstrčil a prostě nechtěl prso ani vidět. A věřte, že maminek, které začátky mateřské proplakaly, že jim děti nechtějí pít, odásvaly a dělaly různé "skopičiny", by Vám tuhle situaci záviděly.

No a jak já s oblibou říkám, do 15. lt to dělat nebudou.

Takže kojení si važte - já jsem si vážila každého dne.

http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/28719.png

19.10. v 13:45hod., 3050g, 50cm, po propuštění z porodnice 3100g, 6 neděl - 4100g, 2M - 5410g 55cm, 3M 6400g 62cm, 4M 7020g 65cm, 5,5M 7720g 66cm, 6,5M 8340g 68cm, 7M 8600g, 8M 9010g 70cm, 10M 9600g 72cm, 11M 9760g, 12M 10020g, 74cm, 18M 11850g, 81cm

Není tady

#34 5. 10. 2010 13:02

Ališa
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jo a ještě jsem zapomněla. Já jsem v noci Dandu kojila po 1 - 2 hodinách a ten rarach vůbec nechtěl jíst jak píšete - přitočit se, cucnout a spát. Kdepak, vstávala jsem, šli jsme do obýváku nebo jsme si museli sednout, lehl si na kojo polštář a tam dudlal. No a tak to dělal asi čtvrt roku. A po mých patáliích s kojením na začátku, jsem byla i za tohle ráda.

19.10. v 13:45hod., 3050g, 50cm, po propuštění z porodnice 3100g, 6 neděl - 4100g, 2M - 5410g 55cm, 3M 6400g 62cm, 4M 7020g 65cm, 5,5M 7720g 66cm, 6,5M 8340g 68cm, 7M 8600g, 8M 9010g 70cm, 10M 9600g 72cm, 11M 9760g, 12M 10020g, 74cm, 18M 11850g, 81cm

Není tady

#35 5. 10. 2010 13:17

nika9
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ikar.. přesnější popis prokojení v leže bych nenašla.. tummenupp Jak přes kopírák.. stolt

Ališo, jasněže mᚠpravdu.. wink  však jsem taky psala, že narozdíl od Domči,jsem vlastně za tohle tak trochu vděčná.. stolt
U něho jsem kojení měla sakra vybojovaný.. nejdřív se nedokázal ani chytit, pak jsem odbourávala kloboučky.. a sotva jsemsi začla užívat.. začal se mi vztekat, zuřit- prso odmítat.. Toto trvalo skoro 3měsíce!! deno-denně!! Dospěli jsme do fáze, kdy mi dělal scény u každýho kojení, každej den.. a pak začal stagnovat na váze.. Do 4měscíů jsme to zvládli.. pak jsem další 3 odstříkávala. Vydojila jsem přes litr mlíka denně.. (pardon, ale opravdu jsem si připadala jak dojná... vstávala jsem i několikrát za noc odstříkávat..
Takže je mi naprosto jasný, že tohle co tu řeším , připadá někomu směšný.. a byl by za to třeba rád..
Jenže ono taky není.. Prostě tenhle problém mám já a mám ho teď.. tak ho řeším. S bojkotem jsem si užila dost, ale teď je tu tohle dítě.. a ten problém je jinej wink

by mě zajímalo, jak to bude s tou mou holčičkou...  tongue  gloria big_smile vissla

http://www.ticker.7910.org/as1cCyMsM3D0010Nzc3MTQ3ZHwzMDc0NzlkfERvbWluaWNlayBpcw.gif
http://www.ticker.7910.org/as1cHmG-Ug00010MzAwMTY0MGR8MDAwMjg2MGp8SG9ueu1jZWsgaXM.gif 22.05.-3100g, 11.6.-3810g

Není tady

#36 5. 10. 2010 13:21

Ališa
♥♥♥♥♥♥-
Web

Niki to je jasný, proto přece tohle diskusní forum je ne?

Ale alespoň vidíš, že tímhle problémem trpí prakticky každá kojící maminka. Protože jestliže někdo kojí přes den po 3 hodinách a v noci jí dítko jenom spiná, tak buď kecá nebo je to fakt raritka.

Prostě kojo vyšší dívčí.

Není tady

#37 5. 10. 2010 13:31

nika9
♥♥♥♥♥♥-
Web

jasan! wink jsem ráda za každej příspěvek, a ani se mi nemusí zrovna líbit.. lol
když si tu budeme jen kejvat.. nic nezjistíme, nikam se neposunem..
On Honzík právě do těch 3měsíců spinkal krásně.. do půlnoci vždycky.. a pak 1až 2x na kojení a šupky do postýlky.. Někdy vydržel klidně i do 3do noci..
Ale tobyl přepych.. však jsem se taky chvástala!! tummenupp stolt Jenže pak jsme šli na očkování.. a od té doby... skurt
Ha!!! takže je to jasný.... doktor za tomůže!!! lol  Skáknu za ním, a mi ho zas přeočkuje.. reta lol

Né, podlě mě.. je něco na tom, jak psala Lenča na začátku, že ty větší prcky, jenom mlíčko už tak moc nezasytí.. Zkusím tu kašu.. Kdyby spal aspoń zase do té půlnoci..
taky je fakt.. že si to dělám trošku sama.. vezmu noas.. jdu kojit.. a mám ho u prsa dýl, než je vlastně třeba... dumbom 
No, uvidím... a naschvál vám pak podám info.. wink   třeba se naučím kojit v leže...  lol

Není tady

#38 5. 10. 2010 13:32

Irik
♥♥♥♥♥--

Ališo, já si kojené vážím o to víc, jakými jsem prosšla problémy u staršího syna. Ale myslím, že tím, že se snažím omezit jeho zvyk nočního buzení ještě neznamená, že chci nějak omezovat kojení.

Jak jsem psala, starší syn mi začal ze dne na den bojkotovat kojení asi ve 2,5 měsících. Jen co jsem vytáhla prso, řval jako tur. O nějaké snaze dát ho do pusy nemohla být ani řeč. Když to trvalo asi týden a zhubl mi 15 deka z jeho tehdy malé váhy, začala jsem mléko odsávat a dávat mu ho po lžičkách, ze stříkačky, vyzkoušela jsem i suplementor. Spolupracovala jsem s laktační poradkyní. Jeho bojkot byl urputný a tval stále dál, prakticky byl ochotný vzít prso do pusy jen v hlubokém bezvědomí v noci, takže do 5 měsíců jsem ho ještě kojila aspoň v noci (30-40 minut), pak ještě 45 minut odsávala mlíko, abych udržela laktaci. Bylo to hrozné. Od 5 měsíců už nechtěl pít ani v noci. Ulevilo se mi sice po zavedení příkrmů, ale i tak jsem stále mlíko odsávala do jeho téměř roku (a to 2x v noci). Odsávání se prodlužovalo, protože mlíka už se tolik bez kontaktu s dítětem nechtělo tvořit.

Po svých zkušenostech jsem si strašně přála zvládnout kojení lépe u druhého syna. Ten přibíral a pil lépe, ale to bylo asi hlavně i tím, že jsem ho přes den ustavičně kojila...před spaním, po spaní, stále. V noci jsem ho co tři hodiny pravidelně budila, protože sám se nebudil. Dalo mi to velkou práci ho v noci na kojení probrat...vysvlíkla jsem ho do naha, aby se trochu probral, chladila hlavičku big_smile Vše jsem dělala pro to, abych nastavila laktaci vysoko během prvních 2-3 měsíců. Ve 2,5 měsících přišel stejný bojkot jako u staršího syna, ale zvládli jsme to. Nebyla jsem už z toho tak vynervovaná, a to asi přineslo své ovoce...vždycky tak po dvou dnech bojkotu se syn umoudřil, i kdyř se to mezi 2,5-4,5 měsícem ještě několikrát opakovalo.

Kojení si velmi vážím a klidně budu kojit, ale opravdu kojit!!! v noci, pokud to bude syn potřebovat. Dudlíka ale dělat nebudu. Nejsem na pochybách...opravdu poznám, jestli syn skutečně pije (pak je to v pořádku) nebo jen dudlá (to neakceptuji, nebudu podporovat závislost...je to stejné jao s dudlíkem).

Niko, ano, taky si myslím, že jsou děti spíš netopýři než upíři. Mají zvláštní echolokátor, když je máma v místnosti. Taky se mi stává běžně, že když vejdu jako myška do ložnice, kde s námi spí syn, za chvilinku je vzhůru.

Není tady

#39 5. 10. 2010 13:46

Irik
♥♥♥♥♥--

Niko, nezaregistrovala jsem, jak je tvůj prcek starý. Jestli jsi kaši ještě nezkoušela, klidně ji zkus. Já jsem ji zkoušela večer dát, ale na noční buzení to u syna nemělo vliv. Moje kamarádka má děti velké žravce, oba se jí taky v noci takto stále budí. Její syn momentálně večer spase večer 250-300ml kaše a stejně se stále v noci budí. Určitě to ale za vyzkoušení stojí.

Není tady

#40 5. 10. 2010 13:50

Maharishi
♥♥♥♥♥♥-
Web

Niko, já tě naprosto chápu, že samozřejmě nechceš, aby malej trpěl hlady, ale zase aby to bylo i pro tebe únosný.
Já taky udělám pro malou první poslední, ale nerada bych obětovala svoje zdraví.
Ono totiž i kojení v polospánku má celkem daleko od kvalitního nerušeného spánku, který je důležitý pro zdraví člověka...
Pokud cítíš, že jsi nevyspaná a hubneš, bolí tě z toho hlava apod., tak to není úplně ideální stav a asi by jsi se měla spíš přiklonit k radám od Irik smile Já asi budu muset taky pomalu udělat nějaký razantnější krok, protože přes den jsem jak mrtvola (ikdyž v noci kojím v polospánku, tak i tak cítím, že to není dostatečný) - jsem pořád nachlazená nebo mám opary a afty, a je mi jasné, že je to z toho nekvalitního spánku. Této problematice jsem se hodně věnovala na škole (poruchy spánku a vliv na psychické zdraví člověka apod.), takže vím o čem mluvím... smile

http://lb2f.lilypie.com/Y1Jsp2.png
18.3.2010. 2900g a 48 cm
http://lb5f.lilypie.com/xgSNp2.png
21.3.2007. 3100g a 49 cm

Není tady

#41 5. 10. 2010 14:00

Maharishi
♥♥♥♥♥♥-
Web

Irik - malá v noci opravdu pije...poznám to, že polyká. Takže zatím to nijak řešit nebudu, ale nevím teda jak dlouho to vydržím...protože tím, jak kojím (v polospánku), tak mám furt žízeň a musím se napít...no a jak piju, tak zas musím chodit na záchod, že wink .... takže ten můj spánek je děs a hrůza...chodím spát kolem 22 hod a vstávám nějak po 6., ale i tak mi to nestačí dumbom

18.3.2010. 2900g a 48 cm
21.3.2007. 3100g a 49 cm

Není tady

#42 5. 10. 2010 14:03

Irik
♥♥♥♥♥--

Maharishi, a jak jste na tom s příkrmy? Vidím podle metříku, že má malá 6 a půl měsíce...začli jste už s něčím? kaši navečer jsi zkusila dát?

Není tady

#43 5. 10. 2010 14:13

Kotrmelína
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Středočeský kraj
Web

Niko naprosto tě chápu že tě to trápí, mám doma taky malýho upírka a to ještě teď v roce a půl kdy už bych ráda s kojením přestala (zatím jdu na to pomalu a dostává už jen 3x za den a jednou v noci, ale to je jiná věc). Chtěla jsem napsat že do roka jsem kojila cca 7x - 8x za 24 hodin s tím, že se v noci budil cca po 3 - 4 hodinách. Pak bylo období kdy mi prospal skoro celou noc (cca mezi 4. a 5. měsícem) a pak bylo taky období kdy chtěl prso co 1,5 - 2 hodiny - to hlavně když mu rostly zoubky. Po roce mi několik měsíců spal celou noc a teď poslední asi 2 - 3 měsíce už se zase v noci budí (rostou mu stoličky). Chci tím říct, že se to asi fakt moc ovlivnit nedá, maximálně když už je to fakt hodně často, trvá to dlouho a to rozhodně není tím že by mělo dítě hlad, a maminku to vyčerpává, tak bych asi zkusila přikročit už k něčemu "drastičtějšímu" protože donekonečna se to vydržet nedá. Já k tomu naštěstí přistoupit nemusela, protože to nikdy netrvalo tak dlouho, ale zkusila bych nabízet jen vodu, pochovat, vzít k sobě apod. Většina maminek má zkušenost že když už se prostě rozhodnou že prso nedají tak většinou po 3 - 4 dnech to dítě přijme a přestane se dožadovat - nemluvím z vlastní zkušenosti, ale zřejmě to funguje, radí to i laktační poradkyně.
Každopádně přeju a to brzy přejde, nebo a se ti s tím podaří vypořádat co nejlépe smile
P.S. nemyslela jsem tím nedat prso vůbec v noci, ale pouze prodloužit intervaly, protože kojit co hodinu to vážně není nic moc.

Upravil(a) Kotrmelína (5. 10. 2010 14:16)

http://lbyf.lilypie.com/TikiPic.php/oealjkw.jpghttp://lbyf.lilypie.com/oealp1.png 
Eriček narozen 5.3.2009 v 00:35, 3100g, 49cm

http://lb5f.lilypie.com/TikiPic.php/qy0TXSw.jpghttp://lb5f.lilypie.com/qy0Tp2.png     
Monička narozena 30.7.2011 v 8:38, 3300g, 48cm

Není tady

#44 5. 10. 2010 14:18

Kotrmelína
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Středočeský kraj
Web

Nečetla jsem úplně všechny příspěvky do detailu, ale dudlík ti odmítá? Ten by nepomohl?

http://lbyf.lilypie.com/TikiPic.php/oealjkw.jpghttp://lbyf.lilypie.com/oealp1.png 
Eriček narozen 5.3.2009 v 00:35, 3100g, 49cm

http://lb5f.lilypie.com/TikiPic.php/qy0TXSw.jpghttp://lb5f.lilypie.com/qy0Tp2.png     
Monička narozena 30.7.2011 v 8:38, 3300g, 48cm

Není tady

#45 5. 10. 2010 15:18

Maharishi
♥♥♥♥♥♥-
Web

Irik napsal(a):

Maharishi, a jak jste na tom s příkrmy? Vidím podle metříku, že má malá 6 a půl měsíce...začli jste už s něčím? kaši navečer jsi zkusila dát?

JJ přikrmuji už od 4.měsíce kaší a banánem (prostě něčím výživným, po čem by ji měly jít kilča nahoru wink ) a taky už pár dnů na oběd zeleninku...ale stejně pořád jaksi málo přibírá. A to kojím fakt často, ale ona toho moc nevypije...jsem několikrát zkoušela flašku a vypila max. 70 ml...kaše večer sní mezi 60-100ml.

18.3.2010. 2900g a 48 cm
21.3.2007. 3100g a 49 cm

Není tady

#46 5. 10. 2010 15:25

Irik
♥♥♥♥♥--

Maharishi, takto jsem to měla se starším. Když jsem mu pak dával mlíko z flašky, viděla jsem, že pije málo...tak 70-80, když měla pít 150 ml. Abych do něho naprala aspoň 100, dávala jsem mu tu flašku pocucávat třeba další 2 hodiny, až to po chvilkách vypil. Mám obě děti stejné nejedlíky. Starší syn ale nechtěl jen mléko, jak začaly příkrmy, ty jedl dobře a začal nabírat. Mlíko jako takové začal pít normálně, t.j. s chutí až asi od 14 měsíců...nějak se pak u něj ta něchu k mléku zlomila. Teď mléko miluje.

Není tady

#47 5. 10. 2010 15:49

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Niko - ono to není úplně tak, že by Def neměla problémy, když kojí v polospánku lol Zažila jsem přesně to, o čem se tu všichni bavíme - buzení po půl hodině, řev když jí zkusím prsíčko sebrat, dudlání naprázdno. Ale jen jsem to neřešila odstavením, dokrmem, odstěhováním se z ložnice, či jinak, ale protsě jsem chvíli vytrvala a přešlo to samo. Podle mě to byla určitá fáze, přes kterou se dítě musí dostat, zkrátka potřeba ujistit se co nejvíc o blízkosti mámy.

MATYLDA
ALŽBĚTA

Není tady

#48 5. 10. 2010 16:21

nikulka83
♥♥♥----
Web

Filípek se o mé přítomnosti ujišoval celých 15 měsíců, kdy jsem ho kojila :-) Někdy míň, někdy víc, průměrně 3x za noc... Čím byl větší, tím to snad bylo horší a hladem to nebylo... Nejdřív jsem neřešila, dávala mu, kdy si vzpomněl, protože to pro mě bylo pohodlnější - věděla jsem, že si cucne a za 2 minutky zase spíme... Ve 14 měsících se začal budit i 4x za noc (usínal ve 21, vstával v 6) - už jsem byla vyčerpaná, ráno se mi zavíraly oči.. Přes den jsem nekojila cca. od 10 měsíců - nechtěl... Tak jsem zahájila odstavování - místo, abych mu hned dala prso, jsem ho chovala .. První noc plakal 8 minut, druhou 3 a třetí spal celou v kuse... Do nás trvá doteď - usíná v 20.30, vstává v 7.30-8.00 a spí celou noc... :-)

Do roka jsem to fakt neřešila, chtěl se tulit, mazlit, mě se to líbilo.. Pak už to bylo náročnější a nechtěla jsem kojit 2 roky..

Filípek *27. 3.2009, 3 kg/49 cm, v 1 roce 10,94 kg/78 cm, v 18 měsících 12,4 kg/85 cm, ve 2 letech 14 kg/90 cm
http://lb3m.lilypie.com/pwdQp2.pnghttp://lbdm.lilypie.com/dbHNp2.png

Není tady

#49 5. 10. 2010 16:50

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Prso jako dudlík - začíná nám to taky. Poradit neumím, snad jen útěcha, že nejsi sama. Už spím, i když kojím. Malá spí se mnou v posteli.

Není tady

#50 5. 10. 2010 21:40

sudina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

tak se hlásím do klubu..... kapitulation,radu nemám-jen čtu co radí ostatní......a chci napsat že u nás kaše nepomáhá.......-a to že jí dneska snědl docela dost a ještě jsem dokojila a už byl vzhůru......... reta

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí