29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Petr100 napsal(a):
Judyno proč státní, když jsou tak nespokojeni, nezačínají dávat hromadné výpovědi?
Nemůžu mluvit za ostatní, ale představ si, že já mám svoji práci pořád i po těch letech ráda. A do teď jsem si ani na plat nestěžovala, mně těch zhruba 16 000 čistého pro dva lidi totiž stačí.
Není tady
KALIK napsal(a):
Petře, o státní sféře nic nevíš a mluvíš. Pokud nic nevíš, radši mluv méně a víc poslouchej. To je univerzální pravidlo nejen pro debaty o státních zaměstnancích.
Kaliku, o soukromém podnikání nic nevíš a mluvíš. Pokud nic nevíš, radši mluv méně a víc poslouchej. To je univerzální pravidlo nejen pro debaty o soukromém podnikání.
Není tady
Petře, já na rozdíl od tebe v soukromém sektoru byl
Není tady
Kaliku tak to je výborné. Takže také jsi byl podvodník a neodváděl daně, jak jsi někde psal o soukromnících. Já ve státní nebyl ale kdybych se znovu narodil, tak jedině do státní sféry. Sem tam bych si zajel do Prahy demonstrovat možná někdy i stávkovat. To by bylo parádní.
Není tady
Petře, nepřisuzuj mi tvoje (zlo)činy, ju?
Jinak to s tím tvým přáním se stát státním zaměstnancem se ti to možná povede, pokud budeš i nadále proti nim bojovat
Není tady
Kaliku ty máš oproti mě velkou výhodu. Tebe možná propustí pro nadbytečnost, začneš soukromě podnikat a konečně odvádět daně. Mě jaxi nemá kdo propustit, takže se furt musím starat sám o sebe.
Není tady
V tom případě dovol dotaz - proč jsi odešel "na horší"?
Není tady
helena napsal(a):
V tom případě dovol dotaz - proč jsi odešel "na horší"?
Výborná otázka. Kaliku a teď mluv. Jen nezačínej něco o vykořisťování kapitalisty.
Není tady
Protože pro mě nejsou peníze na prvním místě. Petře, přesto jsem si jist, že to nepochopíš
Není tady
Kaliku ale pochopil. V privatu se muselo pořádně makat a na Babinetu jsi nemohl meditovat. Věřím, že to byla hrůza pracovat pro kapitalistu.
Není tady
Protože pro mě nejsou peníze na prvním místě.
Ještě jeden drzý dotaz, Kaliku - kolik osob je závisých na tvém příjmu?
Ono se totiž podstatně jinak vykřikuje o prioritách, když vydělávám sám na sebe nebo když mám doma dítě a ženu na MD, případně dva studenty VŠ. Pokud tedy nejsou extrémně skromní, nezastávají týž názor nebo si netroufají odporovat a jsou tudíž smířeni s tím, že na dovču se jezdí k babičce do Horní Dolní, oblečení je z tržnice a maso akorát v neděli a ve svátek.
Není tady
Heleno, ano, ti, co živí z úřednického platu více krků, to mají o poznání horší, o to je to větší tragédie. Přesto i pro tyto lidi nemusejí být peníze na prvním místě a tím spíš si jich vážím.
Není tady
Petře, já bych klidně pro soukromníka pracovat šla, ale řekni mi, který soukromník potřebuje právníka s 25tiletou praxí na úřadě a bez advokátských zkoušek (a ty jsem si neudělala, protože bych nemohla dělat advokáta, nemám na to dost ostré lokty). Za těch 20 let od revoluce soukromé firmy jaxi přestaly právníky zaměstnávat, neb na všechno najímají advokáty. Mohla bych jít do soukromé banky, tojo, ale tam by mě nevzali, neboť moje praxe se týká nakládání s nemovitostmi, ale v bance potřebuješ praxi ve financích, což já nemám. Kromě toho je mi 51 let, jsem samoživitelka a mám 2 děti na VŠ, takže nějaké experimenty v hledání nového místa jsou u mě dost bezpředmětná záležitost. Jestli mě z práce vyhodí, budu muset chca nechca hledat zase místo někde na úřadě - bohužel.
Není tady
KALIK napsal(a):
Heleno, ano, ti, co živí z úřednického platu více krků, to mají o poznání horší, o to je to větší tragédie. Přesto i pro tyto lidi nemusejí být peníze na prvním místě a tím spíš si jich vážím.
nádherně "okoukané" zametání pod koberec otázek na triko.
Takže v soukromé sféře jsi byl? Jako co? jako soukromník, nebo jako zaměstnanec soukromníka? neboť i toto jsou dvě odlišné sféry náhledu na věc.
Pokud jako soukromník, divím se převelice, žes tedy nezůstal a nenalajnoval tu neprobádanou cestu soukromníka pro blaho všeho lidu, o které tu neustále mluvíš, že by ji měli soukromníci vésti.
S prominutím, sice tě neznám dalece, ale tvůj přestup ze svobody do područí státního beru jako nutné. Podivuji se však, že tvoje výkřiky o svobodě lidstva si ve vlastním případě zahodil a raději si šel pod jho. On to možná asi nebude takový med, že, makat a být závislý jen sám za sebe....
A k dalším názorům, ohledně potřebnosti státního úředníka - kdyby jakýkoliv podnikatel sekl s podnikáním (a nebyla by to jen kapka v moři, bylo by jich víc), tak i když sám osobně toho konkrétního podnikatele neznáš, jeho čin by se ti podepsal na tvé výplatě - bylo by pro teb míň. Kdežto, kdyby ty ses rozhodl pro bojkot státní sféry, těžko se to podepíše na životě podnikatele.
Ps. dosaď do tohoto vzorce přesně tvou profesi ve státním....jen tak na okraj, kolik myslíš, že tvůj odchod položí na lopatky soukromníků? Kolik soukromníků položí, když by všichni státní úředníci tvého zaměření udělali revoluci a pověsili tuto profesi na hřebík? asi žádného soukromníka by to nezruinovalo, viď? A teď si představ, kdyby polovina soukromníků pověsila své podnikání na hřebík? Já vím, že ty by sis šel koupit dejme tomu rohlík do druhé prodejny...ale jde přeci o tvůj plat, který díky těm soukromníkům a jejich platbám v daních máš.... Jak myslíš že dlouho by ještě stát táhl na úkor "lidu" tvoje hřejivé místečko na úřadě? Koho myslíš, že by více oželeli - tebe, nebo takového hasiče?
Není tady
Petr100 napsal(a):
Kaliku ale pochopil. V privatu se muselo pořádně makat a na Babinetu jsi nemohl meditovat. Věřím, že to byla hrůza pracovat pro kapitalistu.
To je ale hloupost takhle paušalizovat! Já na to, že nemusí!
Není tady
Ivana napsal(a):
Petře, já bych klidně pro soukromníka pracovat šla, ale řekni mi, který soukromník potřebuje právníka s 25tiletou praxí na úřadě a bez advokátských zkoušek (a ty jsem si neudělala, protože bych nemohla dělat advokáta, nemám na to dost ostré lokty). Za těch 20 let od revoluce soukromé firmy jaxi přestaly právníky zaměstnávat, neb na všechno najímají advokáty. Mohla bych jít do soukromé banky, tojo, ale tam by mě nevzali, neboť moje praxe se týká nakládání s nemovitostmi, ale v bance potřebuješ praxi ve financích, což já nemám. Kromě toho je mi 51 let, jsem samoživitelka a mám 2 děti na VŠ, takže nějaké experimenty v hledání nového místa jsou u mě dost bezpředmětná záležitost. Jestli mě z práce vyhodí, budu muset chca nechca hledat zase místo někde na úřadě - bohužel.
Ivano chápu, že to není jednoduché. Ony ty jistoty u státních je perfektní věc, ale doufám, že to také skončí, tak jako v soukromé sféře. Několikrát jsem posílal stížnost na chování úředníka a nic. Jsou tam stále. Určitě se pěkně mým stížnostem zasmáli. Kdysi si stěžovali zákazníci na jednu moji novou zaměstnankyni. Tak šla ani nemrkla. Jedna moje známá / 53roků, bývalá učitelka/ skončila se soukromničením a nastoupila v realitce. Ze začátku nic moc, nemá měsíční plat, jen procenta z vlastních realizovaných akcí. Nyní je již vysmátá. Čím víc udělá kšeftů, tím víc má peněz. A to je krize na realitním trhu. Obrovské nasazení, když je potřeba sobota, neděle ale vyplácí se to. Pro tebe ideální náhrada za státní místo. Když by bylo nejhůře. A nemysli si, že soukromníci chtějí jen dvacítky se čtverkama. Samozřejmě jsou i tací, ale většinou skončí blbě. Takže přeji krásný slunečný víkend.
Není tady
Přesto i pro tyto lidi nemusejí být peníze na prvním místě a tím spíš si jich vážím.
Bych s tím vážením si byla opatrná... Víš, ona je otázka, zda jsou peníze na spodní příčce žebříčku skutečně výrazem jistého idealismu (či jak to nazvat), nebo pouhé pohodlnosti (či jak to nazvat).
K - dělám práci, která mě baví a naplňuje a proto jsem ochotna slevit ze svých potřeb; nebo chodím do zaměstnání, kde sice dostanu míň, než v soukromé sféře, ale zas víc, než na ÚP - ale žádný velký starosti, jestli seženu zakázky, žádný práce na poslední chvíli, aby se vyhovělo zákazníkovi (ouřad má na vyřízení čehokoli 30-60 dnů - to by si OSVČ mohla zkusit ) - prostě jistota od osmi do půl pátý, volný víkendy a domů s čistou hlavou...
Mám-li rodinu, přijde mi to obojí mírně sobecké, protože se to musí dotknout i jejích potřeb, ale jaksi pochopitelnější je pro mě ten do svý, byť blbě placený práce, zažranej cvok.
Není tady
Heleno, vše to má více úhlů pohledu a je jen na tobě, jaký si vybereš za vlastní. Nikdy jsem neřekl, že peníze jsou na poslední příčce, jen jsem řekl, že nejsou na první, to znamená, že nejsem pro peníze schopen dělat vše a například dám radši přednost hůře placené práci před prací neslučující se s mojí "morálkou", šéfem psychopatem atd. Myslím, že jsem to vyjádřil dostatečně. Pokud jde o rodinu, tak je jasné, že se musí peníze posunout v žebříčku o něco výš, přesto bych je nedal na první místo Další možnost je si nepořizovat rodinu, když na to nemám
Další možnost je se prostě uskromnit atd.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Ivana napsal(a):
Ivano chápu, že to není jednoduché. Ony ty jistoty u státních je perfektní věc, ale doufám, že to také skončí, tak jako v soukromé sféře. Několikrát jsem posílal stížnost na chování úředníka a nic. Jsou tam stále. Určitě se pěkně mým stížnostem zasmáli. Kdysi si stěžovali zákazníci na jednu moji novou zaměstnankyni. Tak šla ani nemrkla. Jedna moje známá / 53roků, bývalá učitelka/ skončila se soukromničením a nastoupila v realitce. Ze začátku nic moc, nemá měsíční plat, jen procenta z vlastních realizovaných akcí. Nyní je již vysmátá. Čím víc udělá kšeftů, tím víc má peněz. A to je krize na realitním trhu. Obrovské nasazení, když je potřeba sobota, neděle ale vyplácí se to. Pro tebe ideální náhrada za státní místo. Když by bylo nejhůře. A nemysli si, že soukromníci chtějí jen dvacítky se čtverkama. Samozřejmě jsou i tací, ale většinou skončí blbě. Takže přeji krásný slunečný víkend.
Petře, tak to bych si nevydělala ani na slanou vodu. já jsem absolutně neobchodnický typ. Pracovat víc by mi až tak nevadilo, mám už velké děti a doma mě nikdo nečeká, i když ty soboty a neděle mám raději volné, člověk musí taky někdy odpočívat, ale prostě já a kšefty to je 0 bodů.
Není tady
KALIK napsal(a):
Heleno, vše to má více úhlů pohledu a je jen na tobě, jaký si vybereš za vlastní. Nikdy jsem neřekl, že peníze jsou na poslední příčce, jen jsem řekl, že nejsou na první, to znamená, že nejsem pro peníze schopen dělat vše a například dám radši přednost hůře placené práci před prací neslučující se s mojí "morálkou", šéfem psychopatem atd. Myslím, že jsem to vyjádřil dostatečně. Pokud jde o rodinu, tak je jasné, že se musí peníze posunout v žebříčku o něco výš, přesto bych je nedal na první místo
Další možnost je si nepořizovat rodinu, když na to nemám
Další možnost je se prostě uskromnit atd.
No je to jasný a přesně tak jak si to i napsal - dáváš přednost hůře placené práci,která se s tvojí prac.morálkou fakt naprosto slučuje.
A kdyby se tak chovali všichni dle tvých rad a mysleli jen na sebe (nepořizovat si rodinu)tak už národ dávno vyhyne a tebe by nebylo proč držet na úřadě,takového darmo.jeda.
Není tady
dám radši přednost hůře placené práci před prací neslučující se s mojí "morálkou", šéfem psychopatem atd... Další možnost je si nepořizovat rodinu, když na to nemám
Prů.ser je v tom, že spousta lidí takhle uvažovat nemůže, protože už tu rodinu má... Jistěže jsou zaměstnání naprosto nezkousnutelná, ale máš-li závazky, tak se ty priority sakra přeskupujou.
Není tady
Kuty napsal(a):
No je to jasný a přesně tak jak si to i napsal - dáváš přednost hůře placené práci,která se s tvojí prac.morálkou fakt naprosto slučuje.
A kdyby se tak chovali všichni dle tvých rad a mysleli jen na sebe (nepořizovat si rodinu)tak už národ dávno vyhyne a tebe by nebylo proč držet na úřadě,takového darmo.jeda.
Kuty, tak milá slova jsem od tebe nečekal
Kuty, kdo by vyhynul? Stačí jen dovézt nové lidi z odlišných kultur a je to v pořádku. To je méně nákladné a je to hned. Nic se neděje
Není tady
helena napsal(a):
dám radši přednost hůře placené práci před prací neslučující se s mojí "morálkou", šéfem psychopatem atd... Další možnost je si nepořizovat rodinu, když na to nemám
Prů.ser je v tom, že spousta lidí takhle uvažovat nemůže, protože už tu rodinu má... Jistěže jsou zaměstnání naprosto nezkousnutelná, ale máš-li závazky, tak se ty priority sakra přeskupujou.
Ale tak to je jaksi jejich problém (budu-li uvažovat chladným rozumem). Lidi by si měli pořizovat jen ti, kteří jsou ochotni pro to něco udělat navíc. Pokud nechtějí, nechť si je nedělají. Jak jednoduché
Není tady
KALIK napsal(a):
...jen jsem řekl, že nejsou na první, to znamená, že nejsem pro peníze schopen dělat vše a například dám radši přednost hůře placené práci před prací neslučující se s mojí "morálkou", šéfem psychopatem atd.
Kaliku, podobné problémy, tzn. něco "neslučující se s tvojí morálkou", případně šéfa psychopata najdeš tu i onde. Jestli to znamená "útěk", protože ses nedokázal s tou situací vyrovnat, pak tě to čeká znova, však už to znáš....a ještě za míň peněz (příště můžeš zkusit utéct zas pro změnu do privátní sféry - ale to bylo jen přátelské dloubnutí).
Není tady
Daph, díky za přátelské "dloubnutí", tohle mám vyřešeno.
Není tady