29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
kitkat napsal(a):
Holky ten epi-no mě docela pobavil
![]()
By mě zajímalo co by na to řekl manžel
asi tak nějak :-)
Není tady
Pěkný večer
Koukám, že řešíte přípravu na porod. Tak s mojí zkušeností do mlýna.... na masáž hráze dlabu. Poprvé jsem masírovala a nástřih byl. Maliník pít budu, ještě, že jste mi to připomněly, musím zítra naškubat lupení Lněný semínko jsem nepoužívala, ale asi si ho koupím. Jinak se mi "pěkně" rozjely strie na břiše, poprvé mi dost popraskal zadek a prsa, ty teď dobrý, ale břicho je dost už teď
no jo dispozice k tomu mám
Není tady
Holky, a co by mel rikat, pokud to epi-no funguje, tak by mel byt spis rad, protoze bez nastrihu to bude lepsi, potom, ne?
Pavka: ja vypadam jak tygrovana Mazala jsem, co jsem mohla, masirovala, ale prd, genetika nade mnou vyhrala. Me teda brisko skocilo hned v druhym mesici uplne strasne moc, a vlastne od te doby porostlo jen trosku. Kolegyne taky rikaly, druhy mesic jsem pribrala strasne moc, a tak nejak celkove, ted jim sem-tam prijde, ze mam vetsi bricho, ale jinak jsem furt stejna od te doby (ja teda jeste podle obleceni vim, ze mi roste sedaci a stehenni cast
, ale uznavam, ze v tom tehu obleceni to asi neni tak moc videt
)
zuzi, jsi mi to pripomnela, diky. Kamoska mi rikala, ze jeji PA na kurzu ji tvrdila, ez malinik je jedina bylina, ktera se muze pit cele tehu, tak jdu zkusit gůglit Taky jsem slysela az od toho 34. tydne nebo tak..
Není tady
Ahojky holky, tak koukám, že juž sme skoro u porodu Já si nic nemasírovala, nastřihli mě do až do stehna - rodila sem dlouho, tlačila 55minut, takže sme měli 5 minut před kleštěma, pže prej ta druhá doba porodní může trvat nejdéle hodinu, jak mi bylo řečeno - takže nějaký stříhání mi bylo jedno
hlavně, že byl venku
mně nejvíc pomohly homeopatika, nevim, jestli je to placebo, ale fakt je, že sem moc nekrvácela a 17.tý den po porodu jsem nemohla odolat, jak to napsat sklušně - prostě sme na to vlítli
a maliník možná zkusím taky pít, ale já na ty bylinky moc nejsem
a jak se máte ??? 4lí, doufám, že je ti lépe...
Není tady
arnica montana konkretne a ty další nevím - brala sem je před porodem, kvůli krvácivostii - sice u porodu sem ztrtila krve dost, ale potom sem skoro nekrvácela, jen trochu a chvíli a pak na hojeni - mame v lekarne jednu vybornou pani, ktera sem tim zabývá a vždy skvele poradí - ale na netu toho je taky hafo
Není tady
Čauky ženy!!!
Tak mi to nedalo, a jak vás pořád čtu, stejnak musím napsat... Si kvůli nějakýmu máčovi nenechám vzít tu radost z drbání o těhotenství Hlavně když už se to blíží, a konečně to vypadá (ťukťuk) nadějně
Takže jak se vede??? Koukám že se pomaličku připravujete rodit, to jsme na tom stejně, už mám na nákupním seznamu napsaný maliník, lněný semínko, kontryhel a spoustu dalších ptákovin Já mám teda bylinkový čaje strašně ráda, takže už se moc moc těším, až to budu mít doma
)
Tašky ještě nebalíte??? Já eště né, ale mívám cukání
..tak jsem zatím jen sepsala, co mi tam nesmí chybět (myslela jsem, že půjde o kratičký seznámek, a je to plně popsaná A5-ka
) a dala jsem si k mamce autosedačku s oblečením, v kterém povezeme malou z porodnice, ať nemám to zavazadlo tak natřískaný...
No a teď postupně třídím oblečení podle velikosti, od zítra to začnu propírat...prostě hnízdící syndrom nebo co
Taky jsem dneska volala do porodky ohledně kurzu pro tatínka, aby moh k porodu, jdem tam přímo na moje narozky, takže to je pro mě ten nejlepší dárek (taky za pětikilo, to je i slušně drahej dárek )
Nuže o mně víte všechno, tak povídejte jak jste na tom vy, ať si nepřipadám sama jako šílenec
Jo a přeju pěknej den a nebolestivá, netvrdnoucí bříška
Není tady
Kersti čau, jsem ráda že te na BB vidím, v kolikátém jsi už vůbec tt?? Držím palce ať je vše dál ok!!
Není tady
misha88 napsal(a):
Kersti čau, jsem ráda že te na BB vidím, v kolikátém jsi už vůbec tt?? Držím palce ať je vše dál ok!!
Ahoj jsem ráda, že mě vidíš ráda
já tebe taky
... Mám se vlastně úplně fajn, dnes jsem 27+5, nějak to léto uteklo ...
Jak se máš ty? Nějaký novinky? Klidně napiš SZ, když budeš chtít
Není tady
Kersti: caaau
Jo, bylinkovy caje taky muzu, i kdyz ted se celkem brzdim, pac v tehu je to takove zapeklite
Kontryhel se pouziva na co? Teda..vim, ze je to "zenska" bylinka, na menstruaci a tak, ale s tehu-porodem netusim
Seznam zatim poradne nemam, ale uz mivam cukani taky Cekam, az mi drahous prileti, abych si mohla zavolat do Motola na prohlidku (700 za ucast doprovodu u porodu plus instruktazni prohlidka
)
A to teda netusim, jestli nahodou nebudu rodit u mamky na Morave (Vanoce si proste neumim predstavit bez rodiny )
Vecicky jsem uz pomalounku prala (spis z praktickych duvodu, jeste pred stehovanim, protoze tady neplatim zvlast vodu a elektrinu, na novem uz jo ), prave zatim jen 56 a 62, mamka zvladla druhou davku, co jsem mela naschovavanou, nasbiranou od kamosek u ni. A je to krasny, ty hormony tak krasne rozneznuji, kdyz clovek vesi a pak sklada ty pidiveci na pidicloveka, a kdyz do toho ten pidiclovek trosku pokopkava...
A ted si pomalu zacinam rvat vlasy , dnes jdu zkusit na chvilku s kamoskou na kafe s tim, ze se domluvime, kdy mi sem hodi krabice, v patek prijdou dalsi kamosky pomoct balit, dkyz jsem ted lezici lemra diky mimcu
, v sobotu treti kamoska s jejim chlapem a kamosem, aby nahazeli aspon krabice a autmo to prevezli a vylozili v novem, a dalsi sobotu snad bude mit volno kamos s vetsim autem, aby prevezl ty velke neslozitelne veci. Ufff. Uz se mi to blizi. A to, ze fakt nemuzu nic, to je nejstraslivejsi na cele veci, ze si tam budu organizovat lidi, a sama nic
Není tady
Moni, ahoj!!
Nojo, bylinky se musej umět vybírat, hodně z nich mi chybí, tak to teď odženu těma těhulovskejma, když konečně začínám 3. trimestr... Jinak kontryhel jsem pila už při zadělávání na mimčo, posiluje dělohu... A pití před porodem by ji mělo správně "připravit", k tomu ten maliník, to by se mělo rodit samo A i kdyby ne, tak aspoň si pochutnám na čajíkách při dlouhých zimních večerech, ne
Ty budeš rodit v Motole? Tak to se máš, tam slýchám samou chválu A zvažovalas nadstandart, nebo půjdeš na "obyčejnej" pokoj? Já furt váhám...ne že bych byla zhýčkaná, to vůbec, ale kdoví s kým se sejdu na pokoji,a nemusím se vyspat ani já, ani malá
..nebo bych měla naopak kámošku se stejně starým mimčem, což taky naní k zahození
A ty Vánoce si tak neber vždyť i kdybys byla zrovna na Vánoce v porodnici, tak budeš se svou rodinou
Teda já Vánoce nijak zvlášť nemusela nikdy, tenhle rok nám přišel vánoční katalog a já se přistihla, že se strašně moc těším
, takže se ti vlastně nedivím...koukat někde na nemocniční dlaždičky místo krbu a stromečku je sice pruda, ale to mimčo ti to tisíckrát vrátí
No a nakonec to vaše balení - heleď, upřímně, kdy tě někdo naposled takhle obskakoval? Sice je to takový "blbý", to asi jo, ale když to ty lidi dělaj pro tebe a miminko, tak si to užívej
musíš v sobě probudit generálský pudy a pořádně je zapřáhnout
když už
Není tady
Jo a jeden dotaz: taky vám tak strašně tečou prsa? Mlezivo jsem zpozorovala už někdy ve 20.tt, ale teď už normálně budu muset koupit vložky do podprdy, protože mám normálně kolečka na tričku, a každým dnem jsou větší
Není tady
Tak to ti držím palčáky, ať to prďolka stihne tak nějak "akorát", abyste si užili ty první Vánoce tak, jak je máš ráda
Ten nadstandart je drahej, to máš recht...v Ústí je to myslím 800,- , tak to asi taky budu muset dát na normálním, protože porodný se mi za pokoj dát nechce
a s penězma vycházíme teď hodně natěsno, protože vrážíme tisíce do oprav po záplavách
Jinak maliník prý připravuje to svalstvo dole, aby to šlo rychleji, to jsem zvědavá
Aaaaaa, musím si usušit hlavu a jít, dnes zařizuju změnu bydliště.. Takže zatím pááááá a opatrujte se
Není tady
Nekdy najdu na prsach zaschlou "krusticku", a jinak musim mackat, aby vyteklo, takze nene (mela jsem driv, ted to prestalo, tak uvidime, co to udela bliz ku porodu )
Není tady
Dobre porid, ja jsem po obede, tak se na chvili hodim do lehu, pac jdu potom taky ven, na chvilku po tydnu
Není tady
Hele, vy musite v Cr tahat tatinky na kurzy a paltit za to aby mohl k porodu?
nechapu
Teta, vis ze nevim, jestli muslimove slavi vanoce? Ze pises o tchyni, ja myslela ze ne e. Nebo ma m mezeru ve vzdelani? Jinak ja jsem pravy opak teba
strasne moc bych si prala slavit vanoce doma, jen s panickem a s detma, dat si veceri, popit pak ulozit mrnata spat a nandat darecky pod stromek.... (u nas se davaji az 25 rano, jako v Americe ). Jenze to ne, manzel me kazdy rok taha k tchyni. Jsou na to zvykli. Ma tri sourozence a jsme 11 deti a 10 dospelych, nekdy i vic. Sice dlabeme celou noc a pak tam i vsichni spime, bo se dost pije, ale ja budu tenhle rok jeste ochuzena o syrove ustrice, karpacio a uzeneho lososa, bo jako tehule to nesmim. Takze to bude letos opet na prd.
a kdyz jste u tech maliniku, nemate nahodou recept na to, jak donutit placentu, aby sestoupila nad cipek? abych jako mela privilegovany cisar? Ja nechci rodit prirozene
Upravil(a) Dita.L (4. 10. 2010 14:17)
Není tady
Čao holky, v rychlosti dočítám :-)) Já jsem ještě nic prát nezačala..čekám, až budeme mít pro malou hotovou skříň, až pak se do toho pustím :-) dneska jsem byla u známé, prodává oblečky po své holčičce, tak mám za 1600 Kč 3 tašky krásného oblečení, už teda větší, jelikož miminkovskech jsem dostala hodně. Tak mám radost :-) Máme oblečky až do příštího podzimu :-))
No jinak jsem sehnala kočár na zahradu za 400,- původně jsem si ho chtěla dát k našim, ale vztahy jsou na bodu mrazu, půjde na balkon :-( Moje mamka se nějak nemůže smířit s tím, že bude babička a přijde mi, že čím se to blíží tím je to horší :-((
Není tady
Ahoj Holky, myslela jsem, ze jdete do noveho tak uz moc nenakukuji a vy porad tady. V rychlosti jsem docetla, ze pomalu vsichni mate klidovy rezimy. U nas je to trochu komplikovanejsi. Zjistena ve druhem screeningu vada. Pozitri plodovka a pak nevim. Jsem z toho proste v prd.... Jdu poprve na plodovku tak prosim rady. Nejvic mam strach z toho jak to boli. Musim pak 3 dni jenom lezet( mam dve male deti tak nevim jak to zvladnu) a pak 10 dni klidovy rezim. Protoze jsem uz v pokr. stavu tak vysledky budu mit do 3 dnu. A pak nevim. Nedokazu si vubec predstavit co dal. Nechci ani o tom moc zatim myslet. Vim, ze je to chlapecek a mame uz jmeno. Deti se na nej moc tesi. Jak pak vysvetlim. Vim, ze mozna predbiham, nemusi to byt taky nic, snazim se byt optimisticka. Drzte mi palecky.
Není tady
mary napsal(a):
Ahoj Holky, myslela jsem, ze jdete do noveho tak uz moc nenakukuji a vy porad tady. V rychlosti jsem docetla, ze pomalu vsichni mate klidovy rezimy. U nas je to trochu komplikovanejsi. Zjistena ve druhem screeningu vada. Pozitri plodovka a pak nevim. Jsem z toho proste v prd.... Jdu poprve na plodovku tak prosim rady. Nejvic mam strach z toho jak to boli. Musim pak 3 dni jenom lezet( mam dve male deti tak nevim jak to zvladnu) a pak 10 dni klidovy rezim. Protoze jsem uz v pokr. stavu tak vysledky budu mit do 3 dnu. A pak nevim. Nedokazu si vubec predstavit co dal. Nechci ani o tom moc zatim myslet. Vim, ze je to chlapecek a mame uz jmeno. Deti se na nej moc tesi. Jak pak vysvetlim. Vim, ze mozna predbiham, nemusi to byt taky nic, snazim se byt optimisticka. Drzte mi palecky.
Ahoj Mary, z plodovky strach neměj.Teda já jsem nic necítila, jenom takovou tupou "bolest", ale nebolelo to-vrtání u zubaře je mnohem horší. Pak jsem 3dny ležela, 4 dny měla klid a pak jsem chodila do práce.S dvouma malýma dětma to bude horší..já přeci jen byla doma sama. Jinak ti držím moc palce, spousta holek ale psala, že ty 2 screeninky vycházejí falešně pozitivní, tak ti budu moc držet palce, aby to byl i Tvůj případ.
Není tady
Týjo, Dituš, jaktože nechceš přirozeně??? Já mám sice bobky, ale chtěla bych si ji sama vytlačit Předevčírem jsme zrovna s přítelem koukali na video porodu (představte si, že mě on donutil, protože mně se do toho teda moc nechtělo) a normálně mu pak skoro tekly slzy, že mu bylo strašně líto tý ženský jak brečela a muselo ji to bolet
Jsem čekala reakci typu "fuj, tak to si roď sama", ale on je asi fakt nejlepčí
Timhle mě dostal, no...
Mary, taky patřím k těm, který plodovka nebolela, fakt je to jen nepříjemnej tlak, jak píše Antaliss Moc moc moc moc moc moc moc ti budu držet palečky na výsledky i to zvládání klidovýho režimu
Ani doktoři nejsou neomylní, tak věřte dokud můžete
Není tady
Maty, treba je to jenom plany poplach. Stat se to muze, ale jestli jste meli sijove projasneni na prvnim screeningu min jak 1,8 mm je s nejvetsi pravdepodobnosti vsechno v poradku. Plodovky se neboj, je to takova tupa bolest, to jo, ale jakmile vytahnou jehlu, uz neboli vubec nic. Jen fakt poctive hajat a tvrdnuti a kontrakce hned hlasit
Kerstin, me to trikrat stacilo, jako vytlacit si je sama
Prvni porod strasny, 22 hodin dlouhy, druhy porod jeste horsi, 24 hodin, preeklampsie, bezvedomi, masaz srdce..... no a treti vyvolavany a tri hodiny v prisernych bolestech, nez mi dali epidural konecne. Pak kdyz uz to vypadalo, ze je vse v pohode, vedle na sale zacala silene rvat zenska a rval tak hodinu a pul. Jsem se ptala, jestli ji tam urvali hlavu a pry ne, ale pry jede tak rychle s oteviranim, ze nema vyznam davat ji epidural
no a toho se ted bojim ze vseho nejvic. Takze jsem pro porod jeste cestou do porodky a nebo radsi pro planovany cisar. Jak se rika, nejmensi zlo
Taky jsem si pobrecela u porodu na youtube, ale panicek se na to divat nechce. No ale u porodu se mnou byl a bude. Jen snuru nechce strihat, protoze se moula boji, ze to miminko i me bude bolet
Není tady
Tak u nás jdu k porodu jenom já :-) Zřejmě půjdu na císaře, takže bude čekat pěkně venku. Sice může jít se mnou ( za 2.000:) ), ale nechce a ani to po něm nevyžaduju. Kdybych rodila normálně, tak ve finále si nejsem jistá, jestli bych ho tam chtěla. Mě se to líbí v seriálech, kdy Rachel z přátel měla zlehka opocené čelo, ale děsně jí to slušelo a najednou byla její Emma na světě :-) Tak nějak tuším, že ve skutečnosti to tak není. Ale uvidíme, kamarádky manžel taky nechtěl jít a nakonec se tam ocitnul a ani nevěděl jak
Není tady
antalis, tak ho tam zkus nalakat treba na wifi nebo na panaka zdarma
Není tady
Dita.L napsal(a):
antalis, tak ho tam zkus nalakat treba na wifi nebo na panaka zdarma
![]()
![]()
když mluvíš o tom wifi, tak když mě chtěli poslat v tom 24 týdnu do nemocnice, tak jsem se na příjmu zeptala, jestli je na pokoji i wifina no a prý zatím ne, ale je tam kabel
Není tady