|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

chlapečka má: Pajtašek, RAIEM, Margaretka, FERDAFERDA, Račice Dračice, Leninka41, Sissi, Marluk, Markeeet, Sudina, Nikiska, Tanka, Cream
holčičku má: Potvůrkapodivná,Brusinka, Mag, Jitulak, Jancas, Clariceann

PETRAP 31 let, Daneček se narodil 36tt 29.10.2009 ve 13:10, CS, 1900g 

DAJAJA 29 let, Kamilka se narodila 38tt 19.11.2009 v 5:48, 47cm 2369g 
FUFÍK 32 let, Deniska se narodila 40tt 21.11.2009 v 22.20, 50cm 3550g 
POTVURKA 32 let, Sofinka se narodila 42+1tt 9.12.2009 ve 13.39, 52cm 3100g 
BRUSINKA 25 let, Anežka se narodila 41tt 15.12.2009 ve 11.14, 52cm 3650g 
RAČICE DRAČICE 31 let, Ondrášek se narodil 40+1tt 18.12.2009 ve 14.00, 4000g 
PAJTAŠEK 32 let, Lukášek se narodil 39+3tt 20.12.2009 ve 12.45, 3280g a 49cm 
RAIEM 26 let, Danielek se narodil40+0tt 21.12.2009 ve 8.15, 3700g 

MAG 30 let, Agátka se narodila 41+4tt, 3.1.2010 v 6:17 CS, 51cm 3390g 
KATY11, Anežka se narodila 7.1.2010,49 cm, 3050g, 
NIKISKA 31 let, Tomášek se narodil40+5tt 9.1.2010 ve 15.45, CS, 4100g, 54cm 
CREAM 26 let, Mikulášek se narodil41+6tt 9.1.2010 v 8.00, 3210g, 48cm 
TEODORA 39 let, Martínek se narodil38+6tt 14.2.2010, 3500g,53 cm 
MAUSKA 28 let, Mikulášek se narodil41+4tt 22.1.2010 
CORINNE 33 let, Maxime Henri se narodil39+6tt 24.1.2010, v 8:57, 3480g a 50cm 
MARLUK 37 let, Tomášek se narodil 40+1tt 25.1.2010, v 1:59, 3300g a 50cm 
ANNIE 28 let, Jakoubek se narodil 39+3tt 26.1.2010, 4050g a 52cm 
JANCAS, Kristýnka se narodila 40tt, 26.1.2010 20:10,49 cm, 3560g, 
TANKA 26 let, Alíček se narodil 38+4tt 27.1.2010 2755g, 48cm 
JITULAK 37 let, Terezka se narodila 38+6tt plánovaným CS 28.1.2010 51cm 3200g 
CLARICEANN 31 let, Kristýnka se narodila 40+5tt 31.1.2010 v 5:26 50cm 3500g 
LENINKA41 35 let, Matěj se narodil 38+6tt 4.1.2010 ve 21:39, 2750g 47cm 
MARKET 31 let, Matyášek se narodil 38+1tt 7.1.2010 ve 4:49, 50cm, 3110g 
SUDINA 32 let, Štěpánek se narodil 28.2.2010, ve 23:15, 50 cm, 3890g, 

SISSI 31 let, Tobiášek se narodil 2.3.2010,52 cm, 3700g, CS 

Výbava pro miminko
- je to jen jeden z mnoha seznamů na internetu (pro další si klidně zkuste vygooglovat "výbava pro miminko" a samy uvidíte:). Zdál se mi ale nejobsáhlejší. Nicméně obsahuje hodně osobních rad, se kterými můžeme, ale nemusíme souhlasit. Můžeme to tedy brát třeba jen jako návrh na další diskuze 
Výbava do porodnice
Jak vybrat kočárek
Jak vybrat dřevěnou postýlku případně: jak vybrat dřevěnou postýlku II
Monitor dechu
A jak vlastně funguje monitor dechu
Tabulka dětských velikostí

jak koupat miminko
jak správně kojit
jak připravit umělou výživu
jak na říhání
jak si poradit s nadýmáním
jak správně změřit teplotu
jak snížit horečku bez léků
jak oblékat novorozence
jak obléci novorozence na chladnější vycházku
jak zajistit spokojený spánek
jak odsávat hleny
jak správně stříhat nehty
Není tady
Tak ten vigantol přeleju nový do flaštičky od babycalm a hotovo. Vidíte..to jsem nevěděla 
Tak jdu spát brou 
Není tady
Ahojky 
Sissinko tak podle toho co píšeš,mi nepřijde,že papá málo My ráno 210 mlíčka,za 2,5 hod 150 mlíčka,pak oběd masozelenina,za 2,5 hod 150 mlíčka,pak okolo 4 odpoledne přesnídávka nebo jogurt a večer 210 mlíčka,kaše my nechceme papat 
Jinak se Matěj začíná všecho chytat a začíná se zvedat ze země.Včera nás přelézal když ležíme na boku a normálně nás přeleze a podařilo se mu takhle si přes nožičku sednout Pořád tedy slimákujeme,ale začíná občas používat kolínka,takže myslím,že tak za měsíc budeme taky určitě stát 
Jituš jsme z těch prcků vyplesklí co? Jak se jim něco povede,tak se z toho radujeme jak malý holky 
A Matěj je od včera přejmenovaný po
tak aspoň něco 
Upravil(a) Leninka41 (2. 10. 2010 9:32)
Není tady

Ahoj!
Sudi Maty taky lahvičku nechtěl vůůůbec žádnou, tak jsem to vzdala, koupila hrnek s tím pístem (nekapající hrníček) v Tesku cca za 59,- (je podobný jako od Aventu, ale o 2/3 levnější) a z toho pije nádherně. Zpočátku jsem mu na chvilku ten píst vyndala, aby to teklo a pochopil, že má polykat a pak se už naučil sám sát a pije krásně! Tak to zkus.
Jinak ten Vigantol jsem taky nevěděla, ale kapu poctivě. Jako Sissi, máme rituálek před večeří a Maty se na tu kapičku těší 
Já jsem množství pití nikdy neřešila, protože absolutně nemám ponětí, kolik Máťa vypije mléka, když kojím. Našla jsem, že k příkrmům má kojené dítě od 10m. dostávat kolem 200ml pití, což Maty zvládá už teď, hl. po obědě. Jinak pít moc nechce, ale dopol. kojím a odpol má celou přesnídávku a večer kaši a kojení, takže si myslím, že nestrádá.
Taky jdem 7. na ko, tak se optám na ten vigantol. A taky nám známí doporučili očkování proti žloutence (má to být vakcína na celý život) - neslyšely jste o tom?
Leni, gratuluju k vítězství
(to příjmení)
Není tady

Ahojky,
Sudi mě Dany taky nechtěl žádný hrneček ani lahvičku. Z prvu pil ze skleničky a ¨pak se naučil pít z hrníčku od Nuk. Ale ten pro děti od 1.roku
Takový ty tréninkový hrnečky ho absolutně nebraly. Jako velkej chlaop už pije z dospěláckého hrnku 
A jestli má dost vody poznáš podle toho, jestli má pročuraných aspo'n 5 plenek denně.
Já to taky nepoznala, kolik toho vypije ode mě a z hrnečku vypije sotva 200 ml. Jak kdy. Ale čurá jak Alík, tak to asi bude v pohodě.
Já bych se musela zbláznit, kdybych se snažila řídit se podle tabulek a předepsaných množství 
Dají gratulace k zoubečku a doufám, že už teploty nejsou
Jitu gratulace k lezení 
Leni tak super. A už máš doufám všechny ty tahanice za sebou 
Není tady
Ahoj holky,
Teo taky máme dávat do roka. Já teda vigantol také kapu poctivě a co píšete jsem vůbec netušila.
Jitul gratuluju k lezení
Holky to co tady píšete, tak Kamča jí teda mnohem míň a kolik toho vypije taky netuším, z lahvičky nedá víc jak 100 ml za den, to jen v případě, že dávám i štávičky no a pak kojím. A propo kolikrát za den tak přebalujete, my teda někdy jen 4x, snad to není málo. Zas ale hodně větráme
No a u nás to asi zoubek nebude. Noc děsná, teplota 38,5, 2x jsme museli srážet. Šli jsme spát všichni v 9, čekali jsme, že to bude hrozný a taky bylo. Budila se po půl hodinách, museli jsme chovat, kojit, drncat. Mezi 2-4 jsme nespali vůbec a od té doby pak spala jen zašpuntovaná u prsa. Ráno zas teplota 38,5 chudinka bylo jí fakt špatně, pořád tak ukňourávala. Tipuju, že to zas bude pátá infekční, protože kromě teplot jí nic není. Ach jo a venku je tak hezky 
Není tady

Když já si ho... pamatuju, co dr huhlá.
Tak si ho nechám napsat zase, nebo se radši zeptám, co je místo toho. Dík 
Není tady

Tak novej chlívek a hned vám ho zanesu fotkou. Omlouvám se, neumím to zmenšit.
Tetky kuk: 
A jestli máte chuť koukněte na FB na videjko http://www.facebook.com/profile.php?id=100000996944188
Upravil(a) Markeeet (2. 10. 2010 14:09)
Není tady
HU 
Byli jsme na ty prstýnky... Jako ceny 500....já říkám, to je nějaké levné
a to bylo v eurech!!! 

No to mě pos...
Takže ceny byly od 10 do 20 táců 

Tak jsme nakonec kombinovali a vymýšleli...tak do 6 se vejdem 

Chci bílé zlato...a mám tam kamínky.. 
Není tady
Markét, krásná fotka 
Agi dneska dělala poprvý sama paci paci
A moc mě mrzelo, že nemám v ruce kameru, když se držela stolu a v podřepu dělala psovi ají, teda spíš ho plácala a ten chudák musel na můj povel držet
Měl u toho dost trpitelský výraz.
Sissi, my máme prstýnky z chirurgické oceli a cena byla kolem dvou tisíc i s rytím a kamínky 
Není tady
Dnešní koupání 

Není tady
Mag, když já jsem chtěla bílé zlato
z ocele mám druhé naušnice
Já jsem taky říkala že bych Tobiho dala mojemu do vany, ale on než se dostane do vany je půlnoc 

Není tady
Tak my nakonec skončili na pohotovosti, Kamče hodinu po aplikaci ibalginu vylezla teplota na 39,3. Navštívili jsme dvě pohotovosti, jedna v Krči - uděsný zážitek, to byla návštěva uplně na ho....,dozvěděli jsme se, že nám rostou zoubky. Tak jsme se vydali na Karlák, až tam nám udělali komplexní vyšetření, které by člověk od lékaře očekával. Nevíme co Kamče je, s největší pravděpodobností to bude angína, ale čekáme na výsledek z výtěru.
Jdu spát, noc asi bude zas krušná 
Není tady
Dají, dobře že jste se nenechali odbýt, tak ať je Kamilce do rána dobře 
Agi měla večer zvýšenou teplotu, ale po koupání, nevím, jestli teplá voda může ovlivnit tělesnou teplotu?? Mamina mi pořád říkala, že je teplejší, ale mně se nezdá, tak uvidíme ráno.
Není tady
Mag já myslím, že může, pokud měříte ušním teploměrem.
Není tady
nene, bylo to do zadečku.
Není tady
Ahoj,zdravíme v novém chlívku..
Koukám že se tu marodí tak ať jsou drobečkové v pořádku.U nás je nemocnej kluk.Dneska celej den prospal s horečkou,nic nejí,stěžuje si trochu na ucho a pořád lítá na záchod tak doufám že nemá chycenej močák a ještě zánět středního ucha.A Anet stále nudlí..no podzim no
A zážitek z pohotovosti no no coment..
Není tady

Já se ještě třesu, ale náš Martínek má hrozně šikovného anděla strážného. Vykoupal se a ve vaně byl ještě Luky s bratránkem. Dívala jsem se na ně a stála přitlačená na přebalovák, aby Maťa nemohl spadnout. Kluci chtěli žínku, chtěla jsem ji podat, ale nedosáhla pro ni a asi 15 cm jsem se odsunula. V ten moment koutkem oka vidím, jak se otáčí a po hlavě se sune dolů. Zařvala jsem, bokem jsem se ho snažila chytit, jen ho přibrzdila,
seděl na okraji vany, náhodou posunul nohu ta ho taky zbrzdila a Maťa letěl ještě trochu bokem,to už jsem ho skoro držela a nepatrně se klepnul hlavičkou o zem tam, kde ležela pěnová předložka a na ní chlupatý kobereček. Luky měl hysterák, že Martin spadl, ten plakal chvilku, že se lekl. Normálně je mi špatně jak to píšu, kdyby spadl z té výšky na dlažbu, ta to nemohl přežít. 
Tak jsem to tu vyventilovala, ještě bych potřebovala panáka 
Market, to jsou kukadla 
Mag, koupání
, u nás to taťka nějak nestíhá 
Daji, tak ať je brzo líp.
Není tady
Teo uf!!! tyy brďo ještěže tak. Fakt člověk musí být furt ve střehu 
Daji at jste fit.
Mag malý minulý týden se mi zdál být v noci teplejší...ale jen minimálně, asi zvýšenou, měl malilinko soplík..ale nebylo ani co utírat, a stříkala jsem 2 dny mořskou vodu a je fit uplně.Tak snad to tak zůstane a podzim přeletíme 
Tak at se vám dítka uzdraví 
Holky dobrou 
Není tady
teodora napsal(a):
Já se ještě třesu, ale náš Martínek má hrozně šikovného anděla strážného. Vykoupal se a ve vaně byl ještě Luky s bratránkem. Dívala jsem se na ně a stála přitlačená na přebalovák, aby Maťa nemohl spadnout. Kluci chtěli žínku, chtěla jsem ji podat, ale nedosáhla pro ni a asi 15 cm jsem se odsunula. V ten moment koutkem oka vidím, jak se otáčí a po hlavě se sune dolů. Zařvala jsem, bokem jsem se ho snažila chytit, jen ho přibrzdila,
seděl na okraji vany, náhodou posunul nohu ta ho taky zbrzdila a Maťa letěl ještě trochu bokem,to už jsem ho skoro držela a nepatrně se klepnul hlavičkou o zem tam, kde ležela pěnová předložka a na ní chlupatý kobereček. Luky měl hysterák, že Martin spadl, ten plakal chvilku, že se lekl. Normálně je mi špatně jak to píšu, kdyby spadl z té výšky na dlažbu, ta to nemohl přežít.
Tak jsem to tu vyventilovala, ještě bych potřebovala panáka
Market, to jsou kukadla
Mag, koupání, u nás to taťka nějak nestíhá
Daji, tak ať je brzo líp.
Teo nějak jsem se cely den nedostala,tak ted čtu první ,co se stalo u Vas.Hlavně,že to všechno dopadlo dobře
Jako fakt musíme byt jak chobotnice
Běž si na maleho panačka

Není tady
Dajaja napsal(a):
Tak my nakonec skončili na pohotovosti, Kamče hodinu po aplikaci ibalginu vylezla teplota na 39,3. Navštívili jsme dvě pohotovosti, jedna v Krči - uděsný zážitek, to byla návštěva uplně na ho....,dozvěděli jsme se, že nám rostou zoubky. Tak jsme se vydali na Karlák, až tam nám udělali komplexní vyšetření, které by člověk od lékaře očekával. Nevíme co Kamče je, s největší pravděpodobností to bude angína, ale čekáme na výsledek z výtěru.
Jdu spát, noc asi bude zas krušná
Daji
at je mala brzy ok
Tak nevím,jestli mam číst dal 
Není tady
Teo
hroznej zážitek,hlavně že to dobře dopadlo 
Dají ať to raději u berušky angína není 
Mag... fotka krásná 
Market...malej má opravdu krásný modrý očíčka 
Tak doufám,že nebude další nemocné mimčo a že i pády se nám budou vyhýbat

Tak dobrou noc 
Není tady
Já se obávám, že asi bude
Zdá se mi, že jí bolí polykat. Ještě ráno v 6 měla 39,2 a pořád tak naříká
Citím, že by jsme měli nasadit antibiotika co nejdřív. Za chvíli zavoláme na pohotovost jestli už nejsou výsledky, měli by být do po, ale to mi přijde pozdě na léčbu. Přijde mi, že dokud nenasadíme ant., tak se z těch teplot nevyhrabeme
Acho jo to je tak hrozný u toho mimča, kdyby jste jí viděli jak je vyřízená 
Není tady