6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, potřebovala bych poradit. Jak začít, píu u do jiné diskuze, třeba se tady i najde někdo kdo mě zná.
Mám doma 3 letou perskou kočku. Je to zhruba měsíc co jsem ji ke mě přestěhovala. Je to kočka mé maminky, která bohuel zemřela. Rozhodli jsme se, e já se o ni budu lépe starat, ne taka a brácha, proto jsem ji přestěhovala ke mě a příteli. Potí je v tom, e se chová hodně zvlátně. Asi 3 dny byla vyděená, ale potom si zvykla a vude mějdila a byla veselá, to trvalo asi týden. Od té doby je hrozně vyděená, je pouze v jedné místnoti a jinam nechce. I záchodek jsme ji musela přestěhovat, měla ho v koupelně, ale tam, nevím proč za nic na světě nechce. Vdy jen vykukuje za rohem a je přititěná k podlaze. Nevím proč, vdycky byla hodně zvědavá a veselá. A dalí problém je, e je opravdu zlá na mého přítele, stále na něho syčí a napadá ho. Zkoueli jsme vechno moné. Buď, e ji ignoroval nebo naopak ji chtěl hladit, nebo pratit novinami, ale to on moc nehce, protoe mu jí je potom líto. Občas se od něho nechá pohladit, ale spí jen kdy tam sem já. Snaí se ji i uplácet bombíčkama, ale ty ona zblájzne a hned ho sekne. Byla jsem u i u veterináře, ale je prý zdravá.
Poraďte co s ní? Bude zase jako dřív?
Není tady
Něco je u Vás jinak, neměla maminka třeba nějaké oblíbené skladby nebo písnčky, mohla bys je poutět, aby si lépe zvakly, ale myslím, e to chce čas a trpělivost, kočku jsem doma nikdy neměla, máme psa, nemohla bys mi na soukromých zprávách napsat o jejím chovu doma?
Není tady
To chování kočky je docela zvlátní.Něco jí na určitých místech nesedí a svým postojem projevuje strach.Pokud je kočka zdravá,bezdůvodně nenapadne.
Také se můe stát e prostě na přítele árlí a chce vás mít jen pro sebe.Kadopádně to chce trpělivost.Já pokud chci kočku potrestat,polu na ní dávku vody ze stříkací pistolky a ona okamitě pochopí e přestřelila a stáhne se.
A to přítel zkusí pouít,je to okamitý a nenásilný druh pomsty.
Není tady
Díky za tipy. také myslím, e na přítele árlí.Protoe na mě je moc hodná a je přítulná.
Zkusím tu vodní pistolku. Jen mi není jasné, proč se tolik bojí té koupelny. Protoe tam ze začátku chodila a pořád pochodovala po vaně. Nemůe to být třeba tím, e do ní spadla a lekla se?
Včera byla u o poznání veselejí, vítala mě a u zase mejdila, ale jen v omezeném prostoru, koupelně se pořád vyhíbá.
Není tady
Ahojky Simi, myslím, e to bude chtít čas, přece jen, čičinka si zvyká na cizí prostředí, na nové lidi v domácnosti, na nové teritorium, moná ji teď dolo, e nebude se svou původní paničkou a asi se jí taky stýská...moná by pomohlo, kdybys přinesla nějaké věci z jejího starého domova - hlavně by měla mít ve, na co byla zvyklá - svůj pelíek, své staré misky, deku atd... a taky moná by pomohlo pár maminčiných věcí - třeba starý svetr apod. Vím, e to musí být pro Tebe těké, ale neboj, určitě si časem zvykne...A co se týče té koupelny, je moné, e má patný záitek, pokud to není zrovna kočička, která miluje vodu a vody se spíe bojí, fakt se jí mohlo stát, e třeba spadla do vany nebo jí někdo (třeba Tvůj přítel) nechtíc postříkal a proto se ho bojí taky...nenu jí tam chodit, neboj, časem na to zapomene a zvykne si....
Tvá nová kočka se bojí vody v koupelně :-).Kdy kočky vykoupu,tak se drahoukové vyhýbají koupelně celý týden.Pak jsou zase v pohodě.
Co pistolka,funguje?
Není tady
Simona napsal(a):
Ahoj, potřebovala bych poradit. Jak začít, píu u do jiné diskuze, třeba se tady i najde někdo kdo mě zná.
Mám doma 3 letou perskou kočku. Je to zhruba měsíc co jsem ji ke mě přestěhovala. Je to kočka mé maminky, která bohuel zemřela. Rozhodli jsme se, e já se o ni budu lépe starat, ne taka a brácha, proto jsem ji přestěhovala ke mě a příteli. Potí je v tom, e se chová hodně zvlátně. Asi 3 dny byla vyděená, ale potom si zvykla a vude mějdila a byla veselá, to trvalo asi týden. Od té doby je hrozně vyděená, je pouze v jedné místnoti a jinam nechce. I záchodek jsme ji musela přestěhovat, měla ho v koupelně, ale tam, nevím proč za nic na světě nechce. Vdy jen vykukuje za rohem a je přititěná k podlaze. Nevím proč, vdycky byla hodně zvědavá a veselá. A dalí problém je, e je opravdu zlá na mého přítele, stále na něho syčí a napadá ho. Zkoueli jsme vechno moné. Buď, e ji ignoroval nebo naopak ji chtěl hladit, nebo pratit novinami, ale to on moc nehce, protoe mu jí je potom líto. Občas se od něho nechá pohladit, ale spí jen kdy tam sem já. Snaí se ji i uplácet bombíčkama, ale ty ona zblájzne a hned ho sekne. Byla jsem u i u veterináře, ale je prý zdravá.
Poraďte co s ní? Bude zase jako dřív?
No kočenka byla - jak píe - ze začátku v poho... a co tvůj přítel? Neárlí také ? Nemají mezi sebou tichou válku? Ztratila paničku, na kterou byla zvyklá, přijala Tě, ale asi dává jasně najevo, e se o Tebe nehodlá dělit...noo a známe muský...někteří dokáí "árlit" i na novorozeně, co potom s jejich "JÁ" udělá mazlík chlupatý ?
Radko, to je výstiný. On přítel popravdě na kočičku docela árlí, jednou mi řekl, e ji dávám přednost a. Asi to bude ta tichá válka. Sice se hodně snaí, ale kdy ho po xté sekne, tak mi říká, e s ní skončil. Ona to z něho určitě cítí a snaí se vyhrát. Přítel je z vesnice a měli doma vdycky fůru koček a ty miloval, jene nedokáe pochopit, e tahle nae se nebude chovat jako vesnické kočky.
Deniso vzala jsem ji sebou její mističky a pelíek. Ale koupila jsem ji nový záchodek a krabadlo. Hm, tak si chodí brousit drápky na nové křeslo, ale to dělala i u mamky. Na krabadlo chodí jen, kdy tam jsem ona mi ukazuje jaká je moc hodná.
Anko pistolku jsme jetě nevyzkouli, příteli jsem to řekla, e to má zkusit. My se teď doma míjíme, on má toti odpolední, tak nevím jak tam ti dva miláčkové spolu válčí. Kočička sice vodu nemiluje, ale vykoupat se nechá. A u mamky měla záchodek také v koupelně a bylo to bez problému.
Ale dnes jsem zaznamenala úspěch. Ráno za mnou přila do pokoje a vechno prohlíela a potom la mezi dvěře do koupelny a koukala tam. Povauju to za úspěch, protoe se tomu vyhýbala obloukem. Snad se to zase napraví. Bála jsem se, aby u taková nezůstala napořád a byla vyděená. Myslíte tedy, e to chce čas?
Není tady
Milá Simonko, myslím si, e pes je zakopán v tom co se stalo v uplynulých měsících. Psala jsi, e maminka si ke konci roumněla s tvým přítelem, e on jí krmil a tak. Nevím na kolik to kočička vechno vnímala (myslím si, e moc) a jediné co mne napadá je, e ho dává do souvislostí s tím co se stalo - přila o paničku. Nemám kočičí mylení ale myslím, e se ho bojí. Moná by bylo lepí, kdyby si jí přítel vůbec nevímal, prostě jen vedle ní il. Aby ona viděla, e on nic nedělá, e se ho nemusí bát a nemá důvod útočit. A nereaguje ani na její syčení, prostě na nic. Ale můe to taky být obráceně, kočička na něj árlí a snaí se ho odehnat.
Z toho e se v noovém bojí, bych si nijak nic nedělala, nejlépe jí to ve ukáe vlastním příkladem - ty se normálně pohybuje, nic tě nikde neděsí.... Ono se v podstatě stejně vychovávají vechna zvířátka - pro mne je to normální, neí důvod ke strachu. Má ji doma měsíc a to je moc krátká doba na změnu jejích zvyklostí, na zvyknutí si novému místu. Vydr, buď trpělivá.
Přeju hodně těstí.
P.S. u větiny zvířat je zvykání tak 3-4 měsíční záleitost.
Není tady
Cilko, díky za pohled na věc. Vidí, tohle mě vůbec nenapadlo. Moná na tom něco bude. Je pravda, e byla kočka na mamku hodně fixovaná, vlastně nejvíce času trávila s ni. A kdy byla mamka v nemocnici byla pořád zalezlá na jednom místě pod topením. Tam se vlastně schovávala i ty poslední dny mamčina ivota. I proto jsem tuila, e je něco patně. Ví, hodně jsem se na kočičku upnula, tak nějak mám pocit, e je mamka částečně i v ní /o tom u jsme psala/ a hlavně jsem mamce slíbila, e se o ni budu starat a nedovolím, aby ji bylo nějak ublíeno a e bude spokojená. Proto to tolik řeím. Ale kdy píe, e je to otázka několik měsíců, tak jsem se trochu uklidnila. Spí nechám vechno na ni, a si to obhlídne. Měla jsem dnes radost, e se vydává na mení průzkumy.
Není tady