|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Mate nejake ty sve oblibene recepty,ktere casto varite nebo pecete?U me jsou to majolkove housticky sypane syrem,ty opravdu pecu kazdy tyden.Recept mohu dodat.
Není tady
Tak toto řešíme velmi často s holkama v digiscrapu, a protože v diskuzi recepty vždy hned zapadly (jsme holt ukecané baby), vytvořily jsme si toto - vše vyzkoušené recepty - takový "babinetí zápisník našich receptů" 
http://babinetikucharka.blogspot.com/
Funguje teprve pár dní, takže je tam toho zatím jen pár, ale budeme přidávat, takže kdo má chuť a svůj oblíbený recept, sem s ním, ráda ho tam přidám
Zrovna dneska jsem dělala rohlíkovou pizzu a je to fakt mňám.
Není tady

super nápad ! Určitě budu čerpat inspiraci
Není tady
AndreaP. napsal(a):
http://babinetikucharka.blogspot.com/
sem s ním, ráda ho tam přidám
Já bych ráda přidala ty vyzkoušené perníčky, které sem dávám už pár let docela pravidelně
za chvíli to bude aktuální, jsou hned měkké bez rozležení (= ztvrdnou pouze když je necháte vysušit)
Perníky
400 g hladké mouky
100 g másla
2 vejce
140 g práškového cukru
2 lžíce rozpuštěného medu
1 kávová lžička jedlé sody
2 lžičky koření do perníku
Vypracujeme těsto. NEPŘIDÁVÁME víc medu, než je v receptu - z medu perníčky tvrdnou!
Pozor – nevykrajovat moc tenké, aby nevysychaly, vykrajovat silnější tvary.
Potírat vajíčkem před upečením. Jelikož neumím zdobit, posypávám před upečením perníčky namazané vajíčkem takovým tím barevným zdobením a pak upeču.
Nebo: potřu vajíčkem, upeču, koupím polevu v sáčku Dr.Oetker, ohřeju, odstřihnu malinko rožek a „umělecky“ pocákám…
Péct na papíře nebo vymazaném plechu.
Uschovávat v uzavřené plastové krabici, aby nevyschly.
Není tady
Střecha z BE BE sušenek
Co potřebujeme?
- 2 balíčky BE BE sušenek, nejlepší je koupit jedny tmavé a jedny světlé, ale nemusí to tak být, jen to lépe vypadá po nakrájení
- 150 g moučkového cukru
- 250 g másla
- 500 g netučného tvarohu baleného do kostek, ne vaničky!!
- libovolné ovoce, je možné i ovoce z kompotu, které ale dáme dobře okapat
- trošku rumu nebo jiného likéru – nepovinně !
- čokoládu na polevu
- alobal na zabalení

Není tady
A notoricky známé:
Řezy Míša
1 hořčicová sklenička práškového cukru (1+ 1/2 dl)
1 „ polohrubé mouky
1 „ stolního oleje (dávám trochu míň)
1 „ vlažné vody
1 prášek do pečiva
3 celá vejce
2 lžíce kakaa
Vše smícháme dohromady, vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme.
Na vychladlou buchtu namažeme náplň:
2 kostky tvarohu (2x250g)
125 g másla
vanilkový cukr
práškový cukr dle chuti
Na tvarohovou náplň nalijeme rozpuštěnou čokoládu.
Není tady
Výborný - jednoduchý, ale nemám fotku
Drobenkový koláč
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek krystalového cukru
125 g másla
2vejce
3/4 hrnku mléka
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva ovoce
Z mouky, cukru a másla uděláme drobenku.
Jeden hrnek drobenky odebereme.
Do zbytku vmícháme vejce, mléko, vanilkový cukr, prášek do pečiva a vypracujeme těsto.
Vlijeme na plech s pečícím papírem, poklademe ovocem a posypeme drobenkou.
Pečeme ve vyhřáté troubě
Není tady
Výborné koblížky, POZOR smažit pomalu, dělají se strašně rychle, tak aby nebyly uprostřed syrové:
Tvarohové koblížky
250 g tvarohu
200 g hladké mouky (cca 7 hodně plných polévkových lžic)
1 polévková lžíce jedlé sody
1 polévková lžíce mletého cukru
3 žloutky
3 bílky – ušlehat sníh
Vypracovat těsto – sníh vmícháme až nakonec, nechat odpočívat 15 minut.
Vyválet na výšku cca 1 cm, vykrojit kolečka, usmažit.
Smažit pomalu!!! Dělá se to strašně rychle, tak aby nebyly uvnitř syrové.
Není tady
Variace na zapečené řízky:
Zapečené řízky
Suroviny
Několik plátků vepřových řízků – může být například krkovička, kotleta nebo jaké má kdo rád
Sůl
Vejce a strouhanka na obalení
Sádlo nebo olej na smažení
Bujónová kostka podle vlastního výběru, jeden nebo dva kusy podle toho, kolik budeme připravovat řízků + horká voda
Nepovinně cibule
Postup
Plátky řízků naklepeme a nařízneme okraje, aby se nám řízky nezkroutily.
Osolíme je a vtlačíme do nich strouhanku. Potom namočíme ve vajíčku a na pánvi zprudka osmažíme na trošce tuku – sádla nebo oleje.
Jednu nebo dvě bujónové kostky zalijeme vodou a rozpustíme – množství odhadneme podle velikosti pekáčku, ve kterém budeme zapékat, tak aby řízky byly skoro potopené.
Osmažené řízky naskládáme do pekáčku (nepovinně můžeme napřed na spodek poklást cibuli, nakrájenou na tenké plátky, ale i bez cibule budou řízky dobré).
Zalijeme rozpuštěným bujónem a pečeme do měkka, nejdříve zakryté a posléze můžeme dopéct chvilku odkryté.
Řízky budou křehké a budou jemné chuti.
Není tady
Ježíši, já slintám
Betynko, moc moc díky, jen co půjdou děti spát, budu to dávat na blog. Jsi skvělá ! 
Není tady

Já mám ráda tyto Jahodové řezy:
TĚSTO:
4 vejce
150g cukr krupice
150g polohrubé mouky
1 lžíce pudinku
Žloutky s 1/2 cukru vymícháme do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme sníh a obě hmoty spojíme. Přidáme mouku i pudink a promícháme. Těsto dáme na plech s peč. papírem a pečeme při 190°C 15 min. Po upečení korpus překlopíme na vlhnou utěrku a necháme vychladnout.
NÁPLŇ:
300 ml mléka
60 g cukr krupice
1 sáček vanilk. pudinku
250 ml smetany ke šlehání
350 g čerstvých jahod
Mléko + cukr + pudink ... uvaříme hustý pudink. Za občasného míchání necháme vychladnout. Smetanu ušleháme do tuha a přidáme k ní pudink.
POLEVA:
150 g cukr moučka
2 lžíce citronové šťávy
100 g jahodové marmelády
Na polevu utřeme do hladka citron. šťávu s cukrem a 4 lžícemi horké vody.
Na korpus dáme očištěné jahody a zakryjeme krémem. Přiklopíme druhým korpusem. Potřeme marmeládou a potom polevou a dáme ztuhnout.
!!!! Když toho chcete víc, tak musíte upéct ten korpus 2x. Když míň tak upečete 1 korpus a ten pak překrojíte na půl.
Tak ať se povede 
Upravil(a) hhanca (27. 9. 2010 18:58)
Není tady
Kuřecí řízky plněné tvarůžkami
Suroviny:
kuřecí prsní nebo stehenní řízky
tvarůžky
sůl
na obalování: hladká mouka, vajíčko, strouhanka
olej nebo sádlo na smažení
Postup:
Kuřecí řízky rozkrojíme na tenko. Pokud se nám podaří udělat v mase otvor, překryjeme ho dalším kouskem kuřecího masa nebo kouskem anglické slaniny či špeku. Mírně osolíme, počítáme s tím, že tvarůžky jsou již slané.
Tvarůžky nakrájíme na drobné kousky, poklademe je na připravené řízky. Zamotáme do malé roládky, při spojování si můžeme pomoci párátkem.
Obalíme v mouce, vajíčku a strouhance a osmažíme na sádle nebo na oleji. Nesmažíme příliš prudce, aby se maso propeklo dobře i uvnitř.
OBMĚNA: Místo tvarůžek můžete použít Nivu
Není tady
Moje oblíbená:
Roláda z mletého masa
1 kg mletého masa
3 lžíce škrobu – bramborový nebo kukuřičný, např. Solamyl, Naturamyl, Maizena apod.
250 ml studeného mléka
Na ochucení: sůl, pepř, koření podle vlastního výběru, může být i česnek.
Kousek sádla + voda na podlití.
Na náplň: předem připravenou vychlazenou vaječinu s různými přísadami nebo cokoliv, co máme rádi
Postup:
Uvedené přísady pořádně smícháme. Pokud máme robot, neváháme ho použít – vytlačí ze směsi vzduch a roláda při pečení nepraskne. Jestliže mícháme rukou, nakonec vzduch ze směsi „vytlučeme“ – ruce si namočíme do studené vody, umíchanou směs nabereme a uhodíme s ní zpátky do mísy – několikrát zopakujeme. (Totéž můžeme udělat, když pečeme sekanou – vzduch unikne a sekaná při pečení nepraskne.)
Takto připravenou směs rukama namočenýma ve studené vodě upravíme do válcovitého tvaru a zabalíme do většího mikrotenu. Necháme několik hodin (nejlépe přes noc) uležet v chladničce.
Na druhý den směs přes mikroten rozválíme válečkem na požadovanou velikost, snažíme se, aby plát byl stejnoměrně silný.
Poklademe náplní podle vlastního výběru – fantazii se meze nekladou. Dbáme na to, aby roláda po upečení vypadala pěkně na řezu. Ovšem POZOR!!! Náplň musí být STUDENÁ – jinak se mleté maso bude při rolování trhat.
Já nejraději naplňuji předem připravenou a VYCHLAZENOU vaječinou, do které přidávám např. sterilovaný hrášek, žampiony, sterilovanou či čerstvou kapii nebo co právě doma najdu. Uvnitř je možné potřít roládu hořčicí.
LEPŠÍ JE UDĚLAT VAJEČNÉ PLACKY, LÉPE SE ZAVINUJÍ
Pomocí mikrotenu zarolujeme, vložíme do pekáčku. Je-li roláda příliš dlouhá, můžeme ji klidně trochu zatočit. Přidáme kousek sádla a trochu studené vody na podlití.
Pečeme ODKRYTÉ při teplotě cca 180 stupňů a za občasného polévání a podlévání tak dlouho, až se roláda upeče dozlatova.
Mozaiku si uděláte lepší, to jsem fotila když doma nebylo nic moc po ruce, jen paprika
Není tady
tak snad si něco vyberete, příležitostně něco přihodím
Není tady
jejda bety, takových chutných receptů i s obrázky.. no to se nám ta babinetí kuchařka nádherně rozroste, díky moc! 
No totok, člověk sem vleze a hned ho pálí žáha z tolika dobrot, babizny jedny...

Erem, geniální nápad, všecko takto pěkně pohromadě
!
Taky sem příležitostně něco šoupnu...
Není tady
Uplne nejlepsi medove rezy.Proc nejlepsi?Protoze kdo je ochutnal a taky delaval medove rezy chtel hned recept.Delavala je moje mamka.Recept jsem sehnala od jedne pani,ktere je tenkrat mamka napsala.
MEDOVE REZY
2 lzice mleka
1 vejce
6 dkg hery
1 vrchovata lzice medu
10 dkg cukru
Vse se zahriva ve vodni lazni ja zahrivam v mlekovaru.
Do chladneho se zamicha 35 dkg hladke mouky a 1 lzicka jedle sody-da se do chladnicky.
Testo rozdelime na 3 dilky a vyvalujeme platy na silu asi jako na nudle.Peceme na pecicim papiru asi 5 minut.
Placky vyklopime a studene plnime maslovym kremem .Navrch dame taky krem a pocakame cokoladou.
Maslovy krem-0,5 L Mleka ,cukr,1 vanilkovy pudink uvarime.Vychladly pudink uslehame s 1 maslem.
Medove rezy jsou lehke upect zvladl to i muj pritel
Upravil(a) eremuruss (28. 9. 2010 18:48)
Není tady
Variace na apple pie - bez těsta nahoře
200g hladké mouky
Půl lžíce cukru
Trošku soli
100g másla
Smíchat na drobenku
1 vejce
1/2 lžíce octa
30ml vody - HODNĚ studené
Smíchat a přidat ke drobence, vypracovat hladké těsto.
(Jde to velice dobře).
Těsto dáme do koláčové formy se zvlněným okrajem nebo do dortové formy - tam zvýšit okraje
(dávám na pečící papír)
6-8 jablek nastrouhat na plátky (můžou být i proužky)
Přidat cukr krystal + mletou skořici + mletý hřebíček (nemám, vynechala jsem) - množství podle vlastní chuti
položit na těsto, dobře přitlačit!
Upéct v předehřáté troubě.
(pekla jsem na horkovzduch zpočátku na 2OO°C a pak jsem ztlumila na 180°C až těsto začalo růžovět, dopekla jsem jen na spodní ohřev).
Upravil(a) Bety (2. 10. 2010 17:48)
Není tady
Cukeťák
dávka na plech s vyšším okrajem
Suroviny:
800g nastrouhané cukety (mladé cukety nemusíte loupat)
300g nakrájené uzeniny
100g strouhaného sýra
1hrnek hrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
(můžete nahradit 2 hrnky polohrubé mouky)
1/2 hrnku oleje
2 nadrobno nakrájené střední cibule
4 žloutky + sníh ze 4 bílků
(můžete použít celá vejce, ale cukeťák nebude tak nadýchaný)
česnek, pepř, majoránka, sůl (nebo oregano, bazalka – podle vlastní chuti)
1 prášek do pečiva
Postup:
Cukety nastrouháme nahrubo, osolíme a necháme chvíli vypotit vodu. Vodu vymačkáme a slijeme. Přidáme uvedené suroviny, sníh z bílků vmícháme opatrně až nakonec, tak aby zůstaly sněhové „čepičky“.
Namísto uzeniny je možné přidat např. kuřecí prsa nakrájená na nudličky a osmahnutá s kořením (grilovacím apod.)
Plech s vyšším okrajem vyložíme pečícím papírem, rozprostřeme na něj umíchanou hmotu a upečeme do zlatova. V horkovzdušné troubě jsem pekla na 180°C, v elektrické bych pekla na 200°C tak dlouho, až povrch zezlátne.
Před krájením necháme chvíli „zavadnout“.
Není tady
Bety já jsem zkoušela ty Míša řezy...a chci se zeptat, jestli tam není chyba? To těsto bylo strašně tekutý a výsledek teda vypadá hodně jinak než na tvém obrázku 
Není tady
Já to dělám už pár let podle tohoto receptu, akorát ubírám toho oleje, a dávám to na ten plech s vysokým okrajem, co je trochu menší než normální plechy. Schválně jsem zkontrolovala i starý sešit ve kterém mám původní recept a je to všechno stejné...
Není tady
Bety tak to bude asi chyba v rukách, které to dělaly
Dala jen asi půl sklínky oleje. Těsto z toho prostě vylezlo takové super tenké a připosražené, ale s tvarohovou náplní a čokoládovou polevou to i tak bylo vynikající a snědlo se to hned (chlapi sražené těsto nepoznají, jen mě to štve
)
Díky moc za recept!
Není tady
Třeba tam příště přidej víc mouky, z toho se nestřílí! Toho oleje dávám taky asi tak, ten původní recept se mi zdál hodně mastný. Ten tvaroh tam asi dělá tu dobrou chuť. Aspoň jste to neměli suché!
Není tady
Ronja napsal(a):
Bety tak to bude asi chyba v rukách, které to dělaly
Dala jen asi půl sklínky oleje. Těsto z toho prostě vylezlo takové super tenké a připosražené, ale s tvarohovou náplní a čokoládovou polevou to i tak bylo vynikající a snědlo se to hned (chlapi sražené těsto nepoznají, jen mě to štve
)
Díky moc za recept!
Ronjo, já mám stejný problém, mi se nedaří to těsto, mám to vždycky sražené, tvrdé. Nechápu. Podle receptu od Bety jsem to nedělala, mám už dávno recept z časopisu, myslím, přímo od paní Jurinové, která to má za oblíbený recept. Ach jo..
Není tady
Děvčata tak zkuste přidat mouky, a vejce rozdělit, vmíchat jen žloutek a z bílků tuhý sníh, a ten do těsta nevmíchávat "dokola" ale jen tak vařečkou převracet (kypřící prášek dát promíchaný s moukou) ale ono to těsto ani nemusí být takové vysoké, ono je to pak dost suché, ale sražené by nemělo být... nízké nevadí
Není tady