6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak situace u nás trochu zhoustla, Munďák opět napsal našim, no a rodiče mu odpověděli, že pokud chce se mnou udržet vztah, ať znovu nastoupí na léčbu závislosti a depresí, takže jestli si myslel, že mi budou domlouvat, tak se teda mýlil Já jsem z toho všeho celá nešťastná a rozklepaná, na jednu stranu bych ho strašně ráda vzala zpátky, ale to by se musel zásadně změnit, což neočekávám, na druhou stranu vím, že takhle dál už nechci a nemůžu, nejsem sociální ústav ani domov důchodců.
Kluci z toho žádnou velkou radost nemají, vůbec nevím jak to s nimi probrat, páč když na to narazím nebo jim o tom chci něco říct, tak jasně vidím, že by nejradši přede mnou utekli. Takže na ně netlačím, ale jedu si po své linii, prostě dokud se Mr. Mundy nezmění, tak s ním žít nemůžu. Jo a navíc si ve stresu zase večer vzal nějaký zakázaný prášek na spaní ze své zásoby, takže .....
Není tady
Rosamunda napsal(a):
Tak situace u nás trochu zhoustla, Munďák opět napsal našim, no a rodiče mu odpověděli, že pokud chce se mnou udržet vztah, ať znovu nastoupí na léčbu závislosti a depresí, takže jestli si myslel, že mi budou domlouvat, tak se teda mýlil Já jsem z toho všeho celá nešťastná a rozklepaná, na jednu stranu bych ho strašně ráda vzala zpátky, ale to by se musel zásadně změnit, což neočekávám, na druhou stranu vím, že takhle dál už nechci a nemůžu, nejsem sociální ústav ani domov důchodců.
Kluci z toho žádnou velkou radost nemají, vůbec nevím jak to s nimi probrat, páč když na to narazím nebo jim o tom chci něco říct, tak jasně vidím, že by nejradši přede mnou utekli. Takže na ně netlačím, ale jedu si po své linii, prostě dokud se Mr. Mundy nezmění, tak s ním žít nemůžu. Jo a navíc si ve stresu zase večer vzal nějaký zakázaný prášek na spaní ze své zásoby, takže .....
je to vůbec možný? jak je ten "zcénář" u všech závislých stejný nebo teda podobný? ten můj blb taky psal mamině asi 2x, pak mumamka napsala, že si nepřeje aby ji psal, že si nebude dopisovat s kriminálníkem, tak dal pokoj, jen mě občas napíše, jakou jsem udělala chybu, že jsem se na něj vybodla, ach jo
Ros drž se a nepolevuj, lepší to s Mundákem nebudu, zachran sebe a děti .....
Není tady
mona1 napsal(a):
Rosamunda napsal(a):
Kluci z toho žádnou velkou radost nemají, vůbec nevím jak to s nimi probrat, páč když na to narazím nebo jim o tom chci něco říct, tak jasně vidím, že by nejradši přede mnou utekli. Takže na ně netlačím, ale jedu si po své linii, prostě dokud se Mr. Mundy nezmění, tak s ním žít nemůžu. Jo a navíc si ve stresu zase večer vzal nějaký zakázaný prášek na spaní ze své zásoby, takže .....je to vůbec možný? jak je ten "zcénář" u všech závislých stejný nebo teda podobný? ten můj blb taky psal mamině asi 2x, pak mumamka napsala, že si nepřeje aby ji psal, že si nebude dopisovat s kriminálníkem, tak dal pokoj, jen mě občas napíše, jakou jsem udělala chybu, že jsem se na něj vybodla, ach jo
Ros drž se a nepolevuj, lepší to s Mundákem nebudu, zachran sebe a děti .....
Nehodlám polevit, už ho mám dost. Jen s tím práškem bych to měla uvést na pravou míru, nakonec jsem zjistila, že to byl jeho prášek proti úzkosti, který má předepsaný, ale stejně si jich včera vzal nějak hodně, takže je to prašť jak třískni.
Není tady
Ros, pořád z tebe mám pocit, že by ses ráda chytila toho stébla, které hledá každý tonoucí. Dala jsi už tolik šancí a nebylo to k ničemu. Když se hned dneska sebere a půjde na jakékoliv léčení, tak to nechej tak. Nečekej jestli to vyjde, nevracej se. Nech ho jít a žij svůj život. Ono se časem všechno ukáže. Jen se proboha nenechej ukolébat jakýmikoliv sliby a gesty. Ani nevíš jak moc bych ti přála ten šťastný konec, ve který doufáš, ale ten rozhodně nepříjde, když ho zase vezmeš na milost.
Není tady
Jeho jakýkoliv prášky (anxiolytika, sedativa, hypnotika..) jsou špatně! Je to furt stejnej princip - únik, útěk před realitou a neřešení.
Jediný rozdíl vidím v antidepresivech, které ale tyto účinky nemají, užívají-li se tak, jak mají.
Ros, ten doktor, co mu předepisuje tyto léky zřejmě vůbec netuší co M. je, , nebo nemá o kombinovaných závislostech ani potuchy. Tahle choroba "závislost" totiž nejde léčit tabletkami, jejich podávání či předepisování je jenom vytloukání klínu klínem. A dokonce při abstineci závislého může být takový jeden prášek spouštěčem, čili totéž jako hozenej klacek po nohy slepému - a to by doktor, který se tímto zabývá, neudělal.
M. nepochopil bohužel nic.
Není tady
Wiki napsal(a):
Jeho jakýkoliv prášky (anxiolytika, sedativa, hypnotika..) jsou špatně! Je to furt stejnej princip - únik, útěk před realitou a neřešení.
Jediný rozdíl vidím v antidepresivech, které ale tyto účinky nemají, užívají-li se tak, jak mají.
Ros, ten doktor, co mu předepisuje tyto léky zřejmě vůbec netuší co M. je, , nebo nemá o kombinovaných závislostech ani potuchy. Tahle choroba "závislost" totiž nejde léčit tabletkami, jejich podávání či předepisování je jenom vytloukání klínu klínem. A dokonce při abstineci závislého může být takový jeden prášek spouštěčem, čili totéž jako hozenej klacek po nohy slepému - a to by doktor, který se tímto zabývá, neudělal.
M. nepochopil bohužel nic.
přesně tak - křížová závislost - prašť jako uhod, bývalý taky bral léky aby abstinoval, a pak na to začal znov pít a je tam kde je, nesmí brát už nic a nepít, ale to je běh na dlouhou trať, ale je to jen na něm, jak si s tím poradí, musel by se léčit nejméně půl roku, a ne třiměsíce a hotovo, tohle je na dlouho, ale ty mu v tom už pomoci nemůžeš, nikdo omunemůže pomoc, jen on sám
Není tady
Wiki, ten doktor co mu to předepisoval to všechno ví, páč co chtěl Munďák zapřít, to jsem doktorovi řekla já. Jenže úzkostné stavy se prostě něčím zvládnout musejí, užívá na to Atarax, jenže k tomu ještě dvoje AD a Lamictal na vyrování nálady. No a když si vezme večerní naordinovanou dávku: 2 tbl AD, 1 Lamictal a 2 Ataraxy, tak to by porazilo i koně, natožpak člověka a když za půl hodiny je omámený, zapomene, že si to vzal a nic na světě ho nepřesvědčí, že ne, a vezme si je znova a pak je výsledek úplně stejný jako kdyby se opil nebo nafetoval.
Peťuli, to víš, že bych se ráda chytla i toho pověstného stébla, jenže vím, že to nejde, už takhle jsem na pokraji sil a výsledek je nula, nula, nic. Prostě se ho chci zbavit, až se přestěhujeme, tak začnu hledat právníka kvůli rozvodu, jestli se do té doby Munďák nevzpamatuje a nenastoupí do nějaké léčebny, kde by pracoval jak na depresi, tak na závislosti, ale chtělo by to opravdu tak na půl roku nejméně, ne-li déle.
Upravil(a) Rosamunda (20. 10. 2010 13:28)
Není tady
Rosamunda napsal(a):
Wiki, ten doktor co mu to předepisoval to všechno ví, páč co chtěl Munďák zapřít, to jsem doktorovi řekla já. Jenže úzkostné stavy se prostě něčím zvládnout musejí, užívá na to Atarax, jenže k tomu ještě dvoje AD a Lamictal na vyrování nálady. No a když si vezme večerní naordinovanou dávku: 2 tbl AD, 1 Lamictal a 2 Ataraxy, tak to by porazilo i koně, natožpak člověka a když za půl hodiny je omámený, zapomene, že si to vzal a nic na světě ho nepřesvědčí, že ne, a vezme si je znova a pak je výsledek úplně stejný jako kdyby se opil nebo nafetoval.
Peťuli, to víš, že bych se ráda chytla i toho pověstného stébla, jenže vím, že to nejde, už takhle jsem na pokraji sil a výsledek je nula, nula, nic. Prostě se ho chci zbavit, až se přestěhujeme, tak začnu hledat právníka kvůli rozvodu, jestli se do té doby Munďák nevzpamatuje a nenastoupí do nějaké léčebny, kde by pracoval jak na depresi, tak na závislosti, ale chtělo by to opravdu tak na půl roku nejméně, ne-li déle.
Proto jsem ti to psala, už zase tam máš JESTLI. Myslím, že by ses měla odstěhovat a rozvést ať už do nějaké léčebny nastoupí nebo ne. Co bude dál, za rok za dva to se teprve uvidí. Ty by ses ale od něj měla teď odstřihnout a ne jen čekat jestli on půjde do léčebny nebo ne. To už tu bylo několikrát.
Není tady
Já mu zatím navrhla oddělené bydlení tak na rok a když to k ničemu nepovede, tak tu žádost podám (mám ji připravenou, jen skouknout právníkem a podat). Snubák jsem mu chtěla vrátit, ale nechtěl ho, tak jsem ho šoupla do klenotničky, ať vidí, že to myslím skutečně vážně. Nejvíc mi to komplikuje ta jeho deprese, musím si zvyknout, že jsem ho nechala tzv. "na holičkách" , ale jak jsem psala níže, nejsem sociální ústav ani domov důchodců a děti teprve ne.
Upravil(a) Rosamunda (20. 10. 2010 15:11)
Není tady
Rosamunda napsal(a):
Zase léčebna ? Aby se iluze rodiny a toho, že máš muže, prodloužila o dalšího půl roku, ne-li déle ??
Není tady
Rosakosa napsal(a):
Rosamunda napsal(a):
Peťuli, to víš, že bych se ráda chytla i toho pověstného stébla, jenže vím, že to nejde, už takhle jsem na pokraji sil a výsledek je nula, nula, nic. Prostě se ho chci zbavit, až se přestěhujeme, tak začnu hledat právníka kvůli rozvodu, jestli se do té doby Munďák nevzpamatuje a nenastoupí do nějaké léčebny, kde by pracoval jak na depresi, tak na závislosti, ale chtělo by to opravdu tak na půl roku nejméně, ne-li déle.Zase léčebna ? Aby se iluze rodiny a toho, že máš muže, prodloužila o dalšího půl roku, ne-li déle ??
Ne, to je jen návrh, aby měl kam jít, aby se sebou něco dělal, nebudu mu to obíhat ani zařizovat. Vždyť přece víš, že psychicky nemocní lidé chodí po léčebnách dost často, tak Munďák snad narazí na nějakou, kde by mohl pracovat na obou problémech najednou, nejlepší by asi byly ty Bohnice, to PCP nebo tak něco, páč nevím, jestli v protialkoholní léčebně jsou schopni současně i kvalifikovaně pomoci s depresemi.
Není tady
Ros, jestli, na jak dlouho a případně kam půjde/nepůjde do léčebny, to už je jen jeho starost. Na tvém místě bych proto už ani nehnula prstem. To už je na něm.
Jo, a žes ho jako "nechala na holičkách?" ??? Holka, to nechal on tebe!!! A už to trvá tolik let!!
A na tvém místě bych zažádala o rozvod HNED. Protože jinak to on pochopí stejně jako už párkrát předtím - tak si to tam nějk chvíli odkroutím, ať dá žena pokoj, no a pak zas bude vše při starém.
A pokud budeš nadále jeho žena, máš k němu vyživovací povinnost a protože mu už brzy skončí podpora (jestli už neskončila), a on nemá vůbec žádný příjem a ty jsi tedy ze zákona povinna ho živit, dokud jste právně manželé.
Takže k dosavadním dluhům budeš živit další krk a platit 100 Kč denně za jeho pobyt v léčebně.
Upravil(a) Blossom (20. 10. 2010 15:41)
Rosamunda napsal(a):
Rosakosa napsal(a):
Rosamunda napsal(a):
Wiki,
Peťuli, to víš, že bych se ráda chytla i toho pověstného stébla, jenže vím, že to nejde, už takhle jsem na pokraji sil a výsledek je nula, nula, nic. Prostě se ho chci zbavit, až se přestěhujeme, tak začnu hledat právníka kvůli rozvodu, jestli se do té doby Munďák nevzpamatuje a nenastoupí do nějaké léčebny, kde by pracoval jak na depresi, tak na závislosti, ale chtělo by to opravdu tak na půl roku nejméně, ne-li déle.Zase léčebna ? Aby se iluze rodiny a toho, že máš muže, prodloužila o dalšího půl roku, ne-li déle ??
Ne, to je jen návrh, aby měl kam jít, aby se sebou něco dělal, nebudu mu to obíhat ani zařizovat. Vždyť přece víš, že psychicky nemocní lidé chodí po léčebnách dost často, tak Munďák snad narazí na nějakou, kde by mohl pracovat na obou problémech najednou, nejlepší by asi byly ty Bohnice, to PCP nebo tak něco, páč nevím, jestli v protialkoholní léčebně jsou schopni současně i kvalifikovaně pomoci s depresemi.
No pravda je, že já jsem byla úplně stejná, my jsme měli ke konci obrovský problémy a já to nedokázala skončit, kdyby to neudělal on , taky bych tu agonii prodlužovala až do úplýho konce , že bychom se vzájemně pozabíjeli, nebo každej sám sebe :-D
Protože já jsem si nikdy nevěřila a celej život jsem se cítila opuštěná a neuměla si přestavit, CO BUDE POTOM, jak budu žít SAMA po rozchodu .Dnes vím, že to jde krásně , že člověk může žít i sám a je mu dobře .
Když jsem pak chodívala brečet k psychiatrovi, že nemůžu najít lásku, tak mi vždycky říkal, každej kdo chtěl, nakonec našel z mých klientů. A měl pravdu, kdo někoho chce , tak ho nakonec najde , takže není důvod zůstávat v hororovým vztahu, budoucnost může přínést něco mnohem lepšího.
Není tady
Rosamunda napsal(a):
A ak nastúpi - tak čo? Koľkokrát už bol na liečení...? A aký je výsledok? Hounou, slušne povedané. V liečebni chvíľu vydrží, ale vzápätí po návrate sa buď opije alebo otupí liekmi, alebo oboje... Keď bude v liečebni, kľudne naňho môžeš čakať aj vonku - VO SVOJOM PODNÁJME. A keď po prepustení zvládne žiť sám, sám sa o seba postarať, tak môžeš POMALY uvažovať o tom, ako sa znovu zblížiť. (Mmch, manželstvo mojej bývalej učiteľky sa skoro rozpadlo, keď jej umrela svokra... Jej muž nezačal piť, ale do depresie upadol tiež - a upäl sa na svoju ženu, akoby mu mala nahradiť matku, prestal s ňou spať... proste si z nej urobil druhú mamičku namiesto tej, ktorá mu umrela . Nepripomína ti to niečo...? Akurát že jej sa to, na rozdiel od teba, nepáčilo a spoločne vrátili situáciu viac k normálu.)
Není tady
Rosamunda napsal(a):
Já mu zatím navrhla oddělené bydlení tak na rok a když to k ničemu nepovede, tak tu žádost podám (mám ji připravenou, jen skouknout právníkem a podat). Snubák jsem mu chtěla vrátit, ale nechtěl ho, tak jsem ho šoupla do klenotničky, ať vidí, že to myslím skutečně vážně. Nejvíc mi to komplikuje ta jeho deprese, musím si zvyknout, že jsem ho nechala tzv. "na holičkách" , ale jak jsem psala níže, nejsem sociální ústav ani domov důchodců a děti teprve ne.
jako že budeš ještě rok čekat, jestli náááhodou?
ty prostě vždycky najdeš důvod, proč s ním být a čakat až se stane zázrak , slunce vyjde na západě a mundák bude opět jako dkysi dřív.
Není tady
Rosamunda napsal(a):
... nejlepší by asi byly ty Bohnice, to PCP nebo tak něco, páč nevím, jestli v protialkoholní léčebně jsou schopni současně i kvalifikovaně pomoci s depresemi.
Rosamundo, samozřejmě že JSOU, zas tak moc je nepodceňuj současně Tě musím upozornit na fakt, že deprese má v léčebně závislostí jako přidruženou diagnózu 99,99% pacientů, nebot se závislostmi všeho druhu jdou ruku v ruce právě i deprese jako nedílná součást prvotní diagnózy. A nehraje roli, jestli měl pacient napřed deprese a až potom začal pít/fetovat, nebo napřed začal pít/fetovat a až potom se začal propadat do depresí.
A vůbec neuvažuj o nějakém PCP, tam už jednou byl a kýžený efekt to v žádném případě nepřineslo. Jediná adekvátní léčba, která pro Tvého manžela připadá do úvahy je pavilon léčby závislostí, primář MUDr. Nešpor - já Ti to tady opakuju už snad po tisící, ale jak vidím - Ty ještě pořád nejsi připravena to pochopit a přijmout Už zase uhýbáš na zajetou dráhu s vyjetými kolejemi do nikam, t.j. hledáš pro Munďáka ústavní zařízení všeho druhu, jenom ne takové, kam už dávno patří ... a uhýbáš na zajetou dráhu s kolejemi do nikam i v jiných směrech, viz:
Rosamunda napsal(a):
Já mu zatím navrhla oddělené bydlení tak na rok a když to k ničemu nepovede, tak tu žádost podám... Nejvíc mi to komplikuje ta jeho deprese, musím si zvyknout, že jsem ho nechala tzv. "na holičkách" ... Prostě se ho chci zbavit,až se přestěhujeme, tak začnu hledat právníka kvůli rozvodu, jestli se do té doby Munďák nevzpamatuje a nenastoupí do nějaké léčebny, kde by pracoval jak na depresi, tak na závislosti, ale chtělo by to opravdu tak na půl roku nejméně, ne-li déle...
Všechny tyhle věty, které jsi napsala se dají shrhnout jednoduše:
- zase začínáš hrát hru "Ano, ale ..." (Já bych hrozně ráda udělala tohle a tohle, ale bohužel kvůli tomuhle a tamhletomu to nejde)
- zase odkládáš řešení problémů na neurčito (Udělám tenhle a tenhle krok, ale ne hned, teprve až se stane toto a tamto)
- a zase stojíš na počátku cesty do pekel, provázené nářkem a skřípěním zubů, která Ti spolehlivě sebere dalších deset let života
MMCH všimla sis toho, jak veškeré své plány a svůj další osud teď, v tuhle chvíli už plánuješ podle toho, co udělá/neudělá a jak se zachová/nezachová Munďák?!? Ty neuvažuješ tak, že by ses sebrala, odstěhovala a Munďák ať se třeba poznečistí do kalhot, Ty takhle uvažuješ akorát v prvotní fázi vzteku po nějakém jeho průšvihu. Teď už jsi v druhé fázi, kdy prvotní vlna vzteku opadla a už začínáš věci řešit tak, že je nechceš řešit vůbec či řešení odkládáš na neurčito"udělám to, AŽ ...", už zase pošilháváš po nějakém zdravotnickém zařízení, kam bys Munďáka zavřela a on se Ti nějakým zázrakem vrátil domů fit a ready (samozřejmě zase po takovém, které je pro Munďáka naprosto nedostačující, viz PCP v Bohnicích) a už zase máš tím pádem nakročeno na další cestu plnou zmařených nadějí.
Přečti si bedlivě můj předcházející příspěvek ... jsem velmi smutná z toho, že se Tě některé věci dotkly a ještě smutnéjší z toho, že ses nad nimi alespoň na chvilku nezamyslela ...
Není tady
Kiaro, já nepočítám s tím, že by se mi Munďák vrátil "fit jako dřív", vím, že to je blbost a nejde to. Ráda bych, aby konečně pochopil, že musí změnit náhled na svůj a potažmo i náš život, že nemůže nadřazovat svůj život nad náš (můj a kluků), že si musí uvědomit, jak mi ubližuje, co to se mnou dělá, že je to vlastně týrání atd., atd. To jsem vzdělaná, co? Byli jsme totiž včera v manželské poradně. Neočekávám, že mi schválíte, k čemu jsem se zase propůjčila, nicméně ta psycholožka tam je velice zkušená a asi na mě viděla, že nejsem ještě plně připravená Munďáka opustit, i když jsem na tom odděleném bydlení dost trvala, ale Munďák zase nechtěl, páč na ubytovně by se rozpil zcela určitě. No a paní doktorka vymyslela fintu, aby se vlk nažral a koza zůstala celá: máme si sepsat smlouvu, kde bude stanoveno, že pokud Munďák ještě jednou selže, já se s ním rozvedu a půjde se léčit. Sice se mi to docela zajídá, ale na druhou stranu vím o sobě, že jsem matka Tereza, ta ale na rozdíl ode mě nebyla blb a nenechala by se do toho uvrtat.
Nicméně, sepíšeme "smlouvu", nájemní smlouvu na ten malý domek nechám napsat výlučně na sebe a uvidím. Vůbec nevěřím, že by to mělo dlouhé trvání, tak abych pak se zase nemusela soudit, jak ho dostat z domu. Pěkně se do toho motám, ale jinak mi to nejde. Už začínám být sama ze sebe nešťastná, že nejsem schopna do toho seknout, ale ono to asi stejně během 14i dní přijde.
Není tady
Ros.......tady ti radí líp než někde u psychologa......holky jste skvělé a Rozamrilá....tentokrát se mi tvůj příspěvek opravdu líbil....
Ros......choď sem a čti si to NĚKOLIKRÁT........
moc se mi líbí věta.........Ano, ale........!!!!!!!.........z té se pouč........
BM byl naprostá troska.......padl na samé dno a ryl hubou v bahně.....nikdo za ním nešel
nepije od února.......je to zase ON
děti se s ním opět stýkají.....pravidelně navštěvuje vnoučky, chodí s nimi na ryby.....
spolu komunikujeme velice málo.....ale musíme......máme ještě nějaké nedořešené věci
jde to.....asi tak jednou za měsíc mi napíše....jak se mu stýská a jak lituje a že by....na to neodpovídám
musím přiznat........není mi lhostejný
Není tady
teda.......teď jsem si přečetla tvůj dnešní příspěvek............nechápu......
Není tady
Ros, jenom prodlužuješ tu agónii.
Teď o dalších 14 dnů ( a já myslím, že to bude i o dost dřív, kdy se on zas sjede), poté vymyslíš nějakou jinou fintu "aby se vlk nažral a koza zůstala celá " a bude to pokračovat pořád dál dokolečka dokola. Vlastně - stejně jako dosud.
A nechápeš, že takhle vlk i koza dokonávají a oba jdou ke dnu. Tohle co děláš, nepomůže ani vlkovi, ani koze.
Ros, je to tvá cesta. Ale je mi moc líto, že se tak zbytečně ničíš.
máme si sepsat smlouvu...
Ros, každá smlouva je pouhý cár papíru, pokud nejsou OBĚ strany ochotny ji dodržet, případně při jednostranném porušení dohody uplatnit dohodnuté sankce. Bojím se, bojím, že u vás to bude ten cancour...
Není tady
Ta psycholožka se na mě velice významě podívala, když mluvila o tom, že bychom se měli po porušení té "smlouvy" rozvést a já s tím pevně a rozhodně souhlasila, páč se přiznám, že se mi do té "smlovy" vůbec nechtělo, ale..... znáte mě, vždycky se mi v hlavě ozve nějaké ale a když je podpořené radou psycholožky, která se dlouhodobě zabývá alkoholiky a závisláky a manželstvími těchto lidí, tak jsem trochu vyměkla, ale ne už tolik, že bych ho vzala zpět bezpodmínečně. A pokud dojde k průse*u, žádost o rozvod mám přichystanou, jen ji nechat skouknout právníkem a podat k soudu. A myslím si, že to tak nakonec dopadne, páč nevěřím ani za mák, že by Munďák vydržel "čistej".
Není tady
Kiara napsal(a):
Já sama za sebe nevěřím, skutečně nevěřím, že bys dodržela, co jsi sem napsala a doopravdy se z vašeho baráku odstěhovala kapitulation Zase si to za dva dny rozmyslíš, zase začneš tvrdit, že to ani tentokrát nebylo tak hrozný, že věříš Munďákovi, že se na ty flašky do sklepa chodil jenom koukat, jak se z nich ten chlast odpařuje, vymyslíš si X pošahanejch důvodů, proč stěhování momentálně nepřipadá do úvahy a zůstaneš tam, kde jsi. Já už ti skutečně nevěřím, že bys to svoje prohlášení aspoň jednou dotáhla do konce, spíš věřím tomu, že z baráku a od Munďáka se ani tentokrát nehneš, vyhledáš další "odborníky" (samozřejmě nikoliv ty kompetentní, zabývající se léčbou závislosti, ale nějakou laickou manželskou poradnu, psychologa pro noční pomočování či něco podobného), ti ti zase poradí, abys pracovala na záchraně vašeho manželství a více naslouchala, protože tahle tvoje vize ti při každém sezení nepochybně čouhá z očí a proč by ti to nakonec nepotvrdili, když jim za každou seanci věnuješ tučný bakšiš, že ano. Navíc tě podezírám z toho, že komukoliv ať je to lékař, psycholog nebo pracovník manželské poradny záměrně zamlčuješ podstatná fakta, která by je nedejbože vedla k verdiktu "mladá paní, vaše manželství nemá smysl udržovat, pokud chcete zachránit aspoň sebe a děti, utíkejte!!!", spíš vedeš jednání v tom smyslu, že "vaše manželství má dlouhá léta jakési blíže nespecifikované problémy"
Ros, kopíruju Ti sem svůj příspěvek, který jsem Ti napsala 17.10.2010, t.j. přrd čtyřmi dny.
Na Tebe opravdu nepotřebuju křišťálovou kouli ani jasnovidecký certifikát, abych Ti poměrně přesně popsala, jak se vbrzku zachováš a co uděláš.
Krok za krokem ses zachovala přesně tak, jak jsem čekala.
Ros, největším nepřítelem Tvého života není Munďák a jeho závislosti, nejhorším nepřítelem jsi sama sobě v této chvíli Ty. Bohužel, pokud se nestane nějaký zázrak shůry, na který už dávno nevěřím, dopracuješ to tímhle stylem až na uzavřené oddělení psychiatrické léčebny Ty sama
Tobě už v této chvíli chybí jakýkoliv pud sebezáchovy a navíc ke všemu trpíš jakousi podivnou sebevražednou posedlostí: jsi slepá, hluchá a připadáš mi jako člověk, zbavený smyslů, který se zkrvavenou hlavou neustále běhá proti zdi a míní ji prorazit skrz-naskrz...
Není tady
Rosamunda napsal(a):
Ta psycholožka se na mě velice významě podívala, když mluvila o tom, že bychom se měli po porušení té "smlouvy" rozvést a já s tím pevně a rozhodně souhlasila, páč se přiznám, že se mi do té "smlovy" vůbec nechtělo, ale..... .
Alespoň jedna pozitivní zpráva: i odborníci v manželské poradně Ti jasně potvrdili, že situace ve vaší rodině je naprosto neudržitelná. Tohle je konečná, Ros ... už není nač čekat, není v co doufat a nač se spoléhat.
Teď už vše záleží jenom na Tobě: udělala jsi maximum, ne na 100 %, ale na 1000 %.
Před sebou máš jenom rozvod.
Jestliže couvneš i od toho rozvodu, zničíš sama sebe tak, že v tom blázinci skončíš ty sama - a to nejméně na půl roku, ne-li déle.
Není tady
Á, ďalšia zmluva s diablom... a opäť sa nepočíta, že by došlo k jej dodržaniu... ale Faust sa nestačil diviť, a aby si sa jedného dňa nedivila aj ty... Nebudeš dodržiavať ty, tak sa Osud nejako postará, aby došlo k jej naplneniu. A potom s abudete diviť takto obaja, možno aj viacerí. Si márna, Ros, úplne márna. Veľa šťastia (budeš ho potrebovať...).
Není tady