Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#26 17. 10. 2010 11:59

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: Alkoholici a jejich partneři 5

Rosamunda napsal(a):

Je mi to tak strašně líto, proč on je takovej idiot a musel to takhle podělat? grater kapitulation

Z jednoduchýho důvodu - protože už mu asi došly ty prášky, které si u tebe v lékárně nakradl graterkapitulation
Takže se zase vrátil k chlastu, kterej je na rozdíl od prášků dostupnej, sežene si ho, kde chce a vzhůru tak na cestu ke sebezničení ...
Ros, kdy ty už se konečně vymaníš z té ďábelské spirály, ve které živoříš x-let bez jakékoliv naděje na zlepšení ... vždy je to pořád dokola: stane se průser, ty Munďákovi slibuješ buď vyhazov nebo odchod, pak pomine prvotní šok, ty se obrátíš na odborníky s tím, že sice máte problém, ale ten v podstatě není tak hroznej, odborníci ti radí vytrvat, ty dávᚠdalší šanci ... dlouho se nic neděje ... prásk! a je tu další průser. Ty Munďákovi opět slibuješ vyhazov či odchod, pomine prvotní šok, změníte odborníky, kteří vám minule poradili špatně, noví odborníci radí vytrvat, opětovně dávᚠstotisící šanci ... atd. atd. atd.
Ty woe, vždy už se v tomhle marastu placíruješ pět let!!!!!!!

Já sama za sebe nevěřím, skutečně nevěřím, že bys dodržela, co jsi sem napsala a doopravdy se z vašeho baráku odstěhovala kapitulation Zase si to za dva dny rozmyslíš, zase začneš tvrdit, že to ani tentokrát nebylo tak hrozný, že věříš Munďákovi, že se na ty flašky do sklepa chodil jenom koukat, jak se z nich ten chlast odpařuje, vymyslíš si X pošahanejch důvodů, proč stěhování momentálně nepřipadá do úvahy a zůstaneš tam, kde jsi. Já už ti skutečně nevěřím, že bys to svoje prohlášení aspoň jednou dotáhla do konce, spíš věřím tomu, že z baráku a od Munďáka se ani tentokrát nehneš, vyhledᚠdalší "odborníky" (samozřejmě nikoliv ty kompetentní, zabývající se léčbou závislosti, ale nějakou laickou manželskou poradnu, psychologa pro noční pomočování či něco podobného), ti ti zase poradí, abys pracovala na záchraně vašeho manželství a více naslouchala, protože tahle tvoje vize ti při každém sezení nepochybně čouhá z očí a proč by ti to nakonec nepotvrdili, když jim za každou seanci věnuješ tučný bakšiš, že ano. Navíc tě podezírám z toho, že komukoliv a je to lékař, psycholog nebo pracovník manželské poradny záměrně zamlčuješ podstatná fakta, která by je nedejbože vedla k verdiktu "mladá paní, vaše manželství nemá smysl udržovat, pokud chcete zachránit aspoň sebe a děti, utíkejte!!!", spíš vedeš jednání v tom smyslu, že "vaše manželství má dlouhá léta jakési blíže nespecifikované problémy" yikes
Hele, Ros, až budeš skutečně odstěhována a v přechodném bydlišti vydržíš alespoň měsíc, tak Tě začnu brát vážně.
Do té doby bohužel ne ...

Upravil(a) Kiara (17. 10. 2010 12:19)


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#27 17. 10. 2010 12:02

mona1
♥♥♥♥---
Registrovaný: 16. 1. 2008
Příspěvky: 260

Re: Alkoholici a jejich partneři 5

Ros... už nedávej šance, a nech ho být - je to jediná záchrany pro tebe i pro něj............drž se

Není tady

 

#28 17. 10. 2010 14:19

Marthina
♥♥♥----
Registrovaný: 14. 2. 2009
Příspěvky: 119

Re: Alkoholici a jejich partneři 5

vera napsal(a):

je
ze zkušenosti.......NECH HO......S TEBOU SKONČÍ ŠPATNĚ.....PAK SI TO BUDEŠ VYČÍTAT...PUS HO...
JÁ MU VLASTNĚ UBLIŽOVALA.....I TY MU ŠKOD͊

bohužel naprostý souhlas s Verou


Ros sem tam nakouknu, ale nepřispívám, protože jsi se opravdu zamotala do určité spirály, ze které ne a ne vystoupit (exaktně to popsala Kiara). Ale to musíš pochopit sama. Manžel Ti už dlouho není oporou a bohužel ani Ty jemu (!). Vaše děti jsou v pozici "nedobrovolných rukojmich".

Už jsem Ti to psala, ale ještě jednou: ŽIJ A NECHEJ ŽÍT. To je má hluboká životní zkušenost, která mi dodává sebeúctu k sobě i druhým.

Není možné třeba na omezenou dobu bydlet u rodičů a přispívat jim na bydlení? I za cenu určité míry nepohodlí. Oddělit se a vyjasnit co dál. Dle tvých informací mi připadá nereálné, že bys při současné finanční situaci utáhla plný nájem za RD.
Nebo pronájem bytu? Viz můj příspěvek na tvém dalším vláknu.

Ale chápu, že jsou to informace, které jsou poplatné tomu, co o Tvé situaci vím (a ne co nevím). Ale sama pro sebe zkus obrátit své myšlení - nehledej důvody proč to nejde, ale hledej možnosti jak by to šlo. Zlepší se tím život více lidí, nejen Tvůj. pussa

Není tady

 

#29 17. 10. 2010 14:58

agewa
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 27. 2. 2008
Příspěvky: 4341

Re: Alkoholici a jejich partneři 5

mám obavy, že vaše dobře míněné rady odpovi Roz. ...opět.....když já ale musím nejdřív vyřešit lékárnu. pak teprve M.
mě to připadá, že se za lékárnu tak trochu (hodně) schovává.
je i tady totiž dost žen, které museli řešit všechno najednou...finance, manžela, děti, bydlení...a šlo to. Protože chtěli.
konec konců i já jsem důkazem.

Není tady

 

#30 17. 10. 2010 15:44

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Alkoholici a jejich partneři 5

No, tak ak sa teraz neodsahuješ, Ros, tak si MARNÁ, MARNÁ. MARNÁ.... stolt Je jasné, že ench jeho pitie spusitlo čokožvek - a že je to už momentálne jedno - nič mu nezabráni ďlaej pi a pcha sa práškami. wink Ak a láka takáto budúcnos, nech sa páči... Kamkožvek, ale odsahuje sa! Silne pochybujem, že by ON bol momentálne v stave čokožvek rieši, poamžo sahova sa...


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#31 17. 10. 2010 19:54

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 3. 7. 2009
Příspěvky: 2369

Re: Alkoholici a jejich partneři 5

Momentálně to mám tak, že s lékárnou asi co nejdřív skončím,páč přijde exekutor, sebere mi zboží, já to zavřu a nechám se někde zaměstnat. Domek, který chci pronajmout, je i se zařízením, takže toho moc stěhovat nemusím, kočky majiteli domu nevadí. Na nᚠdům mám odklad splátek 1/2 roku, tak buď se nám ho povede pronajmot nebopropadne bance, páč na splátky nebudeme mít ani jeden. Do pátku musím sehnat 10000 kauci a nějaké peníze na dřevo do krbu a pak se můžeme vesele stěhovat.
Jenže když mi to tu nikdo nevěří, tak proč to sem vlastně píšu. Holt někomu to poznání trvá déle, možná že působím jako úplný blb, tak teď mám jasno. Chápu, že pro mnohé z vás to moje rozhodování je neuvěřitelné a nepochopitelné, jenže ve vztazích nejsem žádná ranařka, bohužel varování nezabralo, tak teď sice pořád chce on, ale já už ne.

Upravil(a) Rosamunda (17. 10. 2010 20:06)


Out from the dark into the light !

Není tady

 

#32 18. 10. 2010 10:28

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 3. 7. 2009
Příspěvky: 2369

Re: Alkoholici a jejich partneři 5

Tak Munďák poslal srdceryvný mail mým rodičům a ti mě teď nutí, abych mu ještě dala šanci. Já se z toho asi zblázním. grater Dá se tohle rodičům nějak vysvětlit? Nejlepší by asi bylo, abych se opravdu zhroutila, šla si lehnout do nemocnice tak na 2 měsíce a a se Munďák a naši starají.

Upravil(a) Rosamunda (18. 10. 2010 10:37)


Out from the dark into the light !

Není tady

 

#33 18. 10. 2010 10:37

Blossom
Host

Re: Alkoholici a jejich partneři 5

Ros, citové vydírání se bude jen stupňovat. připrav se i na výhrůžky sebevraždou... tedy vlastně,, vždy on už tím vyhrožoval, dokonce demonstračku loni před vánoci předvedl (a rozflákal vám auto).

Prostě - bude jen hůř. S Munďákem. Bohužel. sad

Asi bych svým rpdičům řekla na tvém místě asi toto: Fakt byste chtěli, abych já - vaše dcera, žila s člověkem, který pije a sjíždí se prášky, který už (minimálně ) rok  nepřinesl domů ani korunu, který mě nepodpoří, nepohladí, nedá pusu a o všem ostatním ani nemluvě, a který mě ještě navíc se snaží citově vydírat právě přes vás?
Fakt byste mi tohle přáli??

 

#34 18. 10. 2010 10:46

Blossom
Host

Re: Alkoholici a jejich partneři 5

Ros, strašně nerada ti to říkám, ale sebevražda je u alkoholiků a obecně závisláků jeden z nejčastějších způsobů úmrtí. Taky jsem se toho strašně bála, tak mi tím bylo vyrožováno. A může to udělat zrovna tak, když s ním zůstaneš, i když od něj odejdeš. Vždy jeden pokus už učinil - ačkoli jsi ho tehdy neopouštěla.

Mě tehdy strašně pomohla slova psycholožky: Ano, alkoholici velmi často končí touto smrtí. ALE JESTLI ON TO UDĚLÁ, NEBUDE TO VAŠE VINA. A NEMَETE SE PŘECI NECHAT DRŽET PO ZBYTEK ŽIVOTA JÍM TAKTO V ŠACHU.

Já to tehdy riskla a odešla od něj. A on nakonec zemřel - ale jiným způsobem.

Ros, pamatuj - jestli si něco udělá, NEBUDE TO TVÁ VINA !!! A jestli to chce udělat,udělá to, a s ním jsi, a nebo nejsi. Nenech se vydírat.

Na tom je to horší, že on si připravuje tímto vlastně půdu pro zdání, že až to udělá, tak to jako tvá vina bude vypadat!!!!!!!!!!!!!!!!!!

usch usch  usch  usch  usch  usch  usch usch  usch  usch usch  usch

 

#35 18. 10. 2010 12:56

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 3. 7. 2009
Příspěvky: 2369

Re: Alkoholici a jejich partneři 5

Ahoj Bloss, jestli se Tě můžu zeptat, asi radši do SZ, jak jsi snášela to, že nakonec umřel, nevyčítala sis to? Pokud nemůžeš odpovědět, tak to nech být.


Out from the dark into the light !

Není tady

 

#36 18. 10. 2010 12:59

Wiki
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 5. 2006
Příspěvky: 3988

Re: Alkoholici a jejich partneři 5

Ros, každý má svůj "poločas rozpadu". Vím, že chápeme-li příliš brzy, chápeme snad i špatně...
Neber to tak, že to podělal, to by ses nikam nedostala. Jen k sebelitování.. a to je na ho.vno. Musíme připustit, že ty sis to tak zařídila.. (jako kdysi já, jako kdysi  vera atd), ne?  Chtěla jsi žít s ním, ne? Těžko říct, proč se to tak všechno zašmodrchalo. My ale tady víme big_smile ,že je život kudrnatej a nic s tím nenaděláme. smile

Ohledně jeho srdceryvného mailu a šance - vždy šanci má! . Má ji pořád, stále..jen spolu nemusíte zrovna bydlet, myslím, že by sis odpočinula .Možná že by už měl pocítit následky svého jednání.

Není tady

 

#37 18. 10. 2010 13:08

Wiki
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 5. 2006
Příspěvky: 3988

Re: Alkoholici a jejich partneři 5

No, většina alkoholiků končí tak, že je přejede auto, nebo někam spadnou bo něco podobného. Nemá to jiné východisko. Platí to pochopitelně i pro kombinované závislosti, které mají navíc dřívější poruchy fcí mozku (paměti atd).
Za co si tedy dávat vinu? Co si vyčítat?
je to jen smutné.

Není tady

 

#38 18. 10. 2010 13:14

Blossom
Host

Re: Alkoholici a jejich partneři 5

Rosamunda napsal(a):

Ahoj Bloss, jestli se Tě můžu zeptat, asi radši do SZ, jak jsi snášela to, že nakonec umřel, nevyčítala sis to? Pokud nemůžeš odpovědět, tak to nech být.

Odpovědět můžu klidně na sklo:
Jeho smrt jsem snášela dost špatně, přeci jen to byl člověk, se kterým jsem prožila půlku dosavadního života, který než začal pít, byl nejlepší chlap na světě a já ho strašně milovala.
Navíc - byl to (i po rozvodu) dál táta mých dětí (a ty jeho smrt strašně zasáhla - a tím to bylo zas horší i pro mě).

Ale upřímně říkám - ani na vteřinu jsem si jeho smrt nevyčítala jako svou vinu. Ani na vteřinu, protože jsem vnitřně jasně cítila, že jsem udělala tak 150% všeho, co se udělat dalo, než jsem se s ním rozvedla.
A jednoznačně že i kdyby ses na hlavu postavila, tak když nechce (a nebo pak v pozdních stádiích už nedokáže) on sám, tak je jakákoli snaha okolí marná. Tím slovem "nechce " myslím sp횠 "něco proto opravdu dělá". (Ne jenom předstírá jakousi snahu, ale skutek utek).

Ros, ty jsi udělala už ne 150, ale tak 500% toho, cos udělat mohla. A výsledek - nula.
Fakt to nemá cenu, přečti si své příspěvky, jak lavíruješ - odejdu od něj- neodejdu-odejdu-neodejdu... Já ti to nevyčítám, chraň pámbu. Já sama si tuhle fázi užila 5 let.
Ale stejně to s ním šlo volným pádem dolů (podobně jako s tvým Munďákem), a já si řekla - už jsem udělala úplně všechno. Už není co udělat víc. Už to nemá smysl, a musím aspoň pro děti zachránit sama sebe (takto mi to taky řekl psychiatr-a měl pravdu).
Tak jsem to rozsekla a rozvedla se. A řekla si - a se dál děje, co se děje, to už je jen jeho.....

PS: Samozřejmě, i když jsme byli již pár let rozvedení, když zemřel, bylo mi zle. Dostávala jsem se z toho dlouho. Konečnému vyrovnání se s tímto faktem  mi strašně pomohl právě Babinet, právě tohle vlákno. Asi proto, že jsem pochopila, že řada věcí u alkoholiků je jak podle kopíráku, a ani jinak být asi nemůže.

No, a teď si na něj sice taky hodně často vzpomenu, ale jak čas postupuje, už to víc a víc vnímám jako něco vzdalujícího se, a chvílemi to vnímám jako nějakou událost z dějepisu, jestli mi rozumíš. Asi tak, že vím, že druhá světová válka proběhla, vím, že při ní zemřelo spousty lidí, ale je to vlastně už dávno a hlavně - teď už s tímnikdo nic neudělá ( jen je třeba si z toho vzít poučení a v tomto smyslu nezapomenout.)
Možná vám příměr s druhou světovou bude připadat prdlý (on trochu je, já vím), ale líp to vyjádřit neumím.

Upravil(a) Blossom (18. 10. 2010 13:19)

 

#39 18. 10. 2010 13:15

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 3. 7. 2009
Příspěvky: 2369

Re: Alkoholici a jejich partneři 5

Wiki napsal(a):

Ros, každý má svůj "poločas rozpadu". Vím, že chápeme-li příliš brzy, chápeme snad i špatně...
Neber to tak, že to podělal, to by ses nikam nedostala. Jen k sebelitování.. a to je na ho.vno. Musíme připustit, že ty sis to tak zařídila.. (jako kdysi já, jako kdysi  vera atd), ne?  Chtěla jsi žít s ním, ne? Těžko říct, proč se to tak všechno zašmodrchalo. My ale tady víme big_smile ,že je život kudrnatej a nic s tím nenaděláme. smile

Ohledně jeho srdceryvného mailu a šance - vždy šanci má! . Má ji pořád, stále..jen spolu nemusíte zrovna bydlet, myslím, že by sis odpočinula .Možná že by už měl pocítit následky svého jednání.

No to právě chci, chci se vystěhovat do toho malého domku,který jsme si byli v sobotu prohlédnout. Nᚠdům se stejně musí pronajmout, chceme - li ho uchránit před propadnutím bance kvůli nesplácení. Jenže Munďák do toho teď začal s tím srdceryvným dopisem, máma se málem zhroutila, táta je na nervy a chtějí po mě abych ho neopouštěla. Tak jsem jim zase napsala já, teď tu byli a ten dopis jsem jim dala. Táta si ho přečetl hned, máma na to neměla odvahu, prý až doma. Vím, že to teď je už neuvěřitelně zamotané a že kdybych od Munďáka odešla už loni, měla jsem to lehčí, ale prostě zkušenosti jsou bohužel nepřenosné.
Šanci pořád Munďák má, pokud dokáže minimálně rok fungovat, abstinovat, makat na svých problémech, starat se o možnosti zaměstnání nebo se léčit, tak jsem ochotna mu nabídnout, že bychom to zase zkusili. Taky bych se s ním i nadále chtěla stýkat, navštěvovat se, jezdit na výlety.....když jsem mu to řekla, tak odmítl. Uvidím, jestli to nějak vydýchá a bude schopen normální komunikace nebo jestli do toho pití skočí rovnýma nohama naplno, ale za to já už odpovědnost nenesu, jaký si to uděláš, takový to mᚠa já chci konečně začít žít normálně a v klidu. Možná že zním hrozně tvrdě, ale je to tím, že už nemůžu dál, život bez něj bude hrozný, ale s ním je ještě horší a navíc sice s ním jsem, ale připadám si jako kus nábytku, asi takový je jeho zájem o mě a moje potřeby, takže nevidím důvod proč tu agonii prodlužovat.

Upravil(a) Rosamunda (18. 10. 2010 13:25)


Out from the dark into the light !

Není tady

 

#40 18. 10. 2010 13:30

solkla
♥♥♥----
Registrovaný: 1. 8. 2007
Příspěvky: 176

Re: Alkoholici a jejich partneři 5

Rosamundo přeju hodně sil. Jen jednu věc: dospělý chlap píše mým rodičům srdceryvný mejl a rodiče mě přesvědčují!!! Tak jestli ne do teď , tak právě tohle by byla ta moje pověstná poslední kapka.
Udělala jsi všechno, už se na to proboha vykašli ..............


Veď mě,dobrotivé světlo,nepropustnou tmou,veď mě do bezpečí.Již se snáší černá noc a já bloudím ztracený,veď mě do bezpečí. Dosud jsem nepoznal úzkost a nikdy jsem nežádal,abys mě chránilo.Vždy jsem kráčel vlastní cestou,avšak nyní prosím,veď mě do bezpečí.Kéž s novým jitrem přivítá mě úsměv andělů,které jsem kdysi miloval a na něž jsem zapomněl. (John Henry Newman: Veď mě, dobrotivé světlo)

Není tady

 

#41 18. 10. 2010 13:39

Blossom
Host

Re: Alkoholici a jejich partneři 5

Ros, píšeš, život bez něj bude hrozný, ale s ním ještě horší.

Tak - ta druhá část věty platí na 1000 %. A ta první - život bez něj bude hrozný? Hele, nějaký čas, DOČASNÉ,  bude. S tím počítej. Jsi na něj hodně vázaná a prožilas s ním většinu života. Odvyknout si chvíli trvá.

Ale důležité je právě to - že to bude DOČASNÉ (ale ne jako tu byli dočasně rudí bratři 20 le wink big_smile )

Ros, nechci dávat sama sebe za příklad, ale řeknu ti to takhle: Asi půl roku po rozvodu mi bylo hodně blbě. Ale pak jsem víc a víc ožívala, našla si nového partnera ( i když, ani ten první, druhý, třetí a dál raděj nepočítám wink nebyli ti praví, ale čas strávený s nimi byl rozhodně přínosem a já konečně zas ŽILA !!!! a to hledání vnímám jako pozitivní část svého života. No, a teď už třetím rokem žiju ve velmi spokojeném partnerství. A život si po všech stránkách nesmírně užívám.
Upřímně - nejsilnější vztah mého života byl stejně s manželem. S tím jsem se smířila. Ale to nic nemění na tom, že nyní žiju hezky a na plné pecky.

Ros, neboj, za nějaký čas budeš ty žít hezky taky.... Vzpomeň si na příklad Haňule tady, jak to tam vypadalo blbě...a pak asi za půl roku ji potkala láska, o mnoho dřív než se ona nadála (a než si i její dospělé děti zvykly...ale to už je jiný příběh).

 

#42 18. 10. 2010 14:39

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 3. 7. 2009
Příspěvky: 2369

Re: Alkoholici a jejich partneři 5

Holky díky, cítím, že bych se potřebovala vybrečet za ta "ztracená léta", kdy jsem investovala svou veškerou energii do takového pofiderního projektu, hlavně mě nejvíc mrzí ta práce, která přišla vniveč, nenávidím práci k ničemu, i když....Možná mě to k něčemu posunuilo, ale jak to bude dál, bůh suď, jestli k tomu všemu takovouhle ránu osudu vůbec zvládnu. Ale mám děti, tak musím styrka styrka


Out from the dark into the light !

Není tady

 

#43 18. 10. 2010 14:59

Blossom
Host

Re: Alkoholici a jejich partneři 5

Vybrečet se z toho člověk musí, já vím. Ale hlavní je, abys v tom marasmu už nejela dál.

Škoda ztracených let, ale kdybych je - mluvím za sebe - neabsolvovala,  kdybych v té snaze manžela zachránit nedošla až na dno svých sil a možností, možná bych si nějakou vinu na jeho smrti připouštěla. Jakože jsem to neměla vzdávat brzo.
Takhle ne - nebylo už totiž KAM dál jít, oč se dál snažit. To cítím naprosto jasně.

Ros, sice škoda ztracených let, ale - vždy mᚠpravděpodobně ještě tak půlku života před sebou! Tak si ji vyplň jak nejlíp dovedeš! A my, co jsme si prožily své, si zas po této zkušenosti všeho hezkého dovedem dvojnásob vážit, vnímat a užívat. Kéž je ti posilou a nadějí, že já jsem teď pár let už v takové pohodě, jako málokdy předtím. A podobně by mluvila, předpokládám, vera, mona, a asi i Hanule, myslím, a další...

Za sebe - nejhorší období v životě bylo právě to nekonečné zklamávání se, to střídání nadějí s propady, a to zjištění, že a dělám co dělám, manžela nezachráním,že šel stále dolů.
Další roky nebyly snadné, ale vše bylo lepší, než doba tato.

 

#44 18. 10. 2010 15:12

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 3. 7. 2009
Příspěvky: 2369

Re: Alkoholici a jejich partneři 5

Blossom napsal(a):

Nejhorší období v životě bylo právě to nekonečné zklamávání se, to střídání nadějí s propady, a to zjištění, že a dělám co dělám, manžela nezachráním,že šel stále dolů.
Další roky nebyly snadné, ale vše bylo lepší, než doba tato.

Tak pod tohle se můžu jen podepsat, je to strašné, vždycky už si říkám, no sláva, už začíná chápat, fungovat a pak najednou prásk a je to v háji a já jsem zase na dně a tak pořád dokola, týden za týdnem, měsíc za měsícem, takhle se žít nedá, takhle můžu leda skončit někde v PL nebo umřít.


Out from the dark into the light !

Není tady

 

#45 18. 10. 2010 15:38

mona1
♥♥♥♥---
Registrovaný: 16. 1. 2008
Příspěvky: 260

Re: Alkoholici a jejich partneři 5

ahoj Ros, nevím zda ti to pomůže, ale i přesto ti to napíšu - z toho srdceryvného dopisu si nic nedělej, to dělají asi všichni závisláci, protože ten "můj" udělal to samé, také z basy napsal moji mamce srdceryvný dopis, jak mě miluje, a jakou udělal chybu a jak mě nechce ztratit, jak miluje děti, jaký bude fajn chlap až ho pustí domů, že jsem udělala špatně, že jsem ho pustila k vodě a já nevím co všechny za bláboly, jo a jak nám všem dokáže až ho pustí, jak jsme se v něm mýlili, a jak mi ubližoval, když byl nalitej, že ted si to už uvědomuje,a at mě mamka přemluví abych se k němu vrátila. no normálně ti řeknu, že kdybych ho neznala, a nevěděla co mi za tu dobu udělal, tak bych si podle dopisu řekla, - no to je ale supr mužskej, ale zpět nohama zase na zem. MOje mamina mu odpověděla, že je sice pěkné jaký krásný dopis napsal, ale co z krásných slovíček, z toho člověk nikdy živ nebude, že až činy ukáží jestli nemluvil jen do větru.
Takže bych si z toho dopisu až zas tak velkou hlavu nedělala.
Mě taky občas ještě napíše z basy, jednou mi píše, že mě zastřelí až ho pustí, pak zuase píše že zastřelí sebe, pak že mi sebere malou, jednou dokonce, že až ho pustí odstěhuje se do anglie a už ho nikdy neuvidíme.
Jo holka jestli si tam v base uvědomil svoji chybu, nebo zda jen prostě naléhá protože nemá kam jinam se vrátit až ho pustí, bůh ví, ale už je mi to jedno, je to jen jeho věc a ty ho nechej taky, at si dělá jak umí, dokázal se do toho srabu dostat sám, tak at se zase dokáže vyhrabat zpátky.
hodně štěstí

Není tady

 

#46 18. 10. 2010 15:39

Marthina
♥♥♥----
Registrovaný: 14. 2. 2009
Příspěvky: 119

Re: Alkoholici a jejich partneři 5

"Co Tě nezabije to Tě posílí" a je to pravda. Ros nikdo neumírá! Vše je otevřené. Žádná tragedie se nekoná. Jsou to jen životní "zatáčky". Neboj zvládneš to!!  Ty i manžel jste dospělí lidé a máte každý svůj osud ve svých rukou.

Vůbec není pravda, že vše v minulosti bylo na levačku. Až budeš trochu v klidu, tak se ohlédneš a zjistíš, že je za Tebou vidět něco na co můžeš být vnitřně hrdá - vystudovala jsi vysokou, měla jsi to štěstí, že jsi porodila děti, že ty děti jsou zdravé, že jsi prožila kus pěkného manželského života, že jsi schopna pracovat, ...... Jasně jsou věci, které se Ti povedly méně (ale komu ne!!), ale není třeba se za ně trestat nebo nad nimi hořekovat. Asi to tak má být, abychom se poučili pro příští situace.

Ros - samoty se neboj. Možná brzy zjistíš, že je úlevné chodit domů a nestrachovat se v jakém stavu doma manžela najdeš (jako sázka do loterie). Klidný spánek, kdy víš, že se v bytě "nic neděje". 

Ve vší úctě ke Tvým rodičům - chápu jejich obavu, protože jsou vtaženi do problémů, které se jich vlastně netýkají a jsou z toho zmatení, ale jsi Ros DOSPĚLÁ žena, matka dětí a je to TVŮJ život a TVOJE ROZHODNUTÍ.  Každý rodič chce pro své dítě to nejlepší, a tak Tě dřív či později pochopí. Také jsem to kdysi zažila s vlastní maminkou, která se nemohla smířit s tím, že se rozvedu. Byla jsem a jsem v široké rozvětvené rodině první rozvedená - černá ovce  :-), Jenže pak mi dala za pravdu, že raději šastná a spokojená rozvedená, než utrápená a zbědovaná vdaná.

Navíc Ros - nikdo nevíme co bude. Co nás čeká dál. Svět je tak barevný, i když chápu, že teď ho vidíš přes slzy rozmazaně černobíle - ale je to fakt jen dočasné. Držím palce - zvládnout vyskočit z toho kolotoče.

Není tady

 

#47 18. 10. 2010 15:48

Wiki
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 5. 2006
Příspěvky: 3988

Re: Alkoholici a jejich partneři 5

Ros, víš co je ale na to všem bezvadné?
A´t to zní jakkoliv paradoxně - to, že začneš znovu. Od nuly (ty tedy  zřejmě s nějakým malým  mínusem  big_smile )Já jsem taky začínala úplně znovu a mělo to svoje kouzlo. Ačkoliv to bylo těžké. Postupuješ krok po kroku a nevíš ještě jak se to bude vyvíjet, nemᚠiluze, jen makᚠa snažíš se,  tak tě každý pokrok, každý úspěch velmi potěší. I takový, kterého by sis třeba v tom normálním životě nevšimla. Pak teprve později život  nabývá konkretních tvarů.
Udělᚠsi pořádek ve všem a začneš od nuly. Všechno mᚠotevřené..

Jestli m. neunesl to, že budeš bydlet jinde, že třeba spolu půjdete na kafe, prostě budete ve styku...tak je to zase známka jeho nedospělosti. Naopak, měl by tě propustit ,nedržet,  aby tě nestáhl dolů, kdyby mu nešlo jen o něj samotného. I ten dopis rodičům (mail) o něčem svědčí... roll

Já ti držím pěsti, vím že to zvládneš (a´t dnes nebo a měsíc). smile tummenupp

Není tady

 

#48 18. 10. 2010 15:50

Wiki
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 5. 2006
Příspěvky: 3988

Re: Alkoholici a jejich partneři 5

Marthina napsal(a):

"Co Tě nezabije to Tě posílí" a je to pravda. Ros nikdo neumírá! Vše je otevřené. Žádná tragedie se nekoná. Jsou to jen životní "zatáčky". Neboj zvládneš to!!  Ty i manžel jste dospělí lidé a máte každý svůj osud ve svých rukou.

Vůbec není pravda, že vše v minulosti bylo na levačku. Až budeš trochu v klidu, tak se ohlédneš a zjistíš, že je za Tebou vidět něco na co můžeš být vnitřně hrdá - vystudovala jsi vysokou, měla jsi to štěstí, že jsi porodila děti, že ty děti jsou zdravé, že jsi prožila kus pěkného manželského života, že jsi schopna pracovat, ...... Jasně jsou věci, které se Ti povedly méně (ale komu ne!!), ale není třeba se za ně trestat nebo nad nimi hořekovat. Asi to tak má být, abychom se poučili pro příští situace.

Ros - samoty se neboj. Možná brzy zjistíš, že je úlevné chodit domů a nestrachovat se v jakém stavu doma manžela najdeš (jako sázka do loterie). Klidný spánek, kdy víš, že se v bytě "nic neděje". 

Ve vší úctě ke Tvým rodičům - chápu jejich obavu, protože jsou vtaženi do problémů, které se jich vlastně netýkají a jsou z toho zmatení, ale jsi Ros DOSPĚLÁ žena, matka dětí a je to TVŮJ život a TVOJE ROZHODNUTÍ.  Každý rodič chce pro své dítě to nejlepší, a tak Tě dřív či později pochopí. Také jsem to kdysi zažila s vlastní maminkou, která se nemohla smířit s tím, že se rozvedu. Byla jsem a jsem v široké rozvětvené rodině první rozvedená - černá ovce  :-), Jenže pak mi dala za pravdu, že raději šastná a spokojená rozvedená, než utrápená a zbědovaná vdaná.

Navíc Ros - nikdo nevíme co bude. Co nás čeká dál. Svět je tak barevný, i když chápu, že teď ho vidíš přes slzy rozmazaně černobíle - ale je to fakt jen dočasné. Držím palce - zvládnout vyskočit z toho kolotoče.

Jo! tummenupp moc hezky napsaný

Není tady

 

#49 18. 10. 2010 16:48

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 3. 7. 2009
Příspěvky: 2369

Re: Alkoholici a jejich partneři 5

Marthina napsal(a):

"Co Tě nezabije to Tě posílí" a je to pravda. Ros nikdo neumírá! Vše je otevřené. Žádná tragedie se nekoná. Jsou to jen životní "zatáčky". Neboj zvládneš to!!  Ty i manžel jste dospělí lidé a máte každý svůj osud ve svých rukou.

Vůbec není pravda, že vše v minulosti bylo na levačku. Až budeš trochu v klidu, tak se ohlédneš a zjistíš, že je za Tebou vidět něco na co můžeš být vnitřně hrdá - vystudovala jsi vysokou, měla jsi to štěstí, že jsi porodila děti, že ty děti jsou zdravé, že jsi prožila kus pěkného manželského života, že jsi schopna pracovat, ...... Jasně jsou věci, které se Ti povedly méně (ale komu ne!!), ale není třeba se za ně trestat nebo nad nimi hořekovat. Asi to tak má být, abychom se poučili pro příští situace.

Ros - samoty se neboj. Možná brzy zjistíš, že je úlevné chodit domů a nestrachovat se v jakém stavu doma manžela najdeš (jako sázka do loterie). Klidný spánek, kdy víš, že se v bytě "nic neděje". 

Ve vší úctě ke Tvým rodičům - chápu jejich obavu, protože jsou vtaženi do problémů, které se jich vlastně netýkají a jsou z toho zmatení, ale jsi Ros DOSPĚLÁ žena, matka dětí a je to TVŮJ život a TVOJE ROZHODNUTÍ.  Každý rodič chce pro své dítě to nejlepší, a tak Tě dřív či později pochopí. Také jsem to kdysi zažila s vlastní maminkou, která se nemohla smířit s tím, že se rozvedu. Byla jsem a jsem v široké rozvětvené rodině první rozvedená - černá ovce  :-), Jenže pak mi dala za pravdu, že raději šastná a spokojená rozvedená, než utrápená a zbědovaná vdaná.

Navíc Ros - nikdo nevíme co bude. Co nás čeká dál. Svět je tak barevný, i když chápu, že teď ho vidíš přes slzy rozmazaně černobíle - ale je to fakt jen dočasné. Držím palce - zvládnout vyskočit z toho kolotoče.

No tak momentálně mám spíš pocit, že mě to asi už zabije, srdce v krku, buší mi jako kdybych zrovna dobíhala tramvaj, mám strach jít domů, páč on zase do mě bude hučet jak piliňáky pokud nebude "na  mraky" a jak já to mám vydržet, moje nervy jsou už takhle pod dojmem toho rozhodnutí a všech těch prů*erů dost chatrné grater Potřebovala bych se někomu schoulit do náručí, tak se holt obložím kočkama a bude.


Out from the dark into the light !

Není tady

 

#50 19. 10. 2010 14:59

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Alkoholici a jejich partneři 5

Wiki napsal(a):

No, většina alkoholiků končí tak, že je přejede auto, nebo někam spadnou bo něco podobného. Nemá to jiné východisko. Platí to pochopitelně i pro kombinované závislosti, které mají navíc dřívější poruchy fcí mozku (paměti atd).
Za co si tedy dávat vinu? Co si vyčítat?
je to jen smutné.

Aj strýko zomrel tragickou smrou, ale nie vlastnou rukou... hmm Nech mu je zem žahká. Mala som ho rada, ale holt bola to jeho vožba.


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů