6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Rosamundo, neverim, . Pred deseti lety jsi mela dve male deti a s dnesnim rozumem bys mela zas jine obavy az desy. To si nevyberes. Jedine co muzes udelat, je snazit se, aby sis to same nerikala za dalsich deset let.
Upravil(a) elena007 (27. 9. 2010 17:02)
Není tady
Rosamundo, vezmi rozum do hrsti, kalkulačku do ruky a začni jednat.
Mně to připadá, že se zase točíš v kruhu, zase se pokoušíš hrát hru "Ano, ale ..." a zase očekáváš nějaký nereálný zásah vyšší moci.
Pamatuj si, pokud má přijít nějaký zásah vyšší moci, bude to nanejvýš zase nějaká morová rána v Tvůj neprospěch a moje druhá rada zní - pokud je možnost, abys něco udělala TY SAMA, udělej to bez odkladu TY SAMA a co možná nejdřív.
A nevymlouvej se "že barák je Munďákův a že ho ty sama nemůžeš pronajmout". Blbost. Barák je Munďákův, ale dluhy máte oba dva společné. Spíš radši rovnou řekni, že se ti do pronajmutí vašeho baráku moc nechce, ať už proto, že se ho rozpakuješ dát "všanc" cizím lidem, nebo proto, že pronájmem a odstěhováním se ztrácíš jakoby pomyslné pouto mezi tebou a Munďákem Musím Ti znova připomenout, že nejste v situaci, kdy byste si mohli nějak extra vybírat sice chápu, že řešení, která Ti tady celou dobu předkládáme jsou pro vaši rodinu nestravitelná, ale nedá se nic dělat - nějakou zázračnou radu, jak z vaší finanční krize ven Ti tady bohužel nikdo nedá a o tom ostatním - vaší manželské krizi - ani nemluvě.
Není tady
Ros, není problém...ad tvůj minulý příspěvek... ale je potřeba jednoznačně souhlas vlastníka (tak trošku )
Společné užívání nemovitostí je iluze, pakliže nemá 2 byt jednotky. ledaže byste je zřídili ovšem počítej s náklady. Samozřejmě by to bylo finančně nejvýhodnější. Cena pronájmu však o něco nižší- společně užívaná část domu- vstup apod., nějak dělená zahrada atd).
Je potřeba vzít tu kalkulačku( jak píše kiara) a spočíst veškeré náklady , dluhy a hypotetické příjmy, bys nevařila jen z vody. Pak udělat plán a pustit se do toho.
Není tady
V prvni rade je potreba zvazit, jak by se pripadna rekonstrukce financovala. Dalsi dluh, pokud nekdo vubec pujci, navrseny na uz existujici dluhy, se mne nejevi jako vyhodny. Podminky takove pujcky budou jiste nevyhodne. Pokud nepujci dejme tomu maminka bezurocne a se splatnosti "vratis az budes mit".
Je nutne dobre zvazit, kdy je mozne realne ocekavat prijem a jak se do te doby budou splacet dluhy puvodni a ty z rekonstrukce. Muze se totiz stat, ze mesic, dva najemnik nebude a realitka si taky neco vezme. I v idealnim pripade mluvime o mesicich - nejmin sesti. Realne to bude spis pozdeji. A hlavne jestli prijem z najmu po odecteni splatek na rekonstrukci vubec nejak vyrazne pomuze umorovat dluhy puvodni. Aby se nestalo, ze Ros skonci s rozdelenym barakem, najemniky v nem a splatkami, ktere budou skoro stejne jako ted. Chce to nekoho, kdo tomu rozumi, zna ceske pomery a dokaze to skutecne "spocitat".
Nekdy muze byt i svizny bankrot nejlepsi reseni. Tim nechci rict, ze to je Rosamundina situace, protoze na takove tvrzeni bych musela znat detaily a ty neznam. A neznam uz ani pomery v Cechach.
Není tady
Holky, díky za příspěvky, neozvala jsem se ne proto, že bych se urazila, alebrž mě skolila ta chřipka.
S pronájmem domu je hlavní potíž v tom, že bych to musela vše někam vystěhovat a zatím jiné bydlení nemám. Teď když jsem se trochu zmátořila, tak zavolám do té realitky, kde nabízeli ten pronájem domku s krbem (ten vytápí i ÚT) a šla bych se tam podívat a pak se s důvěrou obrátím na jednu milou babinetku, abych věděla, jak se pronajímá dům a jestli by to v našem případě byl nějaký přínos anebo co s tím.
Upravil(a) Rosamunda (30. 9. 2010 14:07)
Není tady
Nezapomeň Ros na jednu maličkost...ten souhlásek vlastníka..
Není tady
Wiki napsal(a):
Vlastník sám rád musel uznat , že by to byl dobrý nápad, páč jinak ten dům propadne bance. A vlastník je naštěstí ještě, až na tu hlavu , celkem myslící tvor, takže souhlasí.
Není tady
Rosamunda napsal(a):
Wiki napsal(a):
Vlastník sám rád musel uznat , že by to byl dobrý nápad, páč jinak ten dům propadne bance. A vlastník je naštěstí ještě, až na tu hlavu , celkem myslící tvor, takže souhlasí.
Sákriš,tady vypouštím takové dobré nápady jen tak...
Není tady
Kuty napsal(a):
Rosamunda napsal(a):
Wiki napsal(a):
Sákriš,tady vypouštím takové dobré nápady jen tak...
No vidiš, jaká jsi dobrák, já Ti za to něco někam pošlu
Není tady
Někdo, myslím, že Kiara, se vedle ptal co doma. Doma asi takhle
V podstatě se nic nijak závažně nezměnilo, v sobotu jsme u mých rodičů slavili narozeniny moje a kluků. No já se trochu rozveselila a pak jsem chtěla jít s Munďákem na posvícenskou zábavu, on nechtěl, tak jsem se naprdla a šla sama. Vrátila jsem se v pořádku, nicméně střízlivá jsem tedy nebyla. No a Munďák, asi aby o nic nepřišel a páč už si zase s tím propadem nevěděl rady, tak se nacpal práškama na spaní, kde je vzal, nevím, páč klíče od lékárny nemá a ty svoje od posledního incidentu zamykám. Nicméně zábava nezábava, tohle on prostě dělá co 14 dní, jak cykluje, jakmile se propadne na dno, tak už si pak neví rady a něčím se sjede.
Takže jediný posun který nastal, bylo to, že jsem se s ním nemusela hádat, dokonce si šel sám lehnout a nehučel do mě jako dřív, prostě mi dal pokoj. Myslím, že za to mi to moje "odpuštění páry" na zábavě nestálo, ale nervy mám jen jedny a kdybych s ním mohla aspoň někdy někam mezi lidi, ale on se lidí straní, jen dostat ho na tu oslavu byl téměř nadlidský úkon a jediné co jsem od něj dostala byl 1 slovy jeden iris, asi jsem mu nestála za to, aby koupil aspoň 3 když už nic jiného neměl.
Prostě a jednoduše řečeno to stojí za ho*no zrovna tak jako v tom mém "podnikání", ty dva mrtví koně ne a ne vstát, ani prodat už se nedají, kdyby aspoń někdo chtěl z nich kůži, ale ani to ne.
Není tady
Rosamundo, Munďák je - jako každej závislák - na tohle setsakra vyčuranej a během doby, kdy se v lékárně mohl volně pohybovat si stačil vytvořit pořádný zásoby, o tom vůbec nepochybuj. Já už mám dopředu obavy z toho, že každý zásoby jednou dojdou, lékárna už nebude a v ten moment to s Munďákem teprv nebude k vydržení
Aspoň žes na té zábavě přišla na jiné myšlenky, já ti výlety "mezi lidi" jedině schvaluju Vůbec neřeš Munďáka, jestli se mu mezi lidi chce nebo ne a choď sama. I leckterý zdravý chlap prostě "na zábavy" moc není, tak to respektuj a nechávej manžela doma. A z jednoho irisu si nic nedělej, jsou i takoví přeborníci, kteří si na manželku nevzpomenou vůbec. Viz já - po třinácti letech manželství byla jediná a poslední kytka, kterou jsem od BM dostala svatební kytice
Není tady
No já to zatím vidím tak, že on je prostě psychicky nemocnej a s tím už já těžko něco udělám. Prášků bere hafo, takže v podstatě se klíďo může předávkovat tím, co má předepsané, ani žádnou lékárnu nepotřebuje, když se chce v tom propadu umrtvit, aby to vůbec nějak přežil. Chtěla jsem to vše probrat s jeho doktorkou, jenže teď, když už jsem v lékárně úplně sama, páč jsem musela propustit i poslední laborantku, tak se nikam nedostanu, jedině až večer. Snad ta doktorka bude tento týden někdy sloužit noční.
A co se týče té kytky, já bych pochopila, nemáme peníze, ale já se v tom vztahu cítím tak zanedbávaná, že se mě dotkne i takováhle blbost. Dárek mi pořád slibuje, ale já pochybuju, že by si na mě vůbec vzpoměl a to nesedí doma, pořád se snaží sehnat práci nebo chodí po doktorech nebo je na pracáku, takže venku je skoro pořád. Z toho je vidět, jak na mě myslí a jak to s tou jeho "láskou" ke mně je. Řečí spousta a skutek utek, budu si muset najít někoho na paralelní vztah, pak asi jedině dostanu ten impuls a sílu Munďáka hodit přes palubu, ale možná že taky vůbec ne, když je nemocnej a je to můj životní partner.
Není tady
On je viac ako "nemocnej" proste závislý... a ak chceš dožiť svoj život so závislákom (je to môj životný partner znie tak odovzane ), tak nech sa páči. Ale potom ho ber takého, aký je, a nečakaj od neho niečo, na čo nemá (a možno nemal nikdy, možno pred prepuknutím závislosti... ktovie).
Není tady
Selima napsal(a):
On je viac ako "nemocnej" proste závislý... a ak chceš dožiť svoj život so závislákom (je to môj životný partner znie tak odovzane ), tak nech sa páči. Ale potom ho ber takého, aký je, a nečakaj od neho niečo, na čo nemá (a možno nemal nikdy, možno pred prepuknutím závislosti... ktovie).
No on je nejspíš obojí, nemocný+ přeléčený závislý. A čeho je pocitově a citově schopen nebo neschopen těžko soudit, on byl i dřív než začal pít v těhle věcech natvrdlý, o kytku jsem si vždycky musela říct.... Nečekám zázraky, jen tomu nerozumím.
Ještě k tomu životnímu partnerovi, to není nic odevzdaného, to je konstatování, že ještě pořád pro mě hodně znamená. V několika článcích a radách co může člověk jako partner alkoholika dělat, je tento termín taky použit, radí se tam, že alkoholika může opustit, za podmínky pokud ten alkoholik není pro toho dotyčného životním partnerem a tím, že by ho opustil by si ublížil víc než kdyby s ním zůstal. Teď jsem se do toho hezky zamotala, tak doufám, že je to aspoň trochu k pochopení
Není tady
Ja chápem to, že ty proste všade ú.p.o.r.n.e hľadáš - cez písmenká, v slovách psychologičky, na tunajších fórach, atď. - dôvody, prečo ho NEOPUSTIŤ. Prečo s ním zostať, zrejme navždy. Hoci si už X-krát písala, že ho opustíť(posledný termín bol tuším 19. september, ak is niečo vezme . Vzal - a ste stále spolu... ). To nemusíš, je len a výlučne na tebe, akým spôsobom stráviš svoj život. Trochu ľúto je mi chalanov, ale však oni sa zrejme čo najskôr osamostatnia a budú si môcť žiť svoje životy. Tak ti želám - BI - veľa šťastia s tvojím životným parterom, budeš ho nepochybne potrebovať. Na takého partnera, na taký život.
Není tady
No já vím, že to není nejlepší způsob soužití, tedy přesněji vím, že je to jeden z neblbějších možných způsobů soužití, ale pořád jsem nenašla sílu to rozetnout, nevím jak bych celý zbytek života žila s pocitem, že zemřel kvůli mě ( a můžu si stokrát opakovat, že by k tomu došlo stejně), páč jsem přesvědčena, že buď by někde skončil jako bezdomovec a umrzl by nebo by se upil anebo by si sáhl na život. Nevím jak se s tímle problémem vyrovnávaly ostatní holky, co něco takového zažily. Já jsem teď díky lékárně v takovém psychickém presu, že přidat si k tomu ještě tohle, tak mě to zabije. Jo a mimo jiné nemám ani vindru na nájem v nějakém jiném bytě nebo domě, právě rozprodáváme Munďákovy starožitnosti po babičce, abychom mohli vůbec za něco žít, takže až zlikviduju lékárnu, tak pak teprve můžu uvažovat o roztínání problému Munďák a já.
Není tady
Ros.....já to zažila....nechci se opakovat.....ale toto napíšu
on má JEDINOU.....JEDINOU ŠANCI.....a to, že ho pustíš...a on sám.....
holky mi to tady radily.....Wiki, Kiara a jiné......já nevěřila.....říkala jsem si, že si to budu vyčítat.....že on to nezvládne atd.
když padl na samé dno.....opilého, zraněného ho převezla rychlá do nemocnice....a v nemocnici měl silný záchvat...delirium tremes......měl nález na EEG......okamžitě mu sebrali řidičák.....šlo mu o život.....spojila jsem se s jeho ošetřuj. lékařkou...a podařilo se...převezly jsme ho přimo z nemocnice do protialkohol. léčebny....3 měsíce....nikdo ho nenavštěvoval.....byl sám na to......po 2 měs. dostával propustku na víkend.....začal se stýkat s dcerou......a doposud nepije.....nepije......od 23.2.......
změnil se....získal jistotu.....v práci ho přijali na stejné místo.....je v pohodě....získal nové přátele, se kterými se stýká.....dochází na doléčbu....na antabus....je to zas ten člověk
když jsme mu domlouvali....všechno odkýval....a zase
jedině toto platilo......a to mu zachránilo život....tomu věřím
všichni mu zase věří.....podporují ho
JÁ NE
moc ti přeju, abys k tomuto našla sílu.......je to jediná možnost
Není tady
Vero díky, u vás to dopadá zatím celkem dobře, Tvůj BM žije. Já mám celkem reálný strach při těch Munďákových depresích, že kdybych ho opustila, tak si fakt něco udělá, už kvůli tomu jednou byl na léčení (otázkou je jestli to byla jen demonstrace, páč mu nevěřím ani pozdrav). Nedokážu si představit, jak bych žila zbytek života s vědomím, že byl nemocný, já ho opustila a on si vzal v depresivním propadu život. Proto jsem chtěla vědět, jak tenhle aspekt zvládaly holky, co se jim to stalo, třeba Blossom nebo Hanule, i když ta už tu nebyla ani nepamatuju. Vím, že bych si oddechla a pomohlo by mi, kdybych ho nechala, ať to zkusí sám, jenže on nezvládá ani ty problémy, co máme, a je co 14 dní v propadu, takže si nedovedu představit (nebo spíš dovedu a mám z toho hrůzu), co by dělal, kdybych od něho odešla.
A navíc hlavní problém teď u mě je, že nemám ani kam jinam jít, nemám ani vindru, rozprodáváme zařízení bytu, šperky, starožitnosti a všechny peníze rveme do dluhů, takže na nějaké samostatné bydlení můžu v klidu zapomenout, to leda že bych s dětmi šla stanovat někam pod most.
Upravil(a) Rosamunda (13. 10. 2010 8:37)
Není tady
ještě dodám........
Bm se před 8 lety pokusil o sebevraždu......uvázal si lano kolem krku a chtěl se oběsit na schodech......technicky nemožné.....já ho objevila.....zavolala policii....o vytrhl telefon a utekl...v noci.....hledali jsme ho......dcera se synem ho našli....odvezli násilím na psychiatrii...odmítl nastoupit léčení....ale povinně tam musel být týden.....navštěvovala jsem ho každý den.....ano, konečně jsem viděl, kam až můžu padnout....už nikdy, sliboval....vydržel 3 měsíce............
další půlrok to šlo.....ale pak
ze zkušenosti.......NECH HO......S TEBOU SKONČÍ ŠPATNĚ.....PAK SI TO BUDEŠ VYČÍTAT...PUSŤ HO...
JÁ MU VLASTNĚ UBLIŽOVALA.....I TY MU ŠKODÍŠ
JISTĚ ZNÁŠ PŘÍBĚH WIKI......ten mi dost otevřel oči
Není tady
Rosamunda napsal(a):
No já vím, že to není nejlepší způsob soužití, tedy přesněji vím, že je to jeden z neblbějších možných způsobů soužití, ale pořád jsem nenašla sílu to rozetnout, nevím jak bych celý zbytek života žila s pocitem, že zemřel kvůli mě ( a můžu si stokrát opakovat, že by k tomu došlo stejně), páč jsem přesvědčena, že buď by někde skončil jako bezdomovec a umrzl by nebo by se upil anebo by si sáhl na život. Nevím jak se s tímle problémem vyrovnávaly ostatní holky, co něco takového zažily. Já jsem teď díky lékárně v takovém psychickém presu, že přidat si k tomu ještě tohle, tak mě to zabije. Jo a mimo jiné nemám ani vindru na nájem v nějakém jiném bytě nebo domě, právě rozprodáváme Munďákovy starožitnosti po babičce, abychom mohli vůbec za něco žít, takže až zlikviduju lékárnu, tak pak teprve můžu uvažovat o roztínání problému Munďák a já.
Takto sa pravdepodobne upije alebo upráškuje tiež (zjavne mu nai ty, ani chalani nijako nebránite v tom, aby sa občas nadopoval alebo to vylepšil ešte alkoholom...), akurát to budeš TY - v lepšom prípade - alebo CHALANI - v tom horšom - kto ho nájde mŕtveho... Spomínaš na Haňuli? Jej syn našiel svojho otca obeseného... Bez toho mohli všetci byť. Mohol ho odrezávať niekto iný.
Není tady
No já myslím, že ten můj je kvartální piják, tak až proberu příští týden co a a jak dál s lékárnou, tak chci taky probrat s Munďákovou psycholožkou a dr. jaká je prognoza.
Včera jsem se taky v manželské poradně dozvěděla, že musím víc naslouchat, tak možná že když na tom zapracuju, tak že to taky pomůže. Příště zase budeme probírat Munďáka.
Upravil(a) Rosamunda (15. 10. 2010 11:06)
Není tady
Ros, já taky asi budu muset trénovat naslouchání. Já původně myslela, že s alkoholikem žit nechceš, ale teď mi připadá, že ty jsi v podstatě takhle spokojená. Nic proti tomu, je to tvůj život. Tak se drž.
Není tady
No já právě nevím vůbec co chci, teď se rapidně zhoršila situace v lékárně, tak řeším to a Munďák je jaksi stranou.
Není tady
Ahoj děvčata, tak už vím přesně, co chci. Včera odpoledne jsem ho nachytala, že pije, ve sklepě jsem našla jednu rozpitou lahev vodky a pět prázdných lahví. Nevím jak dlouho tam ty prázdné lahve jsou a je mi to už jedno, nachytala jsem ho při činu a tak jsem teď i s dětmi u rodičů, abych si trochu srovnala v hlavě, co dál a hlavně abych nemusela dokola pořád poslouchat ty jeho nesmyslné kecy, že to byl jen zkrat nebo úlet a že už nikdy...bla,bla,bla. Večer se sice vracíme domů, ale těch 5 dní už to nějak překlepu.
Naštěstí jsme se včera byli podívat do toho malého domku s krbem, tak když se do pátku nehne on, tak mám aspoň kam jít já s dětmi. Je mi to tak strašně líto, proč on je takovej idiot a musel to takhle podělat?
Není tady