29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak koukám, že my jsme beznástěnkový chlív
Tož přeju hodně štěstí, spoustu šátků, málo zatržených nití a tolerantní chlapy
Není tady
Ježíš, mě tt témata fakt nejdou Včera zkoním Podzimňata a dneska z nás skoro udělám Nanynky
Ach jo, písnu Ronje
Není tady
Teo - je to poněkud velký Jak fotka, tak nošenec
Ale řekla bych že v pohodě, možná maličko víc roztáhnout nohy, aby mu šátek podepíral i stehna. Ale to jen střílím, s někým takhle velkým jsem ještě nikdy nevázala
Není tady
Ahoj, prosím o radu, u nás ve chlívě jsem nepořídila LeniB měla manducu až od 4 měsíce
...takže pořídila jsem k šátku ještě manducu - bezva věc, hrozně pohodlný pro mě i mimčo, rychlý..mám ji pro sebe na rychlý přesuny z auta k doktorům atd.. dneska si venku ponosil tatínek a je taky nadšený...babička se prý taky těší, že jí vynese, když už v kočárku to nejde a šátku se bojí (ach ta jejich generace..ale ještě je asi pokroková
) ...jsem spokojená..jen jsem se chtěla zeptat...tu novoušskou vložku - do kdy se používá? Dokud mrně neudrží hlavičku? A kam se vlastně zapíná?? Já jsem otevřela ten zip, aby se mě tam malá vešla teda i s hlavou, takže mě to vychází tak, že to až k tomu krku nedám - jak je v návodu..takže to zapínám pod rukama na ty dva cvočky...je to správně?? A je manduca konstruovaná
tak, že tam to mimčo fakt je správně jo?
Já pořád řeším, abych jí nezatěžovala páteř...bo jsme byly u fyzio a ta mě zas řekla, že 5 hodin v šátku je docela dost, že by přeci jen mělo mimčo ležet na rovným ..kolik času tam trávily takhle v mládí kolem těch 6 týdnů až 3 měsíců vaše děťátka?.. prostě nevím
teda vím, nosit budu dál
, ale když já jsem taková věčná řešitelka, aby to všechno bylo super správně a mimčo mělo všechno perfekto..no blb.ost.
jsem asi magor
Holky díky
Misho -s manducou neporadím, já osobně bych do ní takhle malý dítko dávala pouze nouzově, tj z auta domů, na poštu a podobně. Na pětihodinový nošení bych si jí nevzala. To jedině šátek, kolíbky a vystřídat strany. Já nosila Matyldu ve vertikálu hodně odmala, ale šátek prostě považuju za něco jinýho, tak je dítě na mě vyloženě připláclý a podepřený ze všech stran.
Nosila jsem hodně, ale občas sjme to vyvažovaly dnem bez šátku, kdy jsme se jen válely doma po zemi
Není tady
mishy, ja nosím malú v manduce. so šatkou sme si skrátka nesadli... nosím ju v nej asi od 6 týždňov a v novorodeneckej vložke som ju mala asi do 10 týždňa? neviem presne,skrátka kým sa do nej zapla, keď som videla že už to má úzke cez nožičky, tak som prestala. tá vložka jej siahala vždy len tak po pás. zapínala som ju o tie cvočky na boku,ako to je v návode. podľa tohto videa som to kukala prvá krát http://www.youtube.com/watch?v=QrgP87fRnE8 vždy skontrolujem, či je malá dobre zapadnutá dovnútra, aby mala nožičky do M a aby nebola nakrivo. som s ňou veľmi spokojná a Natália ju miluje. nosím ju denne. vždy tak max hodinku a pol a potom ju skladám.
Není tady
má tam vôľu, no. ale ja nemám tuto je naša.
inak, včera som videla chlapa čo mal dieťa v šatke. viselo, za rozkrok, cez chrbát len jeden pás látky, dieťa sa v tom hompáľalo, no otrasné. a niesol sa ako páv, že on NOSÍ... keby bol bližšie,asi sa neudržím. sa nečudujem tej verejnej laickej mienke na šatky, keď vidia čosi takéto...
Upravil(a) ADRIANA 1 (25. 9. 2010 19:56)
Není tady
MIsho já nosila Tobíka v šátku v kolíbkách, manducu asi až od 4 měsíce - Tobi nechtěl dát tak moc nožky od sebe, takže nejprve jsem začali vertikál v šátku elastiku a pak v manduce,od 4 do 6 měsíce jsme nosili v manduce a celkem mě to vyhovovalo, pak jsem si pořídila šátek a je to jiné kafe - prostě jsi si s miminkem blíže
manducu doteď používám na pochůzky pokud musím třeba jen někam vyběhnout z auta, vyřídit, a zas do auta
jinak beru všude šátek
a jak dlouho denně nosím ? jak kdy, ale tak cca 4 hodiny denně
jinak všem přeji v novém chlívku krásné ponošeníčko
a já mám další zásah na pažbě- kamarádka si přeje k narození druhého miminka šátek, tak musím něco vybrat a hlavně domluvit školení u Haničky a Silvy na kolíbky
Není tady
Def, to jen Luky záviděl Maťkovi, tak to zkusil a dral se dolů. Ježiš, jak velké? Mně se to zobrazuje, no skoro akorát.
Mám to nějak zmenšit? Ale nevím jak. Nebo smazat, jestli to tu roztahuju?
Není tady
Teo - nech to být, však jsme za chvíli an druhý straně
A jasný že se velký musí ponosit My když jsme byly na brainstormingu, tak se nejvíc chtěli nosit šestiletý kluci
Není tady
Def, když jsem s Martínkem na zádech zalívala předzahrádku, přišla mě obhlídnout sousedka s dcerou a vnučkou asi čtyřletou. Za chvilku se malá mamince šplhala na záda.
Není tady
Všem moc díky za odpovědi
Jinak já dost potkávám nosící rodiče v různých klokankách a teda chudáci mimina...když vidím, jak tam visí za ty nohy..
Jé, taky přeju do nového chlíváku spokojené nošence a spokojené nosnice.
Já jsem na víkend u rodičů, kdybych neměla šátek, nevím, nevím. Pořád jenom prší a prší. Ale už jsem tu vázala před tolika lidmi a Dáda se jenom smál, ležel laxně na zádech. Všichni říkali no to není možný, není možný. Jsem jim všem vytřela zrak.
Misho a víš co je nejhorší, že ty klokanice ještě řeknou. Hele nosím jako ty. Já už nemám sílu vysvětlovat, že to co dělají není žádné nošení, ale dávání dětí na štangli na kole.
Není tady
Ališo, jojo a ještě mě přijde, že některý na tebe koukají jak na exota, že to svý dítě týráš v šátku, že chudák nevidí ven..no na zabití
Jo, jo a ještě říkají jak maj ty děti úžasný výhled dopředu. jsou to slepice.
Není tady
Ahoj,tak mi v novém chlívku dorazil nový šáteček..jade candy..,ale je nám krátký,nebo mi to alejspon tak pocitově přijde.Prostě uzly až na cípech pro mě nejsou.Ale barvička no nádhera,tak se pokochám a pošlu do světa
Není tady
Jani, tak to je blbý A ještě to počasí k tomu - hnus
No a já se jdu taky pochlubit - dneska nám přišla ta nosicí bunda a sloní čepice - už jsme to byli prubnout a u nás teda jen pozitivní reakce
Není tady
Ahojky vratili jsme se z vyletu. Filik se prvni den nechal nosit jen od tatinka v Manduce, jak videl satek, tak rev. Druhy den uz se nechal navazat. Uz to delal i doma, tak fakt nevim, co se deje. Manza ho nosi vic na brise a i rikal, ze kdyz si ho dal na zada, tak kvikal, a kdyz si ho prendal na bricho, tak Filik rekl spokojene taaaak. Mam co delat, abych ho na zada vubec navazala, jak se vzpira a krici, ale jak je hotovo a jdeme ven, je v pohode.
Není tady
Tak jsem byla ve |Strakonicích na pouti. Se šátkem. A nikdo jiný. Jen jadna maminka s klokankou.
A to jsem si myslela, že když je ve Strak. tolik nosnic, že se aspoň s jednou potkám
No koukali tam na mě jak na jednu z atrakcí
Není tady
Holky, kdyby měl někdo zájem, prodávám Šanami vzor moře, 4,5m. Už jsem to hodila i na ND. Byl používáný necelý rok ale ne denodenně, z větší části jsme byli vždycky kočárkoví. Cena 800kč. Tak kdyby měl někdo zájem, tak SZ
Zároveň sháním nějakého pěkného levného Mobyho na miminko. Líbí se mi třeba čokoládový....
A ještě malý poznatek. Byli jsme teď dva týdny v Itálii a šátek jsem nepotkala ani jeden. Pouze jednu klokanku s úplně mrňavým miminkem. Hlavičku si maminka přidržovala na hrudi
Zato tam bylo spousta velkých kočárkových dětí, každou chvíli i 3 až 4 leté dítě. Dokonce některé i s dudlíkem
Není tady
Abby my jsme byli se šátkem v itálii větší atrakce enž vatikán nebo koloseum a jiný šátek jsem tam taky nepotkala, ale všichni italové byli nadšení, dávali se s náma do řeči nebo obdivně tleskali nebo slovně pocvhalovali
Není tady