Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 26. 9. 2010 7:56

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Co byste dělali...

laminanonte napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Vsichni ji tu radite studium,ale s ceho bude zit,kdyz bude studovat to ji nikdo neporadi.Teru by mela predevsim vedet s ceho budou zit a pak se rozhodovat pro studium.

ano, ale rozhodnutí je především na Tereze. Píše že 3 měsíce na tom bude cca finančně stejně. Do té doby si přítel může najít práci.
Ona si může najít brigádu.Záleží na tom, jaké mají rezervy, jestli je kde utáhnout opasek.Pokud je jejich rozpočet už teď napnutý, půjde to asi těžko.Je třeba si to hodit na papír...jeden sloupec příjmy a druhý výdaje.

Pokud bydli v Praze tak by to u nich problem byt nemusel najit si praci.Zalezi jestli pritel i ona by byli ochotni vzit jakoukoliv praci.To znamena i v delnicke profesi.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#27 26. 9. 2010 9:07

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Teru: Víte, já neměla na mysli nějaké konkrétní rady, jak přijít k pěnezům, ale zda byste v takové situaci hráli na jistotu (zůstat v práci) nebo šli do rizika a volili školu ;o)

Já bych si tím rozhodováním hlavně ujasnila, co je pro mě partner ochotný udělat, jak moc je schopen mě podporovat, do jaké míry se mnou sdílí moje názory na život... smile

Není tady

#28 26. 9. 2010 10:04

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Já bych si asi hlavně ujasnila, jestli to zvládnu BEZ pomoci partnera. Případně jestli bych unesla, kdyby mě měl partner dotovat, zvlášť v situaci, kdy s mou volbou vlastně nesouhlasí. Osobně bych potřebovala mít jasno, že jedu po vlastní lajně, uživím sebe a tím moje odpovědnost končí. V rodině je to pak něco jiného, ale nevím, jestli se už považujete za rodinu. smile

Není tady

#29 26. 9. 2010 12:39

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Kubula napsal(a):

Já bych si asi hlavně ujasnila, jestli to zvládnu BEZ pomoci partnera. Případně jestli bych unesla, kdyby mě měl partner dotovat, zvlášť v situaci, kdy s mou volbou vlastně nesouhlasí. Osobně bych potřebovala mít jasno, že jedu po vlastní lajně, uživím sebe a tím moje odpovědnost končí. V rodině je to pak něco jiného, ale nevím, jestli se už považujete za rodinu. smile

přesně,
měla by ses rozhodovat sama za sebe, jestli je pro tebe studium tak důležité, abys mu obětovala nějakou  finanční jistotu.při tom ale nezapomenout , že je to TVOJE rozhodnutí a ty se musíš postarat. ne tvůj přitel.

Není tady

#30 27. 9. 2010 8:51

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Tak ak ide len o rok(a potom by to šlo študovať diaľkovo), tak by som do toho zrejme šla. A priateľovi vysvetlila, že je to len dočasné... takto by si časom aj tak mohla o prácu prísť stolt a vôbec by ťa raz mohlo mrzieť, že si sa vzdala štúdia... Ležalo by to medzi vami ako nemá výčitka.

Upravil(a) Selima (27. 9. 2010 10:44)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#31 27. 9. 2010 9:26

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Na studiích mně nikdo živit nebude, budu závislá na brigádách... sice vydělám dost na "svou" půlku životních nákladů, ale z tohoto platu nás oba stejně neuživím
Tebe "nikdo živit nebude", ale máš obavu, jak bys uživila přítele - proč by sakra o brigádě nemohl uvažovat on, kdyby nenašel práci v oboru? Třeba jen proto, aby uživil sebe - to, že se "obává" o vaše finance vypadá na první pohled tak odpovědně... ale není za tím náhodou obava, aby nedejbože nemusel ten rok živit on tebe, nebo aspoň přispívat víc, než na tu "svou půlku"?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#32 29. 9. 2010 13:18

pencila
♥♥♥----

Myslím, že od přítele je nezodpovědné, aby po tobě chtěl, abys nešla na školu, místo toho aby on nyní udělal vše pro to, aby vás uživil. Bydlím taky v Praze a věřím, že když se bude snažit, tak práci určitě najde. Ve většině dalších českých měst by to byl určitě větší problém.

Není tady

#33 29. 9. 2010 13:47

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

pencila napsal(a):

Myslím, že od přítele je nezodpovědné, aby po tobě chtěl, abys nešla na školu, místo toho aby on nyní udělal vše pro to, aby vás uživil. Bydlím taky v Praze a věřím, že když se bude snažit, tak práci určitě najde. Ve většině dalších českých měst by to byl určitě větší problém.

proč nezodpovědné, když už, tak sobecké...ale já si to nemyslím.
My  známe jen interpretaci Terezy a to ještě v kostce. Jejich dialog je jistě i tom, najít řešení. Ono přijít naráz o oba příjmy není jen tak.

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#34 29. 9. 2010 15:39

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Pokud se dobře pamatuji, stálo to hodně touhy, úsilí, nervů času a energie být přijata. Myslím si, že rok denního studia se dá vydržet, nota bene vysokoškolské studium má přece jen jinou strukturu, než středoškolské a kromě výjimek, jako je medicína a pod. se dá vyžít. Jasně, že si budeš říkat, že kdybys to byla bývala věděla, tak by ses na to vykašlala, protože po té tvé velké touze po tomto studiu bude škola alespoň částečně zklamání (viz tvůj popis části přijímaček z minula), malicherní vyučující, někteří spolužáci ... Teď navíc okořeněné finančním nedostatkem. Ale myslím, že jsi ještě mladá, takže na to budeš mít paměť, pružnost, inteligenci, navíc nejsi čerstá maturantka, takže máš nadhled a toleranci a víš, že nemusíš být premiantka a s každým kamarádka. Navíc jsi do toho už opravdu hodně investovala (energie, trapné chvíle ....), bylo by dobré tu investici použít, mohla by ti chybět.
Přítel je nějak handicapovaný pro zaměstnání?  Být tebou, zkusila bych to. Skončit můžeš vždycky, ale kdybys ani nezačala, vyčítala by sis prošvihnutou příležitost . Tohle je hodně důležité rozhodnutí a méně, než o penězích je o tvém vztahu k sobě, o tvém vztahu k příteli a o jeho vztahu k sobě a k tobě.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí