29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Já myslím, že je to tak, že ty jsi obecně žádala o RP, byla si někde něco vyplnit, ne,ale nemohla jsi provést volbu, protože jsi neměla nárok na PPM, aby ji mohl udělat O. musel by on žádat o RP.
Nejdřív žádáš o RP a pak provádíš volbu délky trvání a žádat jsi musela, když ti chodí, ne?
Upravil(a) mag (7. 1. 2011 15:09)
Není tady
Mag - o volbu délky jsem nežádala. Vzhledem k tomu, že jsem bez nároku na PPm, automaticky mám čtyřletou, takže žádost o typ nebyla třeba. A o zkrácení by požádal O., ve chvíli, kdy by řodičkovská byla převedená na něj.
Co vím, mělo by to jít. Dneska to proberem s O. a v pondělí to začnu řešit
Není tady
Jo, pořeš to, ale nejde o volbu, tu by mohl provést O., ale jen v případě, že by O. požádal o RP (uplatnil nárok na RP), což se nestalo, o ten sis žádala ty, ale třeba se pletu.
Je rozdíl mezi uplatněním nároku na RP a provedením volby délky RP, to jsou dvě věci.
Každopádně dej vědět, mi to zajímá z profesního hlediska a výkladu MPSV.
Upravil(a) mag (7. 1. 2011 15:21)
Není tady
http://portal.gov.cz/wps/portal/_s.155/ … c=117/1995
A tady máš něco k samostudiu
A už se klidím...
Není tady
Ahoj v novém roce všem jakto že nikdo nechce na nový BB když jsem se tam tak pracně zaregistrovala a hledala vás tam
?
Já už se probrala z komatu a Vojta už taky řádí jak zamlada Na Silvestra jsem měla horečku a kostíbol a v neděli začal marodit Votja a do čtvrtka byly bezesné noci, pak už dobrý, jen teda včera jsme měli od půlnoci do půl druhý čumákování (Vojta vyhlížel popeláře - musíme jím každé úterý ráno mávat a občas v noci když si vzpomene tak je hledá za oknem
)
Mi přijde, že to nespavé dítě poslala Marti na nás a né na Zuzi
Holky ségry kamarádka měla sourozenecký kočárek a jedné kamarádky taky, dítka od sebe o rok se poptám co to bylo za značku
Zatím ahojky
Není tady
Ahojky
hrozi ja uz na sourozenecke kocarky taky koukala ,ale vsechny jsou docela sileny Bud jsou to fakt obri lode ,se kteryma neprojedes zadnyma dverma a pochybuju ze nasim vytahem , nebo je to naopak cosi dlouhe, patrove v cem jsou deti jak v rakvi
Nelibi se mi zadny .Koukala jsem na tyvozicky za kolo ,ale tam je to spis asi pro dvojcatka a ne deti ruzneho veku ...nazivo jsem ho nevidela.
Lenuli????? nemate ho nahodou ,ze bys mi k nemu neco rekla?
No takze jedine reseni zustava koupir skejt za kocarek zapar stovek a hotovo.Jen nevim jestli uz to bude male v te dobe stacit ,ale vozit se stejne nechce uz ted...
Hani ty jsi nad nim nepremyslela?
Hrozi jsem rada,ze jste uz zdravi No aspon nekdo .. u nas se kasle o 106 uz od vanoc , jedeme ode dneska treti sirup a nove i prasky ,snad uz to zabere.Sofinka navstevu u dr. zase prorvala ,takze jsem se i zapomela zeptat na neco na zvyseni imunity, nevis?
Jinak doufam,ze se mate vsechny dobre Nakukuju sem ,ale neni nejak chut psat ... mam nejakou depku trosku ,porad takovy splin z pocasi ,z toho co se deje ve svete .. nedokazu se od toho odpoutat a vcera jsme se shodli s manzelem , ze by mi mozna pomohlo se nekde vykecat.Tyhle veci me trapily vzdycky ,ale i v tehotenstvi se Sofinkou me to proste ubijelo... Vcera jsem si trochu pobulela , ze je vlastne hrozne nezodpovedne od nas privest na takovy svet dalsi malou dusicku
No ,proste klidne napiste ze jsem psychous ,ale ja topotrebuju trosku ventilovat
Ukazte se tu nekdo
Není tady
Zuzíku
nejsi psychouš, jsi jen citlivá dušička, která nebere věci automaticky a není lhostejná k tomu, co se kolem děje
Nevím, co bych ti napsala, protože to mám podobně. Je mi strašně smutno z mnoha věcí kolem mě (globálně) a zjistila jsem, že v rámci duševního zdraví je lepší být sobec a od takových věcí se odpoutat, nepřipouštět si je na mysl, což mi ale taky moc nejde
Tak se snaž především myslet pozitivně a radovat se z hezkých věcí (protože těch je kolem nás taky spousta )
Není tady
Luli dekuju ,moc
lhostejna bych byt ani nechtela ,jen se umet aspon trochu odpoutat od toho spatnyho.Nejde mi to ale vubec a hezky veci prave moc nevidim.Asi by to chtelo nejaky stastny pilulky ,nebo porodit ,treba jsou to hlavne ty hormony co mi delaji zmatky v hlave.. Ja tu ale nechci fnukat ,jen bych si prala aby to bylo vsechno trochu ruzovejsi ...
Není tady
Hrozi - páč se nám na noým BBnelíbí Tak tvrdnem tu
Zuzi - ty si všechno moc bereš, v tvým zájmu bych ti doporučila vyhodit televizi, nekupovat denní tisk a na netu nenavštěvovat stránky typu Novinky, Aha a podobně. Věř mi, já od doby, co jsem skončila školu jsem opravdu odstřihnutá od všech tragédií a je mi o tolik líp, že bych nevěřila. Semtam ke mě něco pronikne, ale rozhodně to nemá takový grády, jako když jsem denně četla černou kroniku
A pozitivní přístup, ten ej opravdu třeba. Raduj se ze svýho malýho štěstí, ke kterýmu za chvilku přibude druhý. Vždyť to je přecui to nej na celým světě, ne?
Není tady
Def ,kdyby to bylo tak jednoduchy .Vzdyt ja na televizi koukam jen na Ocko , novinam a zpravam se vyhybam jak cert krizi ,ale manzel je sleduje snad vsechny Mozna by bylo nej se odstehovat nekam na opusteny ostrov
Na netu chodim jen sem a pak na stranky lidove tvorivosti
Chci se radovat ,fakt moc!jen to nejak nejde ...a zaroven si uvedomuju ,ze bych mela byt vdecna za to co mam a nehledat jen to spatny ... snad se to zlepsi i se slunickem (jestli nekdy vyleze) a s nastupem jara , porodem ...
Diky
Není tady
Ahoj,
Zuzi vozík za kolopro dvojčata máme značky Croozer a jenom jako kočár nedopručuju, protože právě u něj je problém, že neprojdeš klasickými 80 cm širokými dveřmi.
Jinak co se týká klasických kočárků, kdy sedí děti vedle sebe, tak většina se dělá právě tak aby 80kami dvěřmi prošly. My máme Teutonii a vejdem se i když to trošku dře, ale do malého výtahu se určitě nevejdem, leda do těch větších, co mají ty široké dveře.
Není tady
Zuzi, na jeden kočárek jsem se byla podívat. Peg Perego, odkaz jsem tu myslím dávala. Je docela úzkej a má volant, takže manipulace vypadala docela v pohoděš. Ale když jsem ho viděla tak moje první spova byla, Sakra ten je strašně dlouhej. No cca 140cm. Takže do výtahu určitě ne, ale dveřma projede a i v krámu se vyhne. Jen stále nevím. Já řeším to, že u nás je všechno z kopce do kopce a dost dlouhý vzdálenosti, takže by to Markét určitě v roce a půl neuťapala. A Skejt je fajn, jen se obávám, že by na něm nechtěla být.
Tak heldáme dál.
Na depky se vykašli. A na sluníčko přece nemusíš čekat, když ho máš doma každý den. Sice se určitě taky někdy zakaboní a zapláče, ale to se stává.
Není tady
Lenuli a je mozne aby tam byly dve deti ruzneho veku , jako ze jedno bude lezet a druhe vedle nej sedet?Da se to polozit kazde zvlast?
Vytah jsem tu teda nemerila ,ale siroky moc neni
Hani s volantem si zadny nepamatuju S tim skejtem taky nevim jak se to male bude libit ,ale prijde mi to zatim jako nejlepsi reseni.Moc se mi nechce kupovat novy kocar.
Ted me napadla jedna spasna myslenka
treba kdyz bude v kocarku jeste nekdo jiny -pidalka cislo dve - tak se tam Sofince KONECNE zalibi!!!!
no to by bylo skvele
pak bych teda do kocarku i klidne investovala
Hani moje slunicko male je docela uplakana mala prisavka posledni dny ,ale ani se ji nedivim ,ryma a kasel ji porad suzuji a nikam nemuzeme :dubmom:
Není tady
Zuzi nesmutni a nedepkuj
Ikdyž ...já jsem úplně stejná . Ale zase to bude dobré a přejde to. Tohle období je snad úplně nejhorší. Venku nic moc, pořád zalezlá doma (dřív v práci) únava ..... ale zase to přejde.
A hlavně...to tvoje úžasný a nádherný sluníčko a pod srdcem nosíš ještě jedno takové ....
Nakup si nějaké krásné vůně, pusť si nějakou super muziku a odpočívej. A nebo se hooodně vyplakej. A v neposlední řadě .... nasypej to všehno sem na BB. Od toho tady přeci jsme, nu ni?
A pak zase bude dobře
Není tady
Zuzanko moje milá co to čtu
je mi líto že se tak cítíš
určitě je to kombinace počasí, Sofinčiny nemoci a hormonů......., ale tím to nechci zlehčovat! Hele čeká nás prý krásný a celkem teplý víkend a hlavně sluníčko tak se na něj těš, člověku stačí málo a zase bude líp Taky ho potřebuju, úplně vždycky cítím jak se mi vlévá energie do žil a chce se mi vylézt na Mt Everest
stejně jako se všechno musí naučit ty naše prďolky musíme se i my naučit radovat z maličkostí a nesmutnit kvůli věcem které nemůžeme změnit. A to že přivedete na svět malé miminko - uděláte svět hned lepší
na imunitu mi dr. radila Kalobu - je to nějaký výtažek z rostlin a je pravda že minule jsme měli za týden po rýmě
http://www.lekarna.cz/kaloba-1x20ml-kapky-roztok/
drž se a posíláme hubana
Není tady
Teplý víkend nééééééééé, tady je potopa jak blázen! Jestli to nahoře ještě trochu potaje, tak máme zaděláno na průšvih
zuzi - já bych ti ráda poradila, ale já se do tebe vůbec nedokážu vcítit Já jedinou depku zažívala s odchodem životní lásky (a že jich za ten život bylo mnoho
). Čeho se obáváš? Nebocí, katastrof? Nebo co konrétně, dokážeš to pojmenovat?
Není tady
Zuzi teď nevím jestli ses ptala na Croozer nebo na Teutonii. Nevadí odpovím na oba. Croozer není na dlouhé ježdění a spaní pro malé dítě, zádíčka nejsou polohovatelná a u malých dětí se to řeší tím, že se tam dá vložka pro novorozence a dítě v ní leží v poloze asi jako ve vajíčku. Teutonie má polohovatelná každá zádíčka zvlášť, takže není problém aby mimčo leželo (to by se dalo navíc do vložné tašky) a Sofinka seděla. Jediné co nevím, jestli by se např. vzájemně nerušily, přecijenom by byly těsně vedle sebe, po začátku oddělené vložnou taškou a později, když vyndáš tašku už vůbec. Kdyby tě ještě něco zajímalo klidně se ptej
Není tady
Jani dekuju
pripadam si tu trochu jako fnukna ..moznabych to nemela ventilovat fakt tady ,ale spis nekde psych., kazdy ma sveho dost a jen to vlastne sirim dal
Def kolik bylo zivotnich lasek Ja mam porad tu prvni
Lenuli ptala jsem se spis na tenCroozer,ale i ta Teutonia me zajima a klidne napis i kvuli Hanu
A ta Teutonka -jde dat teda jedno treba do sedu a druhe nechat lezet ,ze ..ale jsou pod stejnou striskou ,neni kazda zvlast? Melabych zajit nekam doobchodu
Není tady
Zuzi neblbni nejsi fňukna jsi těhule, to je jasný že to s tebou trochu mává
přejde to uvidíš
a klidně to tu na nás val, vypořádáme se s tím
já to nechci zakřiknout, tak jenom potichu....ale my SPÍME!!!!!!!! byl to dvě noci boj, ale dneska už to bylo výrazně lepší, tak snad to vydrží. Přestala jsem v noci kojit a Vojta spí v postýlce a když se vzbudí držíme se za ruku a funguje to
tak nám držte palce
Není tady
Jani pssssssssssssst ,tak to drzim pesti
at to vydrzi
To jsi prestala kojit jen vnoci ,nebo uplne?
Ja vcera potkala u dr.maminku s chlapeckem , vidame se od narozeni deti ,jsou stejne stare.A ty to maji porad tak mizerne se spanim.Ale ona nekoji ,jen dela tak 3x ! za noc UV tohel ja proste vubec neznam ,kez i to dalsi mladatko je takove jako Sofinka
Není tady
Zuzi kojím pořád, jen ne v noci. Takovou maminu znám taky, co v 9 měsících odstavila aby jí malá v noci spala a dopadla tak že třikrát v noci dělá UM
Není tady
Gal - držííííííím!!! (A zcela neslyšně dodávám že podle mě na to má vliv i měsíc, který se nejhůř projevuje ve chvíli, kdy dorůstá srpek, což se zrovna teď chýlí ke konci, Prostě od novu pár dní ej to děs, už to chvíli pozoruju a teď jsem se na to vrhla trochu víc, protože mi přijde, že od toho novu mi dítě skoro nespí. Včera se to ovšem trochu zlepšilo, díkybohu Uvidíme za ěmsíc
)
Není tady
Dneska přijeli popeláří jupíí tak zas budem celý zbytek týdne vyhlížet
No a já to málem pro..., Vojta byl v postýlce a byl hodný tak jsem si spinkla a málem je prošvihla
ještě že byla mlha, by chlapi měli škok malý a velký strašidlo za oknem, co je šmíruje
Zuzi: bude líp, já si ještě živě vzpomínám na svoje "pohnutí mysli v šestinedělí" a jak mi bylo ouzko, stačilo málo (skoro nic) a já pořád brečela, no jo to jsou ty hormony (nikdy dřív bych tomu nevěřila)
Já bych ti doporučila bezva kosmetiku LUSH, je tedy silně návyková a dražší, ale co občas je potřeba se rozmazlit
Vojtovi jsem koupila sirup Pikovit Prebio, je už od 1. roku, já tedy moc nejsem pro dáváním umělých vitamínu, jenže teď v zimně moc toho ovoce není (už se těším jak v létě budem plenit zahrádku ), jinak tedy Vojta pořád pokašlává, teplotu nemá, trochu rýmu, tak nevím, počkám ještě den dva a když tak skočíme k dr. aby si ho znovu poslechnul, teď jsou takový blbý bacily, každej se z toho dlouho dostává a co teprv píďata.
Není tady