29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ališ je to povinný očko na spalničky zarděnky a příušnice
i když mi moje dr. říkala že má o tom pochybnosti, že v současnosti se objevují případy kdy kluci v dospělosti příušnice dostali
za recept na lívance dík, jen mi prosím tě ještě napiš jak dlouho jako mám nechat ten kvásek nabíhat a jak dlouho to pak kyne
doufám že vám je jasné jaká kuchařka jsem jestli se do nich pustím bude to můj první kontakt s kynutým těstem
Zuzi jojo přesně Def jsem tím "kýmkoli" myslela
no já s tím počítám že jakmile pojedeme směr PV tak se hlásím ale dřív jak květen to asi nebude a to už budeš mít asi jiný starosti co
Luci snad to bude v pohodě a Baru je šikulka
Není tady
gall kvasnice rozdrob do mléka a nevh je tam tak 5 minut, ony vyplavou. a kyne to tak půl hodky.
jo tak to jo. my jeste nemame to rocni. a jak jste na tom s ocko Def
Není tady
Huš ty bábo jedna - nespavý dítě na tebe, zaklínám tě A to jsem ti dneska tvrdila, že druhý bude zlatíčko, to jsem ještě netušila, co to tu trousíš
odvolávám co jsem odvolal a slibuji co sjem slíbil
A máš to
Ališ - ty dáváš lívance z klasickýho mlíka? My zrovna dneska řešili, že dti do tří elt by neměly mlíko... to teda platí jen o pití? Já myslela, že ani v kaši a tak? Jsem z toho zmatená
ještě že už všechny máte ty začátky s jídlem za sebou a dokážete mi poradit
Gall - tož mi to d emailu pošli, já se nad tím zasměju koucka(zavináč)postaramese.cz
díky
Ališ - nemáme stále nic Teď půjdem an 15M prohlídku, už aler ani neočekávám žádnou masáž, minule jsme podepisovali že nechceme očko...
Mimochodem, odkaz na zajímavou knihu, tady je alespoň trochu popsaná, nemůžu najít žádnou recenzi v čj http://www.knihozrut.sk/spravy/virapen- … o-odhaluje
Upravil(a) Definitiv (5. 1. 2011 18:18)
Není tady
Def, to mléko by se nemělo jako na pití, ale tepelně zpracovaný už můžou, takže já normálně do omáček, pudinku apod. dávám a v pohodě.
A kdy plánujete odbourat dudlík?Já se teda snažím dávat jen na spaní, ale jak ho Bára někde zmerčí, měla by ho nejradši celý den, mě by to bylo jedno, ale kvůli zoubkům to asi nebude dobrý, 1.2. jdem hromadně všici 3 k zubařce, tak se poptám.Chudáci malý, nejdřív jim to cpem a když si zvyknou tak šmitec, taky to s náma nemaj lehký .A na tu zubařku jsem zvědavá, nechce teď pustit do pusy kouknout ani mě, tak uvidíme jestli otevře.
Upravil(a) Luci27 (5. 1. 2011 19:53)
Není tady
Ahá, tak takhle to je Díky Luci.
A Dudlík už nemáme... teda máme, někde v posteli se dva válejí, ale Matula na ně nějak nereflektuje. Díkybohu.
Není tady
Já to taky nechci s tím dudlíkem nějak lámat přes koleno, zkusím ho odbourat na spaní přes den, to stejně většinou usne v manduce a pak jí dávám do postýlky ,tak by to mohla zvládnout jen se spinkáčkem.A myslím, že jsem četla, že do 2 let to jde, pak už to není dobrý na zuby, tak to je ještě čas.
Není tady
I na krupicový kaši je napsáno do roka příprava ze sunaru a od roka z mléka. Ale na pití samo vůbec mléko ne. Jenom Sunar.
Dudlíka? Zkoušíme ho brát na den, ale když už ho prostě chce, taksi začne cucat palec. Tak dávám, nerada bych odnaučovala palec. tomi přijde horší.
Není tady
Ali asi jsem to opravdu dělala špatmě, nebo je to takyve mě, že nemůžu vydržet jak pláče. To, že jí vracím dudlíky je proto, že 7 jich teda nemáme a stejně by je všechny vyházela a já mám pak pocit, že bez něj neusne. Přijít a jen položit je u nás skoro nemožné, protože se okamžetě chytí jak klíště a nepustí. Takže jsem si začala svou metodu, kdy dostane sunar do postýlky a pak u ní sedím a s trochou kňourání a za stáleho lehání a zvedání do půl hodiny zůstane ležet a usne. Tak věřím, že se to zlepší, ale půl hodina mi nepřipadá tak moc.
Jinak dudlíky má opravdu jen na spaní, nebo když se moc bouchne, ale to ho za chviličku odloží. Takže zatím neřeším.
Zuzi, kočárek asi budeme muset mít na dva. V létě to půjde třeba do šátku nebo Manducy, ale na zimu si nedovedu předtavit tahat půlroční dítě v šátku. U nás je to pořád z konce do kopce, takže i výběr kočáru je dost obtížný. Od kamaráda můžu mít tenhle http://www.mimi-kocarky.cz/cz-detail-10 … 2011.html, pojedeme se na něj podívat. manžela zaujak volant. a pak mě zaujal tenhle http://www.babydracek.com/zbozi/3150--k … ouble-kit, kvůli váze a to, že jde udělat jen na jedno dítě, Ale i tak mi tam to miminko připadá jako v troubě dole. A hlavně ty moc bazarový nejsou a když tak ta cena je taky příšerná. Tak uvidíme, ještě máme čas.
A pohyby? zatím nic. Ono se určitě bojí i pohnout, když slyší jak tu markét řádí a jak mi občas rajtuje po břiše a co úplně miluje - odhrne mi triko a prdí mi pusou do břicha. ona je celá oslintaná moje břicho taky, ale je tak šťastná.
Upravil(a) hanuscb (6. 1. 2011 9:48)
Není tady
Ale Hani to je naprosto v pořádku. Jak se v knížce píše, pokud nejste přesvědčená, že vydržíte, nepraktikujte. A uspávání půl hodinky není nic strašného. Kdyby nespala Markétka celou noc nebo se nesmyslně budila a měla pak rozhozený a zpruzený celý den, tak je to něco jiného, ale takhle OK:
Není tady
Ahoj holky řeším problém. Jsem tak naštvaná za to co mi dnes přišlo v poště od úřadu práce - dávky státní sociální podpory. Dala jsem si mateřskou na čtyři roky a tam mi bylo řečeno, že po dobu 21. měsíců se pobírá 7600kč a pak že to stáhnou na ty 3 a něco konkrétně nevím. A teď bude Tomáškovi rok 9. ledna a příjde mi dnes dopis o tom, že mi od tohoto ledna 2011 snížují ze 7600kč na 3800kč. Je to normální?????????? Nevíte některá o tom něco???
Není tady
Ten Phil a Teds mi přijde teda šílenej, viděla jsem ho v reálnu a řekla bych, že to spodní dítě tam má ještě o moc míň místa než an fotkách.
Nikisko - ale ano, víme. To je totiž nová protipopulační reforma Ne, teď vážně. Skutečně je to tak a jaksi proti tomu není obrany, jsem na tom úplně stejně
Není tady
Def, díky za názor na kočárek. Já se pokusím někde ho sehnat v reálu, taky mě zajímá jak to vypadá. Ale většinou je na objednávku nebo vůbec není. Teda aspoň tady u nás na Jihu. Tak si kdyžtak uděláme výlet do Prahy. A nakonec bůh ví jak to bude a co bude.
Nikisku, bohužel je to tak. Dokonce ty maminky které nezařádají o 3letou variantu do konce ledna, když jejím dětem bude v lednu myslím 9 měsíců, automaticky spadají do 4leté varianty. Zkrátka nové zákony platí od roku 2011, ale vztahují se na všechny.
Já byla OSVČ, pozastavila jsem činnost a když jsem zjistila že čekáme druhý znovu obnovila. Díky novému zákonu sice budu mít nárok na mateřskou, ale nikdo mi není schopen říct, kolik bych si měla platit na důchodovém pojištění, abych pak neměla minimální denní základ pod 380kč. V tom případě bych automaticky spadla taky do 4letého rodičáku a včechny ty měsíce placení by byly zbytečné.
Jo je fajn, že něco platí od 1.ledna a na sociálce 5.ledna neví, která bije.
Jen pro zajímavost jsem někde vyčetla, kdyby podnikatelka chtěla nejvyšší mateřskou musela by si na důchodovém pojištění platit měsíčně kolem 40 000 plus nemocenské cca 1000. Nevím jeslti je to tak, ale i bych tomu věřila.
Není tady
http://finance.idnes.cz/zmeny-pro-rodic … viteze_bab
holky tady je článek, když jsem si ho přečetla tak jsem zjistila, že mám teda čas do konce února na změnění ze čtyř let na tři, ale zároveň nechápu, že tam píšou, že od ledna spadám do té nižší částky hoši nahoře to trochu asi přepískli s chlastem, když tohle odsouhlasili. Štve mě to jak blázen. No zítra jdu tam a uvidím co se dá ještě dělat ale s tou almužnou ať jdou.....ví te kam.
Není tady
Hanu - takže oni kvůli tomu zvedli už i důchodový, jo? Už nestačí platit si nemocenskou? To je tak strašnej bordel, já se vždycky tak rozčílím. Fakt bych chtěla vidět tu bandu ko-kotů, jak z 3800,- koupí dítěti alespoň plenkya sunar. Nehledě na princip rodičíáku pouze na nejmladší dítě To se jako předpokládá, že narozením mladšího sourozence to starší dítě zanikne?
Nebo začne vydělávat? Jako neříkám dávat dvojnásobek, ale nějaká symbolická koruna by měla smysl...
Já na sociálku ještě nevolala, nejspíš se o to pokusím zítra. Pravděpodobně nebudou vědět vůbec nic a řeknou mi, že nemám na nic nárok. To mě teda dere hodně
Není tady
Hele vy mě docela děsíte a co já když mám zvolenou tříletou variantu, musím o ní jít žádat znovu???
ty v.o.l.e. to je bordel
Není tady
Gall neděs se. Když už máš zažádáno, tak platí. Jen se mění, že dřív jsi na to měla 21 měsíců, zařádat ze 4leté na tříletou a teď je to 9měsíců věku dítěte.
Def, obávám se, že tobě ta 4letá zůstane, tys na tříletou neměla nárok kvůli té pitomé nnemocenské, viď.
Já si brala dvouletou, ale stejně narozením druhého mi přestanou rodičák vyplácet a začnu pobírat novou mateřskou. Ani nechci vědět jaká to bude výše. no a pak se i přes placení dúchodového a nemocenského může stát, že nebudu mít nárok na délku volby rodičáku.už se to opravdu nepočítá z výměru z nemocenské, ale z důchodového. Někde jsem četla, že bych si měla patit měsíčně na důchodové skoro 4000 a na nemocenské 300.Ale jak se to bude počítat, když se mi budou brát platby ještě z minulýho roku a navíc jen celkově ze sedmi měsíců, to už mi nikdo neřekne. Takže se holt necháme překvapit a já risknu každý měsíc posílat na sociálku 5000. To nepočítám ještě zdravotku. ale bude to jen do května. Pak zase pozastavím činnost a bude.
Není tady
hsanu - ty to riskneš? A četla sji tu vyhlášku, nebo novelu, nebo úpravu zákona, nebo jak tomu říkaj, Z toho by se to mělo dát pochopit, ovšem úřednice to jaksi nečtou, že. proč by se namáhaly .lol: Já se k tomu teda ještě nedostala, takže netuším co a jak.
A s tím mým nárokem, ono je to takový ošemetný. Teď jsem se dozvěděla, že jsem sice neměla nárok na mateřskou, ale měla bych mít správně nárok na nemocenskou, protože jsem byla studentem a za studenty platí stát... Nebo tak nějak. Ještě zvažujeme převedení matešký na jeden den na O., on by změnil na tříletou a bylo by.
Není tady
Def ještě nečetla. Hledala jsem v diskuzích a článcích konkrétní příklady, kde je to docela vysvělteno. Takže to asi riskneme. Můj účetní mi pofradil, že mám vzníst písemný dotaz na OSSZ a, a že mají 30 dní na to aby mi odpověděli. To bych měla taky do určení záloh stihnout. Otázka je, jeslti mi zodpoví konkrétní částku nebo jeslti budou mlžit.
To převedení na druhého rodiče stále jde? Jestli jo, tak by to asi za to stálo, ne. Takhle přijdete o 57 000. je to bordel.
Není tady
Def, to chceš pro tenhle rodičák?? To by podle mě O. musel nastoupit na mateřskou a pak provést volbu a to už jste prošvihli, teda jsetli nekecám blbosti. Pohledej ,na různých servrech je na tohle téma hodně debat.
Není tady
no jestli jsem to pochopila správně tak to Def neprošvihla. Podle toho článku pokud nemá zvoleno tak má čas do konce února.
Není tady
Mag, no já mám právě pocit, že to bylo do 21. měsíce a po změne je možnýá převedení do konce ledna. Tak kalkuluju, jestli to zkusit.
Gall - dokonce do konce února, jo? Super, to fakt zvážím, 57000 přeci jen není málo, že.
Není tady
Def já to tak pochopila. To je věta z toho článku jak tu dávala Nikiska odkaz:
"Rodiče dětí, které se narodily mezi únorem 2009 a únorem 2010, kterým je více než devět, ale méně než 23 měsíců, dostali čas na konečnou volbu do konce února 2011."
Není tady
Já to až tak detailně nestudovala, bo se mi to netýká, ale tohle je za zákona
(2) Volbu nároku podle odstavce 1 písm. a) nebo c) je oprávněn provést
jen rodič, který uplatnil nárok na rodičovský příspěvek a v době volby
nároku má na rodičovský příspěvek nárok. Volbu nároku nelze měnit, a to
ani rodičem, který převzal dítě do péče poté, kdy už byla volba nároku
provedena. Volba nároku se provádí na základě písemné žádosti oprávněné
osoby, která se podává úřadu práce, který o rodičovském příspěvku a
volbě nároku rozhoduje.
A nárok na rod. příspěvek jsi uplatnila ty Def, ne? Tudíž výběr můžeš zase udělat jen ty. Ale radši se fakt přeptej přímo na úřadě, líná huba...., byla by škoda o to přijít, pokud nemusíš.
Upravil(a) mag (7. 1. 2011 13:31)
Není tady
mag - jenže já jsem nic nevolila, já k tomu přišla jak slepej k houslím ;)To se týká toho, kdybych zažádala o tříletý a pak ho chtěla změnit na dvouletý Teda pokud se nepletu
Není tady